Jump to content

Προσοχή: Εργασίες Συντήρησης


MsK
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από σήμερα και μέχρι τουλάχιστον τις 17 Ιανουαρίου θα πραγματοποιούνται κάποιες «προγραμματισμένες» εργασίες συντήρησης που έχουν ως στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του myphone.gr. Είναι πολύ πιθανό σε αυτό το διάστημα να παρουσιαστούν διάφορα... προβλήματα ή bugs, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο σημαντικά, τα οποία είναι πιθανό να επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία του site. Αυτό το θέμα θα φιλοξενεί οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση.
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 88
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου το My Gallery περνάει σε κατάσταση ημι-λειτουργίας ώστε να πραγματοποιηθούν κάποιες σημαντικές αλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργεί φυσιολογικά, απεικονίζοντας όλες τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί σε αυτό, ώστοσο ΔΕΝ θα μπορεί να φιλοξενήσει νέες φωτογραφίες, ούτε νέα σχόλια.

 

Συνοψίζοντας:

 

1. Δεν μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες στο My Gallery.

2. Δεν μπορείτε να σχολιάσετε τις φωτογραφίες στο My Gallery.

 

3. Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες που έχουν ήδη ανέβει.

4. Μπορείτε να διαβάσετε τα σχόλια που έχουν ήδη δημοσιευθεί.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Σάββατο 15 Ιανουαρίου, περίπου στις 15.00 μ.μ. θα ξεκινήσει το πιο σημαντικό κομμάτι των εργασιών συντήρησης το οποίο θα ταλαιπωρήσει αρκετά, τόσο εμένα, όσο και εσάς. Το δεύτερο είναι αναπόφευκτο, το πρώτο είναι συνηθισμένο :)

 

Πιο αναλυτικά. Σταδιακά από τις 15.00 και μετά το forum θα κλείσει τις πύλες του για να πραγματοποιηθεί μια ριζική αναδιοργάνωση της database. Σειρά θα έχουν όλες οι υπόλοιπες ενότητες του myphone.gr, όπως φυσικά και το WAP Site. Ουσιαστικά, όσοι επισκέπτονται εκείνες τις πρώτες ώρες την κεντρική σελίδα του myphone.gr θα λαμβάνουν αυτό το ενημερωτικό μήνυμα, ώστε να γνωρίζουν ότι τίποτα δεν πηγαίνει στραβά και όλα είναι προγραμματισμένα...

 

Μέχρι το Σάββατο το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος της αναδιοργάνωσης και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε τίποτα να μην πάει στραβά, στο δεύτερο και κυριότερο κομμάτι της όλης διαδικασίας.

 

Από το Σάββατο το βράδυ έως και την Κυριακή το πρωί θα γίνουν πολλές εργασίες που περίμενα εδώ και αρκετό καιρό να κάνω, ωστόσο δεν ήθελα να κλείσω για περισσότερο από 10-20 λεπτά το site, τον Apache κ.ο.κ.

 

Κάποια στιγμή θα με πάρει ο ύπνος πάνω από το πληκτρολόγιο. Αναπόφευκτο. Μετά από 2-3 ώρες ξεκούραση θα επανέλθω δριμμύτερος για να συνεχίσω με το 3ο και πιο κουραστικό μέρος της διαδικασίας, το οποίο έχει να κάνει με την πραγματοποίηση διαφόρων ενεργειών, που θα επαναφέρουν το forum σε πιο εξελιγμένη μορφή.

 

Η σημαντικότερη από αυτές τις αλλαγές είναι ότι θα αλλάξει το πρόγραμμα διαχείρισης των forum και θα περάσουμε επιτέλους στην εποχή του vBulletin3. ΗΔΗ έχουν γίνει πολλές ενέργειες για να διασφαλιστεί ένα είδος συμβατότητας με το γνωστό μας vB2.2, ωστόσο το user interface και ΟΛΕΣ οι λειτουργίες θα αναβαθμιστούν ριζικά με σκοπό την πιο εύκολη πλοήγηση στα forums, την πιο άνετη ανάγνωση των μηνυμάτων και την προστασία από spamming και άλλα τεινά που μας έχουν βασανίσει τους τελευταίους μήνες.

 

Το νέο vB θα αντικαταστήσει το παλιό, ωστόσο ήδη έχει υποστεί αρκετές παρεμβάσεις για να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικό στη χρήση. Προσωπικά έχω αφιερώσει περισσότερες από 1.500 ώρες στο debugging και την προσαρμογή του.

 

Κάποια στιγμή, λογικά τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας, το vB 3.0 θα βρίσκεται online και το /forum/ όπως και η κεντρική σελίδα θα ξανανοίξουν τις πύλες τους. Λίγο αργότερα θα επανέλθει πλήρως λειτουργικό και αναβαθμισμένο το My Gallery -ναι, με δυνατότητα διαγραφής των δικών σας φωτογραφιών - , ενώ θα ακολουθήσει το My Devices, χωρίς καμία αλλαγή αφού αυτές έχουν ήδη γίνει από τώρα.

 

Κάπως έτσι θα φτάσουμε στο πρωί της Δευτέρας και φυσικά τότε θα αρχίσουν τα δύσκολα. Θα επανέλθει και πάλι το My Links, άδειο πλην όμως αναβαθμισμένο (ώστε να μην ταλαιπωρούμε με εγκρίσεις links και να μπορείτε επιτέλους να προσθέσετε τα αγαπημένα σας και να τα διαχειριστείτε όπως και τα bookmarks του browser σας).

 

Όλες αυτές οι ενότητες έχουν κατασκευαστεί από την αρχή και είναι πλήρως συμβατές και verified ως XHTML 1.0 Transitional. Αυτό σημαίνει ότι κανένας browser δεν θα έχει πρόβλημα στο rendering των σελίδων και κάποιοι θα παρουσιάζουν τις σελίδες πολύ πιο γρήγορα από ποτέ.

 

Το WAP Site θα παραμείνει κλειστό όλες αυτές τις ημέρες όπως και το κανονικό site και θα επανέλθει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Και αυτό πλήρως αναβαθμισμένο με το iMage 2.0 να κάνει την εμφάνισή του και φυσικά... να μην λύνεται ακόμη το πρόβλημα με τα ελληνικά στο forum. Τουλάχιστον και αυτό περνάει στην εποχή της XHTML-MP (διατηρώντας ωστόσο και δεύτερα scripts σε WML).

 

Μετά τις 23 Ιανουαρίου θα ακολουθήσουν οι 2 τελευταίες ενότητες (My Software και My Links) για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναβάθμισης. Παράλληλα θα γίνεται debugging στο vB3 ώστε να βελτιστοποιηθεί, σύμφωνα με το δικό σας feedback.

 

Συνοψίζοντας, οι αλλαγές είναι τόσες που το log file τους ξεπερνάει τα 500kb plain-text. Όλες είναι προς το καλύτερο, κάποιες ίσως μας ταλαιπωρήσουν μέχρι να τις συνηθίσουμε, κάποιες ίσως να τις απορρίψουμε, κάποιες θα είναι απενεργοποιημένες για να ενεργοποιηθούν σταδιακά τον επόμενο μήνα.

 

Στην πορεία θα δούμε :)

 

Συνοψίζοντας, το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής:

 

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, 15.00: Απενεργοποίηση Forum (off)

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, 17:00: Απενεργοποίηση Forum (διαγραφή vb2)

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, 19:00: Εγκατάσταση Forum (vb3)

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, 13:00: Συγχρονισμός βάσεων

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, 19:00: Πραγματοποίηση αλλαγών της τελευταίας στιγμής, debuggin και όλα τα σχετικά

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, μετά τις 03:00: Ενεργοποίηση Forum (vb3)

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 15:00: Επαναφορά My Gallery, My Links, My Devices

 

--- debugging period ---

 

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου: Επαναφορά WAP Site

 

--- debugging period ---

 

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου: Επαναφορά My Software, My Library

 

--- debugging period ---

 

Μετά από αυτό θα ηρεμήσω εγώ. Εσείς πάντως νωρίτερα.

 

Ζητάω προσωπικά συγνώμη γι αυτήν την ταλαιπωρία που θα υποστείτε, ωστόσο πραγματικά την κρίνω απαραίτητη αφού σχεδόν τα πάντα θα εξελιχθούν προς το καλύτερο, κάνοντας τη συμβίωσή μας με το forum ακόμη καλύτερη. Θέλω να σας ευχαριστήσω προκαταβολικά για την υπομονή σας και φυσικά, να μου ευχηθώ ένα ευτυχισμένο weekend :)

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

καλο κουραγιο και καλη επιτυχια Μανο!!! φροντισε να εχεις full supply τσιγαρα , καφεδες κτλ κτλ , αλλα και να ξεμεινεις καποιος θα βρεθει να σου φερει ειμαι σιγουρος
Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.
Link to comment
Share on other sites

Καλη επιτυχια και αρκετη υπομονη. Θα την χρειαστεις...(και μονο που διαβασα ολα αυτα, :wacko: :wacko: :wacko: )

Αν τα βρεις σκουρα, κοιτα την υπογραφη μου. Θα βοηθησει.

Link to comment
Share on other sites

1500 ώρες debugging ? WOW !!! Αυτό μεταφράζεται σε 2 μήνες, μέρα και νύχτα, 7 μέρες της εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα χωρίς διάλειμμα.

 

Ευχαριστούμε όσους δουλέψανε και θα δουλέψουνε για να μπορούμε να κάνουμε εμείς κλικ στο myphone !

 

Κουράγιο και καλή τύχη.

 

Είθε να πέσουνε ξερά όλα τα bugs !

 

:)

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kyramas (13 Ιαν. 2005 , 11:25)

 

 

Είθε να πέσουνε ξερά όλα τα bugs !

 

:)

 

 

έννοια σου και τα πολεμάμε ασταμάτητα... :o

Link to comment
Share on other sites

Μάνο συνέχισε την καλή δουλειά όλοι εμείς είμαστε στο πλευρό σου πνευματικα.

 

Καλή επιτυχία στις αλλαγές!

 

Θα παρατηρήσουμε κάποιες αλλαγές με την εκγατάσταση της νέας έκδοση του vbulletin?

 

Ευχαριστώ!

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

Link to comment
Share on other sites

Kalo kouragio Mano k se olous tous Teamates tou MyPhone!

::LiNK RaMoNe

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------

:Xhttp://www.eff.org/br/brstrip.gif:X

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος manos the greek (13 Ιαν. 2005 , 14:51)

 

Μάνο συνέχισε την καλή δουλειά όλοι εμείς είμαστε στο πλευρό σου πνευματικα.

 

Καλή επιτυχία στις αλλαγές!

 

Θα παρατηρήσουμε κάποιες αλλαγές με την εκγατάσταση της νέας έκδοση του vbulletin?

 

Ευχαριστώ!

 

 

ΠΟΛΛΕΣ.

Πήγαινε στη σελίδα του vbulletin να δεις πως είναι το 3άρι. ROX. :cool:

Link to comment
Share on other sites

Καλο κουραγιο, κρατα γεραααα μεχρι το τελος.

@ Nokia 3230 - Nokia 6131 - Nokia E51 - Nokia 5530XM - HTC Desire - Motorola Defy+ - Nexus 5 - Xiaomi Redmi Note 4X - Xiaomi Mi 9T @

 

Intel i7 4770k/\Gigabyte GA-Z87X-UD4H/\G.SKILL Sniper 2x8GB DDR3/\nVidia GTX 970/\SSD Samsung 850 EVO 250GB/\Enermax Triathlor FC 650W/\DELL U2713HM

Link to comment
Share on other sites

Γερα μεγαλε Μανο και μπραβο που δεν επαναπαυεσαι και συνεχως προσπαθεις το καλυτερο.

http://new.koolart.co.uk/catalog/images/1822.jpg

http://www.msprotege.com/vbb225/images/smilies/drive.gif

My love for you insatiable, not superficial

You 'LL never waLk aLone!

Link to comment
Share on other sites

MsK,

 

Καλό κουράγιο, και ελπίζω αυτή η αναβάθμιση να σε δικαιώσει, και να έχει περισσότερους χρήστες το νεο myphone.gr/forum. Εμείς πάντως θα είμαστε εδώ και θα υποστηρίζουμε το myphone.gr ότι κι άν γίνει, που εύχομαι να είναι το καλύτερο...

Ericsson PH388, Ericsson T29, Panasonic GD35, Panasonic GD87, Nokia 8210, Nokia 3210, Nokia 3310, Nokia 3410, Nokia 7250i, Nokia 6100, Nokia 6510, Nokia N-Gage, Mitsubishi M341i, Sharp GX-17, Nokia 6020, Nokia E50, Nokia 6120 Classic, Nokia 5800XM, Nokia N900, Huawei Ideos X5 Pro, Acer Liquid E2, Lenovo K3 Note, Xiaomi Mi A1, Nokia 7.2, Poco F3 and counting...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...