Jump to content

Υπότιτλοι σε DivX: Γιατί εμφανίζονται δυο φορές;

minovg
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά! Κατεβάζω ταινίες τελευταία σε μορφή DivX αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν έχουν ελληνικούς υπότιτλους. Βρίσκω βέβαια, τους προσθέτω κανονικά. Δυο είναι τα ερωτήματά μου :

1. Για να τους παίζει κανονικά και αυτόματα πρέπει το αρχειάκι .srt να έχει το ίδιο ακριβώς όνομα;

2. Γιατί μου εμφανίζονται δυο φορές οι ίδιοι; Ο ένας πάνω στον άλλον πέφτει. Πρέπει κάθε φορά να κάνω απενεργοποίηση υποτίτλων από BS Player για να εμφανίζονται μόνο μια φορά οι υπότιτλοι. Στο δε Windows Media Player δεν εξαφανίζεται με τίποτα η δεύτερη φορά των υποτίτλων. Έχω το πρόγραμμα Vob Sub για τους υποτίτλους. Προτείνετε κάποιο καλύτερο; Για ελληνικούς υπότιτλους χρησιμοποιώ το http://bigb3.homeftp.net/greeksubs/index.php . Το βλέπω καλό αν και στο έργο National Treasure δεν μου συμπίπτουν με τίποτα οι υπότιτλοι και έχω πρόβλημα... Παίζει η ταινία και μετά από καμιά 20αριά δευτερόλεπτα έρχονται οι υπότιλοι... :blink: Πάτησα καθυστέρηση υποτίτλων αλλά τίποτα... :(

Γεια σας παιδιά! Κατεβάζω ταινίες τελευταία σε μορφή DivX αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν έχουν ελληνικούς υπότιτλους. Βρίσκω βέβαια, τους προσθέτω κανονικά. Δυο είναι τα ερωτήματά μου :

1. Για να τους παίζει κανονικά και αυτόματα πρέπει το αρχειάκι .srt να έχει το ίδιο ακριβώς όνομα;

2. Γιατί μου εμφανίζονται δυο φορές οι ίδιοι; Ο ένας πάνω στον άλλον πέφτει. Πρέπει κάθε φορά να κάνω απενεργοποίηση υποτίτλων από BS Player για να εμφανίζονται μόνο μια φορά οι υπότιτλοι. Στο δε Windows Media Player δεν εξαφανίζεται με τίποτα η δεύτερη φορά των υποτίτλων. Έχω το πρόγραμμα Vob Sub για τους υποτίτλους. Προτείνετε κάποιο καλύτερο; Για ελληνικούς υπότιτλους χρησιμοποιώ το http://bigb3.homeftp.net/greeksubs/index.php . Το βλέπω καλό αν και στο έργο National Treasure δεν μου συμπίπτουν με τίποτα οι υπότιτλοι και έχω πρόβλημα... Παίζει η ταινία και μετά από καμιά 20αριά δευτερόλεπτα έρχονται οι υπότιλοι... :blink: Πάτησα καθυστέρηση υποτίτλων αλλά τίποτα... :(

Φίλε minovg,να σου πω να μην ανησυχείς

1.Ναι το αρχείο τον Sub πρέπει να έχει το ίδιο όνομα με την ταινία όπως λες

2. Αν κατάλαβα καλά o media που χρησιμοποιείς είναι ο 10 ο οποίος κάνει τα ίδια και σε εμένα αυτό το πρόβλημα το έλυσα χρησιμοποιώντας τον media player classic 6.4 που να σου πω ότι είναι και καλύτερος, των BSplayer δεν τον χρησιμοποίησα ποτέ να ξέρω όσων αφορά το VOBSUB μια χαρά είναι.

3. Λες ότι αργούν να εμφανιστούν οι υπότιτλοι αυτό το έχω πάθει και εγώ και η λύση είναι να κάνεις το αντίθετο από ότι έκανες έως τώρα μιας και αργούν να εμφανιστούν όπως λες πρέπει να τους επισπεύσεις ;) Btw νομίζω αν θυμάμαι καλά ότι οι οδηγίες που δίνει στο timing το VOBSUB είναι ανάποδα ,δοκίμασε το και μου λες πάντως με τέτοια καθυστέρηση που αναφέρεις τα νούμερα που θα βάλεις θα είναι μεγάλα και μετά κάνεις τις μικρορυθμίσεις.

Όταν παίζεις την ταινία με το BSPlayer και έχεις φορτωμένο και το DirectVobSub είναι φυσιολογικό να φορτώνουν δύο φορές οι υπότιτλοι: Μία από την built-in υποστήριξη του BSPlayer, και μία από την external του DirectVobSub. Αν ακόμα είχες και ffdshow ως decoder θα εμφανιζόταν και τρίτη φορά οι υπότιτλοι :D

Η λύση είναι είτε να απενεργοποιήσεις το DirectVobSub ή να χρησιμοποιείς μόνο τον WMP.

Ναι ahill2 τον 10 έχω. Α κατάλαβα πάλι πρόβλημα ο Windows... Εκεί δεν υπάρχει λύση δηλαδή ε; Οπότε τον αποκλείω, δεν παίζω divX στον 10. :D Gia ton BS Player εμφανίζεται κάτω δεξιά το πράσινο βελάκι του Vob Sub και πατώντας εκεί Hide Subtitle εξαφανίζονται οι δεύτεροι υπότιτλοι. Κάθε φορά αυτή η δουλειά θα γίνεται; Δεν υπάρχει κάτι πιο μόνιμο για να μη χρειάζεται να πατάω Hide Subtitles;

Ναι ahill2 τον 10 έχω. Α κατάλαβα πάλι πρόβλημα ο Windows... Εκεί δεν υπάρχει λύση δηλαδή ε; Οπότε τον αποκλείω, δεν παίζω divX στον 10. :D Gia ton BS Player εμφανίζεται κάτω δεξιά το πράσινο βελάκι του Vob Sub και πατώντας εκεί Hide Subtitle εξαφανίζονται οι δεύτεροι υπότιτλοι. Κάθε φορά αυτή η δουλειά θα γίνεται; Δεν υπάρχει κάτι πιο μόνιμο για να μη χρειάζεται να πατάω Hide Subtitles;

Την λύση την έδωσε ο elektrik eye "Η λύση είναι είτε να απενεργοποιήσεις το DirectVobSub ή να χρησιμοποιείς μόνο τον WMP."

Πώς το απενεργοποιείς το DirectVobSub; :o

EDIT: Έληξε, το βρήκα! Από DirectVobSub Configuration -> General -> Loading και διαλέγω το Do not load. ok. :cool:

Για τον συγχρονισμό των υπότιτλων Subtitle Workshop. Έχει ειδική επιλογή για sync, όπου του λες πότε πρέπει να εμφανίζεται ο 1ος υπότιτλος, πότε ο τελευταίος και προσαρμόζει τους υπόλοιπους ενδιάμεσους.

Gia na min emfanizontai oi ypotitloi apo to directvobsub, tha prepei to onoma tou arxeiou ton ypotitlon na einai diaforetiko apo auto tis tainias. Etsi anoigeis tin tainia me bsplayer kai oi ypotitloi fortonontai aftomata an kai ta 2 arxeia einai s'ena fakelo.

Για τον συγχρονισμό των υπότιτλων Subtitle Workshop. Έχει ειδική επιλογή για sync, όπου του λες πότε πρέπει να εμφανίζεται ο 1ος υπότιτλος, πότε ο τελευταίος και προσαρμόζει τους υπόλοιπους ενδιάμεσους.

Κατέβασα το προγραμματάκι το οποίο ως ιδέα ακούγεται καλό, αλλά βλέπω ότι φορτώνοντας ελληνκούς υποτίτλους που είχα για ένα έργο δεν αναγνωρίζει τα ελληνικά. Πειράζει αυτό ή απλά ορίζω την καθυστέρηση/χρόνο των υποτίτλων εκεί και δεν πειράζω καθόλου τη γλώσσα γιατί απλά δεν μας ενδιαφέρει αν αναγνωρίζει ή όχι τα ελληνικά; :confused:

Κατέβασα το προγραμματάκι το οποίο ως ιδέα ακούγεται καλό, αλλά βλέπω ότι φορτώνοντας ελληνκούς υποτίτλους που είχα για ένα έργο δεν αναγνωρίζει τα ελληνικά. Πειράζει αυτό ή απλά ορίζω την καθυστέρηση/χρόνο των υποτίτλων εκεί και δεν πειράζω καθόλου τη γλώσσα γιατί απλά δεν μας ενδιαφέρει αν αναγνωρίζει ή όχι τα ελληνικά; :confused:

Το προγραμματάκι μειγά! Όσον αφορά για τα Ελληνικά που λες, έχει στη μέση αριστερά drop-down boxes που επιλέγεις κωδικοποίηση ;)

Ναι ναι λύθηκε και αυτό ;)

Το μόνο που λείπει τώρα είναι πώς ενώνουμε υποτίτλους που έχω και προορίζεται για 2cds και εγώ θέλω να τα κάνω ένα αρχειάκι για ένα cd...

Στο Subtitle Workshop:Tools-> Join Subtitles->Add (βαζεις το αρχειο υποτιτλων του 1ου cd)->Add (βαζεις το αρχειο υποτιτλων του 2ου cd)->Join

Και αν θες διαλεγεις και την output μορφη των υποτιτλων σου.Απλα μπορει και να χρειαστει να συγχρονισεις τον ηχο με τους υποτιτλους μετα, μιας και τα αρχεια των 2 cd...ειναι για 2cd! :p Οποτε,συνηθως το 2ο μερος,μπορει και να μην ειναι συγχρονισμενο.

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

• 2 weeks later...
Στο windows media player 10 πως φορτώνω τους υπότιτλους σε divx/xvid; Δεν βρίσκω την επιλογή αυτή...

[ f i l i p p o s ]

Ο Windows Media Player δεν έχει ενσωματωμένο subtitle renderer, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις είτε το DirectVobSub, ή (προτείνω) το ffdshow. Και στις δύο περιπτώσεις εγκαθιστάς το προαναφερόμενο και φροντίζεις το αρχείο υποτίτλων να είναι στον ίδιο φάκελο με αυτόν που είναι το αρχείο της ταινίας και να έχει το ίδιο όνομα.

από ότι θυμάμαι στα divx που έβλεπα παλιά (ας είναι καλά τα DVDR) είχα το ίδιο πρόβλημα (υπότιτλοι από τον media player και από το vobsub) και λυνόταν πολύ εύκολα....

Στον media player

μενού αναπαραγωγή ---> υπότιτλοι και λεζάντες --->απενεργοποίηση

με μια μικρή επιφύλαξη... είπαμε πάει καιρός.