Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

Καλημερα και απο μενα,

παρολο οτι δε γραφω συχνα σας παρακολουθω και θελω να κανω 2 σχολια,

1ον με αφορμη οτι περασα μερικα βιντεο απο το G6 και απο το σ8 στον υπολογιστη μου, διαπιστωσα κατι που δεν το ειχα προσεξει πολυ. Τα βιντεο ειναι μες το σπιτι με την κορη μου και ο φωτισμος ειναι μετριος καθως ειναι απογευμα σε βορεινο δωματιο.

Το αποτελεσμα ιεναι οτι τα βιντεο του G6 πραγματικα δεν βλεπονται. Δεν θελω να τα ανεβασω και δεν εχω το κινητο τωρα για να φτιαξω απλα 2 συγκριτικα, αν καποιος το εχει ας κανει.

Αυτο το λεω γιατι καποιοι ειχαν ρωτησει για το βιντεο του κινητου και δεν ειχα πολυασχοληθει. Ομως πραγματικα ειναι πολυ κακο μεσα σε δωματιο με κακο φωτισμο, τουλαχιστον σε συγκριση με του σ8 που δεν το ειχα και σε εκτιμηση.

2ον, επειδη πολλΟΙ λετε για το U11, Κωστα χωρις να το παρεις στραβα, οντως και εγω βλεπω αριστες φωτο αλλα μονο απο τον Κωστα. ΠΕριμενω να το δω στα χερια καποιου αλλου, περιμενω να δω συγκριτικο με σ8/g6/P10 στα χερια καποιου αλλου, και τελος, απο τον finn ειδαμε οτι δεν ειναι και τοσο τελειο στο αυτοματο. Και μην ξεχναμε οτι δεν ξερουν ολοι να βγαζουν οπως ο Κωστας, αν πχ το παρω εγω επειδη τις βλεπω τελειες τις φωτο και το δωσω στο γυναικα μου θεωρωντας οτι σκιζει ,και επειδη δεν ξερει τα περι hdr κτλ, δεν βγαζει καλες μετα, τοτε για μενα δεν ειναι καλο. Καλο κινητο ειναι αυτο που μπορουν ολοι να βγαλουν καλες φωτο, οχι αυτοι που εχουν 5 γνωσεις παραπανω ή στηνουν τριποδα ή ψαχνουν σκηνες συγκεκριμενες κτλ.

Δεν το λεω για αντιπαραθεση και δεν θελω να αρχισει VS, μια αποψη εκφραζω μιας και δεν εχω το χρονο να ασχολουμαι συστηματικα.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ωραίες φωτογραφίες, αλλά και εμένα κάπως μου φαίνεται το hdr+ στο htc 10 ,σαν να μην είναι τόσο "επιθετικό" όσο στα nexus & pixel.

Ίσως να έχει να κάνει με το firmware της κάμερας.

Καλημερα. Σε χαμηλο φωτισμο βλεπεις διαφορα; Εισαι με μαμα ρομ ή καποια custom?

Ευτυχώς έχω το Nexus 6p και δυστυχώς έχω το V10 με 808 snapdragon που δεν είναι συμβατό βάσει του xda...

Βέβαια έχω την εντύπωση πως το "original" HDR+ βασίζεται πέρα από το software και σε κάποιο είδους τσιπάκι (hardware). ΜΑκάρι να είναι ιδέα μου βέβαια...

Ενδιαφέρον, ουσιαστικά πρόκειται για τη μόνη "τεχνολογία" που υπήρχε αποκλειστικά στα Google κινητά. Παλαιότεροι επεξεργαστές μπορούν άραγε να το τρέξουν? Όπως ο 808 που ανέφερες ή ο 805 του CM1?

Edited by Mivas

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Καλημερα. Σε χαμηλο φωτισμο βλεπεις διαφορα; Εισαι με μαμα ρομ ή καποια custom?

Καλημέρα. Ναι υπάρχει διαφορά και αρκετή μάλιστα. Πολύ καλύτερες οι βραδινές με hdr+ , είναι σαν να τραβάς με διαφορετικές συσκευές. Με ενεργο το hdr+ έχεις καλύτερο dynamic range, πολύ παραπάνω λεπτομέρεια και αρκετά λιγότερο θόρυβο. Αν μπορέσω το βράδυ θα ανεβάσω 2 δείγματα με και χωρίς hdr+.

Είμαι με στοκ 7.1.2

----- προσθήκη μηνύματος 20 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ενδιαφέρον, ουσιαστικά πρόκειται για τη μόνη "τεχνολογία" που υπήρχε αποκλειστικά στα Google κινητά. Παλαιότεροι επεξεργαστές μπορούν άραγε να το τρέξουν? Όπως ο 808 που ανέφερες ή ο 805 του CM1?

