firekostas Δημ. April 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2016 Πάντως παιδιά η APD1 ποιο πολύ για downgrade μου κάνει. Όλοι στο XDA το ίδιο λένε. Η αυτονομία έπεσε τουλάχιστον 25%,το notification led έγινε πιο αχνό,το Android system ανέβηκε σε κατανάλωση από 2-3% σε 18-20%,κάποιες εφαρμογές αργούν παραπάνω να ανοίξουν και γενικά το κινητό το αισθάνεσαι πιο "βαρύ".Στην αρχή έλεγα placebo είναι αλλά ειδικά στην αυτονομία είναι μεγάλη η διαφορά προς το χειρότερο. Κάποιοι στο Xda με factory reset είπαν ότι διορθώθηκε κάποιοι όχι. Εγώ προσωπικά θα κατεβάσω την προηγούμενη APC8 από το Sammobile και στην πρώτη ευκαιρία flashάρω. Είναι κρίμα από 48ωρο με 6 6.5 ώρες SOT να πέσω στο 36ωρο με 5 5.5 με το ζόρι και να είναι και πιο laggy η συσκευή. Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lippi Δημ. April 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2016 Όχι και άσχημα υποθέτω.... https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160424/1462b269ac855fcaf5c48e72fc22c0b9.jpg https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160424/4d298f108f10895b0912ba2af5e876fb.jpg https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160424/fe18dd9da1bf7dec88db5b9afb877823.jpg Παράθεση Will go to heaven for the climate, to hell for the company... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ernesto1983 Δημ. April 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2016 Πολυ καλα!! Παράθεση I Want To Believe Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lippi Δημ. April 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 25, 2016 Και μέχρι τελους: Το δούλεψα περίπου ως εξης: 70-30 wifi-3g 1ωρα bt 1 ώρα YouTube Λίγη ομιλία (15 λεπτά ισως) Φωτεινότητα στο auto https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160425/5a90e73ecf262677a0bfcf6007eeafe2.jpg Παράθεση Will go to heaven for the climate, to hell for the company... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. April 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 25, 2016 (edited) Πάντως παιδιά η APD1 ποιο πολύ για downgrade μου κάνει. Όλοι στο XDA το ίδιο λένε. Η αυτονομία έπεσε τουλάχιστον 25%,το notification led έγινε πιο αχνό,το Android system ανέβηκε σε κατανάλωση από 2-3% σε 18-20%,κάποιες εφαρμογές αργούν παραπάνω να ανοίξουν και γενικά το κινητό το αισθάνεσαι πιο "βαρύ".Στην αρχή έλεγα placebo είναι αλλά ειδικά στην αυτονομία είναι μεγάλη η διαφορά προς το χειρότερο. Κάποιοι στο Xda με factory reset είπαν ότι διορθώθηκε κάποιοι όχι. Εγώ προσωπικά θα κατεβάσω την προηγούμενη APC8 από το Sammobile και στην πρώτη ευκαιρία flashάρω. Είναι κρίμα από 48ωρο με 6 6.5 ώρες SOT να πέσω στο 36ωρο με 5 5.5 με το ζόρι και να είναι και πιο laggy η συσκευή. Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Εγώ το μόνο αρνητικό που εχω παρατηρήσει ειναι το android system/OS που πλέον εχουν διπλασιαστεί τα ποσοστά τους στην κατανάλωση της μπαταρίας στο battery report,αλλα στην πράξη δεν εχω δει χειρότερη αυτονομία. Ούτε και στο led notifications κάποια επίδραση. Το ίδιο μου φαίνεται η ένταση της φωτεινότητας με πριν. Αλλα παίζουν πάντα διαφορές ανάμεσα σε παρτίδες οπως και ανάλογα τη χρήση και τον χρήστη. Hard reset δεν εχω κάνει 1+μήνα που την εχω την συσκευή. Τις παίρναω από πάνω τις αναβαθμίσεις. Μόνο αν παρατηρήσω στην πορεία κάτι χειρότερο θα κάνω,αλλιώς οχι. ] Μια χαρά είσαι. Απόλυτα φυσιολογικά νούμερα. Τελικά άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι το hard reset επιβάλλεται οταν βλέπουμε ότι κάτι δεν πάει καλά είτε μετά από μια αναβάθμιση λογισμικού είτε διότι από την αρχή η συμπεριφορά της συσκευής δεν αρμόζει οπως θα όφειλε και που άλλοι κάτοχοι και χρήστες δεν είχαν θέμα. Εγώ προσωπικά δεν εχω προβεί σε hard reset διότι δεν χω δει κάτι χειρότερο. Αλλιώς θα έκανα 100% οπως εχω προβεί αρκετές φορές στο παρελθόν και ειδικότερα μετά από αναβάθμιση. Κάθε συσκευή και περίπτωση το αντιμετωπίζεις ανάλογα. Ουδέποτε όλες οι συσκευές αποδίδουν πάντα στο ίδιο βαθμό διότι χιλιάδες παράγοντες το επηρεάζουν. Ούτε καν ίδιας εταιρίας η ίδια έκδοση λογισμικού ακόμα και ίδια χώρας να ειναι. Κάθε συσκευή ειναι μοναδική και ξεχωριστή. Edited April 25, 2016 by alextrela Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. April 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 25, 2016 Και μέχρι τελους: Το δούλεψα περίπου ως εξης: 70-30 wifi-3g 1ωρα bt 1 ώρα YouTube Λίγη ομιλία (15 λεπτά ισως) Φωτεινότητα στο auto https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160425/5a90e73ecf262677a0bfcf6007eeafe2.jpg Ο μεγά έλεος με το απλό τα μισά βγάζω ακριβός (και αν), γιατί τόσο χαοτικη Διαγόρα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lippi Δημ. April 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 25, 2016 Ο μεγά έλεος με το απλό τα μισά βγάζω ακριβός (και αν), γιατί τόσο χαοτικη Διαγόρα? Δεν έχω παρακολουθήσει το νήμα του απλού, αλλά ίσως κάτι που μπορεί να βοηθήσει είναι το app optimization οπου ουσιαστικά μπορείς να περιορίσεις τν κατανάλωση ενέργειας από κάποιες εφαρμογές που δεν σε νοιάζει να τρέχουν στο παρασκήνιο (πχ μια εφαρμογή e-banking κλπ). Επίσης ρυθμίσεις στα notifications βοηθάνε γενικά (υπάρχουν εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο επειδή μπορεί να έχουν ανοιχτες ειδοποιήσεις αλλά να μην σε απασχολεί να παίρνεις ειδοποιήσεις από αυτές, πχ μια έφαρμογή BBC news που είχα παλιά έτρεχε στο παρασκήνιο ασταμάτητα λόγω Notifications, τα οποία δεν με ενδιέφεραν να βλέπω καθώς όποτε ήθελα έμπαινα και διάβαζα ότι ήθελα). Ένα άλλο είναι τα background data από το δίκτυο κινητής που τρώνε κάποιες εφαρμογές όπως το speedtest. Kαι εκεί με κάποιες ρυθμίσεις μπορεί να κάνεις εξοικονόμηση, αν η εφαρμογή δεν έχει νόημα τα τραβάει δεδομένα και συνεπώς και μπαταρία στο παρασκήνιο. Σε όλα αυτά βέβαια παίζει ρόλο η προσωπική χρήση, και η διατήρηση της εμπειρίας χρήσης γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα να έχεις τέτοια συσκευη. Αλλος πχ μπορεί να μη θέλει την AOD, ενω σε εμένα να είναι απαραίτητη. Το ίδιο και οι λειτουργίες του edge. Επίσης βασικό ρόλο παίζει το σήμα, ιδιαίτερα αν είναι χάλια για πολύ ώρα σε σκίζει, όπως πολύ σωστά γράφτηκε από πολλούς στο τοπικό . Το ίδιο ισχύει και για το wifi από ότι έχω καταλάβει. Εγώ το έσωσα με επαναφορά εργοστασιακών. Μου βγήκε το λάδι να το ξαναστήσω, αλλά αν σου κάτσει στραβά το update δεν σε σώνει τίποτα άλλο τελικά είτε android, έιτε iOS (όπως λέει η εμπειρία μου από πολλά χρόνια iphone). ΥΓ.: το φόρτισα κλειστό το βράδυ και σήμερα το πρωί το άνοιξα, όλα καλά και άρχισε να με σκίζει το ρημάδι το skype. Το θέλω όμως και το μόνο που έκανα ήταν ένα force-stop στο app και έστρωσε. Πρέπει κάποια στιγμή να βρω μια εναλλακτκή σε αυτή την εφαρμογή... Παράθεση Will go to heaven for the climate, to hell for the company... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. April 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 25, 2016 Δεν έχω παρακολουθήσει το νήμα του απλού, αλλά ίσως κάτι που μπορεί να βοηθήσει είναι το app optimization οπου ουσιαστικά μπορείς να περιορίσεις τν κατανάλωση ενέργειας από κάποιες εφαρμογές που δεν σε νοιάζει να τρέχουν στο παρασκήνιο (πχ μια εφαρμογή e-banking κλπ). Επίσης ρυθμίσεις στα notifications βοηθάνε γενικά (υπάρχουν εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο επειδή μπορεί να έχουν ανοιχτες ειδοποιήσεις αλλά να μην σε απασχολεί να παίρνεις ειδοποιήσεις από αυτές, πχ μια έφαρμογή BBC news που είχα παλιά έτρεχε στο παρασκήνιο ασταμάτητα λόγω Notifications, τα οποία δεν με ενδιέφεραν να βλέπω καθώς όποτε ήθελα έμπαινα και διάβαζα ότι ήθελα). Ένα άλλο είναι τα background data από το δίκτυο κινητής που τρώνε κάποιες εφαρμογές όπως το speedtest. Kαι εκεί με κάποιες ρυθμίσεις μπορεί να κάνεις εξοικονόμηση, αν η εφαρμογή δεν έχει νόημα τα τραβάει δεδομένα και συνεπώς και μπαταρία στο παρασκήνιο. Σε όλα αυτά βέβαια παίζει ρόλο η προσωπική χρήση, και η διατήρηση της εμπειρίας χρήσης γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα να έχεις τέτοια συσκευη. Αλλος πχ μπορεί να μη θέλει την AOD, ενω σε εμένα να είναι απαραίτητη. Το ίδιο και οι λειτουργίες του edge. Επίσης βασικό ρόλο παίζει το σήμα, ιδιαίτερα αν είναι χάλια για πολύ ώρα σε σκίζει, όπως πολύ σωστά γράφτηκε από πολλούς στο τοπικό . Το ίδιο ισχύει και για το wifi από ότι έχω καταλάβει. Εγώ το έσωσα με επαναφορά εργοστασιακών. Μου βγήκε το λάδι να το ξαναστήσω, αλλά αν σου κάτσει στραβά το update δεν σε σώνει τίποτα άλλο τελικά είτε android, έιτε iOS (όπως λέει η εμπειρία μου από πολλά χρόνια iphone). ΥΓ.: το φόρτισα κλειστό το βράδυ και σήμερα το πρωί το άνοιξα, όλα καλά και άρχισε να με σκίζει το ρημάδι το skype. Το θέλω όμως και το μόνο που έκανα ήταν ένα force-stop στο app και έστρωσε. Πρέπει κάποια στιγμή να βρω μια εναλλακτκή σε αυτή την εφαρμογή... μπα θέμα δεν είναι αναμονη οπου είναι βράχος (ολη την νυχτα 1 2% φεύγουν με wifi ανοιχτό) το θέμα είναι σε χρήση και κυρίως browsing οπου με 4g βγάζω δεν βγάζω 2,5 3 ώρες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. April 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 25, 2016 μπα θέμα δεν είναι αναμονη οπου είναι βράχος (ολη την νυχτα 1 2% φεύγουν με wifi ανοιχτό) το θέμα είναι σε χρήση και κυρίως browsing οπου με 4g βγάζω δεν βγάζω 2,5 3 ώρες Δεν σε πάνε τα Samsung εσένα. Ακούνε egodemis οι Κορεάτες και τρέχουν να κρυφτούν και κατάρες να ρίχνουν :p Με ένα iPad mini θα βρεις την υγεία σου:lol: Η σε κανά Matte 8 Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. April 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 25, 2016 Δεν σε πάνε τα Samsung εσένα. Ακούνε egodemis οι Κορεάτες και τρέχουν να κρυφτούν και κατάρες να ρίχνουν :p Με ένα iPad mini θα βρεις την υγεία σου:lol: Η σε κανά Matte 8 mini εχω καλό είναι :lol: για mate 8 πλέον no money στέρεψα για την ωρα :lol::lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Leonid111 Δημ. April 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2016 Συμφορουμιτες καλημέρα. Τελικά δε τη γλύτωσα και γω με τη μπαταρία. Εννοώ οτι μετά το update πέφτει πολύ γρήγορα. Η μεγάλη διαφορά είναι στο stand by, πχ. το άφηνα το βράδυ στο 60% για 8-9 ώρες και το πρωί είχε πάει στο 58% , τώρα πηγαίνη στο 52% με 50%, σχεδόν τετραπλάσια 'εως πενταπλάσια κατανάλωση. Στη χρήση είναι μικρότερη η διαφορά, αλλά και εκεί υπάρχει. Για να σας προλάβω πριν το update αλλά και μετά δεν πέρασα καμία καινούργια εφαρμογή ούτε άλλαξα κάτι στις ρυθμίσεις. Η χρήση στη μπαταρία το μόνο που δείχνει δυανάλογα ποσοστά κατανάλωσεις από τα υπόλοιπα, είναι το << Σύστημα Android >> που λέει συνήθως 35% - 40% ενώ το αμέσως επόμενο ( συνήθως η οθόνη ) είναι στο 20% περίπου και όλα τα υπόλοιπα πολύ χαμηλά απο 1% έως 6 με 9%. Σκέφτομαι να το ξαναστήσω από την αρχή και η ερώτησή μου είναι επειδή δε μου έχει ξανατύχει, να πάρω back up ασφαλείας και αφού κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, να το ξανά περάσω, ή πρέπει όλα ένα ένα από την αρχή μόνα τους; Επίσης για να είμαι και απόλυτα σίγουρος, την επαναφορά τη κάνω από το μενού : Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά - επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων; και αν ναι μετά πρέπει να ξανα περάσω το τελαιυταίο update ή το έχει κρατήσει; Συγνώμη αν κούρασα, αλλά δε μου έχει ξανά τύχει όπως είπα και θέλω να είμαι σίγουρος. Όποια συμβουλή ευπρόσδεκτη, θα περιμένω πρώτα να μου πέιτε και μετά θα προχωρήσω σε όποια ενέργεια. Ευχαριστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. April 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2016 (edited) Φαίνεται η D1 έκανε ζημιά σε κάποιες συσκευές/παρτίδες με υποβάθμιση στην αυτονομία της συσκευής. Μην πάρεις κανένα backup και κάνε στήσιμο από την αρχή. Δεν εμπιστεύομαι κανένα backup σε android και οποιοδήποτε αλλο λειτουργικό εξίσου Windows η iOS διότι απλα ότι στραβά υπάρχουν στην δεδομένη χρονική στιγμή(το οτιδήποτε) θα ειναι μια τρύπα στο νερό σαν να μην εχεις κάνει επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις οπως οταν το παρελαβες την πρώτη ημέρα. Αυτο που κανεις με το backup στην ουσία ειναι να επαναφερεις την παρόν κατάσταση του τηλεφώνου εκ νεου ξανά για δεύτερη φορά χωρίς κανένα πλεονεκτήματα της επαναφοράς. Κανένα νόημα απόλυτος Εγώ πάντα αυτη τη διαδικασία ακολουθώ. Θα σου δώσει επιλογή αφού ολοκληρωθεί η επαναφορα και θα επιλέξεις setup as new και θα στήσεις από την αρχή τα πάντα. Sent from my iPad Air 2 Edited April 26, 2016 by alextrela Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
firekostas Δημ. April 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2016 Εγώ πάντως έκανα και factory reset στην APD1 και το θέμα συνεχίζει. Το Android system είναι μονίμως ψηλά και αυτή τη φορά δεν έχω βάλει και πολλές εφαρμογές. Ήδη κατέβηκε η APC8 και θα την περάσω με Odin το απόγευμα. Ξεκίνησε τα κλασσικά της η Sammy πάλι. Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Leonid111 Δημ. April 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2016 Εγώ πάντως έκανα και factory reset στην APD1 και το θέμα συνεχίζει. Το Android system είναι μονίμως ψηλά και αυτή τη φορά δεν έχω βάλει και πολλές εφαρμογές. Ήδη κατέβηκε η APC8 και θα την περάσω με Odin το απόγευμα. Ξεκίνησε τα κλασσικά της η Sammy πάλι. Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Αν είναι έτσι, μήπως να περιμένω να έρθει η νέα αναβάθμιση, μη στήνω τα πάντα από την αρχή ( έστι όπως είπε ο ALEX που νομίζω έτσι όπως τα λέει είναι και το πιο σωστό ). Το θέμα είναι πότε θα έρθει, σε κανά μήνα; Γιατί εγώ δε ξέρω να τις περνώ με άλλο τρόπο και δε θέλω να το διακινδυνέυω... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
firekostas Δημ. April 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2016 Αν είναι έτσι, μήπως να περιμένω να έρθει η νέα αναβάθμιση, μη στήνω τα πάντα από την αρχή ( έστι όπως είπε ο ALEX που νομίζω έτσι όπως τα λέει είναι και το πιο σωστό ). Το θέμα είναι πότε θα έρθει, σε κανά μήνα; Γιατί εγώ δε ξέρω να τις περνώ με άλλο τρόπο και δε θέλω να το διακινδυνέυω... Άμα δεν ξέρεις να περνάς με Odin άστο καλύτερα. Δοκίμασε να κάνεις ένα factory reset αν σε ενοχλεί πολύ και αν δε στρώσει και τότε αναγκαστικά περιμένεις τη νέα. Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Leonid111 Δημ. April 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2016 Άμα δεν ξέρεις να περνάς με Odin άστο καλύτερα. Δοκίμασε να κάνεις ένα factory reset αν σε ενοχλεί πολύ και αν δε στρώσει και τότε αναγκαστικά περιμένεις τη νέα. Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ΟΚ Ευχαριστώ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mkbhd Δημ. April 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2016 Εγώ εχτές το άφησα το βράδυ με flight Mode και το always on display το updated και μου έφαγε 1% μόνο. Επίσης παρατήρησα ότι όταν το βάζω φλατ να κάθεται μετά από ώρα σβήνει τελείως το always on και όταν το σηκώνω ανάβει.. Δεν τίθεται θέμα burnin έτσι νομίζω. Επίσης η φωτεινότητα του always on καλύτερα που μειώθηκε όταν είναι απόλυτο σκοτάδι. Σε συνθήκες που υπάρχει λίγο φως το always on είναι το ίδιο έντονο με πριν .. Καίει πολύ λίγο εγώ προσωπικά θα το έχω ανοιχτό και θα παραθέσω την χρήση και το πόσες ώρες on screen μου έβγαλε (πριν που είχα battery drain έκανα clear cache και φορματ από recovery). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. April 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2016 (edited) Ναι οι επιλογές ειναι συγκεκριμένες. Είτε τ αφήνουμε ως εχει περιμένοντας το επόμενο update είτε κάνουμε επαναφορα την D1 μπας και στρώσει σε όσους εχουν θέμα η αλλιώς Odin φλασαρισμα του Μαρτίου την έκδοση. Απαράδεκτη η Samsung οπως και να εχει. Πάντως εγώ δεν εχω θεμα με αυτονομία με την δικιά μου συσκευή επομένως κάθομαι στα αυγά μου. Maximum 2-3% τρώει σε αναμονή το βράδυ 8-9 ώρες. Για την μειωμένη φωτεινότητα διαφωνώ ότι καλύτερα ειναι στο always on screen. Οταν οι περισσότεροι κατηγορούν και δικαίως την LG που ίσα που φαίνεται το δικο της και η Samsung να το υποβαθμίζει ειναι κάκιστη επιλογή. Το θέμα δεν ειναι τέρμα σκοτάδι να βλέπεις αλλα και την ημέρα μα ειναι ευανάγνωστο σε ικανοποιητικό επίπεδο. Τι θα γίνει με αυτούς τους Κορεάτες θα χαλάνε πράγματα ενώ πριν όλα στην εντέλεια και άψογα ειναι. Sent from my iPad Air 2 Edited April 26, 2016 by alextrela Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosf Δημ. April 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2016 (edited) Φαίνεται η D1 έκανε ζημιά σε κάποιες συσκευές/παρτίδες με υποβάθμιση στην αυτονομία της συσκευής. Αυτό πως ακριβώς τεκμηριωνεται τεχνολογικα; Υπάρχουν δηλαδή κάποιες παρτίδες από exynos chipset που επηρεαστηκαν από το update καί άλλες όχι; Ακούστηκε να υπάρχει διαφορετική λιθογραφια μεταξυ των exynos 8890 ή κάτι παρόμοιο; Edited April 26, 2016 by panosf Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. April 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2016 Αυτό πως τεκμηριωνεται τεχνολογικα ακριβως; Υπάρχουν δηλαδή κάποιες παρτίδες από exynos chipset που επηρεαστηκαν από το update καί άλλες όχι; Ακούστηκε να υπάρχει διαφορετική λίθογραφια σε exynos cpu ή κάτι παρόμοιο; Δεν χρειάζεται καμία τεχνολογική τεκμηρίωση. Το συμπεράσματα βγαίνουν από τους ίδιους του χρήστες βάση όσων παραθέτουν εδω μέσα στο φόρουμ. Και στο xda υπάρχουν αντίστοιχες αναφορές από μερίδα χρηστών. Εγώ πχ δεν εχω θεμα οπως και άλλοι ενώ αντίθετα άλλη μερίδα χρηστών εχουν. Αν διαβάζεις καθημερινά όσα γράφονται θα βγάλεις το ίδιο συμπέρασμα. Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosf Δημ. April 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2016 Δεν χρειάζεται καμία τεχνολογική τεκμηρίωση. Το συμπεράσματα βγαίνουν από τους ίδιους του χρήστες βάση όσων παραθέτουν εδω μέσα στο φόρουμ. Και στο xda υπάρχουν αντίστοιχες αναφορές από μερίδα χρηστών. Εγώ πχ δεν εχω θεμα οπως και άλλοι ενώ αντίθετα άλλη μερίδα χρηστών εχουν. Αν διαβάζεις καθημερινά όσα γράφονται θα βγάλεις το ίδιο συμπέρασμα. Από τα λίγα που σπούδασα και ξέρω, αυτό δεν είναι εφικτό σε hardware πανομοιοτυπης σχεδίασης. Στα iPhone 6S για παράδειγμα παρατηρήθηκε μια μικρή αποκλειση στην αυτονομία (και πάλι μη αξία αναφορας στην πράξη) ανάμεσα σε 2 επεξεργαστές Α9 (Samsung και TSMC) οι οποίοι είχαν διαφορετική λιθογραφικη διάσταση. Στα exynos chipset δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, οπότε αποκλειστικός υπεύθυνος είναι το λογισμικό της εταιρείας ή οι παρεμβάσεις του χρήστη με applications και ρυθμίσεις. Επειδή ακριβώς στο Android υπαρχει ένας λαβύρινθος παραμέτρων που μπορεί να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα της αυτονομίας, το μόνο σίγουρο είναι ότι ούτε οι παρτίδες τηλεφωνων ευθύνονται, αλλά ούτε και το hardware . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vfragos Δημ. April 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2016 Δεν χρειάζεται καμία τεχνολογική τεκμηρίωση. Το συμπεράσματα βγαίνουν από τους ίδιους του χρήστες βάση όσων παραθέτουν εδω μέσα στο φόρουμ. Και στο xda υπάρχουν αντίστοιχες αναφορές από μερίδα χρηστών. Εγώ πχ δεν εχω θεμα οπως και άλλοι ενώ αντίθετα άλλη μερίδα χρηστών εχουν. Αν διαβάζεις καθημερινά όσα γράφονται θα βγάλεις το ίδιο συμπέρασμα. Εκτός αυτού δε είναι μόνο hardware το θέμα, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά, είναι ο συνδυασμός με το Software εφαρμογές του κάθε χρήστη και πως δένουν με την αναβάθμιση. Εγώ π.χ. έχω παρατηρήσει κάποιες φορές ότι τρώει κόλλημα και δεν μπαίνει σε sleep mode, έχω παρατήσει το κινητό 3-4 ώρες και όταν κοιτάω βλέπω wakelock όλες αυτές τις ώρες δεν ήταν σε sleep ούτε λεπτό και για να επανέλθει θέλει restart. Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. April 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2016 (edited) Στα iPhone 6S για παράδειγμα παρατηρήθηκε μια μικρή αποκλειση στην αυτονομία (και πάλι μη αξία αναφορας στην πράξη) ανάμεσα σε 2 επεξεργαστές Α9 (Samsung και TSMC) οι οποίοι είχαν διαφορετική λιθογραφικη διάσταση. Στα exynos chipset δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, οπότε αποκλειστικός υπεύθυνος είναι το λογισμικό της εταιρείας ή οι παρεμβάσεις του χρήστη με applications και ρυθμίσεις. Επειδή ακριβώς στο Android υπαρχει ένας λαβύρινθος παραμέτρων που μπορεί να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα της αυτονομίας, το μόνο σίγουρο είναι ότι ούτε οι παρτίδες τηλεφωνων ευθύνονται, αλλά ούτε και το hardware . Δεν γράφω κάτι διαφορετικό. Απλα το software δεν επηρέαζε το ίδιο όλους για αυτο ανέφερα διαφορετική επίδραση ανα παρτιδα και κατ επέκταση χρήστη και χρήση. ΔΕΝ είπα ότι οι παρτίδες ευθύνονται. Είπα ότι το software εχει διαφορετική επίδραση από παρτιδα σε παρτιδα. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Εκτός αυτού δε είναι μόνο hardware το θέμα, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά, είναι ο συνδυασμός με το Software εφαρμογές του κάθε χρήστη και πως δένουν με την αναβάθμιση. Εγώ π.χ. έχω παρατηρήσει κάποιες φορές ότι τρώει κόλλημα και δεν μπαίνει σε sleep mode, έχω παρατήσει το κινητό 3-4 ώρες και όταν κοιτάω βλέπω wakelock όλες αυτές τις ώρες δεν ήταν σε sleep ούτε λεπτό και για να επανέλθει θέλει restart. Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Ουτε εδω διαφωνώ πουθενά. Πάντως στα υπόλοιπα που αναφέρεις εγώ με την δικιά μου χρήση δεν εχω παρατηρήσει τέτοιο θεμα ουδέποτε από την αρχή εδω και 1+ μήνα που εχω την συσκευή. Edited April 26, 2016 by alextrela Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vfragos Δημ. April 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2016 (edited) Δεν γράφω κάτι διαφορετικό. Απλα το software δεν επηρέαζε το ίδιο όλους για αυτο ανέφερα διαφορετική επίδραση ανα παρτιδα και κατ επέκταση χρήστη και χρήση. ΔΕΝ είπα ότι οι παρτίδες ευθύνονται. Είπα ότι το software εχει διαφορετική επίδραση από παρτιδα σε παρτιδα. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Ουτε εδω διαφωνώ πουθενά. Πάντως στα υπόλοιπα που αναφέρεις εγώ με την δικιά μου χρήση δεν εχω παρατηρήσει τέτοιο θεμα ουδέποτε από την αρχή εδω και 1+ μήνα που εχω την συσκευή. Δυστηχώς μου έχει τύχει 3 φορές σίγουρα, δεν εμφανίστηκε μετά την αναβάθμιση αλλά και πρίν. Πάντως και εγώ δεν θα το παρατηρούσα εάν δεν είχα βάλει εφαρμογή μου μπορείς να δείς wakelock. Δεν ξέρω εάν ένα reset βοηθήσει, πόσο το βαριέμαι το στήσιμο από την αρχή... Edited April 26, 2016 by vfragos Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. April 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2016 (edited) Δυστηχώς μου έχει τύχει 3 φορές σίγουρα, δεν εμφανίστηκε μετά την αναβάθμιση αλλά και πρίν. Δεν ξέρω εάν ένα reset βοηθήσει, πόσο το βαριέμαι το στήσιμο από την αρχή... Μόνο hard reset βλέπω δυστυχώς ως την πιο ενδεδειγμένη λύση για πιθανη εξαλείψει του θέματος. Αν δεν βοηθήσει ούτε και αυτο άρα μόνο με επόμενο update όποτε βγει να βελτιωθεί το πραγμα. Εγώ πάντως έχοντας αλλάξει καμία 20αρια τηλέφωνα τελευταία 5ετια ουδέποτε είχα θέματα με μοναδική εξαίρεση το 920 οπου αγανάκτησα και το έδωσα μετά ένα τρίμηνο που άντεξα μαζί του με επανεκκινήσεις αποσυνδέσεις Bluetooth,κολλήματα στο software και σε καθημερινές απλές λειτουργίες. Δεν βάζω τα DOA που εχω επιστρέψει κατα καιρούς λόγω ελλατωματων(καμένα pixel η επανεκκινήσεις στα καλά καθουμενα η που δεν ανταποκρινόταν στην προδιαγραφές πχ ένα z3 μου έκανε συνεχόμενα battery drain τη νύχτα. Υπόψιαστικα προβληματική μπαταρία και γενικά αστοχία υλικού με software το γύρισα και ο αντικαταστάτης δεν είχε τέτοιο θεμα. Edited April 26, 2016 by alextrela Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts