Jump to content

Doogee HOMTOM HT6


kwnana
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 543
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έβγαλαν νέο update...τώρα που είμαστε root τι κάνουμε?

 

Sent from my HT6 using Tapatalk

Καλημέρα αν διαβάσεις μερικά ποστ ποιό μπροστά θα δεις ότι έχω κάνει την ίδια ερώτηση και ή απάντηση ήταν ότι πρέπει να κάνω πρώτα unroot και μετά αναβάθμιση .

Xiaomi redmi note 7
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Και ξαφνικά δεν λοκάρει δορυφόρους με τίποτα, ούτε το fast gps , ούτε το gps fix τίποτα πάπαλα.
Xiaomi redmi note 7
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

(Μετά από ένα μήνα αρκετά σκληρής χρήσης)

Στα συν:

-Μπαταρία 3+ημερών αρκετά έντονης χρήσης. Πρεπει να υπερβάλεις για να τελειώσει στο 48ωρο. (6250mAh ή όχι, κρατάει πάντως)

-Γρήγορη φόρτιση

-Ικανοποιητική οθόνη σε έντονη ηλιοφάνεια.

-Καλή ανταπόκριση στην αφή και σχετικά γρήγορο χωρίς ιδιαίτερα κολλήματα.

-4G άψογο & wifi χωρίς προβλήματα σε σύνδεση, αρκετά δυνατό σήμα.

-GPS απ'τα καλύτερα που έχω δει σε κινητά.

-Λόλιποπ καθαρή, χωρίς περιττές εφαρμογές (μπράβο στον κατασκευαστή).

-Πλήρες πακέτο με μεμβράνες (1 φορεμένη + 1 έξτρα), θήκη προστασίας γωνιών και πλάτης, καλώδιο OTG (εκτός απ'τον ταχυφορτιστή)

-Αδικείται στις φωτογραφίες, είναι αρκετά όμορφο σε σχέση με το μέγεθος και τον όγκο του.

-Τιμή.

 

Στα πλυν:

-Βαρύ (μεγάλη μπαταρία), επικίνδυνο σε κάθε πτώση να είναι και η τελευταία του.

-Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για θήκη εκτός από αυτήν που διαθέτει το πακέτο. Ούτε flip case ούτε κάποια άλλη σιλικόνης, μου φαίνεται περίεργο για το μέγεθος και το βάρος της συσκευής που ο κατασκευαστής δεν έχει διαθέσει κάτι άλλο για την προστασία του κινητού.

-Το ηχείο θα μπορούσε να είναι πιο δυνατό.

-SD Card & SIM2 Card φιλοξενούνται σε κοινή θέση στο "συρταράκι" των καρτών. Συμβιβασμός που έχει αρχίσει και γίνεται κανόνας στις καινούργιες συσκευές, τόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα εξοικονόμησης χώρου άραγε;

 

Τη συσκευή τη συνιστώ για κάποιον που έχει προτεραιότητα την αυτονομία σε μπαταρία και δεν τον απασχολεί να είναι ελαφρύ και λεπτό/κομψό το κινητό του, αρκεί να είναι προσεκτικός στο θέμα αποφυγής πτώσεων και να μην θέλει επιδόσεις... gaming pc στην τσέπη του.

 

Αν τώρα έχει και αντοχή στο χρόνο και δεν εμφανίζει άλλα "θεματάκια", τότε μιλάμε για τον ορισμό του value for money...

Sent from my Ericsson 198.
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Ξαφνικά πρόβλημα με την μπαταρία.

Ξεκίνησε πριν περίπου 1 εβδομάδα όταν έδειχνε διαφορετικά ποσοστά μπαταρίας όταν το φόρτιζα κλειστό και ανοιχτό αντίστοιχα.