Το nexus 5X/6P έχουν τον 808 και 810 αντίστοιχα, όμως και εγώ αν δεν κάνω λάθος, κάπου είχα διαβάσει για dual isp στις συσκευές τις Google για να δουλέψει το hdr+ .

Το port που βγήκε μάλλον "ρίχνει" όλη την επεξεργασία στην gpu και για αυτό υποθέτω θα θέλει από sd 820 και πάνω.

Αν μπορούσε ο @johnyman να μας δώσει δείγματα με hdr+ και με την default εφαρμογή του htc 10 ιδανικά σε βραδινές σκηνές που χρειάζεται μεγάλο dynamic range να δούμε αν όντως κάνει δουλειά σε συσκευές εκτός τις Google γιατί μέχρι στιγμής μου φαίνεται λίγο "ήπιο" για hdr+ στα δικά μου μάτια από αυτό που έχω συνηθίσει.

Όπως και να έχει μακάρι να το φτιάξουνε να τρέχει και σε εκτός Google συσκευές γιατί σαν τεχνολογία πραγματικά αξίζει.

Καλημέρα. Ναι υπάρχει διαφορά και αρκετή μάλιστα. Πολύ καλύτερες οι βραδινές με hdr+ , είναι σαν να τραβάς με διαφορετικές συσκευές. Με ενεργο το hdr+ έχεις καλύτερο dynamic range, πολύ παραπάνω λεπτομέρεια και αρκετά λιγότερο θόρυβο. Αν μπορέσω το βράδυ θα ανεβάσω 2 δείγματα με και χωρίς hdr+.

Είμαι με στοκ 7.1.2

Ωραια. Οταν κανεις συγκριτικο, εκτος απο αυτοματο τραβα και μια δευτερη εμ ενεργο hdr στη στοκ καμερα ωστε να ειναι δικαιοτερη η συγκριση.

Ολες στο manual..επαιξα λιγο με iso,white balance και κλειστρο..δε ξερω αν ειναι καλες η οχι απο αποψη λεπτομερειων και τετοια...

https://goo.gl/photos/4qH5q3P5V6iHUSLq7

https://goo.gl/photos/gJuvTwqT1Hu21mh26

https://goo.gl/photos/Ha4eEufobfJrB1JEA

Jimzak δεν είμαι πλέον σε στοκ custom rom. Έχω βάλει την purefusion που είναι aosp 7.1.2

Black Leather Htc 10 Power

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Ωραια. Οταν κανεις συγκριτικο, εκτος απο αυτοματο τραβα και μια δευτερη εμ ενεργο hdr στη στοκ καμερα ωστε να ειναι δικαιοτερη η συγκριση.
Το αυτόματο σε "χαμηλού φωτισμού" σκηνές ενεργοποιεί το hdr+ ουτος η άλλος από μόνο του, για να βγει χωρίς πρέπει να το βάλεις στο off χειροκίνητα.

Ολες στο manual..επαιξα λιγο με iso,white balance και κλειστρο..δε ξερω αν ειναι καλες η οχι απο αποψη λεπτομερειων και τετοια...

https://goo.gl/photos/4qH5q3P5V6iHUSLq7

https://goo.gl/photos/gJuvTwqT1Hu21mh26

https://goo.gl/photos/Ha4eEufobfJrB1JEA

Σε manual γενικα να ξερεις οτι χανεις το multiframe noise reduction. Δοκιμασε αν δεν σου ειναι κοπος φωτογραφιες με auto hdr, κλειστο και μετα manual να δουμε διαφορες.

Το αυτόματο σε "χαμηλού φωτισμού" σκηνές ενεργοποιεί το hdr+ ουτος η άλλος από μόνο του, για να βγει χωρίς πρέπει να το βάλεις στο off χειροκίνητα.

Στη στοκ καμερα του htc 10 αναφερεσαι; Ενεργοποιει hdr σε χαμηλο φωτισμο; Δεν το γνωριζα. :)

Jimzak δεν είμαι πλέον σε στοκ custom rom. Έχω βάλει την purefusion που είναι aosp 7.1.2

Δεν υπάρχει πρόβλημα :) , απλά ήθελα να δω διαφορά με την στοκ εφαρμογή της κάμερας , και αν δουλεύει τόσο καλά όσο στις συσκευές της Google μιας και αν αλλάξω συσκευή θα ήθελα και στην επόμενη να έχω την επιλογή του hdr+ .

Σε manual γενικα να ξερεις οτι χανεις το multiframe noise reduction. Δοκιμασε αν δεν σου ειναι κοπος φωτογραφιες με auto hdr, κλειστο και μετα manual να δουμε διαφορες.

Σε βραδυνες να υποθεσω να δοκιμασω....οκ.. :)

Στη στοκ καμερα του htc 10 αναφερεσαι; Ενεργοποιει hdr σε χαμηλο φωτισμο; Δεν το γνωριζα. :)

Μάλλον μπερδευτηκαμε λίγο...

Nexus 5X έχω, για τα δείγματα με hdr+ αναφερόμουν σε αυτά που είδα από τον @Johnnyman25 :D

Δεν υπάρχει πρόβλημα :) , απλά ήθελα να δω διαφορά με την στοκ εφαρμογή της κάμερας , και αν δουλεύει τόσο καλά όσο στις συσκευές της Google μιας και αν αλλάξω συσκευή θα ήθελα και στην επόμενη να έχω την επιλογή του hdr+ .
Έχω κάποια δείγματα από στοκ κάμερα θα δω τι μπορώ να κάνω.

Πάντως το πορτ της Google camera έχει ακόμη δουλειά ειδικά στο post processing διότι υπάρχουν κάποια artifacts σε κάποιες συνθήκες φωτισμού.

Πρωτη εντύπωση πάντως πολύ θετική!

Έχω κάποια δείγματα από στοκ κάμερα θα δω τι μπορώ να κάνω.

Πάντως το πορτ της Google camera έχει ακόμη δουλειά ειδικά στο post processing διότι υπάρχουν κάποια artifacts σε κάποιες συνθήκες φωτισμού.

Πρωτη εντύπωση πάντως πολύ θετική!

Ευχαριστώ :)

Μάλλον μπερδευτηκαμε λίγο...

Nexus 5X έχω, για τα δείγματα με hdr+ αναφερόμουν σε αυτά που είδα από τον @Johnnyman25 :D

Απο οτι φαινεται :lol: Για αυτο ρωτησα αν εχει διαφορα στο htc 10 το hdr+. Εχει περασει απο τα χερια μου το Nexus 5x και σε αυτη τη συσκευη ξερω καλα ποση διαφορα κανει :)

Σε βραδυνες να υποθεσω να δοκιμασω....οκ.. :)

Σωστα υπεθεσες :). Δοκιμασε κλειστο hdr, ενεργο hdr, auto hdr και μετα μονο αν εχεις ορεξη βαζεις και manual. Υποθετω οτι με auto hdr θα εχει το καλυτερο αποτελεσμα ενω σε manual, αν δεν ριξεις αρκετα το shutter, θα ειναι χειροτερο.

Fotis7 σαν να λέμε Mpaok7? :cool: :cool:

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Τι έγινε, ποιος με καλεί ?

Mpaok7 είναι μόνο ένας. Κατά καιρούς με λένε Paok βέβαια αλλά θα το αντέξω.

Αν και από όσα διαβάζω αυτή η εφαρμογή που ενεργοποιεί το HDR+ σε αρκετά κινητά θέλει ακόμη δουλειά, ενδιαφέρον θα έχει να δούμε δείγματα από HTC 10 (με και χωρίς HDR+) καθώς και από το Xiaomi Mi5s.
"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Απο οτι διαβασα στο reddit δουλευει και σε ορισμενες συσκευες με snapdragon 625 αρκει να εχουν ενεργο hal3 στο build.prop

Για δώσε λίγο το λινκ από το reddit άμα ειναι εύκολο! :)

Το apk ειναι εδω https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/23713-%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-Redmi-Note-4x/?postID=473101#post473101 και η συζητηση εδω

Στις μεγαλες flaships δεν νομιζω να ειναι τοσο σπουδαιο. Σε καποια σημεια θα ειναι καλυτερο απο stock και σε αλλα χειροτερο. Σε τυχον ομως κινεζιες που υστερουν σε software θα ειναι μεγαλο συν. ;)

Edited by Antretng

Ευχαριστώ πολύ! Σε μένα πάντως η διαφορά είναι μεγάλη σε σχέση με στοκ.

Πλέον δεν υπάρχει τόσο πολύ το distortion που ειχε στις άκρες. Σχεδόν καθόλου.

Αυτο ειναι θετικο. Προσωπικα παντως θα το ενεργοποιουσα μονο στα σκοταδια γιατι σε μετριες συνθηκες και πανω δεν μου αρεσουν τα χρωματα και contrast του hdr+.

Παντως σε s8, g5, htc11 που εχουν παρομοιο multiframe nr δεν ξερω αν αξιζει. Βεβαια δεν χανετε τιποτα να δοκιμασετε.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...