Jump to content

[S7 Edge] Η εμπειρία σας από τη μπαταρία

geovass
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ευχαριστώ Κωνσταντίνε για τις πληροφορίες. Δεν τα γνώριζα όλα αυτά.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

• Απαντήσεις 2,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ευχαριστώ Κωνσταντίνε για τις πληροφορίες. Δεν τα γνώριζα όλα αυτά.

Παρακαλώ φίλε μου. Για αυτό είμαστε εδώ ;)

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρακαλώ φίλε μου. Για αυτό είμαστε εδώ ;)

Η ρύθμιση που δείχνεις είναι η βελτιστοποιηση την οποία είχαμε και στην 5.1.1 και είναι μόνο για εφαρμογές που εγκαθιστούμε εμείς και όχι για εφαρμογές συστήματος το doze είναι αυτόματο,αν κάνω λάθος διορθώστε με

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όλα αυτά που γράφετε με βάζουν σε ανησυχίες και μου δίνουν την εντύπωση ότι τιποτα δεν άλλαξε στο android με την ΜΜ ως προς την άκυρη κατανάλωση ακόμα και σε fly mode.

Δεν δικαιολογείται με τιποτα κατανάλωση σε FM πάνω απο 0,2% ένα ώρα.

Οτιδήποτε παραπάνω σημαίνει ότι το σύστημα δεν μπορεί να αποτρέψει εφαρμογές απο το να τρέχουν κάποια proxies.

Με απλά λόγια ειναι σαν να μην αντιλαμβάνονται ότι η συσκευή ειναι σε Fly mode.

Τόσο δύσκολο ειναι να βάλει η Google ρύθμιση που να σου δινει την δυνατότητα να αποτρέπεις εφαρμογές απο το να τρέχουν στο παρασκήνιο;

Κάτι σαν ένα official Greenify όπως το έχει κανει προ πολλού η Apple.

Στο iPhone μου, αν το αφήσω όλο το βράδυ με ΟΛΕ να τρέχουν όπως την ημέρα που το χρησιμοποιώ δεν πρόκειται να χάσω πάνω απο 0,7% ένα ώρα.

Δεν λέω να το αφήσω στο 100% αμέσως μετα την φόρτιση γιατί τότε θα δείξει το πρωί ότι έχασε 1% κάτι που δεν ειναι αληθές.

Τις μετρήσεις τις κάνω ενώ το ποσοστό ειναι κάτω απο 90%.

Ετοιμάζομαι να γυρίσω στο android & στην Samsung και όλα αυτά που γράφετε μου θυμίζουν πράγματα που λέγαμε εδώ και χρόνια.

Μια το android system, μια το play services κλπ, κλπ.

Πάντα κάτι φταίει.

Ειναι δυνατόν σε συσκευή που έχει μετρηθεί η κατανάλωση της σε σκληρή χρήση και έχει δώσει άψογα αποτελέσματα, όπως ειναι το S7 edge, να χάνει ποσοστό απο την μπαταρία της έξ αιτίας του συστήματος;

Τέλος χωρίς παρεξήγηση οι συμφορουμητες που κανουν χρήση που δεν συνάδει με smartphone, καλο ειναι να μην αναφέρουν χρόνους οθόνης γιατί δημιουργούν σύγχυση.

Δεν ειναι αντιπροσωπευτική χρήση να ανοίγεις το wifi μια ώρα και μισή ώρα τα data.

Ούτε φυσιολογικό αποτέλεσμα να στέκεσαι όλη μέρα στο σπίτι με μόνο wifi.

Έτσι μου έβγαζε και το Note2 8.5 ώρες το 2012.

Το θέμα μπαταρία είναι λίγο πονεμένη ιστορία σε κάθε συσκευή android. Προχτές είχα θέμα με ένα TAB S2 που είχε ανεξήγητα μεγάλο battery drain....τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο ο φταίχτης ήταν και πάλι καποια google services. Γενικά στο θέμα μπαταρία, η Google σε έχει σε μια συνεχή εγρήγορση :)

Σε ότι αφορά το S7 edge...έχει εξαιρετική μπαταρία στην χρήση, αλλά όχι το ίδιο εντυπωσιακή σε stand by. Από το 100% που το αφήνω φορτισμένο συνηθως στις 11 το βράδυ , το βρήκα 2 φορές στο 90% στις 7 το πρωί. Περίπου δηλαδή 1-1,5 απώλεια κάθε ώρα με 4G-Wifi ανοιχτά, σήμα καλό και χωρίς κάποια ανανέωση εφαρμογών ή κάτι άλλο ύποπτο να έχει συμβεί. Επίσης μπορεί να κάνω και λάθος , αλλά έχω την εντύπωση ότι η μπαταρία κρατάει λίγο παραπάνω όταν την φορτιζω από usb (αργή φόρτιση) , σε σχέση με τον εργοστασιακό ταχυφορτιστή. Βέβαια αυτό το λέω "μπακαλίστικα" και χωρίς να έχω κάνει κάποιο σοβαρό συγκριτικό.

