mona-liza Δημ. September 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2005 εγω πιστευω οτι απο λιγο εως πολυ τετοια γινονται παντου! δουλευα σε γνωστη καφετερια του μπουρναζιου μπουφε και αν καποια φορα ειχαμε πολυ δουλεια και δεν μας εφταναν τα ποτηρια, απλα τα ξεπλεναμε λιγο! το αφεντικο εβλεπε οτι δεν ειχαμε ποτηρια και δεν προλαβαιναμε να πλινουμε αλλα στην κοσμαρα του....ε τι να κανω και εγω παραιτηθηκα! Παράθεση «Έφυγα,ψάχνοντας το σήμερα...και χάθηκα.... » Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. September 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2005 εγω πιστευω οτι απο λιγο εως πολυ τετοια γινονται παντου! δουλευα σε γνωστη καφετερια του μπουρναζιου μπουφε και αν καποια φορα ειχαμε πολυ δουλεια και δεν μας εφταναν τα ποτηρια, απλα τα ξεπλεναμε λιγο! το αφεντικο εβλεπε οτι δεν ειχαμε ποτηρια και δεν προλαβαιναμε να πλινουμε αλλα στην κοσμαρα του....ε τι να κανω και εγω παραιτηθηκα! To αφεντικό ήταν στην κοσμάρα του. Εσείς που δουλεύατε πώς δεχόσασταν τέτοια αίσχη; :worry: Πού είναι η ευσυνειδησία σας; :cry: Να βράσω και τα λεφτά και το μεροκάματο σε τέτοια περίπτωση. Πάνω από όλα η υγιεινή και η καθαριότητα. :!: EDIT: Το διόρθωσες, οπότε είσαι ευσυνείδητη. :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. September 22, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2005 Καλα δε νομιζω πως φταιει το απλο προσωπικο σ'αυτες τις περιπτωσεις.Θα μιλησει μια-δυο-δεκα με το αφεντικο,αλλα αν εκεινο επιμενει στη βρωμια,τι θα κανει?Το πιθανοτερο ειναι να συνεχισει να σερβιρει σκ@τ@ στους πελατες για να μη χασει το μεροκαματο... ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
porcupine Δημ. September 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2005 To αφεντικό ήταν στην κοσμάρα του. Εσείς που δουλεύατε πώς δεχόσασταν τέτοια αίσχη; :worry: Πού είναι η ευσυνειδησία σας; :cry: Να βράσω και τα λεφτά και το μεροκάματο σε τέτοια περίπτωση. Πάνω από όλα η υγιεινή και η καθαριότητα. :!: EDIT: Το διόρθωσες, οπότε είσαι ευσυνείδητη. :D Μπρος στην αναγκη για εργασια και χρηματα δεν υπαρχει ευσυνειδησια... :worry: Στην μεχρι τωρα εμπειρα μου,τα χω δει ολα.Κρεατα εκτος ψυγειων,σουβλακια μουχλιασμενα,ξεπλυμενα και ξαναψημενα,ληγμενες πρωτες υλες. Κανεις,ποτε μα ποτε δεν σκεφτηκε ( συμπεριλαμβανομενου και εμενα ) να τολμησει να πει στο αφεντικο για την σαβουρα που ταιζε τον κοσμο.Αλλωστε το φταιξιμο θα επεφτε στην επιχειρηση και οχι επανω μας... :!: Προτιμοτερο λοιπον ηταν και ειναι να εχει καποιος την δουλεια του παρα να ψαχνετε και φυσικα να του βγει το ονομα του ρουφιανου στην πιατσα. :X Δεν το επικροτω αλλα δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα στην χωρα μας... Φυσικα οταν εχουμε να κανουμε με πολλαπλασια κερδη σε σχεση με τις παρεχομενες υπηρεσιες,ολοι λιγο πολυ ζητουμε μεριδιο απο την μασα... Παράθεση "Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul." [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. September 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2005 Εγώ επαναλαμβάνω, δε ξέρω τι λέτε, αν βρισκόμουν μπροστά στο να σερβίρω σε πελάτη μουχλιασμένα, σάπια και γενικά χαμηλής ποιότητας φαγητό με την συγκατάθεση του αφεντικού, θα του έδινα πρώτα να φάει αυτουνού και μετά θα σερβίριζα στον πελάτη. Αφήστε που θα καλούσα και την νομαρχία, δεν τα σηκώνω κάτι τέτοια εγώ, όπως και κάθε ευσυνείδητος άνθρωπος το ξαναλέω. Το "δε βαριέσαι" δεν είναι δικαιολογία παιδιά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. September 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2005 Mα δεν είπε κανένας ότι το δε βαριέσαι ειναι δικαιολογία. Άλλους λόγους ανέφερε ο porcupine και είναι βάσιμοι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mona-liza Δημ. September 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2005 To αφεντικό ήταν στην κοσμάρα του. Εσείς που δουλεύατε πώς δεχόσασταν τέτοια αίσχη; :worry: Πού είναι η ευσυνειδησία σας; :cry: Να βράσω και τα λεφτά και το μεροκάματο σε τέτοια περίπτωση. Πάνω από όλα η υγιεινή και η καθαριότητα. :!: EDIT: Το διόρθωσες, οπότε είσαι ευσυνείδητη. :D δεν μου αρεσει το υφος σου και η ειρωνεια σου! :mad: το αν ειμαι ευσυνειδητη ή οχι δεν θα το κρίνεις εσυ! δεν με ξέρεις και δεν σου δινω το δικαιωμα οκ?δεν το συνεχιζω.. ηθελα να πω οτι συμβαινουν τετοια περιστατικα παντου και ανεφερα ενα παραδειγμα!ή μηπως ειναι αδιανοητο να το κανει καποιος?αν εχεις 30ατομα να σερβιριστουν και το αφεντικο να φωναζει το ιδιο θα εκανες!αν ειχες αναγκη τη δουλεια !εγω τουλαχιστον παραιτηθηκα.... Παράθεση «Έφυγα,ψάχνοντας το σήμερα...και χάθηκα.... » Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. September 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2005 δεν μου αρεσει το υφος σου και η ειρωνεια σου! :mad: το αν ειμαι ευσυνειδητη ή οχι δεν θα το κρίνεις εσυ! δεν με ξέρεις και δεν σου δινω το δικαιωμα οκ?δεν το συνεχιζω.. ηθελα να πω οτι συμβαινουν τετοια περιστατικα παντου και ανεφερα ενα παραδειγμα!ή μηπως ειναι αδιανοητο να το κανει καποιος?αν εχεις 30ατομα να σερβιριστουν και το αφεντικο να φωναζει το ιδιο θα εκανες!αν ειχες αναγκη τη δουλεια !εγω τουλαχιστον παραιτηθηκα.... Χαλάρωσε καταρχάς. Την τελευταία φράση σου που την έχω bold (περί παραίτησής σου) την πρόσθεσες μετά με EDIT. Οπότε και πρόσθεσα κι εγώ το σχόλιό μου ότι είσαι ευσυνείδητη. Γιατί μυγιάζεσαι λοιπόν; :confused: Αν ήταν όλοι σαν εσένα τότε κάτι καλό θα γινόταν σε τέτοιες περιπτώσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pasalimani Δημ. September 23, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2005 emathe kaneis poia alysida estiatoriwn exei o lalaounis?giati polla plana itan stantar apo dika tou,ama kserei kaneis na pei estw na mas profylaksei Παράθεση Nokia 5110, Nokia 3210,Nokia 3310, Nokia 8310,Nokia , Sony Erricson W800i, Siemens SX1, Motorola Razor v3, Samsung U100, Samsung U600,iphone 3G(για 5χρονια!), Iphone 4, Samsung Galaxy s3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. September 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2005 Και σε περιπτωση που εντοπισει κανεις τετοια φιαινομενα ποιον καλει?? Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. September 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2005 Και σε περιπτωση που εντοπισει κανεις τετοια φιαινομενα ποιον καλει?? Μου φαίνεται το Υγειονομικό... :rolleyes: Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CuBiCLe Δημ. September 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2005 Παιδιά... Είχα ακούσει κάποια στιγμή στις ειδήσεις ότι μόνο το 8% των κρεάτων είναι ντόπιο. Είχαν κατασχέσει κάτι δεκάδες τόνους κρέατος εισαγωγής απο την Ουγκάντα!! Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι είναι αυτό που τρως... Which reminds me. -Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; -Σουβλατζής με απόχη! Παράθεση 3o Λύκειο Ν. Σμύρνης Ολέ! --- ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Capone Δημ. January 31, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2006 Lipon agapitoi sinanthropoi, gia polosti fora piga sta Starbucks (Omonoia) gia ena glikaki kai ena fisiko himo gia ena filaraki. Mou vazei to gliko kai vlepo pou energopiei to mihanima pou stivei mono tou ta portokalia. To eho dei se polla katastimata, alla proti fora edosa simasia stin leitourgia tou! Poli aplo kai eukolo. Pernoun to dihtaki me ta portokalia, to skizoun kai petane mesa ta portokalakia. Kathos lipon vlepeis to portokalaki pros ti sfagi, paratireis oti ti stigmi pou ehei kopei sta dio (5os osfiikos spondilos peripou) kai tin ora pou stivetai, olos o zomos pou vgainei, petagete ston eidiko horo, louzei olo to eksoteriko meros tou portokaliou kai stazei sto potiraki sou. PARATIRISI: O himos pou vgainei, kseplenei ta APLITA portokalakia (eksoteriko meros pou ta pianei o kathenas, pou ta akoumpane kato ktl) kai stazei sto potiraki sou, ehontas parasirei oti sk**to ehei mazeupsei to little orange!!!! (Haritologontas to anefera sta paidia (ZOA) pou douleuan tin sigekrimeni stigmi, kai mou apantisan oti den katalavenan, oti den kseroun ,oti etsi ginetai kai meta mou eipe to theiko oti ta plenoun prin ta riksoun mesa :blink: . Kai ta leo zoa, giati otan zitisa meta apo logo ena potiraki nero, arhizan na hahanizoun kai ne lene vlakioules gia emena kai ta portokalia, les kai ego imoun makria kai den mporousa na akouso ti legane) Kata ta alla goustaro apisteuta kafedaki sta Starbucks kai den prokeitai na stamatiso na pigeno! ;) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostsour Δημ. January 31, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2006 Πολύ ψείρας έχει γίνει ο Έλληνας και όλα τα παρατηρεί. Ενώ τα σουβλάκια πχ είναι πιο καθαρά από τον φλοιό του πορτοκαλιού, αλλά δεν ενοχλούν και δεν λέμε τίποτα. Αλλά είναι Έλληνας και θα συνεχίσει να πηγαίνει, απλά θέλει να γκρινιάζει. Παράθεση http://www.userbars.com/ub1976008.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Deadly_Sin1629395575 Δημ. January 31, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2006 μια παρατηρηση εκανε ο ανθρωπος,εσυ γιατι κανεις ετσι? Εμενα μπορει να μην μου αρεσουν τα σουβλακια γιατι ειναι βρωμικα και να θελω τον χυμο μου καθαρο. Αν δεν εχεις να προσθεσεις κατι ουσιωδες τοτε σε αυτο το θεμα με τα πορτοκαλια τοτε αστο και πηγαινε καπου αλλου να εκφρασεις τις αποψεις σου σχετιχα με την Ελληνικη κοινωνια Εγω το βρισκω αηδιαστικο αυτο παντως και το κακο ειναι οτι παντου υπαρχουν μηχανηματα σαν αυτα για να στυβουν πορτοκαλια.Καλυτερα κανα χυμο τυποποιημενο λοιπον σε καφετερια και οσον αφορα το φυσικο χυμο ας τον απολαυσουμε σπιτι μας που θα το εχουμε ετοιμασει με τα χερακια μας :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Capone Δημ. January 31, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2006 Agapite kostsour esi fae oti goustareis, kai ta souvlakia sou kai to vromiko sou kai to kotopoulaki me ti gripi.Kaneis den tha sou apagorepsei tipota! Distihos, i pleiopsifia ton Ellinon ehei ti dikia sou nootropia kai menei apathis se oti vlepei. Monos tou kanenas den mporei na kataferei tipota, alla oloi mazi..... ;) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pan82 Δημ. January 31, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2006 Πάντως δε ξέρω για τα starbucks συγκεκριμένα αλλά σε κάποια καταστήματα έχω προσέξει ότι τα πλένουν πρώτα τα πορτοκάλια και στη συνέχεια τα περνάνε στο μηχάνημα και κανονικά έτσι θα πρέπει να γίνεται Παράθεση Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του... Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του... Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!! George Bernard Shaw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ladybird Δημ. January 31, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2006 Αυτό μου θύμισε περιστατικό σε coffe-(en.......)shop αλυσίδας, όπου είχα πιεί φυσικό χυμό που στίφτηκε μπροστά μου σε μηχάνημα που στίβει τα ημισφαίρια (:geek: ) του πορτοκαλιού ένα ένα (επομένως δεν τίθεται θέμα καθαριότητας της φλούδας εφόσον δε συμμετέχει) και έπειτα από μία ώρα το πολύ ήμουν διπλωμένη στα δύο από τους πόνους και πέρασα δυο μέρες στο κρεβάτι με τροφική δηλητηρίαση και όλα τα αηδιαστικά επακόλουθα. Το μοναδικό πράγμα που είχα καταναλώσει ήταν ο χυμός, επομένως αυτός ήταν και η αιτία της κατάστασής μου. Δεδομένου ότι τα φρέσκα πορτοκαλάκια που θυσιάστηκαν είχαν εξαιρετική γεύση, θεώρησα υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση την καθαριότητα του στίφτη. Αναρωτιέμαι ακόμα αν έχει πλυθεί από τότε το σατανικό μηχάνημα. Παράθεση Είναι δώδεκα η ώρα είναι η ώρα των σκιών Κάπου θα σε συναντήσω, κάπου θα σε βρω Λύκε λύκε είσαι εδώ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Revan Δημ. January 31, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2006 Agapite kostsour esi fae oti goustareis, kai ta souvlakia sou kai to vromiko sou kai to kotopoulaki me ti gripi.Kaneis den tha sou apagorepsei tipota! Distihos, i pleiopsifia ton Ellinon ehei ti dikia sou nootropia kai menei apathis se oti vlepei. Monos tou kanenas den mporei na kataferei tipota, alla oloi mazi..... ;)Ολοι μαζι ενωμενοι να κατεβουμε στην Ομονοια για να πλυνουμε τα βρωμοπορτοκαλια των Starbucks...:!: Ρε φιλε περιμενες δηλαδη να σου κανει σπιτικη πορτοκαλαδα απο τα χερακια της μαμας σου το παιδι στα Starbucks? Εξαλλου τα Starbucks τον καφε τους πουλανε οχι πορτοκαλαδες...Ειναι το πλεον αμερικανικο cafe και τωρα αν εσυ πηγαινεις εκει περιμενοντας να πιεις το φρεσκοστημενο πορτοκαλακι σου δεν σου φταιει κανεις:confused:. Εξαλλου ας μην γελιομαστε, καλυτερα απο το μηχανημα και οπως βγαινει παρα κατι αλλα αισχη που γινονται σε αλλες καφετεριες της κακιας ωρας (ο Ευαγγελατος τα ξερει καλυτερα:rolleyes:). Παράθεση Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god. - Jean Rostand Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Capone Δημ. February 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2006 Ολοι μαζι ενωμενοι να κατεβουμε στην Ομονοια για να πλυνουμε τα βρωμοπορτοκαλια των Starbucks...:!: Ρε φιλε περιμενες δηλαδη να σου κανει σπιτικη πορτοκαλαδα απο τα χερακια της μαμας σου το παιδι στα Starbucks? Εξαλλου τα Starbucks τον καφε τους πουλανε οχι πορτοκαλαδες...Ειναι το πλεον αμερικανικο cafe και τωρα αν εσυ πηγαινεις εκει περιμενοντας να πιεις το φρεσκοστημενο πορτοκαλακι σου δεν σου φταιει κανεις:confused:. Εξαλλου ας μην γελιομαστε, καλυτερα απο το μηχανημα και οπως βγαινει παρα κατι αλλα αισχη που γινονται σε αλλες καφετεριες της κακιας ωρας (ο Ευαγγελατος τα ξερει καλυτερα:rolleyes:). Ego den mporo na katalavo giati perneis kai esi to meros tou katastimatos. Eipa ego pouthena oti ithela na pio oti pino kai spiti mou? Ti shesi ehei to ena me to allo??? Min leme autonoita pragmata. Emena apla me ksafniase pou to eiha to mihanima gia katharo kai sigouro kai telika vrethike kati pou to halaei!!! Sigoura den mou fteei kaneis alla iparhoun kai kapioi kanones. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2006 Μου κάνει τρομερή εντύπωση που βγαίνουν κάποιοι (και όχι μόνο ένας) και λένε "Σιγά μωρέ" και "τι περίμενες" κτλ κτλ. Ε τέτοιοι που είμαστε τέτοια μας αξίζουν. Η κοπέλα λέει παραπάνω ότι έπαθε δηλητηρίαση από τη βρώμα. "Και τί έγινε" θα πείτε;; Μήπως "ψείρας" θα μας πει ο άλλος;; Και μιας και μιλάμε για τα starbucks, υποτίθεται ότι είναι σοβαρή αλυσίδα όχι το καφενείο της γειτονιάς. Και αν νομίζετε ότι: Εξαλλου τα Starbucks τον καφε τους πουλανε οχι πορτοκαλαδες... Ε μετά ας τις κόψουν τις πορτοκαλάδες και να μην τις πουλάνε καθόλου. Δηλαδή και καμιά ροχάλα να του έριχναν στην πορτοκαλάδα - δεν πειράζει μωρέ καφετέρια είναι, καφέ πουλάνε όχι πορτοκαλάδες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. February 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2006 Το θέμα του capone με τίτλο "Φυσικός χυμός πορτοκάλι στα Starbucks.Τhanx δεν θα πάρω" συνενώθηκε με το ήδη υπάρχον Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pankard Δημ. February 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2006 μου έχει τύχει και μένα περιστατικό με πορτοκάλια starbucks. στη συγγρού πάω για καφεδάκι,αλλάζω γνώμη και λέω να πάρω χυμό,βάζει τα πορτοκάλια λοιπόν-δε ξέρω πως τα κατάφερε-κόλλησε το μηχάνημα και τι κάνει???βάζει τα χέρια της μέσα και έβγαζε ένα ένα τα πορτοκάλια,χωρίς γαντάκι εννοείται και μετά ξαναβάζει μέσα τα ίδια στημένα πορτοκάλια αφού τα είχε ακουμπήσει κάτω για να πάρει και τη τελευταία σταγόνα. τον π΄λήρωσα τον χυμό,αλλά προτίμησα να μη τον πιώ τελικά γιατί αηδίασα και έφαγα μια παστούλα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zoo Δημ. February 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2006 Εγώ πριν πιάσω το ψωμί πλένω τα χέρια μου, αυτός που μου το πουλάει σε πρατήριο άρτου στη γειτονιά μου γιατί το πιάνει με το χεράκι του; Την πρώτη φορά που πήγα (για να δω κι αυτό το μαγαζί που έχει αρκετό κόσμο κάθε μέρα), με το που έπιασε το ψωμί με το χέρι του το είπα... αποτέλεσμα η κλασική φράση που εγώ (ο περίεργος, γκρινιάρης, ψείρας κλπ) έχω βαρεθεί να ακούω: "δε μου έχει κάνει κανένας παράπονο μέχρι τώρα!". Εν τω μεταξύ είναι πάντα γεμάτο κόσμο το μαγαζί!... Συμπεράσματα: 1) είναι μοναχική εμπειρία να ζητάς στοιχειώδη καθαριότητα, γι' αυτό και το υπονοούμενο του κυρίου "δε μου έχει κάνει κανένας παράπονο μέχρι τώρα!", δηλαδή είσαι ο μόνος περίεργος, γκρινιάρης, ψείρας κλπ που έχω συναντήσει ως επαγγελματίας, 2) καλά κάνουν οι επαγγελματίες αφού (σωστά) θέλουν να απευθύνονται στην πλειοψηφία, η οποία (με βάση τις δικές μου εμπειρίες) δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Γι' αυτό και οι υπόλοιποι που ήταν εκείνη την ώρα μέσα στο μαγαζί με κοιτούσαν απορημένοι και μετά συνέχισαν να ψωνίζουν το ψωμί τους!... Το παράδειγμα (ένα από τα πολλά που έχω γιατί, όπως είπα είμαι ένας από τους λίγους περίεργους, γκρινιάρηδες, ψείρες, γρουσούζηδες κλπ) το διάλεξα για να μην πω άλλα και σας γυρίσει το στομάχι πρωί πρωί, και κυρίως για να δείξω ότι όσο εγώ και οι όμοιοί μου (περίεργοι, γκρινιάρηδες, ψείρες, γρουσούζηδες κλπ) είμαστε λίγοι, τότε έχουν απόλυτο δίκαιο (και είναι και επιχειρηματικά σωστό) να είναι η πλειοψηφία των φαγάδικων, όπως ακριβώς παρουσιάζονται στις εκπομπές σαν αυτή του Ευαγγελάτου. Έχουν προσαρμόσει τον τρόπο λειτουργίας τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πλειοψηφίας! Θα αλλάξουν τρόπο λειτουργίας μόνο όταν αλλάξουν οι απαιτήσεις της πλειοψηφίας ότι κι αν λέμε οι λίγοι περίεργοι ή οι εκπομπές των δημοσιογράφων! Γιατί να αλλάξουν, για 10 πελάτες που έχουν απαιτήσεις στους 100 να αυξήσουν το κόστος λειτουργίας τους και να μειώσουν τους 90 που ήδη έχουν; Επιχειρηματίες είναι, όχι χαζοί! Edit - και μην αρχίσουμε πάλι με το κράτος (το οποίο τελικά είμαστε εμείς, αλλά αυτό είναι εκτός θέματος)... κι αυτό γιατί να παρέμβει; Αν η πλειοψηφία δεν έχει πρόβλημα, γιατί να το παίξει "νταής" το κράτος, να γίνει δυσάρεστο στους επιχειρηματίες και να χάσει ψήφους που δεν θα τις κερδίσει από τους πελάτες των μαγαζιών, αφού η πλειοψηφία των πελατών φαίνεται ότι δεν έχει πρόβλημα με την υφιστάμενη κατάσταση; Σε μία δημοκρατία, όπως πιστεύω ότι πραγματικά έχουμε στην Ελλάδα μας, η πλειοψηφία διαμορφώνει την υφιστάμενη κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι λίγοι περίεργοι πρέπει να απογοητευτούμε και να σταματήσουμε να λέμε την άποψή μας (και η ελευθερία του λόγου στοιχείο της δημοκρατίας μας είναι), απλά πρέπει να μην περιμένουμε να αλλάξει κάτι όσο είμαστε 5-10 άνθρωποι στους 100. Όταν γίνουμε 80-90 περίεργοι στους 100 τότε θα αλλάξουν από μόνοι τους οι επιχειρηματίες (για να επιβιώσουν) και για όσους δεν αλλάξουν θα επέμβει και το κράτος, αφού πλέον θα εκφράζει την πλειοψηφία. Απλό! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Revan Δημ. February 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2006 Εγώ πριν πιάσω το ψωμί πλένω τα χέρια μου, αυτός που μου το πουλάει σε πρατήριο άρτου στη γειτονιά μου γιατί το πιάνει με το χεράκι του; Την πρώτη φορά που πήγα (για να δω κι αυτό το μαγαζί που έχει αρκετό κόσμο κάθε μέρα), με το που έπιασε το ψωμί με το χέρι του το είπα... αποτέλεσμα η κλασική φράση που εγώ (ο περίεργος, γκρινιάρης, ψείρας κλπ) έχω βαρεθεί να ακούω: "δε μου έχει κάνει κανένας παράπονο μέχρι τώρα!". Εν τω μεταξύ είναι πάντα γεμάτο κόσμο το μαγαζί!... Συμπεράσματα: 1) είναι μοναχική εμπειρία να ζητάς στοιχειώδη καθαριότητα, γι' αυτό και το υπονοούμενο του κυρίου "δε μου έχει κάνει κανένας παράπονο μέχρι τώρα!", δηλαδή είσαι ο μόνος περίεργος, γκρινιάρης, ψείρας κλπ που έχω συναντήσει ως επαγγελματίας, 2) καλά κάνουν οι επαγγελματίες αφού (σωστά) θέλουν να απευθύνονται στην πλειοψηφία, η οποία (με βάση τις δικές μου εμπειρίες) δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Γι' αυτό και οι υπόλοιποι που ήταν εκείνη την ώρα μέσα στο μαγαζί με κοιτούσαν απορημένοι και μετά συνέχισαν να ψωνίζουν το ψωμί τους!... Το παράδειγμα (ένα από τα πολλά που έχω γιατί, όπως είπα είμαι ένας από τους λίγους περίεργους, γκρινιάρηδες, ψείρες, γρουσούζηδες κλπ) το διάλεξα για να μην πω άλλα και σας γυρίσει το στομάχι πρωί πρωί, και κυρίως για να δείξω ότι όσο εγώ και οι όμοιοί μου (περίεργοι, γκρινιάρηδες, ψείρες, γρουσούζηδες κλπ) είμαστε λίγοι, τότε έχουν απόλυτο δίκαιο (και είναι και επιχειρηματικά σωστό) να είναι η πλειοψηφία των φαγάδικων, όπως ακριβώς παρουσιάζονται στις εκπομπές σαν αυτή του Ευαγγελάτου. Έχουν προσαρμόσει τον τρόπο λειτουργίας τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πλειοψηφίας! Θα αλλάξουν τρόπο λειτουργίας μόνο όταν αλλάξουν οι απαιτήσεις της πλειοψηφίας ότι κι αν λέμε οι λίγοι περίεργοι ή οι εκπομπές των δημοσιογράφων! Γιατί να αλλάξουν, για 10 πελάτες που έχουν απαιτήσεις στους 100 να αυξήσουν το κόστος λειτουργίας τους και να μειώσουν τους 90 που ήδη έχουν; Επιχειρηματίες είναι, όχι χαζοί! Edit - και μην αρχίσουμε πάλι με το κράτος (το οποίο τελικά είμαστε εμείς, αλλά αυτό είναι εκτός θέματος)... κι αυτό γιατί να παρέμβει; Αν η πλειοψηφία δεν έχει πρόβλημα, γιατί να το παίξει "νταής" το κράτος, να γίνει δυσάρεστο στους επιχειρηματίες και να χάσει ψήφους που δεν θα τις κερδίσει από τους πελάτες των μαγαζιών, αφού η πλειοψηφία των πελατών φαίνεται ότι δεν έχει πρόβλημα με την υφιστάμενη κατάσταση; Σε μία δημοκρατία, όπως πιστεύω ότι πραγματικά έχουμε στην Ελλάδα μας, η πλειοψηφία διαμορφώνει την υφιστάμενη κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι λίγοι περίεργοι πρέπει να απογοητευτούμε και να σταματήσουμε να λέμε την άποψή μας (και η ελευθερία του λόγου στοιχείο της δημοκρατίας μας είναι), απλά πρέπει να μην περιμένουμε να αλλάξει κάτι όσο είμαστε 5-10 άνθρωποι στους 100. Όταν γίνουμε 80-90 περίεργοι στους 100 τότε θα αλλάξουν από μόνοι τους οι επιχειρηματίες (για να επιβιώσουν) και για όσους δεν αλλάξουν θα επέμβει και το κράτος, αφού πλέον θα εκφράζει την πλειοψηφία. Απλό! :) Εγω ψειρα θα σε πω και θα παω να ξαναπιω τον καφε και την πορτοκαλαδα μου και θα παω να αγορασω και το ψωμι μου απο τον "βρωμιαρη" τον φουρναρη που τολμησε και επιασε το ψωμι που θα φαω με γυμνα χερια και οχι με τα ειδικα ναυλον γαντακια... Και να σου πω γιατι: γιατι ουτε τροφικη δηλητηριαση δεν προκειται να παθω απο τα πορτοκαλια που στιφθηκαν λαθος ουτε το στομαχι μου με εχει πονεσει τοσα χρονια με το ψωμι που τρωω. Τροφικη δηλητηριαση δεν παθαινεις με ψιλου πηδημα ας ημαστε σοβαροι και ας ξερουμε τι λεμε. Ολα αυτα που ζητας το μονο που μπορουν να προσφερουν σε καποιον ειναι το αισθημα της ασφαλειας και της καθαριοτητας γιατι πιστεψε με ολη μερα βαζεις στο στομα σου πολυ χειροτερα πραγματα... Και επειδη η πλειοψηφια οπως λες δεν χαλιεται με την "βρωμια" που κυκλοφορει και επειδη την πλειοψηφια δεν τη νοιαζει που ο σουβλατζης φτιαχνει το γυρο σου με το χερι, γι αυτο τον τοπο εδω περα τον λενε Ελλαδα...γιατι δεν κολλαμε στο βρωμοχερο του σουβλατζι αλλα στη γευση του γυρου. Παράθεση Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god. - Jean Rostand Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts