Jump to content

Συζήτηση για ρολόγια

EWS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πραγματικα φιλικα ( χωρις ειρωνεια).

Γιώργης

«Δωσε ένα ψάρι σε έναν άνθρωπο. Τον έχεις ταισει για μια φορά.

Μάθε τον να ψαρευει. Τον έχεις ταίσει για πάντα!»

κινέζικη παροιμία.

Είναι εντυπωσιακό πόσο ο συντηρητισμος και τα στερεότυπα, βαθιά ριζωμένα σε κλειστές κοινωνίες, δεν αφήνουν να δούμε τα λάθη μας.

Αυτός δε που έχει το θράσος να μας τα θυμίζει είναι είρωνας.

Η «αληθινή» φιλική διάθεση συνίσταται στο να κουκουλωσουμε το λάθος, να λειτουργήσουμε πυροσβεστικά και να προχωρήσουμε στην επανάληψη του λάθους!

Εύγε Γιώργη. Τον έσωσες τον άνθρωπο.

Αυτά που γράφω εγώ για την αγορά, είναι λεπτομέρειες.

Οι κατσικες να είναι καλά...

Φιλικά (αφού όλη η προσπάθεια γίνεται μπας και καταλάβεις, όχι πως ανοίγει ένα κουμπωμα, αλλά βασικές αξίες της κοινωνίας που ζούμε)

Κωστής

ΥΓ Το αν αγοράζοντας από απόσταση δημιουργεί τέτοιου είδους προβλήματα εκτός των άλλων,είναι περισσότερο on topic από το πως ανοίγει ένα κουμπωμα. Αν το κατανοήσουμε, αυτοί που πληρώνονται για να εξηγούν το ρολόι, (οι πωλητές) δεν θα χάσουν τη δουλειά τους και θα έχουν χρήματα να αγοράσουν και το τυρί από τις κατσικες ή το γάλα. Αλλιώς Γιωργη σε βλέπω να εξηγεις κουμπωματα και η στάνη να πηγαίνει περίπατο!...

• Απαντήσεις 8,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

«Δωσε ένα ψάρι σε έναν άνθρωπο. Τον έχεις ταισει για μια φορά.

Μάθε τον να ψαρευει. Τον έχεις ταίσει για πάντα!»

κινέζικη παροιμία.

Είναι εντυπωσιακό πόσο ο συντηρητισμος και τα στερεότυπα, βαθιά ριζωμένα σε κλειστές κοινωνίες, δεν αφήνουν να δούμε τα λάθη μας.

Αυτός δε που έχει το θράσος να μας τα θυμίζει είναι είρωνας.

Η «αληθινή» φιλική διάθεση συνίσταται στο να κουκουλωσουμε το λάθος, να λειτουργήσουμε πυροσβεστικά και να προχωρήσουμε στην επανάληψη του λάθους!

Εύγε Γιώργη. Τον έσωσες τον άνθρωπο.

Αυτά που γράφω εγώ για την αγορά, είναι λεπτομέρειες.

Οι κατσικες να είναι καλά...

Φιλικά (αφού όλη η προσπάθεια γίνεται μπας και καταλάβεις, όχι πως ανοίγει ένα κουμπωμα, αλλά βασικές αξίες της κοινωνίας που ζούμε)

Κωστής

ΥΓ Το αν αγοράζοντας από απόσταση δημιουργεί τέτοιου είδους προβλήματα εκτός των άλλων,είναι περισσότερο on topic από το πως ανοίγει ένα κουμπωμα. Αν το κατανοήσουμε, αυτοί που πληρώνονται για να εξηγούν το ρολόι, (οι πωλητές) δεν θα χάσουν τη δουλειά τους και θα έχουν χρήματα να αγοράσουν και το τυρί από τις κατσικες ή το γάλα. Αλλιώς Γιωργη σε βλέπω να εξηγεις κουμπωματα και η στάνη να πηγαίνει περίπατο!...

+1000

Σωστος ο VIWOW. Συμφωνω κ εγω μαζι σου.

γι αυτο παμε απο το καταστημα να μας εξηγησουν οι εργαζομενοι εκει και το αγοραζουμε απο ιντερνετ...:lol:

Όταν θα συμβεί (αν δεν συμβαίνει ήδη) και στη δική σου δουλειά, τότε θα καταλάβεις...

Ξαναλέω ότι δεν το γράφω για το προσωπικό μου συμφέρον, αλλά για το συνολικό, αλλά ποιός να το πιστεψει, αφού λίγοι στη χώρα μας γνωρίζουν ότι υπάρχει κοινό συμφέρον;

Ο υπάλληλος που δείχνει το ρολόι θα σταματήσει να δουλεύει, το μαγαζί θα κλείσει, υπάλληλοι και ιδιοκτήτες θα σταματήσουν να καταναλώνουν... Θα μείνεις και εσύ χωρίς δουλειά. Ακόμη και εισοδηματίας να είσαι και να μην έχεις δουλέψει ποτέ, πάλι δεν θα βγάζεις χρήματα.

Οι καλύτεροι θα φύγουν έξω. Οι υπόλοιποι, καληνύχτα...

Όμως εσύ θα έχεις κερδίσει 30 ευρώ (νομίζεις) από την αγορά από το ξένο σαιτ...

Έτσι θα το βουλιάξουμε το καράβι.

Φιλικά

Κωστής

Ο υπάλληλος που δείχνει το ρολόι θα σταματήσει να δουλεύει, το μαγαζί θα κλείσει, υπάλληλοι και ιδιοκτήτες θα σταματήσουν να καταναλώνουν... Θα μείνεις και εσύ χωρίς δουλειά. Ακόμη και εισοδηματίας να είσαι και να μην έχεις δουλέψει ποτέ, πάλι δεν θα βγάζεις χρήματα.

Αυτή είναι η δικαιολογία για την ακριβότερη τιμολόγηση των προϊόντων? :rolleyes:

Ρε παιδιά, ειλικρινά καταντάει κουραστική αυτή η συζήτηση. Προσπαθώ να παρακολουθώ το Θέμα για να βλέπω νέα ρολόγια, νέα σχέδια, κανένα Review μηχανισμού, καμιά φωτογραφία,κλπ.

Όταν όμως 8/10 post είναι διαφωνίες για το αν πρέπει να αγοράζουμε απ' έξω, ή από Ελλάδα, τι είναι μαϊμού και αν αξίζει κλπ, με τι καρδιά να συνεχίζεις να διαβάζεις?

Αν μπορείτε αφήστε αυτήν την συζήτηση, στην τελική κουμάντο στην τσέπη του κάνει ο καθένας και κανένας άλλος, οπότε η τελική απόφαση είναι δική του.

Και τα post του στυλ "στην Ελλάδα οι μαγαζατάρες είναι κλέφτες, γιατί αυτό από Αμερική κάνει 100 ενώ εδώ 200" δεν βοηθάνε σε τίποτα. Αγοράστε από όπου θέλετε. Προσωπικά αγοράζω κι από έξω κι από Ελλάδα.

Αλλά το Θέμα λέγεται "Συζήτηση για Ρολόγια" και εμείς το έχουμε κάνει "Συζήτηση για τους νόμους που διέπουν την Αγορά"..

Φιλικά,

Μπάμπης..

ΥΓ. Αν έχετε βρει πουθενά κανένα Review του Ωmega Seamaster Planet Ocean, θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτο.

--- Sony Xperia 5 II ---

Αγαπητέ Μπάμπη, το τόπικ για το ρολόι είναι ένα και είναι λογικο αφού το φόρουμ δεν είναι για ρολόγια, οπότε συμβαίνει αυτό που συμβαίνει στις πίστες σκι του Παρνασσού:

Κυκλοφορούν από τον αρχάριο μέχρι τον πρωταθλητή Ελλάδας!

Στις trois Vallees στις Άλπεις που το συνολικό μήκος πίστας ξεπερνά τα 1000 χιλιόμετρα, δεν το έχουν αυτό το πρόβλημα...

Και εγώ διαβάζω δεκάδες ποστ για εταιρείες που είναι για πέταμα ή για ρολόγια που είναι παράνομα (οπότε είναι άτοπη η συζήτηση γι αυτά) και από την άλλη αν ποστάρω οτι είναι το πλέον ενδιαφέρον στο χώρο αυτή τη στιγμή, μπορεί να μην ενδιαφέρει κανέναν!

Πρότεινα να απαγορευτεί η συζήτηση περί καλύτερης τιμής, γεγονός που συμβαίνει (τουλάχιστον στη θεωρία) στα εξειδικευμένα φόρουμ και έτσι να σταματήσει εκεί η συζήτηση.

Διαφορετικά, βλέπεις ότι υπάρχουν πολλοί που επιμένουν (ένας ακριβώς επάνω από το ποστ σου) διαρκώς και καινούργιοι και αναγκάζομαι να απαντήσω.

Το μέλος που έγραψε ότι αυτό είναι δικαιολογία για να υπάρχουν μεγαλύτερες τιμές (πάντα κατά τη γνώμη ή την εμπειρία του, παρά το γεγονός ότι απέδειξα πριν μερικές σελίδες ότι δεν είναι έτσι και κανείες δεν έβαλε παράδειγμα ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ, ΟΧΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΤΟΚ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ Ή ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ) και αναρωτιέται κανείς: στον δικό του τομέα εργασίας, δεν υπάρχουν ξένοι που θα δούλευαν με παράνομο τρόπο πιο φτηνά από τον ίδιο;

Αν δεν είχες ποστάρει, θα του ζητούσα τι επάγγελμα κάνει, να του δώσω ένα παράδειγμα, μπας και το νοιώσει στο πετσί του, γιατί οι περισσότεροι μόνο τότε καταλαβαίνουν...

Εμένα δεν με αφορά προσωπικά από που ψωνίζετε. Και εγώ έχω αγοράσει και από εδώ και από άλλες χώρες ρολόγια και άλλα αντικείμενα, όπως με συνέφερε, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ. Είναι όλοι πιστεύετε;

Αν μου πεις οτι πήγες στην Σιγκαπούρη στα καταστήματα Hourglass (που είναι επίσημοι αντιπρόσωποι σε δεκάδες εταιρείες) και το πήρες φθηνότερα (που ισχύει) θα σου πω μπράβο!

Δεν είπα να ξοδέψεις για το καλό του συνόλου διπλάσια. Να καταλαβαίνουμε όμως και τι είναι φθηνότερο και τι όχι...

Φιλικά

Κωστής

Τι review, θέλεις στο Planet Ocean; Ανταγωνισμό στα λεφτά του δεν έχει. Σε όλα είναι καλό για την τιμή του. Αν σου αρέσει πάρτο, χωρίς review

ΥΓ 2 Όταν έγραψα για το να μην γράφουμε τιμές, κανείς δεν τοποθετήθηκε από τα μέλη.

Φανταστείτε να γράψουμε πόσο βρίσκουμε το ΡΟ σε όλα τα καταστήματα της Ελλάδας... Γίνεται;

Τι review, θέλεις στο Planet Ocean; Ανταγωνισμό στα λεφτά του δεν έχει. Σε όλα είναι καλό για την τιμή του. Αν σου αρέσει πάρτο, χωρίς review

Αν και θέλω πάρα πολύ ένα ρολόι σαν το Planet Ocean, αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν 3.000 ευρώ για ρολόι, οπότε κάνω υπομονή. ;)

Review είπα μήπως υπάρχει,σε επίπεδο που διαβάζουμε ένα Review αυτοκινήτου σε κάποιο περιοδικό, κι ας μην πάρουμε το αυτοκίνητο. Να δούμε μία άλλη άποψη, κάποια σχόλια κλπ. :)

Είμαι νέος (24 και κάτι) αλλά ο χώρος του ρολογιού μου αρέσει πάρα πολύ και αρχίζω και ενημερώνομαι/ψάχνω/κοιτάω σιγά σιγά διάφορα, είτε μέσω περιοδικών, είτε μέσω internet.

ΥΓ. Χθες που ρώτησα σε 3 κεντρικά περίπτερα στην παρα, το WOW δεν το είχαν πάντως..

--- Sony Xperia 5 II ---

Είναι σίγουρα ένα πολύ καλό ρολόι και έχεις το χρόνο να το πάρεις και αυτό και άλλα πολλά ή λίγα, όπως θέλεις τα επόμενα χρόνια...

Το WOW υπάρχει σίγουρα στους πάγκους του Συντάγματος και στο περίπτερο της οδού Κανάρη στην πλατεία Κολωνακίου...

Φιλικά

Κωστής

Το WOW υπάρχει και σε πολλά άλλα περίπτερα και πάγκους, το έχω δει. Επίσης το είδα προ ημερών και στο αεροδρόμιο.

Σχετικά με την συζήτηση περί αγοράς ρολογιών, από τη στιγμή που το θέμα αφορά ρολόγια είναι λογικό θεωρώ να γίνεται και γενικότερη συζήτηση πέρα από συγκεκριμένα μοντέλα κλπ καθότι και ο τρόπος αγοράς, το που, πως κλπ είναι ένα απόλυτα σχετικό θέμα. Η συζήτηση αυτή δεν εμποδίζει καμία παράλληλη συζήτηση για μοντέλα, μηχανισμούς κλπ. όποτε κάποιος φίλος ζητήσει κάτι συγκεκριμένο λαμβάνει σχετική απάντηση. Αντιλαμβάνομαι οτι ίσως από ένα σημείο και μετά τέτοιες συζητήσεις μπορεί να κουράζουν κάποιους αλλά όταν κάποιος έρχεται και θριαμβολογεί για την σούπερ τιμή που αγόρασε ένα ρολόι από το εξωτερικό (συνήθως μέσω internet) και μετά διαπιστώνει οτι ούτε εγγύηση έχει ούτε καν ξέρει πως να λειτουργήσει το ρολόι γιατί βέβαια κανείς δεν μπορούσε να του δείξει αφού η αγορά έγινε εξ αποστάσεως και πλέον αρχίζει να διαμαρτύρεται για τον απατεώνα έμπορο, αυτό για εμένα είναι πέρα από τουλάχιστον αφελές και προκλητικό. Ιδιαίτερα τι στιγμή μάλιστα που υπάρχουν πολλά μηνύματα όπου έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις για το τι πρέπει να προσέξει κάποιος όταν αγοράζει online ή από κατάστημα του εξωτερικού.

Οι περισσότερες αν όχι όλες η γνωστές εταιρείες έχουν στις ιστοσελίδες τους στην κεντρική συνήθως σελίδα ανακοίνωση που αναφέρει οτι δεν συνεργάζονται με online καταστήματα παρά μόνο με εξουσιοδοτημένα κανονικά καταστήματα, καλούν το αγοράστη να είναι προσεκτικός από που θα αγοράσει και να είναι το καρτελάκι της εγγύησης συμπληρωμένο και σφραγισμένο (αφού είναι ο μόνος τρόπος για να αποδειχθεί αν το ρολόι είναι μέσα στην εγγύηση ή όχι και από που αγοράστηκε) από το κατάστημα καθότι σε αντίθετη περίπτωση η εγγύηση δεν ισχύει.

Edited by RAZR2

Παιδιά έχω αυτό το ρολόι αλλά δημιουργήθηκε ένα θέμα, μου τελείωσε η μπαταρία και τα χρονόμετρα θεωρούν σαν 0 διαφορετικά σημεία, πχ εκεί μου μετράει τα λεπτά αντί να είναι στο 0 είναι στο δεύτερο λεπτό. Φαντάζομαι αυτό αν το πάω σε κανένα ρολογάδικο μπορούν να μου το φτιάξουν εύκολα, έτσι δεν είναι ή πρέπει να το πάω στην αντιπροσωπεία?
http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490

Παιδιά έχω αυτό το ρολόι αλλά δημιουργήθηκε ένα θέμα, μου τελείωσε η μπαταρία και τα χρονόμετρα θεωρούν σαν 0 διαφορετικά σημεία, πχ εκεί μου μετράει τα λεπτά αντί να είναι στο 0 είναι στο δεύτερο λεπτό. Φαντάζομαι αυτό αν το πάω σε κανένα ρολογάδικο μπορούν να μου το φτιάξουν εύκολα, έτσι δεν είναι ή πρέπει να το πάω στην αντιπροσωπεία?

Για να σου τελείωσε η μπαταρία υποθέτω οτι είναι πλέον εκτός εγγύησης το ρολόι και το έχεις κάποια χρόνια οπότε μπορείς να το πας και σε ρολογαδικο όπως λες. Είναι βέβαια αυτονόητο οτι είτε είναι είτε όχι σε εγγύηση το ορθό είναι να το πας στο επίσημο service για ευνόητους λόγους.

Στους περισσότερους χρονογράφους μπορείς να κάνεις reset τους δείκτες στο 0 τραβώντας την κορώνα και πατώντας τα κουμπιά του χρονογράφου. Αφού αλλάξεις την μπαταρία, πειραματίσου λίγο και θα το βρεις. Λογικά βέβαια αυτές οι πληροφορίες θα υπάρχουν και στο βιβλίο οδηγιών του ρολογιού σου.

Ericsson GS-337 -> Siemens C25 -> Nokia 7110 -> Motorola T720 -> Motorola V550 -> Siemens CX75 -> Nokia N73 -> Samsung Omnia i900 16GB -> HTC Desire S -> LG G2 D802 16GB -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S10+

Tablet: Kobo Arc 10HD

PDA/PNA: HP Jornada 525, Qtek 2020, Navigon 2110 max

Στους περισσότερους χρονογράφους μπορείς να κάνεις reset τους δείκτες στο 0 τραβώντας την κορώνα και πατώντας τα κουμπιά του χρονογράφου. Αφού αλλάξεις την μπαταρία, πειραματίσου λίγο και θα το βρεις. Λογικά βέβαια αυτές οι πληροφορίες θα υπάρχουν και στο βιβλίο οδηγιών του ρολογιού σου.

σωστα...ειτε απο καποιο τρανταγμα οι χρονογραφοι μπορει να χασουν την αρχικη τους θεση (μου εχει τυχει), οποτε υπαρχει σιγουρα τροπος να επανελθουν...φανταζομαι οτι κατι τετοιο ισχυει και στο φιλο και δεν ειναι θεμα ελαττωματος

ΥΓ. νομιζω γενικα οτι το θεμα εγγυησης ειναι λιγο υπερεκτιμημενο κατα την αποψη μου (γενικοτερα μιλωντας) ...σπανια τα ρολογια (και ολες οι συσκευες) χαλανε εντος εγγυηησης (στην εταιρεια μου -ηλεκτρικα προιοντα για βαρια μη οικιακη χρηση- το ποσοστο επιστροφης εντος εγγυησης -5 χρονων- ειναι 0,01% περιπου...

συνηθως εχουν την ταση, αν χαλασουν να συμβει λιγο μετα τη ληξη της...

σε προσωπικο επιπεδο τα τελευταια 15 χρονια τουλαχιστον που θυμαμαι, ποτε με ποτε δεν μου εχει χαλασει κατι εντος του χρονου εγγυησης (ρολοι, αμαξι, κινητα, ηλεκτρικες συσκευες κλπ)...τι να πω...εσας σας εχει παρουσιασει προβλημα ρολοι τα πρωτα χρονια λειτουργιας του (εντος εγγυησης εννοω)???

@ lefkal Αυτό συνήθως το παθαίνουν τα ρολόγια όταν γίνει η αλλαγή της μπαταρίας κι όχι όταν κοντεύουν να μείνουν από μπαταρία.

Με κίνδυνο να θυμίσω κάτι γιαγιάδες που προτείνουν τα φάρμακα που τους έδωσε ο γιατρός τους σε όλους και με δεδομένο το πως σετάρονται κάποια δικά μου ρολόγια σου λέω.

Τραβάς της κορώνα έξω και πατάς το κάτω κουμπί διαρκώς μέχρι να αρχίσουν να κινούνται οι δείκτες πρώτα των ωρών μόλις σταματήσουν (σε τυχαία θέση) τότε με το πάνω κουμπί το πατάς σταδιακά μέχρι να φέρεις τον δείκτη αυτόν στη σωστή θέση. Μετά κάνεις το ίδιο πατάς πάλι το κάτω πλήκτρο κ.λ.π. για τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα, τα δέκατα.

Σήμερα έπεσε στα χέρια μου ένα ένθετο (φαντάζομαι) περιοδικάκι του Status, το "Status ΩΡΕΣ", τεύχος Δεκεμβρίου, που λέει "Για τα ωραιότερα ρολόγια του 2011", με εξώφυλλο ένα Breguet Tradition 7047 Tourbillon.

Πάρα πολύ ωραίο περιοδικό και ακόμα καλύτερο το ρολόι..

Αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.

Έχει πολλά ρολόγια, με mini review-περιγραφές και τιμές.

--- Sony Xperia 5 II ---

Αγαπητέ Μπαμπη

το ένθετο του Status με τίτλο Ωρες για τα ρολόγια προέκυψε ως εξής.

Το 1996 διοργανωσα

(από πλευράς ρολογιων) για την εταιρεία Κεφαλαιο Εκθεσιακη την Εκθεση Executive Times.

Εκεί με πλησίασαν από τις Εκδοσεις Λυμπερη και μου πρότειναν να αναλάβω τη στήλη για τα ρολόγια. Τους απάντησα ότι αυτά που θέλω να γράψω δεν χωρούν σε μια μηνιαία στήλη και τους πρότεινα να κάνουμε ένα ένθετο.

Το πρώτο τεύχος βγήκε το Νοεμβριο 1997 και αργότερα έγιναν δυο και μετά τρία το χρόνο.

Ως διευθυντής και μοναδικός συντάκτης του Ωρες έβγαλα 18 τεύχη και σταμάτησα τη συνεργασία το Δεκέμβριο του 2007 πραγματοποιώντας για τα 10 χρόνια του Ωρες την έκδοση Folie Horlogere με τα 51 πιο τρελά ρολόγια της εποχής μας.

Το Ωρες όσα χρόνια το έκανα, δεν ήταν ένας σκέτος, απλός κατάλογος με μια επιφανειακή περιγραφή για 50-70 ρολόγια, όπως είναι μετά την αποχώρηση μου.

Είχε θέματα (στο πρώτο το 1997 σε 8 σελίδες ανεπτυξα τι είναι το tourbillon για το οποίο κανείς ποτέ δεν μιλούσε τότε) είχε κουίζ, αφιερώματα, συνεντεύξεις κλπ.

Βασικό στοιχείο της επιτυχίας του ήταν ότι τα ρολόγια που έβλεπε το κοινό λίγες ημέρες μετά τα απολάμβανε ζωντανά στα 11 Σαλονια Υψηλης Ωρολογοποιιας Very Important Watches που επίσης διοργανωσα από το Μαρτη 1998 έως το Νοεμβριο 2007.

Πολλοί ζηλεψαν την επιτυχία του Ωρες και ξεφυτρωσαν μετά 4-5 χρόνια διάφορα ένθετα και περιοδικά.

Εγώ σταμάτησα το Δεκέμβριο του 2007 και ένα χρόνο προετοίμαζα το WOW The World Of Watches.

Όταν έβγαλα το πρώτο τεύχος του WOW τον Δεκέμβρη 2008 είχα ένα χρόνο να γράψω για ρολόι.

Στο πρώτο μου τεύχος έγραψα: «παλιά έγραφα μόνο εγώ για τα νέα ρολόγια, ύστερα έγραφα πρώτος. Το 2008 αποφάσισα να γράψω τελευταίος και ως εκ θαύματος τα ρολόγια που έβαλα ως τα σημαντικότερα της χρονιάς δεν τα είχε δημοσιεύσει κανένα άλλο περιοδικό στην Ελλαδα.

Το WOW το έκανα γιατί ήθελα μόνος μου να πάω πιο βαθιά στην ωρολογοποιια.

Το 7047 που γράφεις είναι ένα από τα 6 ρολόγια (3 μάρκες) της εποχής μας με μηχανισμό Fusee & Chain. Στο WOW σε 8 σελίδες ένας από τους μεγαλύτερους ωρολογοποιους, συντηρητές και ιστορικούς του πλανήτη, ο Philippe Poniz και ο δημιουργός του Cabestan και του Gyrotourbillon 2, Eric Coudray εξηγούν το μηχανισμό σε βάθος 600 ετών (από τον Λεοναρντο Ντα Βιντσι που τον αναφέρει, εώς το νέο Lange που τοWOW δημοσίευσε πρώτο στον κόσμο...

Βασική διάφορα βέβαια είναι ότι σε έναν κατάλογο, βάζεις τους διαφημιζομενους στη σειρά, σε ένα περιοδικό με θέματα, βάζεις αυτό που πρέπει ακόμη και αν έχεις σφαχτει με την εταιρεία.

Από το Ωρες μέχρι το WOW έχω κάνει ένθετα για τη Vogue, το Βημα, τον Ταχυδρομο, τους 4Τροχους και την ΑΙΗΗ (την οργάνωση υψηλής ωρολογοποιιας της Ελβετίας) και είχα μονιμη στήλη στα παραπάνω και Το GK της Καθημερινής.

Στη μέση αυτής της διαδρομής ο εκδότης της εφημερίδας Εθνος ξεκίνησε να εκδίδει το ChronosOro με κοσμήματα και ρολόγια

Αυτή είναι περιληπτικά η ιστορία των περιοδικών για ρολόγια στη χώρα μας.

Φιλικά

Κωστής

Edited by VIWOW

Ευχαριστώ για την ενημέρωση Κωστή, δεν γνώριζα τίποτα απ'όσα ανέφερες.

To ChronosOro που έχω δει 2-3 τεύχη του μου άρεσε αρκετά πάντως.

Θα συμφωνήσω στην άποψη "δεν ήταν ένας σκέτος, απλός κατάλογος με μια επιφανειακή περιγραφή για 50-70 ρολόγια, όπως είναι". Όντως ψιλο-κατάλογος είναι, αλλά τουλάχιστον συμπαθέστατος. Χάζευα χθες το βράδυ διάφορα ρολόγια..

Αυτό το Breguet πολύ εντυπωσιακό, και ένα ακόμα που μου άρεσε πάρα πολύ είναι το IWC Portuguese Chronograph.

--- Sony Xperia 5 II ---

Καλημέρα,είμαι στην διαδικασία αγοράς ενός ρόλεξ και επειδή ενημερώθηκα για κάποια περιστατικά fake ρολογιών σε επώνυμα καταστήματα (προφανώς λόγω κρίσης) θα ήθελα να το αγοράσω από την rolex boutique στην καποδιστρίου.Η ερωτησή μου είναι: κάνουν εκπτώσεις μετρητοίς εκεί ή έχουν την στανταρ τιμή καταλόγου? Έχει κανείς τον τελευταίο κατάλογο rolex?που μπορώ να βρώ τις τιμές καταλόγου (ώστε να τις γνωρίζω πριν πάω)?

Ευχαριστώ!

Καλημέρα,είμαι στην διαδικασία αγοράς ενός ρόλεξ και επειδή ενημερώθηκα για κάποια περιστατικά fake ρολογιών σε επώνυμα καταστήματα (προφανώς λόγω κρίσης) θα ήθελα να το αγοράσω από την rolex boutique στην καποδιστρίου.Η ερωτησή μου είναι: κάνουν εκπτώσεις μετρητοίς εκεί ή έχουν την στανταρ τιμή καταλόγου? Έχει κανείς τον τελευταίο κατάλογο rolex?που μπορώ να βρώ τις τιμές καταλόγου (ώστε να τις γνωρίζω πριν πάω)?

Ευχαριστώ!

Καλημέρα Alessandro.

Δυστυχώς δεν έχω τον κατάλογο αλλά επειδή κι εγώ το είχα ψάξει μπορείς να βρείς πολλές πληροφορίες από το επίσημο site της ROLEX. Και ναι! Κάνουν εκπτώσεις εάν πληρώσεις μετρητοίς!!

Καλό ψάξιμο και ακόμη καλύτερη αγορά!

Δεν υπάρχει boutique Rolex στην Καποδιστριου.

Υπάρχουν Κολοκοτρωνη 1 και Βαλαωριτου 5.

Φιλικά

Κωστής

Αγαπητέ Μπαμπη

το ένθετο του Status με τίτλο Ωρες για τα ρολόγια προέκυψε ως εξής.

Το 1996 διοργανωσα

(από πλευράς ρολογιων) για την εταιρεία Κεφαλαιο Εκθεσιακη την Εκθεση Executive Times.

Εκεί με πλησίασαν από τις Εκδοσεις Λυμπερη και μου πρότειναν να αναλάβω τη στήλη για τα ρολόγια. Τους απάντησα ότι αυτά που θέλω να γράψω δεν χωρούν σε μια μηνιαία στήλη και τους πρότεινα να κάνουμε ένα ένθετο.

Το πρώτο τεύχος βγήκε το Νοεμβριο 1997 και αργότερα έγιναν δυο και μετά τρία το χρόνο.

Μέχρι πρότινος είχα κρατημένα εκείνα τα τεύχη...

παιδία σας ευχαριστώ για τη βοήθεια, τελικά το έφτιαξα το ρολοι, ήταν εντός έγκυησης (δε ξέρω πόσο παλιό κομμάτι ειναι) το έχω 3μήνες περίπου δεν έχω ιδέα απο ρολόγια έψαχνα να αγοράσω ένα και το είχα δει αυτό σε ένα μαγαζί στην αθήνα, το είχε σε προσφορά 140ε οπότε το πήρα και επειδή ειμαι φαντάρος οπότε και μακρυά απο το manual και μακρυά απο το μαγαζί πήγα στο πρωτο που βρήκα για να μου αλλάξουν τη μπαταρία και μετα τις δικές σας συμβουλές έφτιαξα και τα χρονομέτρα.

δε βρίσκω την επιλογή για edit οπότε συγνώμη για το διπλό post αλλά κατά τη γνώμη σας άξιζε η αγορά σε αυτά τα χρήματά? (κατά τα αλλά εμένα σα σχέδιο εμένα μου αρέσει πολύ)

Edited by Nikos_s3

...

δε βρίσκω την επιλογή για edit οπότε συγνώμη για το διπλό post αλλά κατά τη γνώμη σας άξιζε η αγορά σε αυτά τα χρήματά? (κατά τα αλλά εμένα σα σχέδιο εμένα μου αρέσει πολύ)

Οι μπαταρία κρατάει τουλάχιστον δυο χρόνια οπότε μάλλον το είχε βιτρίνα πολύ καιρό και ... .

Την εγγύηση που είχε λογικά την έχασες με το που ανοίχτηκε το ρολόι σε εξωτερικό τεχνίτη, αλλά οι πιθανότητες να την χρειαστείς πάλι μέχρι τη λήξη της είναι ελάχιστες οπότε ουδέν κακό.

Αφού σου αρέσει σα σχέδιο και σε ευχαριστεί να το φοράς τότε χαλάλι τα χρήματα, είτε είναι πολλά είτε είναι λίγα, αυτό έχει σημασία. ;):)

Οι μπαταρία κρατάει τουλάχιστον δυο χρόνια οπότε μάλλον το είχε βιτρίνα πολύ καιρό και ... .

Την εγγύηση που είχε λογικά την έχασες με το που ανοίχτηκε το ρολόι σε εξωτερικό τεχνίτη, αλλά οι πιθανότητες να την χρειαστείς πάλι μέχρι τη λήξη της είναι ελάχιστες οπότε ουδέν κακό.

Αφού σου αρέσει σα σχέδιο και σε ευχαριστεί να το φοράς τότε χαλάλι τα χρήματα, είτε είναι πολλά είτε είναι λίγα, αυτό έχει σημασία. ;):)

Ναι και κακή να ήταν σαν αγορά πάλι δε θα είχα πρόβλημα αλλά για το συγκεκριμένο μοντέλο τα 140Ε ήταν καλή, κακή ή μέτρια αγορά? Απλά θέλω να μάθω από περιέργεια όχι ότι θα αλλάξει κάτι.