Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

καλημέρα.να ρωτησω πρεπει να εχω συμπληρωσει καποιο χρονικο οριο εγγραφης στο forum για να μπορεσω να ανεβασω φωτο;γιατι προσπαθω αλλα δεν τα καταφερνω.η ισως δεν κανω κατι καλα.

Tcl 20 5g

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Είναι ΟΛΕΣ αυτόματο και λήψη σε dt.

Γενικά είμαι ικανοποιημένος.

Δεν μπορώ να πώ όμως ΟΥ-Α-ΟΥ. Δεν τρελάθηκα με το αποτέλεσμα δηλαδή. Ίσως να έχω παρεξηγήσει την ποιότητα που μπορεί να δώσει ένα Smartphone.

Δεν ξέρω τί θα έκαμνε κάποια άλλη συσκευή, ούτε έχω προσωπική εμπειρία από άλλες. Μακάρι να είχα μαζί μου ένα HTC10 (του οποίου οι ημερήσιες μου αρέσουν πολύ) για να δώ τί αποτέλεσμα θα είχε στις ίδιες σκηνές στο αυτόματο.

33791267472_18c7e19d28_z.jpg[/url]

33948796885_375ab703dc_z.jpg

33563557330_b518202353_z.jpg

33563493270_18cd3ee830_z.jpg

33135691523_92e2898e26_z.jpg

33135684493_12311c34c5_z.jpg

33563568650_11f074bb2f_z.jpg

iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

Σε μικρές φενονται πολύ καλές. Ανεβάσετες και στο Flickr

HTC 10 Matte Black Power

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Σε μικρές φενονται πολύ καλές. Ανεβάσετες και στο Flickr

Σε flickr είναι....δεν τις ανοίγει; :worry:

καλημέρα.να ρωτησω πρεπει να εχω συμπληρωσει καποιο χρονικο οριο εγγραφης στο forum για να μπορεσω να ανεβασω φωτο;γιατι προσπαθω αλλα δεν τα καταφερνω.η ισως δεν κανω κατι καλα.

Οι φωτογραφίες που βλέπεις εδώ δεν είναι ανεβασμένες στον server του myphone.

Στην ουσία είναι link απο που παραπέμπουν σε άλλους server και εδώ απλά βλέπεις το preview.

Δοκίμασε να ανοίξεις λογαριασμό στο http://www.flickr.com. Είναι αυτό που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι γιατί ενεβάζει τις φωτογραφίες χωρίς να τις "πειράζει" και δίνει και exif πληροφορίες που είναι απαραίτητες. ;)

Στην ουσία είναι link απο που παραπέμπουν σε άλλους server και εδώ απλά βλέπεις το preview.

Δοκίμασε να ανοίξεις λογαριασμό στο http://www.flickr.com. Είναι αυτό που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι γιατί ενεβάζει τις φωτογραφίες χωρίς να τις "πειράζει" και δίνει και exif πληροφορίες που είναι απαραίτητες.

ok σε ευχαριστω πολύ.

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

flirck.com

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δοκίμασε να ανοίξεις λογαριασμό στο http://www.flickr.com. Είναι αυτό που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι γιατί ενεβάζει τις φωτογραφίες χωρίς να τις "πειράζει" και δίνει και exif πληροφορίες που είναι απαραίτητες. ;)

εκανα λογαριασμο αλλα και παλι δεν τα καταφερνω.δεν πειραζει θα; παρακολουθώ τις δικες σας υπεροχες φωτο.

Tcl 20 5g

@spy14

Όταν βλέπεις την φωτογραφία σου στο flickr, κάτω δεξιά έχει ένα βελάκι (Share Photo). Πατάς εκεί πάνω και στο παράθυρο που θα σου ανοίξει πηγαίνεις δεξια στο BBcode. Κάνεις copy-paste το link (χαμηλή ανάλυση για να μήν ξεχειλώσεις το topic) και τελείωσες. :)

https://www.flickr.com/photos/149189895@N03/shares/6yb690

----- προσθήκη μηνύματος 44 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

@spy14

Όταν βλέπεις την φωτογραφία σου στο flickr, κάτω δεξιά έχει ένα βελάκι (Share Photo). Πατάς εκεί πάνω και στο παράθυρο που θα σου ανοίξει πηγαίνεις δεξια στο BBcode. Κάνεις copy-paste το link (χαμηλή ανάλυση για να μήν ξεχειλώσεις το topic) και τελείωσες. :)

θα το κανω ευχαριστω.

