Jump to content

Samsung Galaxy S5 Neo

spiros1314
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Moυ το έκανε και μένα το yahoo. Απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση όσων εφαρμογών έχουν θέμα. Λογικά θα στρώσει μετά.
Oneplus5 8/128 Android 10

• Απαντήσεις 479
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Eγω πάντως τις προάλλες έπιασα στα χέρια μου ένα galaxy J5 της ανηψιάς μου με την ίδια lolipop και το κινητό δεν έχει κανένα κόλλημα με τον δικό του launcher σε σχέση με το S5 Neo που ψιλοκολλάει. (ενώ με nova πεταει)

Επίσης η μπαταρία του j5 αν και μικρότερη κατά 200mAh είναι μακράν καλύτερη του S5 Neo.

Eμένα με 65% υπόλοιπο μου έλεγε 22 ώρες ακόμα και το J5 με 52% έλεγε 34 ώρες :X (κι είχε ήδη 4,5 ώρες οθόνης η κοπέλα ενώ εγώ μόλις 2,5)

Κάποια μλκία έχουν κάνει στο S5 neo εκτός (και το πιθανό δηλαδή) ο Exynos που φοράει το S5 neo είναι τελικά πολύ φαγανός σε μπαταρία (παρόλο που τον έλεγαν οικονομικό) σε σχέση με τον αποδεδειγμένα πολύ οικονομικό snapdragon 400 που φοράει το J5.

Επίσης η καταναλωθείσα ram του J5 ήταν σε καλύτερα επίπεδα από του S5 neo και ας έχει μισό γίγα μικρότερη. (1.5 αντί 2)

Δεν συγκρίνω τα δύο τηλέφωνα σε δυνατότητες (πως να μπορούσα άλλωστε), αλλά τα γράφω πληροφοριακά γιατί μου έκαναν εντύπωση οι διαφορές.

Το έχω πάρει και το J5 και ίσως το ξαναπάρω...

Τρομερή μπαταρία κρατάει πολύ περισσότερο από το S5 Neo....

Αφήνει περισσότερη ελεύθερη ραμ ενώ έχει μισό γιγα λιγότερη.

Η διαφορά ανάλυσης οθόνης δεν είναι ορατή

Εϊναι super smooth χωρίς κολλήματα

Απλά, τα φυσικά κουμπιά δεν είναι φωτιζόμενα, δεν είναι αδιάβροχο και δεν έχει notification led...

Kαι στο θέμα κάμερα είναι υποδεέστερο απ' ότι είδα και δεν ξέρω σε τι άλλο αν το δούλευα. Πάντως έχει πολύ ποιοτική κατασκευή. Ειδικά το μέταλλο τριγύρω μαμάει!

Όμως αυτές οι "ατέλειες" των μη φωτιζόμενων κουμπιών, το notification led κτλ είναι σημαντικά για μένα. Το κοιτούσα αλλά με χάλαγε αυτό.

Δεν είναι μέταλλο, βαμμένο πλαστικό είναι. Αλλά και πάλι είναι όμορφο και ποιοτικό για 185 ευρώ που κάνει τώρα... Μοιάζει με πολύ πιο ακριβή συσκεύη.

Μίλησα με ένα service και τους ρώτησα για την μπαταρία. Μου είπαν πως η κατανάλωση (που τους είπα) είναι φυσιολογικότατη.

Συμπληρωματικά μου είπαν πως μόνο η οθόνη να είναι αναμμένη (χωρίς να κάνεις κάτι άλλο) καίει περίπου 150mAh/ώρα.

Με λίγα λόγια 19 ώρες ασταμάτητης οθόνης χωρίς να κάνεις κάτι άλλο. Αν βάλεις τώρα λειτουργικό, διεργασίες, εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο, gsm δέκτης, wifi δέκτης (ή data) λειτουργία επεξεργαστή, ram, κι ένα σωρό άλλα που τρέχουν, τρώνε σε κάποιο ποσοστό την μπαταρία.

Του είπα σε σχέση με το J5 που κάναμε και την κουβέντα και μου είπε, καμία σχέση τα δύο τηλέφωνα. Το S5 neo είναι σχεδόν διπλάσιων ικανοτήτων τηλέφωνο με καλύτερη οθόνη κτλ. Είναι λογικό να τρώει περισσότερη μπαταρία. Σύγκρινέ το με το S6 μου είπε να δεις πως το S5 neo έχει καλύτερη μπαταρία.

Επίσης είπε πως στους δυο τρεις μήνε που κυκλοφορεί η συσκευή, είναι απροβλημάτιστη και δεν τους έχουν πάει εκεί συσκευές με πρόβλημα, παρά μόνο με σπασμένες οθόνες από πέσιμο.

Τέσπα... με κάλυψε ο τεχνικός :)

Αξιζει να δωσω το alpha για το s5 neo ή θα απογοητευθω; Εχει δοκιμασει κανεις και τα δυο κινητα να μου πει;

Αξιζει να δωσω το alpha για το s5 neo ή θα απογοητευθω; Εχει δοκιμασει κανεις και τα δυο κινητα να μου πει;

Οχι, δεν αξιζει. Το Alpha ειναι ελαφρως δυνατοτερο απο το S5 Neo και θα παρει και αυτο το Android 6.0. Επομενως για ποιο λογο να υποβαθμιστεις?

Καλα δεν νομιζω οτι ειναι υποβαθμηση το s5 εστω και αν μιλαμε για το neo, ουτε πιο αδυναμο σαν συσκευη,σε σχεση με το Alpha....

Τωρα αν αξιζει η οχι ειναι αλλη κουβεντα....

Καλα δεν νομιζω οτι ειναι υποβαθμηση το s5 εστω και αν μιλαμε για το neo, ουτε πιο αδυναμο σαν συσκευη,σε σχεση με το Alpha....

Τωρα αν αξιζει η οχι ειναι αλλη κουβεντα....

Samsung S5 Neo (35.000 score)

http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-samsung-galaxy-s5-neo

Samsung Alpha (50.000 score)

http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-samsung-galaxy-alpha

Το σκορ μιλάει μόνο του. Εξάλλου το Alpha ανήκει στην premium σειρά ενώ το S5 neo στην midrange.

Καλα ολα αυτα,αρα με βαση αυτες τις τιμες το Alpha ειναι πιο καλο και απο το s5 SM900F μιας και βγαζει γυρω στις 45000( στην σελιδα το παρουσιαζει και αυτο με 33000)και ισοδυναμο με το s5 plus και το s5 prime....

Μαλλον και αυτα ανηκουν στην midrange σειρα...

Μην τα κρινουμε ολα βαση του antutu ποσο μαλ,ον οτα μιλαμε για την Samsung.....

Edited by jimlost

Καλα ολα αυτα,αρα με βαση αυτες τις τιμες το Alpha ειναι πιο καλο και απο το s5 SM900F μιας και βγαζει γυρω στις 45000( στην σελιδα το παρουσιαζει και αυτο με 33000)και ισοδυναμο με το s5 plus και το s5 prime....

Μαλλον και αυτα ανηκουν στην midrange σειρα...

Μην τα κρινουμε ολα βαση του antutu ποσο μαλ,ον οτα μιλαμε για την Samsung.....

Ακριβώς, το Alpha (8core Exynos) έχει παρεμφερείς επιδόσεις με τα s5 plus και prime (4core SD 805). Άρα ανήκουν στην premium σειρά (ακόμα).

Το απλό s5 βγήκε πριν 1,5 χρόνο και ανήκε και αυτό στην premium σειρά κάποτε αλλά με τον παλιό 4core SD 801 έχει πλέον τις ίδιες επιδόσεις με το s5 Neo που φοράει καινούργιο 8core Exynos και τοποθετείτε σήμερα στην midrange κατηγορία.

Όταν κάτι βγαίνει σαν premium πριν 1,5 χρόνο δεν σημαίνει πως θα παραμένει premium για πάντα. Όλοι γνωρίζουμε πως η τεχνολογία εξελίσσεται με γεωμετρικούς ρυθμούς.

Το s5 neo εχει μεγαλυτερη και καλυτερη οθονη για σερφαρισμα.το μονο που με προβληματιζει ειναι μηπως ειναι πολυ αργο σε σχεση με το alpha το οποιο πεταει!

Αφου κατα την γνωμη σου το SM906S ανηκει ακομα στην premium σειρα μαλλον δεν ξερεις τι λες.....

Εχεις ιδεα για ποια συσκευη μιλαμε????Εχειςπιασει το συγκεκρι ενο τηλ στα χερια σου,η απλα γραφεις οτι διαβαζεις;;;;Γιατι για να αργησεις να απαντησεις μαλλον εριξες μια ματιαγυρω απο την συσξευη αυτη....

Εγω το συγκεκριμενο το εχω δουλεψει,και μπορω να σου πω οτι ακομα μαι το s6 το εχει στα σημεια,μην πω τπτ αλλο.....

Αλλα να λες οτι το s5 s5plus s5prime, με το πρωτο να μην ανηκει στην premium για σενα κατηγορια,και τααλλα δυο μαλλον ναανηκουν ακομα,ενω το Alpha ειναι ετσι και αλλιως premium μαλλον δεν ξερεις να ξεχωριζεις τις κατηγοριες....Το Αlpha ποτε δεν ηταν στην κατηγορια αυτη,και οταν βγηκε ανηκε βαση χαρακτηριστικων στην mindrange,αλλα σαν λειτουργια δεν ειχε να ζηλεψει τπτ απο την ναυαρχιδα εκεινης της εποχης που ηταν το s5 και το οποιο ανηκε και ανηκει στην κατηγορια που λεμε premium.....

Το τι ειναι premium,mindrange,low κλπ δεν το αποφασιζουμε εμεις αλλα τα χαρακτιριστικα που κουβαλαει η καθε συσκευη και αναλογα τοποθετητε στην εκαστοτε κατηγορια,της χρονιας που κυκλοφορει.....

Και το Alpha ειναι υποδιεστερο σε χαρακτηριστικα σε σχεση με το s5.....

Και να σου πω και κατι????για να μην παρεξηγηθω????

Εγω την Samsung σαν εταιρια δεν την θεωρω και κατι το ιδιαιτερο,γιατι με τις κινησεις της χαλαει συσκευες που αξιζουν......

----- προσθήκη μηνύματος 17 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το s5 neo εχει μεγαλυτερη και καλυτερη οθονη για σερφαρισμα.το μονο που με προβληματιζει ειναι μηπως ειναι πολυ αργο σε σχεση με το alpha το οποιο πεταει!

Εγω δεν αναφερθηκα καθολου στο s5 neo γιατι κατα την αποψη μου δεν επρεπε καν να το βγαλει....

Ενα face lift εκανε,σε σχεση εστω με το απλο s5 του ε αλε ραδιο αλλα του αφαιρεσε λειτουργιες που προτοπαρουσιαστηκαν στο s5......αυτο ειναι υποδιεστερο σε σχεση με το s5....

Οσο για το Alpha δεν ειπα ποτε οτι δεν εοναι καλο,καθε αλλο αλλα σε σχεση με το s5 ειναι ενα κλικ κατω,και ας βγαζει 50000 στο antutu.....

Το δικο μου το s5 βγαζει 46500 και το prme 54000......και σαν χαρακτηριστικα ειναι καλυτερο απο το Alpha για τον λογο που εξηγησα παραπανω.....

Για αλλη δουλεια εβγαλε η Samsung το Alpha,και οχι για να χτυπησει το s5 της εποχης ......

Edited by jimlost

Εγω το Alpha για το neo δεν θα το αλλαζα....

Αλλα ουτε το s5 θα το αλλαζα για το Alpha.....

Το 906S Prime δεν θα το αλλαζα για ΚΑΝΕΝΑ.......

Ελπιζω να σε καλυψα.......

Edited by jimlost

Εγω το Alpha για το neo δεν θα το αλλαζα....

Αλλα ουτε το s5 θα το αλλαζα για το Alpha.....

Το 906S Prime δεν θα το αλλαζα για ΚΑΝΕΝΑ.......

Ελπιζω να σε καλυψα.......

Υπαρχει s5 prime?

Υπαρχει s5 prime?

Υπαρχει,αλλα ειναι μονο εισαγωγης...

Βασικα η συγκεκριμενη συσκευη βγηκε μονο στην Ν.Κορεα και αυτξ τη στιγμη το βρησκεις στα 350 € .....

Δεν καλυπτεται απο εγγυηση στην Ευρωπη,και ειναι καλυτερο απο το S6 οχι απλα στα σημεια....

Επειδή σκέφτομαι να αντικατάστησω το s4 που έχω τώρα με το s5 neo μπορείτε να μου πείτε ποιες είναι οι βασικές διάφορες του με το απλό s5;

Επισης αξίζει να αλλάξω από το s4 στο s5;

Θα πάρει τη νέα έκδοση Android 6;

Και διαβάζοντας τα παραπάνω σχολια μπορώ να πω ότι με μπέρδεψατε περισσότερο όσο αφορά τις εκδόσεις s5 που μπορείς να βρεις στην Ελλάδα σε σκρουτζομαγαζα και να τα καλύπτει η Samsung hellas.

Edited by adais

Το αν αξίζει σε σχέση με το s4 αξίζει με χίλια.

Από κει και πέρα. ..Είναι πιο αδύναμο του κανονικου s5 μόνο κυρίως σε κάρτα γραφικών κι εκεί χάνει σε επιδόσεις στο antutu που το ένα βγάζει 36 και το άλλο 45.

Το s5 neo φυσικά και θα πάρει την 6. Είναι η επόμενη αναβάθμιση εξάλλου. Εδώ θα την πάρει το κανονικό s5 που ξεκίνησε με κιτκατ. Πόσο μάλλον το neo που φορά και επεξεργαστή της ίδιας της εταιρίας.

Η εγγύηση της Samsung καλύπτει το κανονικό s5 και το neo απ όσο ξέρω. Δεν καλύπτει τις άλλες εκδόσεις που δεν έχουν εισαχθεί επίσημα στην Ευρώπη.

Επειδή σκέφτομαι να αντικατάστησω το s4 που έχω τώρα με το s5 neo μπορείτε να μου πείτε ποιες είναι οι βασικές διάφορες του με το απλό s5;

Επισης αξίζει να αλλάξω από το s4 στο s5;

Θα πάρει τη νέα έκδοση Android 6;

Και διαβάζοντας τα παραπάνω σχολια μπορώ να πω ότι με μπέρδεψατε περισσότερο όσο αφορά τις εκδόσεις s5 που μπορείς να βρεις στην Ελλάδα σε σκρουτζομαγαζα και να τα καλύπτει η Samsung hellas.

Το s5 ειναι πιο δυνατο απο το s5 neo,και πιο ολοκληρωμρνη σαν συσκευη,αφου το neo βασικα εχει ραδιοφωνο ,αλλα του εχει βγαλει πολλες λειτουργιες που εχει το s5....

Αξιζει να πας στο s5 οχι στο neo

Οποιαδηποτε συσκευη ειναι απο την και για την Ευρωπαικη Ενωση εχει κανονικα εγγυηση......

Και τα δυο θα παρουν κανονικα την 6.