Jump to content

Microsoft Surface Pro 4

kek
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα! Ακόμα χωρίς το sp4, εδω και κανα 20ημερο ακόμα περιμενω. Μπορώ να πω οτι έμπλεξα για τα καλα. Οπως σας ειχα πει το γύρισα πίσω. Το κατάστημα με διαβεβαίωσε οτι θα το στείλει Γερμανία αφου δεν εχει ελληνικο store η MS. Μετα απο περιπου κανα 10ημερο με πήραν τηλ οτι ήρθε αλλα χωρίς συσκευασία!

Τους ρώτησα αν ειναι ανακατασκευασμένο και μου ειπαν δεν υπηρχε περίπτωση αφου αυτα δεν επισκευάζονται. "Οτι Σιγουρα πρέπει να ναι καινουργιο". Τους ειπα πως γινεται να δίνω ενα μηχάνημα καινουργιο 3 ημερών με τη συσκευασία του και να μου το επιστρέφουν χωρίς. Τους εξήγησα οτι δεν προκειται να το παρω πίσω.

Μου ειπαν οτι εχω δίκαιο μπλα, μπλα...οτι ειναι όντως παράξενο που ήρθε χωρίς συσκευασία. Θα επικοινωνήσουν με Γερμανία γιατι δεν ήρθε η συσκευασία. Τους διαβεβαίωσα για άλλη μια φορα οτι αν δεν ερθει με τη συσκευασία δεν προκειται να το παρω. Περιμενω να με ειδοποιήσουν κοντεύω ενα μηνα και είμαι ακόμα χωρίς λαπτοπ. Και το χειροτερο φοβάμαι μηπως ειναι κανενα απο δεύτερο χέρι...

Edited by befos

• Απαντήσεις 958
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μπορούσε να τρέξεις το HD sentinel για να δεις ώρες λειτουργίας του δίσκου οπου αν ηταν 0 ώρες θα σήμαινε οτι καινούργιο ειναι έστω χωρίς τη συσκευασία.

Καμία φορά απο MS δίνουν σκέτο tablet αλλα χωρίς συσκευασία σε αντικαταστάσεις απο επιστροφές.

Δεν σημαινει οτι ανακατασκευασμένο ειναι αφου δεν επισκευάζονται ουτε οτι χρησιμοποιημένο ειναι 100%

Επίσης μπορείς να τρέξεις ενα battery report να δεις χρήση μπαταρίας η ενδεχόμενο battery wear.

Σε φορητά μηχανήματα 2 σε 1 πάντα τρέχω αυτά τα 2 στα πρώτα λεπτά αφου μπω στα Windows για εξακρίβωση.

Sent from my iPad Air 2

Edited by alextrela

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Μπορούσε να τρέξεις το HD sentinel για να δεις ώρες λειτουργίας του δίσκου οπου αν ηταν 0 ώρες θα σήμαινε οτι καινούργιο ειναι έστω χωρίς τη συσκευασία.

Επίσης μπορείς να τρέξεις ενα battery report να δεις χρήση μπαταρίας η ενδεχόμενο battery wear.

Σε φορητά μηχανήματα 2 σε 1 πάντα τρέχω αυτά τα 2 στα πρώτα λεπτά αφου μπω στα Windows για εξακρίβωση.

Πολυ χρησιμο ποστ, γενικοτερα, ευχαριστουμε Αλεξ.

Κάτοχος ενός i5/4gb/128gb από εχθές κι εγώ.Λίγο bleeding κατά την έναρξη χωρίς να διακρίνεται ακολούθως , όμως με συνεχή λειτουργία του διακριτικού βέβαια ανεμιστήρα κατά την διάρκεια απλής περιήγησης στο διαδίκτυο.Με αποτέλεσμα βέβαια να ανεβάζει υψηλή θερμοκρασία και να είναι δυσάρεστο και στην χρήση ως tablet.Φοβάμαι πως αρχίσανε τα όργανα και πάει για αντικατάσταση.Μαζί βέβαια με όλα αυτά και εξαιτίας τους προφανώς η διάρκεια της μπαταρίας φτάνει δεν φτάνει τις 2,5 ώρες.Καμιά ιδέα μήπως διορθώνεται με κάποιον τρόπο? Edited by dinosmidis

Κάτοχος ενός i5/4gb/128gb από εχθές κι εγώ.Λίγο bleeding κατά την έναρξη χωρίς να διακρίνεται ακολούθως , όμως με συνεχή λειτουργία του διακριτικού βέβαια ανεμιστήρα κατά την διάρκεια απλής περιήγησης στο διαδίκτυο.Με αποτέλεσμα βέβαια να ανεβάζει υψηλή θερμοκρασία και να είναι δυσάρεστο και στην χρήση ως tablet.Φοβάμαι πως αρχίσανε τα όργανα και πάει για αντικατάσταση.Μαζί βέβαια με όλα αυτά και εξαιτίας τους προφανώς η διάρκεια της μπαταρίας φτάνει δεν φτάνει τις 2,5 ώρες.Καμιά ιδέα μήπως διορθώνεται με κάποιον τρόπο?

Θα πρότεινα να μην βγάλεις συμπέρασμα τόσο νωρίς.

Κάνε όλα τα Windows/firmware update,κάνε κανονικά το στήσιμο και εγκατάσταση εφαρμογών και προγραμμάτων και δούλεψε το 4-5 ημέρες συνεχόμενα εως στρώσει σε ενα νορμαλ επίπεδο.

Πάντως 2.5 ώρες ειναι πολυ λίγο,εγώ με σερφάρισμα τις 5-5.5 ώρες τις εχω άνετα με 35-40% φωτεινότητα που ειναι αρκετα υψηλή σε εσωτερικό χώρο.

Το λογικό ειναι στο σερφάρισμα να ειναι απόλυτος αθόρυβο οπως σε εμένα αν και απο browser σε browser υπάρχουν μικρό διαφορες πάντα.

Αν το φορτίζεις ταυτόχρονα και σερφάρεις το θεωρώ λογικό να παίρνει ελαφρώς μπρος το fan ποσο μάλλον που καλοκαίρι έχουμε και όσο να ναι οι εξωτερικές θερμοκρασίες επηρεάζουν καλώς η κακώς.

Για το light bleeding εφόσον ειναι σε ελαφρύ βαθμό μην δίνεις σημασία διότι σχεδόν όλα εχουν έστω και ελάχιστο.

Πολυ πολυ σπάνια να τύχει free of bleeding σε παρτιδα.

Παρακολουθα το οπως είπα και αν επιμένει γυρνά το πίσω διότι δεν ειναι φυσιολογικό ειδικότερα η αυτονομία σου.

Sent from my iPad Air 2

Edited by alextrela

Σε ευχαριστώ Άλεξ για την άμεση απάντηση σου .Είναι πραγματικά συγκινητική η διάθεσή σου να βοηθήσεις, όχι μόνο σε αυτό το θέμα άλλα και σε πολλά άλλα θέματα όπως επίσης είναι εξαιρετική και η ορθογραφία των γραπτών σου.Χαίρομαι που έστω κι έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να σ ευχαριστήσω.Τώρα γιο το tablet το πρόβλημα τουλάχιστον στην πρωινή του λειτουργία ήταν ανυπόφορο γιατί η συνεχής λειτουργία του ανεμιστήρα συνοδευόταν φυσικά και με υψηλές θερμοκρασίες του μηχανήματος.Μου θύμισε ιστορίες με τον snapdragon 810 στα κινητά.Έκανα λοιπόν εγκατάσταση ενημερώσεων και επανεκίνηση και μέχρι τώρα-μετά από 15 λεπτά περίπου όλα καλά.Ας περιμένω λοιπόν και βλέπω.Για να είμαι δίκαιος όμως σε όλα τα υπόλοιπα -οθόνη,στήριξη θόρυβος κλπ -κανένα πρόβλημα. Προς ενημέρωση η αγορά έγινε από Public στα 999€ και το πληκτρολόγιο από e-gate προσφορά στα 106,66€

Μια καινουργια εγκατασταση windows κατεβαζει ενημερωσεις , κανει συγχρονισμό του λογαριασμου , indexing κτλ. Δεν νομιζω οτι μπορει καποιος να αποφυγει την υψηλη δραστηριοτητα του επεξεργαστη τις πρωτες μερες.

Έχεις δίκιο .Αυτό όμως ήταν κάτι άλλο.Απλή περιήγηση έκανα στο διαδίκτυο χωρίς ενημερώσεις χωρίς τίποτε εξαιρετικό και αμέσως ξεκινούσε ο ανεμιστήρας και έπαιρνε φωτιά το tablet.Aπογοητεύτηκα αφού έχω ήδη δυο windows tablet και τρία laptops χωρίς να έχω αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα.¨Ενιωσα σαν τον Πόντιο του ανέκδοτου που μόλις είδε την μπανανόφλουδα σκέφτηκε....ώχ πάλι θα πέσω.(σημειωτέον πως είμαι ποντιακής καταγωγής).Κι αυτό γιατί όλοι οι προηγούμενοι κάτοχοι συμφωνούσαν και μας ενημέρωναν σε αυτό το νήμα πως είναι λαχείο ένα αψεγάδιαστο surface.Όπως και να έχει ήταν κάτι παροδικό αφού σήμερα όλα λειτουργούν όπως πρέπει.Άς ελπίσω πως ο άστατος Θεός των windows να είναι φιλικός μαζί μου.

Έχεις δίκιο .Αυτό όμως ήταν κάτι άλλο.Απλή περιήγηση έκανα στο διαδίκτυο χωρίς ενημερώσεις χωρίς τίποτε εξαιρετικό και αμέσως ξεκινούσε ο ανεμιστήρας και έπαιρνε φωτιά το tablet.Aπογοητεύτηκα αφού έχω ήδη δυο windows tablet και τρία laptops χωρίς να έχω αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα.¨Ενιωσα σαν τον Πόντιο του ανέκδοτου που μόλις είδε την μπανανόφλουδα σκέφτηκε....ώχ πάλι θα πέσω.(σημειωτέον πως είμαι ποντιακής καταγωγής).Κι αυτό γιατί όλοι οι προηγούμενοι κάτοχοι συμφωνούσαν και μας ενημέρωναν σε αυτό το νήμα πως είναι λαχείο ένα αψεγάδιαστο surface.Όπως και να έχει ήταν κάτι παροδικό αφού σήμερα όλα λειτουργούν όπως πρέπει.Άς ελπίσω πως ο άστατος Θεός των windows να είναι φιλικός μαζί μου.

Κοιτα, τετοιο προβλημα δεν ςιχα αντιμετωπισει. τα συνηθισμενα θεματα ειναι 1. υπερβολικο bleeding, 2. Χαλαρο , ασταθες kick stand, 3. καποιο χτυπηματακι στο σασι, η κενο μεταξυ οθονης και σασι.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Σωστά!Γι αυτό και απόρησα.Ήταν σαν να κόλλησε ο σκληρός δίσκος.Άβυσσος η ψυχή των windows.Σήμερα πάντως όλα καλά.Ας μην κουράζω άλλο με αυτό το θέμα.Για τους φίλους πάντως που ενδιαφέρονται να το αγοράσουν νομίζω πως αξίζει μέχρι δεκάρας τα λεφτά του.Γρήγορο,ήσυχο,με εξαιρετική οθόνη όχι ιδιαίτερα βαρύ και το κάτι παραπάνω εάν το χρειαστείς θα σου το δώσει.Με λίγα λόγια και του σαλονιού και του λιμανιού ένα πράγμα.

Σωστά!Γι αυτό και απόρησα.Ήταν σαν να κόλλησε ο σκληρός δίσκος.Άβυσσος η ψυχή των windows.Σήμερα πάντως όλα καλά.Ας μην κουράζω άλλο με αυτό το θέμα.Για τους φίλους πάντως που ενδιαφέρονται να το αγοράσουν νομίζω πως αξίζει μέχρι δεκάρας τα λεφτά του.Γρήγορο,ήσυχο,με εξαιρετική οθόνη όχι ιδιαίτερα βαρύ και το κάτι παραπάνω εάν το χρειαστείς θα σου το δώσει.Με λίγα λόγια και του σαλονιού και του λιμανιού ένα πράγμα.

Ναι, ειναι πολυ καλο. Απλα εμενα προσωπικα δεν με ικανοποιησε η ποιοτητα του (κυριως η υλοποιηση του kickstand, το περιμενα αλλιως) και επιπλεον ηθελα πιο <λαπτοπ> κατασταση, οποτε πηγα στο dell xps.

Εγώ παρατήρησα ότι ο φταίχτης για την υπερθέρμανση ήταν το Add Block Plus extension του Chrome...

Έβαλα ublock origin και όλα καλά τώρα.

καλημερα και απο μενα, μολις το απεκτησα και γω (i5, 4gb ram, 128gb ssd) και μεχρι στιγμης ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Λιγο bleeding κατω χαμηλα αλλα κατα τα αλλα ολα μια χαρα.

Μια εξαιρετική λύση που ειναι battery friendly για αποφυγή διαφημίσεων και προστασία απο κακόβουλο λογισμικό και πάσης φύσεως επίθεσης απο το internet ειναι το Adguard.

https://adguard.com/en/adguard-windows/overview.html

Το εχω κανα δίμηνο σε Windows/android/iOS και ειναι πολυ αποτελεσματικό.

Αγόρασα 4 άδειες lifetime για 2 Windows/android συσκευες και εχω βρει την υγεία μου(σε iOS ειναι δωρεάν και παίζει αποκλειστικά σε browsing με safari-εχω άλλη ad free app για τις επόμενες εφαρμογες να κόβει και απο εκει)

ΥΓ: καλορίζικο σε όλα τα παιδιά.

Sent from my iPad Air 2

Το χρησιμοποιεί κανείς για coding; Εγκατάσταση Laravel / Homestead, visual studio και android studio?

Ψάχνω κατι σε λογική τιμή (999 το πακέτο i5/128gb) και να μπορώ να κάνω τα παραπάνω όταν είμαι εκτός γιατί δεν μένει καθολου χρόνος πια στο σπίτι.

Μετα απο αναβαθμιση σε windows 10 anniversary πρεπει να ξαναπεραστει ο driver για τον NVMe SSD απο την Samsung γιατι ξαναπερναει ο default απο την Microsoft που ειναι αργος.

EDIT:

Διάβασα ότι ο driver της samsung προκαλεί battery drain και ευθύνεται και για υπερθέρμανση

Edited by vtsakiris

Ναι, ειναι πολυ καλο. Απλα εμενα προσωπικα δεν με ικανοποιησε η ποιοτητα του (κυριως η υλοποιηση του kickstand, το περιμενα αλλιως) και επιπλεον ηθελα πιο <λαπτοπ> κατασταση, οποτε πηγα στο dell xps.

το καλυτερο 13ιντσο χτυπησες κατα τη γνωμη μου (ειχα τον προκατοχο 9343)...

Στα του θεματος, θα ριξω την anniversary σημερα. Αλεξ, την εριξες εσυ?

ΥΓ Γιαννη, οι "μυτες" της γραφιδας υπαρχουν ακομα? :lol:

Α, ρε Βαγγελη κ σε σκεπτομουν.Υπαρχουν, αλλα φευγω σημερα. Προς τα τελη του μηνα....

Το dell ειναι πολυ καλο οντως και κουκλι. Και εκει βεβαια δεν λειπουν τα προβληματα απο κομματι σε κομματι.... Καταραμενη κριση..

Το χρησιμοποιεί κανείς για coding; Εγκατάσταση Laravel / Homestead, visual studio και android studio?

Ψάχνω κατι σε λογική τιμή (999 το πακέτο i5/128gb) και να μπορώ να κάνω τα παραπάνω όταν είμαι εκτός γιατί δεν μένει καθολου χρόνος πια στο σπίτι.

Κάνε μια αντιπαραβολή με το υπάρχον PC σου και τι hardware configuration εχει και πως τρέχει τα προγράμματα που ανέφερες με αυτο που σου προσφέρει το surface.

Αν σε specs δεν εχουν μεγάλες διαφορες τότε θα σε καλύψει το surface.

Αλλιώς οχι.

Μετα απο αναβαθμιση σε windows 10 anniversary πρεπει να ξαναπεραστει ο driver για τον NVMe SSD απο την Samsung γιατι ξαναπερναει ο default απο την Microsoft που ειναι αργος.

EDIT:

Διάβασα ότι ο driver της samsung προκαλεί battery drain και ευθύνεται και για υπερθέρμανση

Δεν το παρατήρησα τόσους μήνες που εχω Samsung driver έναντι του surface που προτιμώ τους πρώτους διότι με τους surface μειώθηκαν οι επιδόσεις στο 1/3 και βάλε.

Το πέρασα απο πάνω Βαγγέλη αφου κατεβάσα το ISO μέσω media creation tool αλλα μάλλον θα κανω μια καθαρη εγκατάσταση απο τώρα για να γλιτώσω απο μελλοντικά πιθανά bug και να δέσει η νεα έκδοση πιο σωστά και ομαλά.

Εχουν βελτιωθεί κάποια πράγματα πλεον στα 10,βασικά έτσι έπρεπε να είχαν βγει απο την αρχη για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους διότι εως εχθές πολυ childish έκδοση ηταν.

Βέβαια περιμένω του χρόνου ανοιξη με το επόμενο μεγάλο update επιπλέον βελτιώσεις/προσθήκες και νεα features για να πω οτι είμαστε στο απόλυτα σωστό δρόμο.

Υπάρχουν ξεκάθαρα περιθώρια βελτίωσης που πρέπει η MS να προβεί.

Τουλάχιστον έγινε τώρα η αρχη και καλύψαμε ενα μικρό χαμένο έδαφος πλεον.

Μένει του χρόνου να εμπλουτιστεί σε περαιτέρω βαθμό που χρειαζεται οπωσδήποτε.

ΥΓ: Εχω και εγώ μύτες ανταλλακτικές σφραγισμένες στο μικρούλι κουτάκι τους:p

Τώρα ειδα οτι και ο Γιάννης τις εχει ακόμα :p

ΥΓ:.Μια θετική αλλαγή που μου αρέσει ειναι το dark mode σε edge browser αλλα και settings μιας και το surface εχει πολυ καλο και βαθύ μαύρο για IPS panel.

Sent from my iPad Air 2

Edited by alextrela

Α, ρε Βαγγελη κ σε σκεπτομουν.Υπαρχουν, αλλα φευγω σημερα. Προς τα τελη του μηνα....

Το dell ειναι πολυ καλο οντως και κουκλι. Και εκει βεβαια δεν λειπουν τα προβληματα απο κομματι σε κομματι.... Καταραμενη κριση..

Δεν υπαρχει βιασυνη Γιαννη, οταν με το καλο επιστρεψεις στις μαζευω ;)

Κουκλι, φανταστικη ποιοτητα και η infinity οθονη ειναι απολαυση. Σε 13'' notebook δε θα αγγιζα τιποτα αλλο (αλλα και το αντιστοιχο 9550)...

@Αλεξ,

Την περναω κι εγω σημερα, λογικα δε θα τη δινει κανονικα και μεσω windows update?

Δεν υπαρχει βιασυνη Γιαννη, οταν με το καλο επιστρεψεις στις μαζευω ;)

Κουκλι, φανταστικη ποιοτητα και η infinity οθονη ειναι απολαυση. Σε 13'' notebook δε θα αγγιζα τιποτα αλλο (αλλα και το αντιστοιχο 9550)...

@Αλεξ,

Την περναω κι εγω σημερα, λογικα δε θα τη δινει κανονικα και μεσω windows update?

Ναι βρε μπορείς μέσω Windows update αλλα θα κάνει πολυ ώρα έτσι.

Εγώ κατεβάσα το ISO και μόλις πριν λίγο εκανα καθαρη εγκατάσταση μέσα σε 15-20 λεπτά.

Τώρα κατεβάζω drivers/firmware update και ειμαι έτοιμος για σεταρισμα και τέλος.

Sent from my iPad Air 2

Δεν το παρατήρησα τόσους μήνες που εχω Samsung driver έναντι του surface που προτιμώ τους πρώτους διότι με τους surface μειώθηκαν οι επιδόσεις στο 1/3 και βάλε.

τελικα το θεμα ειναι γριφος!

σιγουρα οι drivers της samsung ειναι ταχυτεροι απο της microsoft.

προς το παρον βαζω sansung και βλεπουμε.

παραθετω μετρησεις με samsung & microsoft σε anniversary.

microsoft:

Microsoft.jpg

samsung:

samsung.jpg

Edited by vtsakiris

Πάνω κατω και σε εμένα τα ίδια έδειχνε.

Άρα κάθομαι στα αυγά μου με το Samsung driver οπως τόσους μήνες κάθομαι.

Δεν φτάνει η MS που έβαλε Β διαλογής Samsung SSD(στα 128αρια μοντέλα)απο πάνω να ανεχτούμε και κάκιστο δικο της driver παει πολυ.

Κανονικά για PCIE SSD έπρεπε να έχουμε 1000-1200 ανάγνωση και 500-600 εγγραφή minimum τιμες.

Alex, μετα το ταμπουρωμα σου στο παλιο firmware του Edge, εχεις ριξει βλεπω κι εδω γερο ταμπουρωμα!!! :lol::lol:

ΜySmartphone: Samsung Galaxy S24 Ultra

MySmartwatch:  Garmin Forerunner 965

• The title was changed to Microsoft Surface Pro 4