Δοκίμασα διάφορες εφαρμογές repair battery οι οποίες βρήκαν σφάλματα και υποτίθεται τα διόρθωσαν, εφαρμογές battery calibration ακόμα και χειροκίνητη διαγραφή του batterystats.bin αλλά και το batterystats-check in.bin

Μετά από αυτά δεν φορτίζει καθόλου ή μάλλον για να ακριβολογώ φορτίζει στο 100% μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά είτε το έχω ανοιχτό είτε κλειστό αλλά εκτός φορτιστή δεν κρατάει.

Συγκεκριμένα σε αναμονή κρατάει λίγη ώρα αλλά με την προσπάθεια οποιασδήποτε κλήσης ή ακόμα εισερχόμενου μηνύματος, σύνδεσης Internet κλπ κλείνει αμέσως χωρίς καν να προλάβω να δω την ένδειξη μπαταρίας να πέφτει κάτω από το 100%.

Δοκίμασα επίσης και διαφορετικούς φορτιστές αλλά τίποτα.

Το batterystats.bin είναι σίγουρα το αρχείο με τα στατιστικά χρήσης της μπαταρίας και το κινητό το ξαναδημιουργεί μόνο του (τα battery calibration apps αυτό διαγράφουν) αλλά το batterystats-check in.bin δεν ξαναδημιουργήθηκε και σκέφτομαι πριν παραγγείλω μπαταρία μήπως κάποιος με root μπορεί να μου το στείλει να δοκιμάσω εάν αυτό φταίει για την περίεργη συμπεριφορά της μπαταρίας. Το αρχείο αυτό βρίσκεται στην διαδρομή /data/system/

Επίσης αν γνωρίζετε κατάστημα στην Ελλάδα που πουλά μπαταρίες για τον ht6 γιατί δεν θέλω να περιμένω 1 μήνα από Κίνα

Link to comment
Share on other sites

Eμένα ράγισε η οθόνη αφής και δεν δουλευε σε μερικά σημεία .Παράγκειλα από Κίνα μια και μου ηρθε και σχετικά γρήγορα .

Κατά την αλλαγή ( δεν είναι η πρώτη μου φορά ) κάτι δεν πήγε καλά στο βγάλσιμο και τώρα ανάβει συνέχεια άσπρη η LCD :cry:.

Λέω να μην παραγγείλω τίποτα άλλο ή να παραγγείλω όλο το σετ με Τouch και LCD; Kαμιά γνώμη ;

Αν θέλει κανείς την οθόνη αφής σκέτη ας μου στείλει ΠΜ

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον Χρήστο ( bbbb ) για την πολύτιμη βοήθεια του στην επισκευή του κινητού μου.

Όπως είχα αναφέρει είχα πρόβλημα με την μπαταρία και μόλις την παρέλαβα από τον φίλο Χρήστο σήμερα το πρωί, άνοιξα το κινητό για να την αντικαταστήσω.

Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι η δική μου ήταν εύκαμπτη και σε μερικά σημεία φουσκωμένη.

Με την μπαταρία εκτός κινητού άνοιξα το προστατευτικό περίβλημα από ένα υλικό σαν αλουμίνιο και αμέσως παρατήρησα ένα λευκό καπνό που άρχισε να βγαίνει και μια θερμότητα σε όλο το σώμα της μπαταρίας που αυξανόταν.

Παρατήρησα ότι δεν ήταν σαν τις συμβατικές μπαταρίες καθώς είχε εσωτερικά πολλές στρώσεις ενός υλικού που μου θύμισε πυκνωτή. Η θερμότητα αυξήθηκε πολύ και αναγκάστηκα να την πετάξω από το παράθυρο.

Η θερμοκρασία της ( ή πιθανόν κάποιο καυστικό υγρό ) ήταν τέτοια που αν και επάνω σε βρεγμένο χορτάρι μέσα σε λίγα λεπτά μεταβλήθηκε σε ένα μαύρο συρρικνωμένο αντικείμενο που θύμιζε κάρβουνο έχοντας κάψει παράλληλα και το βρεγμένο χόρτο σε έκταση περίπου 30 εκατοστά γύρω από αυτή.

Τελειώνοντας με την δική μου μπαταρία τοποθέτησα με επιτυχία την άλλη που μου έστειλε ο Χρήστος και ξεκίνησα την φόρτιση.

Μέχρι στιγμής δείχνει να πηγαίνει καλά αν εξαιρέσω την λίγο πιο γρήγορη φόρτιση από ότι είχε το κινητό πριν παρουσιάσει το πρόβλημα. Αν συνεχίσει να φορτίζει έτσι γρήγορα θα αντικαταστήσω και τον φορτιστή μήπως αυτός δημιούργησε το πρόβλημα στην μπαταρία.

Όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα είχα κάνει unroot και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις καθώς πίστευα ότι ίσως να είναι θέμα software οπότε είναι ευκαιρία τώρα πριν το root να περάσω όλες τις αναβαθμίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Bαγγέλη χαίρομαι που σου δούλεψε.Η γνώμη μου είναι εφόσον δεν υπάρχει πίεση χρόνου να φορτίζεις με ένα απλό φορτιστή 5v/1a-2a και ας κάνει παραπάνω ώρες.Ο δικός του φορτιστής δίνει απο το 0 στο 90% 9v 1.7A για να φορτίζει γρήγορα αλλά από ότι φαίνεται αυτό δεν είναι ότι καλύτερο για την μακροζωϊα της μπαταρίας.Ουσιαστικά δηλαδή φορτίζει με την διπλάσια τάση απο ότι λειτουργεί η μπαταρία και μάλλον αυτό δεν είναι και τόσο καλό
Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω κι εγώ, από προσωπική εμπειρία, πως η μπαταρία κρατάει περισσότερο όταν φορτίζεται σε κύκλους από 30-40% έως 75-80% με κανονικό φορτιστή (χρησιμοποιώ έναν από ASUS 5,2V- 1,35Ah).

Αυτό σημαίνει περίπου κάθε δύο μέρες φόρτιση (για τη χρήση που κάνω εγώ), επίσης ο ταχυφορτιστής είναι χρήσιμος αν π.χ. θέλω να βγω και για σιγουριά του δίνω γρήγορα 10-20% έξτρα (βγάζει χαλαρά +6-8 ώρες κανονικής χρήσης). Εν ολίγοις, δεν έχει κάποια άλλη χρησιμότητα και σίγουρα δεν βοηθάει η ταχεία φόρτιση στη ζωή της μπαταρίας.

 

Κατά τα άλλα, γλίτωσα δύο πτώσεις από μέτριο ύψος και μια "κανονική" τούμπα, αλλά σε ξύλινο δάπεδο... :dash:

 

Μάλλον θα πρέπει να κοιτάξω για καμιά flip case από ebay, να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Sent from my Ericsson 198.
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας κ απο εμενα,ειμαι κατοχος και εγω ενος ht6 και εχω να κανω μαλλον την πιο χαζη ερωτηση αλλα εχω σπασει το κεφαλι μου και δεν το βρισκω!!! Ρε παιδια πως προσθετουμε και αλλη επιφανεια εργασιας?εχει μονο δυο τις οποιες εχω σχεδον γεμισει με εικονοδια και δεν μπορω να βρω με τπτ πως θα προσθεσω και αλλη!! Κατα τ αλλα για την τιμη που το πηρα (80 ευρω,μιας εβδομαδας μετταχειρισμενο) ειμαι τρελα ευχαριστημενος!!!! Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας!!
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας κ απο εμενα,ειμαι κατοχος και εγω ενος ht6 και εχω να κανω μαλλον την πιο χαζη ερωτηση αλλα εχω σπασει το κεφαλι μου και δεν το βρισκω!!! Ρε παιδια πως προσθετουμε και αλλη επιφανεια εργασιας?εχει μονο δυο τις οποιες εχω σχεδον γεμισει με εικονοδια και δεν μπορω να βρω με τπτ πως θα προσθεσω και αλλη!! Κατα τ αλλα για την τιμη που το πηρα (80 ευρω,μιας εβδομαδας μετταχειρισμενο) ειμαι τρελα ευχαριστημενος!!!! Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας!!

 

Πατάς και κρατάς ένα εικονίδιο και το σέρνεις δεξιά οπότε ανοίγει νέα επιφάνεια;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω το HT6, αξίζει? Μπορώ να το πάρω απο κάποιο μαγαζί στην ελλάδα στις τιμές που λέτε γιατί το βρήκα στο ίντερνετ σε γνωστό site αναζήτησης αγορών (δεν αναφέρω το όνομα γιατί δεν ξέρω αν επιτρέπεται) και η τιμή ειναι στα 160+. Σε περίπτωση που πάθει κάποια βλάβη πρέπει να το στείλω αναγκαστικά Κίνα για να το καλύπτει η εγγύηση? Υπάρχει στην ελλάδα αντιπροσωπεία η κάποιος που να το φτιάχνει με εγγύηση?
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει πρόβλημα να αναφέρεις μαγαζί και υποθέτω αναφέρεσαι στο skroutz.gr.Η τιμή των 160+ (179€ το βλέπω αυτή την στιγμή στο skroutz) που έχει τώρα το ht6 δεν αξίζει απο την στιγμή που με λίγα παραπάνω χρήματα παίρνεις το αναβαθμισμένο doogee t6 pro με καλύτερη cpu και μνήμη rom/ram.

Αν το αγοράσεις απο κίνα,το στέλνεις κίνα.Απο ελλάδα στο κατάστημα αγοράς.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση. Ψάχνω να βρώ ένα κινητό γύρο στα 150 στο σκρουτζ και θελω καλή μπαταρία και ram kai cpu,gpu(αν και πιστεύω 1g gpu είναι καλή) γιατί το θέλω για παιχνίδια online οπότε θα έχω και δεδομένα ανοιχτά και wifi αρκετά συχνά ενώ θα παίζω παιχνίδια που την εξαφανίζουν την μπαταρία γρήγορα. Έχετε να μου προτείνετε κάτι? Και να πω την αλήθεια μου με έχεις ψήσει γι αυτό το κινητό αλλά δεν έχω βρει και πολλά reviews, το προτείνεις άφοβα? Edited by Crisman7
συμπλήρωση
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά μπορώ να μιλήσω ως πρώην κάτοχος του απλού ht6 από το οποίο έμεινα ικανοποιημένος όσο το είχα.Βέβαια μου είχε βγάλει και μένα το πρόβλημα με το ηχείο αλλά αυτό διορθωνόταν εύκολα από ότι έμαθα.Απο εκει και πέρα η αυτονομία θα σε καλύψει.Οκ η οθόνη θα μπορούσε να είναι fhd πχ στα ίδια πανω-κατω χρήματα κυκλοφορεί το oukitel k6000 pro το οποίο έχει και fhd οθόνη.Τώρα στα παιχνίδια..εχε υπόψιν σου ότι ο 6735/6753-->του pro δεν είναι και ότι ισχυρότερο κυκλοφορεί.Τέλος η συσκευή δεν έχει γυροσκόπιο οπότε κάποια παιχνίδια όπως πχ pokemon go δεν θα παίζουν με την εικονική πραγματικότητα.
Link to comment
Share on other sites

Eγώ θα το έπαιρνα από κίνα στα 140€..Aλλά ναι θεωρώ καλύτερη επιλογή την pro έκδοση απο το απλό
Link to comment
Share on other sites

ωραία ευχαριστώ πολύ θα το σκεφτώ γιατί είναι η πρώτη φορά που θα πάρω κινέζικο, απο μη γνωστή μάρκα γενικώς και εύχομαι να μην έχει θέματα
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Καλημέρα. Παιδιά την βοήθειά σας παρακαλώ. Μία φίλη έχει το εν λόγω κινητό όταν άρχισε να κάνει διάφορα (όταν συνδεόταν στο internet άνοιγαν διάφορες οθόνες, άλλαζαν οι ρυθμίσεις και άλλα). Η έκδοση που είχε ήταν η R17. Έχοντας ρουτάρει το δικό μου κινητό (Jiayu S3) είπα να κάνω την ίδια διαδικασία και σε αυτό. Λάθος κίνηση. Το κινητό πια δεν ανοίγει και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Υπάρχει επιστροφή ή μπρίκαρε και δεν γίνετε τίποτα;
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Παιδιά την βοήθειά σας παρακαλώ. Μία φίλη έχει το εν λόγω κινητό όταν άρχισε να κάνει διάφορα (όταν συνδεόταν στο internet άνοιγαν διάφορες οθόνες, άλλαζαν οι ρυθμίσεις και άλλα). Η έκδοση που είχε ήταν η R17. Έχοντας ρουτάρει το δικό μου κινητό (Jiayu S3) είπα να κάνω την ίδια διαδικασία και σε αυτό. Λάθος κίνηση. Το κινητό πια δεν ανοίγει και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Υπάρχει επιστροφή ή μπρίκαρε και δεν γίνετε τίποτα;

 

Υπαρχει λυση και δεν ειναι η μιτσουμπισι

Φλασαρεις το κινητο με την μαμα ρομ ή καλυτερη

Προσφατα ειχα το ιδιο προβλημα με το Ητ3 Προ που εκανε του κεφαλιου του. Εβαλα την ρομ απο το Ητ7 προ και το κινητο δειχνει να πηγαινει καλυτερα.

(rom porting )

βασικα αν θελεις να κανεις βαλεις μια παρομοια ρομ απο αλλο κινητο τοτε ακολουθεις τον οδηγο παρακατω

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1908008

Edited by Barlost
Link to comment
Share on other sites

Βρήκα ώρα να ασχοληθώ με το κινητό. Αποτέλεσμα κανένα, γιατί δεν βρήκα φάκελο system για να κάνω αυτά που αναφέρονται εδώ:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1908008

 

Rom κατέβασα από εδώ:

http://www.needrom.com/category/doogee/homtom/t6-homtom/

 

Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Εχω αρκετό καιρό να ασχοληθώ με το θέμα αλλά η ρομ που κατέβασες θα έχει ένα αρχείο system.img.Αυτό είναι o system φάκελος αλλά συμπιεσμένος.Θα χρειαστεί να τον αποσυμπιέσεις με κάποιο πρόγραμμα.Προσωπικά χρησιμοποιούσα το ext4 unpacker https://sourceforge.net/projects/androidicsjbext/?source=typ_redirect
Link to comment
Share on other sites

Koίτα ότι γίνεται,γίνεται..Απλά αυτός είναι ο απλός τρόπος.Μετά θα πρέπει να μπεις στα πιο "βαθιά" με linux διανομή κτλ για να κάνεις δουλειά

Πάντως για το ht6 υπάρχουν ήδη αρκετές έτοιμες ρομ http://forum.xda-developers.com/android/general/guide-homtom-ht6-twrp-root-roms-mods-t3296277 οπότε μπορείς να δοκιμάσεις κάποια άλλη

edit

Τώρα διάβασα και το προηγούμενο μήνυμα σου.Εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις port rom.Δοκίμασε να δεις αν μπορείς να φλασάρεις το twrp recovery με sp flash tools απο http://forum.xda-developers.com/android/general/guide-homtom-ht6-twrp-root-roms-mods-t3296277 βάλε το twrp 3.0.2 και μετά φλάσαρε κάποια ρομ απο τις διαθέσιμες.Προσωπικά είχα μείνει ικανοποιημένος απο την Aorom v1

Edited by bbbb
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...