Jump to content

Six Feet Under (ΗΒΟ)

mplip
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μωρε σωστά καρασωστά, αλλά επειδή μου την έχουν πει για παρόμοιο λόγο είπα να σε προειδοποιήσω... Ξια σου, που λέει και μια φίλη μου κρητηκιά!!

εδώ μιλάμε για σοβαρές σειρές...και οχι για το τι εκανε η σαμάνθα με καποιον γκομενο ΛΟΛ ...ουφ το πα και ευχαριστήθηκα..έχω νεύρα σήμερα :)

thanks που συμφωνείς :)

• 5 months later...
  • Απαντήσεις 148
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εχοντας κάνει πολλές προσπάθειες να τη νοικιάσω πριν πολύ καιρο και μην έχοντας αποτέλεσμα γιατί ήταν πάντα νοικιασμένο, παράτησα τις προσπάθειες και έτσι τη ξέχασα για λίγο καιρό.

Αλλά...

πριν κάτι μήνες το ξεκίνησα χάρη σε ένα φίλο συμφορουμίτη και τελείωσα όλη τη σειρά μεσα σε 10 μέρες lol

εχω να πώ οτι είναι ΤΡΟ ΜΕ ΡΗ ! Πραγματικά η σειρά που τη θεωρώ ανώτερη απο κάθε άλλη σειρά στο είδος της. Είναι κινηματογραφική, είναι καυστική, είναι ρεαλιστική, είναι ωμή, είναι σουρεαλιστική, είναι "πικάντικη", είναι πολιτικοποιημένη, είναι 1002 πράγματα και πάνω απο όλα είναι πλέον απο τις σειρές που θα θυμάμαι και θα βλέπω ξανά και ξανά (όπως και στο FRIENDS τέτοιο κόλλημα)

Επίσης... έχει το καλύτερο φινάλε που έχω δει σε σειρά και... σοβαρά μιλαω, τα τελευταία 10 λεπτά του φινάλε παίζει να τα έχω δει πάνω απο 50 φορές...

Πάντως σίγουρα ο λόγος που ήταν τόσο καλή και τόσο "ωμή" σε πολλά θέματα είναι ότι παιζόταν στο HBO...

edit: περιττό να πώ ότι μετά απο κάθε επισόδειο έπεφτα σχεδόν σε κατάθληψη και μετά το φινάλε εκανα δύο μέρες να συνέλθω ε? Δε πειράζει, μεγάλωσα και ωρίμασα συναισθηματικά :lol:

Εχοντας κάνει πολλές προσπάθειες να τη νοικιάσω πριν πολύ καιρο και μην έχοντας αποτέλεσμα γιατί ήταν πάντα νοικιασμένο, παράτησα τις προσπάθειες και έτσι τη ξέχασα για λίγο καιρό.

Αλλά...

πριν κάτι μήνες το ξεκίνησα χάρη σε ένα φίλο συμφορουμίτη και τελείωσα όλη τη σειρά μεσα σε 10 μέρες lol

εχω να πώ οτι είναι ΤΡΟ ΜΕ ΡΗ ! Πραγματικά η σειρά που τη θεωρώ ανώτερη απο κάθε άλλη σειρά στο είδος της. Είναι κινηματογραφική, είναι καυστική, είναι ρεαλιστική, είναι ωμή, είναι σουρεαλιστική, είναι "πικάντικη", είναι πολιτικοποιημένη, είναι 1002 πράγματα και πάνω απο όλα είναι πλέον απο τις σειρές που θα θυμάμαι και θα βλέπω ξανά και ξανά (όπως και στο FRIENDS τέτοιο κόλλημα)

Επίσης... έχει το καλύτερο φινάλε που έχω δει σε σειρά και... σοβαρά μιλαω, τα τελευταία 10 λεπτά του φινάλε παίζει να τα έχω δει πάνω απο 50 φορές...

Πάντως σίγουρα ο λόγος που ήταν τόσο καλή και τόσο "ωμή" σε πολλά θέματα είναι ότι παιζόταν στο HBO...

edit: περιττό να πώ ότι μετά απο κάθε επισόδειο έπεφτα σχεδόν σε κατάθληψη και μετά το φινάλε εκανα δύο μέρες να συνέλθω ε? Δε πειράζει, μεγάλωσα και ωρίμασα συναισθηματικά :lol:

χαίρομαι που τη θεωρείς τρομερή σειρά! 1ο επεισόδιο 4ου κύκλου....ο Nate κλαίει αφού θάβει την γυναίκα του κάτω απο το δέντρο..συγκλονιστική στιγμή...

να ρωτήσω κάτι..τα είδες όλα με ελληνικούς υπότιτλους?

Μια από τις αγαπημένες μου σειρές και σίγουρα από τις καλύτερες σειρές του HBO (μετά το Carnivale -αν και καμιά σχέση το θέμα τους).

Όλοι οι ηθοποιοί είναι αποκάλυψη. (δεν ήξερα κανένα τους πριν -απο το βασικό cast, εκτός απο την ηθοποιοί που μοιάζει με την Juliette Binoche και έπαιζε στο Amy). Έχει έξυπνο χιούμορ, πολύ καλή σκηνοθεσία, ακραίες και παρανοϊκές καταστάσεις δοσμένες με απλότητα σαν να μπορούν να συμβουν στον οποιοδήποτε. Και ωραία διαλεγμένο soundtrack.

Κάπου στην 4η season βαρέθηκα είναι η αλήθεια. Και κάποιες καταστάσεις άρχισαν να ανακυκλώνονται και να τραβιούνται απο τα μαλλιά. Ειδικα το story με την Claire μερικές φορές σερνόταν απελπιστικά. Σίγουρα όμως αξίζει να τη δείς μέχρι τέλους όλη τη σειρά. Η τελευταία season δίνει ρέστα. (στα συν και το πάρα πολύ καλό promo trailer της 5ης season, αν μπορεσετε να το βρείτε).

+ Η σειρά αυτή ήταν η αιτία που είδα το καταπληκτικό φετινο Dexter (κατα τύχη είχα δει ένα preview ψάχνωντας για το cast στη wikipedia).

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango

• 1 month later...

καλε

αυτη η Μπρεντα, δεν ειναι ιδια , μα ιδια με τη Δομνα Κουντουρη?

Απαπαππαα, καθε φορα που τις βλεπω σκιαζομαι. Διδυμες

:X

Τη Δομνα Κουντούρη;

Εμένα μου θυμίζει πάντα τη Juliette Binoche

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango

Τη Δομνα Κουντούρη;

+1 ! :happy:

Εμένα αν και στις πρώτες σεζόν του SFU δε μου άρεσε καθόλου η Brenda (ή η Claire), στην τελευταία σεζόν μου άρεσαν και οι δύο...

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Τη Δομνα Κουντούρη;

οχι ρε παιδιά! η Brenda είναι θεά. η ζουλιέτ γέρασε! ποια ειναι η δομνα κουντουρη? οκκκκκκκκκκ βρήκα φότος της στο νετ! οχι οχι οχι οχι δεν μοιάζει! μοιάζει ελάχιστα!

αλλά μην προσβάλετε την Brenda! Η Brenda είναι το κυνικο μου μωρό! και κυνικά μωρα στην ελλάδα δεν έχουμε! (άντε λιγο την Άσπα ΛΟΛ)

Εγω λεω να κρατηθω και να μην παρω μερος στο debate...αυτο που θελω να ρωτησω εγω ειναι εαν καποιος απο εσας εχει αγορασει το complete series boxset ...θελω να μαθω εαν μεσα στο κουτι,το artwork των boxsets ειναι ιδιαμε αυτα των seasons που κυκλοφορησαν ξεχωριστα ή ειναι σαν αλλες σειρές που εχουν διαφορετικα κουτια απο τα προηγουμενα τους sets(π.χ buffy,angel) ...περιμενω με αγωνια(?) μιαν απαντηση...

I 'm not scared,I'm not scared,I'm not scared...

Please Wesley...why,can't i stay...? :cry:

ANGEL(5.15)

A Hole In The World

Εγω λεω να κρατηθω και να μην παρω μερος στο debate...αυτο που θελω να ρωτησω εγω ειναι εαν καποιος απο εσας εχει αγορασει το complete series boxset ...θελω να μαθω εαν μεσα στο κουτι,το artwork των boxsets ειναι ιδιαμε αυτα των seasons που κυκλοφορησαν ξεχωριστα ή ειναι σαν αλλες σειρές που εχουν διαφορετικα κουτια απο τα προηγουμενα τους sets(π.χ buffy,angel) ...περιμενω με αγωνια(?) μιαν απαντηση...

Το boxset το αγόρασα εγώ. δεν εχει ελληνικούς υπότιτλους εννοείται. επίσης, το artwork ειναι το ίδιο στις 2-3 πρώτες season μετά στις άλλες είναι λίγο διαφορετικό.

Το οτι δεν εχει ελληνικους υποτιτλους το ξερω...αλλα τα boxes της καθε season εχουν το εξωτερικο ¨σκληρο¨ χαρτινο κουτι και μεσα εχει το case με τα δισκακια,ή εχει μονο το case με τα δισκακια,χωρις το εξωτερικο???

:worry:

ANGEL(5.15)

A Hole In The World

Το οτι δεν εχει ελληνικους υποτιτλους το ξερω...αλλα τα boxes της καθε season εχουν το εξωτερικο ¨σκληρο¨ χαρτινο κουτι και μεσα εχει το case με τα δισκακια,ή εχει μονο το case με τα δισκακια,χωρις το εξωτερικο???

:worry:

θα σου βγάλω φότος και θα τις ανεβάσω...

koita kai dw

http://www.amazon.com/gp/product/customer-images/B000HEVZBW/sr=8-1/qid=1176930942/ref=cm_ciu_pdp_images_0/103-2627931-1931843?ie=UTF8&s=dvd&index=0&qid=1176930942&sr=8-1#gallery

αυτο το εχω δει,εγω αναφερομαι στο region 2 boxset...thanks,anyway...

ANGEL(5.15)

A Hole In The World

αυτο το εχω δει,εγω αναφερομαι στο region 2 boxset...thanks,anyway...

all regions είναι to boxset που σου έστειλα. αλλά και το άλλο boxset που υπάρχει στο amazon.co.uk έιναι το ίδιο με διαφορετικό εξωτερικό κουτί. κάποια στιγμή μόλις βρώ χρόνο θα σου βγάλω και φότος να ηρεμήσεις. :-)

• 1 month later...

το Complete series boxset με το γρασίδι από πάνω το αγόρασα από Amazon.de στην πιο φτηνή τιμή που υπάρχει τώρα στην αγορά και μαλιστα έχει και ελληνικούς υπότιτλους :)

http://www.amazon.de/Feet-Under-Superbox-Staffeln-einer/dp/B000JGWCHY/ref=pd_bbs_sr_1/303-5743895-6738666?ie=UTF8&s=dvd&qid=1179661333&sr=8-1

Region 2

το Complete series boxset με το γρασίδι από πάνω το αγόρασα από Amazon.de στην πιο φτηνή τιμή που υπάρχει τώρα στην αγορά και μαλιστα έχει και ελληνικούς υπότιτλους :)

http://www.amazon.de/Feet-Under-Superbox-Staffeln-einer/dp/B000JGWCHY/ref=pd_bbs_sr_1/303-5743895-6738666?ie=UTF8&s=dvd&qid=1179661333&sr=8-1

Region 2

αλήθεια? αυτό το boxset έχει ελληνικούς?!?!? γκαααααααααα! και γω το είχα πάρει 150 ευρώ όταν είχε πρωτοβγεί...και χωρίς ελληνικούς.

http://img254.imageshack.us/img254/213/52493413uk5.th.jpg

http://img525.imageshack.us/img525/4897/76341692nm2.th.jpg

http://img501.imageshack.us/img501/3641/43656819db8.th.jpg

http://img525.imageshack.us/img525/776/p1010092js1.th.jpg

Καταλάθος το ανακάλυψα και εγώ γιατί στην Amazon λέει μόνο για Αγγλικούς και Γερμανικούς υπότιτλους

Φανταστικό και σε πολύ καλή τιμή.

Θα το πάρω στο τέλος του μήνα (να πληρωθώ πρώτα διότι το ταμείον είναι μείον :p)

Αλήθεια, ισχύει ότι είχε βγει ένα συλλεκτικό boxset που ήταν σε σχήμα φέρετρου;

EDIT: και ακόμα μια ερώτηση. Το In Memoriam που έχεις στην τελευταία photo είναι booklet? Και αυτό στα γερμανικά;

Ναι είναι booklet στα Γερμανικά σε αντίθεση με τα άλλα που είναι στα Αγγλικά και σε βιβλίο

το μόνο άλλο set που βγήκε απόσο γνωρίζω είναι αυτο:

http://dvd.ciao.co.uk/Six_Feet_Under_The_Complete_Seasons_1_To_5_Box_Set__6409205

Μόλις είδα και το τελευταίο επεισόδιο, κάτι που απέφευγα πολύ καιρό τώρα.

Ένα έχω να πω:

Είναι απλά το πιο γεμάτο, συγκλονιστικό, καλογραμμένο, έξυπνο, άρτια σκηνοθετημένο και συναισθηματικό φινάλε που έχω δει σε ολόκληρη τη ζωή μου...

That's it...

• 1 month later...

Ίσως η καλύτερη δραματική σειρά αυτής της δεκαετίας.

63 επεισόδια ψυχανάλυσης,φιλοσοφίας και δυνατών συναισθημάτων, κάθε λογής.

Αληθινό διαμάντι.

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Δεν περίμενα ποτέ να το πω αυτό, αλλά έχει απόλυτο δίκιο ο σχιστομάτης.

Όποιος δεν έχει δει αυτή τη σειρά, απλά δεν ξέρει τι χάνει.

Το Six Feet Under θα συμφωνήσω πως είναι μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών (μέσα στο Top 5 για μένα) και η καλύτερη της HBO (μαζί με τους Sopranos). Δεν είναι σίγουρα όμως για όλους. Είναι αρκετά εώς πολύ νοσηρή, οριακά μηδενιστική, συχνά καταθλιπτική, με πολλά υπαρξιακά και φιλοσοφικά ερωτήματα, και επίσης με αρκετές και σκληρές σκηνές θανάτου, σεξ, ναρκωτικών, κλπ.

Δύο ενστάσεις είχα μόνο: πρώτον ότι οι ήρωες ενίοτε ξέφευγαν (κατά πολύ μερικές φορές) εκτός χαρακτήρα, για να εξυπηρετήσουν υποθέτω την υπόθεση ενός επεισοδίου ή μίας πλοκής, και δεύτερον ότι κάποιες φορές ήταν πολύ 'μαυρίλα' και το χιούμορ που χρησιμοποιούσαν ως αντίβαρο δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένο.

Παρόλαυτά είναι σαφώς ένα δείγμα του ότι στο Χόλυγουντ το έξυπνο και καλό σενάριο πάει πλέον στην τηλεόραση και όχι στον κινηματογράφο, και ότι το μέσο μπορεί να φτάσει άλλα επίπεδα αν υπάρχει ταλέντο και θέληση.

Το φινάλε είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα που έχω δει ποτέ μου σε σειρά, ταινία, οτιδήποτε. Και παραδόξως αρκετά αισιόδοξο με βασικό μήνυμα πως ό,τι κι αν συμβεί η ζωή πάντα συνεχίζεται και δεν πρέπει να 'κολλάμε' στις αναμνήσεις. Γιατί όπως και ψιθυρίζει ο (νεκρός) Nate στην αδερφή του στην τελευταία ατάκα της σειράς: "You can't take a picture of this. It's already gone".