Jump to content

Meizu m1 16gb vs Xiaomi Mi4 16gb

psof
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ψάχνω για κινητό κοντά στους 2 μήνες. Στο μόνο που έχω καταλήξει απο τα σχόλια στα θέματα των διαφόρων κινητών είναι να μην αγοράσω απο μη αξιόπιστη μάρκα παρά τα γενικώς ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά στα χαρτιά. Στα 200 ευρώ που είναι το μπάτζετ μου τα μόνα που έχω βρει απο τους κορυφαίους να μου αρέσουν είναι τα meizu m1 16g και το xiaomi mi4 16g(τώρα που έπεσε η τιμή του).

Meizu M1==============Xiaomi mi4

+Gorilla glass=========== +3g ram

+Ποιότητα οθόνης========+Ποιότητα οθόνης

+Ποιότητα κατασκευής===== +Ποιότητα κατασκευής

+Κάμερα==============+Κάμερα

===================+5' ίντσες(έχω μικρά χέρια)

===================+Miui και ελ. υποστήριξη

- Μόνο 2g ram===========-Δεν έχει gorilla glass ;;

====================- Βγήκε ένα χρόνο νωρίτερα απο το Μ1

Τα 16gb χωρίς sd είναι φοβερό ελάττωμα αλλά αναγκαστικά πρέπει να ζήσω μ αυτό καθώς έχει γίνει της μόδας πια στις καλές μάρκες ενώ τα μοντέλα με περισσότερο χώρο ξεφεύγουν απο το μπάτζετ μου.

Ποιο θα επιλέγατε εσείς στην θέση μου;

Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο;

Μην μου πείτε για Elephone, Ulefphone, Jiayu και άλλες παρόμοια στοιχήματα ή υποκατάστατα. Και μένα μου κέντρισαν το ενδιαφέρον στην αρχή αλλά απο ποιότητα κατασκευής είναι ποοοολύ μακριά απο τα τηλέφωνα του τίτλου μου.

*Το 4g δεν με ενδιαφέρει καθώς μένω επαρχία.

*Τo lenovo k3 note είναι κλάσης κατώτερο απο τα m1 και Mi4. Την Lenovo τη θεωρώ κορυφαία μάρκα αλλά αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο απλά δεν συγκρίνεται με τα παραπάνω, ειδικά στην ποιότητα της οθόνης.

*Το Huawei honor 4x είναι καλό αλλά απο άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών είναι ακριβό στο amazon...

Edited by psof

Άμα ψαχτείς μπορείς να βρεις στα 200 ευρώ το zte nubia z7 mini.. Έχει καλύτερη κάμερα από αυτά τα δύο ..Είναι dual sim 4G .. και το συμαντικότερο είναι ότι δέχεται εξωτερική κάρτα ..Έχει και ιδανικές διαστάσεις για 5ιντσο :)

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

Άμα ψαχτείς μπορείς να βρεις στα 200 ευρώ το zte nubia z7 mini.. Έχει καλύτερη κάμερα από αυτά τα δύο ..Είναι dual sim 4G .. και το συμαντικότερο είναι ότι δέχεται εξωτερική κάρτα ..Έχει και ιδανικές διαστάσεις για 5ιντσο :)

Στο vickmall και στο minideal εχει αυτή την στιγμή 280$(245€) δηλαδή είναι κατά πολύ πάνω απο το μπάτζετ μου. Ξέρω ότι ήταν φθηνότερο πριν απο λίγες μέρες αλλά δεν το έψαξα καθόλου γιατί έχει 2300mAh μη αφαιρούμενη μπαταρία σε FHD οθόνη....

Δεν θέλω να έχω το άγχος να μην μου βγάζει την μέρα ακόμη και σε χαλαρή χρήση..

Κατα τ'αλλα είναι πανέμορφο και απο κορυφαία εταιρεία..

Προσωπικά παρήγγειλα το xiaomi πριν λίγες μέρες ,το είδα και το meizu ( το 32αρι βγαίνει 230ε περίπου στο vickmall )

Θεωρώ ότι το meizu μπορεί να συγκριθεί με το mi3 όχι με το mi4.( άποψη μου είναι αυτή βέβαια )

Στο vickmall και στο minideal εχει αυτή την στιγμή 280$(245€) δηλαδή είναι κατά πολύ πάνω απο το μπάτζετ μου. Ξέρω ότι ήταν φθηνότερο πριν απο λίγες μέρες αλλά δεν το έψαξα καθόλου γιατί έχει 2300mAh μη αφαιρούμενη μπαταρία σε FHD οθόνη....

http://www.merimobiles.com/zte-nubia-z7-mini-5-inch-1080p-qualcomm-snapdragon-801-smartphone_p/meri10421.htm

Προσωπικά παρήγγειλα το xiaomi πριν λίγες μέρες ,το είδα και το meizu ( το 32αρι βγαίνει 230ε περίπου στο vickmall )

Θεωρώ ότι το meizu μπορεί να συγκριθεί με το mi3 όχι με το mi4.( άποψη μου είναι αυτή βέβαια )

WoW! Μπορείς να μου πεις για πιο λόγο;

Ευχαριστώ θα το έχω υπόψιν μου αλλά η μικρή μπαταρία μη αποσπώμενη μπαταρία σε συνδυασμό με την FHD οθόνη είναι ιδιαίτερα μεγάλο ελάττωμα για μένα. Ξέρω ότι σε κάποιους μπορεί να τους βγάζει τη μέρα αλλά εγώ δεν θέλω θέλω ούτε καν να το σκέπτομαι ότι υπάρχει περίπτωση να μείνω χωρίς τηλέφωνο μέχρι το βράδυ.

Edited by psof

Μια χαρά θα σου την βγάλει τη μέρα με κανονηκή χρήση .. Δεν παίζουν πάντα ρόλο τα mAh ... 4-5 ώρες βγάζει ανοιχτή οθόνη μέσω όρο ..

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

Μια χαρά θα σου την βγάλει τη μέρα με κανονηκή χρήση .. Δεν παίζουν πάντα ρόλο τα mAh ... 4-5 ώρες βγάζει ανοιχτή οθόνη μέσω όρο ..

Το Coolpad F1 που έχω μου βγάζει κοντά στις 6 ώρες οθόνη και με την δική μου κανονική χρήση μου βγαίνει στο τσακ η μέρα.

Edited by psof

Για πιο λόγο τι ? συγκρίνεται με το 3 κι όχι το 4?

Ναι. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να το συγκρίνεις με το mi3 αντί του mi4..

Το mi3 είναι ήδη 2 χρονών κινητό και το meizu m1 βγήκε πριν απο λίγους μήνες.

Edited by psof

Θα προσπαθήσω να κάνω την απόφαση σου πιο εύκολη!!

https://www.fastcardtech.com/goods.php?id=13669

144 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά (επιλεγεις απλη αποστολη χωρις χρεωση και στο στελνουν ετσι κι αλλιως με netherlands post το οποιο κανονικα χρεωνουν 5 δολλαρια) βγαίνει με την χρήση ενός κουπονιού που έχει το Σιτέ (κωδικός 150601 ενώ αν κάνεις εγγραφή σου δίνουν αλλά 2 δολλάρια) στην αρχική σελίδα και επειδή κάποιοι μπορεί να πουν για το μαγαζί έχω παραλάβει από εκεί 2 συσκευές τον τελευταίο χρόνο χωρίς κανένα θέμα....ενώ και στο θέμα του meizu m1 note υπάρχουν άτομα τον τελευταίο μήνα που παρέλαβαν την συσκευή χωρίς κανένα πρόβλημα!!!

Σε αυτά τα λεφτά το meizu δεν νομίζω να υπάρχει δίλημμα!!

Edited by akis44
[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να το συγκρίνεις με το mi3 αντί του mi4..

Το mi3 είναι ήδη 2 χρονών κινητό και το meizu m1 βγήκε πριν απο λίγους μήνες.

Το ότι βγήκε πριν από λίγους μήνες μετράει στην υποστήριξη που θα έχει πιο πολύ ( πράγμα που η xiaomi έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει τις συσκευές της ακόμα και παλιότερες χωρίς υποστήριξη. )

Οπότε πάμε στην σύγκριση στα specs που είναι ολοφάνερη η διαφορά με το 4.

Επίσης οκτώμβρης του 13 με ιανουάριο του 15 δεν μας κάνουν στην ουσία 2 χρόνια

Αλλά ξαναλέω αυτή είναι η δική μου άποψη,σωστή ή λάθος το κρίνει ο καθένας για τον εαυτό του.

Η τιμη ειναι σουπερ!!!

Κάνε ένα τσεκαρισμα εδώ κάποιοι το έχουν παραγγείλει και περιμένουν ενώ κάποιοι άλλοι έχουν παραλάβει ήδη!!

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6191145#

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μίλησα με την selina του vickmall και μου είπε πως σε λίγες μέρες θα έχουν το meizu m2 32gb στα 220$. Θα περιμένω να το δω και αν δεν είναι κατώτερο του m1 θα το πάρω. Αλλιώς θα πάρω την 32gb έκδοση απο του site του φίλου.

Δεν ειναι ανώτερο του m1 note το m2 note παντως σιγουρα!!! Σε gpu και cpu ειναι μαλιστα αισθητα κατωτερο....οποτε δεν αξιζει 220 δολαρια φιλε μου!!!

http://www.gizmochina.com/2015/06/09/meizu-m1-note-vs-meizu-m2-note-is-the-new-phone-an-upgrade-or-downgrade/

http://www.technewstoday.com/24093-meizu-m1-note-vs-meizu-m2-note-is-it-an-upgrade-or-an-update/

http://www.phonescrunch.com/3729/meizu-m2-note-vs-meizu-m1-note-whats-difference

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για μενα παντως η συγκεκριμενη προσφορα του m1 note ειναι σουπερ.......με 144 ευρω το 16αρι και 170 το 32αρι τετοια συσκευη δεν βρισκεις...γιαυτο και το παρηγγειλα κι ολας και το περιμενω!!

Δεν προσπαθω να σε πεισω αλλωστε εσυ πληρωνεις εσυ αποφασιζεις απλα σου λεω την γνωμη μου.........δικαρτο, με τελευταιας γενιας 8πυρινο soc, 2gb Ram, 5.5 ιντσες full hd οθονη εξαιρετικης ποιοτητας οπου και να το ψαξεις και απο επωνυμη και αξιοπιστη κινεζικη εταιρια........κλοπη ειναι!!!

Edited by akis44
[sIGPIC][/sIGPIC]

Βασικά το m2 note έπαιζε pre-order από 154€, αλλά μάλλον άργησες. Όσο για το ότι είναι downgrade, σκέψου τι θα κάνει μεγαλύτερη διαφορά στην χρήση σου, μερικές χιλιάδες πόντοι στο antutu ή η micro sd ;)

EDIT: Βασικά μόλις τσέκαρα και παίζει ακόμα πιο κάτω τώρα, από 147€

http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-meizu-m2-note-16gb

;)

Edited by RickDangerous