Επειδή προέρχεσαι από iphone 6s plus, σε εντατική χρήση μιας ημέρας υπολόγιζε περίπου τους ίδιους χρόνους με το iphone. Αν δεν κανεις όμως τόσο έντονη χρήση του κινητού, θεωρώ ότι σε standby το iphone 6s plus παραμένει καλύτερο και κρατάει περισσότερο την 2η ημέρα.

@ Firecostas

Αυτές τις ρυθμίσεις έχει και το δικό μου. Δεν έχω κάνει καμία παρέμβαση.

Ασχετο: το θέμα που έχεις πιο είναι;

Will go to heaven for the climate, to hell for the company...

Το θέμα μπαταρία είναι λίγο πονεμένη ιστορία σε κάθε συσκευή android. Προχτές είχα θέμα με ένα TAB S2 που είχε ανεξήγητα μεγάλο battery drain....τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο ο φταίχτης ήταν και πάλι καποια google services. Γενικά στο θέμα μπαταρία, η Google σε έχει σε μια συνεχή εγρήγορση :)

Σε ότι αφορά το S7 edge...έχει εξαιρετική μπαταρία στην χρήση, αλλά όχι το ίδιο εντυπωσιακή σε stand by. Από το 100% που το αφήνω φορτισμένο συνηθως στις 11 το βράδυ , το βρήκα 2 φορές στο 90% στις 7 το πρωί. Περίπου δηλαδή 1-1,5 απώλεια κάθε ώρα με 4G-Wifi ανοιχτά, σήμα καλό και χωρίς κάποια ανανέωση εφαρμογών ή κάτι άλλο ύποπτο να έχει συμβεί. Επίσης μπορεί να κάνω και λάθος , αλλά έχω την εντύπωση ότι η μπαταρία κρατάει λίγο παραπάνω όταν την φορτιζω από usb (αργή φόρτιση) , σε σχέση με τον εργοστασιακό ταχυφορτιστή. Βέβαια αυτό το λέω "μπακαλίστικα" και χωρίς να έχω κάνει κάποιο σοβαρό συγκριτικό.

Επειδή προέρχεσαι από iphone 6s plus, σε εντατική χρήση μιας ημέρας υπολόγιζε περίπου τους ίδιους χρόνους με το iphone. Αν δεν κανεις όμως τόσο έντονη χρήση του κινητού, θεωρώ ότι σε standby το iphone 6s plus παραμένει καλύτερο και κρατάει περισσότερο την 2η ημέρα.

Ουδέποτε έχω καταλάβει χρήστες να έχουν στο on wifi/data ενώ έχουν πέσει για ύπνο.

Και εξίσου οταν είσαι σε περιβάλλον wifi το data αυτόματα απενεργοποιείται.

Άρα δεν στέκει σαν επιχείρημα το wifi/data on ταυτόχρονα(1 από τα 2 θα παίζει ουδέποτε ταυτόχρονα και τα 2)

Το 10% που λες δεν δικαιολογείται.(μόνο με το always on θα δικαιολογούνταν που και εκεί κανένας λόγος να ειναι ανοιχτό)

Με wifi και data off έχω 1-2% απώλεια,με wifi on έχω 3-4% τη νύχτα.

100% κάτι τρέχει στο παρασκήνιο και σου τρώει μπαταρία εφόσον δεν εχεις always on.

Παρεπιπτόντως και στο iPad μου τα κλείνω βράδυ εως πρωί.

Edited by alextrela

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Η ρύθμιση που δείχνεις είναι η βελτιστοποιηση την οποία είχαμε και στην 5.1.1 και είναι μόνο για εφαρμογές που εγκαθιστούμε εμείς και όχι για εφαρμογές συστήματος το doze είναι αυτόματο,αν κάνω λάθος διορθώστε με

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όπως τα λες είναι, το doze εδώ δεν μπορείς να το ρυθμίσεις, μόνο σε cm13 rom γίνεται.

Στις φωτογραφίες είναι βελτιστοποιηση εφαρμογών.

Ουδέποτε έχω καταλάβει χρήστες να έχουν στο on wifi/data ενώ έχουν πέσει για ύπνο.

Και εξίσου οταν είσαι σε περιβάλλον wifi το data αυτόματα απενεργοποιείται.

Άρα δεν στέκει σαν επιχείρημα το wifi/data on ταυτόχρονα(1 από τα 2 θα παίζει ουδέποτε ταυτόχρονα και τα 2)

Απλά να ξεχωρίσουμε το εξής: ....άλλο έχω 3G/4G δίκτυο και άλλο πράγμα έχω ανοιχτά τα δεδομένα του δικτύου κινητής ή όχι. Είναι 2 τελέιως διαφορετικά πράγματα. Το πιο απλό να σου πω...ότι κάποιος μπορεί να έχει το 3G/4G μόνιμα ανοιχτό το βράδυ (ακόμη και με κλειστά τα cellurar data), γιατί δεν έχει καλό σήμα στο σπίτι του και έχει εγκαταστήσει μια συσκευή όπως το vodafone full σημα για παράδειγμα.

To ότι wifi και cellurar data δεν "τρέχουν" παράλληλα είναι πάλι λάθος. Υπάρχουν πολλά σύγχρονα κινητά που κάνουν merge τις 2 ταχύτητες, εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί. Επί της ουσίας βέβαια είναι ανυπόφορα αυτονόητα ότι στην καθημερινότητα χρησιμοποιούμε είτε το ένα είτε το άλλο, για λόγους εξοικονόμησης μπαταρίας και δεδομένων κινητής.

Το 10% που λες δεν δικαιολογείται.(μόνο με το always on θα δικαιολογούνταν που και εκεί κανένας λόγος να ειναι ανοιχτό)

Με wifi και data off έχω 1-2% απώλεια,με wifi on έχω 3-4% τη νύχτα.

.

Το ξέρω ότι δεν δικαιολογείται και γι' αυτό το γράφω. Όπως δεν δικαιολογούνταν και στο s6. Ασχολούμαι και στήνω αρκετές δεκάδες τηλέφωνα κάθε χρόνο και θεωρώ ότι μπορώ να καταλάβω αν ευθύνεται το firmware του τηλεφώνου ή κάποια άλλη εφαρμογή που τρέχει από πίσω. Όλα τα samsung που έχω δοκιμάσει κατά καιρούς και είναι ουκ ολίγα, έχουν ένα θέμα με drain σε standby (συνήθως βέβαια 5-8%). Ακόμη και το G4 που έχει μετριότατη μπαταρία, σε standby είναι καλύτερο από το edge. Επίσης πολύ καλύτερο σε standby είναι το iphone 6s plus. (προσοχή μιλαω για standby και όχι για χρήση).

Edited by panosf

Απλά να ξεχωρίσουμε το εξής: ....άλλο έχω 3G/4G δίκτυο και άλλο πράγμα έχω ανοιχτά τα δεδομένα του δικτύου κινητής ή όχι. Είναι 2 τελέιως διαφορετικά πράγματα. Το πιο απλό να σου πω...ότι κάποιος μπορεί να έχει το 3G/4G μόνιμα ανοιχτό το βράδυ (ακόμη και με κλειστά τα cellurar data), γιατί δεν έχει καλό σήμα στο σπίτι του και έχει εγκαταστήσει μια συσκευή όπως το vodafone full σημα για παράδειγμα.

To ότι wifi και cellurar data δεν "τρέχουν" παράλληλα είναι πάλι λάθος. Υπάρχουν πολλά σύγχρονα κινητά που κάνουν merge τις 2 ταχύτητες, εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί. Επί της ουσίας βέβαια είναι ανυπόφορα αυτονόητα ότι στην καθημερινότητα χρησιμοποιούμε είτε το ένα είτε το άλλο, για λόγους εξοικονόμησης μπαταρίας και δεδομένων κινητής.

Το ξέρω ότι δεν δικαιολογείται και γι' αυτό το γράφω. Όπως δεν δικαιολογούνταν και στο s6. Ασχολούμαι και στήνω αρκετές δεκάδες τηλέφωνα κάθε χρόνο και θεωρώ ότι μπορώ να καταλάβω αν ευθύνεται το firmware του τηλεφώνου ή κάποια άλλη εφαρμογή που τρέχει από πίσω. Όλα τα samsung που έχω δοκιμάσει κατά καιρούς και είναι ουκ ολίγα, έχουν ένα θέμα με drain σε standby (συνήθως βέβαια 5-8%). Ακόμη και το G4 που έχει μετριότατη μπαταρία, σε standby είναι καλύτερο από το edge. Επίσης πολύ καλύτερο σε standby είναι το iphone 6s plus. (προσοχή μιλαω για standby και όχι για χρήση).

Δεδομένα ανοιχτά εννοούσα ;)

Όχι αν είναι 3/4g η ρύθμιση που έχω βάλει.

(δεν υπάρχει πιο κουραστικό να βάζεις τον άλλον να σου κάνει επεξήγηση για θέματα τεχνολογίας σε φόρουμ ειδικά για κινητά όπου υπάρχει μια κοινή γλώσσα)

Ήμουν πολύ σαφής τι εννοούσα, άλλο αν δεν κατανοησες.

Και εκ προεπιλογή όλα τα κινητά όταν έχεις ταυτόχρονα WiFi and mobile date on όταν είσαι σε χώρο με WiFi το κινητό κάνει χρήση του WiFi αλλιώς σε αντιθετη περίπτωση mobile data του παροχου κινητής.

Ταυτόχρονα χρήση ΔΕΝ γίνεται εκτός αν το επιθυμει ο χρήστης.

Μπορείς να μου δώσεις πληροφορίες πως το κάνεις αυτο;;;

Εγώ άμα έχω και τα 2 ανοιχτά δεν έχω κατανάλωση από δεδομένα παροχου όταν υπάρχει WiFi διαθέσιμο.

ΥΓ:στα 2 δικά μου edge πάνω από 3-4% δεν εχω την νύχτα και με WiFi on.

Κάτι παίζει με την συσκευή σου είτε software η hardware.

Επειδή συμβαίνει σε εσένα δεν σημαίνει ότι πρόβλημα σε Samsung είναι.

Κακώς το γενικεύσεις και λάθος.

Edited by alextrela

Δεδομένα ανοιχτά εννοούσα ;)

Όχι αν είναι 3/4g η ρύθμιση που έχω βάλει.

(δεν υπάρχει πιο κουραστικό να βάζεις τον άλλον να σου κάνει επεξήγηση για θέματα τεχνολογίας σε φόρουμ ειδικά για κινητά όπου υπάρχει μια κοινή γλώσσα)

Ήμουν πολύ σαφής τι εννοούσα, άλλο αν δεν κατανοησες.

Και εκ προεπιλογή όλα τα κινητά όταν έχεις ταυτόχρονα WiFi and mobile date on όταν είσαι σε χώρο με WiFi το κινητό κάνει χρήση του WiFi αλλιώς σε αντιθετη περίπτωση mobile data του παροχου κινητής.

Ταυτόχρονα χρήση ΔΕΝ γίνεται εκτός αν το επιθυμει ο χρήστης.

Μπορείς να μου δώσεις πληροφορίες πως το κάνεις αυτο;;;

Εγώ άμα έχω και τα 2 ανοιχτά δεν έχω κατανάλωση από δεδομένα παροχου όταν υπάρχει WiFi διαθέσιμο.

To ξέρω ότι είναι πολύ κουραστικό αλλά αυτό κάνεις τώρα. Μου αναλύεις ακριβώς αυτά που σου έγραψα.

Αν θέλεις τώρα να ενώσεις τις ταχύτητες cellurar και wifi υπάρχουν apps και τρόποι που μπορείς να το κάνεις αυτό. Ψάξε στο google για download boosters, combine wifi and 3g/4G, merge wifi and 3G/4G κτλ κτλ. Θα βρεις πολύ υλικό. Επίσης σε πολλά firmware κινητών υπάρχει και σαν ενσωματωμένο option στο menu και απλά το ενεργοποιείς.

...και φυσικά όλο αυτό γίνεται αν το επιθυμεί ο χρήστης. Το γράφω παραπάνω λέγοντας ότι ειναι "ανυπόφορα αυτονόητο" ότι στην καθημερινότητα μας χρησιμοποιούμε είτε το ένα είτε το άλλο για λόγους εξοικονόμησης μπαταρίας και δεδομένων κινητής.

ΥΓ:στα 2 δικά μου edge πάνω από 3-4% δεν εχω την νύχτα και με WiFi on.

Κάτι παίζει με την συσκευή σου είτε software η hardware.

Επειδή συμβαίνει σε εσένα δεν σημαίνει ότι πρόβλημα σε Samsung είναι.

Κακώς το γενικεύσεις και λάθος.

Αν μιλούσα για συσκευή μπορεί και να είχες δίκιο. Μιλάω για ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Μόνο το τελευταίο 2μηνο από samsung είχα δύο Note 5 και ένα s7 edge. Και φυσικά παλαιότερα τα πάντα όλα...Note 4, S6, edge κτλ. Όλες οι συσκευές της Samsung έχουν battery drain σε stand by κατά την διάρκεια της νύχτας από 5%-10%, σε αντίθεση με το G4 και iphone που έφερα ως παραδείγματα.

Edited by panosf

Διαβάζω σε φόρουμ του androidcentral ότι υπάρχει θέμα με battery drain από το Android System και το Android OS και στις 2 παραλλαγές και στους 2 επεξεργαστές. Πάντως μετά από κάποια tweaks που έκανα εχθές σε fly Mode το τηλέφωνο είναι βράχος με 1% απώλεια σε 7 ώρες. Μόλις το άνοιξα πήγε από 88%σε 84 σε 20 λεπτά με 3 λεπτά οθόνη. Όλη σχεδόν η κατανάλωση είναι από τα 2 που γράφω πιο πάνω.
Will go to heaven for the climate, to hell for the company...

To ξέρω ότι είναι πολύ κουραστικό αλλά αυτό κάνεις τώρα. Μου αναλύεις ακριβώς αυτά που σου έγραψα.

Αν θέλεις τώρα να ενώσεις τις ταχύτητες cellurar και wifi υπάρχουν apps και τρόποι που μπορείς να το κάνεις αυτό. Ψάξε στο google για download boosters, combine wifi and 3g/4G, merge wifi and 3G/4G κτλ κτλ. Θα βρεις πολύ υλικό. Επίσης σε πολλά firmware κινητών υπάρχει και σαν ενσωματωμένο option στο menu και απλά το ενεργοποιείς.

...και φυσικά όλο αυτό γίνεται αν το επιθυμεί ο χρήστης. Το γράφω παραπάνω λέγοντας ότι ειναι "ανυπόφορα αυτονόητο" ότι στην καθημερινότητα μας χρησιμοποιούμε είτε το ένα είτε το άλλο για λόγους εξοικονόμησης μπαταρίας και δεδομένων κινητής.

Αν μιλούσα για συσκευή μπορεί και να είχες δίκιο. Μιλάω για ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Μόνο το τελευταίο 2μηνο από samsung είχα δύο Note 5 και ένα s7 edge. Και φυσικά παλαιότερα τα πάντα όλα...Note 4, S6, edge κτλ. Όλες οι συσκευές της Samsung έχουν battery drain σε stand by κατά την διάρκεια της νύχτας από 5%-10%, σε αντίθεση με το G4 και iphone που έφερα ως παραδείγματα.

Δεν χρειαζόταν να μου τα αναλύσεις διότι ο τρόπος που εκφραστικές ειναι σαν να μου λες ότι έσφαλα στον τροπο που τα έγραψα ενώ ήμουν πολυ σαφής στην πρώτη παράθεση που σου έκανα,που ΕΣΥ δεν κατάλαβες.

Το διαχωρισμό 3/4g με δεδομένα κάκιστα το έκανες σαν να παραδίνεις μαθήματα.

Και επαναλαμβάνω το πρόβλημα με τις συσκευές σου ΔΕΝ ισούται ότι όλα έχουν την ίδια συμπεριφορά με εσένα.

Οι γενικεύσεις που κανεις ειναι τελείως λάθος.

Η συλλογιστική "το δικο μου προσωπικό θέμα των συσκευών μου,ειναι θέμα της συσκευής γενικότερα" δεν προκύπτει από πουθενά.

Εγώ 5-10% battery drain δεν είχα/έχω με s6/7 edge αντίστοιχα.

Αν είχα θα είχε πάρει πόδι όπως έχω κάνει παλιότερα με άλλη συσκευή και που ο αντικαταστάτης δεν είχε το ίδιο θέμα.

Διαβάζω σε φόρουμ του androidcentral ότι υπάρχει θέμα με battery drain από το Android System και το Android OS και στις 2 παραλλαγές και στους 2 επεξεργαστές. Πάντως μετά από κάποια tweaks που έκανα εχθές σε fly Mode το τηλέφωνο είναι βράχος με 1% απώλεια σε 7 ώρες. Μόλις το άνοιξα πήγε από 88%σε 84 σε 20 λεπτά με 3 λεπτά οθόνη. Όλη σχεδόν η κατανάλωση είναι από τα 2 που γράφω πιο πάνω.

Υπερβολική κατανάλωση 4% για 20 λεπτά με 3 λεπτά οθόνη.

Δοκίμασες επαναφορά;

Edited by alextrela

Και επαναλαμβάνω το πρόβλημα με τις συσκευές σου ΔΕΝ ισούται ότι όλα έχουν την ίδια συμπεριφορά με εσένα.

Οι γενικεύσεις που κανεις ειναι τελείως λάθος.

Η συλλογιστική "το δικο μου προσωπικό θέμα των συσκευών μου,ειναι θέμα της συσκευής γενικότερα" δεν προκύπτει από πουθενά.

Εγώ 5-10% battery drain δεν έχω.

Αν είχα θα είχε πάρει πόδι όπως έχω κάνει παλιότερα με άλλη συσκευή και που ο αντικαταστάτης δεν είχε το ίδιο θέμα.

Παραβλέπω όλα τα υπόλοιπα που γράφεις, καθώς μου απαντάς ως παιδάκι του δημοτικού που του θίξανε τον εγωισμό.

Εγώ απλά θα σου θέσω ένα απλό ερώτημα:

Είναι η πρώτη φορά που ακούς για ΚΑΚΙΣΤΟ standby και battery drain σε συσκεύες της Samsung; Σου φαίνεται κάτι άγνωστο ή κάτι μεμονωμένο ; Γιατί αν ναι δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε. Διαφορετικά ρίξε μια ματιά προς xda μεριά και να ξαναθυμηθείς γιατί πολύς κόσμος κάνει root, αλλάζει kernels, εγκαθιστά custom roms, apps τύπου greenify κλπ κλπ

Το γεγονός ότι δεν έχω drain σε άλλα κινητά android με τα ίδια apps, το ίδιο "στήσιμο" και την ίδια χρήση, δεν σου λέει κάτι;

Edited by panosf

Παραβλέπω όλα τα υπόλοιπα που γράφεις, καθώς μου απαντάς ως παιδάκι του δημοτικού που του θίξανε τον εγωισμό.

Είναι η πρώτη φορά που ακούς για ΚΑΚΙΣΤΟ standby και battery drain σε συσκεύες της Samsung; Σου φαίνεται κάτι άγνωστο ή κάτι μεμονωμένο ; Γιατί αν ναι δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε. Διαφορετικά ρίξε μια ματιά προς xda μεριά και να ξαναθυμηθείς γιατί πολύς κόσμος κάνει root, αλλάζει kernels, εγκαθιστά custom roms, apps τύπου greenify κλπ κλπ

Το γεγονός ότι δεν έχω drain σε άλλα κινητά android με τα ίδια apps, το ίδιο "στήσιμο" και την ίδια χρήση, δεν σου λέει κάτι;

Battery drains σε συσκευή δεν είχα εως τώρα σε φυσιολογική παρτίδα.

Είτε Samsung είτε HTC,είτε Sony είτε LG τελευταία χρόνια.

Μια φορά συνάντησα σε ένα z3 και το επέστρεψα και ο αντικαταστάτης δεν είχε το ίδιο θέμα.

Και πως είσαι σίγουρος ότι δεν εχει θέμα hardware failure στη συσκευή σου;;

Το αποκλείεις δηλαδή σαν πιθανότητα;;

Και από την στιγμή που άλλοι σου απαντάνε ότι δεν έχουν πρόβλημα αυτο δεν πρέπει να σε προβληματίσει για τις δικές σου παρτίδες;;

Επίσης δεν πιστεύω να σου ειναι άγνωστο ότι πολύς κόσμος μπαίνει και γράφει σε φόρουμ για να πει το παράπονο του και το πρόβλημα του.

Νομίζεις ότι πλοίοψηφία ειναι στο σύνολο των χρηστών;;

Ούτε 3-4% δεν αντιπροσωπεύουν.

Root,kernel οι καμένοι πλέον κάνουν γιατί έτσι τους αρέσει,το γουστάρουν αυτο που θα το έκαναν και χωρίς να είχαν απαραίτητα οποιοδήποτε θέμα.

Το 95% των χρηστών δεν ασχολείται με αυτο το άθλημα.

Edited by alextrela

Έκανα φορματ για να τεστάρω το battery drain που έχω. Μήπως φταίει το Android wear? Έχω το Huawei watch...

Τι tweaks έχεις κανει lippi?

Edited by mkbhd

Κατι εχει η συσκευη σου......ειναι αυτονοητο.....Δν μιλαμε για αλλες samsung συσκευες που και εγω μπορω να σου πω οτι ειχαν drain.Μιλαμε για αυτην και η πλειοψηφια δν εχει θεμα.Απο τις 11 χθες το βραδυ μεχρι 9 σημερα το πρωι σε flight mode 1% κατω απλα για να το δοκιμασω,ποτε δν τα κλεινω και εχω μεσα στο βραδυ 3% βαρια 4% οταν στο s6 ειχα 10%.......

Έκανα φορματ για να τεστάρω το battery drain που έχω. Μήπως φταίει το Android wear? Έχω το Huawei watch...

Ίσως και αυτο να επηρεαζει αρνητικά μιας και εχει αναφερθεί παρόμοιο θέμα σε σύνδεση με smartwatch από κάποιους κατόχους.

Battery drains σε συσκευή δεν είχα εως τώρα σε φυσιολογική παρτίδα.

Είτε Samsung είτε HTC,είτε Sony είτε LG τελευταία χρόνια.

Και πως είσαι σίγουρος ότι δεν εχει θέμα hardware failure στη συσκευή σου;;

Το αποκλείεις δηλαδή σαν πιθανότητα;;

Είναι στατιστικά αδύνατο να έχουν ΟΛΕΣ οι συσκευές Samsung που κατείχα πρόβλημα. Από βλακεία και χόμπι αλλάζω κατά μέσο όρο μία συσκευή κάθε 2 μήνες εκ των οποίων όλα είναι SAMSUNG, LG , Sony σε Android καθώς και Iphone. Πραγματικά δεν μπορώ να θυμηθώ πόσα Samsung έχουν περάσει από τα χέρια μου. Από τα τελευταία 1-2 χρόνια θυμάμαι σίγουρα τρία Note 4, τρία Samsung S6 (32Gb/64gb/128gb), ένα s6 edge, δύο Note 5 και το s7 edge. Σε όλα υπάρχει θέμα με standby χρόνους....κάποιο θα χάσει 6% , κάποιο 7% , κάποιο 10% κ.ο.κ.

Σε όλες μου τις συσκευές ακολουθώ την ίδια τακτική το βράδυ....δεν κλείνω τίποτα. Όπως την έχω το πρωί έτσι την έχω και το βράδυ.

Για μένα είναι πρόβλημα των kernels και απλά η samsung δεν ασχολείται. Όπως χρειάστηκαν τόσα χρόνια για να ασχοληθεί με την βελτίωση του TW , να διορθώσει το memory leak και την ντροπή του ανύπαρκτου multitasking με 4gb RAM. Αλλά έτσι ειναι η samsung και έτσι την αποδεχόμαστε.

Πάντως εγώ μετά το s3 πήγα σε Samsung σε 6/7 edge και δεν είχα κανένα θέμα με την ίδια χρήση με ίδια app κάθε φορά.

Κανένα μη φυσιολογικό battery drain 3-4% maximum που το θεωρώ στα πλαίσια του φυσιολογικού

Ίσως θα έπρεπε να αλλάξεις συνήθειες/μερική χρήση με χρήση κάποιων άλλων third party app που αντικαθιστούν τις ενσωματωμένες της Samsung.

Ίσως και κάποιο διαφορετικό στήσιμο εξίσου πχ να κλείνεις το wifi οταν πέφτεις για ύπνο.

Επίσης κάποια φορά και η sim μπορεί να προκαλέσει θέματα.

Οταν εχεις θέματα δοκιμάζεις πολλές λύσεις εως βρεις τη χρυσή τομή.

Εγώ σε όλα τα κινητά μου βάζω nova prime +HD widget +screen on and off για browser χρησιμοποιώ μόνο dolphin,για SMS αυστηρά Handset NEXT SMS για Dialer βάζω πλέον True Tone Dialer,για lock screen replacement βάζω next lock screen μουσική η video βλέπω ακούω με third party app όπως mx player-bsplayer-Player Pro-N7 music player.

Τα κάνω διότι έχουν πολυ παραπάνω δυνατότητες παραμετροποίηση και customization σε σχέση με το μαμισιο στήσιμο χωρίς να επηρεάζουν την αυτονομία προς το χειρότερο.

Sent from my iPad Air 2

Edited by alextrela

Κατι εχει η συσκευη σου......ειναι αυτονοητο.....Δν μιλαμε για αλλες samsung συσκευες που και εγω μπορω να σου πω οτι ειχαν drain.Μιλαμε για αυτην και η πλειοψηφια δν εχει θεμα.Απο τις 11 χθες το βραδυ μεχρι 9 σημερα το πρωι σε flight mode 1% κατω απλα για να το δοκιμασω,ποτε δν τα κλεινω και εχω μεσα στο βραδυ 3% βαρια 4% οταν στο s6 ειχα 10%.......

Το 10% drain δεν ήταν καθημερινό. Από τις τόσες μέρες που είχα το κινητό συνέβη 3-4 βράδια (αδικαιολόγητα όμως και πάλι γιατί δεν υπήρχε κάποια δραστηριότητα), ενώ τις υπόλοιπες ήταν σταθερά στο 5%-6%. Αλλά και πάλι το θεωρώ υψηλό λαμβάνοντας υπόψη ότι η οθόνη είναι σβηστή και η μπαταρία είναι 3600mah, οπότε αναλογικά είναι πολύ μεγάλη η κατανάλωσ. Το iphone για παράδειγμα με πολύ μικρότερη μπαταρία είναι maximum στο 1%.

Μπορώ να παραθέσω πάρα πολλά thread από forums όμως που υπάρχει θέμα με overnight drain και στο s7 edge (της τάξεως του 8% και πάνω).

Πάντως βλέπω ότι και εσύ είχες πρόβλημα με το s6 παράδειγμα, κάτι που αποδυκνυει ότι δεν ήταν οι συσκευές μου ελαττωματικές. :)

Το 10% drain δεν ήταν καθημερινό. Από τις τόσες μέρες που είχα το κινητό συνέβη 3-4 βράδια (αδικαιολόγητα όμως και πάλι γιατί δεν υπήρχε κάποια δραστηριότητα), ενώ τις υπόλοιπες ήταν σταθερά στο 5%-6%. Αλλά και πάλι το θεωρώ υψηλό λαμβάνοντας υπόψη ότι η οθόνη είναι σβηστή και η μπαταρία είναι 3600mah, οπότε αναλογικά είναι πολύ μεγάλη η κατανάλωσ. Το iphone για παράδειγμα με πολύ μικρότερη μπαταρία είναι maximum στο 1%.

Μπορώ να παραθέσω πάρα πολλά thread από forums όμως που υπάρχει θέμα με overnight drain και στο s7 edge (της τάξεως του 8% και πάνω).

Πάντως βλέπω ότι και εσύ είχες πρόβλημα με το s6 παράδειγμα, κάτι που αποδυκνυει ότι δεν ήταν οι συσκευές μου ελαττωματικές. :)

Ειναι απόλυτο λογικό σε εκατομμύρια χρήστες και συσκευές να μην έχουν όλοι την ίδια συμπεριφορά.

Αυτο εξίσου δεν αποκλείει το οτιδήποτε,ακόμα και ελλατωματικο συσκευή.

Όπως και software η του android σαν OS η κάποιο/α app η συνδυασμού software με hardware.

Όλα ειναι πιθανά και κανένα ΔΕΝ αποκλείεις.

Δεκάδες ηλεκτρονικά κυκλώματα αποτελείται ένα κινητό η αστοχία υλικού δεν ειναι σπάνιο η εξωπραγματικό πραγμα.

Το θέμα ειναι εσύ τι κανεις η έκανες για να βελτιωθεί το πραγμα.

Το να παραθέτεις ότι ειναι γνωστό θέμα για μια μικρή μερίδα κόσμου δεν θα αποτελεί λύση για την δικιά σου περίπτωση.

Απλα την δικαιολογείς κάθε φορά

Όλοι εμείς σου δίνουμε παραδείγματα η πιθανές λύσεις με συμβουλές από την καθενός την εμπειρία μας που από την στιγμή που απευθύνεσαι σε φόρουμ και κανεις γνωστό το προσωπικό σου θέμα με τη συσκευή δεν ειναι κακή ιδέα να ακολουθήσεις κάποια από αυτά που γράφουμε.

Μην το συγκρίνεις κάθε φορά με iPhone.

To iOS εχει ανώτερη διαχείρηση αυτονομίας διαχρονικά σε standby αλλα παραλληλα εχει λιγότερες διεργασίες που τρέχουν και ένα πολυ συγκεκριμένο τροπο λειτουργίας που βασίζεται σε πολλά limitation και έλλειψη σε παραμετροποίηση και customization.

Προσωπικά προτιμώ να εχω 2-3% επιπλέον battery drain που ειναι στα πλαίσια του φυσιολογικού αλλα να εχω την δυνατότητα να φέρω το κινητό στα μέτρα μου με μια τεράστια δεξαμενή από επιλογές.

Δεν μου αρέσει η εταιρία να αποφασίζει για εμένα τι ειναι το ιδανικό για την δικιά μου χρήση για τα στάνταρ της εταιρίας που θέτει αυστηρά η ίδια.

Θέλω έγω να εχω αποφασίσει στο πως θα το στήσω από το Α εως Ω με χιλιάδες δυνατούς τρόπους.

Edited by alextrela

Όλοι εμείς σου δίνουμε παραδείγματα η πιθανές λύσεις με συμβουλές από την καθενός την εμπειρία μας που από την στιγμή που απευθύνεσαι σε φόρουμ και κανεις γνωστό το προσωπικό σου θέμα με τη συσκευή δεν ειναι κακή ιδέα να ακολουθήσεις κάποια από αυτά που γράφουμε.

Μα δεν ζήτησα κάποια συμβουλή για το battery drain. Την εμπειρία μου παρέθεσα για τους υπόλοιπους χρήστες που διαβάζουν και είναι πιθανοί αγοραστές.

Θεωρώ ότι έχω ένα τεχνολογικό επίπεδο γνώσεων ικανό για να καταλάβω αν κάποιο πρόβλημα οφείλεται στο firmware, σε apps ή σε hardware. Αλλά τόση ώρα εξηγώ προβλήματα που οφείλονται σε kernels και firmwares και εσύ μου περιγράφεις ποιον launcher χρησιμοποιείς, ποιο browser, ποιον dialer, ποια widgets κτλ. :) Παντελώς άσχετα δηλαδή.... για drain που οφείλεται σε apps ή κάποιες άλλες διεργασίες δεν χρειάζεται να είσαι "επιστήμονας" για να καταλάβεις ποιος κάνει την ζημιά. Ακόμα και ενα gsam monitor αρκει.

Για ΧΙΛΙΟΣΤΗ ΦΟΡΑ θα πω ότι αναφέρομαι σε standby battery drain που δεν οφείλεται σε κάποια εφαρμογή που τρέχει, αλλά στα ελλατωματικά kernel της Samsung. Δεν υπάρχει γιατριά σε αυτο. Μόνo root και custom roms, αλλά τα έχω βαρεθεί αυτά.

Γενικά και για να μην μπερδευτεί ο κόσμος το S7 edge μια χαρά είναι σε μπαταρία όσο άφορα την χρήση. Την ημέρα την έχει άνετα και με πολύ βαριά χρήση (5 ώρες οθόνη περίπου). Η συζήτηση γίνεται για overnight drain και stand by battery time. Εκεί με ενα ποιο προσεγμένο firmware και λιγότερες λαλακίες από goolge services στο android θα ειχε αγγίξει το τέλειο.

Edited by panosf

Τέλος χωρίς παρεξήγηση οι συμφορουμητες που κανουν χρήση που δεν συνάδει με smartphone, καλο ειναι να μην αναφέρουν χρόνους οθόνης γιατί δημιουργούν σύγχυση.

Δεν ειναι αντιπροσωπευτική χρήση να ανοίγεις το wifi μια ώρα και μισή ώρα τα data.

Ούτε φυσιολογικό αποτέλεσμα να στέκεσαι όλη μέρα στο σπίτι με μόνο wifi.

Έτσι μου έβγαζε και το Note2 8.5 ώρες το 2012.

Σωστή παρατήρηση.

Όταν έχουμε λίγες ώρες οθόνης κάτι δεν πάει καλά με την συσκευή.

Όταν από την άλλη έχουμε πολλές ώρες κάτι δεν πάει καλά με το εγκέφαλο.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

iPhone 16 Pro Max

:!: :!:

Θα παρακαλέσω να λείψουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και να γράφετε σε φιλικό κλίμα. Διαγράφηκαν μυνήματα.

Παιδες, για άλλη μια φορα θα πω: Ένα μεγαλο μερος των ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ αποκλισεων στην αυτονομια, που διαπιστώνουμε από χρηστη σε χρηστη οφείλεται στο δικτυο.

Δυστυχως, η wind ξεφτιλιζει τη μπαταρια της συσκευης, με τη βοντα να εχει την καλυτερη διαχειριση.

Με την ιδια συσκευή, βλεπω μεχρι και 30% αποκλιση στα νουμερα της αυτονομιας...

• The title was changed to [S7 Edge] Η εμπειρία σας από τη μπαταρία