Jump to content

Με ποιο τρόπο γράφετε στο myphone (και γενικά);

greek_aeras
 Κοινοποίηση

Με ποιο τροπο γραφετε  

125 members have voted

1. 1. Με ποιο τροπο γραφετε

• greeklish
      14
    • ελληνικα τονουμενα
      67
    • ελληνικα χωρις τονους
      38
    • αλλο (τι?)
      1
    • οπως να 'ναι
      5

Recommended Posts

Δεν υπάρχει PC στον κόσμο που να τρέχει Windows ή Apple λειτουργικό (σύγχρονο εννοείται) και να μην μπορούν να προστεθούν ελληνικά έστω και εκ των υστέρων.

Αν δεν ξέρεις πώς να τα προσθέσεις απλά θέσε το ερώτημα στο forum, είμαι βέβαιος ότι κάποιος θα βρεθεί να σε βοηθήσει.

Ξαναλέω ότι όποιος έχει PC ή Mac και το μηχάνημα είναι δικό του (δλδ όχι κοινόχρηστο) δεν έχει δικαιολογία. Και το ότι το μηχάνημα είναι χωρίς ελληνικά στοιχεία τυπωμένα πάνω στα πλήκτρα είναι αστεία δικαιολογία.

Το ρεζουμέ είναι ότι ο καθένας γράφει "όπως τον βολεύει" και απλά κάποιοι δεν ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την ποιότητα και την εικόνα των posts τους. Πολλοί απλά δεν διαβάζουν τα greeklish και εγώ έχω την άποψη ότι όποιος δεν ενδιαφέρεται για τη γλώσσα του και τα μάτια των συνομιλητών του δεν με ενδιαφέρουν και εμένα τα posts του. Τόσο απλά.

Είναι σαν να μπεις σε ένα καφενείο που όλοι μιλάνε κανονικά και να αρχίσεις να μιλάς με μια ντουντούκα "γιατί έτσι σε βολεύει". Ή να μιλάς τούρκικα γιατί "έτσι έμαθες". Γιατί πρέπει δηλαδή να γίνεται αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά? Εγώ δεν μπορώ να επιβάλλω τίποτε πέρα από το να εκφράσω την άποψή μου. Δεν μου αρέσει, δεν τα διαβάζω. Αλλά και δεν υποχρεώνω κανέναν να γίνει άνθρωπος αν δεν θέλει.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

• Απαντήσεις 98
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (20 Δεκ. 2004 , 15:19)

Και το ότι το μηχάνημα είναι χωρίς ελληνικά στοιχεία τυπωμένα πάνω στα πλήκτρα είναι αστεία δικαιολογία.

To Handheld PC μου δεν έχει τυπωμένα τα ελληνικά πάνω στο πληκτρολόγιο. Παρόλο όμως που η ελληνική αντιπροσωπεία δίνει στην βασική συσκευασία δυο καρτέλες με χαλκομανίες των ελληνικών χαρακτήρων στην βασική συσκευασία (που παρεπιπτόντως βρίσκονται και στο εμπόριο με το κιλό) δεν τις χρησιμοποιώ για αισθητικούς λόγους.

Αυτό όμως ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ με εμποδίζει να γράψω στα ελληνικά.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (20 Δεκ. 2004 , 15:19)

Δεν υπάρχει PC στον κόσμο που να τρέχει Windows ή Apple λειτουργικό (σύγχρονο εννοείται) και να μην μπορούν να προστεθούν ελληνικά έστω και εκ των υστέρων.

Αν δεν ξέρεις πώς να τα προσθέσεις απλά θέσε το ερώτημα στο forum, είμαι βέβαιος ότι κάποιος θα βρεθεί να σε βοηθήσει.

Ξαναλέω ότι όποιος έχει PC ή Mac και το μηχάνημα είναι δικό του (δλδ όχι κοινόχρηστο) δεν έχει δικαιολογία. Και το ότι το μηχάνημα είναι χωρίς ελληνικά στοιχεία τυπωμένα πάνω στα πλήκτρα είναι αστεία δικαιολογία.

Το ρεζουμέ είναι ότι ο καθένας γράφει "όπως τον βολεύει" και απλά κάποιοι δεν ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την ποιότητα και την εικόνα των posts τους. Πολλοί απλά δεν διαβάζουν τα greeklish και εγώ έχω την άποψη ότι όποιος δεν ενδιαφέρεται για τη γλώσσα του και τα μάτια των συνομιλητών του δεν με ενδιαφέρουν και εμένα τα posts του. Τόσο απλά.

Είναι σαν να μπεις σε ένα καφενείο που όλοι μιλάνε κανονικά και να αρχίσεις να μιλάς με μια ντουντούκα "γιατί έτσι σε βολεύει". Ή να μιλάς τούρκικα γιατί "έτσι έμαθες". Γιατί πρέπει δηλαδή να γίνεται αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά? Εγώ δεν μπορώ να επιβάλλω τίποτε πέρα από το να εκφράσω την άποψή μου. Δεν μου αρέσει, δεν τα διαβάζω. Αλλά και δεν υποχρεώνω κανέναν να γίνει άνθρωπος αν δεν θέλει.

Αυτή είναι η άποψη σου και την σέβομαι,απο εκεί και πέρα εσύ και όλοι οι άλλοι πρέπει να σέβονται τους άλλους και της επιλογές τους,σωστά?

Τώρα αν εσύ ή ο οποιοσδήποτε δεν θέλει να απαντάει σε κάποιον που γράφη με γκρίκλις ή μη τονούμενα Ελληνικά τότε με γειά του με χαρά του παιδιά κανείς δεν υποχρεώνει κανένα να διαβάσει κάτι,δεν ξέρω κατά πόσο ειίναι σωστό το παράδειγμα που έδωσες με "ντουντούκα"κτλ.αλλά αυτό που πρέπει να πώ είναι,απο πού και ως πού κάποιος δεν είναι άνθρωπος αν δεν γράφει τονούμενα Ελληνικά?

Φίλε οβελίξ είπαμε μην το παρακάνουμε κιόλας,όπως είπες και είπα όποιος θέλει τα διαβάζει κανείς δεν υποχρεώνει κανένα και κανείς δεν είναι παραπάνω "άνθρωπος" αν γράφει με τονούμενα Ελληνικά.

Εγώ προσωπικά προσπαθώ να γράφω με τονούμενα αλλά πολλές φορές λόγο βιασύνης δεν τονίζω της λέξης όπως κάνω και ορθογραφικά λάθη δεν κρύβωμαι πίσω απο φτηνές δικαιολογίες όπως βλέπεις,ανθρώπινα είναι και τα λάθη ;) .

και ακόμα και αν δεν μετράει Ελληνικά στο πισι άρχισα να γράφω εδώ και μικρό χρονικό διάστημα και όσο και αν φαίνεται παράξενο όταν γράφω σε χαρτί ποτέ δεν κάνω λάθη. :blink:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (20 Δεκ. 2004 , 15:28)

To Handheld PC μου δεν έχει τυπωμένα τα ελληνικά πάνω στο πληκτρολόγιο. Παρόλο όμως που η ελληνική αντιπροσωπεία δίνει στην βασική συσκευασία δυο καρτέλες με χαλκομανίες των ελληνικών χαρακτήρων στην βασική συσκευασία (που παρεπιπτόντως βρίσκονται και στο εμπόριο με το κιλό) δεν τις χρησιμοποιώ για αισθητικούς λόγους.

Αυτό όμως ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ με εμποδίζει να γράψω στα ελληνικά.

Φίλε μου μπράβο σου,εγώ προσωπικά δεν θα μάθαινα να γράφω Ελληνικά χωρίς τους χαρακτήρες πάνω στα πλήκτρα :o ,όσον αφορά τα αυτοκόλητα λυπάμαι αλλά δεν θα πάρω και μόνο στην σκέψη να βάλω πάνω στο πληκτρολόγιο του powerbook αυτοκόλητα :wacko: :eek: ..

Φίλε ahill2, όπως έχω ξαναπεί παλαιότερα, μερικές φορές είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε greeklish παρά ανορθόγραφα ελληνικά :o

Hint: Δεν αναφέρομαι σε δύο τρία λαθάκια που πιθανότατα να κάνω κι εγώ που και που.

Αναφέρομαι σε ακραίες περιπτώσεις....... :whistle:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (20 Δεκ. 2004 , 16:16)

Φίλε ahill2, όπως έχω ξαναπεί παλαιότερα, μερικές φορές είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε greeklish παρά ανορθόγραφα ελληνικά :o

Εγώ θα προτιμούσα ένα ελληνικό κείμενο κι ας είναι και ανορθόγραφο ;) :)

Τα greeklish με κουράζουν. :rolleyes: Πόσο μάλλον ένα μακροσκελές κείμενο με τέτοια γράμματα ;)

Εντάξει δεν είναι και ότι καλύτερο να κάνεις ορθογραφικά λάθη αλλά εγώ τουλάχιστον το δέχομαι γιατί όλο και κάποιο λάθος θα κάνω κι εγώ σε μια ανύποπτη στιγμή ;)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Auto me to oti strabwnei tous allous to greeklish de to katalabainw. Mhn ta diabazete an einai...giati kai auto einai ftinh diakaiologia! Egw prosopika apo tote pou arxisa me to computer prin 15 xronia den exw grapsei pote mou ellhnika, kai mporw na diabasw greeklish eksisou grhgora kai eukola oso ta Ellhnika.

Twra gia mh tonismena ellhnika: einai toso duskola na diabaseis to keimeno xwris tonous! strabwnese teleiws :wacko:

θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα :p

γράφω ελληνικά και τονούμενα αν και καμιά φορά ε μπορεί να υποπέσω στα γκρικινγκλις :confused:

βέβαια όποτε κάνουμε ορθογραφικό λάθος...όλο και κάποιος μας διορθωνει :whistle: :D

Σωστά Άχιλ, θέλει εξέχουσα νοημοσύνη και προσπάθεια να καταλάβεις ποιο ελληνικό γράμμα κρύβεται πίσω από τα λατινικά Α, Β, G, D, T, R κλπ :lol: :lol:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (20 Δεκ. 2004 , 16:44)

Σωστά Άχιλ, θέλει εξέχουσα νοημοσύνη και προσπάθεια να καταλάβεις ποιο ελληνικό γράμμα κρύβεται πίσω από τα λατινικά Α, Β, G, D, T, R κλπ :lol: :lol:

Πάντα είρωνας.....τι κρίμα,πάντως και πάλι δεν κάθονται ΟΛΟΙ σε ένα υπολογιστή απο τα 10 τους ή 24/7 ξέχασες τα U,J,C,V,W αλλά έτσι είναι πάντα μισές αλήθειες και οτι μας συμφέρει ;) τέλος πάντων δεν αξίζει να ασχολούμε και πολύ.

ΥΓ Αν το site απαγορέψει τα μή τονούμενα Ελληνικά ή τα γκρίκλις τότε ναί να γράφουν όλοι με τόνους κτλ. εως τότε .......

και πάλι έχεται ξεφύγει πάντως γιατί αυτό είναι μια δημοσκόπηση με το τί χρησιμοποιεί ο κάθε ένας και όχι σταυροφορία του γράφετε με τόνους Ελληνικά αλλιώς άντε γειά,τι ρατσισμός θεέ μου :whistle:

.

Οβελίξ δεν νομίζεις οτι δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος να κάτσει να μάθει τι και που είναι το κάθε γράμμα στο πληκτρολόγιό του?

Κώστα για εσένα νο κόμεντ .

Ποτέ δεν είπα ότι είναι υποχρεωμένος. Απλώς βρίσκω γελοίο να λέει κάποιος "δεν έχει αυτοκόλλητα το keyboard μου", "δεν εχω συνηθίσει και βγάλτε τα μάτια σας" και "δεν έχει ελληνικά το pc μου" το οποίο pc βέβαια μπορεί να τρέχει τετρακόσια άλλα προγράμματα τα οποία μπόρεσε κάποιος να εγκαταστήσει ενώ ελληνικά όχι.

Όπως ειπα και πριν γράφετε όπως θέλετε, κάποιοι θα διαβάζουν κάποιοι όχι. Αλλά κόψτε τις π@π@αριές τύπου "δεν μπορώ", "δεν εχω αυτοκόλλητα" και "δεν ξέρω τι κρύβεται πίσω από τα U,J,C,V,W" :wacko:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (20 Δεκ. 2004 , 17:25)

Ποτέ δεν είπα ότι είναι υποχρεωμένος. Απλώς βρίσκω γελοίο να λέει κάποιος "δεν έχει αυτοκόλλητα το keyboard μου", "δεν εχω συνηθίσει και βγάλτε τα μάτια σας" και "δεν έχει ελληνικά το pc μου" το οποίο pc βέβαια μπορεί να τρέχει τετρακόσια άλλα προγράμματα τα οποία μπόρεσε κάποιος να εγκαταστήσει ενώ ελληνικά όχι.

Όπως ειπα και πριν γράφετε όπως θέλετε, κάποιοι θα διαβάζουν κάποιοι όχι. Αλλά κόψτε τις π@π@αριές τύπου "δεν μπορώ", "δεν εχω αυτοκόλλητα" και "δεν ξέρω τι κρύβεται πίσω από τα U,J,C,V,W" :wacko:

Και εγο το 8εορο τελειοσ γελειο να λενε ολοι οτι στραβονοντε με τα γρεεκλισ, και ακομα πιο γελειο να παραπονιουντε για ελλινικα χορισ τονουσ! Αποπση σου, αποπση μου! Μεχρι να γινει μπαν το γρεεκλισ απο το φορυμ να γραφο γρεεκλισ. Οταν γινει μπαν απλα δε 8α γραφο. Παο στιχιμα οτι πιο δισκολα διαβαζεισ αυτο το ποστ απο το να το εγραφα σε γρεεκλισ οποσ σινιθοσ. Ουτε κσερο πιο ειναι το κσι, οθτε πιοσ ειναι ο τονοσ, η το σιγμα τελικο, ουτε το ομεγα, ουτε με ενδιαφερει να τα βρο. Δεν εχο γραπσει ποτε σε κομπυτερ με ελλινικα (1η φορα), και ουτε 8α μου χρειαστει ποτε να μα8ο για πραγματα οποσ στη δουλεια η στο σχολειο/πανεπιστιμιο κλπ.

Για να μην μαλωνετε ο καλυτερος τροπος να γραφουμε ειναι αυτος. Βαζουμε και το μυαλο να δουλεψει λιγο... :p

Κταλατααβε ; :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (20 Δεκ. 2004 , 17:25)

Μπράβο μπράβο έτσι συνέχισε,ωραίο σκεπτικό, (όλοι εσείς που για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν γράφεται Ελληνικά τονούμενα λέτε π@π@ριές) :blink: :whistle: αυτό είναι το καλύτερο που έχω ακούσει εως τώρα χαχαχαχα,btw δεν γουστάρει ο καθένας να κολάει αυτοκόλλητα και να κάνει το πισι του ή το λαπτοπ του σαν γύφτικο σκερπάνι μόνο και μόνο για να γράφει σώνει και καλά Ελληνικά τονούμενα :wacko: (αυτό δεν το λέω για εσένα αλλά για όλους που έχουν τέτοιο σκεπτικό) το αν είναι δικαιολογία τα αυτοκόλλητα κτλ εγώ δεν θα κάτσω να τα κρίνω.

Εσύ πάντως το έκανες και με άριστο τρόπο θα έλεγα ......

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nhp1023 (20 Δεκ. 2004 , 17:43)

Και εγο το 8εορο τελειοσ γελειο να λενε ολοι οτι στραβονοντε με τα γρεεκλισ, και ακομα πιο γελειο να παραπονιουντε για ελλινικα χορισ τονουσ! Αποπση σου, αποπση μου! Μεχρι να γινει μπαν το γρεεκλισ απο το φορυμ να γραφο γρεεκλισ. Οταν γινει μπαν απλα δε 8α γραφο. Παο στιχιμα οτι πιο δισκολα διαβαζεισ αυτο το ποστ απο το να το εγραφα σε γρεεκλισ οποσ σινιθοσ. Ουτε κσερο πιο ειναι το κσι, οθτε πιοσ ειναι ο τονοσ, η το σιγμα τελικο, ουτε το ομεγα, ουτε με ενδιαφερει να τα βρο. Δεν εχο γραπσει ποτε σε κομπυτερ με ελλινικα (1η φορα), και ουτε 8α μου χρειαστει ποτε να μα8ο για πραγματα οποσ στη δουλεια η στο σχολειο/πανεπιστιμιο κλπ.

ΛΟΛ@nhp1023 :lol: με τύφλωσες ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Stephen (20 Δεκ. 2004 , 17:52)

Για να μην μαλωνετε ο καλυτερος τροπος να γραφουμε ειναι αυτος. Βαζουμε και το μυαλο να δουλεψει λιγο... :p

Κταλατααβε ; :)

:blink: Πωωω πωωωω καλοοοοοοοό :wacko:

δεν γραφω... κατακερματιζω υποληψεις... περαν της πλακας ομως.. οταν ποσταρω συνηθιζω τα ελληνικα χωρις τονους, τονους βαζω μονο οταν θελω οντως να τονισω κατι... στις συνομιλιες μου σε δωματια και μεσεντζερς κυριως τα γκρηγκλις.. εκτος κι αν μιλαω με ξενους οποτε χρησιμοποιω αγγλικα *ολα τα παιζω στα δαχτυλα.. κοινως δεν το παλευω το τριπλο τυφλο...*

[sIGPIC][/sIGPIC]...breath taking...

http://www.chf.gr

Ελληνικά τονούμενα!!!! :) :) :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2586coollogo_com_2530885.gif

MyPhOnE--->ThE--->UnWiReD--->ReVoLuTiOn--->

Subaru Impreza WRX STi

http://www.myspace.com/hacksti_edessa

Eλληνικα χωρις τονους, οχι επειδη εχω τσακωθει μαζι τους, απλα γραφω πιο γρηγορα! Greeklish μονο στο chat! Πανω απο ολα σεβασμος σε αυτους που διαβαζουν στο forum!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Bayern7 (20 Δεκ. 2004 , 23:56)

nice website παρεπιμπτόντως :whistle:

na'sai kala... mou pire peripou 2 lepta na to ftiakso... pistevo einai kali kai katatopistiki douleia!... :whistle:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ahill2 (20 Δεκ. 2004 , 15:46)

Φίλε μου μπράβο σου,εγώ προσωπικά δεν θα μάθαινα να γράφω Ελληνικά χωρίς τους χαρακτήρες πάνω στα πλήκτρα :o ,όσον αφορά τα αυτοκόλητα λυπάμαι αλλά δεν θα πάρω

Ευχαριστώ για το μπράβο αλλά δεν έκανα και κανένα κατόρθωμα. Θέμα συνήθειας. Eξάλλου εγώ δεν έμαθα να γράφω σε πληκτρολόγιο χωρίς ελληνικούς χαρακτήρες. Αλλά από την στιγμή που έμαθα μπορώ να γράψω σε οποιοδήποτε πληκτρολόγιο. Το αποκορύφωμα ήταν κάποια στιγμή που βρέθηκα σε ένα νετ καφέ στο Μαρόκο. Εκεί το πληκτρολόγιο είχε αραβικούς και γαλλικούς χαρακτήρε πάνω!!!! Υπόψιν το γαλλικό πληκτρολόγιο ακολουθεί διαφορετική διάταξη και όχι qwerty.... Φυσικά ελληνικά δεν υπήρχαν εγκατεστημένα. Πάντως δυο e-mail που έστειλα, με ελληνικούς χαρακτήρες τα έγραψα. Πρέπει να είμαι χάκερ τελικά... :alien:

Και στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή μου άλλωστε δεν κοιτάω τα πλήκτρα. Τα δάχτυλά μου πάνε μόνα τους.

Φαντάζεσαι να ανέβαζα ειδήσεις στην πρώτη σελίδα στα γκρίκλις?!?!?!?!?! :lol:

και μόνο στην σκέψη να βάλω πάνω στο πληκτρολόγιο του powerbook αυτοκόλητα :wacko: :eek: ..

Κοίτα, και εγώ το χρυσοπλήρωσα το Handheld αλλά δεν το ερωτεύτηκα κι όλας. :alien:

Αν πίστευα ότι θα με εξυπηρετούσε το να βάλω τα αυτοκόλλητα θα το έκανα χωρίς σκέψη. Αλλά το ίδιο μου κάνει.

btw δεν γουστάρει ο καθένας να κολάει αυτοκόλλητα και να κάνει το πισι του ή το λαπτοπ του σαν γύφτικο σκερπάνι μόνο και μόνο για να γράφει σώνει και καλά Ελληνικά τονούμενα

:alien:

Πού το ξέρεις ότι θα γίνει σαν γύφτικό σκεπάρνι; Έχεις δει ποτέ τέτοια αυτοκόλλητα από κοντά;

Πάντως προσωπικά θεωρώ το τίμημα (ακόμα και αν επρόεκιτο για γύφτικο σκεπάρνι) πολύ μικρό προκειμένου να μπορώ να γράψω στην μητρική μου γλώσσα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (21 Δεκ. 2004 , 16:13)

Φαντάζεσαι να ανέβαζα ειδήσεις στην πρώτη σελίδα στα γκρίκλις?!?!?!?!?! :lol:

Κορυφαίο!

Και μόνο που το σκέφτομαι λιώνω απ' τα γέλια:

..................

To protypo kartwn mnimis Secure Digital (SD) einai o anamfisvititos igetis stin agora twn asyrmatwn syskevwn. I krataia afti thesi pou katexoun oi kartes SD prokeitai na enisxythei peretairw meta tin prosxwrisi stin symmaxia pou to ypostirizei (Secure Digital Association) dyo ek twn megalyterwn kataskevastwn kinitwn tilefwnwn pagkosmiws. Sygkekrimena i finlandiki Nokia pou einai o igetis tis agoras me pososto anw tou 30% prosxwrise stin symmaxia ws melos tou dioikitikoy symvouliou, enw tin idia kateythynsi akolouthei kai i iapwnosouidiki Sony Ericsson pou einai o megalyteros promitheftis eksoplismoy diktywn pagkosmiws kai apo tous megalyterous kataskevastes kinitwn tilefwnwn. Me aftin tous tin kinisi oi dyo etaireies enwnoun tis dynameis tous me polloys kolossoys tis agoras twn imiagwgwn, opws oi Panasonic, Motorola, Samsung, palmOne, Sharp, Toshiba, NEC, Fujitsu, Kyocera alla kai me polloys allous kataskevastes kinitwn tilefwnwn pou dexontai kartes mnimis SD kai miniSD.

THymizoume oti i karta mnimis SD einai i prwti se xrisi pagkosmiws simera se kathe eidous multimedia syskeves. Gia tou logou to alithes xrisimopoieitai se mia evreia gkama katanalwtikwn ilektronikwn proiontwn, opws psifiakes fwtografikes mixanes, vinteokameres, PDAs, foirtous yplogistes tsepis, syskeves anaparagwgis psifiakis mousikis kai polla alla proionta. Sygkekrimena mexri simera exoun kataskevastei 2.877 diaforetikes syskeves se 31 katigories proiontwn apo 238 kataskevastes pou ypostirizoun to protypo SD! Oi xristes kinitwn tilefwnwn omws, exoun olo kai perissoteres apaitiseis gia proigmenes dynatotites apo to kinito tous, etsi oi kataskevastes epidiwkoun na prosthesoun stis mellontikes tous syskeves tetoies dynatotites opws asyrmati diktywsi Wi-Fi, Bluetooth alla kai dynatotita entopismoy thesis mesw GPS! Oi kartes mnimis SD alla kai miniSD exoun tin monadiki dynatotita na ypostirizoun oles aftes tis leitourgies mesw tou prwtokolou SDio.

Symfwna me tin Gartner Inc. etaireia analysewn marketing, to protypo SD exei parousiasei mia entypwsiaki proodo apo to 2000 opote kai parousiastike, afoy mexri to 2003 xronia eixe kataktisei to 30% tis pagkosmias agoras. Symfwna malista me tis provlepseis tis etaireias, to pososto afto mexri to 2008 tha exei anevei sto 38%! Aksizei na simeiwthei de oti stis Inwmenes Politeies to pososto einai akoma megalytero aggizontas to 36,9% symfwna me erevna tis NPD kata to 2004 (diastima apo ton Ianouariou ews kai ton Aygousto). Endeiktikes tis efforias pou epikratei einai kai oi dilwseis tou proedrou tis SDA k. Ray Creech: "Pleon ta kinita tilefwna diathetoun enswmatwmenes psifiakes mixanes kai einai se thesi na katevasoun periexomeno mesw twn diktywn kinitis tilefwnias, enw einai eykoli kai i epikoinwnia me ton proswpiko ypologisti tou xristi. Einai loipon profanis i anagki gia apospwmenes kartes mnimis pou tha ypostiriksoun oles aftes tis leitourgies. To protypo SD prosferei to megethos, tin taxytita, tin symvatotita alla kai tin asfaleia pou zitoun oi kataskevastes kinitwn tilefwnwn, ta diktya kinitis tilefwnias alla kai oi katanalwtes."

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=46721 :alien: :lol: