Jump to content

Συζήτηση για ρολόγια

EWS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για να καταλάβω διότι τώρα μπερδεύτηκα λίγο.

Το ρολόι για να φτιάχνει τη σωστή ώρα θα πρέπει γράφει ότι έχει εκτός από RC και λήψη σήματος με GPS; Το RC από μόνο του τι κάνει;

Ρωτάω διότι το GWG-1000DC-1A5 δεν έχει τέτοιο πράγμα. Ενώ το Gravity master GPW-1000 που γράφει ο φίλος έχει, και είναι και φτηνότερο.

• Απαντήσεις 8,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο χερσαία κεραία για το συγχρονισμό της ώρας. Η υβριδική τεχνολογία χρησιμοποιεί και τέτοια κεραία, RC και δορυφόρο. Το πλεονέκτημα είναι ότι έχεις σωστή ώρα παντού ακόμα και σε σημείο που δεν έχει κεραία εδάφους.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

Εγώ είχα αούσει κάποτε που ρώτησα για να πάρω κι εγώ ένα τέτοιο ραδιοελεγχόμενο ρολόι,ότι στην Ελλάδα πιάνουν προς Νότον, μέχρι την Κατερίνη.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Πιάνει κανονικά Αθήνα όπως αναφέρει και ο φίλος από πάνω. Και στη Ρόδο επίσης που έχω προσωπική εμπειρία.

Πιάνει κανονικά Αθήνα όπως αναφέρει και ο φίλος από πάνω. Και στη Ρόδο επίσης που έχω προσωπική εμπειρία.

Δεν το ήξερα,αλλοιώς θα είχα πάρει ένα.Μήπως ενίσχυσαν το σήμα κατά κάποιον τρόπο;

Κοσμοτε,100Mbps.

Βρε παιδιά μήπως να γράψετε εσείς που είστε Αθήνα τι ρολόγια ραδιοελεγχομενα έχετε ώστε να βοηθηθουμε εμείς που ετοιμάζομαστε για αγορά;

Μπορει κανεις να προτεινει ρολογια αυτοματα κατα προτιμηση μπρασελε μεχρι τα 400 ευρω; Επισης τι γνωμη εχετε για το Brand Ingersoll ;

Βρε παιδιά μήπως να γράψετε εσείς που είστε Αθήνα τι ρολόγια ραδιοελεγχομενα έχετε ώστε να βοηθηθουμε εμείς που ετοιμάζομαστε για αγορά;

Εγώ έχω πάρει εδώ και κάτι χρόνια το casio oceanus ocw-t750 αν δεν κάνω λάθος,από τα πολυτείας σειρά της casio με radio band και δουλεύει.

Μέσω Αμερικής,απλό ταχυδρομείο,γλύτωσα το τελωνείο και κάνει σχεδόν κάθε βράδυ αυτόματο συντονισμό,δεν ξέρω από που,μάλλον Γερμανία.

Λιγότερο κάνει συντονισμό τον χειμώνα,περίπου μία φορά την εβδομάδα αλλά τουλάχιστον κάνει!

Τώρα σκέφτομαι να πάρω ένα πιο καινούριο seiko ή casio edifice solar,radio ,bluetooth.

Γιά αλλαγή..........

Εγώ έχω πάρει εδώ και κάτι χρόνια το casio oceanus ocw-t750 αν δεν κάνω λάθος,από τα πολυτείας σειρά της casio με radio band και δουλεύει.

Μέσω Αμερικής,απλό ταχυδρομείο,γλύτωσα το τελωνείο και κάνει σχεδόν κάθε βράδυ αυτόματο συντονισμό,δεν ξέρω από που,μάλλον Γερμανία.

Λιγότερο κάνει συντονισμό τον χειμώνα,περίπου μία φορά την εβδομάδα αλλά τουλάχιστον κάνει!

Τώρα σκέφτομαι να πάρω ένα πιο καινούριο seiko ή casio edifice solar,radio ,bluetooth.

Γιά αλλαγή..........

Νομίζω οτι ποιο τακτικά δεν χρειάζεται συντονισμός. Ευχαριστώ φίλε.

Γράψτε κι΄αλλοι βρε παιδιά.

Αμα το μοτέρ είναι κοινό,που χάνει 15sec το μήνα,τότε σε 7 μέρες θα χάνει 3,5sec.Υπάρχουν όμως μοτέρ της Seiko που χάνουν 6sec στο εξάμηνο και χωρίς κανένα συγχρονισμό.(Εχω 2 τέτοια ρολογάκια).Και οι μπαταρίες τους κρατάνε 5 χρόνια.

Κοσμοτε,100Mbps.

Γιά αλλαγή..........

Ωραια η σειρα oceanus. Κριμα που η casio πλεον -τουλαχιστον επισημα- την κραταει για την ιαπωνια (ή ορισμενες συγκεκριμενες αγορες τελος παντων)

Βluetooth + radio δεν πρεπει να υπαρχει. Τουλαχιστον μεχρι πριν κανα 6μηνο που κοιταζα δεν υπηρχε. Ενα απ τα 2 εχουν. Αλλα δεν χρειαζονται κιολας και τα 2. Αφου μπορει να παρει ρυθμιση μεσω bt το ρολοι ουσιαστικα του ειναι αχρηστο το radio.

Καλη χρονια σε ολους.Εγω πηρα αυτο ειναι πανεμορφο και πολυ καλο http://www.skroutz.gr/s/10005395/Citizen-Radio-Controlled-Eco-Drive-AT8124-91L.html Ουτε και το δικο μου συγχρονιζει βαζω και την κεραια που εχω αλλα δεν κανει τπτ
Παιδιά με λένε Σταύρο και είμαι πολύ καλά :dizzy:

Εμενα μου ειχαν κανει δωρο οι γονεις μου ενα casio. Επειδη δεν πολυασχολουμουν με ρολογια το ειχα απλα για να βλεπω την ωρα. Οποτε ενω ηταν r/c δεν το ηξερα!

Το ανακαλυψα μετα απο 2 χρονια :lol: που εβλεπα το ρολοι να δειχνει τη σωστη ωρα ακομα και κατα την αλλαγη χειμερινης/θερινης και ελεγα ''τι στο καλο?'' :lol:

Μεχρι τοτε δεν ηξερα καν οτι υπαρχει r/c ρολοι!:p

Οποτε στο θεμα μας... Εγω μενω αθηνα στα νοτια και συγχρονιζει μια χαρα. Ακομα και τωρα 5 χρονια μετα την αγορα του. Μονο οταν ο καιρος ειναι χαλια δεν ακουω το ''μπιπ'' του συγχρονισμου.

Αυτο που μου τη δινει στα casio ειναι το εξης. Ενω ειναι αδιαβροχο το ρολοι στα 20bar, οποτε το στελνω για αλλαγη μπαταριας στα τεστ στεγανοτητας που του κανουν θα γραφουν ή οτι δοκιμαστηκε στα 2bar ή οτι δοκιμαστηκε στα 5bar.:mad:

Δεν καταλαβαινω... Η αντιπροσωπια δεν θα επρεπε να το τσεκαρει στα 20bar? (που ειναι και οι προδιαγραφες του)

Στο μαγαζι που το ειχα αφησει για να το στειλουν στην αντιπροσωπια οταν το πηρα και τους εκανα την παραπανω ερωτηση μου απαντησαν οτι: ''αν ειναι αδιαβροχο στα 5 τοτε ειναι και στα 20 μιας κ ο αερας διαπερνα πιο ευκολα τα ανοιγματα απ το νερο''

Το οποιο κατα τη γνωμη μου ειναι υπεκφυγη. (Βασικα θελω τη γνωμη σας πανω σε αυτο)

Τελος, φιλε patsalos, οτι και αν επιλεξεις να φροντισεις ΣΙΓΟΥΡΑ να εχει ζαφειρι στο κρυσταλλο. Το δικο μου ειχε συμφωνα με τα specs mineral glass και ειχε ηδη στους πρωτους 8 μηνες αρπαξει τις γρατζουνιες του. Του πατερα μου το tissot 10ετιας εχει ζαφειρι και δεν εχει ουτε μια. Μαλιστα αν κρινεις την ηλικια του ρολογιου απ το κρυσταλλο και μονο, το δικο μου φαινεται σαν 20ετιας ενω το δικο του σαν καινουργιο. Αφου δεν αλλαζεις λοιπον συχνα ρολογια δωσε κατι παραπανω ωστε αυτο που θα παρεις να διατηρηθει σαν καινουργιο οσο περισσοτερο γινεται.

Εγω στη θεση σου θα επαιρνα καποιο casio ΜTG. Το μονο που δεν εχει απ αυτα που θες ειναι η αναλογικη ωρα. Αλλα νομιζω θα ζησεις και χωρις αυτη! :p

Και ειναι και gps+radio οποτε ΟΠΟΥ και αν εισαι θα σου συγχρονιζει 100%.

Οταν τελικα καταληξεις να μας πεις τι πηρες ε! :p

Μην εξαφανιστεις!:):p

Εμενα μου ειχαν κανει δωρο οι γονεις μου ενα casio. Επειδη δεν πολυασχολουμουν με ρολογια το ειχα απλα για να βλεπω την ωρα. Οποτε ενω ηταν r/c δεν το ηξερα!

Το ανακαλυψα μετα απο 2 χρονια :lol: που εβλεπα το ρολοι να δειχνει τη σωστη ωρα ακομα και κατα την αλλαγη χειμερινης/θερινης και ελεγα ''τι στο καλο?'' :lol:

Μεχρι τοτε δεν ηξερα καν οτι υπαρχει r/c ρολοι!:p

Οποτε στο θεμα μας... Εγω μενω αθηνα στα νοτια και συγχρονιζει μια χαρα. Ακομα και τωρα 5 χρονια μετα την αγορα του. Μονο οταν ο καιρος ειναι χαλια δεν ακουω το ''μπιπ'' του συγχρονισμου.

Αυτο που μου τη δινει στα casio ειναι το εξης. Ενω ειναι αδιαβροχο το ρολοι στα 20bar, οποτε το στελνω για αλλαγη μπαταριας στα τεστ στεγανοτητας που του κανουν θα γραφουν ή οτι δοκιμαστηκε στα 2bar ή οτι δοκιμαστηκε στα 5bar.:mad:

Δεν καταλαβαινω... Η αντιπροσωπια δεν θα επρεπε να το τσεκαρει στα 20bar? (που ειναι και οι προδιαγραφες του)

Στο μαγαζι που το ειχα αφησει για να το στειλουν στην αντιπροσωπια οταν το πηρα και τους εκανα την παραπανω ερωτηση μου απαντησαν οτι: ''αν ειναι αδιαβροχο στα 5 τοτε ειναι και στα 20 μιας κ ο αερας διαπερνα πιο ευκολα τα ανοιγματα απ το νερο''

Το οποιο κατα τη γνωμη μου ειναι υπεκφυγη. (Βασικα θελω τη γνωμη σας πανω σε αυτο)

Τελος, φιλε patsalos, οτι και αν επιλεξεις να φροντισεις ΣΙΓΟΥΡΑ να εχει ζαφειρι στο κρυσταλλο. Το δικο μου ειχε συμφωνα με τα specs mineral glass και ειχε ηδη στους πρωτους 8 μηνες αρπαξει τις γρατζουνιες του. Του πατερα μου το tissot 10ετιας εχει ζαφειρι και δεν εχει ουτε μια. Μαλιστα αν κρινεις την ηλικια του ρολογιου απ το κρυσταλλο και μονο, το δικο μου φαινεται σαν 20ετιας ενω το δικο του σαν καινουργιο. Αφου δεν αλλαζεις λοιπον συχνα ρολογια δωσε κατι παραπανω ωστε αυτο που θα παρεις να διατηρηθει σαν καινουργιο οσο περισσοτερο γινεται.

Εγω στη θεση σου θα επαιρνα καποιο casio ΜTG. Το μονο που δεν εχει απ αυτα που θες ειναι η αναλογικη ωρα. Αλλα νομιζω θα ζησεις και χωρις αυτη! :p

Και ειναι και gps+radio οποτε ΟΠΟΥ και αν εισαι θα σου συγχρονιζει 100%.

Οταν τελικα καταληξεις να μας πεις τι πηρες ε! :p

Μην εξαφανιστεις!:):p

Φίλε καλημέρα τώρα διάβασα τα γραφόμενά σου.

Το ζαφείρι το έχω βάλει στα στάνταρ διότι όπως είπες για το tissot και το δικό μου το buller είναι σαν καινούριο λόγο προστασίας. Το θέμα της ψηφιακής ώρας το έχω μάλλον απορίψη και έχω βάλει το RC+GPS, διότι τελικά δεν μπορώ να τα βρω όλα -τουλάχιστον στα λεφτά που μπορώ να διαθέσω.- Τώρα για το αν θα ζήσω και χωρίς ψηφιακή ώρα, εγώ σου λέω ότι και χωρίς τέτοιο ρολόι θα ζήσω, αλλά έλα που με πιάνει η πλεονεξία.

Tη σειρά MTG την είδα κι εγώ αλλά μόνο ένα μοντέλο βλέπω να κυκλοφορεί, το MTG-G1000D-1AER σε δύο χρώματα. Ωστόσο το site της Ελληνικής casio δεν έχει κανένα, οπότε τα δύο σκρουτζομάγαζα που το βλέπω στην Αθήνα ποιος ξέρει πόσο καιρό θα το έχουν στοκ.

Για το θέμα σου της στεγανότητος δεν ξέρω, αλλά τη Δευτέρα το πρωί θα πάω στη casio να δω από κοντά τα ρολόγια, και θα ρωτήσω και για αυτό το πράγμα. Θα σου γράψω τι μου είπαν.

@karn

Εγω νομιζω (οσον αφορα το θεμα της στεγανοτητας που ειπες) οτι απλα σου ειπαν οτι θα το στειλουν στην casio. Αυτο που εκαναν ειναι να το εστειλαν σε καποιον δικο τους τεχνιτη που συνεργαζονται.

Αν δεν πηρες καποιο χαρτι που να φαινεται οτι η αλλαγη μπαταριας εγινε απ την casio τοτε αυτο εχει γινει. Συνηθως οι εξωτερικοι τεχνιτες τα δοκιμαζουν ως εκει. Το λογο δεν τον ξερω. Ισως ειναι χρονικο το θεμα... θελει δηλαδη να μεινει παραπανω ωρα το ρολοι μεσα στο μηχανημα. Δεν νομιζω να μην μπορει να φτασει τουλαχιστον τα 10bar το μηχανημα που εχουν (να εχει δηλαδη ως μαξ τα 5)

@patsalos

Το μοντελο που λες παντως νομιζω ειναι το πιο προσφατο της σειρας.

Υπαρχει και το ΜRG που ειναι φουλ τιτανιο (γιατι το mtg εχει ενθετα ρητινης) αλλα ειναι κ πιο ακριβο λογικα κ χωρις να εχει triple G protection (τωρα καποιοι φυσικα θα πουν για το θεμα resin rot που εχουν τα casio με ρητινη αλλα οκ, δεν θεωρω πως ειναι ο κανονας). Δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο δεν τα φερνει επισημα η casio τα MRG/ΜΤG.. Αλλα αν αναλαμβανει κανονικα την εγγυηση κ το service τοτε δεν ειναι θεμα. Οποτε πρεπει να τους το ρωτησεις αυτο.

Η εναλλακτικη σου μετα ( αν παρεις αρνητικη απαντηση) ειναι το gravitymaster gpw το οποιο αν και καλο τη θεωρω too much την αισθητικη του για ρολοι που το φορας καθε μερα παντου και παντα.

+1 στο sapphire crystal

Edited by Leon_G

Μπορει κανεις να προτεινει ρολογια αυτοματα κατα προτιμηση μπρασελε μεχρι τα 400 ευρω; Επισης τι γνωμη εχετε για το Brand Ingersoll ;

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις προς Seiko μεριά, βρίσκεις μέχρι την τιμή που θέλεις, ποιοτικά, με αξιόπιστες μηχανές και πολλά χρόνια χωρίς σέρβις. Μπορείς να τα βρεις σε αξιόπιστα site σε πολύ χαμηλότερες τιμές από Ελλάδα.

Εκτος απο ενα καλο που ρωτησα παραπανω σκεφτομαι να παρω και ενα ρολοι για καθε μερα να το φοραω συνεχεια. Εχω καταληξει σε αυτα τα 2

1. https://www.skroutz.gr/s/4551108/Casio-G-Shock-GD-120CM-8ER.html

2. https://www.skroutz.gr/s/372895/Nixon-Unit-A1970-00.html

τι λετε; casio εχω 2 ρολογια και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, ωστοσο ενας φιλος μου προτεινε και την μαρκα Nixon την οποια δεν την ξερω :/

Ωραια η σειρα oceanus. Κριμα που η casio πλεον -τουλαχιστον επισημα- την κραταει για την ιαπωνια (ή ορισμενες συγκεκριμενες αγορες τελος παντων)

Βluetooth + radio δεν πρεπει να υπαρχει. Τουλαχιστον μεχρι πριν κανα 6μηνο που κοιταζα δεν υπηρχε. Ενα απ τα 2 εχουν. Αλλα δεν χρειαζονται κιολας και τα 2. Αφου μπορει να παρει ρυθμιση μεσω bt το ρολοι ουσιαστικα του ειναι αχρηστο το radio.

Ναι,τα έγραψα όλα από ταχύτητα.Ξέρει κανείς για το bluetooth,αν και δείχνει πολύ καλό αλλά ακούω σχόλια ότι δεν λειρουργεί,μπαίνει δηλαδή μία φορά και μετά δεν ξαναβλέπει το ρολόι,οπότε είναι άχρηστο,από σχόλια.

Ξέρει κανείς τίποτα ή έχει ακούσει;

Ρώτησα με e-mail επίσημο συνεργάτη της casio αλλά .ακόμα περιμένω,ύποπτο αυτό!

Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες μεταξύ των σκληροπυρηνικών ωρολογόφιλων.

Αντικειμενικά έχει πολύ όμορφα σχέδια και ειδικά τα skeleton είναι με διαφορά τα πιο όμορφα με χαοτική απόσταση από τα αμέσως επόμενα σε τιμή.

Ως αρνητικό αναφέρεται ότι δεν έχει βαρύ όνομα,άρα παράδοση (δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό,πολλές φορές πληρώνεις το όνομα παρά το ρολόι αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα) και ότι είναι ευαίσθητα σαν μηχανισμοί. Προσωπικά δεν έχω κάποιο στην κατοχή μου οπότε απλά μεταφέρω απόψεις και γνώμες άλλων.

Σε αυτά τα λεφτά θα κοιτούσα seiko, tissot , hamilton ίσως και steinhart. Ανάλογα πάντα με το τι ψάχνεις.

Καλησπέρα παιδιά.Μπορειτε να μου προτείνετε κάποιο G shock μέχρι τα 130 ευρώ;Προτίμηση αν οι δείκτες έχουν μπλε χρωμα αλλά δεν θα με πείραζαν και αλλες χρωματικες επιλογες.Επισης τα αδιάβροχα θέλουν κάποια ειδική μεταχείριση σε τυχόν αλλαγή μπαταρίας;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Current:Samsung Galaxy S10

Past:Huawei P20 Pro Blue Dual,Samsung Galaxy S8,iPhone 6s Plus,Sony Xperia Z1 Compact,Samsung Galaxy S4,και η λίστα συνεχίζεται...

Dell Inspiron 3542,Inter core i7 4510u,Nvidia GeForce GT840m 2gb,8gb ram,Samsung 850 Evo 250GB SSD,Windows 10 Edu.Razer BlackWidow Ultimate 2016,Kingston Hyper-x Cloud II.

Νεότερα από το μέτωπο της ακρίβειας και των ρολογιών

Μετά από ψάξιμο σε πολλά σάιτ ακόμα και από Τσεχία και Πολωνία που περίμενα κάποια καλύτερη τιμή μου ήρθε μύνημα από δημοπρασία second chance από ebay που δεν μου βγήκε πιό πολύ από αφηρημάδα μου,173 ευρώ αντί για 400 από Ελλάδα στο skroutz μάλιστα.

Το μοντέλο casio edifice solar,radio band eqw-t620 db-1aer

Τις πληροφορίες τις δίνω για να ψάχνουμε καλά πράγματα σε καλές τιμές που είναι ακριβώς τα ίδια

Εγώ ψωνίζω πολύ και από ΗΠΑ και Κίνα αλλά προσεκτικά με τα τιμολόγια με χαμηλά τιμολόγια,έστω ψεύτικα,δεν έχουν πρόβλημα οι Κινέζοι ιδιαίτερα

Άλλες πληροφορίες όταν έρθει με το καλό.

Πάντως από ότι θυμάμαι από φίλο μου κοσμηματοπώλη,το ρολόι αν δεν ανοίγει για αλλαγές μπαταρίας είναι καλό,ειδικά από θέματα στεγανότητας γιατί ο Γερμανός τα περιποιείται πολύ καλά για την συγκεκριμένη χρήση,γι αυτό πήγα σε ηλιακό όπως το πτοηγούμενο sacio oceanus που βγήκε σκυλί και ακριβέστατο όπως είχα πει.

Καλησπέρα παιδιά.Μπορειτε να μου προτείνετε κάποιο G shock μέχρι τα 130 ευρώ;Προτίμηση αν οι δείκτες έχουν μπλε χρωμα αλλά δεν θα με πείραζαν και αλλες χρωματικες επιλογες.Επισης τα αδιάβροχα θέλουν κάποια ειδική μεταχείριση σε τυχόν αλλαγή μπαταρίας;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Καποια με μπλε δεικτες μεχρι τα λεφτα που θες πανω κατω ενδεικτικα ειναι αυτα:

1. https://www.skroutz.gr/s/8479505/Casio-G-shock-GA-110CB-1AER.html

2. https://www.skroutz.gr/s/4548786/Casio-G-Shock-GA-110TS-8A2ER.html

3. https://www.skroutz.gr/s/7592035/Casio-G-shock-GA-110NM-2AER.html

4. https://www.skroutz.gr/s/376585/Casio-G-Shock-GA-100-1A2ER.html

τωρα μετα τι σ αρεσει δεν ξερω ακριβως μεχρι τα 150 ριξε μια μιατια εδω τι σ αρεσει https://www.skroutz.gr/c/334/andrika-rologia.html?keyphrase=casio+g-shock&price_max=150.001

εγω εχω 3 casio απο τα οποια 2 ειναι G-Shock σημερα πηρα το ενα καινουριο μελος, ειμαι πολυ ικανοποιημενος! https://postimg.org/image/s5wh46pe5/ (σρ για το πλητρολογιο.....! :lol:)

Edited by kostashark

Karn.

Για το θέμα της στεγανότητας στη Casio που πήγα δεν μπόρεσα να μιλήσω με κάποιον από το τεχνικό τμήμα.

Χθες όμως που πήγα συστημένος από φίλο σε μαγαζί στην πανεπιστημίου για να κάνω τη παραγγελία του ρολογιού, τον ρώτησα σχετικά. Μου είπε και μου έδειξε το μηχάνημα το οποίο είχε μέχρι 6 bar. Μου είπε ότι 5 bar είναι 50 μέτρα βάθος και ότι αυτό συνήθως είναι αρκετό, παραπάνω και να θέλει δεν μπορεί να μετρήσει!!!

Εγω τελικά παράγγειλα αυτό:

https://www.casio-europe.com/euro/products/watches/g-shock/gpw-1000-1aer/

Περαστικά μου!!! Αν δεν μου βγεί καλό το επόμενο ρολόι θα είναι σαν κάποια που έχουνε το Μίκυ Μάους στη πλάκα και όταν γυρίζεις τους δείκτες γυρίζει κι΄αυτός!

Karn.

Για το θέμα της στεγανότητας στη Casio που πήγα δεν μπόρεσα να μιλήσω με κάποιον από το τεχνικό τμήμα.

Χθες όμως που πήγα συστημένος από φίλο σε μαγαζί στην πανεπιστημίου για να κάνω τη παραγγελία του ρολογιού, τον ρώτησα σχετικά. Μου είπε και μου έδειξε το μηχάνημα το οποίο είχε μέχρι 6 bar. Μου είπε ότι 5 bar είναι 50 μέτρα βάθος και ότι αυτό συνήθως είναι αρκετό, παραπάνω και να θέλει δεν μπορεί να μετρήσει!!!

Εγω τελικά παράγγειλα αυτό:

https://www.casio-europe.com/euro/products/watches/g-shock/gpw-1000-1aer/

Περαστικά μου!!! Αν δεν μου βγεί καλό το επόμενο ρολόι θα είναι σαν κάποια που έχουνε το Μίκυ Μάους στη πλάκα και όταν γυρίζεις τους δείκτες γυρίζει κι΄αυτός!

Kαλοφορετο φιλε μου. Αποκλειεται να μην μεινεις ευχαριστημενος! Περιμενουμε εντυπωσεις και καμια φωτο αν θες. Εχω την αισθηση οτι αδικειται σε αυτες του site της casio!

Οσο για τα bar και τα μετρα δεν παει ακριβως ετσι... Εχω διαβασει ας πουμε οτι τα 3 bar ειναι αντοχη για 1 ωρα σε 1 μετρο νερο ή

90 δευτερολεπτα σε νερο υπο πιεση 3 bar (ισως κανω και λαθος για τους χρονους αλλα την ιδεα ηθελα να δειξω).

Η αντιστοιχια 1bar=10 μετρα δεν ισχυει ακριβως. Γτ αν τα ρολογια 5bar αντεχαν σε 50 μετρα βαθος τοτε θα τα συστηναν για καταδυση. Ενω δεν ισχυει.

Και γι αυτα με 3 bar λενε απλα για πλυσιμο χεριων οτι εισαι προφυλαγμενος.

https://en.wikipedia.org/wiki/Water_Resistant_mark

Tελος παντων... Το κουραζω πολυ!

Και παλι με 'γεια!