Jump to content

samsung ή xiaomi?

eya1974
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Aν δεν έχεις πρόβλημα με αγορά από Κίνα και ότι συνεπάγεται αυτή για το χρόνο παραλαβής αλλά και την εγγύηση, προτείνω Xiaomi...

Noμίζω είναι πολύ πιο δυνατό...

Πόσο πολύ πιο δυνατό όταν πρόκειται για μέσο χρήστη και για καθημερινές λειτουργίες?

Τόσο δυνατό που αξίζει να ρισκάρεις 1 μήνα αναμονής, Κινέζικη εγγύηση που σημαίνει αν τύχει καμιά στραβή χρειάζεσαι 3 ολόκληρους μήνες

για να ξανα-πιάσεις συσκευή που λειτουργεί κανονικά στα χέρια σου (στην καλύτερη των περιπτώσεων), έλλειψη της 800ρας συχνότητας του 4G Ελλάδα,

απώλεια της 2-ετούς εγγύησης αν αγοράσεις από Ελλάδα και και και και............?? :!: :confused: :wacko: :blink: :!:

Το J5 είναι τρελό vfm για τα λεφτά του. Να το πάρει.....ΧΘΕΣ!!!!!!

Δεν είναι ερώτηση για πολύ σκέψη.

Είτε θες κινητάρα χωρίς εγγύηση στην Ελλάδα λίγο φθηνότερη ( γιατί γενικά μια χαρά εγγύηση έχει στην Κίνα ) είτε θες μέτρια συσκευή ( για απλή καθημερινή χρήση ) με εγγύηση στην ελλάδα και λίγο ακριβότερη.

Τόσο δυνατό που αξίζει να ρισκάρεις 1 μήνα αναμονής, Κινέζικη εγγύηση που σημαίνει αν τύχει καμιά στραβή χρειάζεσαι 3 ολόκληρους μήνες

για να ξανα-πιάσεις συσκευή που λειτουργεί κανονικά στα χέρια σου (στην καλύτερη των περιπτώσεων), έλλειψη της 800ρας συχνότητας του 4G Ελλάδα,

απώλεια της 2-ετούς εγγύησης αν αγοράσεις από Ελλάδα και και και και............?? :!: :confused: :wacko: :blink: :!:

Σιγά μην έρθει και το τέλος του κόσμου φίλε μου.

Πάμε και στο πιο τρελό μείον του τοπ vfm που λες....η samsung του χρόνου δεν θα θυμάται καν αν υπάρχει η συσκευή.

Αυτό και μόνο για mid-range συσκευή το κάνει deal-breaker.

Δεν θα συζητήσω καν το ότι δεν είναι όλα τόσο ρόδινα όσο τα χει πει ο haki αλλά οκ.

Edited by adversus

Πόσο πολύ πιο δυνατό όταν πρόκειται για μέσο χρήστη και για καθημερινές λειτουργίες?

Το J5 είναι τρελό vfm για τα λεφτά του. Να το πάρει.....ΧΘΕΣ!!!!!!

Kαταρχήν ξεκινάμε από τα βασικά... Ο χρόνος αναμονής δεν εμπεριέχει ρίσκο... Τι παραλάβεις σήμερα, τι μετά από 20 μέρες, θα παραλάβεις... Αν υπάρξει πρόβλημα, σε καλύπτει το paypal... Ρίσκο πάντως, να χάσεις λεφτά ΔΕΝ υπάρχει... Άρα προφανώς δεν υπάρχει ρίσκο στον συγκεκριμένο παράγοντα...

Επίσης το minideal αναφέρει ότι το έχει σε stock στην Ελλάδα... Άρα αν κάποιος μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το minideal είναι αξιόπιστο, γιατί προσωπικά δεν έχω αγοράσει ποτέ (φίλοι μου έχουν πάρει και οκ), δεν υφίσταται ούτε αυτό ως πλεονέκτημα του Samsung...

Πάμε τώρα στο βασικότερο, το οποίο είναι το θέμα της εγγύησης... Όντως δεν έχει σχέση η εγγύηση ενός έτους της Κίνας με ότι αυτή συνεπάγεται σε περίπτωση που γίνει κάτι, με την εγγύηση Ελλάδας... Ωστόσο θα σε ρωτήσω το εξής, έχεις δει πολλούς να λένε για Xiaomi συγκεκριμένα ότι υπάρχουν προβλήματα κλπ... Δε λέω, πάντα ελλοχεύει κίνδυνος, αλλά αναλογικά με το τι παίρνεις και σε τιμή, νομίζω αξίζει το ρίσκο... Εννοείται δεν παίρνω κάποιον στον λαιμό μου, απλά λέω πως το βλέπω εγώ...

Τέλος όσον αφορά τα 2 τηλέφωνα, ναι το Samsung είναι Samsung, έχει εγγύηση, το παίρνεις άμεσα αλλά στο Antutu βγάζει 21000 και το Xiaomi ... ~50000... Eπίσης το Xiaomi σε όλα τα specs, είναι καλύτερο... Τώρα τι διαφορά θα δει ο μέσος χρήστης είναι άλλο ζήτημα και καθαρά θέμα προσωπικών αναγκών... Αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι το Xiaomi είναι πιο δυνατό και καλύτερο σε χαρακτηριστικά τηλέφωνο... Δε συζητώ καν ότι η πιθανότητα να ασχολείται για πολύ καιρό μαζί του η Samsung είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ενώ το Xiaomi έχει ήδη μια τεράστια κοινότητα από πίσω... Με ότι συνεπάγεται αυτό για το future proof του καθενός...

Kαι εννοείται φιλικά και εννοείται δεν παίρνω ποσοστά από πουθενά, απλά δε μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί σε σχετικά ζητήματα... Από εκεί και πέρα ο άμεσα ενδιαφερόμενος σταθμίζει και επιλέγει...

Διαφωνουμε ότι συμφωνούμε.....:up:

ΝΑΙ

* το xiaomi είναι ένα τέρας της τεχνολογίας και αν το βάλει κάτω το σαμσουνακι θα του πετάξει τα μάτια έξω,

* εχει τρελη υποστηριξη,

* οι xiaomi fans υποστηριζουν οτι δε χαλαει ποτε,αρα δε θα χρειαστει ποτέ να μεινεις 3 μηνες χωρις συσκευη σε περιπτωση

αποστολης στην Κινα,

* θα έρθει σε ένα μήνα,

* δε θα τα χάσεις τα λεφτά σου

ΑΛΛΑ

* δεν έχει εγγύηση εν Ελλάδι, το j5 έχει 2 έτη

* είναι λειψο στις μπάντες του 4G της χώρας μας, το j5 θα πιάνει 4g και μέσα από τους τοίχους

* θα έρθει σε ένα μήνα, το j5 το χεις σε 2 μέρες

* θα μείνεις 3 μηνες χωρίς συσκευη σε ενδεχομενη επιστροφή στην Κίνα αν συμβεί το πρωτοφανές και

χαλάσει κινητό xiaomi, με το j5 θα μείνεις το πολύ μια βδομάδα

*ποιός κρατάει κινητό πάνω από 2 χρόνια (αυτό πάει για την λειψή υποστήριξη των mid-range συσκευών

της samsung), αφού οι συσκευές είναι προγραμματισμένες στα 2 χρόνια να παραδίνουν το πνευμα τους?

* ο Κινέζος έχει διαστάσεις 152x76x8,25mm κ βαρος 160 gr, ενώ το J5 έχει διαστάσεις 138,1χ69,6χ7,8 κ βαρος 130gr

(QUIZ: ποιό μπαίνει στη τσέπη κ ποιο όχι :devil:)

Αυτό λοιπόν που είπα είναι ότι, το σαμσουνάκι για τα βασικά, παραπάνω από μια χαρά φαίνεται να την κάνει τη δουλειά του,

οποτε για τον μεσο χρηστη (το τονισα) αυτά φαίνονται να είναι πιο σημαντικα, από το αν θα παει απο την lollipop 5.1.1

σε smarties 3.34 ή σε corneto algida 22.....

Γιατί πέσατε να με φάτε :food: , κανίβαλλοι ?? .....:p ;)

Tο μονο, που σιγουρα θα του λειψει του μεσου χρηστη και δε μπορω να το παραβλεψω, ειναι το οτι το Κινεζικο

φτιάχνει μυρισμενο καφέ σε σχέση με το άλλο που δε φτιάν'....:lol: :rotfl: :lol:

Υ.Γ. 1 κάποτε τα υποστήριζα και γω έτσι με ζήλο το Κινέζικα....

Υ.Γ. 2 Εύα τώρα είδα το μήνυμά σου.... (σχεδόν) μέσος χρήστης είσαι (χα χα χα χα) ... πάρε κοπέλα μου το σαμσουνάκι και μια χαρά θα είσαι....

Edited by demakhs

πρώτα να πω ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο ν απαντήσετε μιας κ ουτε ενα "γεια"δεν ειπα...απο οτι κατάλαβα το μόνο θέμα είναι η εγγύηση...εεε??μιας κ το xiaomi εχει πολύ υποστήριξη στην Ελλάδα μου προτείνετε αυτό.. οι 2 στους 3.εχετε δίκαιο πάντως δεν είμαι πολύ της τεχνολογίας..δηλαδή ν αλλάζω rom, να κάνω root και ολα αυτά που λένε εδώ μέσα...ελπίζω να μάθω. και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

----- προσθήκη μηνύματος 17 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλημέρα!!!Διάβασα οτι το samsung εχει πολύ καλη οθόνη,φωτογραφική κ μπαταρία,απο την άλλη το xiaomi το ερωτευτηκα μόλις το είδα..(κ ήθελα κ 5,5 οθόνη)εχει απίστευτη υποστήριξη απο τα παιδιά στην ελληνική ομάδα της xiaomi,ο μόνος λόγος που με σταμάτησε κ δεν το εχω πάρει ακόμα είναι η κίνα με οτι συνεπάγεται αυτό,τώρα σκέφτομαι αν πάρω το ενα απο τα δυο κ το μετανιώσω τι κάνω??(μέσος χρήστης χαχαχαχαχααχααχα :lol: :lol: )

Xiaomi Redmi Note 2 Prime

απο vickmall EU Warehouse , βλεπω οτι λεει " Free Shipping to Greece 1-2 working days, to other Europe Countries 2-7 working days. "

ΝΟΜΙΖΩ ειναι In Stock σε αποθηκη εντος Ελλαδος. Καπου το ειχα διαβασει , αλλα παλι ΔΕΝ ειμαι σιγουρος.

Edited by Nirvana19

Λοιπον προσπερναω ολα τα αλλα μηνυματα χωρις να τα διαβασω και παω κατευθειαν ontopic να

σου γραψω τι γνωμη μου καθως ειχα το ιδιο δίλημμα το οποιο κρατησε λιγες ωρες εφοσον μετα εβαλα το

μυαλο μου να δουλεψει....

Στη ουσια το budget μου ηταν στα 200 ευρω κ το J5 ηταν αυτο που εκανε ενα βημα παραπανω απο τα αλλα

κινητα σε specs καπως καλυτερο απο Ελλαδα κανοντας μια ερευνα.. εφοσον ειχα και παλιοτερα κινεζικο κινητο το MI4 Xiaomi ηξερα οτι οι

κινεζοι δε παιζονται... απο ολες τις αποψεις και μου ηταν πολυ δυσκολο να διαλεξω.

Μετα τα εβαλα κατω και σκεφτηκα.. τι να το κανω το J5? 720p οθονη... και επειδη ειναι Super Amoled? Τι ?

1.5 gb ram? Συμπαθητικος αριθμος αλλα και παλι... Καμερες καλες δε λεω.. χαρακτηριστικα που με θυμιζουν

κινητα τεχνολογιας-χρονολογιασ 2012-2013... [Συγκριτικα με παλαιοτερα μοντελα κινας] Flash στις selfie

πρωτοπορο αλλα δεν ειμαι κ τοσο μεγαλος fan..πιο πολυ ειναι για ποζερια. 8 gb χωρος? [...]

Απο τη αλλη το redmi note 2 εχει πληρως ελληνικη κοινοτητα.. ειναι πληρως μεταφρασμενο στα ελληνικα λεξη προς λεξη...

εχει 1 χρονο εγγυηση και οτι παθει τουλαχιστον software θα βρεις τη λυση 101%... και το ειχα στα χερια μου

μεσα σε μια μερα και οχι ενα μηνα που αναφεραν καποιοι απο ευρωπαικη αποθηκη [Ελλαδα-Θεσσαλονικη]... Σηκωνει τα παντα..

. καμερες ωραιες.. ηχος πολυ καλος... μπαταρια τελειωνει γρηγορα ενω ειναι κ μεγαλη αλλα ειναι αυτονοητο οπως σε ολα τα

κινητα σημερα...[Αναλογα και τη χρηση βεβαια] 32GB χωρος κ sd απλααας... 1080p full hd .. fast charging

Και το J5 καλο για samsung αλλα καποια πραγματα δε συγκρινονται πως να το κανουμε... πιστευω ειναι 2 κινητα που αφορουν 2 διαφορετικους χρηστες....να το θεσω ετσι..

Edited by sakis92

Φίλε saki δεν νομίζω ότι είναι κακή η 720p στις 5 ίντσες οθόνης..Μη κοιτάμε τις ultra hd οθόνες(κοροϊδία)που τις βάζουν οι εταιρείες γιατί δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν για να δείξει καλύτερο κινητό από το προηγούμενο μοντέλο..

Φίλε saki δεν νομίζω ότι είναι κακή η 720p στις 5 ίντσες οθόνης..Μη κοιτάμε τις ultra hd οθόνες(κοροϊδία)που τις βάζουν οι εταιρείες γιατί δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν για να δείξει καλύτερο κινητό από το προηγούμενο μοντέλο..

Δεκτό αυτό που λες αλλά πραγματικά η οθόνη στο RΜ2 στα 401 PPI είναι το κάτι άλλο.

Είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων γιατί κανένα κινητό δεν είναι τέλειο. Για παράδειγμα αν θέλει σούπερ επιδόσεις πάει στο xiaomi. Αν θέλει διάρκεια μπαταρίας πάει στο j5. Το xiaomi έχει κακή αυτονομία. 49 ώρες endurance και 6μίση ώρες video playback (σύμφωνα με το gsmarena) είναι πολύ λίγο. Το j5 βγάζει άνετα 11 με 12 ώρες video playback.

• Administrators

Έφυγαν μηνύματα με προκλητικό / ειρωνικό / εκτός θέματος περιεχόμενο. Το γράφω εδώ για να μην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα και έχουμε μετά πάλι γκρίνιες.

Με την επόμενη θα ακολουθήσουν και κυρώσεις αποκλεισμού πρόσβασης στο forum, αν δεν είστε σε θέση να συζητάτε πολιτισμένα... μη συζητάτε.

Συνεχίζουμε στα του θέματος και μόνο.

Modpic.gif

Όσο για το θέμα της καθυστέρησης παραλαβής κτλπ,υπάρχουν (ακριβότερα βέβαια ) αλλά και μερικά μαγαζία στην Ελλάδα για αγορά το Xiaomi ώστε να το δείτε απο κοντά.

Εκτός απο τις ευρωπαικές αποθήκες.

Edited by impreza_sti