Jump to content

Doogee X5 Galicia

telefoneri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πάω να την φλασαρω και όταν διαλέγω το scatter file μου λέει ότι είναι λάθος,

Στο ρωσικό site που την έβαλε ένας είδα στις φωτογραφίες που ανέβασε ότι στις ρυθμίσεις του έχει μια επιλογή ακόμα και το ίδιο στην μπαταρία

πρεπει να εινι τροποποιημενη rom

http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=692610&view=findpost&p=45763972

η v17 την εβαλα κανονικα εγω με SP_Flash_Tool_v5.1524 σε download mode...το αλλο flashtool που δινουν για κατεβασμα βγαζει checksum error ποτε δεν υπαρχει περιπτωση να μπει και δεν ειναι προβλημα της ρομ αλλα του flashtool..

• Απαντήσεις 2,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Υπάρχει και η λειτουργία πτήσης..

Ναι, αλλά αν θες να σε καλούν σε αυτό τον αριθμό, δε σε εξυπηρετεί η λειτουργία πτήσης.

Ναι, απλά από περιέργεια σε ρώτησα πόσο screen on time έχεις. Κυρίως επειδή το δικό μου τα πηγαίνει άριστα στην αυτονομία και βγάζει σταθερά πάνω από 4 ώρες οθόνη, τη στιγμή που άλλοι έχουν χειρότερη αυτονομία.

Όπως σου είπε ο φίλος από πάνω, το flight mode είναι ευκολότερο από το να βγάλεις τις κάρτες και έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Επίσης ακτινοβολία μεγάλη έχεις όταν πραγματοποιείς κλήση ή σύνδεση δεδομένων (mobile data). Αν το έχεις σε αναμονή και συνδέεται με Wi-Fi δεν έχεις τόσο μεγάλο περίβλημα ώστε να χρειαστεί να απενεργοποιείς τις κάρτες.

Screen on time έχω σίγουρα πάνω από 4 ώρες. Τα γνωρίζω όλα αυτά. Επίσης, επειδή λόγω σχεδιασμού, οι κεραίες για τα δίκτυα κινητής είναι στο κάτω μέρος των συσκευών, όταν τις κρατάμε με τα 2 χέρια, το σήμα τους πέφτει, οπότε "ζορίζεται" η συσκευή να διατηρήσει το σήμα της και εκπέμπει πιο δυνατά.

Huawei Nova 5T

η v17 την εβαλα κανονικα εγω με SP_Flash_Tool_v5.1524 σε download mode...το αλλο flashtool που δινουν για κατεβασμα βγαζει checksum error ποτε δεν υπαρχει περιπτωση να μπει και δεν ειναι προβλημα της ρομ αλλα του flashtool..

Όντως η έκδοση του flash ήταν, μια χαρά την εγκατέστησα την ν17, να δούμε τι λέει,

ευχαριστώ

Ωραίος. Ευχαριστούμε. Το περίμενα πως έφταιγε το πρόγραμμα που έδινε μαζί με τη rom, αλλά δοκίμαζα και με παλαιότερη έκδοση του flashtool και τίποτα. Το πέρασα τώρα και βλέπουμε.

Καλησπέρα,

Διάβασα όλο το τοπικ (ναι και τις 103 σελίδες) , αλλά στην προσπάθεια να καταλήξω στην αγορά ή όχι του συγκεκριμένου κινητού κατέληξα απλά να μπερδευτώ χειρότερα. Τελικά, υπάρχει ζήτημα με την μπαταρία ; Σε κάποιους έμεινε στο χέρι , απροειδοποίητα. Είναι λόγος ανησυχίας; Έτσι όπως είδα καμιά 10αριά hands on, μοιάζει με τα lumia, ισχύει αυτή η εντύπωση; (ρωτάω μιας και δεν έχω την ευκαιρία να το δω σε κάποιο μαγαζί). Κάτι τελευταίο, με διαφορά στα 10 ευρώ περίπου , υπάρχει λόγος να δω για το x6 ή να επιμείνω στο x5 ?

Καλησπέρα,

Διάβασα όλο το τοπικ (ναι και τις 103 σελίδες) , αλλά στην προσπάθεια να καταλήξω στην αγορά ή όχι του συγκεκριμένου κινητού κατέληξα απλά να μπερδευτώ χειρότερα. Τελικά, υπάρχει ζήτημα με την μπαταρία ; Σε κάποιους έμεινε στο χέρι , απροειδοποίητα. Είναι λόγος ανησυχίας; Έτσι όπως είδα καμιά 10αριά hands on, μοιάζει με τα lumia, ισχύει αυτή η εντύπωση; (ρωτάω μιας και δεν έχω την ευκαιρία να το δω σε κάποιο μαγαζί). Κάτι τελευταίο, με διαφορά στα 10 ευρώ περίπου , υπάρχει λόγος να δω για το x6 ή να επιμείνω στο x5 ?

Φιλε,ακομα και το επωνυμα κινητα βγαζουν προβληματα,

εγω προσωπικα εχω ενα θεματακι με το touch αλλα οχι κατι ιδιαιτερο,το τηλεφωνο μου δουλευει μια χαρα.Οσο για την μπαταρια μου κρατα περιπου 2 μερες + λιγο με απλη χρηση γιατι το εχω για 2ο.

Παρατηρησα με την v15 που ειμαι τωρα πως εχει καλυτερη αυτονομια.

Καλησπέρα. Εγώ το έχω 1 μήνα και κάτι, και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Ποιοτικά είναι αρκετά καλό για τα λεφτά που δίνεις(εκτός ίσως από το καπάκι...). Μετά από λίγες μέρες χρήσης είχε έναν ενοχλητικό τριγμό από τη μία πλευρά, αλλά εφαρμόζοντας ένα μικροσκοπικό κομματάκι σελοτέιπ στο μέσα μέρος(που δεν φαίνεται) σταμάτησε. Η μπαταρία για μένα δεν έχει κάποιο σοβαρό θέμα, απλά υπάρχει κάποιο μικρό προβληματάκι που κατά πάσα πιθανότητα εντοπίζεται στο chipset(δεν είναι θέμα λογισμικού δηλαδή), και μετά από restart σου δείχνει λάθος ποσοστό στη μπαταρία και λίγο ανακατεμένο διάγραμμα στα στατιστικά. Δεν παίζει κάποιο ουσιαστικό ρόλο στην αυτονομία πάντως. Προσωπικά με χρήση πάντα με wi-fi εντός σπιτιού, 3G έξω, bluetooth στις κλήσεις, φωτεινότητα στο μίνιμουμ εντός που είναι αρκετή και ανεβάζοντάς τη χειροκίνητα όταν βγω έξω στον ήλιο, και απενεργοποιημένο αυτόματο συγχρονισμό, βγάζει άνετα 5 ώρες οθόνης και 1 ώρα κλήσεων την ημέρα. Γενικά είναι στα ίδια επίπεδα σε επιδόσεις με ενα Moto G 2ης γενιάς που είχα(ίσως ελαφρώς καλύτερο το X5) και με λίγο καλύτερη αυτονομία.

Τα μειονεκτήματα είναι σαφώς η κάμερα, που αν το παίρνεις με σκοπό να τη δουλέψεις σοβαρά καλύτερα να στραφείς σε κάτι άλλο, και ότι δεν υποστηρίζει usb OTG .

Αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω, εγώ θα προτιμούσα το Pro, το οποίο έχει επιπλέον 2GB RAM, 16GB αποθηκευτικό χώρο, και είναι 4G. Το Χ6 είναι το ίδιο hardware με το X5 αλλά με πιο μεγάλη οθόνη. Αν σου αρέσει περισσότερο σαν design και θες και το συγκεκριμένο μέγεθος, είναι καλή λύση. Και αυτό έχει έκδοση Pro από ότι βλέπω.

Σε όλες τις συσκευές πάντα τα mobile data καταναλώνουν παραπάνω. Το tethering που χρησιμοποιεί ταυτόχρονα 3G και Wi-Fi νομίζω πως είναι αυτονόητο πως έχει ακόμη μεγαλύτερη κατανάλωση. Και φυσικά πάντα παίζει ρόλο και το σήμα στην περιοχή. Αν είναι πολύ χαμηλό εννοείται πως θα τρώει περισσότερη μπαταρία.

Πάντως δεν νομίζω ότι παίζει κανένα θέμα με αναβαθμίσεις. Δεν ξέρω αν η 16 είχε κάποιο πρόβλημα με battery drain, αλλά από εχθές το βράδυ έβαλα τη 17 και είμαι οκ όπως και με τη 15.

Από τις 9 το πρωί που το έβγαλα από τον φορτιστή έχω φτάσει αυτή τη στιγμή στο 13% και έχω ακριβώς 5 ώρες οθόνη και 32 λεπτά κλήσεων. Υπόψιν πως είχα ανοιχτό Wi-Fi και 3G συνεχώς, και ειδικά 3G έχει δουλέψει όσο ποτέ μιας και έκανα μετρήσεις σήμερα. Έτρεξα συνολικά 41 speedtests.

Για ποιον ενδιαφέρεται, μέσα στα engineer tools(*#*#3646633#*#* στον dialer) στο telephony αν επιλέξουμε BSPTelephonyDevTool, μέσα εκεί έχει επιλογή να κρατήσει ένδειξη έντασης σήματος κινητής στην status bar.

Το ανώτερο που πέτυχα με φουλ σήμα HSPA+ σε Cosmote ήταν κάτι παραπάνω από 14 mbps, άρα λογικά το modem του πρέπει να έχει ταβάνι θεωρητικά τα 21.

http://www.speedtest.net/my-result/a/1656587770

Σε όλες τις συσκευές πάντα τα mobile data καταναλώνουν παραπάνω. Το tethering που χρησιμοποιεί ταυτόχρονα 3G και Wi-Fi νομίζω πως είναι αυτονόητο πως έχει ακόμη μεγαλύτερη κατανάλωση. Και φυσικά πάντα παίζει ρόλο και το σήμα στην περιοχή. Αν είναι πολύ χαμηλό εννοείται πως θα τρώει περισσότερη μπαταρία.

Πάντως δεν νομίζω ότι παίζει κανένα θέμα με αναβαθμίσεις. Δεν ξέρω αν η 16 είχε κάποιο πρόβλημα με battery drain, αλλά από εχθές το βράδυ έβαλα τη 17 και είμαι οκ όπως και με τη 15.

Από τις 9 το πρωί που το έβγαλα από τον φορτιστή έχω φτάσει αυτή τη στιγμή στο 13% και έχω ακριβώς 5 ώρες οθόνη και 32 λεπτά κλήσεων. Υπόψιν πως είχα ανοιχτό Wi-Fi και 3G συνεχώς, και ειδικά 3G έχει δουλέψει όσο ποτέ μιας και έκανα μετρήσεις σήμερα. Έτρεξα συνολικά 41 speedtests.

Για ποιον ενδιαφέρεται, μέσα στα engineer tools(*#*#3646633#*#* στον dialer) στο telephony αν επιλέξουμε BSPTelephonyDevTool, μέσα εκεί έχει επιλογή να κρατήσει ένδειξη έντασης σήματος κινητής στην status bar.

Το ανώτερο που πέτυχα με φουλ σήμα HSPA+ σε Cosmote ήταν κάτι παραπάνω από 14 mbps, άρα λογικά το modem του πρέπει να έχει ταβάνι θεωρητικά τα 21.

http://www.speedtest.net/my-result/a/1656587770

αυτές οι αναβαθμίσεις δεν γίνονται μέσω τηλ θέλει μέσω pc?

αν την κάνω μέσω pc χάνω apps?

[sIGPIC][/sIGPIC]

αυτές οι αναβαθμίσεις δεν γίνονται μέσω τηλ θέλει μέσω pc?

αν την κάνω μέσω pc χάνω apps?

Eαν δεν το εχεις rootαρει (που για εμενα δεν χρειαζεται,εκτος εαν θες να το σκαλισεις κομματακι παραπανω) ολες γινονται OTA φιλε μου.

Βλέπουμε διαβάζουμε και ακούμε ΠΑΝΤΑ.......ANT1 (Tv Web and Radio)

Mήν βαράτε εμάς τους δημοσιογράφους τήν δουλεία μας κάνουμε......

Για κάποιο λόγο η 16 αν έχεις την 15 δεν έρχεται. Λίγο που κοίταζα στο ρώσικο φόρουμ, που είναι μάλλον το μοναδικό που ασχολούνται με αυτό σοβαρά, όλοι το ίδιο λέγανε. Αν έχεις βάλει την 16 με κάποιο τρόπο έρχεται και η 17. Διαφορετικά μέχρι στιγμής επίσημα μένει στη 15. Μια υπόθεση που μπορώ να κάνω είναι μπας και είχε προβλήματα η 16 και την έχουν κόψει προς το παρόν και κάποια στιγμή θα δώσουν τη 17 μέσω ΟΤΑ.

Eαν δεν το εχεις rootαρει (που για εμενα δεν χρειαζεται,εκτος εαν θες να το σκαλισεις κομματακι παραπανω) ολες γινονται OTA φιλε μου.

το θέλω για εξοικονόμηση μπαταρίας μέσω hibernation manager

unroot γίνεται με app από playstore? και μετά να κάνω update? :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

Unroot ίσως γίνεται και από το superuser. Αλλιώς από εφαρμογή στο pc που συνδέοντάς το στο κάνει root(αν υπάρχει τέτοια, δεν ξέρω) μπορεί να στο ξερουτάρει. Διαφορετικά φλασάρεις κάποια έκδοση του λογισμικού του που δεν είναι root.

Συμπάθα με, αλλά έχω την εντύπωση πως η εξοικονόμηση ενέργειας μέσω hibernation είναι placebo effect. Δεν είναι σχεδιασμένο το λειτουργικό ώστε να καταναλώνουν οι περισσότερες εφαρμογές που τρέχουν τόσο πολύ μπαταρία. Εκτός αν έχεις βάλει skype και facebook, που και πάλι απλά στο κάνουν λιγάκι να σέρνεται, οπότε η επιβάρυνση είναι φυσιολογική κάθε φορά που τρέχει και κλείνοντάς το στο κάνει να πηγαίνει λίγο καλύτερα. Μήπως το δουλεύεις περισσότερο με 3G;

Παρελαβα και εγω ενα σημερα.

Αρκετα καλη ποιοτητα κατασκευης.

Καλυτερη απο το Κ3 που εχω.

Εχει την 15 εκδοση,αναβαθμιση κανει μονο του ποτε η αναγκαστικα μονο με flashtool?

Παντως παει σφαιρα.

Ο αδυναμος επεξεργαστης φαινεται οταν το βαζεις να κατεβασει αρκετες εφαρμογες και αργει στην εγκατασταση αλλα στη χρηση του παει πολυ καλα.

Το ui ομολογω οτι δε μου αρεσει.

Unroot ίσως γίνεται και από το superuser. Αλλιώς από εφαρμογή στο pc που συνδέοντάς το στο κάνει root(αν υπάρχει τέτοια, δεν ξέρω) μπορεί να στο ξερουτάρει. Διαφορετικά φλασάρεις κάποια έκδοση του λογισμικού του που δεν είναι root.

Συμπάθα με, αλλά έχω την εντύπωση πως η εξοικονόμηση ενέργειας μέσω hibernation είναι placebo effect. Δεν είναι σχεδιασμένο το λειτουργικό ώστε να καταναλώνουν οι περισσότερες εφαρμογές που τρέχουν τόσο πολύ μπαταρία. Εκτός αν έχεις βάλει skype και facebook, που και πάλι απλά στο κάνουν λιγάκι να σέρνεται, οπότε η επιβάρυνση είναι φυσιολογική κάθε φορά που τρέχει και κλείνοντάς το στο κάνει να πηγαίνει λίγο καλύτερα. Μήπως το δουλεύεις περισσότερο με 3G;

δηλαδή η μείωση της συχνότητας του επεξεργαστή δεν εξοικονομεί μπαταρία?

[sIGPIC][/sIGPIC]

δηλαδή η μείωση της συχνότητας του επεξεργαστή δεν εξοικονομεί μπαταρία?

Ετσι και αλλιως το 5.1 κανει πολυ καλη δουλεια σε αυτο το κομματι.:)

Έτσι ακριβώς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αναφέρει δε μειώνει γενικά την ταχύτητα, αλλά το κρατάει στη χαμηλότερη ταχύτητα όταν δεν δουλεύει. Το λειτουργικό το κάνει αυτό από μόνο του, έτσι κι αλλιώς.

Έχω παίξει στο παρελθόν με άλλο τηλέφωνο που είχε πραγματικά πρόβλημα με την αυτονομία, με underclock και undervolt (με root access εννοείται και επεμβαίνοντας στον πυρήνα όχι τρέχοντας τέτοια προγράμματα). Η διαφορά ήταν μικρή, και έπρεπε να κάνεις το τηλέφωνο σχεδόν να σέρνεται. Και είχε νόημα όταν το χρησιμοποιείς. Όταν το έχεις και κάθεται, με σβηστή οθόνη, έτσι κι αλλιώς δεν καταναλώνει ιδιαίτερα. Εξού και το σχόλιό μου προηγουμένως περί placebo effect.

Οι ρωσοι έχουν βγάλει και μια aosp πάνω στην ν17, γενικά δεν έχω καταλάβει ποια η διαφορά με την καθαρή lollipop

Ποιο vanilla απο αυτη που φορα απο το εργοστασιο παιδια δεν........:)

Τι βγαζουνε δεν εχω καταλαβει,το κντ πεταει με την μαμα rom.

Οι ρωσοι έχουν βγάλει και μια aosp πάνω στην ν17, γενικά δεν έχω καταλάβει ποια η διαφορά με την καθαρή lollipop

Έχω την εντύπωση πως είναι η ίδια που ανέβηκε στο needrom. Απλά είναι root, έχει άλλο launcher, και έχει 4-5 εφαρμογές που είναι χρήσιμες ίσως περασμένες. Αν κάποιος θέλει να το ρουτάρει, δεν είναι κακή ιδέα να την περάσει. Κατά τα άλλα ότι λέει ο Κώστας. Πιο ελαφριά rom δύσκολα θα βρεθεί.

To μόνο που ίσως αξίζει για κάποιον που το ψάχνει σε αυτο το κινητό επιπλέον του root ειναι να περαστεί το xposed framework με τα γνωστά οφέλη στην παραμετροποίηση του κινητού.

Κοιταζα και εγω για ροοτ αλλα θεωρω οτι δεν αξιζει να κανεις ολη τη ταλαιπωρια με twrp μονο και μονο για το ροοτ.

Αναβαθμισεις κανει μονο του?

Γιατι με την 15 δε βγαζει καποια νεοτερη εκδοση.