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

https://www.flickr.com/photos/149189895@N03/shares/6yb690

----- προσθήκη μηνύματος 44 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

θα το κανω ευχαριστω.

παλι κατι δεν εκανα σωστα.δεν ανοιγει η φωτο κατευθείαν.θα μαθω που θα παει.:D

Tcl 20 5g

Για να έχεις preview

33136323753_331606e1c4_z.jpgFlickr_1

33791909532_24de05d275_z.jpgFlickr_2

Επίσης : η φωτό σου πρέπει να είναι ορατή σε όλους (απο τις επιλογές αριστερά όταν την ανεβάζεις)

Για να έχεις preview

33136323753_331606e1c4_z.jpgFlickr_1

33791909532_24de05d275_z.jpgFlickr_2

Επίσης : η φωτό σου πρέπει να είναι ορατή σε όλους (απο τις επιλογές αριστερά όταν την ανεβάζεις)

ευχαριστω πολύ.

Tcl 20 5g

Δεν μπορώ να πώ όμως ΟΥ-Α-ΟΥ. Δεν τρελάθηκα με το αποτέλεσμα δηλαδή. Ίσως να έχω παρεξηγήσει την ποιότητα που μπορεί να δώσει ένα Smartphone.

Δεν ξέρω τί θα έκαμνε κάποια άλλη συσκευή, ούτε έχω προσωπική εμπειρία από άλλες. Μακάρι να είχα μαζί μου ένα HTC10 (του οποίου οι ημερήσιες μου αρέσουν πολύ) για να δώ τί αποτέλεσμα θα είχε στις ίδιες σκηνές στο αυτόματο.

33791267472_18c7e19d28_z.jpg[/url]

33948796885_375ab703dc_z.jpg

33563557330_b518202353_z.jpg

Χρήστο, αν θέλεις με ακούς. Οι φωτογραφίες είναι μια χαρά.

Παρατηρείς ότι στο αυτόματο το κινητό βάζει την ταχύτητα του κλείστου μέχρι 1/10 το πολύ και κρατάει σχετικά χαμηλά το iso (200-250 μέχρι 320 το πολύ). Αυτό μπορεί και το κάνει αφενός λόγω του ois , αφετέρου λόγω του f1.7.

Όταν υπάρχει φως, το αποτέλεσμα είναι καλό. Αν δεν υπάρχει, τότε δεν είναι. Δες την τελευταία φώτο, που και θόρυβο έχει και λεπτομέρεια δεν έχει. ISO, μόλις 320.

Γενικά, οι δυνατότητες των κινητών είναι αυτές. Μόλις το ISO ξεπεράσει τα 200-300, το αποτέλεσμα δεν είναι αποδεκτό σε γενικές γραμμές. (υπάρχουν και κάποια κινητά εξαιρέσεις). Στο σάμσουγκ είναι καλό που μπορείς να τραβάς στο αυτόματο και να κρατάει χαμηλά το iso. Στο sony πρέπει να το ρυθμίζω χειροκίνητα , αλλιώς ανεβαίνει ψηλά.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Χρήστο, αν θέλεις με ακούς. Οι φωτογραφίες είναι μια χαρά.

Παρατηρείς ότι στο αυτόματο το κινητό βάζει την ταχύτητα του κλείστου μέχρι 1/10 το πολύ και κρατάει σχετικά χαμηλά το iso (200-250 μέχρι 320 το πολύ). Αυτό μπορεί και το κάνει αφενός λόγω του ois , αφετέρου λόγω του f1.7.

Όταν υπάρχει φως, το αποτέλεσμα είναι καλό. Αν δεν υπάρχει, τότε δεν είναι. Δες την τελευταία φώτο, που και θόρυβο έχει και λεπτομέρεια δεν έχει. ISO, μόλις 320.

Γενικά, οι δυνατότητες των κινητών είναι αυτές. Μόλις το ISO ξεπεράσει τα 200-300, το αποτέλεσμα δεν είναι αποδεκτό σε γενικές γραμμές. (υπάρχουν και κάποια κινητά εξαιρέσεις). Στο σάμσουγκ είναι καλό που μπορείς να τραβάς στο αυτόματο και να κρατάει χαμηλά το iso. Στο sony πρέπει να το ρυθμίζω χειροκίνητα , αλλιώς ανεβαίνει ψηλά.

Στα sony ισως δεν ειναι τοσο καλο το OIS. Χιλιες φορες καλυτερα υψηλοτερο iso απο camera shake. Και μαλιστα πολλες φορες δεν το καταλαβαινεις παραπανω... μοιαζει οκ που απλα εχει χασει λεπτομερια λογω σκοταδιων αλλα οταν την ξαναβγαλεις ειτε με εμγαλυτερη ταχυτητα ειτε μετ α χερια σου καπου ακουμπισμενα εχει διαφορα. Εγω μαλιστα θα πω το αντιθετο. Σε κανα 2 ειδα ενα ελαφρυ camera shake που θα ηταν καλυτερα αν ηταν μισο στοπ πιο γρηγορη ληψη.

Οσον αφορα τη τελευταια που λετε για θορυβο, αν εννοεις τον ουρανο ειναι λογικο και αναποφεκτο σε αισθητηρες 4/3 και κατω (τα κινητακια ειναι 1/2.5 :p ). Εδω ακομα και μερα και με base iso εχεις θορυβο στον ουρανο... απλα συνηθως το λογισμικο τον αφαιρει. Για να μην εχεις θορυβο στον ουρανο σε χαμηλο φωτισμο ειτε θα τραβηξεις 5-6 και θα κανεις median ειτε ενεργοποιεις MNR αν εχει η καμερα οπως το Pixel που το βαπτιζει HDR+ ή mi5s που το βαπτιζει HHT (νομιζω το ενεγοποιει αυτοματα στα σκοταδια).

Edited by Antretng

Στα sony ισως δεν ειναι τοσο καλο το OIS. Χιλιες φορες καλυτερα υψηλοτερο iso απο camera shake. Και μαλιστα πολλες φορες δεν το καταλαβαινεις παραπανω... μοιαζει οκ που απλα εχει χασει λεπτομερια λογω σκοταδιων αλλα οταν την ξαναβγαλεις ειτε με εμγαλυτερη ταχυτητα ειτε μετ α χερια σου καπου ακουμπισμενα εχει διαφορα. Εγω μαλιστα θα πω το αντιθετο. Σε κανα 2 ειδα ενα ελαφρυ camera shake που θα ηταν καλυτερα αν ηταν μισο στοπ πιο γρηγορη ληψη.

Οσον αφορα τη τελευταια που λετε για θορυβο, αν εννοεις τον ουρανο ειναι λογικο και αναποφεκτο σε αισθητηρες 4/3 και κατω (τα κινητακια ειναι 1/2.5 :P ). Εδω ακομα και μερα και με base iso εχεις θορυβο στον ουρανο... απλα συνηθως το λογισμικο τον αφαιρει. Για να μην εχεις θορυβο στον ουρανο σε χαμηλο φωτισμο ειτε θα τραβηξεις 5-6 και θα κανεις median ειτε ενεργοποιεις MNR αν εχει η καμερα οπως το Pixel που το βαπτιζει HDR+ ή mi5s που το βαπτιζει HHT (νομιζω το ενεγοποιει αυτοματα στα σκοταδια).

Τα sony δεν έχουν hw ois, έχουν sw σταθεροποίηση.

Εννοείται, καλύτερα πραπάνω iso, παρά κουνημένη φώτο.

Όσο για την τελευταία φωτογραφία, από ότι βλέπω έχει θόρυβο παντού. Και στον ουρανό και στη θάλασσα και στους ανθρώπους. Γενικά, η απεικόνιση δεν είναι καλή και δεν έχει και λεπτομέρεια. Δεν το λέω για κακό, οι περισσότερες συσκευές , όταν το iso ανεβαίνει πάνω από τα 200 , έχουν θέματα. Ομοίως και οι περισσότερες compact.

Htc 10 auto

33820070851_985724ca26_c.jpgIMAG1343 by Guardian, on Flickr

33820085291_afeffbae85_c.jpgIMAG1347 by Guardian, on Flickr

HTC 10 Matte Black Power

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Τα sony δεν έχουν hw ois, έχουν sw σταθεροποίηση.

Εννοείται, καλύτερα πραπάνω iso, παρά κουνημένη φώτο.

Όσο για την τελευταία φωτογραφία, από ότι βλέπω έχει θόρυβο παντού. Και στον ουρανό και στη θάλασσα και στους ανθρώπους. Γενικά, η απεικόνιση δεν είναι καλή και δεν έχει και λεπτομέρεια. Δεν το λέω για κακό, οι περισσότερες συσκευές , όταν το iso ανεβαίνει πάνω από τα 200 , έχουν θέματα. Ομοίως και οι περισσότερες compact.

Εξαρταται για τι συνθηκες μιλας. Αν απλα ανεβασες iso για να χεις μεγαλυτερο shutter speed (πχ 1/20) δεν εχει τοσο προβλημα. Το προβλημα γινεται πιο αισθητο οταν υπαρχει ελλειψη φωτος... αν δηλαδη εχεις iso400 και 1/20 θα ειναι μια χαρα... αν ομως εχεις iso400 και τα σκοταδια ειναι τετοια που σε ριξαν στο 1/4 τοτε θα χεις θεμα, ειδικα αν μιλαμε για τοπιο (μεγαλες απσοτασεις... μικρες λεπτομεριες)

Οσον αφορα τη compact, παλι εξαρταται για ποια μιλας. Γιατι υπαρχουν compact κλαστιρακια με παρομοιο αισθητηρα με των κινητων... υπαρχουν ομως και compact τυπου RX100 (αισθητηρας 1 ιντσα) που μεχρι και iso3200 ειναι αξιοπρεπεστατη (ή 6400 αν ενεργοποιησεις MNR). Χωρια οτι για ιδια φωτεινοτητα χρειαζεσαι μικροτερο iso σε σχεση με κινητα (συνηθως οσο πιο μικρο το μεγεθος ενος αισθητηρα τοσο πιο πολυ απεχει το measured απο το manufacturer's iso).

Edited by Antretng

Εξαρταται για τι συνθηκες μιλας. Αν απλα ανεβασες iso για να χεις μεγαλυτερο shutter speed (πχ 1/20) δεν εχει τοσο προβλημα. Το προβλημα γινεται πιο αισθητο οταν υπαρχει ελλειψη φωτος... αν δηλαδη εχεις iso400 και 1/20 θα ειναι μια χαρα... αν ομως εχεις iso400 και τα σκοταδια ειναι τετοια που σε ριξαν στο 1/4 τοτε θα χεις θεμα, ειδικα αν μιλαμε για τοπιο (μεγαλες απσοτασεις... μικρες λεπτομεριες)
Εννοείται ότι μιλάω για περιπτώσεις έλλειψης φωτός. Όπως ακριβώς είναι η τελευταία φωτογραφία του Χρήστου.

Οσον αφορα τη compact, παλι εξαρταται για ποια μιλας. Γιατι υπαρχουν compact κλαστιρακια με παρομοιο αισθητηρα με των κινητων... υπαρχουν ομως και compact τυπου RX100 (αισθητηρας 1 ιντσα) που μεχρι και iso3200 ειναι αξιοπρεπεστατη (ή 6400 αν ενεργοποιησεις MNR). Χωρια οτι για ιδια φωτεινοτητα χρειαζεσαι μικροτερο iso σε σχεση με κινητα (συνηθως οσο πιο μικρο το μεγεθος ενος αισθητηρα τοσο πιο πολυ απεχει το measured απο το manufacturer's iso).

Και πάλι, αυτονόητο ότι δεν αναφέρομαι σε compact που κοστίζουν όσο ένα s7. :p

Και εκεί φυσικά είναι άλλα τα κριτήρια και άλλες οι απαιτήσεις.

Εννοείται ότι μιλάω για περιπτώσεις έλλειψης φωτός. Όπως ακριβώς είναι η τελευταία φωτογραφία του Χρήστου.

Και πάλι, αυτονόητο ότι δεν αναφέρομαι σε compact που κοστίζουν όσο ένα s7. :p

Και εκεί φυσικά είναι άλλα τα κριτήρια και άλλες οι απαιτήσεις.

Μα δεν το πα για κοντρα. :) Απλα να ξεκαθαριζουμε για ποιες compact μιλαμε και δεν ειναι μονο η RX100.. υπαρχουν και αλλες.

Η RX100 που ανεφερα ενδεικτικα, το χειμωνα συνηθως εχει καπου στα 350 ευρω... τωρα εχει ιδια τιμη με s7 λογω ανοιξης. Γενικα τωρα ειναι η χειροτερη εποχη να αγορασεις "εμπορικη" φωτογραφικη μηχανη (πχ compact και mirrorless... στις dslr δεν αλλαζουν πολυ οι τιμες). Μονο την EOS M10 βλεπω σε καλη τιμη αυτη τη στιγμη https://www.skroutz.gr/s/7824552/Canon-EOS-M10-Kit-15-45mm-IS-STM.html .

Αλλα τι σημασια εχει; Το ενα ειναι εργαλειο με manual mode ακομα και στο video και το αλλο ειναι κινητο ;) Εννοειται πως δεν συγκρινονται. Δεν θα ξεχασω το βραδυ που βγαζα με την RX100 μου φωτογραφιες σε μια βραδια χορου (χομπι μου) και μου κανει ενας με s7 να βγαλω εγω καλυτερα; Οριστε λεω; Μου απαντα s7!!! Του απαντω RX100. Δεν ηξερε... τραβηξαμε και οι δυο... καταλαβε :p:lol: Για κινητο ειναι καλη αλλα ως εκει. ;)

Edited by Antretng

Μα δεν το πα για κοντρα. :) Απλα να ξεκαθαριζουμε για ποιες compact μιλαμε και δεν ειναι μονο η RX100.. υπαρχουν και αλλες.

Η RX100 που ανεφερα ενδεικτικα, το χειμωνα συνηθως εχει καπου στα 350 ευρω... τωρα εχει ιδια τιμη με s7 λογω ανοιξης. Γενικα τωρα ειναι η χειροτερη εποχη να αγορασεις "εμπορικη" φωτογραφικη μηχανη (πχ compact και mirrorless... στις dslr δεν αλλαζουν πολυ οι τιμες). Μονο την EOS M10 βλεπω σε καλη τιμη αυτη τη στιγμη https://www.skroutz.gr/s/7824552/Canon-EOS-M10-Kit-15-45mm-IS-STM.html . Αλλα τι σημασια εχει; Το ενα ειναι εργαλειο με manual mode ακομα και στο video ;) Εννοειται πως δεν συγκρινονται.

Δεν θα ξεχασω το βραδυ που βγαζα με την RX100 μου φωτογραφιες σε μια βραδια χορου (χομπι μου) και μου κανει ενας με s7 να βγαλω εγω καλυτερα; Οριιστε λεω; Μου απαντα s7!!! Του απαντω RX100. Δεν ηξερε... τραβηξαμε και οι δυο... καταλαβε :p:lol:

:lol::lol::lol::lol::lol: Καλά, δεν το συζητάμε....

Δεν ήξερα ότι οι τιμές πάνε εποχιακά. Αλήθεια!! Πάντως και τα 350 που λες, μιλάμε για την πρώτη rx , που είναι 5 ετών μηχανή...

Αν πας να πάρεις τις πιο καινούριες rx 100 που έχουν wifi κλπ (θα μου πεις, είναι αυτό κριτήριο, ΌΧΙ αλλά θα το ήθελα για την ευκολία μου) μιλάμε για τιμές πολύ υψηλές και δεν ξέρω αν αξίζει να πάει κανείς σε mirorless.

(Καμία κόντρα, εννοείται , φιλικά μιλάμε :) )

Η RX100 που ανεφερα ενδεικτικα, το χειμωνα συνηθως εχει καπου στα 350 ευρω... τωρα εχει ιδια τιμη με s7 λογω ανοιξης. Γενικα τωρα ειναι η χειροτερη εποχη να αγορασεις "εμπορικη" φωτογραφικη μηχανη (πχ compact και mirrorless... στις dslr δεν αλλαζουν πολυ οι τιμες). Μονο την EOS M10 βλεπω σε καλη τιμη αυτη τη στιγμη https://www.skroutz.gr/s/7824552/Canon-EOS-M10-Kit-15-45mm-IS-STM.html .

Μην μου βάζεις ιδέες...

...πάλι...:p

Δυστυχώς έτσι είναι. Όταν θές σοβαρή φωτογραφία, πάς σε φωτογραφική μηχανή. Με τον Αντρέα το έχουμε συζητήσει...το έχουμε ξανασυζητήσει...και ξανά...και ξανά...

Το συμπέρασμα είναι (αυτός βέβαια το έχει καταλάβει εδώ και καιρό...εγώ ακόμα το παλεύω) οτι το κινητό είναι κινητό. ΔΕΝ μπορείς να έχεις σοβαρό αποτέλεσμα. Καλό ναι...σοβαρό όχι.

Είναι για να τραβάς φωτό για social media και...ίσως...και κάτι παραπάνω. Την δουλειά σε μία ώρα ανάγκης θα την κάνουν, αλλά μέχρι εκεί. Ίσως εδώ να "δικαιολογώ" το S7 που τα πάει άψογα στην γρήγορη φωτό και χάνει στην λεπτομέρεια. Γιατί το λογικό είναι εάν θές λεπτομέρεια να πάς σε φωτογραφική μηχανή και όχι σε Smartphone.

Σου λέει ο SamsAng : Φίλε, εγώ σου δίνω και g@mO τις φωτό, για social, για να τις απολαμβάνεις στην οθονάρα του κινητού, και για να σε βγάλει και ασπροπρόσωπο σε μία δύσκολη στιγμή που δεν θα έχεις πάρει μαζί σου την φωτογραφική μηχανή σου. Εάν θές παραπάνω...και εάν ξέρεις τί θέλεις δηλαδή...τότε ξέρεις οτι το Smartphone ΔΕΝ θα σε καλύψει. Άρα μην μας ζαλίζεις.

Το μεγάλο ατού όμως των smartphones, είναι οτι τα έχεις πάντα μαζί σου. Ε...αυτό είναι και το μοναδικό πλεονέκτημά τους.

Η αλήθεια είναι οτι από το S7 περίμενα παραπάνω. Όχι οτι δεν είμαι ικανοποιημένος....ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ...τα πάει περίφημα...αλλά όπως είπε και ο Αντρέας...τα πάει περίφημα για Smartphone. Πάνω κάτω εκεί είναι και οι δυνατότητες των περισσοτέρων "ναυαρχίδων", με την κάθε μία να κερδίζει κάπου και να χάνει αλλού. Απλά εγώ απ'ότι φαίνεται υπερεκτίμησα τις δυνατότητες τους και χαντάκωσα το Rn3 Pro μου πολύ περισσότερο απο όσο έπρεπε.

Νομίζω οτι η δική μου απάντηση (πλέον) στην ερώτηση "πόσο καλές φωτογραφίες βγάζει το S7 σου" είναι :

- Πόσο καλές να βγάζει μωρέ...Smartphone είναι...

ή

- Για Smartphone...βγάζει τέλειες....

:)

Αν πας να πάρεις τις πιο καινούριες rx 100 που έχουν wifi κλπ (θα μου πεις, είναι αυτό κριτήριο, ΌΧΙ αλλά θα το ήθελα για την ευκολία μου) μιλάμε για τιμές πολύ υψηλές και δεν ξέρω αν αξίζει να πάει κανείς σε mirorless.

...και κάπου εκεί Γιαννάκο...ξεπερνάς το 1000άρικο χωρίς να το πάρεις χαμπάρι!!! :p

Edited by pavlidisc

:)

...και κάπου εκεί Γιαννάκο...ξεπερνάς το 1000άρικο χωρίς να το πάρεις χαμπάρι!!! :p

Δες εδώ τιμές για την rx 100

http://www.skroutz.gr/c/1671/Compact.html?from=catspan&keyphrase=rx+100

Aν εξαιρέσεις την πρώτη, που όπως είπα είναι μηχανή 5 ετών, οι τιμές είναι τσουχτερές.

για mirorless δες πχ την nikon j1 που έχει λογική τιμολόγηση (σορρυ Χρηστάρα, αλλά εγώ πάντα νίκον αγοράζω. :O )

:lol::lol::lol::lol::lol: Καλά, δεν το συζητάμε....

Δεν ήξερα ότι οι τιμές πάνε εποχιακά. Αλήθεια!! Πάντως και τα 350 που λες, μιλάμε για την πρώτη rx , που είναι 5 ετών μηχανή...

(Καμία κόντρα, εννοείται , φιλικά μιλάμε :) )

Στις πιο "εμπορικες" ναι γιατι ο κοσμος ανοιξη προς καλοκαιρι αγοραζει καμερα για τις διακοπες του. Ειδικα αυτες που λες με wifi ή μεγαλο ζουμ οπου με αυτα ενθουσιαζεται ο κοσμος... αστο. Ειχα παρει μια σαπιοcompact 1/2.3 αλλα επειδη ειχε διαστασεις τηλεκαρτας και παχος οσο ενα στυλο αλλα με 10αρη οπτικο ζουμ την τσιμπησα. Δηλαδη αψογη αν θες βγαλεις κατι μακρυνο. Την αγορασα 140... το καλοκαιρι πηγε 250.

Κοιτα ακομα και η πρωτη, για αυτα που δινει ειναι τιμη χωμα. Φορητοτατη, με 1.8 διαφραγμα, 3.6 οπτικο ζουμ, αισθητηρα μιας ιντσας, ρυθμισεις της jpeg engine (contrast, saturation, sharpness, level of noise reduction) και αψογο manual mode... ακομα και στο βιντεο ρυθμιζες μεχρι και shutter speed και σε ποιοτητα αστο... παρε εδω ενα παραδειγμα απο βιντεο που τραβηξα με αυτην σε σημεια με πολυ χαμηλο φωτισμο ή μακρυνες αποστασεις (ζουμ).

Ειχα κουμπωμενο iso 3200, διαφραγμα στο auto και επαιζα με το shutter speed στη ροδα με τον αντιχειρα... αναλογως τις αναγκες το πειραζα συνεχεια. Αν τραβαγα σε auto δεν υπηρχε περιπτωση να αξιζε το βιντεο.

Οσον αφορα το wifi, αν το κινητο σου εχει OTG λυνεται με ενα καλωδιακη... οχι οτι θα το κανεις συνεχεια, αλλα τη μια μερα που θα θες να ανεβασεις ή να στειλεις κατι επιτοπου, συνδεεις καλωδιακη και τραβας το αρχειο. ;)

Δες εδώ τιμές για την rx 100

http://www.skroutz.gr/c/1671/Compact.html?from=catspan&keyphrase=rx+100

Aν εξαιρέσεις την πρώτη, που όπως είπα είναι μηχανή 5 ετών, οι τιμές είναι τσουχτερές.

για mirorless δες πχ την nikon j1 που έχει λογική τιμολόγηση (σορρυ Χρηστάρα, αλλά εγώ πάντα νίκον αγοράζω. :O )

Η rx100 ειναι 5 ετων αλλα τα παει καλυτερα απο τις περισσοτερες της κατηγοριας της. Αν ανεβασω φωτογραφιες θα καταλαβεις :) . Μονο το OIS ειναι κακο σε αυτη τη φωτογραφικη αλλα clein, ποτε δεν μου αρεσε να τραβαω κατω απο 1/20 (δεν θελω motion blur). Η j1 δεν αξιζει και τοσο πλεον. Γενικα η nikon δεν τα παει και τοσο καλα στις mirrorless. Αν ειναι να παρεις τωρα φωτογραφικη και δεν σε πειραζει το οτι εχει καπως μεγαλυτερο φακο σε σχεση με compact πας στην EOS M10. Εξαιρετικη επιλογη και παραμενει μικροτερη απο dslr.

@pavlidic εγω στα λεγα τοτε, δεν με ακουγες. Και δεν μιλαμε τοσο για την απλη auto φωτογραφια τη νυχτα οπου το OIS σωζει με τρελα χαμηλα shutter speed οσο οτι δεν μπορεις να βαλεις γρηγορες ταχυτητες ή να χεις καλο dynamic range σε base iso.

Τεσπα, αρκετα εκτροχιασα το θεμα. :)

Edited by Antretng

Μιας και μας αρεσει να μιλαμε με ντοκουμεντα και μετρησεις, συμφωνα με το DoxMark το Ζ5 ηταν η καλυτερη καμερα του 2015. Πανω απο οτιδηποτε ειχε παρουσιαστει μεχρι τοτε και με ελαχιστη διαφορα απο τα μοντελα του 2016.

https://www.dxomark.com/Mobiles/Sony-Xperia-Z5-Mobile-review-Best-mobile-photo-video-scores-to-date

Σωστο κι αυτο,ειχα και γω το Z5 και για το 2015 οντως ηταν κορυφη. Το μονο αρνητικο δεν εδινε πληρες manual σε συγκριση με αλλα.

Χονδρικα να σου πω μιας και περασε απο τα χερια μου το S7 και τωρα εχω το HTC 10.

Oι διαφορες που θα ειχες με το HTC 10 θα ηταν εμφανως λιγοτερη κιτρινιλα, μεγαλυτερο ευρος χρωματων, ελαχιστα λιγοτερο θορυβο.

Βγαζει αξιοπρεπεις φωτογραφιες το S7 απλα υστερει λιγο των αλλων ναυαρχιδων.

Edited by THEO_LEGEND

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Oι διαφορες που θα ειχες με το HTC 10 θα ηταν εμφανως λιγοτερη κιτρινιλα, μεγαλυτερο ευρος χρωματων, ελαχιστα λιγοτερο θορυβο.

Βγαζει αξιοπρεπεις φωτογραφιες το S7 απλα υστερει λιγο των αλλων ναυαρχιδων.

Απλα οταν εχεις wb σε πιο θερμο (ή πιο "κιτρινιλα" οπως λες) ειναι ενα τρικ για να δειξει πιο φωτεινη η εικονα. Σε καποιους αρεσει.

Ναι για το HTC 10 το βλεπω και γω απο τα δειγματα σας... ανετα θα την ειχα για compact. Δεν το περιμενα να ναι τοσο καλη. :) Και δεν μιλαω για τις λεπτομεριες ή θορυβο αλλα για το ευρος χρωματων που ειναι εντυπωσιακα καλο. (εριξα και το ψηφαλακι μου :lol: )

Edited by Antretng

Στις πιο "εμπορικες" ναι γιατι ο κοσμος ανοιξη προς καλοκαιρι αγοραζει καμερα για τις διακοπες του. Ειδικα αυτες που λες με wifi ή μεγαλο ζουμ οπου με αυτα ενθουσιαζεται ο κοσμος... αστο. Ειχα παρει μια σαπιοcompact 1/2.3 αλλα επειδη ειχε διαστασεις τηλεκαρτας και παχος οσο ενα στυλο αλλα με 10αρη οπτικο ζουμ την τσιμπησα. Δηλαδη αψογη αν θες βγαλεις κατι μακρυνο. Την αγορασα 140... το καλοκαιρι πηγε 250.

Κοιτα ακομα και η πρωτη, για αυτα που δινει ειναι τιμη χωμα. Φορητοτατη, με 1.8 διαφραγμα, 3.6 οπτικο ζουμ, αισθητηρα μιας ιντσας, ρυθμισεις της jpeg engine (contrast, saturation, sharpness, level of noise reduction) και αψογο manual mode... ακομα και στο βιντεο ρυθμιζες μεχρι και shutter speed και σε ποιοτητα αστο... παρε εδω ενα παραδειγμα απο βιντεο που τραβηξα με αυτην σε σημεια με πολυ χαμηλο φωτισμο ή μακρυνες αποστασεις (ζουμ).

Ειχα κουμπωμενο iso 3200, διαφραγμα στο auto και επαιζα με το shutter speed στη ροδα με τον αντιχειρα... αναλογως τις αναγκες το πειραζα συνεχεια. Αν τραβαγα σε auto δεν υπηρχε περιπτωση να αξιζε το βιντεο.

Οσον αφορα το wifi, αν το κινητο σου εχει OTG λυνεται με ενα καλωδιακη... οχι οτι θα το κανεις συνεχεια, αλλα τη μια μερα που θα θες να ανεβασεις ή να στειλεις κατι επιτοπου, συνδεεις καλωδιακη και τραβας το αρχειο. ;)

Η rx100 ειναι 5 ετων αλλα τα παει καλυτερα απο τις περισσοτερες της κατηγοριας της. Αν ανεβασω φωτογραφιες θα καταλαβεις :) . Μονο το OIS ειναι κακο σε αυτη τη φωτογραφικη αλλα clein, ποτε δεν μου αρεσε να τραβαω κατω απο 1/20 (δεν θελω motion blur). Η j1 δεν αξιζει και τοσο πλεον. Γενικα η nikon δεν τα παει και τοσο καλα στις mirrorless. Αν ειναι να παρεις τωρα φωτογραφικη και δεν σε πειραζει το οτι εχει καπως μεγαλυτερο φακο σε σχεση με compact πας στην EOS M10. Εξαιρετικη επιλογη και παραμενει μικροτερη απο dslr.

@pavlidic εγω στα λεγα τοτε, δεν με ακουγες. Και δεν μιλαμε τοσο για την απλη auto φωτογραφια τη νυχτα οπου το OIS σωζει με τρελα χαμηλα shutter speed οσο οτι δεν μπορεις να βαλεις γρηγορες ταχυτητες ή να χεις καλο dynamic range σε base iso.

Τεσπα, αρκετα εκτροχιασα το θεμα. :)

Ωραία όλα αυτά, αλλά εκτροχιαστήκαμε.

Έχω dslr, θα ήθελα και μια δυνατή κόμπακτ, αλλά βολεύομαι με το κινητό. Δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα. :)

Από χειμώνα που θα πέσουν οι τιμές, βλέπουμε ;)

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...