nickgt7 Δημοσιεύτηκε November 6, 2015 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 6, 2015 έψαξα και τα κινέζικα αλλα πολύ manual δουλεία ρε παιδία. για κάποιον ψιλοάσχετο και χωρίς αρκετό χρόνο δύσκολα να ασχοληθείς. Τελικά μετα απο πολύ σκέψη έχω καταλήξει σε κάποια κινητα. παρακαλώ για την βοηθειά σας. LG G3 - ακούω μικτά σχόλια Samsung A7 - οχι το καλά λογια Samsung S5 neo - ισχύει οτι είναι χειρότερο απο το S5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
referi Δημ. November 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2015 Θεωρώ βάση τιμης-χαρακτηριστικων η αγορά g3 για μένα είναι μονόδρομος.για samsung δεν μπορώ να αναφέρω γνώμη μιας και δεν είχα ποτέ.g3 φίλου που έχω χειριστεί με άφησε απόλυτα ικανοποιημενο(το 32αρι πάντα).ημουν έτοιμος για αγορά και εγώ αλλά είπα να παω σε microsoft να δω και κάτι διαφορετικο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maiden2 Δημ. November 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2015 Το g3 στα λεφτά αυτά (260) / είναι τέλεια επιλογή Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jimi_Gr Δημ. November 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2015 Σε design εμένα μου αρέσει το A7 λόγω του πάχους. Αλλά σαν συσκευή το G3 είναι ανώτερο σε όλα. Αυτό με τα 3gb ram και 32gb rom. Από 290€ το είδα στο Σκρουτζ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lefteris556 Δημ. November 7, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2015 Εχω το g3 5 μερες τωρα και το κινητο για τα λεφτα που οπως αναφερονται απο πανω στα 290 ειναι πολυ καλη επιλογη.το να παρεις στα 260 το 16αρι με 2 gb ram ειναι κριμα να κολησεις στα 30 ευρω..προσωπικα επειδη ειχα ενα πολυ κατωτερο κινητο πριν αυτο τωρα μου φαινεται πυραυλος..απολυτως το παραμικρο προβλημα μεχρι στιγμης με lag π εχουν αναφερει οπως και για την μπαταρια του π εκανα τις 3-4 πρωτες φορτισεις στο 80% και οι επομενες να ειναι στο 100% με χρηση του κινητου και με χρηση δεδομενων η μπαταρια απο 80% μεσα σε 16 ωρες εχει πεσει στο 38%.δηλαδη σε γενικες γραμμες παρα μα παρα πολυ ικανοποιημενος με την επιλογη μου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_pr_mp Δημ. November 7, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2015 Το Α7 το πήρε φίλος πριν από περίπου μία εβδομάδα και είναι απόλυτα ευχαριστημένος. Δεν έχει βρει κανένα προβλημα και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gdp77 Δημ. November 7, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2015 (edited) έψαξα και τα κινέζικα αλλα πολύ manual δουλεία ρε παιδία. για κάποιον ψιλοάσχετο και χωρίς αρκετό χρόνο δύσκολα να ασχοληθείς. Τελικά μετα απο πολύ σκέψη έχω καταλήξει σε κάποια κινητα. παρακαλώ για την βοηθειά σας. LG G3 - ακούω μικτά σχόλια Samsung A7 - οχι το καλά λογια Samsung S5 neo - ισχύει οτι είναι χειρότερο απο το S5 Η επιλογή είναι σαφώς δική σου, απλά θα αναφέρω το εξής: Σχετικά με τα κινέζικα, συνήθως τα επιλέγουν οι πιο "ψαγμένοι", που έχουν την τάση για πολλά παιχνίδια με custom ή official roms. Ακόμα και οι "άσχετοι", λόγω χαμηλού κόστους συσκευών δεν φοβούνται να αρχίσουν και οι ίδιοι να πειραματίζονται με φλασαρίσματα κτλ. Το αποτέλεσμα είναι στα αντίστοιχα threads -που πιθανόν σε οδήγησαν στο αρχικό σου συμπέρασμα- να γίνεται ο κακός χαμός από τεχνικές πληροφορίες, φλασαρίσματα, προβλήματα κτλ. Αυτή όμως δεν είναι απαραίτητα η πραγματικότητα. π.χ. ως κάτοχος μια εβδομάδας του xiaomi redmi note 2, το έχω με την αρχική rom που παρέλαβα, και δεν έχω πειράξει τίποτα ακόμα (άλλο που θα το κάνω γιατί γουστάρω). Η xiaomi βγάζει κάθε βδομάδα developer rom. Δεν είσαι όμως υποχρεωμένος να ασχοληθείς. Μπορείς απλά να αγοράσεις την συσκευή, να περάσεις τις ρυθμίσεις σου και τέλος. Κατά την γνώμη μου αυτά για την πολύ "manual" δουλειά δεν νομίζω ότι ισχύουν, ειδικά για τους 2 μεγάλους κινέζους κατασκευαστές huawei και xiaomi. Ναι, μπορείς να παίξεις και να παραμετροποιήσεις απίστευτα, λόγω του τεράστιου community, αλλά δεν νομίζω ότι ο χρήστης που θέλει ένα κινητό "απλά να δουλεύει" και να μην το πειράξει ποτέ του, δε θα βρει αυτό που ζητάει. Τα γράφω όλα αυτά γιατί ως πρώην "πελάτης" μόνο συσκευών που πωλούνταν στην Ελλάδα από τους γνωστούς "επώνυμους" και νυν κάτοχος και tablet και smartphone από Κίνα, διαπίστωσα πόσο πιο οικονομικά για την ίδια απόδοση μπορείς να κινηθείς από Κίνα και μάλιστα σε συγκεκριμένους τομείς θεωρώ τα κινέζικα ανώτερα. Μόνο αν σκεφτείς ότι με τα λεφτά που θέλεις να δώσεις εδώ, αγοράζεις 2 συσκευές από Κίνα αξιοπρεπέστατες με αντίστοιχα χαρακτηριστικά ή μία συσκευή με κατά πολύ ανώτερα χαρακτηριστικά (και σου μένουν και ρέστα), αξίζει. Edited November 7, 2015 by gdp77 Παράθεση http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=5479&dateline=1263640289 get a life... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nickgt7 Δημ. November 7, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2015 Η επιλογή είναι σαφώς δική σου, απλά θα αναφέρω το εξής: Σχετικά με τα κινέζικα, συνήθως τα επιλέγουν οι πιο "ψαγμένοι", που έχουν την τάση για πολλά παιχνίδια με custom ή official roms. Ακόμα και οι "άσχετοι", λόγω χαμηλού κόστους συσκευών δεν φοβούνται να αρχίσουν και οι ίδιοι να πειραματίζονται με φλασαρίσματα κτλ. Το αποτέλεσμα είναι στα αντίστοιχα threads -που πιθανόν σε οδήγησαν στο αρχικό σου συμπέρασμα- να γίνεται ο κακός χαμός από τεχνικές πληροφορίες, φλασαρίσματα, προβλήματα κτλ. Αυτή όμως δεν είναι απαραίτητα η πραγματικότητα. π.χ. ως κάτοχος μια εβδομάδας του xiaomi redmi note 2, το έχω με την αρχική rom που παρέλαβα, και δεν έχω πειράξει τίποτα ακόμα (άλλο που θα το κάνω γιατί γουστάρω). Η xiaomi βγάζει κάθε βδομάδα developer rom. Δεν είσαι όμως υποχρεωμένος να ασχοληθείς. Μπορείς απλά να αγοράσεις την συσκευή, να περάσεις τις ρυθμίσεις σου και τέλος. Κατά την γνώμη μου αυτά για την πολύ "manual" δουλειά δεν νομίζω ότι ισχύουν, ειδικά για τους 2 μεγάλους κινέζους κατασκευαστές huawei και xiaomi. Ναι, μπορείς να παίξεις και να παραμετροποιήσεις απίστευτα, λόγω του τεράστιου community, αλλά δεν νομίζω ότι ο χρήστης που θέλει ένα κινητό "απλά να δουλεύει" και να μην το πειράξει ποτέ του, δε θα βρει αυτό που ζητάει. Τα γράφω όλα αυτά γιατί ως πρώην "πελάτης" μόνο συσκευών που πωλούνταν στην Ελλάδα από τους γνωστούς "επώνυμους" και νυν κάτοχος και tablet και smartphone από Κίνα, διαπίστωσα πόσο πιο οικονομικά για την ίδια απόδοση μπορείς να κινηθείς από Κίνα και μάλιστα σε συγκεκριμένους τομείς θεωρώ τα κινέζικα ανώτερα. Μόνο αν σκεφτείς ότι με τα λεφτά που θέλεις να δώσεις εδώ, αγοράζεις 2 συσκευές από Κίνα αξιοπρεπέστατες με αντίστοιχα χαρακτηριστικά ή μία συσκευή με κατά πολύ ανώτερα χαρακτηριστικά (και σου μένουν και ρέστα), αξίζει. Ευχαριστω για την βοήθεια. Πάντως η αλήθεια ειναι οτι μπερδεύτηκα ξανά γιατι το μόνο που με κρατούσε μακριά απο το Redmi ήταν οτι φοβόμουν τα πολύ τεχνικά. Δηλαδή μου λες οτι παίρνω το κινητο περνάω ρυθμίσεις και είμαι οκ; Η επίσημη έκδοση θα παίρνει αναβάθμισεις οπως έκανα και με το Samsung s4; Έμπαινα wi fi , λογιςμικο και απλά έκανα ενα update. Τι εννοείς developer rom κάθε εβδομάδα; Και εάν ναι τι πρέπει να κάνω; Ρωτάω για να δώ τελικά εάν είμαι σε θέση να ανταπεξέλθω. Επίσης για το συγκεκριμένο κινητο εχω διαβάσει όλο το ποστ που υπάρχει. Εχει κάποια προβλήματα με σκόνη στην κάμερα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakis92 Δημ. November 7, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2015 Ευχαριστω για την βοήθεια. Πάντως η αλήθεια ειναι οτι μπερδεύτηκα ξανά γιατι το μόνο που με κρατούσε μακριά απο το Redmi ήταν οτι φοβόμουν τα πολύ τεχνικά. Δηλαδή μου λες οτι παίρνω το κινητο περνάω ρυθμίσεις και είμαι οκ; Η επίσημη έκδοση θα παίρνει αναβάθμισεις οπως έκανα και με το Samsung s4; Έμπαινα wi fi , λογιςμικο και απλά έκανα ενα update. Τι εννοείς developer rom κάθε εβδομάδα; Και εάν ναι τι πρέπει να κάνω; Ρωτάω για να δώ τελικά εάν είμαι σε θέση να ανταπεξέλθω. Επίσης για το συγκεκριμένο κινητο εχω διαβάσει όλο το ποστ που υπάρχει. Εχει κάποια προβλήματα με σκόνη στην κάμερα; Ερωτηση για μεγαλη αναπτυξη με πολύ γράψιμο... Δες ειναι καποια απλα βηματα που πρεπει να ακολουθησεις τη πρωτη φορα τουλαχιστον αν το θες 100% ελληνικο και πεντακαθαρο... οχι οτι δε θα εχει ελληνικα μεσα οταν σου ερθει.. οχι οτι δε θα μπορεις να μεινεις για παντα ετσι για το δικο σου καλο ομως για να καθαρισει οτι εχει μεσα γιατι πολυ πιθανον να σου ερθει με bloatware διαφημηστικα apps αλλα μπορεις κ αυτο να το αποφυγεις αν πεις το eshop που θα το παρεις να στα αφαιρεσουν. UPDATE κανεις μια φορα εκτος κι αν θες να συμμετεχεις στο νεο περιεχομενο που εχει καθε βδομαδα η developer team της xiaomi. Καθε εβδομαδα βελτιωνουν αποδοσεις μπαταριας/ram κλπ η προσθετουν νεο περιεχομενο. Αμα θες το κανεις δε ειναι υποχρεωτικό. Παντως αν παρεις αποφαση να το αγορασεις θα βγαλεις ακρη δε ειναι κατι περιπλοκο... διοτι υπαρχει και ελληνικη υποστηριξη στο xiaomi-miui.gr και θα δεις οδηγο που εχει βημα προς βημα για τη καθε σου κινηση. Κι αμα κολλησεις ρωτας εχει ακομα κ live συνομιλια να σε βοηθησει καποιος. Σκονη στη camera οχι δε υπαρχει προβλημα αλλα δε το αποκλειω να μπει καποια στιγμη... εφοσον ειναι διπλα στο ακουστικο αλλα δε νομιζω με τη καταλληλη προσοχη να εχεις τετοιο θεμα. Ασε που δε ξερουμε αν μπαζουν ολα... Τωρα μετα απο 1-2 χρονια αμα γινει κατι δε ξερω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gdp77 Δημ. November 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2015 Ευχαριστω για την βοήθεια. Πάντως η αλήθεια ειναι οτι μπερδεύτηκα ξανά γιατι το μόνο που με κρατούσε μακριά απο το Redmi ήταν οτι φοβόμουν τα πολύ τεχνικά. Δηλαδή μου λες οτι παίρνω το κινητο περνάω ρυθμίσεις και είμαι οκ; Εγώ αυτό έχω κάνει. Η επίσημη έκδοση θα παίρνει αναβάθμισεις οπως έκανα και με το Samsung s4; Έμπαινα wi fi , λογιςμικο και απλά έκανα ενα update. Ναι όπως σου έρχεται παίρνει OTA αναβαθμίσεις Τι εννοείς developer rom κάθε εβδομάδα; Και εάν ναι τι πρέπει να κάνω; Ρωτάω για να δώ τελικά εάν είμαι σε θέση να ανταπεξέλθω. Η xiaomi έχει το δικό της λειτουργικό που λέγεται miui. Σε αυτό υπάρχει η stable version και η developer version. Και οι δύο είναι σταθερότατες για καθημερινή χρήση. Η stable απλά δεν έχει τα τελευταία καλούδια και αναβαθμίζεται αραιά (ανά 2-3 μήνες), ενώ η developer αναβαθμίζεται ανά βδομάδα, έχει όλες τις τελευταίες βελτιώσεις, αλλά μπορεί να έχει και κάποια bug. Εμένα η συσκευή μου ήρθε με developer, μου έρχεται OTA αναβάθμιση, αλλά δεν την κάνω γιατί είμαι ικανοποιημένος. Δεν είσαι υποχρεωμένος να αναβαθμίζεις κάθε εβδομάδα. Από την άλλη, μπορείς να περάσεις την τελευταία stable (ακολουθώντας απλά βήματα σε έτοιμους ελληνικούς οδηγούς) και να μείνεις εκεί χωρίς να ασχολείσαι περαιτέρω. Επίσης για το συγκεκριμένο κινητο εχω διαβάσει όλο το ποστ που υπάρχει. Εχει κάποια προβλήματα με σκόνη στην κάμερα; Από τα 1,5 εκατομμύρια συσκευές που έχουν πωληθεί από τον Αύγουστο που κυκλοφόρησε η συσκευή, έχουν αναφερθεί κρούσματα εισόδου σκόνης στην μπροστινή κάμερα, όχι στην πίσω. Τα σχετικά post που έχω δει είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού. Να σε διαβεβαιώσω ότι η συσκευή δεν έχει κατασκευαστικό ελάττωμα και ότι δεν θα πάρει σκόνη στην κάμερα, δεν μπορώ. Δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι σχεδόν για οποιαδήποτε εταιρεία κάνεις έρευνα (και εννοώ και samsung, lg, sony κτλ) στο internet θα βρεις αντίστοιχα post "σκόνη στην κάμερα". Ελπίζω να βοήθησα. Παράθεση http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=5479&dateline=1263640289 get a life... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hotgr Δημ. November 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2015 Ερώτηση από θέμα ηχείου ακούγεται ή όχι? επειδή είναι πίσω για αυτό ρωτάω ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nickgt7 Δημ. November 10, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2015 Εγώ αυτό έχω κάνει. Ναι όπως σου έρχεται παίρνει OTA αναβαθμίσεις Η xiaomi έχει το δικό της λειτουργικό που λέγεται miui. Σε αυτό υπάρχει η stable version και η developer version. Και οι δύο είναι σταθερότατες για καθημερινή χρήση. Η stable απλά δεν έχει τα τελευταία καλούδια και αναβαθμίζεται αραιά (ανά 2-3 μήνες), ενώ η developer αναβαθμίζεται ανά βδομάδα, έχει όλες τις τελευταίες βελτιώσεις, αλλά μπορεί να έχει και κάποια bug. Εμένα η συσκευή μου ήρθε με developer, μου έρχεται OTA αναβάθμιση, αλλά δεν την κάνω γιατί είμαι ικανοποιημένος. Δεν είσαι υποχρεωμένος να αναβαθμίζεις κάθε εβδομάδα. Από την άλλη, μπορείς να περάσεις την τελευταία stable (ακολουθώντας απλά βήματα σε έτοιμους ελληνικούς οδηγούς) και να μείνεις εκεί χωρίς να ασχολείσαι περαιτέρω. Από τα 1,5 εκατομμύρια συσκευές που έχουν πωληθεί από τον Αύγουστο που κυκλοφόρησε η συσκευή, έχουν αναφερθεί κρούσματα εισόδου σκόνης στην μπροστινή κάμερα, όχι στην πίσω. Τα σχετικά post που έχω δει είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού. Να σε διαβεβαιώσω ότι η συσκευή δεν έχει κατασκευαστικό ελάττωμα και ότι δεν θα πάρει σκόνη στην κάμερα, δεν μπορώ. Δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι σχεδόν για οποιαδήποτε εταιρεία κάνεις έρευνα (και εννοώ και samsung, lg, sony κτλ) στο internet θα βρεις αντίστοιχα post "σκόνη στην κάμερα". Ελπίζω να βοήθησα. Συμφωνώ για αυτο. Δίκιο έχεις.Οκ. Άρα οταν θα το παραγγείλω θα τους ζητήσω την developer η stable rom, η το επιλέγω οταν παραλάβω την συσκευή;οι αναβάθμισεις γίνονται OTA ή μέσω PC?εαν επιλέξω την ελληνική rom ειναι κατι το διαφορετικό;εαν όχι και μείνω με την official μπορω να τους ζητήσω να αφαιρέσουν τις κινεζικές; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
buruburu Δημ. November 11, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2015 Γεια σας κι από μένα. Έχω ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς, θέλω να αλλάξω κινητό αλλά δεν είχα ποτέ κινέζικο αν και το σκέφτομαι για Xiaomi Redmi 2 ή για Xiaomi Mi 4c αν και ξεφεύγουμε λίγο στο budget. Οποιαδήποτε βοήθεια λοιπόν (και απαντήσεις) σ' εμάς τους άσχετους, είναι ευπρόσδεκτη!!! :D (π.χ. για να αποφύγουμε το bloatware τι κάνουμε, τους λέμε στην παραγγελία "please remove all chinese stuff" και είμαστε κομπλέ ;;; :p) Παράθεση "The only people we can think of as normal are those we don't yet know very well." Alain de Botton Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts