Jump to content

προγραμμα για επεξεργασια video?

georgekap1
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλησπερα! θα ηθελα να μου προτεινετε ενα προγραμμα για επεξεργασια video

και αν ειναι δυνατον ειδικο (δεν γνωριζω αν υπαρχει γιαυτο και σας ρωταω) καλυτερευση του βιντεο που τραβαει το νοκια 6600. υπαρχει μηπως κατι που να ανεβαζει και να φτιαχνει την αναλυση?

ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ!! :)

Το βίντεο δεν μπορεί να βελτιωθεί (ή τουλάχιστον δε μπορεί ουσιαστικά - ίσως μπορέσεις να αφαιρέσεις κάποια MPEG artefacts). Την ανάλυση (frame size καλύτερα) μπορείς να την αυξήσεις, χωρίς όμως βελτίωση στην ποιότητα (μάλλον χειρότερο θα το κάνεις).

Για αυτο που λαμβανει το 6600 μεσω του προγραμματος video που εχει η για το philips camcoder pro! δεν περιμενω παντως κατι φοβερο!!...

Επομένως μιλάμε για h.263 video σε MP4 container... Εγώ χρησιμοποιώ το ffdshow μαζί με έναν freeware parser, τα φορτώνο στο graphedit, τα μετατρέπω σε avi και μετά το επεξεργάζομαι με το VirtualDub. Δύσκολο όπως καταλαβαίνεις. Αν όμως το χρειάζεσαι πραγματικά, να στο εξηγήσω πιο αναλυτικά.

θα με βοηθουσες παραπολυ αν μου εξηγησεις!...θελω να φτιαξω εστω και λιγο τα video που εχω τραβηξει!......που μπορω ομως να βρω τα προγραματα?

ΟΚ, ας το πω λοιπόν αναλυτικότερα.

Χρειάζεσαι:

Αφού τα κατεβάσεις και τα εγκαταστήσεις όλα, ανοίγεις το GraphEdit. Επιλέγεις Render Media File και διαλέγεις το 3gp αρχείο. Λογικά θα φτιάξει μόνο του σχηματικά τη διαδικασία ανοίγματος του αρχείου και πατώντας το Play θα παίξει. Εσύ θα κρατήσεις στο γράφημα τα 3 πρώτα κουτάκια. Μετά θα προσθέσεις τα ffdshow video encoder, MPEG Layer 3, AVI-mux και File Writer. Θα τα ενώσεις με γραμμές και θα ρυθμίσεις τον encoder να γράφει σε HuffYUV. Πατώντας το Play θα λάβεις στην έξοδο ένα AVI αρχείο με τον ήχο σε MP3 και την εικόνα σε HuffYUV. Το φορτώνεις στο VirtualDub και από εκεί και πέρα το κάνεις ότι θες, υπάρχουν ένα σωρό οδηγοί στο δίκτυο.

Υ.Γ.: Σου προτείνω να κρατήσεις τον ffdshow ως default decoder και να ορίσεις να παίζει αυτός όλους τους τύπους βίντεο.

Ευχαριστω για την βοηθεια eLeKtriK EyE! ηδη παιδευομαι γιατι μολις τα κατεβασα.... μολις εχω νεοτερα θα σου πω... :)