Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

lumia 640 xl αυτοματο

28234748814_dd73f14664_c.jpgWP_20160807_19_52_20_Rich by Nikos Manousakis, on Flickr

Έγραψες απλά

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

lumia 640 xl αυτοματο

28234748814_dd73f14664_c.jpgWP_20160807_19_52_20_Rich by Nikos Manousakis, on Flickr

Για ISO 800 πολυ εντυπωσιακη!

Χαιρομαι που βλεπω ομορφες φωτο πιο πολυ τωρα τελευταια γενικοτερα στο θεμα.

Edited by natna
Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Η οξυτητα ειναι λιγο υπερβολικη ή μου φαινεται? Μειωσε το θολωμα του φοντου.
Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

montoya...στη "βαρκα" ησουνα?

Παραθεριζεις κοντα η απλα μονοημερη εκδρομη?

Ο παοκ κατα καιρους βγαζει ωραιες φωτογραφιες ..απλα λιγο τα σχολια του ειναι εκτος .

Για την ιστορια και τα nubia εχουν ανιστοιχο mode (σαν αυτη με τους κεραυνους)

Στην ιδια ληψη ..η οποια στην ουσια ειναι απλα 20-30sec οσο ηθελε ο παοκ..προσθετει απο τις επομενες οπου υπαρχει αλλαγη στο φωτισμο ..(προς το φωτεινοτερο προφανως)

Για αυτο και δεν φαινεται μετα η οποια καθυστερηση θα περιμενε κανεις απο την επεξεργασια.

Αντιστοιχο εχουν και οι ολυμπους om ..καθως και η epl7..και πολυ πιθανων να επεκταθει σε οτιδηποτε κανει κλικ mirrorless και μη.

υ.γ

Επιση για την ιστορια, αναφερομενος σε πιο πισω σελιδα..σαφως και το ματι μπορει να "δει" καμμενο ουρανο. Απλα μπειτε μεσημερι σε ενα τουνελ.Ουτε καν απεναντι δεν ειναι αναγκη να ειναι ο ηλιος.

Βασικα ειναι ολα θεμα ληψεων..πως που ποτε εγιναν οι "συγκριτικες" που δεν μπορουν εκ των πραγματων να ειναι συγκρισιμες.

Μη το πατε στο τι μπορει να κανει ο καθε σενσορας γιατι δεν βλεπω να μπορειτε να το εξηγησετε.

Ο παοκ κατα καιρους βγαζει ωραιες φωτογραφιες ..απλα λιγο τα σχολια του ειναι εκτος .

Για την ιστορια και τα nubia εχουν ανιστοιχο mode (σαν αυτη με τους κεραυνους)

Στην ιδια ληψη ..η οποια στην ουσια ειναι απλα 20-30sec οσο ηθελε ο παοκ..προσθετει απο τις επομενες οπου υπαρχει αλλαγη στο φωτισμο ..(προς το φωτεινοτερο προφανως)

Για αυτο και δεν φαινεται μετα η οποια καθυστερηση θα περιμενε κανεις απο την επεξεργασια.

Αντιστοιχο εχουν και οι ολυμπους om ..καθως και η epl7..και πολυ πιθανων να επεκταθει σε οτιδηποτε κανει κλικ mirrorless και μη.

υ.γ

Επιση για την ιστορια, αναφερομενος σε πιο πισω σελιδα..σαφως και το ματι μπορει να "δει" καμμενο ουρανο. Απλα μπειτε μεσημερι σε ενα τουνελ.Ουτε καν απεναντι δεν ειναι αναγκη να ειναι ο ηλιος.

Βασικα ειναι ολα θεμα ληψεων..πως που ποτε εγιναν οι "συγκριτικες" που δεν μπορουν εκ των πραγματων να ειναι συγκρισιμες.

Μη το πατε στο τι μπορει να κανει ο καθε σενσορας γιατι δεν βλεπω να μπορειτε να το εξηγησετε.

Δάσκαλε στους Δελφούς παραθερίζεις και γράφεις posts με τεχνικές Πυθίας :lol:; Είναι και αργά το βράδυ και δυακολευόμαστε να συλλάβουμε τις λεπτομέρειες όσα ψηλά ISO και να διαθέτουμε :lol:.

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Η οξυτητα ειναι λιγο υπερβολικη ή μου φαινεται? Μειωσε το θολωμα του φοντου.

ειναι χαρακτηριστικο του S7...αν και στη συγκεκριμμενη δε φαινεται πολυ.

Δάσκαλε στους Δελφούς παραθερίζεις και γράφεις posts με τεχνικές Πυθίας :lol:; Είναι και αργά το βράδυ και δυακολευόμαστε να συλλάβουμε τις λεπτομέρειες όσα ψηλά ISO και να διαθέτουμε :lol:.

:lol::lol::lol:

Μα το ίδιο ακριβώς σκεφτήκαμε.....

:lol::lol::lol:

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Δεν καταλαβαίνω τι υποννοείς. Ποιό δεν ειναι αξιόπιστο? Το δείγμα ή το άτομο?

Και πως μπορεί ενα οπτικό δείγμα να μην είναι αυτό που βλέπεις?

Υπάρχει περίπτωση να έχει επεξεργαστεί με τρίτο software και να μην φαίνεται στο exif? (Δεν γνωρίζω, ρωταω).

Υπάρχει κάποιος λόγος, αν έγινε κάτι τέτοιο, να μην το αναφέρει?

Επειδή το thread το παρακολουθώ καιρό έχουμε δει φωτογραφίες από την ίδια συσκευή αλλά από διαφορετικούς χειριστές να είναι τελείως διαφορετικές. Και δεν είναι πάντα ότι ο ένας είναι γνωρίζει πολύ καλά τις δυνατότητες της συσκευής ενώ ο άλλος όχι.

Επίσης ο paok γενικά έχει μια έφεση στα τοπία και τις νυχτερινές φωτογραφίες. Αν εσένα τα φωτογραφικά σου θέματα δεν είναι αυτά, αλλά πρόσωπα και φωτογραφίες σε εσωτερικούς χώρους κ.α. τότε με το υπάρχον δείγμα δεν σχηματίζεις ολοκληρωμένη άποψη για να πεις ότι θα το πάρεις για την καμερά του. Αν θέλεις να οδηγηθείς σε σαφή συμπεράσματα θα πρέπει τουλάχιστον να δεις φωτογραφίες σε διάφορες συνθήκες, ιδανικά και από διαφορετικούς χρήστες.

Για να μην ξεφύγω σύμφωνα με τις τελευταίες φωτογραφίες το p9 είναι εξαιρετικό όμως σε αυτή εδώ απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί κουρυφαίο.

Huawei P9 | Wide Aperture

28322812485_7ddf6430e3_c.jpgIMG_20160715_152520_1 by foxy4270, on Flickr

Αναφορικά στα ερωτήματά σου, υπήρχε μια υπόνοια ότι μπορείς να πειράζεις μια φωτογραφία και να μην φαίνεται στα exif. Αλλά το βασικότερο είναι πολλά τα παραδείγματα χρηστών που έχουν ανεβάσει φωτογραφίες επεξεργασμένες και δεν το έχουν αναφέρει και ψάχνονται μετά οι κάτοχοι της ίδιας συσκευής για να δουν τι θέμα έχει η δικιά τους.

Επίσης μου φαίνεται περίεργο ανάλογα την συσκευή να αλλάζει δραματικά το θέμα των φωτογραφιών....Δηλαδή με την Χ συσκευή να βλέπεις μόνο φωτογραφίες από εσωτερικούς χώρους, με την Ψ μόνο από πρόσωπα, με την Ζ μόνο νυχτερινές κοκ.....

Ο paok τώρα πια και αρκετά ακόμα παιδιά απο εδώ που έχουν αλλάξει πολλές συσκευές (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) ανεβάζει βασικά φωτογραφίες σε ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες για να δούμε ακριβώς τις ιδιαίτερες δυνατότητες της συσκευής διότι όπως έχουμε διαπιστώσει, σχεδόν όλες, σε εύκολες (πχ πρωινές) πια τα πάνε καλά ως επί το πλείστον. Εκτός απο τις περιπτώσεις που κάνουμε συγκριτικά, που όσο πιο πλούσια δείγματα υπάρχουν τόσο καλύτερα.

Όπως βλέπουμε, αυτό γίνεται όλο και περισσότερο, γι αυτό και έχει ανέβει πολύ το επίπεδο των φωτογραφιών. Τώρα, υπάρχουν και μερικοί που ανεβάζουν πρωινές "άσχετες" (που δεν έχουν ούτε καλό θέμα και πολλές φορές δεν είναι και προσεκτικά βγαλμένες), για παράδειγμα βλέπεις φωτο (χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο) που γράφει κάποιος οτι την ανεβάζει μεν, αλλά δεν την έχει δει στον υπολογιστή (!!), δηλαδή να δούμε τι;

Εγώ προσωπικά αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω, αλλά φυσικά αυτό είναι γνώμη μου, είμαστε σε κοινότητα που υπάρχουν απόψεις και πλουραλισμός και είναι σεβαστά. Εννοείται επίσης οτι αν κάποιος ανεβάζει μια επεξεργασμένη φωτο εδώ χωρίς να το αναφέρει και ψαχνόμαστε, είναι το λιγότερο βλακώδες.

Λογικό είναι λοιπόν ο καθένας να έχει την άποψή του για το πως θα "δείξει" τις δυνατότητες κάποιας συσκευής ή και την "κλίση" του για τις δυνατότητές του ως φωτογράφου :)

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Σε συνέχεια του Keras που σωστά τα είπε, θέλει προσοχή διότι μια ή περισσότερες νυχτερινές με τρίποδο από ένα κινητό μπορεί να οδηγήσει και σε λάθος συμπεράσματα για τη συνολική ικανότητα ενός κινητού στη φωτογραφία. Για παράδειγμα το p9 σε πρόσωπα είναι πολύ κατώτερο από τα περισσότερα που κυκλοφορούν. Εχω τραβήξει αρκετά δείγματα τον μικρό μου υιό για να έχω ασφαλές συμπέρασμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα χρόνο να επεξεργαστώ το (κάπως) πολύπλοκο μενού του P9/plus, αλλά στο αυτόματο φαίνεται να χρησιμοποιεί ένα ιδιότυπο φίλτρο που προσδίδει ιδιαιτερότητα στη φωτογραφία αλλά αφαιρεί πολύ απο λεπτομέρεια.

Αυτά ειδικά για το p9. Γενικά ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να έχει άποψη από πρωινές, εσωτερικές, βραδυνές και να μην εθουσιάζεται από στημένα σκηνικά οποιουδήποτε κινητού...

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Όπως πχ και το G4 το οποίο είναι εξαιρετικό για τις φωτογραφικές του δυνατότητες αλλά στα πρόσωπα χάνει.
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Πήγα για 4 μερούλες. Της περιοχής είσαι???

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Όπως πχ και το G4 το οποίο είναι εξαιρετικό για τις φωτογραφικές του δυνατότητες αλλά στα πρόσωπα χάνει.

Χάνει ουσιαστικά μόνο από τα nexus, όπως και όλα τα υπόλοιπα flagships φυσικά.

Το ιδανικό κινητό (για μένα) θα ήταν ένα πχ. G4/V10 με HDR+, ή ενα 6P με manual, SD και ir blaster.

Επειδή το thread το παρακολουθώ καιρό έχουμε δει φωτογραφίες από την ίδια συσκευή αλλά από διαφορετικούς χειριστές να είναι τελείως διαφορετικές. Και δεν είναι πάντα ότι ο ένας είναι γνωρίζει πολύ καλά τις δυνατότητες της συσκευής ενώ ο άλλος όχι.

Επίσης ο paok γενικά έχει μια έφεση στα τοπία και τις νυχτερινές φωτογραφίες. Αν εσένα τα φωτογραφικά σου θέματα δεν είναι αυτά, αλλά πρόσωπα και φωτογραφίες σε εσωτερικούς χώρους κ.α. τότε με το υπάρχον δείγμα δεν σχηματίζεις ολοκληρωμένη άποψη για να πεις ότι θα το πάρεις για την καμερά του. Αν θέλεις να οδηγηθείς σε σαφή συμπεράσματα θα πρέπει τουλάχιστον να δεις φωτογραφίες σε διάφορες συνθήκες, ιδανικά και από διαφορετικούς χρήστες.

Για να μην ξεφύγω σύμφωνα με τις τελευταίες φωτογραφίες το p9 είναι εξαιρετικό όμως σε αυτή εδώ απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί κουρυφαίο.

Αναφορικά στα ερωτήματά σου, υπήρχε μια υπόνοια ότι μπορείς να πειράζεις μια φωτογραφία και να μην φαίνεται στα exif. Αλλά το βασικότερο είναι πολλά τα παραδείγματα χρηστών που έχουν ανεβάσει φωτογραφίες επεξεργασμένες και δεν το έχουν αναφέρει και ψάχνονται μετά οι κάτοχοι της ίδιας συσκευής για να δουν τι θέμα έχει η δικιά τους.

Επίσης μου φαίνεται περίεργο ανάλογα την συσκευή να αλλάζει δραματικά το θέμα των φωτογραφιών....Δηλαδή με την Χ συσκευή να βλέπεις μόνο φωτογραφίες από εσωτερικούς χώρους, με την Ψ μόνο από πρόσωπα, με την Ζ μόνο νυχτερινές κοκ.....

Αυτη ηταν η πρωτη φωτο που ειχα τραβηξει με το P9...και ακομα και σημερα 1 μηνα μετα το συγκεκριμμενο mode απαιτει ιδιαιτερη εξασκηση και ρυθμισεις για να πετυχεις το βελτιστο...δεν ειναι κατι απλο.

Αυτη ηταν η πρωτη φωτο που ειχα τραβηξει με το P9...και ακομα και σημερα 1 μηνα μετα το συγκεκριμμενο mode απαιτει ιδιαιτερη εξασκηση και ρυθμισεις για να πετυχεις το βελτιστο...δεν ειναι κατι απλο.

Paok μιας και τώρα είμαι από κινητό για να κάνω και τις παραθέσεις, λίγα post πιο πριν είχες αποκαλέσει το p9 βασιλιά και αν δεν κάνω λάθος υπερασπίστηκες την λήψη στα σχόλια που ακολούθησαν.

Δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι στα huawei αλλά με google camera να έκανες αντίστοιχη λήψη το αποτέλεσμα σίγουρα θα ήταν καλύτερο. Με z5 πάλι έχουμε δει πολύ καλά δείγματα σε τέτοιου είδους φωτογράφηση.

Paok μιας και τώρα είμαι από κινητό για να κάνω και τις παραθέσεις, λίγα post πιο πριν είχες αποκαλέσει το p9 βασιλιά και αν δεν κάνω λάθος υπερασπίστηκες την λήψη στα σχόλια που ακολούθησαν.

Δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι στα huawei αλλά με google camera να έκανες αντίστοιχη λήψη το αποτέλεσμα σίγουρα θα ήταν καλύτερο. Με z5 πάλι έχουμε δει πολύ καλά δείγματα σε τέτοιου είδους φωτογράφηση.

Δε βλεπω να εγραψες καποιο σχολιο γι αυτη τη φωτογραφια?

28416141922_72482d6510_c.jpgIMG_20160724_221638 by foxy4270, on Flickr

edit

Me google camera ...βαλε το αντικειμενο που θα ειναι In-focus στα 3 μετρα, και αμα κανει background defocus γραψε μου

Edited by paok4270

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160809/7b0340e171a50fa98390551c58677c95.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160809/4673b43d502cd3245d85ae3c2e3750b4.jpg

Πάντα αυτόματο s7

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε έχω δει πρωτάθλημα να παίρνεις...

...σε έχω δει στην γ' εθνική...

Huawei P9 | HDR | Pro Camera Hdr

28408669006_6970a5e519_c.jpghdr_00032_1 by foxy4270, on Flickr

Σαν να είναι πολύ έντονα τα χρώματα σαν ζωγραφιά μοιάζει,εντυπωσιακή στην πρώτη ματιά αλλά μια πιο προσεκτική ματιά αυτό μου βγάζει

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δε βλεπω να εγραψες καποιο σχολιο γι αυτη τη φωτογραφια?

28416141922_72482d6510_c.jpgIMG_20160724_221638 by foxy4270, on Flickr

Αν δεν σου κάνει αυτό τότε να στο πω και αλλιώς....η φωτογραφία σου με τον δρόμο είναι πολύ εντυπωσιακή.

Πήγα για 4 μερούλες. Της περιοχής είσαι???

Ναι ..εδω γυρω τριγυριζω.

Απταλικο περιμενα να καταλαβαινες εστω εσυ..

.Τεσπα..και για μενα δεν ειναι οι ευνοικες συνθηκες απο εδω που μπαινω νετ.

(Μπαινω στα γρηγορα και αμα θελει η vodafone για 5-10 λεπτα)

Edited by xteacher

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...