Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

montoya...στη "βαρκα" ησουνα?

Παραθεριζεις κοντα η απλα μονοημερη εκδρομη?

Ο παοκ κατα καιρους βγαζει ωραιες φωτογραφιες ..απλα λιγο τα σχολια του ειναι εκτος .

Για την ιστορια και τα nubia εχουν ανιστοιχο mode (σαν αυτη με τους κεραυνους)

Στην ιδια ληψη ..η οποια στην ουσια ειναι απλα 20-30sec οσο ηθελε ο παοκ..προσθετει απο τις επομενες οπου υπαρχει αλλαγη στο φωτισμο ..(προς το φωτεινοτερο προφανως)

Για αυτο και δεν φαινεται μετα η οποια καθυστερηση θα περιμενε κανεις απο την επεξεργασια.

Αντιστοιχο εχουν και οι ολυμπους om ..καθως και η epl7..και πολυ πιθανων να επεκταθει σε οτιδηποτε κανει κλικ mirrorless και μη.

υ.γ

Επιση για την ιστορια, αναφερομενος σε πιο πισω σελιδα..σαφως και το ματι μπορει να "δει" καμμενο ουρανο. Απλα μπειτε μεσημερι σε ενα τουνελ.Ουτε καν απεναντι δεν ειναι αναγκη να ειναι ο ηλιος.

Βασικα ειναι ολα θεμα ληψεων..πως που ποτε εγιναν οι "συγκριτικες" που δεν μπορουν εκ των πραγματων να ειναι συγκρισιμες.

Μη το πατε στο τι μπορει να κανει ο καθε σενσορας γιατι δεν βλεπω να μπορειτε να το εξηγησετε.

Ναι ..εδω γυρω τριγυριζω.

Απταλικο περιμενα να καταλαβαινες εστω εσυ..

.Τεσπα..και για μενα δεν ειναι οι ευνοικες συνθηκες απο εδω που μπαινω νετ.

(Μπαινω στα γρηγορα και αμα θελει η vodafone για 5-10 λεπτα)

@xteacher

με απορία διαβάζω οτι συνεχίζεις να αναφέρεσαι απαξιωτικά για τα μέλη εδώ και δεν μπορώ να το καταλάβω.

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σαν να είναι πολύ έντονα τα χρώματα σαν ζωγραφιά μοιάζει,εντυπωσιακή στην πρώτη ματιά αλλά μια πιο προσεκτική ματιά αυτό μου βγάζει

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γενικα το HDR δινει μη ρεαλιστικες φωτογραφιες...θα μπορουσα να αφαιρεσω λιγο χρωμα αλλα ειπα να μην την πειραξω.

----- προσθήκη μηνύματος 48 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Paok, το hdr της stock camera διαφέρει πολύ από της Pro?

ναι καμια σχεση...σπανια το χρησιμοποιω

----- προσθήκη μηνύματος 90 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αν δεν σου κάνει αυτό τότε να στο πω και αλλιώς....η φωτογραφία σου με τον δρόμο είναι πολύ εντυπωσιακή.

με καλυψες...το bokeh θελει δουλεια ακομα για να το πετυχω.Ακομα το παλευω.

Μια ακομα προσπαθεια ειναι αυτη

28667594662_882ae97f3d_c.jpgIMG_20160804_214913 by foxy4270, on Flickr

Edited by paok4270

Γενικα το HDR δινει μη ρεαλιστικες φωτογραφιες...θα μπορουσα να αφαιρεσω λιγο χρωμα αλλα ειπα να μην την πειραξω.

Πάντως είναι εντυπωσιακή

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by vag74

Εύκολο δεν είναι τίποτα αν δεν αφιερώσεις χρόνο.

Θα έλεγα όμως επειδή αναφέρθηκαν και dslr, ότι καποιες φωτο όπως αυτή με τους κεραυνούς αλλά και με τα φώτα είναι σχετικά πιο εύκολες με το κινητό παρά με την κάμερα.

Ο λόγος απλός το software.

Παρόλα αυτά θέλει υπομονή και τόλμη να στέκεσαι μέσα στην νύχτα έχοντας στο τρίποδο ενα κινητό.

Εγώ δεν θα το έκανα για παράδειγμα και μάλιστα σε μικρή πόλη όπου σε γνωρίζουν.

Γι αυτό μπράβο στον ΠΑΟΚ για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Οι υπόλοιπες κι αυτές πολύ καλές ως συνήθως αλλά αποτελούν μόνο συγκριτικό με ότι έχει τραβήξει στο ίδιο μέρος και όχι αντιπροσωπευτικό δείγμα της συσκευής.

Για μένα το καλύτερο συγκριτικό για να φανούν οι δυνατότητες ενός κινητού πρέπει να γίνεται εκεί που δυσκολεύονται όλα.

Δηλαδή μέτριο προς χαμηλό φωτισμό και στο χέρι. Παράλληλα μια με τρίποδο την ίδια στιγμή θα αποτελέσει μέτρο σύγκρισης για να δούμε τι κάνει μέχρι εκεί που αντέχει το ois του.

Πάντως ως προς τα πορτραίτα με μέτριο προς χαμηλό φωτισμό, τα πράγματα είναι απλά.

Το φως που περνάει στον αισθητήρα δεν είναι αρκετό παρά το f1.7-2.0 που διαθέτουν οι περισσότερες συσκευές πλεον.

Όποτε η θα σηκώσουν το ISO η θα πάνε σε σκοτεινά πρόσωπα που και στις δυο περιπτώσεις δεν γράφεται η λεπτομέρεια.

Γι αυτό το καλύτερο είναι να βάζετε το άτομο που φωτογραφίζετε στην καλύτερη θέση ως προς το διαθέσιμο φως η να χρησιμοποιείτε τεχνάσματα όπως αναμένο μόνιμα το φλας ενός άλλου κινητού, ενα λευκό χαρτόνι που θα αντανακλά το φως στο πρόσωπο.

Εντάξει υπάρχει και λύση του τριποδου, αλλά ποιος θα πείσει το άτομο να μην κουνηθεί;

Sent from my iPad using Tapatalk

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Lg v10 auto

28591672150_246de30f47_c.jpg20160809_191446 by Guardian, on Flickr

28844768626_3248189510_c.jpg20160809_191203_HDR by Guardian, on Flickr

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Εύκολο δεν είναι τίποτα αν δεν αφιερώσεις χρόνο.

Θα έλεγα όμως επειδή αναφέρθηκαν και dslr, ότι καποιες φωτο όπως αυτή με τους κεραυνούς αλλά και με τα φώτα είναι σχετικά πιο εύκολες με το κινητό παρά με την κάμερα.

Ο λόγος απλός το software.

Παρόλα αυτά θέλει υπομονή και τόλμη να στέκεσαι μέσα στην νύχτα έχοντας στο τρίποδο ενα κινητό.

Εγώ δεν θα το έκανα για παράδειγμα και μάλιστα σε μικρή πόλη όπου σε γνωρίζουν.

Γι αυτό μπράβο στον ΠΑΟΚ για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Οι υπόλοιπες κι αυτές πολύ καλές ως συνήθως αλλά αποτελούν μόνο συγκριτικό με ότι έχει τραβήξει στο ίδιο μέρος και όχι αντιπροσωπευτικό δείγμα της συσκευής.

Για μένα το καλύτερο συγκριτικό για να φανούν οι δυνατότητες ενός κινητού πρέπει να γίνεται εκεί που δυσκολεύονται όλα.

Δηλαδή μέτριο προς χαμηλό φωτισμό και στο χέρι. Παράλληλα μια με τρίποδο την ίδια στιγμή θα αποτελέσει μέτρο σύγκρισης για να δούμε τι κάνει μέχρι εκεί που αντέχει το ois του.

Πάντως ως προς τα πορτραίτα με μέτριο προς χαμηλό φωτισμό, τα πράγματα είναι απλά.

Το φως που περνάει στον αισθητήρα δεν είναι αρκετό παρά το f1.7-2.0 που διαθέτουν οι περισσότερες συσκευές πλεον.

Όποτε η θα σηκώσουν το ISO η θα πάνε σε σκοτεινά πρόσωπα που και στις δυο περιπτώσεις δεν γράφεται η λεπτομέρεια.

Γι αυτό το καλύτερο είναι να βάζετε το άτομο που φωτογραφίζετε στην καλύτερη θέση ως προς το διαθέσιμο φως η να χρησιμοποιείτε τεχνάσματα όπως αναμένο μόνιμα το φλας ενός άλλου κινητού, ενα λευκό χαρτόνι που θα αντανακλά το φως στο πρόσωπο.

Εντάξει υπάρχει και λύση του τριποδου, αλλά ποιος θα πείσει το άτομο να μην κουνηθεί;

Sent from my iPad using Tapatalk

ευχαριστω... να σαι καλα.

HTC 10 manual

28261196033_ab66817864_z.jpg2016-08-09_10-12-37 by finn2k1, on Flickr

Στάλθηκε από το HTC 10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Νομίζω η γάτα είχε μείνει άγαλμα για να βγήκε ακίνητη με ταχύτητα κλείστρου 1 δευτερόλεπτο! :p

Πολύ καλή.

@xteacher

με απορία διαβάζω οτι συνεχίζεις να αναφέρεσαι απαξιωτικά για τα μέλη εδώ και δεν μπορώ να το καταλάβω.

Δε φταιω εγω.

Τον απταλικο τον (ανα)γνωριζω απο το dpgr ..Αν εσυ τρωγεσαι και αισθανεσαι καπως με τα ποστ μου δικαιωμα σου.

Απο την αλλη για καποιον που γνωριζει καποια πραματα ειναι καπως να βλεπει να δινονται εξηγησεις ανευ γνωσεων (αναφερομαι στο τεχνικο εως ακρως τεχνικο κομματι που συνηθως καταπιανεστε, οχι στο καλλιτεχνικο που απο τη φυση του ποικιλει.)

... Τον απταλικο τον (ανα)γνωριζω απο το dpgr ...

Δάσκαλε σωστά :whistle:. Για το προηγούμενο σχόλιο που τώρα δεν το βλέπω κατάλαβα τι έγραψες απλά να σε πειράξω ήθελα για να χαλαρώσουμε λίγο ως παρέα.

Η φωτογραφία γενικά ενδείκνυται για γόνιμο και δημιουργικό διάλογο αλλά και για εκτονωτικούς διαξιφισμούς.

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

πολυ ωραια aptaliko,

s7 edge pro mode, 25 λεπτα μετα την δυση, κρατημα αναπνοης μπας και σωσουμε το κουνημα

28804380321_8b34da6439.jpg20160808_200532[1] by marios86, on Flickr

s7 edge, pro mode, η υγρασια ακουμπουσε το 90%

28775246652_66c3cce457.jpg20160808_193245[1] by marios86, on Flickr

πολυ ωραια aptaliko,

s7 edge pro mode, 25 λεπτα μετα την δυση, κρατημα αναπνοης μπας και σωσουμε το κουνημα...

Ευχαριστώ Μάριε, κάπου είχα διαβάσει ότι η καλύτερη στιγμή (ισχύει και για τα όπλα) είναι στο τελείωμα της εκπνοής και για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσει και πάλι η εισπνοή δηλαδή στο ναδίρ της διαδικασίας ενώ όταν είσαι στο ζενιθ δηλ. έχεις γεμίσει με αέρα και τον κρατάς επειδή τα πνευμόνια κοντεύουν να ... εκραγούν δημιουργείτε μία αστάθεια. Λέμε τώρα :X.

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Ευχαριστώ Μάριε, κάπου είχα διαβάσει ότι η καλύτερη στιγμή είναι στο τελείωμα της εκπνοής και για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσει και πάλι η εισπνοή δηλαδή στο ναδίρ της διαδικασίας ενώ όταν είσαι στο ζενιθ δηλ. έχεις γεμίσει με αέρα και τον κρατάς επειδή τα πνευμόνια κοντεύουν να ... εκραγούν δημιουργείτε μία αστάθεια. Λέμε τώρα :X.

Ετσι, όπως ακριβώς ρίχνεις με το G3 στην βολή. Χεχε

Ετσι, όπως ακριβώς ρίχνεις με το G3 στην βολή. Χεχε

Ακριβώς, με πρόλαβες πριν διορθώσω το post μου :lol:.

28798830471_30d7efcfd2_h.jpg20160809_202406 by V.R, on Flickr

ειχε κεφια ο ουρανος εχθες . δυστυχως εχουμε περικυκλωθει απο πολυκατοικιες και δεν εχουμε την χαρα να το απολαμβανουμε εξ'ολοκληρου...

αυτοματο s7 , iso 40 , 1/180

Σε έχω δει πρωτάθλημα να παίρνεις...

...σε έχω δει στην γ' εθνική...

πολυ ωραια aptaliko,

s7 edge pro mode, 25 λεπτα μετα την δυση, κρατημα αναπνοης μπας και σωσουμε το κουνημα

s7 edge, pro mode, η υγρασια ακουμπουσε το 90%

Μάριε το 1/15 είναι άνετος χρόνος για το OIS του S7. Εντάξει όχι για να χορεύεις, αλλά οκ αν προσεχείς λιγο.

Δοκίμασε αν μπορείς τις ιδέες φωτο σε auto με το HDR on. Πιστεύω θα έχεις λιγο καλύτερο αποτέλεσμα.

Αλλιώς πάρε το dng από την manual και καντου λίγη επεξεργασία.

Ανέβασε τις σκιές όπου χρειάζεται και μετά δες αν χρειάζεται μείωση θορύβου. Αύξησε τον κορεσμό στο πορτοκαλί και στο μπλε του ουρανού με ενα κλικ πιο σκούρο τόνο.

Τέλος δες αν η θάλασσα αντέχει λιγο sharpening παραπάνω χωρίς να χαλάει σε μεγάλη ανάλυση.

Στις διακοπές, χρησιμοποιούσα το S7 όπου χρειάζονταν wide angle lens γιατι δεν είχα τέτοιο φακό για την mirrorless.

Συνήθως τραβούσα σε auto με HDR on. Πολύ καλά αποτελέσματα παντού.

Εντάξει σε σχέση με ενα καλό φακό 13mm για mirrorless δεν συγκρίνεται το αποτέλεσμα αν ζουμαρεις, αλλά στην 4Κ tv οι φωτο του s7 δείχνουν υπέροχες.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Μάριε το 1/15 είναι άνετος χρόνος για το OIS του S7. Εντάξει όχι για να χορεύεις, αλλά οκ αν προσεχείς λιγο.

Δοκίμασε αν μπορείς τις ιδέες φωτο σε auto με το HDR on. Πιστεύω θα έχεις λιγο καλύτερο αποτέλεσμα.

Αλλιώς πάρε το dng από την manual και καντου λίγη επεξεργασία.

Ανέβασε τις σκιές όπου χρειάζεται και μετά δες αν χρειάζεται μείωση θορύβου. Αύξησε τον κορεσμό στο πορτοκαλί και στο μπλε του ουρανού με ενα κλικ πιο σκούρο τόνο.

Τέλος δες αν η θάλασσα αντέχει λιγο sharpening παραπάνω χωρίς να χαλάει σε μεγάλη ανάλυση.

Στις διακοπές, χρησιμοποιούσα το S7 όπου χρειάζονταν wide angle lens γιατι δεν είχα τέτοιο φακό για την mirrorless.

Συνήθως τραβούσα σε auto με HDR on. Πολύ καλά αποτελέσματα παντού.

Εντάξει σε σχέση με ενα καλό φακό 13mm για mirrorless δεν συγκρίνεται το αποτέλεσμα αν ζουμαρεις, αλλά στην 4Κ tv οι φωτο του s7 δείχνουν υπέροχες.

Θα το εχω υποψην. Ηδη κάποια dng θα τα δουλέψω λίγο για δικη μου χρηση.

Απεφυγα το auto για να μην ανεβάσει πολυ ισο - θορυβο λόγω του οτι ήταν σχεδόν σκοτάδι

Θενκς πάντως

Edited by marios_ch

Μονο εμένα βρε παιδιά μου φαίνονται χωρίς καθόλου λεπτομέρεια; H φταίει το κινητό μου;

EDIT: Από PC φαίνονται καλύτερα, αλλά και πάλι, κάτι δεν πάει καλά.

Edited by THD
Θάνος :)

Μονο εμένα βρε παιδιά μου φαίνονται χωρίς καθόλου λεπτομέρεια; H φταίει το κινητό μου;

EDIT: Από PC φαίνονται καλύτερα, αλλά και πάλι, κάτι δεν πάει καλά.

Τις ανεβασα μεσω της εφαρμογης flicr του κινητου. Οντως κατι δεν παει καλα και σε εμενα που προσπαθω να τις ανοιξω. Θα προσπαθησω να τις ανεβασω μεσω pc

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Ρε παιδία αυτό το θέμα με τον διαγωνισμό φωτογραφιας που είναι εχω φαει μισή ώρα και δεν το βρίσκω?

Σορυ για το οφφ τοπικ.

Εδώ είσαι (http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=438567)

Θάνος :)

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...