Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το LG G4

giannis12a
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το έχω ξαναπεί πως η αυτονομία δεν πρέπει να μετριέται σε sot. Για παράδειγμα εγώ έχω διαρκώς συνδεδεμένο stereo Bluetooth headset και άκουω τουλάχιστον 2 ώρες τη μέρα podcasts. Επίσης έχω τη φωτεινότητα στο 60% , έχω 5 google accounts και 7 συνολικά mail accounts 6 εκ των οποίων συγχρονίζουν με imap. Θεωρητικά θα μπορούσα κάποιες ώρες να κλείνω κάποια από αυτά αλλά δε μπαίνω στη διαδικασία του άνοιξε κλείσε. Wifi δεν τον κλείνω ποτέ.

Το τι θεωρεί στάνταρ ο καθένας είναι σχετικό. Όταν βλέπω νούμερα αυτονομίας αρκετά μεγαλύτερα από τα δικά μου ξέρω πως οφείλονται σε πιο light χρήση της συσκευής, δεν αγχώνομαι.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

• Απαντήσεις 921
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το έχω ξαναπεί πως η αυτονομία δεν πρέπει να μετριέται σε sot. Για παράδειγμα εγώ έχω διαρκώς συνδεδεμένο stereo Bluetooth headset και άκουω τουλάχιστον 2 ώρες τη μέρα podcasts. Επίσης έχω τη φωτεινότητα στο 60% , έχω 5 google accounts και 7 συνολικά mail accounts 6 εκ των οποίων συγχρονίζουν με imap. Θεωρητικά θα μπορούσα κάποιες ώρες να κλείνω κάποια από αυτά αλλά δε μπαίνω στη διαδικασία του άνοιξε κλείσε. Wifi δεν τον κλείνω ποτέ.

Το τι θεωρεί στάνταρ ο καθένας είναι σχετικό. Όταν βλέπω νούμερα αυτονομίας αρκετά μεγαλύτερα από τα δικά μου ξέρω πως οφείλονται σε πιο light χρήση της συσκευής, δεν αγχώνομαι.

Δεν είναι πιο light χρήση είναι άλλες ανάγκες.

Εσύ την μπαταρία την καταναλώνεις και για πολύ χρήση εκτός οθόνης. Το άλλο παλικάρι λέει ότι δεν κάνει τίποτα από τα παραπάνω.

Practice what you preach

Light χρήση, άλλες αναγκες πες το όπως θες. Ο καθένας έχει ανάγκες και συνήθειες που εξυπηρετεί με το smartphone. Για παράδειγμα εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να κλείσω το wifi στη συσκευή. Από την άλλη υπάρχει κόσμος που το βάζει μέχρι και σε airplane mode για να εξοικονομήσει λίγη μπαταρία. Ο λόγος που επιλέγω πάντα συσκευές με αποσπώμενη μπαταρία είναι πως μου παρέχεται η δυνατότητα να δουλεύω τις συσκευές ακριβώς όπως θέλω χωρίς να ανυσηχώ για το αν θα ξεμείνω.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Light χρήση, άλλες αναγκες πες το όπως θες. Ο καθένας έχει ανάγκες και συνήθειες που εξυπηρετεί με το smartphone. Για παράδειγμα εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να κλείσω το wifi στη συσκευή. Από την άλλη υπάρχει κόσμος που το βάζει μέχρι και σε airplane mode για να εξοικονομήσει λίγη μπαταρία. Ο λόγος που επιλέγω πάντα συσκευές με αποσπώμενη μπαταρία είναι πως μου παρέχεται η δυνατότητα να δουλεύω τις συσκευές ακριβώς όπως θέλω χωρίς να ανυσηχώ για το αν θα ξεμείνω.

Ωραία και οι δυο μας χαιρόμαστε την συσκευή μας ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Αυτό είναι κατανοητό, η χρήση όμως του saxoman λέει GSM, όχι παιχνίδι και δεν ξέρω τι άλλο. Από εκεί ξεκίνησε αυτή η κουβέντα

Συμφώνησα για την δεύτερη μπαταρία αλλά δεν καταλάβαμε γιατί τελικά την χρειάζεται

Edited by joanjapan
Practice what you preach

Εκεί που ήθελα να καταλήξω είναι το ότι ο καθένας θεωρεί αυτονόητα διαφορετικά πράγματα και δεν τα αναφέρει όταν μιλάει για την αυτονομία της συσκευής, η οποία σαφώς και δε μετριέται σε sot. Μπορεί για τη χρήση του η αυτονομία να ειναι νορμάλ και απλά να τρελαίνεται χωρίς λόγο. Είναι πρακτικά αδύνατο να συγκρίνεις την αυτονομία δυο συσκευών αν δεν τις έχεις στο; χέρια σου και τις 2 καθώς οι παράγοντες που την επηρεάζουν είναι αμέτρητοι.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Εκεί που ήθελα να καταλήξω είναι το ότι ο καθένας θεωρεί αυτονόητα διαφορετικά πράγματα και δεν τα αναφέρει όταν μιλάει για την αυτονομία της συσκευής, η οποία σαφώς και δε μετριέται σε sot. Μπορεί για τη χρήση του η αυτονομία να ειναι νορμάλ και απλά να τρελαίνεται χωρίς λόγο. Είναι πρακτικά αδύνατο να συγκρίνεις την αυτονομία δυο συσκευών αν δεν τις έχεις στο; χέρια σου και τις 2 καθώς οι παράγοντες που την επηρεάζουν είναι αμέτρητοι.

Συμφωνώ με όλο το ποστ....

Το sot από μόνο του δεν λέει τίποτα αν δεν κάνεις τίποτα άλλο την συσκευή σου εκτός από το να βλέπεις μια ανοιχτή οθόνη στο 5 %

Practice what you preach

Και εγώ έχω κλειστά τα smart που δε μου χρησιμεύουν πουθενα. Και έχω μόνιμα WiFi και συγχρονισμους. Wcdma όταν χρειαζομαι,αλλιώς μόνο gsm γιατί το κινητό είναι για κλήσεις u know ,Εκτός των άλλων :p Έχει γενικώς καλύτερο σήμα μόνο gsm από μεικτό.

Btw έχω το all in one toolbox από τέτοια προγράμματα μονο. Λες να το βγάλω; ποτέ δε μου ξόδεψε μπαταρία

Αλλά το χρησιμοποιώ , βολεύει για αυτά που θελω. Οπότε Κλάιν

Edited by tommybertsen

Χτες εγω ειχα 1ω κ κατι στο 80%. Τωρα εχω 87% και εχω μιση ωρα οθονη με παρομοια χρηση. Φανταζομαι οπως λες και εσυ, οτι θα "στρωσει" ... Ειδικα αυτα τα jumps απο 16% σε 21% , ειναι δειγμα οτι ειναι καινουργιο ακομη... Τα εκανε και στο παλιο, μεχρι να στρωσει.

Θα κανεις calibration την μπαταρια σου.

Ξεφοριτιζεις μεχρι να κλεισει.

Το βαζεις να φορτισει εως 100% διχως να το πειραξεις.

Το αφηνεις 30 λεπτα παραπανω μολις φορτισει για να σταθεροποιηθει η μπαταρια.

Το βγαζεις και το αφηνεις να ξεφορτωσει μεχρι να κλεισει ξανα. Μετα φορτιζεις κανονικα και voila ετοιμη η μπαταρια.

Αυτο ισχυει σε ολα τα android.

Καλο ειναι να κανετε αργη φορτιση οποτε μπορειτε σε ολες τις μπαταριες και οταν φορτιζει να μην δουλευετε το τηλεφωνο.

Θα δεις οτι κανει θαυματα το τηλεφωνακι.

Εγω στην αρχη ημουν απογοητευμενος αλλα ημουν και ολη την ωρα πανω απο το τηλεφωνο..

Οταν πιανει 25-30 βαθμους η μπαταρια καλο ειναι να την αφηνουμε να κατεβασει θερμοκρασια..(προαιρετικο)

Καθε στοιχειο οταν ανεβαζει θερμοκρασια χανει 20-30% τις διαρκειας του και αυτο εχει να κανει με ολες τις μπαταριες οχι μονο του τηλ μας.

Αν κανεις τα παραπανω θα βγαζεις 4-5 sot++. απλα βγαλε και το lg home screen και το αλλο το lg health.

Φωτεινοτητα στο αυτοματο και επειδη της lg η φωτεινοτητα ειναι για τα μπαζα βαλε το lux lite. Μπορεις να το ρυθμισεις και σε συγκεκριμενες φωτεινοτητες πως θα δουλευει.

Του lg εκτος οτι σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου δουλευει παραπανω αποτι πρεπει (τουλαχιστον για εμενα) σε αλλες συνθηκες δουλευει πιο χαμηλα αποτι πρεπει. Ασε που η ευαισθησια του ειναι τεραστια και αυτο τρωει την μπαταρια του + οτι σου σπαει τα νευρα αν βαλεις πανω στον αισθητηρα λιγο την σκια σου. Μου ειχε σπασει τα νευρα οταν προσπαθουσα να δω βιντεο στο σαλονι ή να βγαλω καποια φωτογραφια..

Edited by vamire666

Ήδη έχει φύγει το lg health και έχω Buzz launcher (δε τον αποχωριζομαι με τίποτα ). Την μπαταρία Έτσι την έκανα αλλα νόμιζα γενικώς η λογική του "ξεφορτισε εντελώς τη μπαταρία "

εχει αλλάξει. Τώρα που το είπες θα το κάνω μια δεύτερη φορά. Το τηλεφωνακι είναι σούπερ,ξεχνάς τι θα πει lag !!! Η μπαταρία όσο και να κρατάει ,εγώ θα το φχαρστιεμαι :)

Θα δω και το lux lite που πρότεινες

Ναι η φιλοσοφια εχει αλλαξει αλλα το θεμα ειναι οτι ετσι διαβαζει το συστημα την μπαταρια αλλιως θα εχεις μη πραγματικα ποσοστα τις μπαταριας σου.

Αυτο συνηθως το κανουμε αν αλλαξουμε rom καμια φορα. Και πιθανων οταν αλλαζουμε με 2η μπαταρια οταν η 1η ειναι αρκετα παλια και εχει χασει την δυναμη της.

Καλο ειναι να την φορτιζεις στο 30% αν θες μεγαλη διαρκεια ζωης και να το βγαζεις καπου στο 95%-98% και μια φορα το μηνα πληρως 0%-100% αλλα αυτα ειναι πολυ βαρετα πραγματα και προτιμω να δωσω 15ευρω οταν θα ερθει η ωρα της παρα να με βγαλει κανα 6μηνο παρααπανω :p

Θα παρω σιγουρα μια μπαταρια σε καποια φαση, ετσι για να υπαρχει :) Ειναι ευχης εργο οτι ενα Flagship εχει αποσπωμενη μπαταρια, οταν χαρη των σουπερ ντουπερ looks (λεμε τωρα) ειναι ολα unibody και , δεν ειμαστε και ολοι καλοι με τις λεπτοδουλειες να αλλαζουμε μονοι μας μπαταρια (βλεπε LG Optimus G, εμφανισιακα ειναι κατ'εμε ομορφοτερο, αλλα αντε αλλαξε του μπαταρια αν εισαι τσαπατσουλης οπως εγω :p ).

Σε καθε περιπτωση μεχρι στιγμης το κινητο δε με απογοητευει σε κανεναν τομεα!

σημερα απο το 100% που ηταν φορτωμενο εστελνα με μπλουτουθ σε ηχειο μουσικη . 3 ωρες ανοικτη η οθονη επεσε σε 45%.

Θα κανεις calibration την μπαταρια σου.

Ξεφοριτιζεις μεχρι να κλεισει.

Το βαζεις να φορτισει εως 100% διχως να το πειραξεις.

Το αφηνεις 30 λεπτα παραπανω μολις φορτισει για να σταθεροποιηθει η μπαταρια.

Το βγαζεις και το αφηνεις να ξεφορτωσει μεχρι να κλεισει ξανα. Μετα φορτιζεις κανονικα και voila ετοιμη η μπαταρια.

Αυτο ισχυει σε ολα τα android.

Καλο ειναι να κανετε αργη φορτιση οποτε μπορειτε σε ολες τις μπαταριες και οταν φορτιζει να μην δουλευετε το τηλεφωνο.

Θα δεις οτι κανει θαυματα το τηλεφωνακι.

Εγω στην αρχη ημουν απογοητευμενος αλλα ημουν και ολη την ωρα πανω απο το τηλεφωνο..

Οταν πιανει 25-30 βαθμους η μπαταρια καλο ειναι να την αφηνουμε να κατεβασει θερμοκρασια..(προαιρετικο)

Καθε στοιχειο οταν ανεβαζει θερμοκρασια χανει 20-30% τις διαρκειας του και αυτο εχει να κανει με ολες τις μπαταριες οχι μονο του τηλ μας.

Αν κανεις τα παραπανω θα βγαζεις 4-5 sot++. απλα βγαλε και το lg home screen και το αλλο το lg health.

Φωτεινοτητα στο αυτοματο και επειδη της lg η φωτεινοτητα ειναι για τα μπαζα βαλε το lux lite. Μπορεις να το ρυθμισεις και σε συγκεκριμενες φωτεινοτητες πως θα δουλευει.

Του lg εκτος οτι σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου δουλευει παραπανω αποτι πρεπει (τουλαχιστον για εμενα) σε αλλες συνθηκες δουλευει πιο χαμηλα αποτι πρεπει. Ασε που η ευαισθησια του ειναι τεραστια και αυτο τρωει την μπαταρια του + οτι σου σπαει τα νευρα αν βαλεις πανω στον αισθητηρα λιγο την σκια σου. Μου ειχε σπασει τα νευρα οταν προσπαθουσα να δω βιντεο στο σαλονι ή να βγαλω καποια φωτογραφια..

Φιλε βλεπω το κατεχεις το πραμα.Για την μπαταρια η φορτιση(2 φορες) να γινει με τον φορτιστη κανονικα η μεσω του pc;Η φωτεινοτητα παντα στο αυτοματο με το προγραμματακι που ειπες;

Εικόνα εκτός Όρων Πρόσβασης και Χρήσης.

"Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!!!"

Το προγραμματακι παντως τρωει περισσοτερη μπαταρια, απ'οση δουλεια κανει οποτε εφαγε ενα uninstall :P Δε ξερω αν φταιω εγω, αλλα εφαγε μπαταρια , και νταξει , ειναι κυριως για κινητα που δεν εχουν αισθητηρα για αυτοματη φωτεινοτητα. Δε ξερω αν εκανα κατι λαθος.

Δεν έκανες λάθος φίλε το lux πλέον είναι παρωχημένη εφαρμογή έχω να το δουλέψω από εποχής s4 που ήδη είχε αρχίσει να κάνει νερά,η εμπειρία μου λέει ότι το αυτόματο του g4 είναι εξαιρετικό και δεν μπορεί καμία εφαρμογή να βοηθήσει στην μπαταρία σου ίσως να ρίξει και το screen on time,για μένα η αυτόματη φωτεινότητα είναι πολύ καλή και μάλιστα πολύ καλύτερη από το προηγούμενο μου τηλέφωνο s6 edge plus :o

Καταλαβα οτι κατι δε παει καλα, απο λιγες ωρες χρησης μονο... Οποτε διεγραφη και ολα κομπλε. Μενω με δικες μου ρυθμισεις φωτεινοτητας ή αυτοματη, που οντως λειτουργει πολυ καλα!

Φιλε βλεπω το κατεχεις το πραμα.Για την μπαταρια η φορτιση(2 φορες) να γινει με τον φορτιστη κανονικα η μεσω του pc;Η φωτεινοτητα παντα στο αυτοματο με το προγραμματακι που ειπες;

Δεν πρεπει να εχει σημασια.Αρκει να μην γινει η οποια διακοπη της φορτισης κ η χρηση του κινητου κατα τη διαρκεια της. Παντα στο auto και το adjust sto periodically.

Το προγραμματακι παντως τρωει περισσοτερη μπαταρια, απ'οση δουλεια κανει οποτε εφαγε ενα uninstall :P Δε ξερω αν φταιω εγω, αλλα εφαγε μπαταρια , και νταξει , ειναι κυριως για κινητα που δεν εχουν αισθητηρα για αυτοματη φωτεινοτητα. Δε ξερω αν εκανα κατι λαθος.

Μαλλον κατι θα εκανες λαθος κ οχι δεν ειναι για κινητα διχως αισθητηρα το αντιστροφο μαλιστα.

Δεν πρεπει να εχει σημασια.Αρκει να μην γινει η οποια διακοπη της φορτισης κ η χρηση του κινητου κατα τη διαρκεια της. Παντα στο auto και το adjust sto periodically.

Μαλλον κατι θα εκανες λαθος κ οχι δεν ειναι για κινητα διχως αισθητηρα το αντιστροφο μαλιστα.

Δε βρισκω λογο να υπαρχει αυτο το προγραμμα σε κινητα με αισθητηρα παντως. Το μονο παραπανω ειναι οτι του θετεις στο ταδε φως της ημερας ποσο να ανεβαινει η φωτεινοτητα κλπ, αλλα ολο αυτο , οσο λειτουργει, καταναλωνει περισσοτερη μπαταρια απ'οσο ο ιδιος ο αισθητηρας του κινητου :)

Φιλε μπορεις εαν σου ειναι ευκολο να μας δωσεις τις ρυθμισεις που εχεις εσυ για την μπαταρια;Τι ρυθμιζουμε και που;Ειναι λιγο πολυπλοκο...

Edited by giorgos1966

Εικόνα εκτός Όρων Πρόσβασης και Χρήσης.

"Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!!!"

Δε βρισκω λογο να υπαρχει αυτο το προγραμμα σε κινητα με αισθητηρα παντως. Το μονο παραπανω ειναι οτι του θετεις στο ταδε φως της ημερας ποσο να ανεβαινει η φωτεινοτητα κλπ, αλλα ολο αυτο , οσο λειτουργει, καταναλωνει περισσοτερη μπαταρια απ'οσο ο ιδιος ο αισθητηρας του κινητου :)

Ενταξει δεν σου κανει τελειωσε. Ασε να ξερουμε και εμεις 5 πραγματα παραπανω ομως.

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Φιλε μπορεις εαν σου ειναι ευκολο να μας δωσεις τις ρυθμισεις που εχεις εσυ για την μπαταρια;Ειναι λιγο πολυπλοκο...

Δεν χρειαζεται να πειραξεις κατι. Αστο οπως ειναι αρκει για να σου σωσει την μπαταρια λογο χαμηλοτερων refresh που κανει ο αισθητηρας και αν εισαι απο αυτους που δεν θελουν στο full την φωτεινοτητα χωρις λογο και αιτια τοτε πατας πανω στο notification του και μετα κανεις link αφου θεσεις την επιθυμητη φωτεινοτητα.

Καλησπέρα. Έχετε διακρινει διαφορά στην αυτονομία πριν και μετά τα αντροιντ 6?

Έχω ένα ζ4 ταμπλετ και από την στιγμή που πήρα τα μμ(μια βδομάδα) έχει διπλασιαστει (χωρίς καμία υπερβολή)

Ισχύει κάτι παρόμοιο στο g4?

• Administrators
Ισχύει κάτι παρόμοιο στο g4?

Αν διαβάσεις πιο πίσω θα δεις ότι οι απόψεις διίστανται αν και σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι υπάρχει μια (μικρή) βελτίωση στην κατανάλωση με την 6.

Modpic.gif

καλησπερα παιδια.εχω παρατηρησει το εξης,οτι οταν φορτιζει που αναβαει πρασινο και το βγαζω μετα απο ενα λεπτο μολις το δουλεψω λιγο στο ιντερνετ πεφτει η μπαταρια αμεσως στο 99% οταν ομως φορτισει πληρως και το αφησω 30 ωρα και το βγαλω,για να πεσει στο 99% παει μετα απο αρκετη ωρα.αυτο γιατι συμβαινει? Edited by mpompa

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το LG G4