Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

λοιπόν απ οτι βλέπω στα αβαταρ των συμμετοχών του meeting της Θεσσαλονίκης θα υπάρχουν nexus 5X, s7 και lumia 950:cool:

μακάρι να χουμε και g4.. johnymann25 ακούς;:p

πείτε τι συγκριτικό θα θέλατε να φτιάξουμε:rolleyes:

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Χαχαχαχα. Σε ακούω Billy. Την Κυριακή είναι?

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Χυμα στο κυμα full auto στο ιδιο σημειο προεπιλεγμενο σημειο εστιασης.

Παρτε και αν θελετε full manual ..και αν υποστηριζει και dng κρατηστε και καναδυο κιλα απο δαυτα σε ο,τι παρετε.

αυτή μάλιστα είναι πολυ καλή.. δείχνει να τ αξίζει τα λεφτά της η cortex

xteacher: καλή δουλειά, ξέχασα δυστυχώς να την τραβήξω σε raw.. εννοείται έχεις το ελεύθερο να την πειράζεις οσο θέλεις

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

αυτή μάλιστα είναι πολυ καλή.. δείχνει να τ αξίζει τα λεφτά της η cortex

xteacher: καλή δουλειά, ξέχασα δυστυχώς να την τραβήξω σε raw.. εννοείται έχεις το ελεύθερο να την πειράζεις οσο θέλεις

Δεν τη βρισκω στο play αυτη την εφαρμογη

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Παιδιά, που μπορώ να βρω αυτή την cortex camera, γιατί στο playstore δεν υπάρχει.

δεν ψαξατε καλα..

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cortexcamera.cortexcamera_production&hl=el

Edited by bill_thes

Βασιλη, μου λεει οτι η συσκευη μου δεν ειναι συμβατη με τη συγκεκριμενη εκδοση, γι αυτο δεν μου την εμφανιζει στο play

Βασιλη, μου λεει οτι η συσκευη μου δεν ειναι συμβατη με τη συγκεκριμενη εκδοση, γι αυτο δεν μου την εμφανιζει στο play

Παράξενο.. εμένα μου την εμφανίζει κανονικά και στο κινητό αλλά και στο pc

Το ίδιο και εδώ :confused:

Παράξενο.. εμένα μου την εμφανίζει κανονικά και στο κινητό αλλά και στο pc

Τι να σου πω. Ζ5 με 6.0 εχω...

Τι εννοούμε όταν λέμε ότι μία φωτογραφία είναι προιόν επεξεργασίας και μέχρι που είναι το αποδεκτό. Αν είμαστε 10 εδώ μέσα το περίεργο είναι ότι θα ακουστούν 15 απόψεις και το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι θα έχουμε όλοι δίκιο. Αν θέλω να βγάλω τη φωτογραφία κάποιου φωτογράφου επεξεργασμένη μπορώ εύκολα να βρω κάτι μεπτό. Το επιχείρημα ότι εγώ δεν έκανα τίποτα και το τράβηξε η κάμερα από μόνη της δεν στέκει αφού αυτό που δεν έκανες εσύ ο φωτογράφος το έχει κάνει ο προγραμματιστής από πίσω κάθε φορά που πατάς τη λήψη στο αυτόματο. Φωτόμετρα, διαφράγματα, ταχύτητες κλείστρου, ευαισθησία είναι όλα με σοφία αλγορίθμου καμωμένα.

Προσωπικά θεωρώ ότι κάθε φωτογραφία είναι "πειραγμένη", πειραγμένη για εμένα είναι και όταν μειώνεις τον φωτισμό ή όταν τον ενισχύεις με ανακλαστήρες, όταν βγάζεις από το κάδρο σου ένα πλαστικό μπουκάλι γιατί σου χαλάει την αισθητική, όταν παραμερίζεις ένα ποτήρι από το τραπέζι για χάρη συμμετρίας, όταν πλησιάζεις πιο κοντά στο θέμα σου για να βγάλεις από το πλάνο σου πράγματα που θεωρείς θόρυβο ή σκουπίδια. Είναι σα να είσαι σε μία σκηνή εγγλήματος και πειράζεις τα αποδεικτικά στοιχεία. Είναι λάθος αυτό; Προσωπικά όχι. Η φωτογραφία δεν είναι μόνο η απλή καταγραφή του στιγιοτύπου, δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή ρεπόρτερς. Ο φωτογράφος θέλει να αναδείξει, να καθοδηγήσει τη ματιά του θεατή, να τονίσει αυτό που θεωρεί σπουδαίο, να προβληματίσει και σε αυτό θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο.

Επειδή όμως δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ ας ορίσουμε ένα μέτρο.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ με τίτλο «ΒΡΑΒΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & VIDEO PUBLIC MOMENTS 2016»

http://www.publicmoments.gr/terms.php

... Οι τεχνικές προδιαγραφές για το αναρτώμενο υλικό είναι οι εξής:

Οι εικόνες θα πρέπει να απεικονίζουν την πραγματικότητα και να μην είναι προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας. Δε θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες που έχουν αλλοιωθεί με ψηφιακά προγράμματα, καθώς και εικόνες που είναι προϊόν πολλαπλής έκθεσης, φωτομοντάζ, HDR ή πανοραμικές εικόνες που προέκυψαν από συρραφή άλλων εικόνων. Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε πρόσθεση ή αφαίρεση με ψηφιακό τρόπο οποιασδήποτε, έστω και πολύ μικρής, λεπτομέρειας από τη φωτογραφία με χρήση τεχνικών clone stamp. Επιτρέπονται μικρές διορθώσεις (post processing) σε PC ή Mac με προγράμματα επεξεργασίας όπως το Photoshop, Lightroom, κ.α. Ενδεικτικά: διορθώσεις brightness/contrast & dodge/burn, λογική χρήση χρωματικών διορθώσεων, καθώς και αλλαγή κάδρου (crop). Επιτρέπεται η μετατροπή έγχρωμης εικόνας σε ασπρόμαυρη. Δεν θα γίνει δεκτή η χρήση ψηφιακών φίλτρων όπως clarity, sepia κλπ. Επίσης θα πρέπει να αποφευχθεί η υπερβολική χρήση saturation...

... Παρολαυτα προσωπικα μιλωντας δε χαλιεμαι οτι και αν κανει καποιος ακομα και αν τις πειραζει στο photoshop στο pc αρκει να το αναφερει ..και αν εχει ορεξη να λεει και τι εκανε.

Πχ και τις εικονες του aptaliko θα ηθελα να μαθω πως τις παιρνει μιας και δεν εχει την παραμικρη πληροφορια στο exif.

Οχι οτι αμφισβητω οτιδηποτε και αν κανει..απλα για τη γνωση.

Προσωπικά χρησιμοποιώ τη μετατροπή σε ασπρόμαυρο με ελάτωση της φωτεινότητας και αύξηση της αντίθεσης ;).

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Το ίδιο και εδώ :confused:

Τι να σου πω. Ζ5 με 6.0 εχω...

ουτε απο την επίσημη σελίδα της εφαρμογής δεν σας την ανοίγει;

http://www.cortexcamera.com/

ουτε απο την επίσημη σελίδα της εφαρμογής δεν σας την ανοίγει;

http://www.cortexcamera.com/

Nope, ούτε από pc, ούτε από κινητό

Θάνος :)

Tην ιδια εικονα θα επαιρνες και με το g4 ..

Τα δυο τους δεν διαφερουν ουτε στο ελαχιστο απο οσα εχω δει.

Γενικα αν δεν εισαι στο ιδιο σημειο την ιδια στιγμη δεν μπορεις να κρινεις περι χρωματων σε μια τυχαια φωτο.

Θελει μια εμπειρια να δεις πως αλλαζουν και με αλλο φωτισμο και με αλλη ενταση. Αν εχεις παιξει με hue-saturation-luminance θα καταλαβεις γιατι καπως ετσι δουλευει παντου και παντα.

Μη περιμενεις το πρασινο της ημερας ή το πρασινο που βλεπεις στη πλατεια σου να ειναι το ιδιο παντου σε οποιαδηποτε αλλη φωτο.

Δε λεω οτι σιγουρα ηταν ετσι ..ουτε οτι ολα κινητα θα εβγαζαν το ιδιο πραμα. Απλα αφηνω το ενδεχομενο να μη μπορει να γινει κατι θεαματικα καλυτερο απο αλλο κινητο στην ιδια ληψη.

(προσωπικα θα προτιμουσα dng να δω τι θα μπορουσε να γινει χρωματικα εκ των υστερων).

edit

Λιγο levels στο photoshop απλα για να δω αν μπορει να γινει κατι καλυτερο στο jpg.

(και ολιγη απο nr αλλα κυριως για το χρωματικο της υποθεσης το ανεβαζω)

27067761081_d1aeb37f22_c.jpg27083394776_9e4d99591b_o copy by Nick Al, on Flickr

(κλασσικα ..αν ενοχλει , μου λετε και την κατεβαζω)

Σωστός όπως πάντα.

Συμπεράσματα χωρίς κάποιο σημείο αναφοράς όπως μια φώτο από άλλη κάμερα την ίδια στιγμή, είναι εντελώς επισφαλή.

Όταν τα χρώματα του τείχους είναι μπεζ αλλά και οι λάμπες τα ενισχύουν, δεν γίνεται να εμφανιστεί άλλο χρώμα.

Το πράσινο όντως λόγο του ότι ο φωτισμός είναι επικεντρωμένος στα τείχη, δεν παίρνει φως και αναγκάστηκα δείχνει μαύρο.

Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Λειτουργεί μόνο σε εντελώς ακίνητα πλάνα και διαγραφεί μαζί με τον θόρυβο κάθε λεπτομέρεια.

Προτιμώ να στηρίξω το κινητό μου κάπου και να το βάλω στα 1"-2" , παρά να έχω μια φώτο με ρετους.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Συμπεράσματα χωρίς κάποιο σημείο αναφοράς όπως μια φώτο από άλλη κάμερα την ίδια στιγμή, είναι εντελώς επισφαλή.

Όταν τα χρώματα του τείχους είναι μπεζ αλλά και οι λάμπες τα ενισχύουν, δεν γίνεται να εμφανιστεί άλλο χρώμα.

Το πράσινο όντως λόγο του ότι ο φωτισμός είναι επικεντρωμένος στα τείχη, δεν παίρνει φως και αναγκάστηκα δείχνει μαύρο.

Με κάλυψες απόλυτα, σωστή και τεκμηριωμένη άποψη.

S7 Edge (αυτόματο)

26759879632_9d74ec32d3_c.jpg2016-05-06_08-00-48 by V M, on Flickr

Πολλά πολλά like, άψογη :)

Τι εννοούμε όταν λέμε ότι μία φωτογραφία είναι προιόν επεξεργασίας και μέχρι που είναι το αποδεκτό. Αν είμαστε 10 εδώ μέσα το περίεργο είναι ότι θα ακουστούν 15 απόψεις και το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι θα έχουμε όλοι δίκιο. Αν θέλω να βγάλω τη φωτογραφία κάποιου φωτογράφου επεξεργασμένη μπορώ εύκολα να βρω κάτι μεπτό. Το επιχείρημα ότι εγώ δεν έκανα τίποτα και το τράβηξε η κάμερα από μόνη της δεν στέκει αφού αυτό που δεν έκανες εσύ ο φωτογράφος το έχει κάνει ο προγραμματιστής από πίσω κάθε φορά που πατάς τη λήψη στο αυτόματο. Φωτόμετρα, διαφράγματα, ταχύτητες κλείστρου, ευαισθησία είναι όλα με σοφία αλγορίθμου καμωμένα.

Προσωπικά θεωρώ ότι κάθε φωτογραφία είναι "πειραγμένη", πειραγμένη για εμένα είναι και όταν μειώνεις τον φωτισμό ή όταν τον ενισχύεις με ανακλαστήρες, όταν βγάζεις από το κάδρο σου ένα πλαστικό μπουκάλι γιατί σου χαλάει την αισθητική, όταν παραμερίζεις ένα ποτήρι από το τραπέζι για χάρη συμμετρίας, όταν πλησιάζεις πιο κοντά στο θέμα σου για να βγάλεις από το πλάνο σου πράγματα που θεωρείς θόρυβο ή σκουπίδια. Είναι σα να είσαι σε μία σκηνή εγγλήματος και πειράζεις τα αποδεικτικά στοιχεία. Είναι λάθος αυτό; Προσωπικά όχι. Η φωτογραφία δεν είναι μόνο η απλή καταγραφή του στιγιοτύπου, δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή ρεπόρτερς. Ο φωτογράφος θέλει να αναδείξει, να καθοδηγήσει τη ματιά του θεατή, να τονίσει αυτό που θεωρεί σπουδαίο, να προβληματίσει και σε αυτό θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο.

Επειδή όμως δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ ας ορίσουμε ένα μέτρο.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ με τίτλο «ΒΡΑΒΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & VIDEO PUBLIC MOMENTS 2016»

http://www.publicmoments.gr/terms.php

... Οι τεχνικές προδιαγραφές για το αναρτώμενο υλικό είναι οι εξής:

Οι εικόνες θα πρέπει να απεικονίζουν την πραγματικότητα και να μην είναι προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας. Δε θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες που έχουν αλλοιωθεί με ψηφιακά προγράμματα, καθώς και εικόνες που είναι προϊόν πολλαπλής έκθεσης, φωτομοντάζ, HDR ή πανοραμικές εικόνες που προέκυψαν από συρραφή άλλων εικόνων. Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε πρόσθεση ή αφαίρεση με ψηφιακό τρόπο οποιασδήποτε, έστω και πολύ μικρής, λεπτομέρειας από τη φωτογραφία με χρήση τεχνικών clone stamp. Επιτρέπονται μικρές διορθώσεις (post processing) σε PC ή Mac με προγράμματα επεξεργασίας όπως το Photoshop, Lightroom, κ.α. Ενδεικτικά: διορθώσεις brightness/contrast & dodge/burn, λογική χρήση χρωματικών διορθώσεων, καθώς και αλλαγή κάδρου (crop). Επιτρέπεται η μετατροπή έγχρωμης εικόνας σε ασπρόμαυρη. Δεν θα γίνει δεκτή η χρήση ψηφιακών φίλτρων όπως clarity, sepia κλπ. Επίσης θα πρέπει να αποφευχθεί η υπερβολική χρήση saturation...

Προσωπικά χρησιμοποιώ τη μετατροπή σε ασπρόμαυρο με ελάτωση της φωτεινότητας και αύξηση της αντίθεσης ;).

Πολύ ενδιαφέρον το post σου! :respect:

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Lg g4 Auto Stock camera

27105516756_72809fcafd_c.jpg2016-05-21_03-01-18 by Guardian, on Flickr

Thx! Λίγο προς την μέση το έβαλα και εστιασε. Δεν την είδα πως φενεται στο pc..

@tesalat Απλα για να τη δοκιμαζα. Ετσι και αλλιως, παντα καταληγω στην μαμισια εφαρμογη της sony

@aptaliko

Πολυ καλη η τελευταια με την προβλητα, αλλα θα την ηθελα λιγο πιο αριστερα την καμερα, ωστε να μην φαινεται απο τα δεξια το τελος της προβλητας και παλι θαλασσας.

Ελπιζω να εγινα κατανοητος...

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...