Jump to content

Με ποιο τρόπο γράφετε στο myphone (και γενικά);

greek_aeras
 Κοινοποίηση

Με ποιο τροπο γραφετε  

125 members have voted

1. 1. Με ποιο τροπο γραφετε

• greeklish
      14
    • ελληνικα τονουμενα
      67
    • ελληνικα χωρις τονους
      38
    • αλλο (τι?)
      1
    • οπως να 'ναι
      5

Recommended Posts

Άρχισα με Ελληνικά χωρίς τόνους και πολλά ορθογραφικά λάθη γιατί δεν είχα συνηθίσει να γράφω με το πληκτολόγιο.

Μετά βέβαια έμαθα, μια μέρα αποφάσισα να γράφω με τόνους λέω γιατί να μπορούν οι άλλοι και εγώ δεν μπορώ;(γενικά είμαι πολύ ανταγωνιστικό άτομο)

Και έτσι τώρα γράφω Ελληνικά με τόνους και με ελάχιστα ορθογραφικά λάθη!

:) ;)

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

• Απαντήσεις 98
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

για όσους βαριούνται να γράφουν Ελλήνικά. Μετατρέπει τα greeklish σε ελληνικά και το αντίστροφο http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

Ελληνικά με τόνους με ελληνικούς χαρακτήρες και όσο γίνεται ορθογραφημένα. Παλαιότερα ήμουν μανιακός greeklish-άκιας, αλλά από τότε που το γύρισα στα ελληνικά βλέπω να έχει βελτιωθεί και η καθημερινή μου ορθογραφία (και έχω πάψει πλέον να βάζω το w στην θέση του ω).

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (21 Δεκ. 2004 , 15:12)

Κορυφαίο!

Και μόνο που το σκέφτομαι λιώνω απ' τα γέλια:

..................

To protypo kartwn mnimis Secure Digital (SD) einai o anamfisvititos...

mia xara itan to keimeno!!! poli grigora to diavasa!... eixe kapoies eleipseis sto periexomeno :p ... alla itan evanagnosto!

Άλλο, βέβαια. Τι άλλο; Ελληνικά. Τα υπόλοιπα είναι "πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές". Ιδίως αυτό το "ελληνικα τονουμενα".

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος angello (22 Δεκ. 2004 , 17:20)

Άλλο, βέβαια. Τι άλλο; Ελληνικά. Τα υπόλοιπα είναι "πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές". Ιδίως αυτό το "ελληνικα τονουμενα".

Αν δεν το ξερεις φιλε αλλοι γραφουν με τονους και αλλοι χωρις για πιο γρηγορα. Ολα ομως ειναι ελληνικα :) . Επομενως, και εσυ οπως βλεπω, γραφεις "Ελληνικα τονουμενα" που κοροιδεψες :mad: ;) .

Κατανοητο?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Stephen (20 Δεκ. 2004 , 17:52)

Για να μην μαλωνετε ο καλυτερος τροπος να γραφουμε ειναι αυτος. Βαζουμε και το μυαλο να δουλεψει λιγο... :p

Κταλατααβε ; :)

Τιελεο λεμε. Πλου κολα. Ατυα τα γφαρω με τον αταμοτυο μτωλκυοδρυοπη κυονεμιε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος brutus (20 Δεκ. 2004 , 11:37)

Ελληνικά τονούμενα φυσικά (και ορθογραφημένα νομίζω). Τώρα αν μου ξεφύγει κανένας τόνος, το σφάλλειν ανθρώπινο, το συγχωρείν θείο :o

Πάντως μόλις χθες έμαθα ότι υπάρχουν fora όπου η χρήση greeglish (ή όπως αλλιώς λέγονται) απαγορεύεται δια ροπάλου.

Toso kako einai na grafoumai sta greeglish?

Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος tntiseverywere (23 Δεκ. 2004 , 13:05)

Toso kako einai na grafoumai sta greeglish?

oxi vre!... grafe opos sou aresei kai min tous akous... mas zilevoun epeidi de mporoun na diavasoun/grapsoun toso grigora greeklish...

Αυτό το "γράφω χωρίς τόνους για να γράφω πιο γρήγορα" ποτέ μου δεν το κατάλαβα. Τόσο πολύ σας καθυστερούν οι τόνοι? Που να μην είχαμε και μονοτονικό..

Σημ: Η παραπάνω παράγραφος έχει 27 λέξεις, 123 χαρακτήρες (149 με τα διαστήματα) και μόλις 14 τόνους. Δηλαδή "χτύπησα" 14 περισσότερα πλήκτρα από ότι αν δεν τόνιζα. Δηλαδή 14 στα 149...χχμμμ..ούτε 10%. Άσε που από τις 27 λέξεις τονίζονται μόλις οι μισές.

Σημ2: Δεν είμαι ψείρας ούτε παράλογος. Ας γράφει ο καθένας όπως θέλει. Αλλά το "πιο γρήγορα χωρίς τόνους" μου θυμίζει την άλλη ανοησία που έγραφαν κάποιοι "γράφω SMS με multitap και όχι με T9 επειδή είναι ταχύτερο". Τέσπα....whatever floats your boat.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Ελληνικα χωρις τονους για να γραφω πιο γρηγορα και γω :rolleyes: :p

Ovelix μπορει να ειναι 14 παραπανω πατηματα τα οποια ομως σε καθυστερουν στον συνολικο σου χρονο.Ασε που θελει και μια καποια ιδιαιτερη προσοχη για να μην κανεις λαθος και μπει αποστροφος πχ.Τελοσπαντων εμενα με καθυστερει,ειναι και θεμα συνηθειας βεβαια..

Άσε ρε Βασίλη :p λες και ο τόνος αλλάζει κάθε φορά θέση και ψάχνεις να τον βρεις. Ενα πλήκτρο σταθερό είναι. Πώς δηλαδή βρίσκεις κάθε φορά το Α ή το Ω και δεν μπορείς να βρεις τον τόνο? Αυτό που προσπαθώ να πώ είναι ότι απλά έχετε την εντύπωση ότι σας καθυστερεί ο τόνος ενώ ίσα-ίσα είναι ένα πατηματάκι ακόμα στις μισές λέξεις.

ΥΓ. Μόλις τώρα σκέφτηκα κάτι: Ρε σεις. Μπας και γράφετε με δυο-τρία δάχτυλα όλα όλα και πρέπει να κοιτάτε και το keyboard καθώς γράφετε? Γιατί αν ισχύει αυτό και πρέπει μονίμως να κοιτάει κάποιος πάνω-κάτω ενώ πληκτρολογεί τότε δεν τον καθυστερούν ούτε οι τόνοι ούτε τα ελληνικα αλλά ο κακός του ο καιρός. Τζάμπα ασχολούμαστε δηλαδή.

Με στοιχειώδη εξοικείωση με το keyboard, το δάχτυλο στον τόνο πάει μόνο του. Αν πραγματικά ο τόνος σάς καθυστερεί καλύτερα να επανεξετάσετε τον τρόπο που γράφετε.

Πάντα φιλικά...

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Bayern7 (23 Δεκ. 2004 , 15:02)

Nα καταλαβαίναμε και τι λες :p

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Τελειο λεμε. Αυτα τα γραφω με τον αυτοματο μπουρδουκλωτη κειμενου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος greek_aeras (23 Δεκ. 2004 , 13:33)

Αν δεν το ξερεις φιλε αλλοι γραφουν με τονους και αλλοι χωρις για πιο γρηγορα. Ολα ομως ειναι ελληνικα :) . Επομενως, και εσυ οπως βλεπω, γραφεις "Ελληνικα τονουμενα" που κοροιδεψες :mad: ;) .

Κατανοητο?

Επαναλαμβάνω ότι γράφω ελληνικά. Τα υπόλοιπα είναι "πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές". Ιδίως αυτό το "ελληνικα τονουμενα". Το είπα με πολύ ήπιο τρόπο. Οι εγγράμματοι κατάλαβαν. Τέλος συζήτησης.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος angello (23 Δεκ. 2004 , 19:24)

Επαναλαμβάνω ότι γράφω ελληνικά. Τα υπόλοιπα είναι "πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές". Ιδίως αυτό το "ελληνικα τονουμενα". Το είπα με πολύ ήπιο τρόπο. Οι εγγράμματοι κατάλαβαν . Τέλος συζήτησης.

Καλα ενταξει.... :wacko: :confused: :whistle:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος tax_opari91 (19 Δεκ. 2004 , 15:13)

Ελληνικα χωρις τονους..... Απλα δεν τους εχω συνηθισει !

me 2 :p :p

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (23 Δεκ. 2004 , 17:24)

Άσε ρε Βασίλη :p λες και ο τόνος αλλάζει κάθε φορά θέση και ψάχνεις να τον βρεις. Ενα πλήκτρο σταθερό είναι. Πώς δηλαδή βρίσκεις κάθε φορά το Α ή το Ω και δεν μπορείς να βρεις τον τόνο? Αυτό που προσπαθώ να πώ είναι ότι απλά έχετε την εντύπωση ότι σας καθυστερεί ο τόνος ενώ ίσα-ίσα είναι ένα πατηματάκι ακόμα στις μισές λέξεις.

ΥΓ. Μόλις τώρα σκέφτηκα κάτι: Ρε σεις. Μπας και γράφετε με δυο-τρία δάχτυλα όλα όλα και πρέπει να κοιτάτε και το keyboard καθώς γράφετε? Γιατί αν ισχύει αυτό και πρέπει μονίμως να κοιτάει κάποιος πάνω-κάτω ενώ πληκτρολογεί τότε δεν τον καθυστερούν ούτε οι τόνοι ούτε τα ελληνικα αλλά ο κακός του ο καιρός. Τζάμπα ασχολούμαστε δηλαδή.

Με στοιχειώδη εξοικείωση με το keyboard, το δάχτυλο στον τόνο πάει μόνο του. Αν πραγματικά ο τόνος σάς καθυστερεί καλύτερα να επανεξετάσετε τον τρόπο που γράφετε.

Πάντα φιλικά...

Γραφω με ολα τα δακτυλα που μου εδωσε ο καλος Θεουλης και μπορω να πω οτι γραφω αρκετα γρηγορα αν σκεφτεις κιολας οτι δεν το απαιτει η δουλεια μου και αρα θεωρητικα δεν υπαρχει λογος για κατι τετοιο.Ομως εξακολουθω να πιστευω οτι αν βαζω τονους θα καθυστερησω λιγο ή πολυ στο κειμενο μου.Συμφωνω οτι με μια στοιχειωδη εξοικειωση και εξασκηση,το δακτυλο θα πηγαινει μονο του,μεχρι τοτε ομως...

Υ.Γ.1 Πωπω μολις συνειδοτοποιησα οτι δεν εβαλα ουτε ενα smiley :p

Υ.Γ.2 Να ειδες εβαλα ενα τονο στο ή :blink: :lol:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος CaeSaR (19 Δεκ. 2004 , 06:00)

Ελληνικά με τόνους και από εμένα! Γιατί έτσι μας αρέσει! :p

Αν και μερικές φορές λόγω τεχνικών προβλημάτων γράφω με greeklish! :o

Αν δεν κάνω λάθος κανονικά, δεν λέγονται greeklish, αλλά κάπως αλλιώς!Greenκάτι νομίζω! Αν ξέρει κανείς...

Συμφωνα με το site του mirc greeklish ειναι : elinika

greenlish ειναι : ellinhka

Ελληνικά με τόνους.

Ποτέ δεν μου άρεσαν στο διάβασμα τα greeklish και δεν θέλω να κάνω στους άλλους αυτό που δεν θέλω να μου κάνουν και αυτοί.

Ελάχιστες φορές διαβάζω post που έχουν πάνω apo 4-5 γραμμές με greeklish!

Φιλικά Δημήτρης

Ελληνικά με τόνους. Εκτελούμε κοινωνικό έργο εδώ στο φόρουμ... Μορφώνουμε με τα λεγόμενά μας τους νέους που διαβάζουν τα ποστ μας και πρέπει να τους μαθαίνουμε σωστά και τονούμενα ελληνικά... :p

Για πολύ καιρό(τον περισσότερο)έγραφα με greeklish.Τελευταία άρχισα να γράφω με Ελληνικούς χαρακτήρες χρησιμοποιώντας τόνους .Νομίζω ο λόγος είναι η άνεση.Έτσι βόλευε τον περισσότερο καιρό.Έτσι βολεύει τώρα.Άν ήταν στο χέρι μου να διάλεγα ότι μου αρέσει θα έγραφα συνέχεια με καθώς πρέπει Ελληνικά αλλά το θέμα είναι οτί όταν θέλεις να απαντήσεις σε ένα φόρουμ ,πρέπει να το κάνεις άνετα για την ψυχαγωγία και την πληροφορία σου.Δεν μπορούσα να γράψω άνετα Ελληνικά και δεν έγραφα..Ποτέ μου δεν το σκέφτηκα πατριωτικά όπως μερικοί και δεν τους κατηγορώ για αυτό,απλώς λέω τι μου συμβαίνει.

Στο μάτι πάντως οφείλω να παραδεχτώ οτί τα Greeklish Φαίνονται άσχημα,όπως λιγότερο άσχημα φαίνονται τα Ελληνικά που δεν τονίζονται.

Τώρα..

οι κοτσάνες όπως και να γράφονται,φαίνονται άσχημες!Οπότε θα έλεγα να εστιάσουμε σε αυτό και μετά να δούμε και τον τρόπο γραφής :p

Βλέπω γενικότερα οτί πολλοί έχουν την εντύπωση οτί τα Greeklish είναι μέσο ανθελληνικό,μέσο το οποίο διαδόθηκε παντού προς εξυπηρέτηση της παγκοσμοιοποίησης και μέσο το οποίο είναι πολέμιο της Ελληνικής γλώσσας και σε λίγο καιρο,κατακρεουργώντας την σιγά-σιγά,θα επικρατήσει..

Νομίζω είναι υπερβολική αυτή η άποψη και όποιος νομίζει οτι δεν υπάρχει σε πολλούς ας κάνει μια αναζήτηση σε αυτό το φόρουμ,θα βρεί πολλά τέτοια πόστς.

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB