KostasV Δημοσιεύτηκε September 25, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 25, 2003 ειναι Fast??? Συμφερει?? Θα ανακτησει τα χαμενα πρωτεια η Forthnet μεσω του DSL??? Ti lete? :) _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DON Δημ. October 1, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2003 Έχει βάλει κανείς?..Είμαι μεταξύ αυτής και της Τελλάς για συνδεση 384. Ας μας πει κάποιος τις εμπειρίες του. Να σημειώσω ότι η γραμμή είναι στο κέντρο της Αθήνας (Πανεπιστημίου), αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό! :worry: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. October 1, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2003 Η έννοια περιοχή, σκέτη........δεν παίζει ρόλο. Σε ποιο τηλεφ. κέντρο "πέφτεις"...αυτό παίζει ρόλο. Κι από κει και πέρα, θα ξέρεις ή θα ψάχνεις να μάθεις ;) αν παρουσιάζονται ή όχι προβλήματα και σε άλλους χρήστες του ίδιου DSLAM. Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DON Δημ. October 1, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον supernet Η έννοια περιοχή, σκέτη........δεν παίζει ρόλο. Σε ποιο τηλεφ. κέντρο "πέφτεις"...αυτό παίζει ρόλο. Κι από κει και πέρα, θα ξέρεις ή θα ψάχνεις να μάθεις ;) αν παρουσιάζονται ή όχι προβλήματα και σε άλλους χρήστες του ίδιου DSLAM. Και πώς μπορώ να το μάθω αυτό?...! :worry: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sallax Δημ. October 1, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2003 H 384/128 που έχω εδώ και 3 γεμάτους μήνες, πάει μια χαρά μέχρι στιγμής... Είμαι συνεχώς στο ντισί++ κι ενίοτε στο καζαά και πάει μια χαρά, δεν πιάνει τελικές βέβαια σ'αυτά τα προγκζ αλλά αυτό είναι λογικό. Αν όμως πάω να κατεβάσω κάτι απ'τον ΙΕ τότε πιάνει 36-38κ. Και φυσικά η Φορθ δεν παίζεται από σαπόρτ οπότε δε βλέπω λόγο να την αλλάξω... :cool: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thman Δημ. October 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2003 παιδια πρωτη μερα με 384 κbps forthnet. Σταθερα 40-47 k/sec κατεβασμα. Επιτελους http://img64.photobucket.com/albums/v195/oikono79/acropolis/07230045.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DON Δημ. October 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον thman παιδια πρωτη μερα με 384 κbps forthnet. Σταθερα 40-47 k/sec κατεβασμα. Επιτελους Περιοχή? :worry: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thman Δημ. October 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2003 Ναουσα. ημαθια http://img64.photobucket.com/albums/v195/oikono79/acropolis/07230045.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geovol Δημ. October 9, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 9, 2003 παιδια σε ποιο τηλ ζηταμε ντεμο για τη φορθνετ? και για ποσο καιρο ειναι αυτο το ντεμο? εγω εχω hol και δεν ειμαι ευχαριστημενοσ!!με το ζορι πιανει τα 26 σε συνδεση 384 !στο κεντρο του βολου! http://www.austrian-boys.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sallax Δημ. October 9, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 9, 2003 800-11-38888 ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. October 9, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 9, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον geovol και για ποσο καιρο ειναι αυτο το ντεμο? 2 μέρες λένε. Αλλά συνήθως το αφήνουν και λίγο παραπάνω. :) Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DON Δημ. October 24, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2003 Πρώτο ποστ με Forthnet 384! Σταθερά 45-47!! :D :D Περιοχή: Κέντρο Αθήνας! :D :D Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. October 24, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον DON Πρώτο ποστ με Forthnet 384! Σταθερά 45-47!! :D :D Περιοχή: Κέντρο Αθήνας! :D :D Καλορίζικο κατ'αρχάς. :) Demo ή κανονική σύνδεση? Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DON Δημ. October 24, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2003 Ευχαριστώ πολύ! Κανονική είναι και όχι demo! :) Συνεχίζει σταθερά πάνω από 45....!! Επίσης να σημειώσω πως η όλη συμπεριφορά και εξυπηρέτηση των ανθρώπων της FORTHNET ήταν με μία λέξη Α-Ψ-Ο-Γ-Η! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Trivil Δημ. October 24, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2003 δεν θελω να γινω ενοχλητικος αλλα θα μπορουσατε να μου πειτε ποσα πληρωσατε ΣΥΝΟΛΙΚΑ μεχρι την στιγμη που μπικατε για πρωτη φορα internet με adsl;;; και ποσα θα πληρωνετε ΚΑΘΕ μηνα για να συνεχισετε να εχετε adsl;;; (για forthnet) ευχαριστω και sorry αν σας ειναι κουραστικο, απλα θελω να βαλω και γω αλλα δεν ξερω ουτε στο περιπου ποσα θα τους 'σκασω' τελικα για να εχω adsl. Rules are made to be broken... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DON Δημ. November 3, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2003 Σήμερα το μεσημέρι η forthnet ήταν down για μισή ώρα περίπου... :mad: Ελπίζω να μην ξανασυμβεί.... :whistle: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Oracle Δημ. February 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2004 Παιδιά έχω μια σημαντική ερώτηση! Πρόσφατα έβαλα ADSL 256/128 από τη FORTHnet. Αυτό που παρατήρησα σήμερα ήταν ότι όταν κάνεις uploading και downloading ταυτόχρονα το bandwidth συμπεριφέρεται σαν είναι συνολικά 256!! Και όχι ανεξάρτητα και ασύγχρονα 256 downstream και 128 upstream!! Με την TELLAS στα 384/128 ήμουν μια χαρά... 42Kb/sec κατέβαζα, 14Kb/sec ανέβασα ταυτόχρονα. Τι παίζεται με την FORTHnet; Γι' αυτό το δίνουν 20,9€/μήνα; Με τέτοιες κρυφές ρυθμισούλες; Γνωρίζει κανείς κάτι; Το έχει παρατηρήσει κανείς; :tease: ..oh dear! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. February 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Oracle ( 3 Φεβ. 2004 , 22:47) Τι παίζεται με την FORTHnet; Γι' αυτό το δίνουν 20,9€/μήνα; Με τέτοιες κρυφές ρυθμισούλες; Γνωρίζει κανείς κάτι; Το έχει παρατηρήσει κανείς; Mε 384/128 Forthnet δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Και δεν πέρνεις να ρωτήσεις τι παίζει με την 256? (Και πες μας, νεώτερα). :) Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Αρχιμήδης Δημ. February 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Oracle ( 3 Φεβ. 2004 , 22:47) Παιδιά έχω μια σημαντική ερώτηση! Πρόσφατα έβαλα ADSL 256/128 από τη FORTHnet. Αυτό που παρατήρησα σήμερα ήταν ότι όταν κάνεις uploading και downloading ταυτόχρονα το bandwidth συμπεριφέρεται σαν είναι συνολικά 256!! Και όχι ανεξάρτητα και ασύγχρονα 256 downstream και 128 upstream!! Με την TELLAS στα 384/128 ήμουν μια χαρά... 42Kb/sec κατέβαζα, 14Kb/sec ανέβασα ταυτόχρονα. Τι παίζεται με την FORTHnet; Γι' αυτό το δίνουν 20,9€/μήνα; Με τέτοιες κρυφές ρυθμισούλες; Γνωρίζει κανείς κάτι; Το έχει παρατηρήσει κανείς; Είναι αδυναμία του πρωτοκόλου TCP στις ασύμμετρες συνδέσεις. Για κάθε "χρήσιμο" πακέτο δεδομένων που λαμβάνεις στη μία κατεύθυνση πρέπει να σταλεί ένα μικρό πακέτο ελέγχου στην ανάποδη κατεύθυνση το οποίο να επιβεβαιώνει την ορθή λήψη των δεδομένων. Όταν η ανάποδη κατεύθυνση είναι σε συμφόρηση, τότε τα πακέτα ελέγχου μεταδίδονται με δυσκολία στην ανάποδη κατεύθυνση και αυτό ρίχνει την ταχύτητα στην κανονική κατεύθυνση μέχρι που εξισώνονται οι δύο ταχύτητες. Στο προκειμένο παράδειγμα, επειδή το uplink σου το εξαντλείς στα 128kbps, αναγκαστικά πέφτει στην ίδια ταχύτητα και το downlink. Ακόμα και αν είχες 384/128 ή 512/128 και με οποιοδήποτε provider, πάλι 128 στο downlink θα έβλεπες. Είμαστε όλοι εδώ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Oracle Δημ. February 4, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2004 Αυτό που λες μου ακούγεται πολύ λογικό. Αλλά είναι δυνατόν τα NAK και ACK να επηρεάζονται τόσο πολύ όταν "ανεβάζω" με το κανάλι των 128; Στην Tellas δεν υπήρχε τέτοιο φαινόμενο. 'Η τουλάχιστον δεν ήταν αισθητό... Επί αρκετή ώρα ήταν καρφωμένο στα 42KB/sec down - 14ΚΒ/sec. (Για την ακρίβεια από και προς τους servers του Streamload.Com) :tease: ..oh dear! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Αρχιμήδης Δημ. February 4, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Oracle ( 4 Φεβ. 2004 , 16:08) Αυτό που λες μου ακούγεται πολύ λογικό. Αλλά είναι δυνατόν τα NAK και ACK να επηρεάζονται τόσο πολύ όταν "ανεβάζω" με το κανάλι των 128; Ω, ναι. Όποιος έχει δουλέψει με το δορυφορικό Internet είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιεί proxy servers, διότι εξ αιτίας της μεγάλης ασυμετρίας, το uplink μπορεί να γεμίσει με τα ACK/NACK πριν προλάβει να εξαντληθεί το downlink! :!: Στην Tellas δεν υπήρχε τέτοιο φαινόμενο. 'Η τουλάχιστον δεν ήταν αισθητό... Επί αρκετή ώρα ήταν καρφωμένο στα 42KB/sec down - 14ΚΒ/sec. (Για την ακρίβεια από και προς τους servers του Streamload.Com) Είσαι σίγουρος πως με Tellas είχες το ίδιο ακριβώς φορτίο στη γραμμή όπως τώρα; Παίζει μεγάλο ρόλο με το πόσο κοντά ή μακρυά (roundtrip time) είναι αυτοί από τους όποιους κατεβάζεις και ανεβάζεις. Πιθανόν μικροδιαφορές στα δίκτυα να επηρεάζουν κάπως την απόδοση (π.χ. κάθε δίκτυο να έχει αλλού το δικό του κόφτη), όμως αν εξαντλήσεις το uplink, το downlink δεν το σώζει τίποτα... Είμαστε όλοι εδώ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thaner Δημ. February 18, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Αρχιμήδης ( 4 Φεβ. 2004 , 00:36) Είναι αδυναμία του πρωτοκόλου TCP στις ασύμμετρες συνδέσεις. Για κάθε "χρήσιμο" πακέτο δεδομένων που λαμβάνεις στη μία κατεύθυνση πρέπει να σταλεί ένα μικρό πακέτο ελέγχου στην ανάποδη κατεύθυνση το οποίο να επιβεβαιώνει την ορθή λήψη των δεδομένων. Όταν η ανάποδη κατεύθυνση είναι σε συμφόρηση, τότε τα πακέτα ελέγχου μεταδίδονται με δυσκολία στην ανάποδη κατεύθυνση και αυτό ρίχνει την ταχύτητα στην κανονική κατεύθυνση μέχρι που εξισώνονται οι δύο ταχύτητες. Στο προκειμένο παράδειγμα, επειδή το uplink σου το εξαντλείς στα 128kbps, αναγκαστικά πέφτει στην ίδια ταχύτητα και το downlink. Ακόμα και αν είχες 384/128 ή 512/128 και με οποιοδήποτε provider, πάλι 128 στο downlink θα έβλεπες. katse, an katalaba kala mas les oti ta paketa ehoun to idio megethos me ta dedomena kai oti den mporei na yparxei assymetrh syndesi... den eimaste kala... Dulce et decorum est pro sciencia mori. ---------------------------------------------- milan - kountera : 1 - 0 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Αρχιμήδης Δημ. February 18, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος thaner (19 Φεβ. 2004 , 01:13) katse, an katalaba kala mas les oti ta paketa ehoun to idio megethos me ta dedomena kai oti den mporei na yparxei assymetrh syndesi... den eimaste kala... Τα ACK/NACK του TCP δεν έχουν το ίδιο μέγεθος με τα κανονικά πακέτα δεδομένων, είναι πολύ μικρότερα, εν τούτοις όμως η συμφόρησή τους στην ανάποδη κατεύθυνση λειτουργεί πρόβλημα στην κανονική τους ροή στην κανονική κατεύθυνση. Άλλα πρωτόκολλα πέραν του TCP, δεν είναι απαραίτητο να έχουν αυτό το πρόβλημα. Όσο δεν εξαντλείς το uplink, το downlink μπορεί να δουλεύει στο μέγιστο, π.χ. αν σε σύνδεση 384/128kbps ανεβάζεις μόνο με 10KB/sec, δεν θα σε περιορίζει το TCP στο να κατεβάζεις με 384kbps. Δυστυχώς, το πρωτόκολλο TCP σχεδιάστηκε όταν οι συνδέσεις ήταν συμμετρικές. Οι ασύμμετρες συνδέσεις τύπου ADSL και Cable Internet είναι σχετικά νέο "φρούτο", οπότε είναι αναμενόμενο αυτή η περίπτωση να μην είχε αντιμετωπιστεί. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι δορυφορικοί providers σε εξαναγκάζουν να χρησιμοποιείς proxies. Είμαστε όλοι εδώ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
guru Δημ. February 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2004 Εγώ πάντως που έχω Tellas 384/128 (DSLAM Siemens), για να έχω 40 KB/s download, αναγκαστικά περιορίζω το upload στα 8 KB/s [σύνολο 48 KB/s = (384 kbit/s) / (8 bit/byte)]. Αν αφεθεί το upload έστω και λιιιιίγο παραπάνω οι ταχύτητες στο download πέφτουν δραματικά (γύρω στα 25 KB/s)... http://briefcase.pathfinder.gr/download/guru7/36824/444282/0/logo_mini.jpg ● Γιάννης Πετρίδης (Δευτέρα – Παρασκευή, 16:00–17:00, ΝΕΤ 105,8, 17:10–18:10+ Τρίτο Πρόγραμμα) ● Πάνος Χρυσοστόμου (Δευτέρα – Πέμπτη, 21:00–22:00, Δεύτερο Πρόγραμμα) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karateo Δημ. February 19, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trivil (24 Οκτ. 2003 , 12:41) δεν θελω να γινω ενοχλητικος αλλα θα μπορουσατε να μου πειτε ποσα πληρωσατε ΣΥΝΟΛΙΚΑ μεχρι την στιγμη που μπικατε για πρωτη φορα internet με adsl;;; και ποσα θα πληρωνετε ΚΑΘΕ μηνα για να συνεχισετε να εχετε adsl;;; (για forthnet) ευχαριστω και sorry αν σας ειναι κουραστικο, απλα θελω να βαλω και γω αλλα δεν ξερω ουτε στο περιπου ποσα θα τους 'σκασω' τελικα για να εχω adsl. re pedia apantiste autounou :blink: giati me endiaferi k emena para poli!!! exo mperdeuti...olo 30arares akouo apo edo+apo eki... :wacko: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts