Jump to content

Δίλημμα: πώληση δώρου

karib
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Απροσδοκητα και απροσμενα θα ελεγα, ετυχε να λαβω ένα δώρο ψηφιακης τεχνολογιας, το οποιο υποτίθεται(σε μια χαλαρη συζητηση που ειχε προηγηθει-καλοσυνη του βεβαια) ότι θα καλυπτε παρεπιπτοντως καποια τεχνολογικη ανάγκη μου, αλλα τελικα αυτο συμβαινει εντελως στοιχειωδώς.

Δηλαδη, έχω στα χερια μου μια συσκευή εκατοντάδων ευρώ, η οποία δεν με καλύπτει, και σκέφτομαι αν θα ηταν σκοπιμο να την πουλησω.

Αυτο που με κανει να δισταζω, ειναι οτι ειναι δωρο.

Δεν ξερω δηλαδη, πως να το χειριστω.

Δεν ειναι οτι ο ανθρωπος που μου το δωρισε, οτι θα με ελεγχει τι εκανα με το δωρο του. Αλλα επειδη εχουμε μια καλη φιλικη επαφη, σιγουρα με τον ενα ή τον αλλο τροπο, και διχως ο ανθρωπος να ειναι υστεροβουλος, σιγουρα θα το φερνει η κουβεντα και περι της συσκευης.

Θα μπορουσε να θεωρηθει 'αγενεια' ή 'απρεπεια' η πωληση, αν το μαθει.

Θα μου πειτε, το αν θα το μαθει, εξαρταται απο εμενα, αλλα πως να το χειριστω, με ψεμα;

Απο την αλλη, αν του πω τη σκεψη να το πουλησω, νομιζω θα νιωσει κι αυτος αβολα. Περαν του οτι και χρησιμοθηρικα να το δει κανεις, μπορει να κατσει και να σκεφτει 'κακως του το εδωσα'...

Επισης, δεν θεωρω λογικο να απαιτουσα κατι συγκεκριμενο, καθως ηταν κατι απροσμενο, οποτε δεν ηταν και ελεγξιμο. Ουτε μπορεις να ζητας, οταν μιλαμε για δωρο!

Απο την αλλη ομως, εχω μια συσκευη η οποία και κοστίζει αρκετά, και την δουλεια μου δεν κανω οπως θελω! Δεν ειναι κριμα;

Εχω μπερδευτει και δεν ξερω ποιος θα ηταν ο καλυτερος χειρισμος του συγκεκριμενου διλήμματος.

Θα ηθελα να ακουσω αποψεις επι του θεματος.

Τι συσκευή είναι αυτή;

Κοίτα κανείς δεν μπορεί να σου πει τι να κάνεις αλλά νομίζω πως το ψέμα είναι η χειρότερη λύση. Αν το ανακαλύψει -κι απ ότι φαντάζομαι δεν θα είναι και πολύ δύσκολο- θα εκτεθείς.

είμαι της άποψης πως το δωρο ουτε δωριζεται, ουτε χαριζεται, αλλά εφόσον σου πήρε κάτι το οποιο πρακτικα σου ειναι αχρηστο, τι να το κάνεις?

δεν ειναι μπλουζα να πας να αλλαξεις το νουμερο, ουτε διακοσμητικο να το εχεις να καθεται με τα χρονια.

Με την τεχνολογικη εξελιξη, ηδη σε λιγο καιρο θα ειναι παρωχημένο.

Τωρα για το πως να το χειριστεις...

Ανάλογα για τι συσκευή μιλάμε.

Αν προκειται για κινητό, ταμπλτ, υπολογιστή κτλ, μπορείς να του πεις πως το επέστρεψες στο κατάστημα που το πήρε αυτός και πήρες ένα άλλο, χωρις να δωσεις περαιτερω διευκρινησεις αν σου επεστρεψαν χρηματα, αν εβαλες και αλλα απο πανω κτλ.

Αν αυτό δε γινεται, και προκειμενου να αποφευχουν παρεξηγήσεις, μπορείς να πεις πως ηταν ελαττωματικό, το πήγες για επισκευή/αλλαγή και αυτοί σου έδωσαν κάτι άλλο.

Το θέμα σου εξαρταται απο το τι συεσκευή είναι και το τι σχέση εχεις με αυτον που στο εδωσε.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Εγω θα προτείνω μια παραλλαγή της λυσης που έδωσε ο freak, πήγαινε στο κατάστημα που αγοράστηκε το δώρο, εξηγησε τους την κατάσταση και άλλαξε το με κατι που να σου κάνει.
Τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστιν.

Γενικά θεωρώ ότι σαν κίνηση αλλά και σαν σκέψη δεν είναι σωστό να το πουλήσεις. Δεν μας λες και τι είναι για να καταλάβουμε καλύτερα...?

Πάντως αυτός που σου το πήρε και μάλιστα χωρίς να το περιμένεις το έκανε για να σε ευχαριστήσει, δεν γίνονται συχνά πλέον τέτοιες χειρονομίες και μάλιστα με ακριβά πράγματα...

Εγω θα προτείνω μια παραλλαγή της λυσης που έδωσε H freak, πήγαινε στο κατάστημα που αγοράστηκε το δώρο, εξηγησε τους την κατάσταση και άλλαξε το με κατι που να σου κάνει.

:):rolleyes::)

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Καλά σοβαρά τώρα σκέφτεσαι να ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ το δώρο που σου έκαναν; :confused:

1000 φορές πιο έντιμο να του το πεις κατάμουτρα αλλιώς βολέψου μ αυτό!

οπως ειπωθηκε, αν ειναι αχρηστο το πουλας/δινεις πισω/αλλαζεις με κατι αλλο.

δεν ειναι κακο. επισης μπορεις να εξηγησεις οτι δεν θα το χρησιμοποιουσες, κλπ. δεν ειναι κακο

για να σου κάνει ένα ακριβό δώρο, σημαίνει ότι έχετε μια καλή σχέση (ή ότι είναι λεφτάς :P )

προσωπικά δώρα από άτομα που έχω στενές σχέσεις (σχέση, κολλητοί, καλοί φίλοι), δεν μου αρέσει να τα αλλάζω, εκτός αν υπάρχουν πρακτικοί λόγοι (πχ νούμερο σε ρούχο)

σε πιο τυπικά δώρο, δεν εχω ιδιαίτερα θέμα να τα αλλάξω. εφόσον είναι τυπικό από τον άλλον, θα πάω και εγώ τυπικά να το αλλάξω :P

από το αρχικό σου κείμενο βέβαια καταλαβαίνω ότι το έχεις χρησιμοποιήσει, και άρα δεν παίζει αλλαγή, παρά μόνο πώληση σε κάποιον τρίτο.

εγω νομιζω θα το κράταγα, εκτός αν έχεις τόσο μεγάλη ανάγκη τα λεφτά ή πρέπει να πάρεις κατι άλλο και δεν μπορείς με δικά σου χρήματα.

απλά και πάλι θα είναι λίγο άβολο. εκτός αν πεις οτι το άλλαξες και πήρες κατι άλλο, γιατί ήθελες μια συγκεκριμένη λειτουργία, ή ότι δεν σε κάλυπτε (την μισή αλήθεια δηλαδή :P ) το πήρα το δώρο σου και το πούλησα και πήρα κάτι άλλο δεν ειναι πολύ ωραίο :P

αν υποθεσουμε οτι ειναι ενα ταμπλετ ας πουμε, αν σου χαλασει το κυριο σου, χρησιμοποιεις αυτο...το ιδιο και με το αν ειναι κινητο. Κρατησε το ;)

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Μιας και δεν μας λες τι δωρο ήταν, ας υποθέσουμε λοιπόν ότι σου πήρε ένα ακριβό κινητό!! Πες του ότι το εβγαλες από το κουτί για να το χρησιμοποιήσεις αλλά παρατηρησες μια σημαντική βλάβη της συσκευής και αναγκαστικές να το γυρίσεις πίσω στο κατάστημα που αγοράστηκε για να τους επισημανεις το πρόβλημα που παρουσιάζει η συσκευή. Αυτοί λοιπόν από το κατάστημα σου είπαν ότι Υπάρχουν 2 λύσεις στο πρόβλημα σου. Η πρώτη είναι να τους αφήσεις την συσκευή και να την πάμε για σερβις στην εταιρια αλλά αυτό θα πάρει περίπου 2 βδομάδες για να εξεταστει και να σου έρθει η συσκευή πίσω. Και η δεύτερη λύση είναι να αφήσεις αυτό το κινητό μιας κ έχει εμφανές προβλημα και να πάρεις στην ίδια τιμή κάποιο αλλο κινητό Όχι απαραίτητα ίδιο!

Κ Έτσι επέλεξες την 2 λύση γιατί χριαζοσουν κινητό άμεσα κ δεν μπορούσες να περιμένεις τόσο καιρό.

Πες κ καλά ότι άνοιξες το κουτί κ ήταν κάπου σπασμένο η δεν άναβε καθόλου ας πούμε.

Πουλα το και πάρε κάτι άλλο που θα σε καλυπτει.

Η πιο απλά το πας στο κατάστημα που αγοράστηκε, το δίνεις πίσω και παίρνεις κάτι άλλο.

Βλέπεις Ε??? Έτοιμο το έχω το ψεμα!!!!!!

Αν κ εγώ στην θέση σου Δεν θα άλλαζα δωρο! Ιδικα αν είναι κ ακριβό... Τόσα λεφτά εδωσε ο άνθρωπος. Η κίνηση μετράει.

Αν του πεις ότι το πουλησες η ότι το έδωσες θα παρεξηγηθεί κ θα'χει κ δικιο.... Αλλά αφού ζητάς να σου δώσουμε ιδεες για δικαιολογία... Σου λέω κ την δικιά μου!!

Αφού δεν κάνει στα γούστα σου έπρεπε να του πεις από την αρχή ότι απλά δεν μπορείς να το δεχτεις το δωρο!! Ας το κρατούσε αυτός στην τελική....

Αν έκανα σε κάποιον δωρο με 500€ και μάθαινα ότι το πούλησε η το χάρισε αλλού η δεν ξέρω κ εγώ τι θα του έκοβα την καλημέρα παντως!!

Edited by lek88

• 3 weeks later...