Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

Moto X style (Pure) auto

16:9

33869638251_f0b00a1e8c_c.jpgMoto X Style auto 1 by Konstantine K., on Flickr

Μου φαίνεται οτι κάτι γίνετε με τα λευκά και με τα δέντρα....Δεν ειμαι ιδικός απλά κρίνω

με αυτο που βλεπει το μάτι...

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αυτη τη στιγμη εχω μονο ενα lg g2 (πρακτικα ιδια καμερα με το lg g3) και ενα lumia 730. Υπαρχει και ενα nexus 5x της κοπελας μου ενω εχω και γω κρατησει καποια δειγματα που μπορω να συγκρινω (μιας και το ειχα για λιγο καιρο) αλλα θα ηταν αδικο θεωρω. Το nexus ειναι απο τα κορυφαια στα σκοταδια.

κανε με το g2 να δουμε διαφορες !!(αν και πιστευω θα ειναι χειροτερη αλλα ας δουμε!!) το καλυτερο θα ηταν να ειναι βγαλμένες την ιδια στιγμη η φωτογραφιες ωστε να υπαρχει σωστή σύγκριση!!

finn

εδω σιγουρα ειναι καλυτερα τα πραγματα !!αλλα εχω και μια απορια αυτο το γατί περα απο τον ύπνο κανει και τιποτα αλλο!!??:lol::lol:

Edited by manthosffvll

κανε με το g2 να δουμε διαφορες !!(αν και πιστευω θα ειναι χειροτερη αλλα ας δουμε!!) το καλυτερο θα ηταν να ειναι βγαλμένες την ιδια στιγμη η φωτογραφιες ωστε να υπαρχει σωστή σύγκριση!!

finn

εδω σιγουρα ειναι καλυτερα τα πραγματα !!αλλα εχω και μια απορια αυτο το γατί περα απο τον ύπνο κανει και τιποτα αλλο!!??:lol::lol:

Ζωαρα κάνουν τα γατιά μου! Λοιπόν το tap to focus είναι που δημιουργεί το bokeh και δεν αρέσει σε μερικούς. Από συνήθεια πάντα "χτυπάω" στο κέντρο της οθόνης. Θα δοκιμάσω πάλι στον γάτο αύριο εντελώς point and shoot

Στάλθηκε από το HTC 10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Σε ευχαριστώ.

Για το bokeh αυτό εννοούσα, ότι είναι στα όρια της κακά εστιασμενης φωτογραφίας παρά το εφέ. Εγω ξέρω ότι όταν θες να πετύχεις bokeh το θέμα σου βγαίνει καθαρό και το φόντο το θολωνεις. Τώρα αν το θέμα ήταν το 20% της γατας οκ να τι δεχτώ. Προσωπικά διαφωνώ όμως αλλά δέχομαι την οπτική σας.

Ειναι καθαρα θεμα του φωτογραφου Νικο, παιζει με το bokeh και οπως σου απαντησε και ο Antretng

Bokeh δεν ειναι μονο πισω αλλα οτιδηποτε ειναι εκτος του dof. Αυτο σημαινει και μπροστα. Απλα στα κινητα ειναι πολυ σπανιο να καταφερεις μπροστινο θολωμα. Στο 1 μολις μετρο φτανεις απειρο fov.

To ΗΤC 10 λογω του λειζερ ακριβειας σε συνδιασμο με το φακο που εχει κανει μοναδικα bokeh που δεν μπορεις με αλλες συσκευες να πετυχεις τετοιο "επαγγελματικο" αποτελεσμα!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

To ΗΤC 10 λογω του λειζερ ακριβειας σε συνδιασμο με το φακο που εχει κανει μοναδικα bokeh που δεν μπορεις με αλλες συσκευες να πετυχεις τετοιο "επαγγελματικο" αποτελεσμα!!

Πραγματικα με εντυπωσιασε. Δεν εχω ξαναδει τετοιο bokeh σε κινητο. Και την εψαξα σπιθαμη προς σπιθαμη να δω αν ειναι ενισχυμενο artificially αλλα δεν καταλαβα κατι (που και να ηταν παλι εντυπωσιακο ειναι).

Ρε εδώ εμείς τόσα χρόνια παλεύουμε να βγάλουμε καθαρές φωτογραφίες...και εσείς σώνει και καλά να μας τις κάνετε θολές (boken). :lol:

Καλημέρα σε όλους. :)

iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

πριν λιγες μερες ειχε συννεφια και σκονη και εβγαλα αυτη απο το παραθυρο της δουλειας.

https://www.flickr.com/photos/149237194@N06/shares/8HAHpR

και ο ενας απο τους γατους μας

https://www.flickr.com/photos/149237194@N06/shares/xP8b46

Ειναι καθαρα θεμα του φωτογραφου Νικο, παιζει με το bokeh και οπως σου απαντησε και ο Antretng

τι να σου, προσωπικα δε με απασχολει η επιτυχια στο θολωμα. Το μονο ευκολα πραγμα ειναι να θολωσεις μια φωτο μετα. το θεμα ειναι να την βγαζεις καθαρη και σωστα εστιασμενη. Τωρα αν εσεις το βλεπετε εφε, παω πασο.

Ρε εδώ εμείς τόσα χρόνια παλεύουμε να βγάλουμε καθαρές φωτογραφίες...και εσείς σώνει και καλά να μας τις κάνετε θολές (boken). :lol:

Καπως ετσι...Παρολα αυτα εφοσον οι φιλοι το θεωρουν πλεονεκτημα, το δεχομαι, αλλα προσωπικα δε μου αρεσε.. και ειναι γνωστο οτι οι φωτογραφιες του finn ειναι αξεπεραστες. Ομως στο συγκεκριμενο θεμα θεωρω οτι ειναι μια ανεστιαστη φωτογραφια.

Δεν συνεχιζω την κουβεντα γιατι το εξανλτησαμε παιδες. ολα καλα, και το Μ10 καλυτερο.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

πεστα φιλε μου και εγω της ίδιας άποψης ειμαι ακου bokeh!!!! σε λιγο θα τραβαμε την γατα η οτιδήποτε αλλο τελος παντων και θα φαίνεται μονο η μύτη της ολο το υπόλοιπο θα ειναι θολό και εμεις θα λεμε ουαου τι ωραίο bokeh ειναι αυτο!!!!!:lol::lol::lol:

μου αρεσει αυτο οταν θολώνει το πισω μερος απο τον άνθρωπο που θα τραβήξεις αλλα και παλι μονο αν το πισω μερος ειναι χάλι μαυρο αλλιώς παλι δεν εχει νοημα να το κανεις!!!!

Οκ καποιοι δεν εχετε λιγο καλλιτεχνικη φλεβα μεσα σας. Δεκτον:p

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Οκ καποιοι δεν εχετε λιγο καλλιτεχνικη φλεβα μεσα σας. Δεκτον:p

deep χοντράνθρωποι ρε γμτ...τσ...τσ...τσ...:lol:

Λιγα εκατοστα πιο περα να πας και δεν θα χει θολωμα ;) Νιωθω οτι γινεστε λιγο αδικοι για κατι που κανονικα ειναι προτερημα. Δεν σου αρεσει; Πηγαινε 10-20 εκατοστα πιο περα και θα μειωθει/εξαφανιστει. Σου χαλαει το καδρο αυτο η τοσο μικρη διαφορα; Οκ κανε ελαχιστο ψηφιακο ζουμ μα για τοσο λιγο δεν θα χαλασει την ποιοτητα της εικονας.

Και αλλο το θολωμα απο camera shake ή noise reduction που ειναι θολα τα παντα ολα (οποτε και το θεμα σου) και αλλο το bokeh που απομονωνεις το θεμα σου. Σε portraits και Macro ειναι must! Ξερεις ποσα λεφτα σκαει ο κοσμος για prime lenses και μεγαλους αισθητηρες για να εχει οσο το δυνατον πιο καλο bokeh?

Edited by Antretng

Λιγα εκατοστα πιο περα να πας και δεν θα χει θολωμα ;) Νιωθω οτι γινεστε λιγο αδικοι για κατι που κανονικα ειναι προτερημα. Δεν σου αρεσει; Πηγαινε 10-20 εκατοστα πιο περα και θα μειωθει/εξαφανιστει.

Και αλλο το θολωμα απο camera shake που ειναι θολο και το θεμα σου και αλλο το bokeh που απομονωνεις το θεμα σου. Σε portraits και Macro ειναι must! Ξερεις ποσα λεφτα σκαει ο κοσμος για prime lenses και μεγαλους αισθητηρες για να εχει οσο το δυνατον πιο καλο bokeh?

βρε δε διαφωνουμε σε αυτο, αλλα εδω μιλαμε για εστιαση που κραζουμε πολλες φορες κινητα οτι εχουν εστιασει λαθος ή μετρια. Προσωπικα ειπα οτι εστω και αν ειναι εφε, το να βγαλω ενα αντικειμενο, που ειναι θολο τοσο το φοντο οσο και το 80% του αντικειμενου που εχω ως θεμα, δεν το βλεπω ως τεχνη αλλα ως κακη εστιαση. Τωρα αν αρεσει ειναι αλλο. Και κατι πινακες γλειψιματα αρεσουν ως αφηρημενη τεχνη και λοιπες αφηρημαδες και δινουν ενα σκασμο λεφτα, αλλα δε σημαινει οτι ειναι ωραιοι.

Απο εκει και περα δεχομαστε αυτο που λετε αλλα δεν το αποδεχομαστε. :p

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Και αλλο το θολωμα απο camera shake που ειναι θολο και το θεμα σου και αλλο το bokeh που απομονωνεις το θεμα σου. Σε portraits και Macro ειναι must! Ξερεις ποσα λεφτα σκαει ο κοσμος για prime lenses και μεγαλους αισθητηρες για να εχει οσο το δυνατον πιο καλο bokeh?

Εγώ είμαι απο χωριό...θέλω καθαρή φωτό.

Αυτές οι άχρηστες οι εταιρίες...επειδή δεν μπορούν να βγάλουν καθαρή φωτό...μας πείνασε να βγάζουμε μπόΚεν...που εκεί η θολούρα θεωρείτε τέχνη....άσε τώρα ρε...σε τ' αμάς;;;

:p

Υ.Γ αυτό το boken, είναι ίδιο με το portrait mode που λέει η Apple;

Ρε Νικο σου χω απαντησει ηδη 3-4 φορες. Δεν ειναι λαθος η εστιαση. Ειναι bokeh. Πηγαινε 10-20 εκατοστα πιο πισω και δεν θα χεις "θεμα". Αλλωστε ανθρωπο δεν θα βγαλεις ποτε απο τοσο κοντα ή και αν βγαλεις δεν θα πεταει το τριχωμα του μπροστα ;)

Εδω βλεπουμε συγκριτικα που λενε αυτο εχει καλυτερο bokeh απο το αλλο αυτο εχει λιγοτερο... απο ποτε λοιπον εγινε μειονεκτημα;

Ναι Χρηστο.

(τωρα το βλεπεις με αλλο ματι, ειμαι σιγουρος :lol: )

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Εγώ είμαι απο χωριό...θέλω καθαρή φωτό.

Αυτές οι άχρηστες οι εταιρίες...επειδή δεν μπορούν να βγάλουν καθαρή φωτό...μας πείνασε να βγάζουμε μπόΚεν...που εκεί η θολούρα θεωρείτε τέχνη....άσε τώρα ρε...σε τ' αμάς;;;

:p

Το portrait mode της apple ειναι ψευτικο, artificial και φαινεται οτι εχει γινει τεχνητα οπως εκανε και η huawei. Βεβαια σιγουρα θα εχει και φυσικο Bokeh οταν βγαζεις απο κοντα (ακομα και το Redmi Note 4X εχει απλα ειναι ελαχιστο)

Χρηστο το bokeh υπαρχει απο τοτε που υπαρχει και η φωτογραφια. Και στα χερια ενος καλου φωτογραφου μπορει αν ειναι η διαφορα μεταξυ ενος που εκανε κλικ ή εβγαλε ενα αριστουργημα. Αλλωστε ποιος ο λογος για τοση κουβεντα αφου με το που κανεις μολις ενα βημα πισω θα εξαφανιστει. Θεωρεις οτι σου χαλαει το καδρο; Κανε ζουμ στο 1.2x και τελος.

Ναι Χρηστο.

(τωρα το βλεπεις με αλλο ματι, ειμαι σιγουρος :lol: )

Boken και τα μυαλά στα κάγκελα λοιπόν!!! :cool::D

Αν και βγαινουμε offtopic, οριστε και κανα 2 με bokeh που χω τραβηξει για να δειτε την αξια του. Προφανως και δεν ειναι απο το Note 4X :lol: (αν και παλι απο κλαστηρι αισθητηρα ειναι της rx100... κανονικα θες aps-c και πανω για καλο bokeh)

33880240011_e2533fffa8_c.jpgDSC04430-117 by Andreas L., on Flickr

34009859655_de64ec6cc8_c.jpgDSC04560-1 by Andreas L., on Flickr

Edited by Antretng

Ζωαρα κάνουν τα γατιά μου! Λοιπόν το tap to focus είναι που δημιουργεί το bokeh και δεν αρέσει σε μερικούς. Από συνήθεια πάντα "χτυπάω" στο κέντρο της οθόνης. Θα δοκιμάσω πάλι στον γάτο αύριο εντελώς point and shoot

δηλαδη το htc10 κανοντας tap to focus θα βγαζει παντα ετσι ??για μενα τουλαχιστον αυτο δεν ειναι καποιο προτέρημα αντιθέτως σαν μειονέκτημα μου φαινεται γιατι πολλες φορες γίνεται να μην εστιάζει σωστα και να κανουμε εμεις tap to focus για να εχουμε το αποτελεσμα που θελουμε!!!και αν παλι δεν παμε manual focus!! το εφε bokeh γινεται αυτοματα οταν τραβαμε makro σωστα?? π.χ εδω

32634436554_507b54b8e3.jpgIMG_20170316_171947 by manthos kalaitzidis, on Flickr

και αντρεα στην δευτερη φωτογραφια εγω σκετο bokeh βλεπω και τιποτα αλλο μιας και ολόκληρη η φωτιγραφια ειναι θολη!!!

και ειναι ετσι οπως γραφουν και αλλα παιδια ειναι και αυτο θεμα γούστου καθαρα σε αλους αρεσει σε αλους οχι!!!

Edited by manthosffvll

Με το bokeh απλά τονίζεις το θέμα σου. Δεν είναι λάθος Focus.

Έβγαλα 2 ίδιες με 2 διαφορετικά Focus εκεί που τα ήθελα ΕΓΩ να φανεί έντονα η διαφορά

http://i66.tinypic.com/25jzdhs.jpg

http://i65.tinypic.com/nysol1.jpg

Ρε μανια με το Bokeh :p Διαβαστε εδω οσοι δεν γνωριζετε τι ειναι. https://photographylife.com/what-is-bokeh/ Αν και θα δειτε οτι εμεις το λεμε λιγο ατυπα Bokeh. ;)

Δεν ειναι κατι καινουργιο και ολες οι καμερες το εχουν λιγο ως πολυ οταν το θεμα σου ειναι εκτος απο το dof. Απλα οσο πιο κοντα εστιαζεις τοσο μικροτερο γινεται το dof οποτε και τοσο πιο εντονο το "Bokeh". Επιπλεον συνηθως δεν εχουμε κατι τοσο κοντα στο φακο και για αυτο δεν το συνειδητοποιουμε. Για παραδειγμα στη δευτερη φωτογραφια του DJ Tony δεν θα το καταλαβαινες αν δεν ειχε τη κοκα κολα τοσο κοντα.

Τωρα αν δεν σας αρεσει λιγα εκατοστα διαφορα ειναι η ολη ιστορια στα κινητα ενω στις φωτογραφικες απλα στενευεις το διαφραγμα.

Edited by Antretng

Ένα μικρό συγκριτικό s7 με HTC 10

https://flic.kr/s/aHskV7rs6w

http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...