eLeKtriK EyE Δημ. December 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος yandr ( 7 Δεκ. 2004 , 14:32) Τα προγράμματα βλέπουν μονάχα την virtual memory. Εάν θέλουν να δεσμεύσουν μνήμη (γενικά) και υπάρχει ελεύθερη physical memory, τότε γίνεται η μετάφραση από virtual σε physical και δεσμεύουν την κύρια μνήμη του συστήματος. Εάν δεν υπάρχει physical memory διαθέσιμη, τότε δεσμεύουν χώρο στον δίσκο (page file) 'μεταφράζοντας' την διεύθυνση της virtual memory σε χώρο στον δίσκο. Στην παραπάνω περίπτωση, εάν δεν υπάρχει page file τότε εφόσον δεν υπάρχει ελεύθερη physical memory στο σύστημα, θα πάρεις το μηνυματάκι Out of memory. Λες ότι οι εφαρμογές δεσμεύουν μόνο όσα χρειάζονται. Αυτό δυστυχώς δεν μπορείς να το υποστηρίξεις, καθώς δεν έχεις προγραμματίσει όλες τις εφαρμογές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Παράλληλα, μπορεί για εσένα το σύστημα αυτό να λειτουργεί, όμως εάν εγώ επεξεργάζομαι βίντεο να είσαι σίγουρος ότι δεν θα μου λειτουργήσει. Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι που πιστεύεις ότι οφείλονται οι καλύτερες επιδόσεις που βλέπεις χωρίς page file. Μα δεν διαφωνώ σε αυτά που λες. Είναι βέβαιο ότι αν ανοίξεις ένα πρόγραμμα που τρώει πολύ μνήμη (επεξεργασία βίντεο όπως λες, ή εικόνας (photshop) και δεν έχεις pagefile θα τον πιείς. Δε λέω πως όλοι πρέπει να κλείσουν το pagefile. Μπορεί όμως κάποιος κάλλιστα να το δοκιμάσει. Εγώ το δοκίμασα και είδα διαφορά στις επιδόσεις. Δεδομένου του ότι οι επιδόσεις αυξήθηκαν ακριβώς αφού έσβησα το pagefile αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σε μένα το pagefile ήταν άχρηστο και με καθυστερούσε. :D Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gary Kokkin Δημ. December 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2004 Απενεργοποίησε το Pagefile και χρησιμοποίησε το προγραμματάκι RAM idle (λειτουργεί για >512ΜΒ μνήμης),που θα βρείς εύκολα στο Internet,και θα σου απελευθερώνει την μνήμη που δεν χρησιμοποιείς ή δεν χρειάζεσαι έμμεσα.....και ας λειτουργείς όσα "παράθυρα" θες ταυτόχρονα ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yandr Δημ. December 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE ( 7 Δεκ. 2004 , 19:39) Μα δεν διαφωνώ σε αυτά που λες. Είναι βέβαιο ότι αν ανοίξεις ένα πρόγραμμα που τρώει πολύ μνήμη (επεξεργασία βίντεο όπως λες, ή εικόνας (photshop) και δεν έχεις pagefile θα τον πιείς. Δε λέω πως όλοι πρέπει να κλείσουν το pagefile. Μπορεί όμως κάποιος κάλλιστα να το δοκιμάσει. Εγώ το δοκίμασα και είδα διαφορά στις επιδόσεις. Δεδομένου του ότι οι επιδόσεις αυξήθηκαν ακριβώς αφού έσβησα το pagefile αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σε μένα το pagefile ήταν άχρηστο και με καθυστερούσε. :D Το ξέρω ότι δεν διαφωνούμε ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά, εξακολουθώ να πιστεύω ότι διαφορά δεν θα δει σε επιδόσεις. Εάν θες, μπορούμε να συζητήσουμε σε ποιο σημείο πιστεύεις ότι υπερτερεί ένα σύστημα με πολύ μνήμη που δεν έχει page file, σε σχέση με ένα που έχει. Παράλληλα, αν και οι σημερινές του ανάγκες μπορεί να μην του δημιουργούν προβλήματα χωρίς page file, αύριο μεθαύριο είναι πολύ πιθανό να του δημιουργήσουν. Σε γενικές γραμμές, η άποψή μου συμπυκνώνεται στο εξής. Θεωρώ ότι είναι καλύτερα με pagefile, αλλά ακόμη και εάν δεν είναι η διαφορά θα είναι τόσο απειροελάχιστη, που δεν αξίζει να διακινδυνεύσει κανείς να το απενεργοποιήσει. Τα επιχειρήματα τα έχω ήδη αναλύσει. http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/ Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RaZoR333 Δημ. May 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2005 Θα τα πω απλα, σε μηχανημα με 512ΜB Ram συνηθως το pagefile ειναι 200-300MB και η ελευθερη ram κατω απο τα 250MB και ολα αυτα σε απλο σερφαρισμα στο internet, με απλα μαθηματικα αμα καταργησω την εικονικη μνημη, η Ram θα ειναι γεματη σε απλη χρηση και πραγματι σε light καταστασης θα ειναι ποιο γρηγορο το pc. Ομως τι θα γινει αμα αρχισω και τρεχω πολλα προγραμματα και αρκετα βαρια? ή να το πω και αλλιως αν εχω δυο p2p progs να τρεχουν και παραλληλα παιζω doom3? Aπλη η απαντηση out of memory! Αμα ειχα ομως pagefile θα ετρεχαν τα p2p "γραμμενα" σε αυτην και το doom3 θα ειχε σχεδον ολη δικη του την Ram. Για 'υτο παντα on την pagefile, μπορει σε οριζμενες καταστασης να κανει το συστημα πιο αργο, ομως αυτο γινετε για να κραταει την φυσικη μνημη για πιο απαιτητικα προγραμματα και για να μην ειναι συνεχεια στο οριο. Ομως η pagefile για μενα ειναι ανουσιο να την χρησιμοποιουμε σε συστηματα με 1Gb και πανω. Ο σκοπος της ηταν να καλυψει το "κενο" που αφηνε η μεχρι προσφατα "λιγη μνημη" και συντομα θα φτασει στο τελος της. Αληθεια σε athlon64 και win64 θα μπορουμε να βαζουμε μεχρι TB pagefile? αυτα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. May 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2005 καταρχας alfa 156 δεν μας εχεις πει τι δισκο εχεις (ata ,pata, sata, ποσες rpm ειναι ) εμενα με 1gb μνημη το εχω κλεισει τελειως το page file καθως δεν χρειαζεται να εχω. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. May 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2005 Θα τα πω απλα, σε μηχανημα με 512ΜB Ram συνηθως το pagefile ειναι 200-300MB και η ελευθερη ram κατω απο τα 250MB και ολα αυτα σε απλο σερφαρισμα στο internet, με απλα μαθηματικα αμα καταργησω την εικονικη μνημη, η Ram θα ειναι γεματη σε απλη χρηση και πραγματι σε light καταστασης θα ειναι ποιο γρηγορο το pc. Ομως τι θα γινει αμα αρχισω και τρεχω πολλα προγραμματα και αρκετα βαρια? ή να το πω και αλλιως αν εχω δυο p2p progs να τρεχουν και παραλληλα παιζω doom3? Aπλη η απαντηση out of memory! Αμα ειχα ομως pagefile θα ετρεχαν τα p2p "γραμμενα" σε αυτην και το doom3 θα ειχε σχεδον ολη δικη του την Ram. Για 'υτο παντα on την pagefile, μπορει σε οριζμενες καταστασης να κανει το συστημα πιο αργο, ομως αυτο γινετε για να κραταει την φυσικη μνημη για πιο απαιτητικα προγραμματα και για να μην ειναι συνεχεια στο οριο. Ομως η pagefile για μενα ειναι ανουσιο να την χρησιμοποιουμε σε συστηματα με 1Gb και πανω. Ο σκοπος της ηταν να καλυψει το "κενο" που αφηνε η μεχρι προσφατα "λιγη μνημη" και συντομα θα φτασει στο τελος της. Αληθεια σε athlon64 και win64 θα μπορουμε να βαζουμε μεχρι TB pagefile? αυτα! αμε αλλα που θα βρεις tb για να βαλεις? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. May 6, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2005 καταρχας alfa 156 δεν μας εχεις πει τι δισκο εχεις (ata ,pata, sata, ποσες rpm ειναι ) εμενα με 1gb μνημη το εχω κλεισει τελειως το page file καθως δεν χρειαζεται να εχω. που το ξεθάψατε αυτό? Λοιπόν στο καινούργιο μηχάνημα (Α64 3200) έχω 1gb RAM + 160GB SATA seagate 7200rpm Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RaZoR333 Δημ. May 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2005 αμε αλλα που θα βρεις tb για να βαλεις? Καθαρα υποθετικη ερωτηση. Οταν βγηκαν τα πρωτα 32bit os και cpus, στο μονο πραγμα που καναν αισθηση ηταν οτι εβαζες "τεραστια" εικονικη μνημη. Σημερα παιρναει απαρατηρητο, με 1-2Gb Ram, ουσιαστηκα η εικονικη μνημη εχει πεθανει. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Omen Δημ. May 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2005 Να ρωτήσω εγώ κάτι με την σειρά μου...αυτοί που κλείσατε τελείως το Page file, που είδατε βελτίωση (εφαρμογές, λιετουργικό, παιχνίδια;) και ποιας τάξεως βελτίωση? SugarFree.gr - Ελληνικό Portal για το Σακχαρώδη Διαβήτη Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. May 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2005 Να ρωτήσω εγώ κάτι με την σειρά μου...αυτοί που κλείσατε τελείως το Page file, που είδατε βελτίωση (εφαρμογές, λιετουργικό, παιχνίδια;) και ποιας τάξεως βελτίωση? τεραστεια βελτειωση σε ολα σχεδον τα προγραμματα και παιχνιδια Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. May 6, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2005 εσείς που κλεισατε τo Page File , τι μνήμη έχετε? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. May 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2005 εσείς που κλεισατε τo Page File , τι μνήμη έχετε? 1GB και συντομα 1.5gb :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yandr Δημ. May 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2005 Για μία ακόμη φορά, όσοι μηδένισαν το page file είδαν μονάχα ψυχολογική αύξηση της ταχύτητας καθώς στην καλύτερη περίπτωση απλά δεν την μείωσαν και στην χειρότερη μερικές εφαρμογές δεν τρέχουν. Η ενδιάμεση και συνηθέστερη περίπτωση είναι λίγο μικρότερη ταχύτητα. Πολύ απλά το 'κόλπο' αυτό δεν ισχύει. Τα έχω ξαναπεί και βαριέμαι κάθε λίγο και λιγάκι τα ίδια. Υπάρχει και το google στο κάτω κάτω. http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/ Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sokonik Δημ. May 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2005 Εδω κι ενα μηνα απενεργοποιησα κι εγω το pagefile και δεν ειχα κανενα προβλημα παιζοντας παιχνιδια συνεχως, το pc μου φαινεται λιγο πιο γρηγορο ισως αλλα μπορει να κανω και λαθος γιατι η διαγραφη του page εγινε συγχρονως με την προσθηκη +512μβ (συνολο τωρα 1gb) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. May 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2005 Το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς κι επειδή βλέπω ότι θα αρχίσουμε πάλι να λέμε τα ίδια και τα ίδια, το topic κλειδώνεται. Όσοι έχετε απορίες για το θέμα, διαβάστε όλα τα posts από την αρχή. http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts