Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κάποιες από τις φωτογραφίες που τράβηξα με το S7:

Zakynthos By S7 Edge No2

Sent from my iPad using Tapatalk

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

εσπασε η οθονη του 950 XL και πηρα προσωρινα το Nexus 5Χ

27574551834_4261068fc6_k.jpgIMG_20160709_114954 by KourGeo, on Flickr

28086454642_59772d01ee_k.jpgIMG_20160709_115319 by KourGeo, on Flickr

Lumia 950 XL

εσπασε η οθονη του 950 XL και πηρα προσωρινα το Nexus 5Χ

Πως τα κατάφερες βρε;

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

@Finn

Κανε ενα κοπο να παρεις και dng.

Έχω το dng απ όλες σχεδόν. Για όποια σ ενδιαφέρει στείλε μου με PM ένα mail να στις προωθήσω!

http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

δεν μου αρεσει το συγκεκριμενο κινητο

Το συγκεκριμένο κινητό δεν κάνει για όσους θέλουν να υποκαταστησουν την φωτογραφική μηχανή με κάμερα smartphone.

Οι φωτογραφίες του δεν αντέχουν υπερβολικό ζουμ η crop ενός μικρού μέρους του πλανου.

Όμως πιάνει σωστά τα χρώματα και τραβά πιο εύκολα και από iPhone.

Σε προβολή στην 4Κ TV μου δείχνουν μια χαρά. Δεν μ' ενδιαφέρει να πάρω το 1/5 της φωτογραφίας με crop και να το κάνω νέα φωτογραφία.

Αν θέλω ζουμ έχω κάμερα με κατάλληλους φακούς.

Εμένα μ ευχαρίστησε στο ότι όπου την χρειάστηκα πρωί, βράδυ έβγαλε καλές φώτο με την μια.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Το συγκεκριμένο κινητό δεν κάνει για όσους θέλουν να υποκαταστησουν την φωτογραφική μηχανή με κάμερα smartphone.

Οι φωτογραφίες του δεν αντέχουν υπερβολικό ζουμ η crop ενός μικρού μέρους του πλανου.

Όμως πιάνει σωστά τα χρώματα και τραβά πιο εύκολα και από iPhone.

Σε προβολή στην 4Κ TV μου δείχνουν μια χαρά. Δεν μ' ενδιαφέρει να πάρω το 1/5 της φωτογραφίας με crop και να το κάνω νέα φωτογραφία.

Αν θέλω ζουμ έχω κάμερα με κατάλληλους φακούς.

Εμένα μ ευχαρίστησε στο ότι όπου την χρειάστηκα πρωί, βράδυ έβγαλε καλές φώτο με την μια.

Σύμφωνω απολύτως

Επισης σε pro mode μπορείς να κανεις υπέροχα πραματα και ακομα καλύτερα αν εχεις όρεξη να ασχοληθείς με raw.

Νομίζω Κώστα οτι σε τέτοιου είδους σχόλια δεν χρειάζεται να δίνεται απάντηση καν, διότι στερείται αιτιολογίας και σχετικής ευγένειας για τη δουλειά που έχει κάνει κάποιος και καλοπροαίρετα μας την κοινοποιεί να τη δούμε. :wacko:
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Νομίζω Κώστα οτι σε τέτοιου είδους σχόλια δεν χρειάζεται να δίνεται απάντηση καν, διότι στερείται αιτιολογίας και σχετικής ευγένειας για τη δουλειά που έχει κάνει κάποιος και καλοπροαίρετα μας την κοινοποιεί να τη δούμε. :wacko:

Εντάξει μάλλον δεν είχε χρόνο να εξηγήσει γιατί δεν του αρέσει.

Εξαρτάται πάντα τι ζητάει καθένας από το κινητό του.

Εμένα για παράδειγμα με ενδιαφέρει πολύ η γρήγορη φωτογραφία οποιαδήποτε στιγμή την χρειαστώ.

Μάλιστα στις διακοπες μου δεν τράβηξα καν σε manual γιατί το HDR ήταν αρκετό και με έβγαζε από τον κόπο της επεξεργασίας στις δύσκολες καταστάσεις.

Δεν ζητάω από το κινητό κάτι παραπάνω από αυτο:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160710/b564166c07599553b5f428eb73d6c344.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160710/c9721840b518b8f90b18677f02ad0fe5.jpg

Τα ορίτζιναλ εδώ.

https://www.dropbox.com/s/8cgdbrxbydt0ku6/20160707_223408.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/mevirtofqfu9p57/20160709_193618.jpg?dl=0

δεν μου αρεσει το συγκεκριμενο κινητο

Καλό είναι να αιτιολογούμε τι μας αρέσει και τι όχι. Τέτοιου είδους μηνύματα δεν ωφελούν σε τίποτα.

δεν ειναι μονο το κροπαρισμα...ουτε σαν full frame μου αρεσει,παραειναι επεξεργασμενες

παρεμπιπτοντως,ξαναρχισα να χρησιμοποιω το νοκια 808 σαν cameraphone κι εχω να πω οτι μονο αυτο και το 1020 εχουν ευκρινεια που παραπεμπει σε compact camera...και μετα τα 2 αυτα τηλεφωνα ερχεται το iphone για μενα

Edited by alphonso79

δεν ειναι μονο το κροπαρισμα...ουτε σαν full frame μου αρεσει,παραειναι επεξεργασμενες

παρεμπιπτοντως,ξαναρχισα να χρησιμοποιω το νοκια 808 σαν cameraphone κι εχω να πω οτι μονο αυτο και το 1020 εχουν ευκρινεια που παραπεμπει σε compact camera...και μετα τα 2 αυτα τηλεφωνα ερχεται το iphone για μενα

Επεξεργασία από επεξεργασία διαφέρει. Ολα τα κινητά κάνουν επεξεργασία. Ακόμα και οι dslr - mirroless στα jpg κάνουν μερική επεξεργασία.

Επίσης όλες οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν στα φωτογραφικά sites έχουν περάσει από lightroom η photoshop.

Στις συγκεκριμένες φώτο δεν υπάρχει κάτι ενοχλητικό και το λεω αυτό επειδή έχω βγάλει παρόμοια πλάνα την ίδια στιγμή με την mirroless.

Όταν θα περάσω τα raw από το lightroom θα φροντίσω να φτιάξω τους ξεπλυμενους ουρανούς ώστε να έλθουν εκεί που πρέπει.

Το HDR που έχω χρησιμοποιήσει απλά έχει κάνει τα χρώματα όπως θα έπρεπε να είναι και φωτίζει νορμάλ τις σκιές. Το θεωρώ από τα καλύτερα HDR που έχω δει σε κινητό.

Το πρόβλημα του s7 είναι η παραμόρφωση σε μεγάλο ζουμ και η επεξεργασία στα πρόσωπα όταν οι συνθήκες δεν είναι καλές.

Απλά εδώ έχουμε μια τάση να θεωρούμε σωστή φωτογραφία τα ξεπλυμενα χρώματα, την ανύπαρκτη ευκρίνεια κλπ.

Όσο για το iPhone οπότε έβγαλα βραδινές φώτο ήταν για πέταμα. Ρεζίλι έγινα σε κάποια γενέθλια φίλου. Ούτε στην οθόνη του κινητού δεν έδειχναν καλά.

Σε βραδινές από τα δείγματα που έχω δει παραδέχομαι μόνο το 5X, λιγότερο το G4 & G5 και πιο πίσω το 950.

Για μένα το να ψάχνεται κάποιος με την φωτογραφία, ξοδευοντας σε κινητά στην αναζήτηση του τέλειου είναι πεταμένα λεφτά. Η φτηνότερη mirroless με τον kit φακό θα δώσει 10 φορές καλύτερο αποτέλεσμα.

Και μην ξεχνάμε ότι το s7 δεν είναι καμεροτηλεφωνο.

lumia 640 xl αυτόματο

28144360081_d2abde3cf6_c.jpgWP_20160710_20_13_09_Pro by Nikos Manousakis, on Flickr

28118160042_0608d7c680_c.jpgWP_20160710_13_59_16_Pro by Nikos Manousakis, on Flickr

Μεγαλη βελτιωση στα χρωματα...καμια σχεση με 2-3 μηνες πριν.Πρεπει να εχουν αλλαξει αλγοριθμους

Επεξεργασία από επεξεργασία διαφέρει. Ολα τα κινητά κάνουν επεξεργασία. Ακόμα και οι dslr - mirroless στα jpg κάνουν μερική επεξεργασία.

Επίσης όλες οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν στα φωτογραφικά sites έχουν περάσει από lightroom η photoshop.

Στις συγκεκριμένες φώτο δεν υπάρχει κάτι ενοχλητικό και το λεω αυτό επειδή έχω βγάλει παρόμοια πλάνα την ίδια στιγμή με την mirroless.

Όταν θα περάσω τα raw από το lightroom θα φροντίσω να φτιάξω τους ξεπλυμενους ουρανούς ώστε να έλθουν εκεί που πρέπει.

Το HDR που έχω χρησιμοποιήσει απλά έχει κάνει τα χρώματα όπως θα έπρεπε να είναι και φωτίζει νορμάλ τις σκιές. Το θεωρώ από τα καλύτερα HDR που έχω δει σε κινητό.

Το πρόβλημα του s7 είναι η παραμόρφωση σε μεγάλο ζουμ και η επεξεργασία στα πρόσωπα όταν οι συνθήκες δεν είναι καλές.

Απλά εδώ έχουμε μια τάση να θεωρούμε σωστή φωτογραφία τα ξεπλυμενα χρώματα, την ανύπαρκτη ευκρίνεια κλπ.

Όσο για το iPhone οπότε έβγαλα βραδινές φώτο ήταν για πέταμα. Ρεζίλι έγινα σε κάποια γενέθλια φίλου. Ούτε στην οθόνη του κινητού δεν έδειχναν καλά.

Σε βραδινές από τα δείγματα που έχω δει παραδέχομαι μόνο το 5X, λιγότερο το G4 & G5 και πιο πίσω το 950.

Για μένα το να ψάχνεται κάποιος με την φωτογραφία, ξοδευοντας σε κινητά στην αναζήτηση του τέλειου είναι πεταμένα λεφτά. Η φτηνότερη mirroless με τον kit φακό θα δώσει 10 φορές καλύτερο αποτέλεσμα.

Νταξει γνωμη σου.Για μενα ειναι καμεροτηλεφωνα.

Οταν πετυχαινω μια ικανοποιητικη φωτογραφια στις περισσοτερες των περιπτωσεων για μενα ειναι.Αν και πεφτει πολυ κραξιμο,γινεται μονο εδω.Στον υπολοιπο κοσμο τα θεωρουν καμεροτηλεφωνα.

Παντα για τα γουστα μου.

Κι ουτε που με νοιαζει τι θα πει ο καθενας...

Lg v10 Auto Hdr

27611538264_e678b59517_c.jpg2016-07-11_01-35-52 by Guardian, on Flickr

Sent from my awesome LG V10 Black

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Σε αυτό που γράφεις (το έχω κάνει bold) δεν συμφωνώ. Ίσα ίσα, το ανάποδο, ψειρίζουμε τα πάντα ακόμα και σε υπερβολικό βαθμό. Απορώ πως το θεωρείς έτσι, με τόσες συζητήσεις που έχουμε κάνει περί λεπτομέρειας, ευκρίνειας, χρωμάτων, κλπ...

Μεγαλη βελτιωση στα χρωματα...καμια σχεση με 2-3 μηνες πριν.Πρεπει να εχουν αλλαξει αλγοριθμους

Το 640xl πάντα είχε και έχει καλά χρώματα. Μπορεί να βελτιώθηκε, αλλά ήταν καλό απο την αρχή και αυτό ήταν το πρώτο δυνατό του σημείο.

Για εμένα, αν είχε ακόμα καλύτερη λεπτομέρεια και έφτανε τα επίπεδα μιας τοπ 12-13άρας, θα ήταν εξαιρετικό καμεροτηλέφωνο και γενικότερα συσκευή, θα με κάλυπτε σχεδόν απόλυτα.

Microsoft Lumia 640xl - stock camera vs Proshot

Σημερινές φωτο με stock camerα & Proshot σε full ανάλυση 13MP.

Αυτό που παρατηρώ είναι καλύτερη ευκρίνεια και λεπτομέρεια με την Proshot (στην οποία έχω αυξήσει την οξύτητα +1 και +2) και σχεδόν διπλάσια αρχεία σε μέγεθος.

(είχε λίγο αεράκι, οπότε τη λεπτομέρεια δεν την βλέπουμε στα δένδρα που μπορεί να κουνιούνται κάπως, αλλά καλύτερα στα σταθερά σημεία).

Στην Proshot ίσως θέλει λίγο αύξηση το saturation..

Stock

28237977755_822b2c4728_b.jpgMicrosoft Lumia 640xl - stock camera by Konstantine K., on Flickr

Proshot (sharpness +2)

27622413283_33fd7d79a4_b.jpgMicrosoft Lumia 640xl - Proshot camera (sharpness +2) by Konstantine K., on Flickr

Proshot (sharpness +1)

28160281861_d491f13980_b.jpgMicrosoft Lumia 640xl - Proshot camera (sharpness +1) by Konstantine K., on Flickr

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Galaxy s5 βραδινή

28160602401_3a3acff76f_z.jpg2016-07-11_01-20-53 by Παναγιώτης Καρανάτσιος, on Flickr

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχω το dng απ όλες σχεδόν. Για όποια σ ενδιαφέρει στείλε μου με PM ένα mail να στις προωθήσω!

Ωραιος.

Κρατησε τα ..θα στα ζητησω τελη αυγουστου που θα επιστρεψω στη βαση μου.

Φωτος σαν αυτη στο ποστ 3152 θελω...ή οτι αλλο παραπλησιο βγαλεις.

(παιζει να επεσα εξω στο νουμερο του ποστ αλλα οκ μια εχεις εκει κοντα).

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...