VeCo Δημ. September 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2008 Δηλαδη ρε αν εγω ειχα την Gdartisarberry και εγδερνα ανθρωπους εσεις δε θα ειχατε κανενα προβλημα να αγοραζετε τα ωραια και κομψα παλτα μου απο υφασμα; http://www.laymark.com/i/m/m071.gif Λεω να ξεκινησω business αρχιζοντας με τον Βεκω... Εννοείται ότι κάνω την καλύτερη παλτουδιά! :D Σε περιπτωση που ψαξεις για τη συγκεκριμενη στην Ελλαδα,πχ Αττικα ή Βαρδας,ποσταρε σε παρακαλω την τιμη!!!!Ευχαριστω:happy: και μπραβο που εχεις ωραιο γουστο:p 1060 περίπου κάνουν οι καμπαρτίνες Burberry στο Attica. Τουλάχιστον 150 ευρώ φθηνότερα από πέρσι... Υ.Γ. Manos πολύ όμορφο το Ted Baker... :happy: Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. September 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2008 Εννοείται ότι κάνω την καλύτερη παλτουδιά! :D Λοοολ! Καλα εσυ εγραψες! :p :p Εχω χρονο να σκεφτω πως θα το εφαρμοσω στο επομενο meeting... http://www.laymark.com/i/m/m179.gif Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manos the greek Δημ. September 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2008 Thanks Veco, μόλις πληρωθώ την χτύπησα από το e-shop :D Δεν ξέρω αν έχετε δει μια μάρκα την ''De Puta Madre'' είναι ότι πιο άσχημο έχω δει και την φοράνε μόνο κάγκουρες :Ρ Παράθεση Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι... Wind Όσα παίρνει ο άνεμος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CHRISTOS_89 Δημ. September 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2008 Εχει πολυ ωραια ιστορια η εταιρια ομως De Puta Madre.Ο ιδιοκτητης ηταν φυλακισμενος για ναρκωτικα και αλλα εγκληματα και μεσα στην φυλακη εφτιαχνε "ερασιτεχνικα" σχεδια σε μπλουζακια βαζoντας διπλα τη φραση αυτη (που μεταφορικα σημαινει οτι καποιος ειναι χαρουμενος στα ισπανικα).Τα μοιραζε σε αλλους κρατουμενους και δεσμοφυλακες και αφου βγηκε εστησε την επιχειρηση.Στο νετ υπαρχουν πολλες λεπτομερειες για την ιστορια αυτη καθως και την αλλαγη πλευσης του πρωην κρατουμενου και νυν λεφτα. Να και το επισημο http://www.deputamadre69.it/history.htm Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
toxic Δημ. September 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2008 Εμενα παλι δεν μου αρεσουν καθολου και ας τα φορανε ολοι..... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. September 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2008 Αυτο σε ελευθερη μεταφραση σημαινει "η π***ανα της Μαδριτης"; :ninja: Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CHRISTOS_89 Δημ. September 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2008 Madre ειναι η μανα...Ουτε εμενα μου αρεσουν,αλλα μου αρεσε ολη αυτη η μεταστροφη του, τα μηνυματα κατα των ναρκωτικων που εχει στο site του κλπ. Μου θυμιζει τα λογια ενος αγιου δηλαδη πως και στον χειροτερο κακοποιο να ψαξεις θα βρεις καποια "ψυγματα χρυσαφιου". Συμπερασμα:κοινωνιολογικα ειναι πολυ ωραια αλλα ως ρουχα :P. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. September 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2008 Madre ειναι η μανα...Ουτε εμενα μου αρεσουν,αλλα μου αρεσε ολη αυτη η μεταστροφη του, τα μηνυματα κατα των ναρκωτικων που εχει στο site του κλπ. Μου θυμιζει τα λογια ενος αγιου δηλαδη πως και στον χειροτερο κακοποιο να ψαξεις θα βρεις καποια "ψυγματα χρυσαφιου". Συμπερασμα:κοινωνιολογικα ειναι πολυ ωραια αλλα ως ρουχα :P. Τελικα κατι αλλο σημαινει :p Αυτη η μαρκα λοιπον θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι το ακριβως αντιθετο απο την Burberry! Απο τη μια οι χασαπηδες...απο την αλλη ο "αγιος" μοδιστρος - πρωην βαρυποινιτης :p Btw, υπαρχουν συγκεκριμενες μαρκες που φορανει οι καγκουρες; :p Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
c00kiE Δημ. September 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2008 Τελικα κατι αλλο σημαινει :p Αυτη η μαρκα λοιπον θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι το ακριβως αντιθετο απο την Burberry! Απο τη μια οι χασαπηδες...απο την αλλη ο "αγιος" μοδιστρος - πρωην βαρυποινιτης :p Btw, υπαρχουν συγκεκριμενες μαρκες που φορανει οι καγκουρες; :p Χασάπηδες το Burberry!?!? Από πότε?!? Μάρκες για κάγκουρες δεν ξέρω αλλά όταν βλέπω κάτι να φοριέται παρα πολύ πχ μπλουζάκια De Puta Madre τα θεωρώ καγκουριά.. Παράθεση 2 hearts are beating together, I'm in love I'm in love Is this forever and ever ?? I'm in love I'm in love Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lulukos Δημ. September 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2008 Τελικα κατι αλλο σημαινει :p Αυτη η μαρκα λοιπον θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι το ακριβως αντιθετο απο την Burberry! Απο τη μια οι χασαπηδες...απο την αλλη ο "αγιος" μοδιστρος - πρωην βαρυποινιτης :p Btw, υπαρχουν συγκεκριμενες μαρκες που φορανει οι καγκουρες; :p http://www.laymark.com/i/m/m077.gifΛίγα τα λόγια σου για τη μάρκα-φετίχ Burberry(:p).Τι κάνει βρε και την αποκάλεις έτσι; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mclovin Δημ. September 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2008 re paidia xerete an,kai apo pou mporw na agorasw markes typou abercrombie,hollister,american eagle? Euxaristw!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. September 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2008 Λοοολ! Εχω χρονο να σκεφτω πως θα το εφαρμοσω στο επομενο meeting... Take your time! :p Thanks Veco, μόλις πληρωθώ την χτύπησα από το e-shop Δεν ξέρω αν έχετε δει μια μάρκα την ''De Puta Madre'' είναι ότι πιο άσχημο έχω δει και την φοράνε μόνο κάγκουρες Τίποτα μαν, καλοφόρετη! Απαίσιες οι De Puta Madre, δεν μπορώ ούτε στον ίδιο χώρο με αυτές να βρίσκομαι. :p Εμενα παλι δεν μου αρεσουν καθολου και ας τα φορανε ολοι..... +1 Μάρκες για κάγκουρες δεν ξέρω αλλά όταν βλέπω κάτι να φοριέται παρα πολύ πχ μπλουζάκια De Puta Madre τα θεωρώ καγκουριά.. +1 επίσης. Στα καθ' ημάς, κάνατε καμία βόλτα στα GAP; Πήγα σήμερα και τσίμπησα μία μαύρη ζακετούλα, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ο προσεγμένος χώρος και το γεγονός πως δεν έβγαινε κανείς από το κατάστημα χωρίς να έχει πάρει έστω κάτι... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
james55 Δημ. September 13, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2008 Το θέμα δεν είναι τι θα φορέσεις ,αλλά πως θα το συνδυάσεις .Ακόμα και 4000 να δώσεις για μια φορεσιά μπορείς να δείχνεις "καγκουρό (:P) " και με λίγα χρήματα να είσαι κορυφή ,ανεξάρτητα αν ούτε εγώ μπορεί να μη φόραγα τη συγκεκριμένη μάρκα , αλλά ούτε καν που την ξέρω.Ειδικά οι γυναίκες που έχουν πληθώρα επιλογών ,μπορούν να ντυθούν πολύ φτηνά με στιλ και να δείχνουν ωραίες. Εξάλλου πλέον οι οίκοι μόδας το μεγαλύτερο τζίρο τους το βγάζουν από : Άραβες, Ινδούς ,Κινέζους ,Ρώσσους ,οπότε οι προτιμήσεις πολλών είναι παρόμοιες με ανατολικό μπλοκ κλπ, για να μιλήσω και γω λίγο ρατσιστικά όπως τα παραπάνω :P. Φανταστείτε ότι Gucci ,Burberry ,Prada και πάρα πολλές άλλες μάρκες είναι οι αγαπημένες των ανατολικών χωρών ,χώρια τις απομιμήσεις που κυκλοφορούν στην επαρχία.Οποιος έχει πάει Ιταλία θα έχει παρατηρήσει ότι στους οίκους το μεγαλύτερο ποσοστό είναι Ιάπωνες,Άραβες, Ρώσσοι κλπ. Τι και αν είπε ό,τι είπε ο Hilfiger για το ποιοι κατάντησαν να αγοράζουν τα ρούχα του, αυτοί είναι που τον πλουτίζουν. Η μέκκα της μόδας βρίσκεται πλέον L.A. και Hollywood και κυρίως στις Αμερικάνικες μάρκες , είτε φτηνές είτε ακριβές ,που δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό. Αυτός που έχει στιλ θα φτιάξει στιλ και με λίγα χρήματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. September 13, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2008 Τι και αν είπε ό,τι είπε ο Hilfiger για το ποιοι κατάντησαν να αγοράζουν τα ρούχα του, αυτοί είναι που τον πλουτίζουν. Δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο ο Θωμάς. Ποιός θα έλεγε ότι δεν είναι ευχαριστημένος που Ρώσοι, Άραβες κλπ αγοράζουν τα ρούχα του κατά κόρον και βγάζει τρελλά κέρδη κάθε χρόνο; Εξ άλλου τα Hilfiger δεν ήταν ποτέ και ιδιαίτερα exclusive μάρκα... Επί των υπολοίπων, δεν συμφωνώ. Δε σημαίνει ότι επειδή αγοράζουν αυτοί που αγοράζουν Gucci, Prada κλπ, τα ακυρώνουν και «η μέκκα της μόδας βρίσκεται πλέον L.A. και Hollywood και κυρίως στις Αμερικάνικες μάρκες». Αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια... Η μέκκα της μόδας ήταν, είναι και θα είναι η Ευρώπη. Παρίσι, Μιλάνο, Λονδίνο διαφεντεύουν τον κόσμο της μόδας και οι επιρροές τους σε όλες τις μάρκες παγκοσμίως είναι εμφανείς. Τώρα, λόγω αναδιανομής του πλούτου προς τα ανατολικά, το πελατολόγιο έχει αλλάξει άρδην. Αυτό όμως δεν επηρεάζει το όνομα της μόδας, εκτός και αν θεωρούμε ότι «δεν πρέπει» να φοράνει Gucci ή Burberry οι Ρώσοι και οι Άραβες... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
james55 Δημ. September 13, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2008 Ο Hilfiger είχε πει "όταν σχεδίαζα τα ρούχα μου είχα ως σκοπό να τα πουλήσω σε πλούσιους Αμερικάνους και Δυτικοευρωπαίους και όχι σε Αιγύπτιους,Έλληνες ,Άραβες κατώτερης κοινωνικής τάξης κλπ" .Μάλιστα είχε γίνει σάλος και τον κατηγόρησαν για ρατσισμό τότε. Δεν είπα ότι είναι exclusive μάρκα, εξάλλου όταν το διάβασα το άρθρο γέλασα και σκέφτηκα ότι έχει μεγάλη απαίτηση για τα ρούχα που βγάζει. Όχι δεν ακυρώνονται από την πλειονότητα, αλλά όπως έγιναν σούπα τα ρούχα της παραπάνω μάρκας που αναφέρετε (και δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω) ,ότι δε θα μπορούσατε να είστε στον ίδιο χώρο κλπ,έτσι έγιναν σούπα τα Burberry ,Prada κλπ ,είτε αυτό αρέσει είτε όχι ,είναι γεγονός. Το εμπορικό στη μόδα σχεδόν πάντα οδηγεί σε άσχημη κατάληξη. Γι αυτό εξάλλου οι οίκοι (πχ Christian Lacroix κλπ) βγάζουν μοναδικά κομμάτια .Η ζήτηση έχει αυξηθεί από ανατολικές χώρες ,δεν είναι κακό να φοράνε όλοι οι άνθρωποι κοινές μάρκες, προς θεού ,για να μην παρεξηγηθώ έχω και γω πχ Prada ή Nike (άραγε η εμπορικότητα των δύο σε παπούτσια διαφέρει;) ). Τώρα για τη μέκκα της μόδας αυτό είναι προσωπική άποψη.Στην Αμερική πλέον δίνονται όλες οι κατευθύνσεις ,ακόμα και οι Ευρωπαίοι μόδιστροι από εκεί εμπνέονται ,εκεί γίνεται η επανάσταση και όλες οι επιρροές.Στην Ευρώπη απλώς γίνονται τα fashion shows .Άγνωστα brand names στο κοινό, ρούχα ποιότητας, πιο φτηνά , που επιλέγουν διάσημοι και μη. Οι γνωστοί οίκοι είναι πλέον στη δύση τους ,γι αυτό και οι περισσότεροι κάνουν πισωγυρίσματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. September 13, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2008 Ο Hilfiger είχε πει "όταν σχεδίαζα τα ρούχα μου είχα ως σκοπό να τα πουλήσω σε πλούσιους Αμερικάνους και Δυτικοευρωπαίους και όχι σε Αιγύπτιους,Έλληνες ,Άραβες κατώτερης κοινωνικής τάξης κλπ" .Μάλιστα είχε γίνει σάλος και τον κατηγόρησαν για ρατσισμό τότε. Δεν είπα ότι είναι exclusive μάρκα, εξάλλου όταν το διάβασα το άρθρο γέλασα και σκέφτηκα ότι έχει μεγάλη απαίτηση για τα ρούχα που βγάζει. Σοβαρέψου. Αστικός μύθος, κυκλοφορούσε μέσω e-mail και κάποιοι έξυπνοι έφθασαν να το δώσουν μέχρι και σε εφημερίδες... Όταν ήρθε για τα εγκαίνια του καταστήματος στο Κολωνάκι το διέψευσε και είπε πως αντίθετα του αρέσει πολύ η Ελλάδα και σκέφτεται να πιάσει και σπίτι σε ελληνικό νησί... Όχι δεν ακυρώνονται από την πλειονότητα, αλλά όπως έγιναν σούπα τα ρούχα της παραπάνω μάρκας που αναφέρετε (και δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω) ,ότι δε θα μπορούσατε να είστε στον ίδιο χώρο κλπ,έτσι έγιναν σούπα τα Burberry ,Prada κλπ ,είτε αυτό αρέσει είτε όχι ,είναι γεγονός. Μα δεν είπα ότι δεν μπορώ να είμαι στον ίδιο χώρο με αυτά επειδή είναι σούπα και τα φοράει όλος ο κόσμος. Απλά το είπα γιατί είναι μία μάρκα η οποία χωρίς να έχει να επιδείξει κάτι στον τομέα της μόδας κατέντησε να γίνει περιζήτητη και να την φοράνε πολλοί... Το εμπορικό στη μόδα σχεδόν πάντα οδηγεί σε άσχημη κατάληξη. Γι αυτό εξάλλου οι οίκοι (πχ Christian Lacroix κλπ) βγάζουν μοναδικά κομμάτια .Η ζήτηση έχει αυξηθεί από ανατολικές χώρες ,δεν είναι κακό να φοράνε όλοι οι άνθρωποι κοινές μάρκες, προς θεού ,για να μην παρεξηγηθώ έχω και γω πχ Prada ή Nike (άραγε η εμπορικότητα των δύο σε παπούτσια διαφέρει;) ). Χαίρομαι που δεν διαφωνείς. Πάντως η εμπορικότητα διαφέρει λόγω χρήσης (τα Nike χρησιμοποιούνται και για αθλητικές δραστηριότητες). Τώρα για τη μέκκα της μόδας αυτό είναι προσωπική άποψη.Στην Αμερική πλέον δίνονται όλες οι κατευθύνσεις ,ακόμα και οι Ευρωπαίοι μόδιστροι από εκεί εμπνέονται ,εκεί γίνεται η επανάσταση και όλες οι επιρροές. Οι Αμερικανοί στρέφονται ολοένα και περισσότερο στις ευρωπαϊκές μάρκες (και αυτό δεν είναι προσωπική άποψη). Αυτό που λες δεν έχει βάση. Ειδικά το κομμάτι για την έμπνευση, κορυφαίο. Από τι εμπνέονται δηλαδή; Από το έμφυτο στυλ των Αμερικάνων; Την τάση τους προς το καλό ντύσιμο ή το καλό γούστο; Τζίζας. :p Στην Ευρώπη απλώς γίνονται τα fashion shows .Άγνωστα brand names στο κοινό, ρούχα ποιότητας, πιο φτηνά , που επιλέγουν διάσημοι και μη. Οι γνωστοί οίκοι είναι πλέον στη δύση τους ,γι αυτό και οι περισσότεροι κάνουν πισωγυρίσματα. Οι διάσημοι επιλέγουν τις άγνωστες μάρκες για να το παίξουν και καλά ψαγμένοι. Οι περισσότεροι εξ άλλου, ντύνονται από στυλίστες, οπότε και πάλι οι επιλογές τους δεν μας λένε κάτι για το γούστο ή το προσωπικό στυλ τους. Το ότι ο τάδε διάσημος φοράει την δείνα μάρκα που δεν έχω ξανακούσει στη ζωή μου δε μου λέει απολύτως τίποτα πέραν του ότι μάλλον η μάρκα που φοράει έχει καλό γραφείο δημοσίων σχέσεων... Αντιθέτως εάν η μάρκα έχει να δείξει κάτι, έχει μία ιστορία πίσω της και μία πορεία στο χώρο της μόδας που να δείχνει το ποιόν της, αυτό μάλιστα, με κάνει να θέλω να αγοράσω κάτι. Πάρε για παράδειγμα την Brooks Brothers. Αμερικανιά κανονική, αλλά και η μάρκα που εισήγαγε τα button down πουκάμισα... Υ.Γ. Το τι επιλέγουν οι διάσημοι είναι σχετικό. Πόσο συχνά βλέπεις δημιουργίες αμερικανικών οίκων στα κόκκινα χαλιά; ;) Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
james55 Δημ. September 13, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2008 "Σοβαρέψου;" Υπάρχει και μια διαφορά ηλικίας ,όταν προστάζουμε . Δεν το είπα εγώ, δημοσιογράφοι αποκάλυψαν την γκάφα σε συνέντευξή του,αυτό έλειπε να το παραδεχότανε. Όλα τ'άλλα είναι προσωπικές σου απόψεις, μιλάς σαν να είναι universal accepted . Εσύ το χες διδάξει ότι πρέπει να συνοδεύεται "κατά την προσωπική μου άποψη" , ό,τι λέμε. Καλό είναι να μην αφορίζουμε ,όπως αυτό για τους διάσημους,με την ίδια λογική όποιοι φοράνε επώνυμα προσπαθούν να δείχνουν πλούσιοι ενώ δεν είναι , να βγάζουν συμπλέγματα κατωτερότητας και να είναι αποδεκτοί σε έναν κοινωνικό περίγυρο. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι πολλοί, ειδικά γυναίκες , βάζουν το "πρέπει" πάνω από το "θέλω" ."Πρέπει να είναι η τάδε μάρκα",άσχετα με το τι θα πάρω,λόγω έλλειψης γούστου και μιμητισμού.Ίσως μας ωθεί και η Ελληνική αγορά ή η Κυπριακή ,γιατί νομίζω εδώ μέσα γράφουν και Κύπριοι που δε μας δίνει περιθώρια επιλογών. Ίσως και οι προμετωπίδες ,who knows. Τις προάλλες πέρναγα έξω από το κατάστημα της Gucci στην Τσακάλωφ και μέσα ήταν τίγκα στα 20χρονα (ίσως και 18χρονα) κοριτσάκια που αγόραζαν τσάντες κλπ. Δε νομίζω να αγόραζαν επειδή μόνο τους άρεσαν οι τσάντες, ειδικά στα γυναικεία η ποικιλία και ο πλουραλισμός αφθονεί. Απλά δεν μπορούν να δουν παραπέρα , μόνο LV και Gucci για λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Μιλώντας για γυναίκες ,μία γυναίκα με φτιαγμένο μαλλί και καλοκαιρινό φόρεμα με budget κάτω από 500ευρω, "imo" ,υπερτερεί μιας άλλης που θα ντυθεί σαν κλασική Ελληνίδα που απλώς θα κρατάει μια τσάντα 2000 ευρώ. Χμμμ ,με το $ στο 1,60 (τώρα 1,42) δε νομίζω να είναι χαζοι να αγοράζουν ευρωπαϊκά ρούχα στην Αμερική ,καθώς και για άλλους πολλούς λόγους ,ειδικά όσοι δεν έχουν οικονομικά προβλήματα. Θα είχες δίκιο αν το μέτρο ήταν η Ελλάδα, όμως καλό είναι να βλέπουμε τι γίνεται παγκοσμίως και να μην έχουμε στο νου μας το μέσο Αμερικάνο που έχει το προφιλ ζώου όρθιου. Η αναφορά γίνεται σε όσους ξέρουν να ντύνονται.Άλλο το Τέξας και άλλο το L.A. ,άλλο ΝΥ ,άλλο Manhattan.Μην περιοριζόμαστε τι είναι η Αμερική από ταινίες b class. Στύλιστες έχουν και οι σκυλάδες , άμα "δεν το χεις" όποιος και να σε ντύσει... Πάντως εγώ Levi's δε θ'αγόραζα για την ιστορία τους και μόνο. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια , γι αυτό στην Ελλάδα μόνο ένα 5% ξέρει να ντύνεται, αν και έχουν γίνει βήματα προόδου. Αντιστρέφω την ερώτηση: Πόσο συχνά βλέπει κανείς τους διάσημους με gucci,prada κλπ εκτός κόκκινων χαλιών ; Εξάλλου στα κόκκινα χαλιά είναι προσωπικές παραγγελίες ό,τι φοράνε και τις περισσότερες φορές με "λευκή επιταγή" από τον καλλιτέχνη προς τον σχεδιαστή ως προς τι θα του ράψει. Οι κοινωνικές εκδηλώσεις στη ζωή ενός ανθρώπου είναι κάτω του 1% της ζωής του. Το θέμα είναι τι φοράει και εκτός αυτών. Ειδικά στους άντρες είτε είναι το κουστούμι 500Ευρω είτε 5000 ο μέσος άνθρωπος αδυνατεί να το καταλάβει. Επιμένω κατ'εμέ το επίκεντρο της μόδας είναι η Αμερική Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexasso Δημ. September 13, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2008 Σοβαρέψου. Αστικός μύθος, κυκλοφορούσε μέσω e-mail και κάποιοι έξυπνοι έφθασαν να το δώσουν μέχρι και σε εφημερίδες... Όταν ήρθε για τα εγκαίνια του καταστήματος στο Κολωνάκι το διέψευσε και είπε πως αντίθετα του αρέσει πολύ η Ελλάδα και σκέφτεται να πιάσει και σπίτι σε ελληνικό νησί... Μα δεν είπα ότι δεν μπορώ να είμαι στον ίδιο χώρο με αυτά επειδή είναι σούπα και τα φοράει όλος ο κόσμος. Απλά το είπα γιατί είναι μία μάρκα η οποία χωρίς να έχει να επιδείξει κάτι στον τομέα της μόδας κατέντησε να γίνει περιζήτητη και να την φοράνε πολλοί... Χαίρομαι που δεν διαφωνείς. Πάντως η εμπορικότητα διαφέρει λόγω χρήσης (τα Nike χρησιμοποιούνται και για αθλητικές δραστηριότητες). Οι Αμερικανοί στρέφονται ολοένα και περισσότερο στις ευρωπαϊκές μάρκες (και αυτό δεν είναι προσωπική άποψη). Αυτό που λες δεν έχει βάση. Ειδικά το κομμάτι για την έμπνευση, κορυφαίο. Από τι εμπνέονται δηλαδή; Από το έμφυτο στυλ των Αμερικάνων; Την τάση τους προς το καλό ντύσιμο ή το καλό γούστο; Τζίζας. :p Οι διάσημοι επιλέγουν τις άγνωστες μάρκες για να το παίξουν και καλά ψαγμένοι. Οι περισσότεροι εξ άλλου, ντύνονται από στυλίστες, οπότε και πάλι οι επιλογές τους δεν μας λένε κάτι για το γούστο ή το προσωπικό στυλ τους. Το ότι ο τάδε διάσημος φοράει την δείνα μάρκα που δεν έχω ξανακούσει στη ζωή μου δε μου λέει απολύτως τίποτα πέραν του ότι μάλλον η μάρκα που φοράει έχει καλό γραφείο δημοσίων σχέσεων... Αντιθέτως εάν η μάρκα έχει να δείξει κάτι, έχει μία ιστορία πίσω της και μία πορεία στο χώρο της μόδας που να δείχνει το ποιόν της, αυτό μάλιστα, με κάνει να θέλω να αγοράσω κάτι. Πάρε για παράδειγμα την Brooks Brothers. Αμερικανιά κανονική, αλλά και η μάρκα που εισήγαγε τα button down πουκάμισα... Υ.Γ. Το τι επιλέγουν οι διάσημοι είναι σχετικό. Πόσο συχνά βλέπεις δημιουργίες αμερικανικών οίκων στα κόκκινα χαλιά; ;) VeCo μην υποτιμας την Αμερικανικη μοδα , και δεν δειχνουν ολα τα κοκκινα χαλια που γινονται , οπως και πολλα exclusive party που γινονται ανα τον κοσμο , στο Παρισι που ημουν και βρεθηκα σε ενα τετοιο παρτυ σε πληροφορω οτι πανω απο τους μισους που ηταν και ευρωπαιοι φοραγαν ρουχα Αμερικανικων οικων.Σιγουρα οι Αμερικανοι δεν εχουν να δειξουν υψηλη ραπτικη αλλα σε casual ρουχα πανε καλα και ανεβαινουν.Και γω σκεφτομουν οπως εσυ πριν κανενα χρονο αλλα βλεποντας τα πραγματα απο μεσα ειδα την ανοδο που εχουν.;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexasso Δημ. September 13, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2008 "Σοβαρέψου;" Υπάρχει και μια διαφορά ηλικίας ,όταν προστάζουμε . Δεν το είπα εγώ, δημοσιογράφοι αποκάλυψαν την γκάφα σε συνέντευξή του,αυτό έλειπε να το παραδεχότανε. Όλα τ'άλλα είναι προσωπικές σου απόψεις, μιλάς σαν να είναι universal accepted . Εσύ το χες διδάξει ότι πρέπει να συνοδεύεται "κατά την προσωπική μου άποψη" , ό,τι λέμε. Καλό είναι να μην αφορίζουμε ,όπως αυτό για τους διάσημους,με την ίδια λογική όποιοι φοράνε επώνυμα προσπαθούν να δείχνουν πλούσιοι ενώ δεν είναι , να βγάζουν συμπλέγματα κατωτερότητας και να είναι αποδεκτοί σε έναν κοινωνικό περίγυρο. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι πολλοί, ειδικά γυναίκες , βάζουν το "πρέπει" πάνω από το "θέλω" ."Πρέπει να είναι η τάδε μάρκα",άσχετα με το τι θα πάρω,λόγω έλλειψης γούστου και μιμητισμού.Ίσως μας ωθεί και η Ελληνική αγορά ή η Κυπριακή ,γιατί νομίζω εδώ μέσα γράφουν και Κύπριοι που δε μας δίνει περιθώρια επιλογών. Ίσως και οι προμετωπίδες ,who knows. Τις προάλλες πέρναγα έξω από το κατάστημα της Gucci στην Τσακάλωφ και μέσα ήταν τίγκα στα 20χρονα (ίσως και 18χρονα) κοριτσάκια που αγόραζαν τσάντες κλπ. Δε νομίζω να αγόραζαν επειδή μόνο τους άρεσαν οι τσάντες, ειδικά στα γυναικεία η ποικιλία και ο πλουραλισμός αφθονεί. Απλά δεν μπορούν να δουν παραπέρα , μόνο LV και Gucci για λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Μιλώντας για γυναίκες ,μία γυναίκα με φτιαγμένο μαλλί και καλοκαιρινό φόρεμα με budget κάτω από 500ευρω, "imo" ,υπερτερεί μιας άλλης που θα ντυθεί σαν κλασική Ελληνίδα που απλώς θα κρατάει μια τσάντα 2000 ευρώ. Χμμμ ,με το $ στο 1,60 (τώρα 1,42) δε νομίζω να είναι χαζοι να αγοράζουν ευρωπαϊκά ρούχα στην Αμερική ,καθώς και για άλλους πολλούς λόγους ,ειδικά όσοι δεν έχουν οικονομικά προβλήματα. Θα είχες δίκιο αν το μέτρο ήταν η Ελλάδα, όμως καλό είναι να βλέπουμε τι γίνεται παγκοσμίως και να μην έχουμε στο νου μας το μέσο Αμερικάνο που έχει το προφιλ ζώου όρθιου. Η αναφορά γίνεται σε όσους ξέρουν να ντύνονται.Άλλο το Τέξας και άλλο το L.A. ,άλλο ΝΥ ,άλλο Manhattan.Μην περιοριζόμαστε τι είναι η Αμερική από ταινίες b class. Στύλιστες έχουν και οι σκυλάδες , άμα "δεν το χεις" όποιος και να σε ντύσει... Πάντως εγώ Levi's δε θ'αγόραζα για την ιστορία τους και μόνο. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια , γι αυτό στην Ελλάδα μόνο ένα 5% ξέρει να ντύνεται, αν και έχουν γίνει βήματα προόδου. Αντιστρέφω την ερώτηση: Πόσο συχνά βλέπει κανείς τους διάσημους με gucci,prada κλπ εκτός κόκκινων χαλιών ; Εξάλλου στα κόκκινα χαλιά είναι προσωπικές παραγγελίες ό,τι φοράνε και τις περισσότερες φορές με "λευκή επιταγή" από τον καλλιτέχνη προς τον σχεδιαστή ως προς τι θα του ράψει. Οι κοινωνικές εκδηλώσεις στη ζωή ενός ανθρώπου είναι κάτω του 1% της ζωής του. Το θέμα είναι τι φοράει και εκτός αυτών. Ειδικά στους άντρες είτε είναι το κουστούμι 500Ευρω είτε 5000 ο μέσος άνθρωπος αδυνατεί να το καταλάβει. Επιμένω κατ'εμέ το επίκεντρο της μόδας είναι η Αμερική Ωραιο το ποστ σου , επισης το σοβαρεψου δεν πιστευω να το εννοιυσε στην προστακτικη ο VeCo , δεν τον γνωριζω προσωπικα ουτε ειναι φιλος μου , αλλα σε σχεδον κανενα μυνημα του δεν εχει ''προσταξει'' κανεναν. Θα συμφωνησω στα περισσοτερα μαζι σου, οντως στο LA η μοδα εχει ανεβει τρομερα και δεν ειναι λιγες οι Ευρωπαικες εταιριες που εισαγουν ρουχα απο εκει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
C_Maidis Δημ. September 13, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2008 πάντως εγώ νομίζω ότι το γεγονός ότι αγοράζουμε "αμερικάνικα" ρούχα ακριβότερα από ότι πωλούνται στην χώρα τους timberland, gap, tommy κλπ μου κάνει εντύπωση. Τα hilfiger π.χ. είναι casual ρούχα που μου αρέσουν αρκετά (όχι ιδιαίτερα στυλάτα) αλλά είναι ακριβότερα από ότι στην αμερική το ίδιο ισχύει και άλλες αντίστοιχες μάρκες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SIRHC Δημ. September 13, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2008 Δεν το είπα εγώ, δημοσιογράφοι αποκάλυψαν την γκάφα σε συνέντευξή του,αυτό έλειπε να το παραδεχότανε. Δεν θα είχε βγεί και στο youtube ή κάπου, video από την εκπομπή της Oprah όπου υποτείθεται πως τα λέει όλα αυτά; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. September 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2008 "Σοβαρέψου;" Υπάρχει και μια διαφορά ηλικίας ,όταν προστάζουμε . Αυτό σε πείραξε; Το παίρνω πίσω. [...]Καλό είναι να μην αφορίζουμε ,όπως αυτό για τους διάσημους,με την ίδια λογική όποιοι φοράνε επώνυμα προσπαθούν να δείχνουν πλούσιοι ενώ δεν είναι , να βγάζουν συμπλέγματα κατωτερότητας και να είναι αποδεκτοί σε έναν κοινωνικό περίγυρο. Εμμένω στην άποψη μου. Αυτοί οι οποίοι φοράνε ακριβά ρούχα για τους λόγους που αναφέρεις, κακώς κάνουν και τα φοράνε. Τελεία. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι πολλοί, ειδικά γυναίκες , βάζουν το "πρέπει" πάνω από το "θέλω" ."Πρέπει να είναι η τάδε μάρκα",άσχετα με το τι θα πάρω,λόγω έλλειψης γούστου και μιμητισμού.Ίσως μας ωθεί και η Ελληνική αγορά ή η Κυπριακή ,γιατί νομίζω εδώ μέσα γράφουν και Κύπριοι που δε μας δίνει περιθώρια επιλογών. Ίσως και οι προμετωπίδες ,who knows. Σε αυτό δεν διαφωνώ. Καλώς ή κακώς, επειδή ο τάδε διάσημος κρατάει μία τάδε μάρκας τσάντα, τρέχουμε όλοι να πάρουμε. Το ίδιο δε γίνεται παντού; Επειδή ο τάδε διάσημος στην Αμερική φοράει την τάδε ψαγμένη μάρκα, ξαφνικά η μάρκα αυτή γίνεται hip και in και trendy και δεν ξέρω και γω τι και αρχίζουν να την φοράνε όλοι. Φαύλος κύλος. Τις προάλλες πέρναγα έξω από το κατάστημα της Gucci στην Τσακάλωφ και μέσα ήταν τίγκα στα 20χρονα (ίσως και 18χρονα) κοριτσάκια που αγόραζαν τσάντες κλπ. Δε νομίζω να αγόραζαν επειδή μόνο τους άρεσαν οι τσάντες, ειδικά στα γυναικεία η ποικιλία και ο πλουραλισμός αφθονεί. Απλά δεν μπορούν να δουν παραπέρα , μόνο LV και Gucci για λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Μιλώντας για γυναίκες ,μία γυναίκα με φτιαγμένο μαλλί και καλοκαιρινό φόρεμα με budget κάτω από 500ευρω, "imo" ,υπερτερεί μιας άλλης που θα ντυθεί σαν κλασική Ελληνίδα που απλώς θα κρατάει μια τσάντα 2000 ευρώ. Και εδώ συμφωνώ. Χμμμ ,με το $ στο 1,60 (τώρα 1,42) δε νομίζω να είναι χαζοι να αγοράζουν ευρωπαϊκά ρούχα στην Αμερική ,καθώς και για άλλους πολλούς λόγους ,ειδικά όσοι δεν έχουν οικονομικά προβλήματα. Θα είχες δίκιο αν το μέτρο ήταν η Ελλάδα, όμως καλό είναι να βλέπουμε τι γίνεται παγκοσμίως και να μην έχουμε στο νου μας το μέσο Αμερικάνο που έχει το προφιλ ζώου όρθιου. Η αναφορά γίνεται σε όσους ξέρουν να ντύνονται.Άλλο το Τέξας και άλλο το L.A. ,άλλο ΝΥ ,άλλο Manhattan.Μην περιοριζόμαστε τι είναι η Αμερική από ταινίες b class. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι οι Αμερικανοί γενικά διαθέτουν στυλ ή καλό γούστο. Ο μέσος όρος του στυλ και του καλού γούστου των ΗΠΑ σε σύγκριση με αυτόν της Ευρώπης είναι σίγουρα σημαντικά μικρότερος. Όπως ακριβώς η έλλειψη καλού γούστου των πλείστων Ελλήνων δεν επηρεάζει το στυλ της Ευρώπης, έτσι και το καλό γούστο του αγαπημένου σου LA ή της Νέας Υόρκης δεν ανεβάζει το γενικό επίπεδο της Αμερικής. Μην περιοριζόμαστε για το τι ειναι η Αμερική από το Gossip Girl ή το Sex and the City... Στύλιστες έχουν και οι σκυλάδες , άμα "δεν το χεις" όποιος και να σε ντύσει... Πάντως εγώ Levi's δε θ'αγόραζα για την ιστορία τους και μόνο. Ούτε εγώ, αλλά γιατί δεν μου αρέσει η φόρμα τους. Εσύ γιατί όχι; Δεν είναι αρκετά hip/in/trendy/ψαγμένη/«ψαγμένη» μάρκα; Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια , γι αυτό στην Ελλάδα μόνο ένα 5% ξέρει να ντύνεται, αν και έχουν γίνει βήματα προόδου. Αντιστρέφω την ερώτηση: Πόσο συχνά βλέπει κανείς τους διάσημους με gucci,prada κλπ εκτός κόκκινων χαλιών; Αρκετά συχνά. Εξάλλου στα κόκκινα χαλιά είναι προσωπικές παραγγελίες ό,τι φοράνε και τις περισσότερες φορές με "λευκή επιταγή" από τον καλλιτέχνη προς τον σχεδιαστή ως προς τι θα του ράψει. Για την ακρίβεια, οι σχεδιαστές αποστέλλουν φορέματα στους ηθοποιούς και εκείνοι επιλέγουν (ή οι στυλίστες τους), τι θα φορέσουν. Λίγοι έχουν το προνόμιο της «λευκής επιταγής» που αναφέρεις. Φαντάσου να έπρεπε ο κάθε οίκος μόδας να ράβει ότι περνούσε από το μυαλό του κάθε σταρ/«σταρ»... Οι κοινωνικές εκδηλώσεις στη ζωή ενός ανθρώπου είναι κάτω του 1% της ζωής του. Το θέμα είναι τι φοράει και εκτός αυτών. Ειδικά στους άντρες είτε είναι το κουστούμι 500Ευρω είτε 5000 ο μέσος άνθρωπος αδυνατεί να το καταλάβει. Για τους ηθοποιούς είναι κάτι περισσότερο από το βασικό μέρος της ζωής τους. Αναφορικά με το κοστούμι, το καταλαβαίνει εκείνος που το φοράει. Εκτός κι αν φοράμε τα ρούχα για να τα βλέπουν οι άλλοι... Επιμένω κατ'εμέ το επίκεντρο της μόδας είναι η Αμερική Δικαίωμα σου. VeCo μην υποτιμας την Αμερικανικη μοδα , και δεν δειχνουν ολα τα κοκκινα χαλια που γινονται , οπως και πολλα exclusive party που γινονται ανα τον κοσμο , στο Παρισι που ημουν και βρεθηκα σε ενα τετοιο παρτυ σε πληροφορω οτι πανω απο τους μισους που ηταν και ευρωπαιοι φοραγαν ρουχα Αμερικανικων οικων.Σιγουρα οι Αμερικανοι δεν εχουν να δειξουν υψηλη ραπτικη αλλα σε casual ρουχα πανε καλα και ανεβαινουν.Και γω σκεφτομουν οπως εσυ πριν κανενα χρονο αλλα βλεποντας τα πραγματα απο μεσα ειδα την ανοδο που εχουν.;) Δεν υποτίμησα την αμερικανική μόδα, αλλά ούτε και την υπερτίμησα. Οι Αμερικανοί δεν έχουν σχεδόν ούτε έναν οίκο υψηλής ραπτικής. Το αν βγάζουν μοδάτα ρούχα αυτό μου είναι αδιάφορο, η μόδα είναι εφήμερη. Το στυλ και το καλό γούστο όμως, που απουσιάζουν από την πλειονότητα των Αμερικανών, είναι διαχρονικά. Υ.Γ. Η φετινή εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη χαρακτηρίστηκε ως αποτυχία. Αυτό είναι το επίκεντρο της μόδας παγκοσμίως; Υ.Γ.2 Ο μοναδικός αμερικανός που πραγματικά ξεχωρίζει για το καλό του γούστο, ο Tom Ford, ράβει τα κοστούμια του στα εργοστάσια της Zegna. Υ.Γ.3 Επειδή πολύ το κουράζουμε, τι είναι μόδα; Γιατί είναι προφανές πως έχουμε πολύ διαφορετική αίσθηση περί του τι είναι μόδα... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
james55 Δημ. September 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2008 Χεχε ,δε σημαίνει πως οι απόψεις μου ταυτίζονται αυστηρά με τι φοράω . Ίσα ίσα που τα περισσότερα ρούχα που έχω είναι Ιταλικά ,ενώ τα Αμερικάνικα ,για διάφορους λόγους, αποτελούν μικρό ποσοστό.Αυτό όμως δε με αποτρέπει να παραδεχτώ ,έχοντας γνώση εκ των έσω, τι συμβαίνει στο παγκόσμιο σκηνικό. Κακώς βγάζεις αυτά τα συμπεράσματα περι ψαγμένων ρούχων, δε θυμάμαι να είπα πουθενά ότι φοράω αυστηρά ψαγμένα ρούχα ,απορώ γιατί με ρωτάς ειρωνικά στην ερώτηση για τα Levi's.Ό,τι πιστεύω δε σημαίνει ότι το φοράω αναγκαστικά και πάνω μου.Τώρα που έγραψα για αγαπημένο LA δε θυμάμαι ,ίσα ίσα , δε θα μπορούσα να ζήσω ούτε μια μέρα εκεί, λογω νέφους κλπ. Δε με ξέρεις και βιάστηκες να βγάλεις συμπεράσματα από εδώ μέσα, αλλά σε συγχωρώ λόγω της ηλικίας σου. 1) Δε φοράω Levi's ,για τον ίδιο λόγω που δε φοράς De Puta Madre ,το ανέφερες παραπάνω. 2) Περί κουστουμιών μίλησα για τα κόκκινα χαλιά ,για τους διάσημους. Τι και αν κάνει 5.000 ή 20.000; Και δεν τα φοράνε για τους εαυτούς τους οι συγκεκριμένοι... 3) Εννοείται ότι εικόνα της Αμερικής δεν είναι μόνο αυτές οι πόλεις,πως να μπορούσαν. Γιατί στην Ευρώπη το Παρίσι και το Μιλάνο αποτελούν μέτρο; Για να μην περιοριστώ μόνο σε Ιταλία ή Γαλλία...Όποιος έχει πάει νότια Ιταλία θα καταλάβει τι εννοώ. Μόνο Μιλάνο-Φλωρεντία είναι εξαίρεση.Για να μη μιλήσω για το χάος των γαλλικών προαστίων, εκτός Παρισιού...λες και είσαι σε άλλη χώρα, η μέρα με τη νύχτα,αλλά αυτό είναι το θέμα μας; 4) Πες μου ότι εσύ τυχαία ανακάλυψες τα Prada , Tod's και οποιαδήποτε μάρκα ..., δεν την είδες να τη φοράνε και σου ήρθε η επιφοίτηση μια μέρα και λες : "Tα Burberry είναι ωραία ρούχα, θα αγοράσω". 5) Το γούστο είναι κάτι σχετικό. Άραγε οι μεγάλοι οίκοι πόσες φορές έχουν βγάλει ακραία ρούχα στις πασαρέλες που δε φοριούνται σχεδόν πουθενά; 6) Το θέμα είναι τα ρούχα της πασαρέλας που έχουν 3 ή 4 (5) μηδενικά στο τέλος και τα αγοράζει το 1 τοις 1000 ή το casual ντύσιμο που προτείνουν; Γιατί μπορεί ο Valentino να ήταν και να είναι ο μέγας μόδιστρος ,αλλά ποτέ δε θα έλεγες ένα jean του ή ένα φούτερ ότι είναι της μόδας .Τι είναι μοδα;;;Ακόμα δεν έχω ακούσει να λένε "μοδάτο αυτό το zegna ή το τάδε Burberry" ,γιατί ανήκουν στα κλασικά ρούχα. Είτε πριν 5 χρόνια είτε σήμερα είχε αγοράσει κάτι από οίκους παρόμοιους σε casual είτε σήμερα,δεν έχει αλλάξει τπτ θεαματικά,στερούνται έμπνευσης στο casual ντύσιμο (και σιγά την υψηλή ραπτική που πάνε και τα ράβουνε σε ανατολικές χώρες αρκετοί).Καλύτερα να πάρεις από stock τέτοιες μάρκες παρά καινούργια .Σιγά τα κοψίματα που έχουν τα zegna...Αν εξαιρέσεις τα σακάκια/κοστούμια των 1500+ ευρω ,που είναι τέλεια , ποια η μόδα τους στο casual του 2008 και σε τι διαφέρουν από το 2003/2004; Ούτε λες τα Prada America's cup μοδάτα ,που βγαίνουν εδώ και 4 χρόνια. Δικαίωμα σου να αγοράζεις μάρκες που έχουν ιστορία ,αλλά η ιστορία από μόνη της δεν αποτελεί κριτήριο ,μόνο σιγουριά και έλλειψη ρίσκου (δεν είναι κακό). Προσωπικά δε μ'ενδιαφέρει η μάρκα να γράφει since 1800 ή 1900 είμαι οπαδός του καινούργιου ,του επαναστατικού και της έμπνευσης και όχι τόσο του κλασικού ,απορώ ,κανονικά εγώ έπρεπε (λόγω ηλικίας) να έχω τις απόψεις σου. Καλώς ή κακώς το μέλλον φτιάχνεται στην Αμερική ,σε όλους του τομείς ,ακόμα και σε αυτόν της μόδας και δεν αναφέρομαι σε Calvin Klein ή Tommy Hilfiger. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexasso Δημ. September 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2008 Δεν υποτίμησα την αμερικανική μόδα, αλλά ούτε και την υπερτίμησα. Οι Αμερικανοί δεν έχουν σχεδόν ούτε έναν οίκο υψηλής ραπτικής. Το αν βγάζουν μοδάτα ρούχα αυτό μου είναι αδιάφορο, η μόδα είναι εφήμερη. Το στυλ και το καλό γούστο όμως, που απουσιάζουν από την πλειονότητα των Αμερικανών, είναι διαχρονικά. Υ.Γ. Η φετινή εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη χαρακτηρίστηκε ως αποτυχία. Αυτό είναι το επίκεντρο της μόδας παγκοσμίως; Υ.Γ.2 Ο μοναδικός αμερικανός που πραγματικά ξεχωρίζει για το καλό του γούστο, ο Tom Ford, ράβει τα κοστούμια του στα εργοστάσια της Zegna. Υ.Γ.3 Επειδή πολύ το κουράζουμε, τι είναι μόδα; Γιατί είναι προφανές πως έχουμε πολύ διαφορετική αίσθηση περί του τι είναι μόδα... Αν διαβασεις καλα το ποστ επειδη πιστευω τσαντιστηκες λιγο με τον προηγουμενο θα δεις οτι δεν διαφερουν οι αποψεις μας. Δεν ειπα οτι την υποτιμησες αλλα σε αυτο που θεωρει ο κοσμος της μοδας ''μοδα'' σου μιλαω με σιγουρια οι αμερικανοι ειναι σε πολυ καλο δρομο,σιγουρα εχουν πολυ να διανυσουν αλλα απο παλαιοτερα εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα.ΣΟΥ ΕΙΠΑ και σου ξαναλεω οτι οι αμερικανοι οντως δεν εχουν οικους υψηλης ραπτικης , αλλα τωρα ποια ελαχιστοι απο αυτους συμβαδιζουν οι δημιουργουν μοδα ή μαλλον ΝΕΑ μοδα.Οντως οι αμερικανοι δεν εχουν γουστο αλλα δεν μπορεις να φανταστεις τι ποσοστο εμπορευματων εξαγονται απο εκει για ευρωπη , και για να εξαγονται παει να πει οτι πωλουνται , κανεις δεν εισαγει για να αποκτηση στοκ, δεν ειναι νερο ουτε ξηρα τροφη.Οντως η μοδα ειναι εφημερη και σε μενα αρεσουν τα κλασσικα και τα must have κομματια καποιον οικων ( σε αυτο ταιριαζουμε πιστευω , απ οτι εχω διαβασει απο τα ποστ σου) αλλα οπως σιγουρα θα καταλαβεις μια ΚΑΡΑκλασσικη καμπαρντινα burberys πρεπει ολοι πιστευω να εχουν , οπως και ενα κοστουμι απο την ακριβη σειρα του Armani , ενα λινο σακακι Zegna κτλ δεν ειναι μοδα ειναι κλασσικα κομματια που ναι μεν ειναι παντα στην μοδα αλλα δεν ειναι ακριβως μοδα!! Το εχουμε διαφορετικη αποψη ο καθενας του τι ειναι μοδα δεν ειναι κακο φτανει οταν συζηταμε να καταλαβαινουμε τι εννοει ο αλλος. Φιλικα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manos the greek Δημ. September 16, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2008 Για να αλλάξουμε λίγο κλίμα, μόλις παράγγειλα αυτό: http://www.mainlinemenswear.co.uk/product.php?xProd=8240&xSec=153 και αυτό http://www.mainlinemenswear.co.uk/product.php?xProd=9158&xSec=272 Σας αρέσουν; Παράθεση Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι... Wind Όσα παίρνει ο άνεμος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts