Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

Έπρεπε να στον είχε προσθέσει

Κόντρα ήλιος Μετέορα για να δούμε τα σχόλια για τον ουρανό.

Μετέωρα λέγονται. Μάλλον έχεις θέμα με τον προσανατολισμό.. κόντρα ήλιος δεν ειναι αυτό που ανέβασες, αλλά αυτό:

28706944721_606d42c266_c.jpg

Ακόμα και με σκόνη/υγρασία ( οσοι μένουν Θεσσαλονίκη με νιώθουν) και τελείως κόντρα, ''έσωσα'' τον ουρανό. Αν δεν ξέρετε απο φωτογραφία μη πετάτε εξυπνάδες, που σας κάνει πλάκα ακόμα κι ενα P9 lite:lol:

Edited by bill_thes

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

μάλλον έχεις θέμα με τον προσανατολισμό.. κόντρα ήλιος δεν ειναι αυτό που ανέβασες, αλλά αυτό:

Ακόμα και με σκόνη/υγρασία ( οσοι μένουν Θεσσαλονίκη με νιώθουν) και τελείως κόντρα, ''έσωσα'' τον ουρανό. Αν δεν ξέρετε απο φωτογραφία μη πετάτε εξυπνάδες, που σας κάνει πλάκα ακόμα κι ενα P9 lite:lol:

Δεν μου λες τώρα μεγαλε τι σε τρώει εσενα τώρα δηλαδη?

Οταν λεμε οτι δεν υπήρχε ουρανός μπορείς να το καταλαβεις? αυτό που βγήκε στην φωτογραφία είναι ακριβώς αυτο που έβλεπα και εγω.

Αν βγαλω παλι τώρα άλλη μια που εχει πεσει το πολυ φως θα δεις οτι δεν υπάρχει ουρανός.

Αλλα φαίνεται εσυ απο το σπίτι ξέρεις καλύτερα πως είναι οι συνθήκες εδω και μάλιστα μπαίνεις σε αντιπαράθεση μόνος σου χωρίς λόγο.

overexposed όλες.. ο ουρανός έχει εξαφανιστεί

Λιγο υπερβολικο σε βρισκω. :rolleyes:

Με -0,3EV θα ηταν λιγο καλυτερα, αλλα μετα μηπως σκουραινει πολυ το υπολοιπο καδρο?

Το ενδιαφερον στοιχειο της φωτο ποιο ειναι?

Ο υγρος χαλια αναξιος λογου ουρανος, ή η γαλαζοπρασινη θαλασσα και τα ανοιχτοχρωμα βραχια?

Στα βραχια, τα ασπρα κτιρια και τα κυματα η μετρηση ειναι οκ.

Lumia 950 auto

28166317203_acbbcf39ff_c.jpgWP_20160802_20_28_38_Rich by James C, on Flickr"]28166317203_acbbcf39ff_c.jpgWP_20160802_20_28_38_Rich by James C, on Flickr[/url]

28704541131_cb2240434c_c.jpgWP_20160804_15_46_39_Rich by James C, on Flickr"]28704541131_cb2240434c_c.jpgWP_20160804_15_46_39_Rich by James C, on Flickr[/url]

Auto (dynamic flash)

28749815636_1bdf07a720_c.jpgWP_20160803_21_49_46_Rich by James C, on Flickr"]28749815636_1bdf07a720_c.jpgWP_20160803_21_49_46_Rich by James C, on Flickr[/url]

Ωραιες αλλα τα χταποδακια κλεβουν παρασταση.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160805/88bb956995812478dae67bc8903b9a4d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160805/ef449e06a2661ffd42350299c4542a33.jpg

Πολυ ωραια χρωματα και Dynamic Range.

Edited by natna
Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Με -0,3EV θα ηταν λιγο καλυτερα, αλλα μετα μηπως σκουραινει πολυ το υπολοιπο καδρο?

Ο υγρος χαλια αναξιος λογου ουρανος, ή η γαλαζοπρασινη θαλασσα και τα ανοιχτοχρωμα βραχια?

.

Με σενα μάλιστα, μπορώ να κάνω διάλογο. Όντως με λίγο κατέβασμα to ev θα το έσωζε πιστεύω, αν και τράβηξε με hdr οπότε δε θα μπορούσε να το ρυθμίσει λογικά. Εγω μια άποψη εξέφρασα απλά..αλλά έτσι γίνεται πάντα, οταν λες τα αρνητικά κατευθείαν να σε ειρωνευτούν..όταν λες μπράβο και ουαου όλα είναι μέλι-γάλα.

άσχετο, στην Ποτίδαια είναι τραβηγμένες οι φωτο σου;

μάλλον έχεις θέμα με τον προσανατολισμό.. κόντρα ήλιος δεν ειναι αυτό που ανέβασες, αλλά αυτό:

Στη δεύτερη είναι σχεδόν κόντρα τον έχω μπροστά αριστερά,δεν είδα να σχολιαζεις όμως τις φωτογραφίες και επειδή είμαι και εγώ από Θεσσαλονίκη πάμε οπότε θες για καφέ να δούμε τα τηλέφωνα μας,νομίζω ότι είχες πάρει το 5x το οποίο είναι καταπληκτικό σε φωτογραφίες προσώπων γιατί αν έχεις ακόμα lg πάω πάσο ποιο κίτρινες φωτογραφίες και άσχημα χρώματα 3 g4 και ένα V10 που είχα

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ωραιες αλλα τα χταποδακια κλεβουν παρασταση.

Πολυ ωραια χρωματα και Dynamic Range.

Φίλε ευχαριστώ να σε καλά

Με σενα μάλιστα, μπορώ να κάνω διάλογο. Όντως με λίγο κατέβασμα to ev θα το έσωζε πιστεύω, αν και τράβηξε με hdr οπότε δε θα μπορούσε να το ρυθμίσει λογικά. Εγω μια άποψη εξέφρασα απλά..αλλά έτσι γίνεται πάντα, οταν λες τα αρνητικά κατευθείαν να σε ειρωνευτούν..όταν λες μπράβο και ουαου όλα είναι μέλι-γάλα.

άσχετο, στην Ποτίδαια είναι τραβηγμένες οι φωτο σου;

Οι απαντήσεις είναι συναρτηση με αυτά που λες και τον τρόπο που τα λες.

Οσον αφορά για το οτι μας κάνει πλακα το p9 lite μπορω μονο να γελάσω και να προσπερασω.

Κατι λεγαμε για κόντρα ηλιο ετσι. S7 edge, auto HDR on

28167398514_83186295a8_c.jpg20160805_191256 by marios86, on Flickr

Edited by marios_ch

overexposed όλες.. ο ουρανός έχει εξαφανιστεί

Αυτό με το να γράφουμε συνεχώς ότι ο ουρανός είναι καμένος έχει κουράσει και δεν έχει καμία βάση.

Όταν σε μια φωτογραφία όπου υπάρχει έντονη διαφορά στον φωτισμό δεν χρησιμοποιηθεί το software, ο ουρανός θα βγει έτσι θέλουμε δεν θέλουμε.

Ακόμα και το HDR δεν τα καταφέρνει κάποιες φορές.

Σήμερα φωτογραφιζα με καμερα κτήρια σε μια πολύ παλιά πόλη με στενά σοκάκια όπου οι σκιές ήταν εξαιρετικά έντονες αφού δεν περνά ο ήλιος. Όταν αναγκαζόμουν να συμπεριλάβω ουρανό στο κάδρο έπρεπε να επιλέξω τι θελω:

Άσπρο ουρανό η μηδενική λεπτομέρεια στα σκαλίσματα και την αρχιτεκτονική των κτηρίων?

Εκτός αυτού και στο μάτι το χρώμα του ουρανού ήταν dirty White με μια ιδέα σιελ.

Την επεξεργασία που κάνουν τα κινητά και κάποιες φορές δίνουν ένα παράξενο αφυσικο τιρκουαζ στον ουρανό, στις digital photos των dslr την κάνουν οι χρήστες μετά με photoshop και δείχνει απόλυτα πιο φυσική.

Στην συγκεκριμένη φωτογραφία δεν νομίζω ότι μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Συμφωνώ απόλυτα Κώστα. Είναι κουραστικό και χωρίς νόημα να λέμε για ουρανό, λες και αποτελεί κριτήριο.
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Αυτό με το να γράφουμε συνεχώς ότι ο ουρανός είναι καμένος έχει κουράσει και δεν έχει καμία βάση.

Όταν σε μια φωτογραφία όπου υπάρχει έντονη διαφορά στον φωτισμό δεν χρησιμοποιηθεί το software, ο ουρανός θα βγει έτσι θέλουμε δεν θέλουμε.

Ακόμα και το HDR δεν τα καταφέρνει κάποιες φορές.

Σήμερα φωτογραφιζα με καμερα κτήρια σε μια πολύ παλιά πόλη με στενά σοκάκια όπου οι σκιές ήταν εξαιρετικά έντονες αφού δεν περνά ο ήλιος. Όταν αναγκαζόμουν να συμπεριλάβω ουρανό στο κάδρο έπρεπε να επιλέξω τι θελω:

Άσπρο ουρανό η μηδενική λεπτομέρεια στα σκαλίσματα και την αρχιτεκτονική των κτηρίων?

Εκτός αυτού και στο μάτι το χρώμα του ουρανού ήταν dirty White με μια ιδέα σιελ.

Την επεξεργασία που κάνουν τα κινητά και κάποιες φορές δίνουν ένα παράξενο αφυσικο τιρκουαζ στον ουρανό, στις digital photos των dslr την κάνουν οι χρήστες μετά με photoshop και δείχνει απόλυτα πιο φυσική.

Στην συγκεκριμένη φωτογραφία δεν νομίζω ότι μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο.

Δεν ισχυουν αυτα που γραφεις. Οταν με hdr δεν μπορει ενα κινητο να βγαλει σωστα και τον ουρανο και το foreground...σημαινει οτι η καμερα εχει μικρο dynamic range.Οπως βλεπουμε και πιο πανω το Galaxy S7 δεν καταφερε να βγαλει σωστα τη σκηνη ακομα και με τη χρηση hdr.

Δεν ισχυουν αυτα που γραφεις. Οταν με hdr δεν μπορει ενα κινητο να βγαλει σωστα και τον ουρανο και το foreground...σημαινει οτι η καμερα εχει μικρο dynamic range.Οπως βλεπουμε και πιο πανω το Galaxy S7 δεν καταφερε να βγαλει σωστα τη σκηνη ακομα και με τη χρηση hdr.

Μου αρέσει που συνεχιζεται η κουβέντα ενώ εχω τονίσει επανελλειμενα εγω που ήμουν εκει οτι δεν υπήρχε ουρανός, σύννεφα κτλπ ηταν ενα πραμα θαμπο. (ουτε τον ήλιο δεν έβλεπα)

Ειπα ξανα οτι αυτο που έβλεπα αυτό βγήκε στην φώτο.

Απλα να χαμε να λεγαμε, πέφτει το θάψιμο αβερτα και συνεχίζουμε να χειροκροταμε μόνο οτι γουστάρουν 2 3 άτομα.

Την προηγούμενη φωτο που ανέβασα με κοντρα ηλιο δεν ειδα να την σχολιασει κανεις ομως, δεν πειράζει οποίος διαβάζει αυτο το νήμα εχει καταλάβει καιρο τι γίνεται εδω.

Μου αρέσει που συνεχιζεται η κουβέντα ενώ εχω τονίσει επανελλειμενα εγω που ήμουν εκει οτι δεν υπήρχε ουρανός, σύννεφα κτλπ ηταν ενα πραμα θαμπο. (ουτε τον ήλιο δεν έβλεπα)

Ειπα ξανα οτι αυτο που έβλεπα αυτό βγήκε στην φώτο.

Απλα να χαμε να λεγαμε, πέφτει το θάψιμο αβερτα και συνεχίζουμε να χειροκροταμε μόνο οτι γουστάρουν 2 3 άτομα.

Την προηγούμενη φωτο που ανέβασα με κοντρα ηλιο δεν ειδα να την σχολιασει κανεις ομως, δεν πειράζει οποίος διαβάζει αυτο το νήμα εχει καταλάβει καιρο τι γίνεται εδω.

Οι 3 φωτο που ανεβασες με την θαλασσα...ειδικα οι 2 πρωτες ειναι overxposed.

τωρα αμα δεν θελεις να το δεις αυτο ειναι αλλο θεμα.

Οι 3 φωτο που ανεβασες με την θαλασσα...ειδικα οι 2 πρωτες ειναι overxposed.

τωρα αμα δεν θελεις να το δεις αυτο ειναι αλλο θεμα.

Αλλο το overexposed, αλλο ο εξαφανισμενος ουρανός (ο οποίος δεν υπήρχε) εκει είναι η ένσταση μου.

Με τοσο ήλιο και συνθήκες οτιδήποτε θα έβγαινε overexposed.

Ειρηνη ημιν.

Αλλωστε κανενας μας δεν ειναι ουτε θα γινει με το κινητο του Μπεχρακης... :lol:

Αυτο που βλεπω ειναι οτι αρκετοι προσπαθουν στο auto ή το πολυ-πολυ με το hdr του κινητου τους. Χωρις χειροκινητες ρυθμισεις, σε δυσκολες συνθηκες καμια καμερα (ποσο μαλλον κινητου) δεν ειναι επαρκης.

Edited by natna
Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Στην windows ταμπλετα μου, με 1 κλικ στην μικρη μου ξεδιπλωνει κανονικα στη μεγαλη αναλυση.

Με Chrome και Opera.

Από windows 10 μπαίνω και εγώ με opera και μόνο στις δικές σου φωτογραφίες συμβαίνει αυτό. Δεν ξέρω τι φταίει. Δοκίμασα και με edge πάλι το ίδιο.

Επιστρεφω με ασπρομαυρη...Huawei P9 | Monochrome Sensor

27797732093_1f46720cca_c.jpgIMG_20160719_184945 by foxy4270, on Flickr

Πολύ ατμοσφαιρική! Το ασπρόμαυρο δίνει έναν δραματικό τόνο στο σκηνικό. Λες και κάτι θα ξεπηδήσει απο την πόρτα ή θα αχνοφανει πίσω απο το παράθυρο!

Εξαιρετική!

PS: Αν δεν έβλεπα τον author θα έλεγα οτι ηταν aptaliko photo!

Sent from my Galaxy Tab Pro using Tapatalk!

Edited by fanatikos

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

Huawei P9 | HDR | Pro Camera Hdr

28335616621_5a39234996_c.jpghdr_00034_0 by foxy4270, on Flickr

Αν και το HDR κι εδώ τείνει στο καλλιτεχνικό, πολύ ωραία η αντίθεση, χωρίς να χαθούν τα σκοτεινά και με πολύ ωραία χρώματα. Θα μπορούσε να ανέβει όλη ένα κλικ πιο πάνω η έκθεση εκ των υστέρων, αλλά κι έτσι πολύ εντυπωσιακή!

Ανάμεσα σε P9 και στο νέξους που είχες ποιο θα προτιμούσες για HDR? Νομίζω το 950 αν και με πολύ καλή απόδοση εύρους, ήταν κάπως υπερβολικό σε χρώματα σε λειτουργία HDR, αλλά το ρυθμίζεις πιστεύω άνετα αν έχεις και το raw.

@natna, έχεις γράψει ιστορία με το 808 και το Ν8 στις φωτογραφίες του Symbian! Με γεια και το 950! :)

Αν έχεις ακόμη το 808 θα είχε ενδιαφέρον μια κόντρα 808 lossless jpg πλήρους ανάλυσης με 950 raw (αν και λίγο άδικο μιας και δεν έχει raw το 808 για να παίξεις περαιτέρω), να βλέπαμε πόσο μπορεί να πλησιάσει το raw του 950 στο στυλ του 808. Ήδη σε jpg το έχω δοκιμάσει στο CM1 και με την πρώτη ευκαιρία θα κάνω και κόντρα με RAW...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Αν και το HDR κι εδώ τείνει στο καλλιτεχνικό, πολύ ωραία η αντίθεση, χωρίς να χαθούν τα σκοτεινά και με πολύ ωραία χρώματα. Θα μπορούσε να ανέβει όλη ένα κλικ πιο πάνω η έκθεση εκ των υστέρων, αλλά κι έτσι πολύ εντυπωσιακή!

Ανάμεσα σε P9 και στο νέξους που είχες ποιο θα προτιμούσες για HDR? Νομίζω το 950 αν και με πολύ καλή απόδοση εύρους, ήταν κάπως υπερβολικό σε χρώματα σε λειτουργία HDR, αλλά το ρυθμίζεις πιστεύω άνετα αν έχεις και το raw.

@natna, έχεις γράψει ιστορία με το 808 και το Ν8 στις φωτογραφίες του Symbian! Με γεια και το 950! :)

Αν έχεις ακόμη το 808 θα είχε ενδιαφέρον μια κόντρα 808 lossless jpg πλήρους ανάλυσης με 950 raw (αν και λίγο άδικο μιας και δεν έχει raw το 808 για να παίξεις περαιτέρω), να βλέπαμε πόσο μπορεί να πλησιάσει το raw του 950 στο στυλ του 808. Ήδη σε jpg το έχω δοκιμάσει στο CM1 και με την πρώτη ευκαιρία θα κάνω και κόντρα με RAW...

Το εχω βγαλει το ιδιο σκηνικο με το 5χ...καμια σχεση.

Απο την αλλη η φωτο εδω ειναι τραβηγμενη με pro hdr Camera που στο Huawei P9 δινει πολυ καλο αποτελεσμα.

Πρεπει να εχω μια ακομα.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...