Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

Καλά κάνεις, είναι και ωραία φωτογραφία ;)

Βάλτην και στο άλλο θέμα αν θες... http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=446474&page=103

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

με λιγο φωτισμό θελει να εχεις σταθερό χερι γιατι θα βγει κουνημένη!!! ειναι ενα πραγμα σαν να τραβας μανουαλ 1/4 ας πουμε!! εξαρτατε φυσικα και που θα κανεις την εστιάσει !!

Αν τραβαγες τις ιδιες φωτογραφιες με ταχυτητα 1/4 ποιο ειναι καλυτερο; Το 1/4 ή το HDR ?

Σαν Xiaomi εγώ θα ποντάρω στο 1/4 γιατί το HDR είναι sw-based και δεν τα πάει και πολύ καλά εκεί η Xiaomi. ;)

Ναι ρε αγόρια...αλλά με 1/4 χωρίς OIS για να πιάσεις καθαρή εικόνα (χαμηλός φωτισμός) είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει τουλάχιστον να ακουμπάς αγκώνες κάπου...και πάλι χμ...θα το έχεις το κούνημα.

Εκτός εάν κάνει καλή δουλειά το EIS, αλλά στα reviews δεν το πολυπαινεύουν... :worry:

iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

Α ναι δεν αντιλέγω.

Αλλά απ' ότι λέει και ο Μάνθος, και HDR για να μην βγει κουνημενοκάπως πρέπει να έχεις σταθερό χέρι.

Εγώ περιμένω δείγματα από real life tests του Mi6 πλέον.

Συν ότι δεν ξαναπαίρνω καμεροτηλέφωνο χωρίς OIS, μετά την μετριότητα του Honor 8 στα βραδινά manual.

OIS is love, OIS is life.

Σαν Xiaomi εγώ θα ποντάρω στο 1/4 γιατί το HDR είναι sw-based και δεν τα πάει και πολύ καλά εκεί η Xiaomi. ;)

Εγω αυτο που καταλαβα απο redmi note 3, redmi note 4, redmi note 4x και mi5 που ειχα για λιγο το HDR απλα ριχνει το shutter speed χαμηλοτερα απο το default για τις 2 απο τις 3 ληψεις. Το τι γραφει μετα στο exif δεν θα το εμπιστευομουνα γιατι ενδεχομενως να βαζει το μικροτερο exposure.

Οποτε δεν βρηκα καμια χρησιμοτητα στο HDR σε χαμηλο φωτισμο και αν ηταν να δωσω μαχη για sharp φωτογραφια προτιμουσα απλα να ριξω ταχυτητα στο 1/6. Ισα ισα που ειχε και πιο σωστα χρωματα. (κλασσικα το hdr σκιζει την φωτογραφια). Δοκιμασε μερικες με 1/4 και μερικες με hdr και πες μας αν σου φαινονται παλι καλυτερες.

----- προσθήκη μηνύματος 40 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ναι ρε αγόρια...αλλά με 1/4 χωρίς OIS για να πιάσεις καθαρή εικόνα (χαμηλός φωτισμός) είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει τουλάχιστον να ακουμπάς αγκώνες κάπου...και πάλι χμ...θα το έχεις το κούνημα.

Εκτός εάν κάνει καλή δουλειά το EIS, αλλά στα reviews δεν το πολυπαινεύουν... :worry:

Γιατι στο HDR δεν χρειαζεται να ακουμπησεις παλι;

Το EIS ειναι ανεκδοτο στη φωτογραφια. Προφανως μιλανε για video.

Καλά κάνεις, είναι και ωραία φωτογραφία ;)

Βάλτην και στο άλλο θέμα αν θες... http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=446474&page=103

Ναι αμέ γιατί όχι.

Να σαι καλά

Practice what you preach

Το EIS ειναι ανεκδοτο στη φωτογραφια. Προφανως μιλανε για video.

Εάν είναι έτσι...που μάλλον έτσι είναι...τότε το Mi5s βγάζει φωτογραφίες χωρίς καμία είδους σταθεροποίηση.

Συν ότι δεν ξαναπαίρνω καμεροτηλέφωνο χωρίς OIS....

Νόμος και για μένα το OIS. :)

iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

Αν δεις στα σκοταδια δεν τη παει πιο αργα απο 1/17. Ενω οσα εχουν ois την ριχνουν 1/9 ή ακομα και 1/4. Αντιστοιχα και το p9 1/17 τραβαει. Αν ολα αυτα ειχαν ois θα τραβαγαν σε 1/9 και θα παιζαν τρελη μπαλα.

Και το ερώτημα που τίθεται, έστω και φιλολογικά, ή μη τοποθέτηση OIS είναι θέμα κόστους, χώρου, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι να μην είναι ένα κινητό "υπερόπλο", ή λ@λ@κί@ των κατασκευαστών?
"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Θα δοκιμάσω και να δω πώς θα τα πάει!!! Θα δω πιο θα είναι καλύτερο το 1/4 η hdr !! Αν και εγώ πιστεύω ότι το hdr πάλι θα έχει περισσότερο φως Έχω πάθει την πλάκα μου Για το πόσο φως πιάνει πραγματικά!!!

Από την άλλη παιδιά τον ίδιο σενσορα το φοράει και το pixel αλλά ούτε εκείνο έχει ο ois !!! Τάχα μου δεν μπορούσαν​ να βάλουν ois επειδή είναι πολύ μεγάλος ο σενσορας!!!

Έχω έχω κάνει ένα μίνι συγκριτικό με το g4 τις οποίες τις έχω στο flikr είναι όλα αυτά αυτόματο

Και στο καινούργιο mi6 δεν βάλανε τον imx 378 αλλά 386 !!και για το mi6 αναρωτιέμαι αν θα είναι καλύτερο από το mi5s στην φωτογραφία!!

Edited by manthosffvll

Θα δοκιμάσω και να δω πώς θα τα πάει!!! Θα δω πιο θα είναι καλύτερο το 1/4 η hdr !! Αν και εγώ πιστεύω ότι το hdr πάλι θα έχει περισσότερο φως Έχω πάθει την πλάκα μου Για το πόσο φως πιάνει πραγματικά!!!

Από την άλλη παιδιά τον ίδιο σας τώρα το χωράει και το pixel αλλά ούτε κοινό έχει ο ois !!! Τάχα μου δεν μπορούσαν​ να βάλουν ois επειδή είναι πολύ μεγάλος ο σενσορας!!!

Έχω έχω κάνει ένα μίνι συγκριτικό με το g4 τις οποίες τις έχω στο flikr είναι όλα αυτά αυτόματο

Μετάφραση: Από την άλλη παιδιά, τον ίδιο σένσορα φοράει και το pixel αλλά ούτε εκείνο έχει OIS.

:lol::lol:

Κι εγώ θέλω να δω από περιέργεια το 1/4 vs HDR.

Καλα η google εχει HDR+. Μιλαμε για αλλη κατηγορια τεχνολογιας που αν δεις τελικα του επιτρεπει να τραβει sharp σε 1/10. Τι να το κανει το OIS; Να τραβηξει 1/5; Αν αναλογιστεις οτι ειναι multiframe, σε τοσο χαμηλη ταχυτητα ουτε να αναπνευσει δεν πρεπει ο ανθρωπος που τραβας :lol:

----- προσθήκη μηνύματος 115 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Στα Xiaomi που ειχα μου φαινοταν ευκολοτερο το 1/4 απο HDR. Οποτε παιζει να το ριχνει ακομα πιο χαμηλα. Οποτε θα δοκιμαζα και αλλες ταχυτητες αν και προσωπικα δεν θα κατεβαινα κατω απο 1/6 σε κινητα χωρις ois (που και παλι μαχη θα δωσεις).

----- προσθήκη μηνύματος 42 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παιδια το xperia x τι λεει; Καποιος εδω μεσα (δεν θυμαμαι ποιος) ειχε πει οτι σε 8mp τα παει πολυ καλυτερα απο 23mp που ανεβαζουν δειγματα. Ισχυει;

Καλα η google εχει HDR+. Μιλαμε για αλλη κατηγορια τεχνολογιας που αν δεις τελικα του επιτρεπει να τραβει sharp σε 1/10. Τι να το κανει το OIS; Να τραβηξει 1/5; Αν αναλογιστεις οτι ειναι multiframe, σε τοσο χαμηλη ταχυτητα ουτε να αναπνευσει δεν πρεπει ο ανθρωπος που τραβας :lol:

----- προσθήκη μηνύματος 115 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Στα Xiaomi που ειχα μου φαινοταν ευκολοτερο το 1/4 απο HDR. Οποτε παιζει να το ριχνει ακομα πιο χαμηλα. Οποτε θα δοκιμαζα και αλλες ταχυτητες αν και προσωπικα δεν θα κατεβαινα κατω απο 1/6 σε κινητα χωρις ois (που και παλι μαχη θα δωσεις).

----- προσθήκη μηνύματος 42 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παιδια το xperia x τι λεει; Καποιος εδω μεσα (δεν θυμαμαι ποιος) ειχε πει οτι σε 8mp τα παει πολυ καλυτερα απο 23mp που ανεβαζουν δειγματα. Ισχυει;

αναμενε λιγο να σου απαντησει ο ειδικος....

Μετάφραση: Από την άλλη παιδιά, τον ίδιο σένσορα φοράει και το pixel αλλά ούτε εκείνο έχει OIS.

:lol::lol:

Βαγγελη δεν ειναι αυτη η μεταφραση!!! αυτο που θελω να πω ειναι οτι και τα δυο εχουν ιδιο σενσορα αλλα και τα δυο δεν εχουν ois!!!

που οπως και να το δεις το πιο λογικο να ειχε ois ειναι το pixel γιατι μιλάμε για smartphone 900 ευρω !!! οχι πως τα παει ασχημα αντιθέτως τα παει απιστευτα καλα!! φανταστείτε λοιπον αν ειχε και ois τι θα γινοταν !!!!

το hdr+ ναι ειναι εντελώς αλλη κατηγορία παρολα αυτα η βραδινές φωτογραφιες με hdr+ εχουν αρκετο θόρυβο !!

παρολο που το mi5s δεν εχει ois στο βιντεο τα παει παρα πολυ καλα !!

θα κανω σημερα την δοκιμη 1/4 vs HDR !!

εδω τα δείγματα παιδιά 1/4 vs hdr 1/2 vs hdr!!!

τα σχολια δικα σας !! το iso στο μανουαλ ειναι πιο πολυ και φυσικα ο χρονος κλειστρου εχει μεγαλη διαφορα 1/17 vs 1/4 vs 1/2 πως ειναι δυνατόν να πιανει περισοτερο φως δεν μπορω να καταλαβω!!!:wacko:

33941256430_ea94fee938_c.jpgIMG_20170428_212133 by manthos kalaitzidis, on Flickr

34194345091_2ce65241b2_c.jpgIMG_20170428_212308 by manthos kalaitzidis, on Flickr

34194372411_707a031e2c_c.jpgIMG_20170428_212013_HDR by manthos kalaitzidis, on Flickr

Edited by manthosffvll

Ψηφίστε δίκαια και πείτε τι βάλατε :)

Προσωπικά: Το C στις περισσότερες με δεύτερο το Α η το ανάποδο και από κοντά το D στις πρώτες 3-4 μόνο, το Β μου άρεσε μόνο στην τελευταία και το Ε σε 2-3

Συνολικά Α>C>D>B=E με τα πρώτα δύο πολύ μικρή διαφορά.

B,E σχεδόν ίδια στις περισσότερες, σαν ένα μπλε tint

Προσωπικά δε περίμενα να ψηφίσω έτσι

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Ψηφίστε δίκαια και πείτε τι βάλατε :)

Προσωπικά: Το C στις περισσότερες με δεύτερο το Α η το ανάποδο και από κοντά το D στις πρώτες 3-4 μόνο, το Β μου άρεσε μόνο στην τελευταία και το Ε σε 2-3

Συνολικά Α>C>D>B=E με τα πρώτα δύο πολύ μικρή διαφορά.

B,E σχεδόν ίδια στις περισσότερες, σαν ένα μπλε tint

Προσωπικά δε περίμενα να ψηφίσω έτσι

Πιο πολύ μου άρεσε το D και μετά το Α με πολύ μικρή διαφορά. :)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Μανθο δεν ειναι 1/17. Μιλαμε για hdr που ειτε γραφει την πιο χαμηλη εκθεση (οποτε 1/17) ειτε ειναι εντελως ασχετα νουμερα. Η πιο μεγαλη εικαζω οτι ειναι κοντα στο 1/4 με 1/3 και με ανεβασμα του φωτισμου με prossecing (σαν να το ανεβαζες εσυ σε προγραμμα αλλα λιγο καλυτερα γιατι το κανει στο raw).

Επισης αν δεις εχει χαμηλοτερη λεπτομερια του HDR. Οποτε υποθετω οτι εχει απλα πιο επιθετικο NR και για αυτο βλεπεις διαφορα στο θορυβο. Το οτι ειναι πιο φωτεινη δεν μου λεει κατι αν χανει σε λεπτομερια.

Απο την αλλη τουμπανο το mi5s :D

C διάλεξα στις 5 από τις 8, και D.

Το πιο αντικειμενικό σε αυτά τα blind tests θα ήταν να άλλαζε η σειρά των καμερών σε κάθε φωτογραφία.

Θα είχε πιο ενδιαφέρον έτσι και δεν θα κολλούσε υποσυνείδητα το μάτι σε κάποιο....

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

C διάλεξα στις 5 από τις 8, και D.

Το πιο αντικειμενικό σε αυτά τα blind tests θα ήταν να άλλαζε η σειρά των καμερών σε κάθε φωτογραφία.

Θα είχε πιο ενδιαφέρον έτσι και δεν θα κολλούσε υποσυνείδητα το μάτι σε κάποιο....

Νομιζω οτι το c ηταν ξεκαθαρα το καλυτερο

και στα σχολια οι περισσοτεροι αυτο επελεξαν

Οριακα το C και αμεσως μετα με μια ψηφο λιγοτερο το A.

Στη σκοτεινη προτιμησα το B. Στα αλλα δυο δεν εβαλα καμια ψηφο.

Edited by Antretng

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...