Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

Lg V10 HDR γενικά διακρίνω υπερβολικό sharpness στις φωτογραφίες όταν έχουμε να κάνουμε με τοπία δέντρα και τέτοια με αποτέλεσμα να χάνει αρκετά σε λεπτομέρεια,και το HDR θα το χαρακτήριζα από αδύναμο ως αδιάφορο.Περίμενα περισσότερα από την κάμερα ακόμα πειραματίζομαι βέβαια.

28208805344_f86492d7c7_c.jpgLG V10 HDR by Giwrgos George, on Flickr

Δεν εχει να κανεις με τοπια και δεντρα το sharpness.

Οφειλεται στον αλγοριθμο του HDR.

Βγαλε την ιδια φωτο στο αυτοματο και να δεις οτι δεν θα εχει sharpness

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν εχει να κανεις με τοπια και δεντρα το sharpness.

Οφειλεται στον αλγοριθμο του HDR.

Βγαλε την ιδια φωτο στο αυτοματο και να δεις οτι δεν θα εχει sharpness

Δεν με κατάλαβες,αυτό είναι το πρόβλημα της κάμερας,όπου υπάρχει πολύ λεπτομέρεια τα κάνει σαλάτα,είτε σε HDR είτε στο αυτόματο.

Δεν με κατάλαβες,αυτό είναι το πρόβλημα της κάμερας,όπου υπάρχει πολύ λεπτομέρεια τα κάνει σαλάτα,είτε σε HDR είτε στο αυτόματο.

Το sharpness χαλαει τη λεπτομερεια? Το αντιθετο του sharpness ποιο ειναι.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Θελεις να πεις οτι και στο αυτοματο παρατηρεις το ιδιο sharpness?

Το sharpness χαλαει τη λεπτομερεια? Το αντιθετο του sharpness ποιο ειναι.

Εννοείται σε πολύ μεγάλα sharpness αυξάνεται ο θόρυβος σε μια φωτογραφία ειδικά όταν μιλάμε για αρχεία jpeg.

Εννοείται σε πολύ μεγάλα sharpness αυξάνεται ο θόρυβος σε μια φωτογραφία ειδικά όταν μιλάμε για αρχεία jpeg.

ισχυει αυτο που λες αλλα μονο στις βραδυνες

Θελεις να πεις οτι και στο αυτοματο παρατηρεις το ιδιο sharpness?

Ναι φίλε μου,γενικά είναι τέτοια η επεξεργασία που κάνει το κινητό έχει ένα μικρό θεματάκι,επίσης βγαίνει και μια ελαφριά κιτρινίλα στις φωτογραφίες το οποίο το διάβασα και αλλού για το συγκεκριμένο κινητό.

----- προσθήκη μηνύματος 53 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

ισχυει αυτο που λες αλλα μονο στις βραδυνες

Νομίζω ισχύει για όλα τα αρχεία όταν δεν τραβάμε σε RAW ακόμα και με καλό φωτισμό,ειδικότερα όταν μιλάμε για διαστάσεις μικρότερες από 6000Χ4000

Παιδιά στη θεωρία όλα εύκολα είναι. Δύσκολο είναι να αποδώσει κάποιος ένα αποτέλεσμα σαν και αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία. Φυσικά όσο πιο έμπειρος είναι ο φωτογράφος τόσο πιο εύκολο θα είναι να πάρει ενα καλό αποτέλεσμα. Αλλα ο συνδυασμός χρωμάτων που αποτυπώθηκαν στη φωτό δεν το θεωρώ ευκολο επίτευγμα. Το τοπίο με τη στροφή επίσης βοήθησε στο αποτέλεσμα. Ήρθαν ολα και έδεσαν πολύ όμορφα. Άλλωστε δεν έχουμε και πολλές τέτοιες παρόμοιες φωτο εδώ, αρα μάλλον δεν είναι και τόσο εύκολο. Γνώμη μου φυσικα.

Sent from my Onda V975m using Tapatalk

Θα συμφωνίσω και στην τελεία!

Αμα εχεις δουλέψει λιγο με dslr και τρίποδα σε βραδινές αυτό είναι παιχνίδι.

Άμα ειναι τόσο εύκολο βρε παιδιά γιατί δεν ανεβαζετε τέτοιες ποιοτικές φωτογραφίες και πλακωνομαστε στα στατικά τοπία?

Δεν λέω καλά, χρυσά και άγια είναι και τα τοπία αλλά λίγο πολύ έχουμε δει και ξέρουμε τι κάνει η κάθε κάμερα σ' αυτά, πρωι/μεσημέρι/βραδυ.

Φωτογραφίες σαν του ΠΑΟΚ, που αναδικνειουν καινούργιες ικανότητες απο τις κάμερες, από σπάνια έως μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού βλέπουμε!

Εγώ για παράδειγμα που σκοπεύω μόλις γυρίσω απο διακοπές (τέλη Αυγούστου) να πάρω το Ρ9, έχω πάθει πλάκα κυριολεκτικά! Είχα δει φωτογραφίες πολύ μέτριες απο το κινητό και είχα συμβιβαστεί οτι εντάξει δεν είναι και πολύ δυνατό σ' αυτό το σημείο αλλά τι να γίνει! Και εδώ τώρα βλέπω εκπληκτικά πράγματα και τρίβω τα ματια μου! Δεν ειναι και αυτός ένας απο τους βασικούς σκοπούς του νήματος?

Εν ολίγοις! Για εμάς που δεν είμαστε και τόσο του αθλήματος. Εφόσον είναι απλό ενα τέτοιο αποτέλεσμα, δώστε μας δείγματα και δώστε και hints and tips για το τι πρέπει να κάνουμε.

Το να λέμε, έλα μωρέ σιγά το πράγμα, δεν βοηθάει κανέναν!

Sent from my Galaxy Tab Pro using Tapatalk!

Edited by fanatikos

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

Πειραματισμων συνέχεια :)

S7 edge pro mode stock camera

28547123020_72f2f37215_z.jpg20160807_221640 by sakis88888

Μερικές φωτό είναι να τις κρατήσεις, για αισθητικούς λόγους. Αυτή είναι σίγουρα μια από αυτές!

Μια γενική παρατήρηση απο εμένα. Έχω αρχίσει και βλέπω πολύ όμορφες (αισθητικά) φωτογραφίες στο νήμα!

Και μου αρέσει πολύ!

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

Ευχαριστώ είχα στόχο να βγάλω και μια ακόμα να φαίνονται έτσι καθαρά και τα φώτα αλλά και το τοπίο αλλά θέλει μάλλον τρίποδο που δεν έχω και δεν βόλευε να το αφήσω κάπου

Θα συμφωνίσω και στην τελεία!

Άμα ειναι τόσο εύκολο βρε παιδιά γιατί δεν ανεβαζετε τέτοιες ποιοτικές φωτογραφίες και πλακωνομαστε στα στατικά τοπία?

Δεν λέω καλά, χρυσά και άγια είναι και τα τοπία αλλά λίγο πολύ έχουμε δει και ξέρουμε τι κάνει η κάθε κάμερα σ' αυτά, πρωι/μεσημέρι/βραδυ.

Φωτογραφίες σαν του ΠΑΟΚ, που αναδικνειουν καινούργιες ικανότητες απο τις κάμερες, από σπάνια έως μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού βλέπουμε!

Εγώ για παράδειγμα που σκοπεύω μόλις γυρίσω απο διακοπές (τέλη Αυγούστου) να πάρω το Ρ9, έχω πάθει πλάκα κυριολεκτικά! Είχα δει φωτογραφίες πολύ μέτριες απο το κινητό και είχα συμβιβαστεί οτι εντάξει δεν είναι και πολύ δυνατό σ' αυτό το σημείο αλλά τι να γίνει! Και εδώ τώρα βλέπω εκπληκτικά πράγματα και τρίβω τα ματια μου! Δεν ειναι και αυτός ένας απο τους βασικούς σκοπούς του νήματος?

Εν ολίγοις! Για εμάς που δεν είμαστε και τόσο του αθλήματος. Εφόσον είναι απλό ενα τέτοιο αποτέλεσμα, δώστε μας δείγματα και δώστε και hints and tips για το τι πρέπει να κάνουμε.

Το να λέμε, έλα μωρέ σιγά το πράγμα, δεν βοηθάει κανέναν!

Ο λόγος που δεν ανεβαζουν τα πιο πολλα μελη τέτοιες φωτο ειναι πολυ απλός. Θελει αρκετο χρόνο, εξοπλισμο και υπομονή.

Οι πιο πολλοι ανεβάζουν γρήγορες φωτο και '' ευκολες'' απο πλευράς τεχνικής.

Δεν αλλαζει ομως η ουσία, η συγκεκριμένη φωτο δεν είναι δύσκολη ουτε κατι το ιδιαίτερο αμα ξέρεις 2 πραγματάκια βασικά. Όρεξη θελει και διάθεση.

@fanatikos

Δείγμα από ένα άτομο και μόνο δεν είναι και αξιόπιστο....

Δεν καταλαβαίνω τι υποννοείς. Ποιό δεν ειναι αξιόπιστο? Το δείγμα ή το άτομο?

Και πως μπορεί ενα οπτικό δείγμα να μην είναι αυτό που βλέπεις?

Υπάρχει περίπτωση να έχει επεξεργαστεί με τρίτο software και να μην φαίνεται στο exif? (Δεν γνωρίζω, ρωταω).

Υπάρχει κάποιος λόγος, αν έγινε κάτι τέτοιο, να μην το αναφέρει?

Edited by fanatikos

πολύ ωραία φωτο Σακη.. paok περιμένω να δω κι έναστρο ουρανό :rolleyes:

Ευχαριστώ Βασίλη!

@fanatikos εγώ πιστεύω ότι εκτός από το κινητό και ο φωτογράφος παίζει σημαντικό ρόλο γιατί όπως είπες σου φαινόταν μέτριο το p9 αλλά μόλις είδες του paok αναθεωρησες. Άρα είναι συνδυασμός και επίσης η φώτο του paok δεν είναι και τόσο εύκολη να παρθει όπως γράφτηκε, γιατί όπως είδαμε δεν έχει κανένα θολό σημείο, που σε τέτοιο τοπίο και με τέτοιο μεγάλο χρόνο θα μπορούσε να μην βγει έτσι

Ο λόγος που δεν ανεβαζουν τα πιο πολλα μελη τέτοιες φωτο ειναι πολυ απλός. Θελει αρκετο χρόνο, εξοπλισμο και υπομονή.

Οι πιο πολλοι ανεβάζουν γρήγορες φωτο και '' ευκολες'' απο πλευράς τεχνικής.

Δεν αλλαζει ομως η ουσία, η συγκεκριμένη φωτο δεν είναι δύσκολη ουτε κατι το ιδιαίτερο αμα ξέρεις 2 πραγματάκια βασικά. Όρεξη θελει και διάθεση.

Οκ.

Για εξοπλισμό, εγώ βλέπω ενα κινητό (Ρ9) και προφανώς και κάποιο τριποδακι. Μας μένει ο χρόνος και η υπομονή. Για τον χρόνο να συμφωνισω ότι δεν ειναι εύκολη υπόθεση για τους περισότερους.

Η υπομονή όμως, μαζί με το "μάτι", νομίζω οτι χαρακτηρίζει κάποιον που ασχολείται με το θέμα, ακόμη και σαν χόμπι.

Αυτά τα γράφω ίσως και σαν προτροπή για τα παιδιά που "το έχουν". Paok, aptaliko, sakis κλπ.

Δεν αντιλεγω σ' αυτά που γράφεις. Δεν έχω και τις γνώσεις, άλλωστε!

Μ' ευχαριστεί όμως το όμορφο αισθητικά και αυτό ψάχνω να βρω και εδώ, περαν των όμορφων τοπίων που (ευτυχώς) ο τόπος που ζούμε ειναι ιδιαίτερα προικισμένος.

Γι' αυτό ίσως μ' ενοχλεισαν λίγο τα σχόλια του στιλ " εντάξει μωρέ, σιγά το πράγμα".

Δώστε παιδιά ανάλογα δείγματα, σπαταλειστε λίγο απο τον πολύτιμο χρόνο σας για κάτι τέτοιο, δειξτε το μάτι και την υπομονή σας για μια τέτοια φωτογραφία και σχολιαστε ανάλογα.

Ταπεινη μου γνωμη? Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να απαξιωνετε την προσπάθεια του άλλου. Δειξτε την δική σας που είναι καλύτερη.

28829504015_3f0565800a_c.jpg

Lumia 950

Τραβηγμενη με HDR. Επεξεργαστηκε στο Photoscape, για το προσωπο της μικρης και χαμηλωμα του κορεσμου.

28215521474_3a13c7b411_c.jpg

Αυτη ειναι απειραχτη με χαμηλο μικτο φωτισμο και ISO 500. Βγηκε ιδια με αυτο που ειχα μπροστα μου.

Huawei P9 | Light Painting

28089340444_0ba07c15b1_c.jpg

@Paok πολυ καλη. Επειδη μπερδευτηκα με τα exif ποιος ηταν ο χρονος εκθεσης? 32 λεπτα?

Και δεν χρειαστηκε να χαμηλωσεις EV?

Εκτος αν ειναι ειδικο mode με stacking. Πχ Οι νεωτερες olympus εχουν αυτοματο προγραμμα για star trails κτλ...

Edited by natna
Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

28089340444_0ba07c15b1_c.jpgIMG_20160801_230351 by foxy4270, on Flickr

ΠΑΟΚ, μπορώ να πω ότι το Ρ9 είναι το κινητό για σένα! Κράτα το 2-3 χρόνια αν είναι να μας δίνεις τέτοια πράγματα!

Τι να σχολιασω! Αφωνος!

28089340444_0ba07c15b1_c.jpgIMG_20160801_230351 by foxy4270, on Flickr

Έπρεπε να εμφανιστεί και ο thor μετά από αυτο

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...