Jump to content

MP3 players (τιμές, συγκρίσεις, εντυπώσεις και mini-FAQ)

teorizo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλα και 3 ιντσες να ηταν η οθονη καλυτερα..

τελικα ποιο εχει καλυτερο ηχο απο zen και D2?

Creek A50i R | Dynavox TC-750 | Huawei MediaPad T3 10 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | Pioneer PL-117D | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

• Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πηρα το cowon d2 4gb το Δεκεμβρη και του βαλα και μια καρτα μνημης άλλα 4 γιγα...Λοιπον ειναι κορυφαιο γκατζετακι.Σαν mp3 player ειναι αριστο,η ηχητικη του ποιοτητα ειναι πολυ υψηλη.Σε συγκριση με αλλα players(creative,sony κτλ.) δεν ξερω αν ειναι καλυτερη ή χειροτερη.Γιατι ακουγεται ηδη τοσο καλα,που εκτιμω οτι οι διαφορες δε θα ειναι ευκολα ακουστες απο το μεσο χρηστη αφενος,αφετερου θα θες και ακριβα ακουστικα για να τις διαπιστωσεις.Παντως πολλοι χρηστες του πινουν νερο στο ονομα του,άλλα reviews λενε οτι ακουγονται καλυτερα sony,creative,οποτε ευκολα δε βγαινει ακρη.Προσωπικα,εχω να πω οτι μου ακουγεται αψογα,ενω εχει και καποια στοιχεια που το κανουν να ξεχωριζει απο τον ανταγωνισμο.Πρωτα απο ολα,ειναι φτιαγμενο σαν τανκ.Φοβερη ποιοτητα κατασκευης.Επιπλεον δεν ειναι σκετη συσκευη αναπαραγωγης ηχου.Παιζει βιντεος,φωτος,ραδιο,γραφει φωνη(και απο ραδιο),εχει flash player για παιχνιδακια,αριθμομηχανη απλη και επιστημονικη,notepad με γραφιδα,ενω υπαρχει και μια πολυ ενεργη κοινοτητα που το υποστηριζει απο πισω του,που φτιαχνει skins και εφαρμογες για αυτο(προσφατα του εβαλαν μεσα τη βικιπαιδεια!).Κατα τη γνωμη μου συγκαταλαγεται αναμεσα στα 5 καλυτερα flash players απο πλευρας ηχου,αλλα πιστευω οτι δεν ειναι για τον καθενα.Η οθονη αφης δε βολευει τους παντες και πρεπει να εισαι ψιλογκατζετακιας για να εχεις στην κατοχη σου τετοια συσκευη.Εμενα με εχει βολεψει πολυ παντως,τη χειριζομαι μεσα απο τη τσεπη μου με remapping των εξωτερικων κουμπιων και ολα τελεια:)

ΥΓ1.Ειπα για την μπαταρια του?Δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα!To κουνελακι της Duracell αν ηταν,θα ειχε γερασει και πεθανει πριν εξαντληθει η διαρκεια της :lol:

ΥΓ2.Το ζευγαρωσα με τα Sennheiser PX-100.Φοβερα ακουστικα!!Ο συνδυασμος σκοτωνει απλως!Δεν εχω προβλημα να κυκλοφορω με αυτα,μου φαινονται αρκετα κομψα,αλλωστε τι με νοιαζει τι λεει ο κοσμος,στον κοσμο που ζουμε μπορει να πεσεις στο Συνταγμα και να σε σκουντησουν μετα απο μια βδομαδα να δουν αν ζεις :lol:.Τι θα πουν οι περαστικοι για τα ακουστικα μου με ενοιαξε :p?Παντως δεν ακουγονται για ακουστικα των 47 ευρω,αλλα για πολλα περισσοτερα.Εχουν πολυ μπασο,χωρις να χρειαζεται να βουλωσεις τα αυτια σου,κινδυνευοντας να σε πατησει κανα λεωφορειο:O

ΥΓ.Α,η Cowon βγαζει συχνα πυκνα νεα firmwares για τη συσκευη και πολλοι χρηστες γκρινιαζουν για τα bugs τους.Προβληματα δηλ. με το ID3 tagging βασικα,σε Ogg αρχεια.Αλλα εγω εχω τα παντα οργανωμενα σε folders,mp3 & wma,και δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα :cool:

ΕΝΤΙΤ.Ακουγεται πολυ δυνατα!!37+37 mW @ 16 Ohm ειναι αυτα!!

2) Να ενσωματώσεις υπότιτλους και να το περάσεις στο iPod. Δεν υπάρχει η δυνατότητα ξεχωριστού αρχείου video - ξεχωριστού srt. Τι έχεις; PC ή Mac;

Pc........mporeis na voithiseis?

καλα και 3 ιντσες να ηταν η οθονη καλυτερα..

τελικα ποιο εχει καλυτερο ηχο απο zen και D2?

Καλύτερο δεν ξέρω αλλά τουλάχιστον ισάξιο με πολύ καλά ακουστικά είναι αυτό:

http://www.sony.gr/view/ShowHubPage.action?site=odw_el_GR&hubpage=1203501618487&hubblock=2

http://www.sony.gr/view/ShowHubPage.action?site=odw_el_GR&hubpage=1203501618487&hubblock=2

w910 μου θυμίζει:p.

Καλή προσπάθεια από τη sony, αν είχε και slot για κάρτα μνήμης...

Επίσης εντυπωσιακή αυτονομία.

Όμως η οθόνη του είναι κατώτερη τόσο από του d2 όσο και από του zen.

Το d2 είναι καταπληκτικό μηχάνημα, αν δεν είχε οθόνη αφής και ήταν πιο λογικά κοστολογημένο θα το έπαιρνα.

Το zen από την άλλη, για αυτά που προσφέρει είναι τσάμπα.

Το sony θα πουλήσει πολλά, αν δεν κάνει πάνω από 200 ευρώ.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Αλλά χωρίς ραδιόφωνο... :(

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

Πολλά τηλεοπτικά κανάλια και εκπομπές, καθώς και ειδησεογραφικά πρακτορεία, διαθέτουν τοποθεσίες RSS και Podcast. Πολλές από αυτές είναι απόλυτα συμβατές με το WALKMAN® σας.

Motorola Startac 130, Motorola v360, Motorola Razr v3i, Motorola Razr v3x, Motorola Rizr z3, Motorola Pebl U6, Motorola Pebl U9, Motorola Ming a1200, Motorola Milestone, Motorola Droid Razr, Motorola Moto X (2014), Motorola Moto Z, Motorola Moto Z2 Force, Google Pixel 6

Αλλά χωρίς ραδιόφωνο... :(

Αυτό δεν το πρόσεξα:blink:

Μεγάλη έλλειψη:mad:

@spazoklabanias

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ review..

σε ευχαριστω!!!

ειμαι στον ιδιο τροπο σκεψης..

να σκεφτεις ειχα και στο ματι τα σεν που λες..

Creek A50i R | Dynavox TC-750 | Huawei MediaPad T3 10 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | Pioneer PL-117D | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

http://www.iaudiophile.net/forums/forumdisplay.php?f=53

Εδω ειναι το φορουμ της κοινοτητας που το υποστηριζει.Ειναι πολυ ψαγμενα παιδια,πραγματικοι audiophile,ο,τι θελει κανενας να ρωτησει εκει,το ξερουν το γκατζετακι απ'εξω και ανακατωτα.Να το ψαξετε καλα γενικα πριν το αγορασετε,γιατι δεν ειναι και φτηνο(στα 200 ευρω το 4αρι και στα 250 το 8αρι στο ελληνικο ηλεκτρονικο κατραστημα απο οπου το πηρα).Ευτυχως ,υποστηριζει καρτες SDHC.Επαναλαμβανω,δεν ειναι για τον καθενα και αν σας ενοχλουν τα bugs των εκαστοτε firmwares να το σκεφτειτε καλα.Ωστοσο πρεπει να ειστε πολυ "ψειρες" για να συμβει κατι τετοιο.Για μενα παντως ειναι η καλυτερη αγορα που εχω κανει.Ακομα δεν το εχω βαρεθει 4 μηνες τωρα και οπου το εχω δειξει εχουν μεινει με ανοιχτο το στομα :D.

Τα ακουστικα που προτεινα ειναι κορυφαια,τα πηρα απο Νακα και ειναι με 2 χρονια εγγυηση :cool:

σε λευκο η μαυρο;; αν μπορεις καμμια φωτογραφια;;

http://img120.imageshack.us/img120/4446/p1000239qx3.jpg http://img120.imageshack.us/img120/1070/p1000240ka7.jpg

http://img120.imageshack.us/img120/851/p1000242te1.jpg http://img178.imageshack.us/img178/7270/p1000243ar3.jpg

Το πηρα μαυρο,γιατι αυτο ηταν μονο διαθεσιμο(ετσι και αλλιως αυτο θα διαλεγα :)).Μου εκαναν δωρο την crystal clear θηκη που βλεπετε και που εκτοτε δεν του την εχω βγαλει καθολου.Το screen protector που του εχω βαλει ειναι ενα της πλακας,του 1 ευρω,αλλα παρολα αυτα η οθονη αφης λειτουργει αψογα!Σημειωτεον το protector τo ειχα παρει για αλλη συσκευη,αλλα ενω δε δουλεψε σε εκεινη,εδω δουλευει μια χαρα.

ευχαριστω πολυ..

δεν ξερω αν θα δουλεψει με mac??

το ψαχνω..

Θεωρητικα δουλευει κανονικα σε Mac και Linux.

Αλλα επειδη δεν ειμαι χρηστης των ανωτερω πλατφορμων,ισως καλυτερα να απανταγε καποιος που ξερει σιγουρα.

Αγόρασα πρόσφατα το YP P2 της Samsung (8g). Το παρήγγειλα από Αγγλία με συνολικό κόστος 187 ευρώ.

Χωρίς να έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις από μουσική και βίντεο, μπορώ να πω ότι η απόδοσή του είναι μια χαρά (ειδικά στο θέμα του βίντεο).

Επίσης η Samsung διαρκώς αναβαθμίζει το firmware και προσθέτει νέες δυνατότητες (στην επόμενη λέγεται ότι θα προσθέσει και εγγραφή φωνής)

Στις δυνατότητές του, εκτός απο αναπαρωγή ήχου, βίντεο, εικόνας και κειμένου (txt) περιλαμβάνονται ραδιόφωνο (μπορείς να εγγράψεις αυτό που ακούς), σύνδεση bluetooth με το κινητό, RSS feeds, παιχνίδια (για την ώρα τίποτα το ιδιαίτερο) και οθόνη αφής.

Bob

@spazoklabanias

αν μπορεις ανεφερε, αν παιζει κανονικα απο την SD ενα τραγουδι

και αν μπορει να μεταφερθει απο την SD στην κυρια μνημη ενα τραγουδι..

Ναι,παιζει κανονικα απο την καρτα μνημης τραγουδια,εγω εκει τα βαζω,γιατι βαριεμαι να το συνδεω στο πι σι με καλωδιο,καλυτερα με card reader :p.

Μεταφορα τραγουδιου απο καρτα σε κυρια μνημη και αντιστροφα δε γινεται χωρις τη μεσολαβηση υπολογιστη.Ωστοσο μπορεις να διαγραψεις τραγουδια και γενικα αρχεια απο τη συσκευη,χωρις να χρειαστει να συνδεθεις στο πι σι.

η χωρητικοτητα πχ στο 4αρι ειναι οντως 4 GB?..

απο οτι ειδα για μακ, απλως πρεπει να μπει σε msc..

w910 μου θυμίζει:p.

Καλή προσπάθεια από τη sony, αν είχε και slot για κάρτα μνήμης...

Επίσης εντυπωσιακή αυτονομία.

Όμως η οθόνη του είναι κατώτερη τόσο από του d2 όσο και από του zen.

Ναι όντως θυμίζει το W910i (δεν είναι κακό αυτό :D)... η οθόνη του είναι 2.4" δηλ. 0.1" μικρότερη των άλλων 2. Κάτσε να την δούμε από κοντά όμως γιατί αν έχει την ποιότητα της οθόνης του w910i (λέμε τώρα) δεν θα μου έλειπαν καθόλου οι 0.1(!!!) ίντσες διαφορά από τα άλλα 2. Παρεπιπτόντως η οθόνη του d2 μπορεί να είναι touch,αλλά σε χρωματική απόδοση και επίπεδο μαύρου είναι πολύ πίσω...του Zen είναι πολύ καλή όμως.

Oι οθονες του Ζen και του D2 ειναι 24bit (16εκατ.χρωματα) ενω του Sony 18bit(262χιλ.χρωματα).Η χρωματικη αποδοση και των δυο πρωτων συσκευων ειναι αψογη,μακραν η καλυτερη του ειδους τους και,φυσικα,πολυ ανωτερη του Sony.

Το δικο μου D2 των 4 γιγα,εχει πραγματικη μνημη 3,811 γιγα.

Λειτουργει σε MSC και MTP mode.

@nikosxeng3

Αφου δουλευεις σε Mac,γιατι δε σκεφτεσαι το ipod touch?Νομιζω ειναι πολυ ανωτερο ολων στο θεμα της οθονης και γενικα ειναι πολυ καλη συσκευη,αν εξαιρεσεις την αλμυρη τιμη της.Επισης αλλη προταση το archos 405.Μεγαλη οθονη 3,5" και πολυ λογικη τιμη στα 2γιγα (150 ευρω περιπου).Με μια φθηνη καρτουλα SDHC 8 γιγα των 35-40 ευρω περιπου ευκολα παει στα 10 γιγα!!Θα προτεινα και το samsung yp-p2,αλλα νομιζω οτι αυτο δεν παιζει καθολου σε Mac.Tις συσκευες αυτες τις προτεινω(ειδικα το ipod),γιατι καποια reviews χρηστων για το cowon ανεφεραν οτι συχνα κρασαρε σε Mac,ενω δουλευε αψογα σε Linux.Νομιζω ειναι κριμα να παρεις να το αγορασεις και να διαπιστωσεις τετοιο προβλημα.To ipod touch νομιζω θα σου ταιριαζε καλυτερα.Αν ειχα τα χρηματα και δουλευα σε Mac,θα το επαιρνα χωρις δευτερη συζητηση.

Oι οθονες του Ζen και του D2 ειναι 24bit (16εκατ.χρωματα) ενω του Sony 18bit(262χιλ.χρωματα).Η χρωματικη αποδοση και των δυο πρωτων συσκευων ειναι αψογη,μακραν η καλυτερη του ειδους τους και,φυσικα,πολυ ανωτερη του Sony.

Το δικο μου D2 των 4 γιγα,εχει πραγματικη μνημη 3,811 γιγα.

Λειτουργει σε MSC και MTP mode.

Η οθόνη του Zen είναι ανώτερη από του D2... και καλύτερο επίπεδο μαύρου και καλύτερα χρώματα...όπως μπορέι π.χ. και του Sony να είναι καλύτερη από του D2 (πάντα υποθετικά μιλάω). Η ενασχολησή μου με το αντικέιμενο σε πρακτικό επίπεδο όπως και πολλών άλλων υποθέτω, μου έχει δείξει ότι τα Specs δεν είναι το πάν όταν έχουμε να κάνουμε με εικόνα και ήχο...τα ίδια έχω δεί και σε τηλεοράσεις LCD με αστρονομικά νούμερα Contrast (π.χ. Samsung) που τρώνε σκόνη από κάτι Sharp με πιο πολύ προσγειωμένα νούμερα... Η ποιότητα του LCD Panel παίζει σημαντικό ρόλο. Αν δεν τα δείς δίπλα δίπλα δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα... Όπως και τα mW στην έξοδο ήχου... το D2 δεν είναι τόοοοοσο δυνατότερο σε ήχο από άλλα MP3 players που διαθέτουν πολύ μικρότερη έξοδο...

Tα Sony έχουν φιλοσοφία iPod (άριστο+άμεσης απόκρισης UI και κομψότητα) αλλά με κορυφάιο ήχο...το D2 είναι άλλη σχολής Player με υποστήριξη mass storage device, FM Recording, SD Expansion κ.τ.λ. με πιο δύσχρηστο UI (με κορυφαίο ήχο αν του αγοράσεις καλά ακουστικά). Όλα είναι περί ορέξεως...το καθένα έχει τα δυνατά του σημεία... Ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του επιλέγει.

@nikosxeng3

Αφου δουλευεις σε Mac,γιατι δε σκεφτεσαι το ipod touch?Νομιζω ειναι πολυ ανωτερο ολων στο θεμα της οθονης και γενικα ειναι πολυ καλη συσκευη,αν εξαιρεσεις την αλμυρη τιμη της.Επισης αλλη προταση το archos 405.Μεγαλη οθονη 3,5" και πολυ λογικη τιμη στα 2γιγα (150 ευρω περιπου).Με μια φθηνη καρτουλα SDHC 8 γιγα των 35-40 ευρω περιπου ευκολα παει στα 10 γιγα!!Θα προτεινα και το samsung yp-p2,αλλα νομιζω οτι αυτο δεν παιζει καθολου σε Mac.Tις συσκευες αυτες τις προτεινω(ειδικα το ipod),γιατι καποια reviews χρηστων για το cowon ανεφεραν οτι συχνα κρασαρε σε Mac,ενω δουλευε αψογα σε Linux.Νομιζω ειναι κριμα να παρεις να το αγορασεις και να διαπιστωσεις τετοιο προβλημα.To ipod touch νομιζω θα σου ταιριαζε καλυτερα.Αν ειχα τα χρηματα και δουλευα σε Mac,θα το επαιρνα χωρις δευτερη συζητηση.

Την αποψή μου την έχω πεί και παλιότερα για το Touch μιας και είμαι κάτοχος... Αν το εξετάσουμε καθαρά σαν MP3 Player... μπροστά στα iAudio/Sony/Creative σε θέμα ήχου είναι πίσω και δεν το βοηθάει ούτε το σχεδόν "άχρηστο" Equalizer που διαθέτει. Τώρα αν το κύριο ζητούμενο είναι το βίντεο και η μεγάλη οθόνη, τα Archos είναι σαφώς μια πολύ καλή λύση.

Oι οθονες του Ζen και του D2 ειναι 24bit (16εκατ.χρωματα) ενω του Sony 18bit(262χιλ.χρωματα).

Σε αυτό αναφερόμουν και όχι στο 0,1 διαφορά σε ίντσες στο μέγεθος.

Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα, αλλά η οθόνη του zen είναι προγματικά κορυφαία σε απόδοση και φωτεινότητα.

Σε αυτό αναφερόμουν και όχι στο 0,1 διαφορά σε ίντσες στο μέγεθος.

Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα, αλλά η οθόνη του zen είναι προγματικά κορυφαία σε απόδοση και φωτεινότητα.

Ναι Ok φίλε μου...συμφωνώ πάντως ότι το Zen έχει κορυφαία οθόνη αν και αυτά φαίνονται από κοντά...γιατί πάντα σε θεωρητικό επίπεδο έπρεπε να ήταν εφάμιλη του D2...αλλά ΔΕΝ... (ίσως να φταίει και το touch-film που έχει η οθόνη του D2 και αλοιώνει την απόδοση της)

Ναι Ok φίλε μου...συμφωνώ πάντως ότι το Zen έχει κορυφαία οθόνη αν και αυτά φαίνονται από κοντά...γιατί πάντα σε θεωρητικό επίπεδο έπρεπε να ήταν εφάμιλη του D2...αλλά ΔΕΝ... (ίσως να φταίει και το touch-film που έχει η οθόνη του D2)

Δεν έχω δεί την οθόνη του d2, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα.

Έχω γύρω μου δεκάδες οθόνες κινητών που πολύ θα ζήλευαν την οθόνη του zen.

Και το d2 θα έπρεπε έτσι και αλλιώς λόγω τιμής να έχει καλύτερη οθόνη.

Τώρα κατά πόσο συμβαίνει αυτό δεν μπορώ να το ξέρω γιατί δεν έχω και ένα d2 να τα συγκρίνω

Δεν έχω δεί την οθόνη του d2, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα.

Έχω γύρω μου δεκάδες οθόνες κινητών που πολύ θα ζήλευαν την οθόνη του zen.

Και το d2 θα έπρεπε έτσι και αλλιώς λόγω τιμής να έχει καλύτερη οθόνη.

Τώρα κατά πόσο συμβαίνει αυτό δεν μπορώ να το ξέρω γιατί δεν έχω και ένα d2 να τα συγκρίνω

Προσωπικά τα έχω συγκρίνει και το Contrast, επίπεδο μαύρου και χρώματα του Zen ΔΕΝ τα έχει... Τώρα όσο για την τιμή που λές, το D2 δικαιολογεί την τιμή του με άλλες λειτουργίες που δεν διαθέτει το Creative. Βέβαια ο αντιπρόσωπος της Cowon εδώ στην Ελλάδα τσιμπάει πολύ τις τιμές και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που τα iAudio είναι τόσο ακριβά. Και μιας και είπαμε για χαρακτηριστικά οθονών...και το W910 έχει οθόνη 262.000 χρωμάτων και μπροστά στην οθόνη του D2 φαίνεται καλύτερο... Σε σύγκριση με το Zen δεν μπορώ να σου πώ γιατί απ'ότι βλέπω στην αποθήκη δεν έχουμε κανένα σε Stock :lol: (πουλάν πολύ τα άτιμα!!!)