kotetsi Δημοσιεύτηκε January 28, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 28, 2005 Πολλές φορές τον τελευταίο καιρό θα έχετε δει σε ένα τραπεζάκι καφετέριας τα κινητά τηλέφωνα να είναι περισσότερα από τους καφέδες. Μπορεί μάλιστα αυτό να συμβαίνει και στο δικό σας τραπεζάκι (όπως συμβαίνει και στο δικό μου). Στο σπίτι ένα πολύμπριζο δε φτάνει για να τοποθετηθούν όλοι οι φορτιστές των συσκευών της -τριμελούς σημειώνω- οικογένειας. Αναθεματίζετε την ώρα και τη στιγμή που το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σας είναι τόσο μικρό που δε χωράει και τους δύο φορτιστές αυτοκινήτου, τους οποίους προσπαθείτε να σφηνώσετε ανάμεσα στα γυαλιά ηλίου και το καινούριο cd της Βανδή. Το να κυκλοφορεί κάποιος τελικά με δύο συσκευές είναι trendy? Είναι πραγματικά αναγκαίο? Μήπως έρχεται τελικά φτηνότερα να έχεις ένα νούμερο με πάγιο και προπληρωμένο χρόνο ομιλίας μόνο για να μιλάς και ένα δεύτερο, συνήθως καρτοκινητό, για να στέλνεις sms? Φυσικά τα παραπάνω δεν αφορούν τους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν ένα τηλέφωνο για την προσωπική τους ζωή και ένα ή περισσότερα για τη δουλειά τους, αλλά θέλω και περιμένω να ακουστεί και η δική τους άποψη, μιας και αυτοί είναι οι "πρωτεργάτες". Πόσο αναγκαία είναι λοιπόν τα δύο κινητά για εσάς? Πόσο εύχρηστο είναι να έχεις δύο συσκευές (από όλες τις απόψεις, πχ φορητότητα)? Τι κάνετε σε περίπτωση που χτυπήσουν και τα δύο μαζί? Τελικά είναι μύθος ή πραγματικότητα ότι με δύο συνδέσεις (συμβόλαιο και κάρτα συνήθως) έχεις συνολικά χαμηλότερη χρέωση? Αν ναι, αξίζει να δώσει κανείς περισσότερα χρήματα για αγορά μιας δεύτερης συσκευής ή δε θα μπορέσει να τα αποσβέσει μέσα στο χρονικό όριο που αλλάζει τη συσκευή του για μια πιο σύγχρονη? Discuss! (Please, μη μετατραπεί σε πατάτα.) Και για να ξεκινήσω, έχω δύο αριθμούς (άρα και δύο συσκευές) εδώ και καιρό. Ο κύριος λόγος είναι ότι προσπαθώ να μη φουσκώνω το λογαριασμό της σύδεσής μου (μην αυξάνοντας έτσι και τις πιθανότητες για έμφραγμα του πατέρα μου) στέλνοντας sms ή μιλώντας και από το καρτοκινητό που έχω και που πληρώνω τις κάρτες ανανέωσης από το "χαρτζηλίκι" μου. Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα στη μεταφορά, ιδίως το χειμώνα (ας είναι καλά τα παλτά με τις πολλές τσέπες), αλλά με προβλημάτιζε μέχρι πρότινος το γεγονός ότι είχα δύο ξεχωριστούς φορτιστές για το αυτοκίνητο (κάτι που λύθηκε με την αγορά συσκευών της ίδιας εταιρείας). Γενικά η άποψή μου είναι ότι οι συνολικά χαμηλότερες χρεώσεις με τη χρήση δύο συνδέσεων μάλλον είναι μύθος. Ίσως μας φαίνεται πιο φτηνό διότι τις κάρτες ανανέωσης στο καρτοκινητό τις βάζουμε σιγά-σιγά (πχ €7 τη φορά) ενώ το συμβόλαιο το πληρώνουμε μια φορά το μήνα. Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. January 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2005 Εγώ πάντως, ένα κινητό χρησιμοποιώ........ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. January 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2005 Εγω εχω αγορασει ενα δευτερο "μαπιδι" κινητο περισσοτερο για να μην μου κλεψουν το series60 (π.χ αυτη την περιοδο εχω το Nokia 6630). Τα καλοκαιρια ας πουμε που πας παραλια, σε διαφορες εκδρομες που αναγκαζεσε να αφησεις τα πραγματα σου σε καποιο μερος με ασχετα ατομα, η ακομα και στον στρατο που εκει υπαρχει μεγαλος κινδυνος να κλαπει ενα κινητο... Ποτε δεν σκεφτηκα να χρησιμοποιησω 2 αριθμους (αρα και 2 κινητα) ειδικα τωρα που υπαρχουν τα συμβολαια που καθοριζεις εσυ ποσα "προπληρωμενα" SMS, MMS και φωνητικες κλησεις θελεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. January 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2005 Ειναι ψιλοτραγικο να κουβαλας 2 κινητα μαζι σου. Και επαγγελματιας να σαι ειναι ζορι. Δεν νομιζω να σου επιφερει οικονομια το να στελνεις γραπτα μηνυματα απο το καρτοκινητο και να κανεις κλησεις απο το συμβολαιο. Σιγα τα φθηνα μηνυματα που εχει το ενα και σιγα τις φθηνες κλησεις που εχει το αλλο. Και για 2 ωρες που μπορει να λειπεις απο το σπιτι σου/γραφειο ποσα τηλεφωνηματα θα κανεις? Και αν κανεις τοσα πολλα δεν θα κοιταξεις τα 2-3-4 € που θα γλυτωνες με τα μηνυματα. Πιστευω πως με ενα αριθμο (και εννοειται συμβολαιο γιατι το καρτοκινητο ειναι μεγιστη απατη, εκτος και αν το εχουμε μονιμα για εισερχομενες κλησεις και μονο εκτατες εξερχομενες) μπορεις να ελεγχεις καλυτερα τα οικονομικα σου. Αν εχεις και 2ο νουμερο τοτε αν ειναι συμβολαιο εχεις να πληρωνεις αλλη μια εταιρια, αλλον ενα ακομα λογαριασμο-εξοδο τον μηνα. Αν εχεις καρτοκινητο "χανεις" λεφτα που δεν τα παιρνεις χαμπαρι "ελα μωρε τι ψυχη εχει μια καρτα των 7-9 €" και αναρωτιεσαι "χτες εβγαλα 50€ απο το ΑΤΜ και σημερα εμεινα με 10, που τα χαλασα τα αλλα". Ασε που ειναι εγκληματικο να εχεις συμβολαιο μαζι σου και να θες να κανεις οικονομια και να βγαζεις το καρτοκινητο να τηλεφωνησεις και να το πληρωνεις το τηλεφωνημα 3 φορες πιο ακριβα. Διατηρωντας 2 ενεργες γραμμες ταυτοχρονα πανω σου κανεις μαγκες ακομα περισσοτερους (αυτους που εχουν το δικτυο, αυτους που πουλανε συσκευες, αυτους που πουλάνε αξεσουαρ για κινητα κοκ). Και πανω απολα ειναι κουραστικο να κουβαλας και να βολευεις ταυτοχρονα μαζι σου 2 ματζαφλαρια... Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. January 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2005 Είναι πραγματικά δύσκολο να κυκλοφορείς με 2 κινητά. Εγώ έχω δύο συκευες-αριθμούς. Έναν κοινό και έναν private!:p Θα μπορούσα να ζήσω και με έναν, αλλά κάποιες στιγμές θέλω να ξεκουράζομαι και θέλω να είμαι σίγουρος οτι κανείς δεν θα με ενοχλήσει, εκτός από τα ελάχιστα άτομα που το ξέρουν και οι οποίοι θα καλέσουν αν πραγματικά χρειάζεται. Επίσης είναι καλό να υπάρχει ένα κινητό στο αυτοκίνητο όταν είσαι σε ταξίδι για παράδειγμα. Εγώ δεν θα βγω ποτέ έξω με δύο κινητά για καφέ. Παρέα στο κινητό κρατάει συνήθως το pocket pc.:D Γενικά πάντως αν έχεις δύο κάρτες, δεν κάνεις οικονομία. Είναι δοκιμασμένο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PowerZ Δημ. January 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2005 το εκανα και γω αυτο καποτε να εχω 2 συσκευες μεχρι που αρχισα να νιωθω ηληθια να κουβαλαω οπου παω 2 κινητα.. πεταξα το καρτοκινητο και απο τοτε εχω μονο ενα..εχω προσαρμωσει και το συμβολαιο οπως θελω εγω 150 sms + 10 MMS τσαμπα και ολα μελι γαλα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AquaSonic Δημ. January 29, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2005 εγω την δευτερη συσκευη την περνω μαζι μονο οταν στο "καλο" κινητο εχω 1-2 μπαρες μπαταρια (προτιμω να κανω φουλ φορτισεις) Ακομα το περνω στο φροντιστηριο διοτι οι καθηγιτες μας ζητουν να βαζουμε το κινητο μας σε ενα ραφι μεσα στην ταξη την ωρα του μαθηματος. Οποτε παραδιδω το παλιο και ειμαι οκ :cool: Παράθεση http://www.metalplanet.gr/templates/smartDark/images/logo_phpBB.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shodanjr_gr Δημ. January 30, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2005 Ποτέ δεν κουβαλάω 2 συσκευές μαζί. Απλά έχω 2-3 παλιά κινητά σπίτι ώστε όταν θέλω να πάω πχ στην παραλία ή ότιδήποτε σχετικό να μην κουβαλάω μαζί το smartphone.... Ξέρω όμως άτομα τα οποία λόγω δουλειάς έχουν 2 γραμμές και κυκλοφορούν με δύο κινητά από πραγματική ανάγκη. Παράθεση http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. January 30, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2005 Ξέρω όμως άτομα τα οποία λόγω δουλειάς έχουν 2 γραμμές και κυκλοφορούν με δύο κινητά από πραγματική ανάγκη. Τωρα παντως που η TIM εχει βγαλει υπηρεσια για 2 αριθμους σε μια Sim Card πιστευω οτι θα βοηθησει αρκετους που εχουν 2 κινητα εξαιτιας 2 διαφορετικων αριθμων... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shodanjr_gr Δημ. January 30, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2005 Συμφωνώ. Αλλά κάποιοι έχουν 2 νούμερα από διαφορετικές εταιρίες... Παράθεση http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mario_fit Δημ. January 30, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2005 Ποτέ δεν κουβαλάω 2 συσκευές μαζί. Απλά έχω 2-3 παλιά κινητά σπίτι ώστε όταν θέλω να πάω πχ στην παραλία ή ότιδήποτε σχετικό να μην κουβαλάω μαζί το smartphone.... Ακριβως το ιδιο και εγω! ;) Παράθεση http://www.imageshack.gr/files/s1c78u27pdrzea87u6p2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. January 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 Μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα μια συσκευη και ενα βασικο νουμερο..απο σημερα υπεκυψα στον πειρασμο και κουβαλω 2η (μικρη) συσκευη μονο και μονο για αποστολη sms.Και αυτη οχι παντα μονο οταν ειμαι στη δουλεια ή στη σχολη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 παλιά είχα 2 νούμερα αλλά μάλλον κουραστικό ήταν... (ή άλλοι δεν ήξεραν σε ποίο από τα 2 θα σε βρουν, άντε να δίνεις 2 νούμερα κλπ)... οπότε πια 1 και καλό. Παράθεση http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
btsilionis Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Εγώ πάλι έχω δυο νούμερα και δυο συσκευές . :cry: Το ένα είναι εταιρικό και το άλλο προσωπικό . Το κακό είναι ότι είναι από διαφορετικές εταιρείες και δεν μπορώ να έχω μια SIM με δυο νούμερα . Aν έβγαινε SIM που να έχει δυο νούμερα από διαφορετικές εταιρείες μάλλον θα βοηθούσε πολύ κόσμο :cool: Παράθεση ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΒΑΖΩ ΥΠΟΓΡΑΦΗ.... :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DENIOR Δημ. February 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2005 To na kouvalas mazi sou dyo kinhta thlefona einai peritto kai mh praktiko.Mia sikseuh einai yperarketh,eidika tora pou mporeis na exeis dyo arithmous se ena montelo. To na exeis spiti sou dyo siskeues to katalavaino.Einai pithano mia apo tis dyo siskeues na einai afortisth h na mhn thes na kouvalas mazi sou ena poly akrivo montelo... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pan82 Δημ. February 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2005 εγω την δευτερη συσκευη την περνω μαζι μονο οταν στο "καλο" κινητο εχω 1-2 μπαρες μπαταρια (προτιμω να κανω φουλ φορτισεις) Ακομα το περνω στο φροντιστηριο διοτι οι καθηγιτες μας ζητουν να βαζουμε το κινητο μας σε ενα ραφι μεσα στην ταξη την ωρα του μαθηματος. Οποτε παραδιδω το παλιο και ειμαι οκ :cool: Kαλά τι μου θύμησες AquaSonic όταν με είχε σταμπάρει σε μια δουλειά η υπεύθυνη με το κινητό και ήθελε όταν πιάνω δουλειά να της το παραδίδω και να το παίρνω φεύγοντας, πήρα κι εγώ την επομένη το παλιά (ούτε sim δεν είχε μέσα) της το έδινα ησύχαζε και μετά εγώ κατά την εργασία χρησιμοποιούσα κανονικότατα το κινητό μου Παράθεση Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του... Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του... Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!! George Bernard Shaw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Don_VitoCorleone Δημ. February 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2005 το εκανα και γω αυτο καποτε να εχω 2 συσκευες μεχρι που αρχισα να νιωθω ηληθια να κουβαλαω οπου παω 2 κινητα.. πεταξα το καρτοκινητο και απο τοτε εχω μονο ενα..εχω προσαρμωσει και το συμβολαιο οπως θελω εγω 150 sms + 10 MMS τσαμπα και ολα μελι γαλα.. Kala ta les alla mono tzaba den einai! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hsigma Δημ. February 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2005 Egw fanatikos tou enos kinhtou, alla afou sth douleia mou dwsan k ena allo, ti na kanw? Fysika to deytero to xrhsimopoiw mono sto grafeio, alliws tis upoloipes wres, xalara exw mono to proswpiko mou! Pantws einai poly kalo ayto pou grafthke k parapanw, gia paralies klp na exeis mia psilomoufa, palio, wste na mh se noiazei oti k an ginei, ammos, zesth klp klp Παράθεση A clever person solves a problem. A wise person avoids it. -- Einstein Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. February 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2005 telika mallon eimai h prighpisa ton syskeuon!! mazi mou kouvalo panta mia suskeyh ...:) sto spiti anoixth einai panta mia allh me thn ellhnikh karta,kai mia trith syskeyh me mia allh karta pou exo.. sunolika 3 anoixtes suskeyes 24/24ores ,7/7meres sto syrtari ellada einai 3-4 syskeyes alla kleistes:p Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mitsos Δημ. February 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2005 Εγώ έκτός απο τον κύριο αριθμό,έχω και έναν δεύτερο της Q αλλά όχι σε δεύτερη συσκευή... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikossp Δημ. February 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2005 kai ego eixa dyo syskeues mia prosopikh mia gia thn douleia alla telika katafera k ta ekana 2 se ena.plironei h douleia to bill tou prosopikou moy arithmoy k yshxasa Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
esykas Δημ. June 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2005 Υπάρχουν και λόγοι φορητότητας που μας κάνουν να έχουμε δύο συσκευές και κυρίος η δουλειά.Eάν έχω χώρο σε τσάντα,η μόνο γιά το αυτοκίνητο κουβαλάω την παντόφλα Α925 που μου αρέσει.Όταν πρέπει να μετακινηθώ σκέτος έχω αναγκαστικά δεύτερη συσκευή να χωράει στην τσέπη mpx220 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nokkia Δημ. July 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2005 απο μαγκια και τιποτα αλλο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. July 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2005 Προσωπικά έχω 2 συσκευές, αλλά πάντα κουβαλάω 1, κυρίως στην παραλία ή για καφέ κλπ. Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
crazy_4 Δημ. July 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2005 εγώ χρησιμοποιώ 2 συσκευές...κλασσικά ένα καρτοκινητό και μια σύνδεση.το προτιμώ γιατί με το καρτοκινητό σου φεύγουν τα ευρώ αλλά τουλάχιστον τα υπολογίζεις πόσα είναι ενώ με το πάγιο δεν μπορείς να το ελέξεις! βέβαια τώρα τελευταία με έχει πιάσει κάτι σαν βαρεμάρα και κουβαλάω μόνο το ένα που το ξέρουν όλοι και με βρίσκουν σε αυτό! Παράθεση You'll remember me...//For the rest of you Life!// <------------------------------------------> Amanitou City Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts