Jump to content

Samsung Galaxy Note 5

Sofos_5
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα.

Μετά από καιρό είπα να επιστρέψω Samsung και Note μιας και το Note 5 είναι μια καταπληκτική συσκευή.

To Σάββατο θα είναι στα χέρια μου αλλά θα ήθελα πρώτα να σας κάνω μια ερώτηση. Απ ότι θυμάμαι όταν έπαιρνε κάποιος συσκευή Samsung έπρεπε να ενεργοποιήσει με τη sim της περιοχής του και αν η συσκευή άλλαζε Ήπειρο κλείδωνε με άλλη sim (πιθανόν να μην είμαι ακριβής ή να είμαι λάθος).

Αν ο φίλος που θα μου το πάρει απο Ντουμπάι βάλει τη sim του να το τεστάρει και μου το στείλει το Σάββατο Ελλάδα, θα έχω ή όχι πρόβλημα;;;

Ευχαριστώ.

Ηλία δεν θα έχεις πρόβλημα. Για σιγουριά ας βάλει την sim του και ας κάνει μια πεντάλεπτη κλήση.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

• Απαντήσεις 2,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ήλια από Ταϊβάν το πήρα εγώ έβαλα την κάρτα μου μεσα και παίζει κανονικά χώρις πρόβλημα καλορίζικο
Nexus One, Galaxy Nexus , Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6p

Ευχαριστώ φίλε μου :)

Το ερώτημα μου όμως είναι αν στη περιοχή που έρχεται, πχ Ταϊβάν, μπήκε sim card του εκεί παρόχου, και μετά έρθει εδώ και βάλουμε τη δική να. Το region lock που έλεγε η Samsung δηλαδή.

Apparently we love our own cell phones but we hate everyone else's...

Follow me on XDA

εγώ την πάτησα από taiwan (Σονια)με το ebay. κόλλησε το δέμα τελωνείο, και μου είπανε ότι αυριο πρέπει να το ανοίξουν για να φορολογηθεί ανάλογα.....:worry:

μάλλον δεν θα το παραλαβω (λογικά καπέλο 300+ ευρώ θα έχω) αν και ξέρω ότι θα ζητήσουν αρκετά χρήματα για να το στείλουν και πίσω....

βιάστηκα και την πάτησα.

μακριά από κούριερ και ebay. και ας το δίνουν και 100 ευρώ.:cry:

Ηλία το κουτί ήρθε σφραγισμένο οπότε δύσκολα να έβαλε κάποιος κάρτα έκει φίλε peronoforos δεν ήξερες ότι αποστολή από εκτός EU χωρά και courier δεν πάνε μαζί; απλό ταχυδρομείο και όλα μια χαρά
Nexus One, Galaxy Nexus , Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6p

Ηλία το κουτί ήρθε σφραγισμένο οπότε δύσκολα να έβαλε κάποιος κάρτα έκει φίλε peronoforos δεν ήξερες ότι αποστολή από εκτός EU χωρά και courier δεν πάνε μαζί; απλό ταχυδρομείο και όλα μια χαρά

Δεν δεχοτανε απλό ταχυδρομείο. Και η τιμή ήταν αρκετά καλή. Απλά δηλωμενο χαμηλά. Άντε να αποδείξω τώρα πόσο το πήρα δεν εχω χαρτιά... Απλα έμπλεξα.

με root κλπ δεν γίνεται κάτι ε;

Έχω ήδη ποσταρει.Δεν παίζει η εφαρμογή με το 920C.

Αργύρης :w00t:

"Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks."

Καλημέρα σε όλους.

Πήγα χθες να αγοράσω το τηλέφωνό (είμαι Ταϊλάνδη) αλλά κοιτώντας το μενού είδα ότι δεν υπάρχουν τα ελληνικά στης υποστηριζομενες γλώσσες και δεν προχώρησα στην αγορά. Στα δικά σας note υπάρχει η ελληνική γλώσσα.?

Καλημέρα σε όλους.

Πήγα χθες να αγοράσω το τηλέφωνό (είμαι Ταϊλάνδη) αλλά κοιτώντας το μενού είδα ότι δεν υπάρχουν τα ελληνικά στης υποστηριζομενες γλώσσες και δεν προχώρησα στην αγορά. Στα δικά σας note υπάρχει η ελληνική γλώσσα.?

Ναι το δικό μου εχει ελληνικά κανονικά .. και εγω απο το εξωτερικό το πηρα n920c .. Παράξενο ειναι, δεν γίνεται να μην εχει ελληνικά λόγο lollypop

Ναι το δικό μου εχει ελληνικά κανονικά .. και εγω απο το εξωτερικό το πηρα n920c .. Παράξενο ειναι, δεν γίνεται να μην εχει ελληνικά λόγο lollypop

Δυστυχώς εδώ δεν έχουν ελληνικά όπως και πολλές άλλες γλώσσες πχ γερμανικά . Το γιατί δεν το ξέρω. N920c έχουν και εδώ.

Δυστυχώς εδώ δεν έχουν ελληνικά όπως και πολλές άλλες γλώσσες πχ γερμανικά . Το γιατί δεν το ξέρω. N920c έχουν και εδώ.

Του περνάς άλλη official Rom με Odin και έχεις κανονικά ελληνικά. Δεν πειραζετε το knox.

Του περνάς άλλη official Rom με Odin και έχεις κανονικά ελληνικά. Δεν πειραζετε το knox.

Να γίνει root δηλαδή η απλά γίνετε να μπει άλλη rom και δουλεύει κανονικά. Να παίρνει αναβάθμισης μόνο του χωρίς να χρειάζεται να αλλάζω rom. Συγνώμη αν αυτό που ρωτάω είναι άσχετο αλλά με το root δεν τα πάω και τόσο καλά.

Να γίνει root δηλαδή η απλά γίνετε να μπει άλλη rom και δουλεύει κανονικά. Να παίρνει αναβάθμισης μόνο του χωρίς να χρειάζεται να αλλάζω rom. Συγνώμη αν αυτό που ρωτάω είναι άσχετο αλλά με το root δεν τα πάω και τόσο καλά.

http://www.xda-developers.com/root-twrp-available-for-samsung-galaxy-note-5/

http://www.teamandroid.com/2015/09/12/how-to-enter-download-mode-on-samsung-galaxy-note-5/

Για την ώρα όμως δεν γίνετε να αλλάξεις Rom χωρίς να χασεις εγγύηση οπότε αναμονή να βγει τρόπος για ρουτ χωρίς να πειράζεις το knox εφόσον θέλεις κανονικά εγγύηση.

Οποία official rom του περάσεις μέσω Odin θα παίρνεις κανονικά OTA αναβαθμίσεις,δεν γίνεται root ούτε γράφει ο Knox.

Οποία official rom του περάσεις μέσω Odin θα παίρνεις κανονικά OTA αναβαθμίσεις,δεν γίνεται root ούτε γράφει ο Knox.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Στο s6 και στο s6 edge που είχα, φλασαρα ελληνικές ρομ μέσω Odin μια χαρά χωρίς να πειραχτει ο knox. Αρκει η ρομ που θα περαστεί να είναι official. Οπότε οποιος δεν έχει ελληνικά στη συσκευή του μικρό το κακό

Στο s6 και στο s6 edge που είχα, φλασαρα ελληνικές ρομ μέσω Odin μια χαρά χωρίς να πειραχτει ο knox. Αρκει η ρομ που θα περαστεί να είναι official. Οπότε οποιος δεν έχει ελληνικά στη συσκευή του μικρό το κακό

Τι έγινε τελικά με την dhl για το note 5 απο eBay?

η σειρά note συμφωνώ θα έπρεπε να έχει δυνατότητες microsd και αποσπώμενης μπαταρίας γιαυτό εξάλλου και όταν είχε ανακοινωθεί περισσότερο κράξιμο παρά καλές κριτικές είχε. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να έχει αντίρρηση. στην πορεία όμως, οι διαστάσεις της συσκευής, το design, η οθονάρα, η ταχύτητα/smoothness του επεξεργαστή-ραμ-gpu, και λειτουργία του spen σε κάνουν να ξεχνάς αυτά που θα μπορούσες να έχεις.

απλά οι εταιρίες (όχι μονο samsung αλλά και apple που έκανε την αρχή) θέλουν να σε αρμέξουν και να σε αναγκάσουν να δώσεις παραπάνω χρήματα (πολύ παραπάνω σε σχέση με μια κάρτα sd) για να πάρεις μεγαλύτερη έκδοση. Η αιτιολογία είναι ότι η soldered memory ειναι πολύ πιο γρήγορη σε ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής απο αυτές μια κάρτας μνήμης, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό βέβαια με τις class 10. βλέπουν ότι οι τιμές πχ μιας κάρτας 128 gb έχουν αρχίσει να πέφτουν επικίνδυνα, λογικό είναι να θέλουν να μεγιστοποιήσουν το κέρδος.

προσωπικά απο note 4 σε note 5 προς το παρών δεν αξίζει να πάει κάποιος (σύμφωνα με την σημερινή διαφορά τιμής). γιαυτό δεν βγήκε Ευρώπη το 5άρι, γιατι οι πωλήσεις τoυ note 4 συνεχίζουν να είναι υψηλές (υποθέτω). προσωπικά μου άρεσε πολυ το design του note 4, αν και μεγαλύτερο σε μέγεθος. Ειδικά το πίσω μέρος του, το ψευτοδερματοκαπάκιον (?) μου άφηνε γλυκιά αίσθηση κάθε φορά που το κρατούσα. χωρίς δαχτυλοαποτυποματολεκεδιάσματα (?). Και αν είμουν samsung, λογικά του χρόνου θα έβγαζα στην Ευρώπη μια παραλαγή του note 5 πχ με microsd, ή αποσπώμενη μπαταρία. Η σε πολύ καλύτερη τιμή από τώρα. δεν το βρίσκω ορθό να μου φέρουν το note 5 όταν θα έχει κλείσει σχεδόν μισό χρόνο που ανακοινώθηκε στον υπόλοιπο κόσμο. Η τεχνολογία προχωράει.

Eίναι απιστευτη η οθοναρα του note 5, δεν το συζητω. Αλλα ειδικα, για τις γωνιες θεασης περιμενα καλυτερα πραγματα να σου πω την αληθεια. Αν βαλεις και το μετριοτατο λευκο τους, η τελικη εικονα από την οθονη του note 5 είναι πως πρόκειται για μια φανταστικη οθονη, αλλα είναι προς συζητηση αν είναι η καλυτερη της αγορας (το ιδιο ισχυει και για το s6 edge plus)... Edited by truckman

Βαγγέλη ή αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα ένα όσο γίνεται πληρεστερο iOS από το Android για ένα και μοναδικό λόγο που θα τον εξηγήσω μ ένα παράδειγμα.

Κάθε φορά που στήνω μια Android συσκευή, κοιτάω να βάλω όσο γίνεται λιγότερες εφαρμογές, να βάλω Greenify για να μην ανοίγουν άσχετες εφαρμογές μόνες τους οι οποίες κρατούν ραμ και καταναλώνουν μπαταρία.

Ευτυχώς τώρα υπάρχει για τα Samsung το Package Disabler που σε απαλλάσσει και από το bloat.

Πότε θα καταλάβει η google ότι δεν μπορεί να επιτρέπει στον κάθε developer να ρυθμίζει έτσι την εφαρμογή του ώστε να ξεκινά κατευθείαν με το boot της συσκευής?

Σε μια στημένη συσκευή έχεις 15-20 τέτοιες εφαρμογές, άλλες τόσες της Samsung και 5-6 της Google.

Αποτέλεσμα να πηγαίνει περίπατο η αυτονομία σε αναμονή και η ram να είναι στα ύψη κάνοντας την συσκευή να πέφτει σε απόδοση όταν βρίσκεται στο όριο.

Κατά τα άλλα το Note 5 για μένα είναι η πληρεστερη Android συσκευή αυτή τη στιγμή και ότι καλύτερο έχει βγάλει η Samsung.

Οι τελευταίες amoled σε note και edge plus έχουν ωραίο λευκό αλλά υπάρχει μια αχνη ροζ λάμψη που οφείλεται στην διάταξη των κόκκινων pixel κατά την γνώμη μου.

Δεν ξέρω αν θα γυρίσω σε μια βδομάδα. Θα εξαρτηθεί κυρίως από το πόσο άνετα μπορώ να κάνω αυτά που ΕΓΩ χρειάζομαι με το νέο iOS.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

:!: Ενημέρωση :!:

Έγινε εκκαθάριση και διαγράφηκαν αρκετά off topic μυνήματα. Δύο σελίδες πριν, έγινε ενημέρωση/διευκρίνηση σχετικά με τα off topic απο τον Sofos_5. Διαβάστε την όσοι δεν τα γνωρίζετε/έχετε ξεχάσει και προσπαθήστε να μη βγαίνετε εκτός θέματος.

Edited by truckman

Δείτε αυτονομία του Note μου.

Είναι μια φυσιολογική μέρα με περισσότερο χρήση Wi-Fi.

Όπως θα δείτε στο screen shot έχει πάρει ένα 15% παραπάνω από φόρτιση στο αυτοκίνητο ενώ άκουγα internet radio.

Όμως οι ώρες οθόνης αντιστοιχούν στο 100%

Note 5 battery

Έχω βέβαια Greenify και απενεργοποιημενο μεγάλο μέρος του Samsung bloat.

• The title was changed to Samsung Galaxy Note 5