Jump to content

[ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ] Σχολές Οδηγών

freenow
 Κοινοποίηση

Θα δίνατε/δώσατε χρήματα για να πάρετε δίπλωμα οδήγησης ?  

96 members have voted

1. 1. Θα δίνατε/δώσατε χρήματα για να πάρετε δίπλωμα οδήγησης ?

• Λάδωσα και το πήρα
      18
    • Λάδωσα και δεν το πήρα
      0
    • Δεν λάδωσα και δεν το πήρα
      2
    • Δεν λάδωσα και το πήρα
      64
    • Δεν έχω δώσει / Δεν απαντώ
      12

Recommended Posts

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΑΔΩΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΙΩΨΗΦΙΑ:Αυτο το κρινεις απο ενα poll? κ το δεχομαι οτι ειναι αλλα οχι οσο δειχνει στο poll αυτο.Υωρα οσο για τα λαθη που λες δεν ειναι στην κριση μου αν ειναι σωστο το συστημα η οχι αλλα για πες μου δεν ανεβαινεια ποτε στο πεζοδρομιο οταν θες να παρκαρεις?Δεν κοβεις ποτε την κινηση? Η δευτεροβαθμια επιτροπη δεν μου λεει τιποτα,μπορει και εκει να λαδωνονται η να σε εξεταζουν μιση ωρα μεχρι να κανεις ενα λαθος. Αυτο που με καει εμενα και συμμετεχω στη συζητηση ειναι γιατι το διπλωμα να κοστιζει 800 ευρω?

p.s. αν ειναι το ξαδερφακι σου εξεταστης δε μου λεει απολυτως τιποτα.ισα ισα που φαινεσαι προκατειλημενος....

• Απαντήσεις 274
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μα το θέμα είναι να μην το κάνεις το λάθος! Τα πράγματα που σου βάζουν να κάνεις είναι βασικά και σημαντικά. Αν δε μπορεί κάποιος να τα κάνει αυτά, δεν αξίζει να έχει δίπλωμα. Όσο για το άγχος που έχεις όταν δίνεις, αν είσαι σίγουρος ότι ξέρεις να οδηγείς τότε δεν υπάρχει λόγος να έχει κανείς τόσο πολύ άγχος!

Ακομα και ενα poll αποτελει μια μικρη στατιστικη ερευνα...

Αν εσενα πιστευοντας οτι αυτοι που λαδωνουν ειναι πολλοι περισσοτεροι σε βοηθαει να κοιμασαι καλυτερα τα βραδια πιστευε το! Ο κοσμος βεβαια εχει καταλαβει οτι ειναι ευκολα να βγαλεις ενα διπλωμα και δεν πεταει τα λεφτα του!

Αλλα στην τελικη κακως ασχολουμαι με ολη αυτη την κατασταση... Λες και προκεται να αλλαξω τιποτα!! Αφου δεν εχετε εμπιστοσυνη στον εαυτο σας ωστε να πατε και να παρετε με την αξια σας και το σπαθι σας το διπλωματακι σας και δεν λυπαστε να 200€ τα οποια χαριζετε σε ενα τυπο που δεν ξερετε καν για να σας περασει τις εξετασεις τις οποιες το πιθανοτερο ειναι οτι θα περνουσατε ουτως η αλλως εμενα δεν μου πεφτει κανενας λογος!!

Αλλα ξεχασα ειναι τοσο δυσκολο να σταματας στα στοπ να κουνας το κεφαλι σου δεξια και αριστερα ωστε να δειξεις οτι ελεχξες το δρομο και να περασεις, ειναι τοσο δυσκολο να αναψεις τα φλας πριν απο καθε στροφη, ειναι τοσο δυσκολο να κανεις ενα παρκαρισμα της προκοπης και φυσικα ειναι σχεδον ακατορθωτο να οδηγησεις σε κατι στενακια που σχεδον ποτε δεν εχει κινηση τηρωντας τον ΚΟΚ και μερικες οδηγιες του δασκαλου σου που ειναι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ (οπως ειπωθηκε λιγο πιο πανω) να χαρισεις 200€!!

Και απο την αλλη εμεις οι 54 (μεχρι τωρα) ειμαστε οι ηλιθιοι της υποθεσης που αγχωθηκαμε χωρις λογο (και σιγα το αγχος πια) και δωσαμε τις εξετασεις μας οπως επρεπε και εσεις οι 17 ειστε οι μαγκες και τα αλανια που με τη μαγκια σας δειξατε οτι οποιος εχει το χρημα μπορει να κανει οτι θελεις.... Και στην τελικη ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! (εξαιρουνται ορισμενοι που λαδωσαν αλλα τουλαχιστον καταλαβαν το λαθος τους!)

Πραγματικα ευχομαι να μην σας συναντησω ποτε στον δρομο μου! :mad: :mad:

Μα το θέμα είναι να μην το κάνεις το λάθος! Τα πράγματα που σου βάζουν να κάνεις είναι βασικά και σημαντικά. Αν δε μπορεί κάποιος να τα κάνει αυτά, δεν αξίζει να έχει δίπλωμα. Όσο για το άγχος που έχεις όταν δίνεις, αν είσαι σίγουρος ότι ξέρεις να οδηγείς τότε δεν υπάρχει λόγος να έχει κανείς τόσο πολύ άγχος!

Ποσο λαθος εχεις...Αν εχεις εμπειρια με το αμαξι του μπαμπα δεν εχεις αγχος.εγω ξερω να οδηγω αλλα δεν εχω την εμπειρια ωστε να ειμαι σιγουρος οτι θα περασω.Π.χ. ακομα μου σβηνει μερικες φορες.αν ειχα κανει ομως κ τις βολτες μου στη γειτονια τοτε δεν θα ειχα αυτο το προβλημα κ δεν θα λαδωνα.

Και οτι και να λετε ολοι υπαρχουν εξεταστες που αν δε λαδωσεις δε παιρνανε.Τωρα η δευτεροβαθμια επιτροπη τι ακριβως ειναι? Και εκει δεν δινεις καποια χρηματα??

αυτο που με πειραζει ειναι η αποψη του στιλ:"αν δεν μπορεις να το περασεις χωρις λαδωμα,τοτε δεν αξιζει να το παρεις."Λαθος... Και να το παρεις χωρισ λαδωμα δεν μου λεει τιποτα.αν εισαι μαλα*ας οδηγος τοτε θα μεινεις τετοιος ειτε δωσεις 5 φορες για να το παρεις καποια στιγμη ειτε λαδωσεις.

και 2 παραδειγματα

1)Ενας φιλος μου πηγε και λαδωσε για να περασει ενω ηταν ασχετος.Ηταν τοσο αχρηστος που του εδωσαν τα λεφτα πισω και του ζητησαν να ξαναπαει...

2)Ενας αλλος ηξερε καλα τα βασικα και ενω εδινε η εξεταστρια του ζητησε να παει αριστερα σε ενα δρομο που ειχε στοπ πισω απο δεντρο.αυτος πηγε και τον κοψανε.Μηπως ηξερε αυτη το σημειο αυτο και το εκανε επιτηδες σε οποιον δε λαδωνε??? :!:

Εχει και καλους εχει και κακους εξεταστες.Το θεμα ειναι μαγκες οτι η νοοτροπια του ελληνα τον εχει κανει κακιστο οδηγο.Βεβαια φταινε και σε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ βαθμο και τα εξης 2:κακοι δρομοι,απιστευτη κυκλοφοριακη συμφορηση σε μεγαλες πολεις.Το πως συμπεριφερεται ο καθενας σε τετοιες καταστασεις δεν εξεταζεται σε 10-20-30 λεπτα...

Καταρχήν δεν απευθυνόμουν σε σένα. Όσο για το STOP πίσω από το δέντρο, από τη μία καλά έκαναν και τον έκοψαν γιατί υποτίθεται ότι πρέπει να προσέχεις πολύ όταν οδηγείς, αλλά από την άλλη φταίνε και αυτοί που το έβαλαν εκεί.

Kαι να συμπληρώσω. Την πρώτη φορά, μετά που θα πάρετε δίπλωμα, που θα βγειτε στο δρόμο μόνοι σας να οδηγήσετε με το δικό σας αμάξι και τη σιγουριά του δασκάλου νομίζετε ότι δεν θα έχετε άγχος; Όταν θα σας κορνάρουν 10 άτομα στα φανάρια, όταν θα σας κάνουν σφήνες κλπ νομίζετε θα έχετε λιγότερο άγχος;

Και για να πω και εγώ την ιστορία μου. Ο φίλος ενός ξαδέρφου μου κλπ κλπ. :p

Η κοπέλα μου έδωσε για δίπλωμα Αθήνα, δεν είχε ξαναοδηγήσει, ότι έμαθε το μαθε με το δάσκαλο. Δεν λάδωσε και πέρασε με την πρώτη κιόλας. βέβαια έκανε 3-4 μαθήματα πάνω από τα 20, αλλά οκ...

Ακομα και ενα poll αποτελει μια μικρη στατιστικη ερευνα...

Αν εσενα πιστευοντας οτι αυτοι που λαδωνουν ειναι πολλοι περισσοτεροι σε βοηθαει να κοιμασαι καλυτερα τα βραδια πιστευε το! Ο κοσμος βεβαια εχει καταλαβει οτι ειναι ευκολα να βγαλεις ενα διπλωμα και δεν πεταει τα λεφτα του!

Αλλα στην τελικη κακως ασχολουμαι με ολη αυτη την κατασταση... Λες και προκεται να αλλαξω τιποτα!! Αφου δεν εχετε εμπιστοσυνη στον εαυτο σας ωστε να πατε και να παρετε με την αξια σας και το σπαθι σας το διπλωματακι σας και δεν λυπαστε να 200€ τα οποια χαριζετε σε ενα τυπο που δεν ξερετε καν για να σας περασει τις εξετασεις τις οποιες το πιθανοτερο ειναι οτι θα περνουσατε ουτως η αλλως εμενα δεν μου πεφτει κανενας λογος!!

Αλλα ξεχασα ειναι τοσο δυσκολο να σταματας στα στοπ να κουνας το κεφαλι σου δεξια και αριστερα ωστε να δειξεις οτι ελεχξες το δρομο και να περασεις, ειναι τοσο δυσκολο να αναψεις τα φλας πριν απο καθε στροφη, ειναι τοσο δυσκολο να κανεις ενα παρκαρισμα της προκοπης και φυσικα ειναι σχεδον ακατορθωτο να οδηγησεις σε κατι στενακια που σχεδον ποτε δεν εχει κινηση τηρωντας τον ΚΟΚ και μερικες οδηγιες του δασκαλου σου που ειναι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ (οπως ειπωθηκε λιγο πιο πανω) να χαρισεις 200€!!

Και απο την αλλη εμεις οι 54 (μεχρι τωρα) ειμαστε οι ηλιθιοι της υποθεσης που αγχωθηκαμε χωρις λογο (και σιγα το αγχος πια) και δωσαμε τις εξετασεις μας οπως επρεπε και εσεις οι 17 ειστε οι μαγκες και τα αλανια που με τη μαγκια σας δειξατε οτι οποιος εχει το χρημα μπορει να κανει οτι θελεις.... Και στην τελικη ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! (εξαιρουνται ορισμενοι που λαδωσαν αλλα τουλαχιστον καταλαβαν το λαθος τους!)

Πραγματικα ευχομαι να μην σας συναντησω ποτε στον δρομο μου! :mad: :mad:

Εισαι μεγαλη περιπτωση φιλε μου. Και προσεχε λιγο πως μιλας κ σε ποιον λες ντροπη σας.Οι περισοτεροι ειμαστε μεγαλυτεροι σου και δεν σου εχουμε δωσει καμια αφορμη.Αν δε σου αρεσει κατι τοτε να επειχειρηματολογησεις και να μας βγαλεις μαλακες με το λογο σου.

Αυα που λες δεν ειναι δυσκολα,καθολου δυσκολα.Αλλα ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ οταν δεν εχουν την εξοικειωση με το αυτοκινητο που ισως ειχες εσυ οταν εδωσες.Το αγχος ειναι πολυ μεγαλο και σου αποσπαει την προσοχη.Δε σημαινει οτι επειδη χρειαστηκα 4 μανουβρες να παρκαρω οτι δεν αξιζω να οδηγω.Τρανταχτο παραδειγμα ο bayern7 που ειχει παρει το διπλωμα και δεν μπορει να παρκαρει ή του σβηνει οπως λεει.Και αυτος τα ιδια με σενα λεει...αλλα εγω θα κοιμαμαι πιο ευκολα τα βραδυα? Αν ενας μαλακασ που εχει παρει το διπλωμα αλλαξει λωριδα χωρις φλας κ με χτυπησει τι να λεει αυτο? Οτι εχει λαδωσει κ το εχει παρει? Ή οτι απλα δεν ειναι σωστος οδηγος?

Να μην εισαι τοσο προκατειλημενος κ να εισαι σωστος εσυ,και στην οδηγηση και στον λογο σου και να μη σε νοιαζει φια τους αλλους.Αν καποιος δεν αξιζει να οδηγει τοτε ή θα τον φαει το point system ή θα κληθει να ξαναδωσει μετα απο ενα ηλιθιο τρακαρισμα...

Τρανταχτο παραδειγμα ο bayern7 που ειχει παρει το διπλωμα και δεν μπορει να παρκαρει ή του σβηνει οπως λεει.Και αυτος τα ιδια με σενα λεει...αλλα εγω θα κοιμαμαι πιο ευκολα τα βραδυα? Αν ενας μαλακασ που εχει παρει το διπλωμα αλλαξει λωριδα χωρις φλας κ με χτυπησει τι να λεει αυτο? Οτι εχει λαδωσει κ το εχει παρει? Ή οτι απλα δεν ειναι σωστος οδηγος?

:lol: :D

Πλάκα έκανα σε εκείνο το post για να πειράξω τον lemani. :O

Ξέρω να παρκάρω και δεν μου σβήνει. Από το πρώτο μάθημα με το δάσκαλο έχει να μου σβήσει. :p

Call me Schumacher :w00t:

Καταρχήν δεν απευθυνόμουν σε σένα. Όσο για το STOP πίσω από το δέντρο, από τη μία καλά έκαναν και τον έκοψαν γιατί υποτίθεται ότι πρέπει να προσέχεις πολύ όταν οδηγείς, αλλά από την άλλη φταίνε και αυτοί που το έβαλαν εκεί.

Kαι να συμπληρώσω. Την πρώτη φορά, μετά που θα πάρετε δίπλωμα, που θα βγειτε στο δρόμο μόνοι σας να οδηγήσετε με το δικό σας αμάξι και τη σιγουριά του δασκάλου νομίζετε ότι δεν θα έχετε άγχος; Όταν θα σας κορνάρουν 10 άτομα στα φανάρια, όταν θα σας κάνουν σφήνες κλπ νομίζετε θα έχετε λιγότερο άγχος;

COOL19:Δηλαδη εσυ τωρα που οδηγεις θα το εβλεπες σιγουρα το στοπ?Ή μηπως ακινητοποιεις τελειως το αμαξι σε καθε στοπ? και τι σου φταει πιο πολυ:καποιος που εχει λαδωσει 'η αυτος που εβαλε εκει το σημα?

Bayern7:Το ιδιο αγχος και χειροτερο ισως να εχουμε.Αλλα για προσεξε με λιγο αφου το παμε ετσι με το νομο:το κορναρισμα απαγορευεται στα φαναρια,ποσο μαλλον οταν θα εχω και το "Ν" πισω.Αυτο δε σημαινει τιποτα απλα ελειψη εμπειριας,και οταν ο αλλος δεν καταλαβει τι σημαινει ΝΕΟΣ τοτε φταει περισοτερο απο μενα,ποσο μαλλον απο τη στιγμη που με αγχωνει 10 φορες παραπανω.

:lol: :D

Πλάκα έκανα σε εκείνο το post για να πειράξω τον lemani. :O

Ξέρω να παρκάρω και δεν μου σβήνει. Από το πρώτο μάθημα με το δάσκαλο έχει να μου σβήσει. :p

Call me Schumacher :w00t:

ΓΙΑΤΙ ρε εκανες πλακα???μου χαλασες το παραδειγμα μου...Κριμα γιατι σε ειχα και ευκαιρο :D :D :D :D :D

Bayern7:Το ιδιο αγχος και χειροτερο ισως να εχουμε.Αλλα για προσεξε με λιγο αφου το παμε ετσι με το νομο:το κορναρισμα απαγορευεται στα φαναρια,ποσο μαλλον οταν θα εχω και το "Ν" πισω.Αυτο δε σημαινει τιποτα απλα ελειψη εμπειριας,και οταν ο αλλος δεν καταλαβει τι σημαινει ΝΕΟΣ τοτε φταει περισοτερο απο μενα,ποσο μαλλον απο τη στιγμη που με αγχωνει 10 φορες παραπανω.

Χίλια δίκια έχεις εδώ. Αλλά που να το βρείς το δίκιο σου.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Το Ν είναι απαραίτητο για τους νέους, τουλάχιστον δεν θα ακούνε τα μπινελίκια, θα τα λενε μέσα από το στόμα τους οι άλλοι. :p

Συμφωνω αλλα φιλαρακι μου το εκοψαν ακριβως μετα απο εμενα γιατι οταν το εβαλαν να παρκαρει εκανε 2 μανουβρες περισσοτερες.... :blink: :wacko:

Κατα την γνωμη μου υπερβολικο μιας και στο φιναλε οπως κι εγω οταν εδινα και ψαρωμενος ημουν και εμπειρια δεν ειχα...

Παντως εμενα μου πηγαν ολα καλα και το πηρα...

Οτι μου ζητησαν το εκανα και σωστα.

Και οσο για το αγχος υπηρχε σε εμενα και παραυπηρχε.

Ειτε γιατι ειμαι αγχωτικος σαν χαρακτηρας ειτε γιατι π.χ. εκανα 20 + μαθηματα και ενω συμφωνα με τον καθηγητη ημουν ετοιμος , αλλα εγω ειχα ανασφαλεια κτλ κτλ, το αγχος υπρχει!

Δεν το λεω σαν δικαιολογια ομως.

Χίλια δίκια έχεις εδώ. Αλλά που να το βρείς το δίκιο σου.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Το Ν είναι απαραίτητο για τους νέους, τουλάχιστον δεν θα ακούνε τα μπινελίκια, θα τα λενε μέσα από το στόμα τους οι άλλοι. :p

ναι καλα εδω με το καρο της σχολης και εχω φαει κορναρισματα :mad: :mad: :mad:

Ε καλα ειναι να μην πέσεις σε ηλίθιους, που δυστυχώς ειναι πολλοί...

τι να τους κανεις?? εξαλλου μπορει και εγω να γινω ενας απο αυτους. :worry:

OFF TOPIC: 6000 μυνηματα?? :wacko: :wacko: :w00t:

Κατ'αρχην επειδή εγώ ανέφερα για τη δευτεροβάθμια, να πώ οτι τότε 1997, δεν πλήρωνες τπτ για την εξέταση αλλά αν κοβούσουνα τότε δεν είχες το δικαίωμα να δώσεις πριν την πάροδο 6 μηνών και πλήρωνες και διπλό παράβολο τη δεύτερη φορά. Αυτό ίσχυε γιατί σε εξέταζαν ειδικοί και καλά εξεταστές και έπαιρνες το ρίσκο.

Για μένα αν ένας οδηγός δεν αισθάνεται το αμάξι σαν προέκταση των χεριών και των ποδιών του τότε δεν είναι καλός οδηγός. Και ναί αυτό φαίνεται και από το παρκάρισμα. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τον όγκο του αμαξιού τι να το κάνω. Μην ξεχνάμε οτι το αυτοκίνητο είναι όπλο. Δεν είναι παίξε -γέλασε. Και το λέω αυτό εγώ που κατεξοχήν είμαι από τους χειρότερους οδηγούς μιας και εγώ το μεταχειρίζομαι σαν μπαζούκας με τις ταχύτητες που αναπτύσω :p :p Αλλά μη λέμε οτι το να μη βγάλεις φλας είναι μικρό σφάλμα. Δεν δίνω καμμία μα καμμία δικαιολογία σε αυτόν που λαδώνει. Και όχι δεν λάδωσα ούτε στο ΚΤΕΟ. Τι να τον κάνω τον καλό οδηγό με ένα χρέπι; Σύμφωνοι η εμπειρία κάνει τον οδηγό αλλά κάποια βασικά πράγματα πρέπει να τα γνωρίζουμε οταν βγαίνουμε στους δρόμους.

Τι αλλο θα μπορουσα να πω οταν μερικοι εδω μεσα θεωρουν απολυτως φυσιολογικο και σε ορισμενες περιπτωσεις αναγκαιο το λαδωμα για να παρει καποιος το διπλωμα??? Δεν ειχα σκοπο να προσβαλω κανενα αλλα οπως και να το κανουμε το φαινομενο ειναι απαραδεκτο...

Τα παραπανω που περιεγραψα ειναι τα πιο απλα που θα χρειαστει να κανεις για πεις οτι ειμαι οδηγος! Αρκετες φορες θα χρειαστουν να κανεις και πιο δυσκολες κινησεις οπως να ανεβεις μια ανηφορα η να ελιχθεις αναμεσα σε εμποδια! Πως θα τα κανεις αυτα οταν δεν εισαι ικανος να περασεις τις εξετασεις για το διπλωμα που στο κατω κατω ειναι και πολυ απλες! (δεν απευθυνομαι προσωπικα σε σενα, γενικα μιλαω!)

Οσο για την πειρα μου στο τιμονι οτι εμαθα τα εμαθα με τον δασκαλο.. Το αμαξι του μπαμπα το ειχα παρει μια φορα μεσα σε μια χωματινη αλανα για 4-5 λεπτα το πολυ! Και παλι δεν ειχα αγχος γιατι ειχα κανει καποια μαθηματα παραπανω και ενιωθα παρα πολυ σιγουρος!

Να μην εισαι τοσο προκατειλημενος κ να εισαι σωστος εσυ,και στην οδηγηση και στον λογο σου και να μη σε νοιαζει φια τους αλλους.Αν καποιος δεν αξιζει να οδηγει τοτε ή θα τον φαει το point system ή θα κληθει να ξαναδωσει μετα απο ενα ηλιθιο τρακαρισμα...
Δυστυχως οταν κυκλοφορω με το αυτοκινητο μου δεν ειμαι μονος μου στον δρομο.. Επομενως θα πρεπει να με νοιαζει και για τους αλλους... Τρεμω στην ιδεα ενος... "ηλιθιου" τρακαρισματος στην εθνικη οδο!! Και αν τυχει και πεσει στο αυτοκινητο μου?? Δεν ειναι λυση αυτη...

COOL19:Δηλαδη εσυ τωρα που οδηγεις θα το εβλεπες σιγουρα το στοπ?Ή μηπως ακινητοποιεις τελειως το αμαξι σε καθε στοπ? και τι σου φταει πιο πολυ:καποιος που εχει λαδωσει 'η αυτος που εβαλε εκει το σημα?

Το αν θα το έβλεπα, δεν το ξέρω. Και ναι, ακινητοποιώ τελείως το αμάξι σε κάθε στοπ και σε κάθε διασταύρωση που δεν έχει στοπ και δεν έχω ορατότητα(κι ας μην έχει στοπ κι ας έχω προτεραιότητα) γιατί υπάρχουν μερικοί που δε σεβονται τα σήματα! Όσο για το ποιός μου φταίει, και οι δύο έχουν άδικο! Και αυτός που έβαλε την ταμπέλα εκεί αλλά και αυτός που λάδωσε. Δε λέω όμως ότι όσοι δε λάδωσαν είναι σούπερ οδηγοί και ότι φέρονται άψογα στο δρόμο. Και στην τελική, τουλάχιστον στην εξέταση, τη στιγμή που ξέρει κάποιος ότι βάζουν παγίδες, πρέπει να προσέχει περισσότερο!

το ειπα και πριν και μια και κολλησατε στο στοπ θα το ξαναπω: Κοπηκα σε στοπ πισω απο δεντρο, που δεν τοβλεπες με τιποτα λεμε, ενω σταματησα, ελεγξα κι απο τις δυο πλευρες, εβαλα πρωτη και ξεκινησα (δεν εκοψα. Το ακινητοποιησα κανονικα). Μολις περασα τη διασταυρωση με ρωτησαν αν ειδα το στοπ (φυσικα δεν το ειχα δει) και κοπηκα επειδη απαντησα "ποιο στοπ;". Απλα ο μπροστινος μου που παρκαρε με τη ροδα πανω στο πεζοδρομιο ειχε λαδωσει και δεν μπορουσαμε να περασουμε ολοι εκεινη την μερα μαλλον....

Το αγχος το εχουμε ολοι... Εδωσα τρεις φορες και τις τρεις το ποδι μου ηθελε να ανεβει στο τιμονι.. Την τριτη η εξεταση κρατησε μιση ωρα με τρια παρκαρισματα (τα δυο σε κατηφορα), δυο γωνιες δεξια κι αριστερη, και οπισθοπορεια για καποια μετρα... Και ΔΕΝ ειχα το αμαξι του μπαμπα για πρακτικη -ο δασκαλος απαγορεψε να οδηγησω μεχρι και ποδηλατο μεχρι να τελειωσω τα μαθηματα!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

Lord, let me be the person my dog thinks I am

Μη μου θυμίζετε stop κρυμένα πίσω απο δέντρα γιατί εξαιτίας αυτού έγινε το μοναδικό μου τρακάρισμα ως τώρα με δική μου ευθύνη.Ευτυχώς το δικαστήριο με αθώωσε μιας και η ΤΟΤΑ είχε γράψει στην έκθεσή της ότι το stop δεν φαινόταν καθόλου.. :worry:

Πάντως γενικά για τις εξετάσεις,το όλο θέμα για μένα είναι στο να πας για μαθήματα και κατόπιν για εξετάσεις έχοντας κάποιες ώρες στο τιμόνι απο πριν.Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις αποβάλλει το άγχος που σε σκοτώνει όταν είναι να εξεταστείς.Αν δεν υπάρχει αυτοκίνητο στην οικογένεια για πρακτική,φροντίστε να το βρείτε αλλού,σε συγγενείς σε φίλους οπουδήποτε.

NTZ: Καλος οδηγος ειναι ο τελειος οδηγος.Αν ρωτησεις 1000 ατομα εδω μεσα θα σου πουν 1000 διαφορετικες αποψεις για τον σωστο οδηγο.Και καποιος που δεν εχει ξαναοδηγησει αυτοκινητο δεν μπορει να νιωθει το αμαξι προεκταση των χεριων του σε 20 διδακτικες.Οποτε τι? να κανει 40 μαθηματα? Αν μπορουσα να εισαι σιγουρος οτι τοσα θα εκανα...

Αμελιδης: Αυτο που θελω να πω εγω ειναι οτι δεν φτανει μονο να ξερεις ελιγμους κ παρκιν για να ξερεις να οδηγεις.Το Νο1 για μενα ειναι ο σεβασμος στους αλλους χρηστες του δικτυου.το να ξερεις να ξεκινας,να παρκαρεις κτλ. σιγα σιγα μαθαινονται ,αλλα τι να το κανεις οταν κανεις ολο μαλακιες(κλεινεις δρομους,οδηγας τύφλα,παρκαρεις σε γωνιες,τριπλοπαρκαρεις κτλ.)?

Cool19:Εσυ σταματας στα στοπ αλλα οι περισοτεροι απλα μειωνουν.Και στην εξεταση οσο και να προσεχεις το αγχος σου κλεινει τα ματια.Δηλαδη δεν ξερω αν θα εχω αγχος αλλα καταλαβαινω αυτους που τους κοβονται τα ποδια.

princess,Βασίλης Αυτα που λετε μπορει να τυχουν σε ολους.Κακα τα ψεματα και ο καλυτερος να εισαι μπορει να κοπεις σαν την princess,ή να τρακαρεις σαν τον Βασιλη(χτυπαω ξυλο!). Αυτο που μετραει τελικα ειναι να ξερεις την ευθυνη που εχεις σαν οδηγος,τα ορια σου,και να μη γινεις σαν αυτους τους κιτρινιαρηδες,που αρκετοι,αν οχι οι περισοτεροι,νομιζουν οτι ο δρομος φτιαχτηκε για αυτους.

Αμελιδης: Αυτο που θελω να πω εγω ειναι οτι δεν φτανει μονο να ξερεις ελιγμους κ παρκιν για να ξερεις να οδηγεις.Το Νο1 για μενα ειναι ο σεβασμος στους αλλους χρηστες του δικτυου.το να ξερεις να ξεκινας,να παρκαρεις κτλ. σιγα σιγα μαθαινονται ,αλλα τι να το κανεις οταν κανεις ολο μαλακιες(κλεινεις δρομους,οδηγας τύφλα,παρκαρεις σε γωνιες,τριπλοπαρκαρεις κτλ.)?

Σε αυτο συμφωνω και εγω.... ;)

Cool19:Εσυ σταματας στα στοπ αλλα οι περισοτεροι απλα μειωνουν.Και στην εξεταση οσο και να προσεχεις το αγχος σου κλεινει τα ματια.Δηλαδη δεν ξερω αν θα εχω αγχος αλλα καταλαβαινω αυτους που τους κοβονται τα ποδια.

Κακώς και μειώνουν! Πρέπει να σταματάνε! Κι ας μην το κάνουν για τους άλλους. Ας το κάνουν για τον εαυτό τους! Αν γίνει κανένα ατύχημα, όχι μόνο θα φταίνε αλλά μπορεί και να τραυματιστούν άσχημα! Όσο για τις 2 περιπτώσεις με τα στοπ, υπάρχει πιθανότητα να το έκαναν επίτηδες οι εξεταστές για να τους κόψουν. Γι' αυτό πριν πάει να δώσει κάποιος μπορεί να πει στο δάσκαλο τα 2-3 τελευταία μαθήματα να τα κάνουν εκεί που θα δώσει ο υποψήφιος και να για να μάθουν απ' έξω όλες τις πιθανές παγίδες. Όσο για σένα που θέλεις να λαδώσεις, τα 200€ που θα έδινες στους εξεταστές, δώστα στο δάσκαλο και κάνε παραπάνω ώρες εστιάζοντας στα σημεία που έχεις πρόβλημα. :)

NTZ: Καλος οδηγος ειναι ο τελειος οδηγος.Αν ρωτησεις 1000 ατομα εδω μεσα θα σου πουν 1000 διαφορετικες αποψεις για τον σωστο οδηγο.Και καποιος που δεν εχει ξαναοδηγησει αυτοκινητο δεν μπορει να νιωθει το αμαξι προεκταση των χεριων του σε 20 διδακτικες.Οποτε τι? να κανει 40 μαθηματα? Αν μπορουσα να εισαι σιγουρος οτι τοσα θα εκανα...

Και 80 και 100 και παραπάνω αν χρειαστεί. Με τράκαρε σταματημένο γυναίκα που μου είπε οτι μπέρδεψε το γκαζι με το φρένο!!!! :wacko: :wacko: :wacko: Και ξαναλέω για μένα προσωπικά ο καλός οδηγός, ναι, φαίνεται και από το παρκάρισμα.

Οδηγοί ή μάλλον "οδηγοί" που λαδώνουν για να πάρουν δίπλωμα, είναι κατακριτέοι, και θα έπρεπε να τους απαγορεύεται δια παντώς να πιάσουν στα χέρια τους τιμόνι. Βέβαια, για να έχει ισχύ αυτό, θα έπρεπε να απαγορέψουν και στην υπαίτιο σχολή οδηγών να συνεχίσει να δουλεύει, και στους εξεταστές να κάνουν ό,τι κάνουν (εξετάσεις).

Όταν βλέπεις κακομαθημένα 18-50χρονα που σπινιάρουν το 106 ή την M3 τους, και κυκλοφορούν στο δρόμο λες και παίζουν need for speed, μάλλον η οδηγική παιδεία μας λείπει. Όταν αυτό μάλιστα τείνει να γίνει κανόνας, ε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Πάντως, κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να φύγουν ηλίθια τεστ του τύπου οπισθογωνίας, και να μπούνε πιο ρεαλιστικές συνθήκες (θα έλεγα μέχρι και αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων).

Για την ιστορία, δεν έκανα κανένα λάθος σε γραπτά ή στο δρόμο, και το πήρα χωρίς να στάξω δίφραγκο.

Αντιδογματισμός: http://www.antidogma.gr