Jump to content

Επιλογή κατεύθυνσης στο Ενιαίο Λύκειο

gregorisvas
 Κοινοποίηση

Ποια?  

84 members have voted

1. 1. Ποια?

• Θεωρητική
      18
    • Θετική
      24
    • Τεχνολογική
      42

Recommended Posts

Καλησπερα.

Σε 8 περιπου μηνες εγω αλλα και αλλα παιδια απο εδω θα πρεπει να επιλεξουμε κατευθυνση.Επειδη εχω καταλαβει οτι μια λαθος επιλογη μπορει να κατεστρεψει το μελλον μου θελω να κανω σωστη επιλογη.

Αυτη τη στιγμη σκεφτομαι για Θεωρητικη μιας και θελω να περασω ΣΣΑΣ και συγκεκριμενα Νομικο τμημα (στρατοδικιο,στρατονομια).Το θεμα ειναι οτι εκει θελουν 19.5 για να μπεις και ισως παραπανω.Απο θεωρητικη δεν υπαρχει καποια αλλη σχολη που να μ'ενδιαφερει συνεπως δεν μπορω να ρισκαρω και να επιλεξω θεωρητικη για αυτη και μονο τη σχολη.Και αν δεν βγαλω 19.5 τι?Los poulos ©Trobocop®.Θελω ομως να ζητησω και τη δικη σας αποψη.

Εχω αρχισει να πιστευω οτι η τεχνολογικη μου ταιριαζει ποιο πολυ καθ οσον εχει περισσοτερες σχολες,περισσοτερες επιλογες.Θετικη δεν νομιζω οτι υπαρχει καποια σχολη που να με ενδιαφερει.

Θα μου πεις..Ειναι νωρις ακομα.Θελω να ειμαι κατασταλλαγμενος.

:)

• Απαντήσεις 57
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγω το μονο που μπορω να σου πω ειναι να σκεφτεις ΠΟΛΥ πριν αποφασισεις.Μην πας στην κατευθυνση που ειναι οι φιλοι σου (ναι υπαρχουν παιδια που το κανουν αυτο),σκεψου πολυ τις επαγγεματικες προοπτικες και κυριοτερο σκεψου τι ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ να κανεις!

Επισης,μην υπερεκτιμησεις τις δυνατοτητες σου.Το 19,5 δε βγαινει ευκολα,μαλλον απιθανο ειναι..Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα για να βγαλεις 19,5 πρεπει να εισαι σε ολα τελειος!

Σκεψου παντως!Μην το παθεις σαν και μενα που απο τεχνολογικη βρεθηκα στο Παντειο!

Το τι θα διαλεξεις ειναι καθαρα δικη σου επιλογη. Εγω μια προταση εχω να κανω σε ολα τα παιδια που σκεφτονται τη Θετικη. Να διαλεξετε τεχνολογικη!Αρκετα πιο ευκολη, και με σχεδον τις ιδιες επαγγελματικες προοπτικες. Απο ολες τις κατευθυνσεις μπαινεις σχεδον σε ολες τις σχολες, ομως σιγουρα χανεις βαθμους αν διαλεξεις σχολη απο αλλο πεδιο.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gregorisvas (12 Ιαν. 2005 , 18:54)

Εχω αρχισει να πιστευω οτι η τεχνολογικη μου ταιριαζει ποιο πολυ καθ οσον εχει περισσοτερες σχολες,περισσοτερες επιλογες.Θετικη δεν νομιζω οτι υπαρχει καποια σχολη που να με ενδιαφερει.

Δεν ισχύει αυτό. Η θετική σε βγάζει σε όλες τις σχολές που σε βγάζει η τεχνολογική, συν κάποιες επιπλέον.

Από τεχνολογική μπαίνεις με πλήρη συντελεστή στις σχολές του 2ου, 4ου κ 5ου πεδίου, και με μειωμένο στις του 1ου κ 3ου.

Από θετική μπαίνεις με πλήρη συντελεστή στις σχολές 2ου, 3ου, 4ου κ 5ου, και μειωμένο στις θεωρητικές (1ο πεδίο).

Επομένως αν είσαι αναποφάσιστος, η θετική είναι καλύτερη επιλογή από την τεχνολογική, εκτός αν έχεις πρόβλημα με κάποιο από τα μαθήματά της.

[Αυτά ίσχυαν μέχρι πρόσφατα, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι φέτος -- τσέκαρέ το]

Οι πτυχιούχοι του τμήματος Νομικής της Σ.Σ.Α.Σ. στελεχώνουν κατά κανόνα τις στρατολογικές υπηρεσίες των ενόπλων δυνάμεων.

Προϋπόθεση για να γίνει κάποιος στρατιωτικός δικαστής είναι να έχει πτυχίο Νομικής.

Οι λειτουργοί της στρατιωτικής δικαιοσύνης επιλέγονται κατόπιν διαγωνισμού.

Κατά συνέπεια το πτυχίο Νομικής ΣΣΑΣ δεν προσφέρει κανένα πλεονέκτημα έναντι των πτυχίων των λοιπών Νομικών Σχολών, πλην της εξασφάλισης θέσεως εργασίας στα στρατολογικά γραφεία.

Γενικά, συνιστώ πολύ καλή ενημέρωση για το τί δυνατότητες προσφέρει το πτυχίο της κάθε σχολής πριν την όποια επιλογή. ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και εγώ επίσης σκέφτομαι να πάω τεχνολογική κατεύθυνση διότι αυτό που θέλω να πάω εκεί είναι……

Χωρίς να σε επηρεάσω θα σου πρωτινά τεχνολογική διότι εκτός του ότι είναι εύκολα και τα μαθήματα έχει και σχολές…..

:) :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2586coollogo_com_2530885.gif

MyPhOnE--->ThE--->UnWiReD--->ReVoLuTiOn--->

Subaru Impreza WRX STi

http://www.myspace.com/hacksti_edessa

Έχω κάποιες φίλες στη νομική και μου λένε για αυτούς τους ταλαίπωρους του ΣΣΑΣ στο τμήμα τους.

Ξυπνάνε ξημερώματα κάθε μέρα για γυμναστική, πηγαίνουν υποχρεωτικά στο μάθημα και γενικά κάνουν μια χάλια ζωή, όχι φοιτική. :!:

Αν σε ενδιαφέρει μόνο το χρήμα, πήγαινε. Αλλιώς... μακρυά απο στρατιωτικές σχολές.

Το μέλλον σου δεν θα κριθεί μόνο από μια επιλογή. Εσύ θα το χτίσεις, δεν θα είναι έτοιμο.

Τεράστιο λάθος το ότι έβαλες δημοσκόπηση. Ελπίζω τουλάχιστον να μην τη λάβεις υπόψη. Ο καθένας θα ψηφίζει με βάση τις δικές του προτιμήσεις και τελικά δε θα βγάλεις άκρη. Άσε που είναι δεδομένο ότι θα βγει πρώτη η τεχνολογική μιας και είμαστε στο myphone.

Αν ενδιαφέρεσαι για τις θεωρητικές κλπ επιστήμες πας θεωρητική (ξεκάθαρο).

Αν ενδιαφέρεσαι για Ιατρική κλπ πας θετική (ξεκάθαρο).

Αν ενδιαφέρεσαι για βιολογία κλπ πας ή θετική ή τεχνολογική στον κύκλο της βιοχημείας (δίλημμα).

Αν ενδιαφέρεσαι για πληροφορική και λοιπές νέες τεχνολογίες πας θετική ή τεχνολογική στον κύκλο τον άλλο (δίλημμα).

Αν είσαι σε κάποιο από τα 2 διλήμματα μπορώ να σου πω περισσότερο τι πιστεύω.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Φυσικα και την δημοσκοπιση δεν την λαμβανω υποψη μου.Στεκομαι σε επειχηρηματα...οχι ψηφους.Λοιπον...Στρατιωτικη σχολη γενικα θελω διοτι δεν μπαινεις στη διαδικασια ευρεσης εργασιας πραγμα χρονοβορο και κουραστικο απ' οσο φανταζομαι.Εαν τελειωσεις σε καποια στρατιωτικη σχολη (ΣΣΑΣ πχ) τοτε στην ουσια εχεις ετοιμη δουλεια με πολυ καλο μισθο.Παρεπιπτωντως ξερει κανεις τον πρωτο μισθο στη ΣΣΑΣ?Απο περιεργεια ρωταω.Κατι ειχα ακουσει για 1600€/μηνα.

Ψαχνω μεν κατι που να μ'αρεσει αλλα κακα τα ψεμματα θελω να βρω δουλεια που να μου φερνει κερδη διοτι στο μελλον θα εχω οικογενεια να μεγαλωσω και θελω να τους προσφερω τα παντα.Οχι να τα κακομαθω.Απλα θελω να ζω ανετα και χωρις μιζεριες.Αυτη ειναι η τραγικη αληθεια...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gregorisvas (12 Ιαν. 2005 , 21:35)

Στρατιωτικη σχολη γενικα θελω διοτι δεν μπαινεις στη διαδικασια ευρεσης εργασιας πραγμα χρονοβορο και κουραστικο απ' οσο φανταζομαι.Εαν τελειωσεις σε καποια στρατιωτικη σχολη (ΣΣΑΣ πχ) τοτε στην ουσια εχεις ετοιμη δουλεια με πολυ καλο μισθο.Παρεπιπτωντως ξερει κανεις τον πρωτο μισθο στη ΣΣΑΣ?Απο περιεργεια ρωταω.Κατι ειχα ακουσει για 1600€/μηνα.

Ψαχνω μεν κατι που να μ'αρεσει αλλα κακα τα ψεμματα θελω να βρω δουλεια που να μου φερνει κερδη διοτι στο μελλον θα εχω οικογενεια να μεγαλωσω και θελω να τους προσφερω τα παντα.Οχι να τα κακομαθω.Απλα θελω να ζω ανετα και χωρις μιζεριες.Αυτη ειναι η τραγικη αληθεια...

Συγνώμη Greg, αλλά αυτά είναι τα όνειρα ενός 15χρονου;

Να γίνει στρατιωτικός, να κάνει οικογένεια και να ζει μια μίζερη ζωή; Γιατί δεν αρκούν τα χρήματα για να βγείς από τη μιζέρια.

Μπορεί να καταλήξεις σε αυτά που λες χωρίς να είναι ιδιαίτερα κακό, αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν έχεις όνειρα, φιλοδοξίες...

Θα μου πεις οτι είσαι ρεαλιστής, που δεν είναι κακό, αλλά αν είναι έτσι η νέα γενιά τότε δεν μας βλέπω καλά ούτε για τις επόμενες.

Επιπλέον, μην ψάχνεις την εύκολη λύση, να βολευτείς και τελείωσες. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να θεωρηθούν επιτυχημένοι. Η ζωή χρειάζεται ρίσκο αν θέλεις να την ζείς. Αν τα καταφέρεις, θα δικαιωθείς.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος johner (12 Ιαν. 2005 , 21:45)

Συγνώμη Greg, αλλά αυτά είναι τα όνειρα ενός 15χρονου;

Να γίνει στρατιωτικός, να κάνει οικογένεια και να ζει μια μίζερη ζωή; Γιατί δεν αρκούν τα χρήματα για να βγείς από τη μιζέρια.

Μπορεί να καταλήξεις σε αυτά που λες χωρίς να είναι ιδιαίτερα κακό, αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν έχεις όνειρα, φιλοδοξίες...

Θα μου πεις οτι είσαι ρεαλιστής, που δεν είναι κακό, αλλά αν είναι έτσι η νέα γενιά τότε δεν μας βλέπω καλά ούτε για τις επόμενες.

Επιπλέον, μην ψάχνεις την εύκολη λύση, να βολευτείς και τελείωσες. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να θεωρηθούν επιτυχημένοι. Η ζωή χρειάζεται ρίσκο αν θέλεις να την ζείς. Αν τα καταφέρεις, θα δικαιωθείς.

Δεν ειπα οτι θα γινω ντε και καλα στρατιωτικος.Απλα και μονο επειδη δεν εχω ψαχτει αρκετα βρισκω και υιοθετω την ετοιμη λυση.Αυτο δεν ειναι παντα καλο.Η αληθεια ειναι οτι θελω να παιρνω ρισκα αλλα απ' την αλλη ειμαι πολυ επιφυλακτικος.Οπως ολοι πιστευω.Πληροφορικη στο πανεπιστημιο Πατρων ειναι καλα?Απο Θετικη μπαινεις εκει?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Ivan (12 Ιαν. 2005 , 21:16)

Και εγώ επίσης σκέφτομαι να πάω τεχνολογική κατεύθυνση διότι αυτό που θέλω να πάω εκεί είναι……

Χωρίς να σε επηρεάσω θα σου πρωτινά τεχνολογική διότι εκτός του ότι είναι εύκολα και τα μαθήματα έχει και σχολές…..

:) :)

Δεν ειναι ευκολα.Αυτο ειναι το μονο σιγουρο!Κατα τη γνωμη μου,η τεχνολογικη κατευθυνση εχει τον ιδιο βαθμο δυσκολιας με τη θετικη! :( :o

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος (12 Ιαν. 2005 , 20:35)

Από θετική μπαίνεις με πλήρη συντελεστή στις σχολές 2ου, 3ου, 4ου κ 5ου, και μειωμένο στις θεωρητικές (1ο πεδίο).

Ki όμως κάνεις λάθος :o Θετική & Τεχνολογική είναι ακριβός ίδιες οι σχολές... με μόνη εξαίρεση την χημεία που χάνεις μόρια.

Άρα:

Θετική/Τεχνολογική: 2/4/5, & 1/3 χάνοντας μόρια

Θεωρητική: 1/3/5, & 2/4 Όπου χάνεις τα αυγά και τα πασχάλια, εκτός αν ξές τα κατευθυνσης Θετικης/Τεχνολογικής μαθήματα απ'έξω...

Ericsson PH388, Ericsson T29, Panasonic GD35, Panasonic GD87, Nokia 8210, Nokia 3210, Nokia 3310, Nokia 3410, Nokia 7250i, Nokia 6100, Nokia 6510, Nokia N-Gage, Mitsubishi M341i, Sharp GX-17, Nokia 6020, Nokia E50, Nokia 6120 Classic, Nokia 5800XM, Nokia N900, Huawei Ideos X5 Pro, Acer Liquid E2, Lenovo K3 Note, Xiaomi Mi A1, Nokia 7.2, Poco F3 and counting...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος bomber21 (12 Ιαν. 2005 , 22:48)

Δεν ειναι ευκολα.Αυτο ειναι το μονο σιγουρο!Κατα τη γνωμη μου,η τεχνολογικη κατευθυνση εχει τον ιδιο βαθμο δυσκολιας με τη θετικη! :( :o

Εάν εξαιρέσεις τα καθαρά τεχνολογικής κατευθυνσης μαθήματα, είναι δύσκολα για κάποιον που δέν τα πάει καλα με μαθηματικά & φυσική...

Ericsson PH388, Ericsson T29, Panasonic GD35, Panasonic GD87, Nokia 8210, Nokia 3210, Nokia 3310, Nokia 3410, Nokia 7250i, Nokia 6100, Nokia 6510, Nokia N-Gage, Mitsubishi M341i, Sharp GX-17, Nokia 6020, Nokia E50, Nokia 6120 Classic, Nokia 5800XM, Nokia N900, Huawei Ideos X5 Pro, Acer Liquid E2, Lenovo K3 Note, Xiaomi Mi A1, Nokia 7.2, Poco F3 and counting...

Τεχνολογική ψήφισα αλλά δεν έχει καμία σημασία. 2 λυκείου ήμουν θετική και 3 τεχνολογική.

Προσωπικά θεώρησα ότι μπορώ να πάω καλύτερα στα μαθήματα τεχνολογικής, και ήταν ποιο κοντά (ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον) σε αυτό που ήθελα να κάνω.

Θα σου πρότεινα να σκεφτείς τι μπορείς να κάνεις σε κάθε μάθημα και να δεις πως μπορείς να βγάλεις τον μεγαλύτερο βαθμό. Εγώ προσωπικά έτσι όπως έγραψα, 3 επιστημονικό πεδίο (ιατρικές επιστήμες της θετικής κατεύθυνσης) έβγαλα μεγαλύτερο βαθμό από τα επιστημονικά πεδία 2 και 4 που ήταν τα δικά μου. Οπότε δες τι σε βολεύει και ακολούθα την κατεύθυνσή σου. Μέχρι και ιατρική μπορείς να μπεις από τεχνολογική αρκεί να βγάζεις τους κατάλληλους βαθμούς ή και το αντίστροφο. ;)

Καλή επιλογή. Να σκεφτείς καλά πριν αποφασίσεις. :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος liogr (12 Ιαν. 2005 , 21:50)

Ki όμως κάνεις λάθος :o Θετική & Τεχνολογική είναι ακριβός ίδιες οι σχολές... με μόνη εξαίρεση την χημεία που χάνεις μόρια.

Άρα:

Θετική/Τεχνολογική: 2/4/5, & 1/3 χάνοντας μόρια

Θεωρητική: 1/3/5, & 2/4 Όπου χάνεις τα αυγά και τα πασχάλια, εκτός αν ξές τα κατευθυνσης Θετικης/Τεχνολογικής μαθήματα απ'έξω...

Όχι, το έλεγξα και κάνεις εσύ λάθος ενώ εγώ έχω δίκαιο.

Άν πάρεις οικονομία:

Θετική: 2/3/4/5 & 1 χάνοντας μόρια

Τεχνολογική: 2/4/5 & 1/3 χάνοντας μόρια

Αν δεν πάρεις οικονομία, χάνεις μόρια και από το 5.

[Περισσότερα, εκεί που λέει «επιστημονικά πεδία»]

Εγώ θα πρότεινα μεταξυ Θετικής και Τεχνολογικης να επιλέξει Θετική γιατι:

1ον: μπορεις μετα στην Γ'λυκειου να αλλάξεις κατευθυνση (αυτο έκανα κ εγώ)

2ον: Στην Θετικη στη Β' πάνε πιο καλοί μαθητες στα περισσοτερα σχολεία, όποτε γινεται πιο σοβαρή δουλεια.

3ον: Αμα αλλάξεις γνώμη και θες να πας σε σχολή του 3ου πεδίου δεν θα μπορεις αμα εισαι Τεχνολογική

Λοιπόν, όταν ήρθε εκείνη η κρίσιμη στιγμή καλοκαίρι που τέλειωσα την Α' Λυκείου, φυσικά δεν ήξερα τι μου γινόταν και τι ήθελα να ακολουθήσω... Το μόνο που είχα σίγουρο ήταν ότι είχα αποκλείσει νομικές/φιλοσοφικές κλπ, άρα Θεωρητική τέλος.

Συνεπώς, είχα να επιλέξω ανάμεσα σε Θετική και Τεχνολογική... Με δεδομένο λοιπόν ότι η Θετική προσφέρει πρόσβαση σε ένα επιπλέον πεδίο (Ιατρικών επιστημών κλπ.) και εφόσον δεν είχα αποφασίσει ακόμα, επέλεξα Θετική.

Τελικά κατέληξα σε σχολή 5ου πεδίου, αλλά δε μετανιώνω καθόλου για την επιλογή μου! Μόνο και μόνο που κάναμε φοβερή χημεία κατεύθυνσης μου φτάνει (ίσως το πιο ενδιαφέρον μάθημα που έχω διαδαχτεί στο σχολειο)...!

Συνοψίζοντας, να πω ότι πρέπει να σκεφτείς με βάση τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ "θέλω" και τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ επιθυμίες και να είσαι σίγουρος ότι θα δικαιωθείς για την επιλογή σου! :)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (12 Ιαν. 2005 , 21:16)

Τεράστιο λάθος το ότι έβαλες δημοσκόπηση. Ελπίζω τουλάχιστον να μην τη λάβεις υπόψη. Ο καθένας θα ψηφίζει με βάση τις δικές του προτιμήσεις και τελικά δε θα βγάλεις άκρη. Άσε που είναι δεδομένο ότι θα βγει πρώτη η τεχνολογική μιας και είμαστε στο myphone.

Αν ενδιαφέρεσαι για τις θεωρητικές κλπ επιστήμες πας θεωρητική (ξεκάθαρο).

Αν ενδιαφέρεσαι για Ιατρική κλπ πας θετική (ξεκάθαρο).

Αν ενδιαφέρεσαι για βιολογία κλπ πας ή θετική ή τεχνολογική στον κύκλο της βιοχημείας (δίλημμα).

Αν ενδιαφέρεσαι για πληροφορική και λοιπές νέες τεχνολογίες πας θετική ή τεχνολογική στον κύκλο τον άλλο (δίλημμα).

Αν είσαι σε κάποιο από τα 2 διλήμματα μπορώ να σου πω περισσότερο τι πιστεύω.

Μπορεις να μου το εξηγησεις αυτο; Γιατι δεν το πολυκαταλαβα :)

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)

Egw spoudazw Nomiki! Opws katalaves imoun Thewritiki! Koita to 19,5 den einai apithano na to vgaleis! Allwste min koitas mono tin Nomiki Athinwn! Yparxei kai Thesalloniki kai Komotini! H ΣΣΑΣ exei upsilo vathmo giati den yparxei alli antistoixi! An thes tin gnwmi mou, an sou aresei kati sxetika me Nomiki, dialekse tin kanoniki Nomiki! Einai duskola nai, alla ola ginontai me ligi thelisi! An exeis kouragio na diabazeis polles eisagwges kai na kaneis angwsta keimena, pigaine ekei! Thelei diabasma!!!

Euxomai na pareis tin kalyteri epilogi gia esena....

Εγω είμαι πλήρως ευχαριστημένος απο την θετική (Β και Γ Λυκείου). Πρωτα απο όλα το επίπεδο της ταξης που δεν είχε ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ με την τεχνολογική. Αν σε ενδιαφέρουν υψηλόβαθμες σχολές -παντα μιλάω για θετικές επιστημες- (και άρα θα είσαι καλός σε όλα τα μαθηματα) νομίζω πως το επίπεδο της τάξης είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας.

Τωρα εγω προσωπικά μονο και μονο για την Βιολογία Κατ, της Γ Λυκείου θα επέλεγα Θετική. Πραγματικά απίθανο μάθημα, που μαζι με την Ιστορία Γενικής πάλι της Γ' ήταν τα δυο πιο ενδιαφέροντα μαθήματα για μένα σε όλη τη διάρκεια των σχολικών μου χρόνων.

ΥΓ. Ειδικά για σχολές πληροφορικής, η επιλογή της θετικής απλά θα απαιτήσει λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια στο Α' Εξαμηνο τους προγραμματισμούς...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος MiuMiu (13 Ιαν. 2005 , 00:03)

Egw spoudazw Nomiki! Opws katalaves imoun Thewritiki! Koita to 19,5 den einai apithano na to vgaleis! Allwste min koitas mono tin Nomiki Athinwn! Yparxei kai Thesalloniki kai Komotini! H ΣΣΑΣ exei upsilo vathmo giati den yparxei alli antistoixi! An thes tin gnwmi mou, an sou aresei kati sxetika me Nomiki, dialekse tin kanoniki Nomiki! Einai duskola nai, alla ola ginontai me ligi thelisi! An exeis kouragio na diabazeis polles eisagwges kai na kaneis angwsta keimena, pigaine ekei! Thelei diabasma!!!

Euxomai na pareis tin kalyteri epilogi gia esena....

Το στρατολογικό της σσας έχει υψηλή βαθμολογία γιατί προσλαμβάνεσαι αμέσως, σε μόνιμη θέση, με σεβαστό μισθό (πληρώνεσαι και κατα τη διάρκεια των σπουδών), είναι ένα επάγγελμα με κύρος και έχεις πιθανότητες ανέλιξης. Ακριβώς αντίθετα από την νομική των 1200 αποφοίτων ανα έτος (εκ των οποιών το 1/3 απο το δελομπουρ της Κομοτινης), των 300€ του ασκούμενου και της ανεργίας.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος (13 Ιαν. 2005 , 01:29)

Το στρατολογικό της σσας έχει υψηλή βαθμολογία γιατί προσλαμβάνεσαι αμέσως, σε μόνιμη θέση, με σεβαστό μισθό (πληρώνεσαι και κατα τη διάρκεια των σπουδών), είναι ένα επάγγελμα με κύρος και έχεις πιθανότητες ανέλιξης. Ακριβώς αντίθετα από την νομική των 1200 αποφοίτων ανα έτος (εκ των οποιών το 1/3 απο το δελομπουρ της Κομοτινης), των 300€ του ασκούμενου και της ανεργίας.

An ta xaramizoume ola sto vwmo tou xrimatos, nai! Den pauvei na einai stratiwtiki sxoli!!!

Diladi i kanoniki Nomiki den exei kuros kai pithanotites ekselisis???? Ti les twra? An exeis ta guts kai thes mporeis na kaneis polla kala pragmata!

Egw spoudazw edw Athina, den kserw ti paizei stin Komotini.

Απλό το πράμα. Αν θες θεωρητικά πράμματα (φτου φτου φτου μακριά από εμάς), πας θεωρητική. Αν θες οτιδήποτε άλλο εκτός από ιατροφαρμακευτικά, πας τεχνολογική. Θετική πας μόνο αν θέλεις να γίνεις γιατρός γιατί η τεχνολογική σε βάζει σε όλα τα πεδία της θετικής εκτός από αυτό των ιατροφαρμακευτικών σχολών και είναι μακράν ευκολότερη. Μην πέσεις στην παγίδα που θέλει την τεχνολογική να είναι για "στούρνους". Πολύ συμμαθητές μου έπεσαν και τώρα χτυπάν το κεφάλι τους ;)

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!