Jump to content

Jiayu S3

sam28
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πάντως υποψιάζομαι πως οτιδήποτε είναι αυτό που έχει "κολλήσει" το τηλέφωνό σας, θα πρέπει μάλλον να προέρχεται από κάποια εφαρμογή (μπορεί και περισσότερες) που τυχαίνει να χρησιμοποιείτε όλοι.

Αν ήταν κάτι μέσα στη ROM, θα είχε πρόβλημα όλος ο κόσμος.

Η μόνη από τις ενσωματωμένες εφαρμογές που παρουσίαζε μια ανάλογη συμπεριφορά φαίνεται να ήταν ο launcher, ο οποίος πάντως απ' όσο είχα δει (πριν τον "παγώσω" και βάλω έναν της επιλογής μου) φαινόταν να πετάει κάπου κάπου κάποιες άκακες (αλλά ενοχλητικές!) διαφημίσεις.

Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να περάσετε καινούρια ROM, να απαλλαγείτε από το πρόβλημα και μετά, εγκαθιστώντας κάποια από τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συνήθως, να ξανακολλήσετε ό,τι είναι αυτό που έχετε και τώρα... :(

Ας μη σας ανησυχώ πρόωρα όμως - ένα βήμα τη φορά και βλέπουμε!

φιλε εχω την εκδοση 3gb εχω κανει και factory reset και το προβλημα συνεχιζεται. συμφωνω οτι καποια εφαρογη μου το κανει αυτο αλλα ειναι καποια που υπαρχει μεσα στη ρομ οποτε δεν ξερω πως γινεται να διαγραφει και τι συνεπειες θα εχει αυτο

----- προσθήκη μηνύματος 97 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

φιλε εγω που εχω το ιδιο προβλημε πως το διωρθωνω?

----- προσθήκη μηνύματος 96 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

φιλε μου μιας και ελυσες το προβλημα χαρη στη βοηθεια του karajim μπορεις να μας πεις και μας που εχουμε το ιδιο θεμα πως τα καταφερατε?

Τι πρόβλημα έχεις φίλε dinosaure να το λύσουμε

Τι πρόβλημα έχεις φίλε dinosaure να το λύσουμε

φιλε μου αν δεν σου κανει κοπο πανε στη σελιδα 272 και διαβασε το δευτερο μυνημα, εκει αναφερω το προβλημα, το οποιο ειναι πανω κατω το ιδιο με αυτο που γραφουν 3-4 αλλα ατομα επισης εδω μεσα

----- προσθήκη μηνύματος 63 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πάντως υποψιάζομαι πως οτιδήποτε είναι αυτό που έχει "κολλήσει" το τηλέφωνό σας, θα πρέπει μάλλον να προέρχεται από κάποια εφαρμογή (μπορεί και περισσότερες) που τυχαίνει να χρησιμοποιείτε όλοι.

Αν ήταν κάτι μέσα στη ROM, θα είχε πρόβλημα όλος ο κόσμος.

Η μόνη από τις ενσωματωμένες εφαρμογές που παρουσίαζε μια ανάλογη συμπεριφορά φαίνεται να ήταν ο launcher, ο οποίος πάντως απ' όσο είχα δει (πριν τον "παγώσω" και βάλω έναν της επιλογής μου) φαινόταν να πετάει κάπου κάπου κάποιες άκακες (αλλά ενοχλητικές!) διαφημίσεις.

Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να περάσετε καινούρια ROM, να απαλλαγείτε από το πρόβλημα και μετά, εγκαθιστώντας κάποια από τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συνήθως, να ξανακολλήσετε ό,τι είναι αυτό που έχετε και τώρα... :(

Ας μη σας ανησυχώ πρόωρα όμως - ένα βήμα τη φορά και βλέπουμε!

φιλε δεν λεω οτι εχεις αδικο απλα αν ειναι οπως τα λες τα πραγματα μετα το hard reset που εκανα στο κινητο μου δεν θα επρεπε να ειχε λυθει το προβλημα? αφου συνεχιζεται αυτο δεν δειχνει οτι το προβλημα ειναι στη ρομ?

φιλε εχω την εκδοση 3gb εχω κανει και factory reset και το προβλημα συνεχιζεται. συμφωνω οτι καποια εφαρογη μου το κανει αυτο αλλα ειναι καποια που υπαρχει μεσα στη ρομ οποτε δεν ξερω πως γινεται να διαγραφει και τι συνεπειες θα εχει αυτο

----- προσθήκη μηνύματος 97 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

φιλε εγω που εχω το ιδιο προβλημε πως το διωρθωνω?

----- προσθήκη μηνύματος 96 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

φιλε μου μιας και ελυσες το προβλημα χαρη στη βοηθεια του karajim μπορεις να μας πεις και μας που εχουμε το ιδιο θεμα πως τα καταφερατε?

Παιδιά αναβαθμιστητδ σε 5.1 οι 4.4 έχουν κενα ασφαλείας. Είναι εύκολο οποίος θέλει τον βοηθαω να πάει σε 5.1

Παιδιά αναβαθμιστητδ σε 5.1 οι 4.4 έχουν κενα ασφαλείας. Είναι εύκολο οποίος θέλει τον βοηθαω να πάει σε 5.1

σιγουρα θα διωρθωσει το προβλημα?

νομιζα πως τα 4.4 ειναι τα καλυτερα για το συγκεκριμενο κινητο

σιγουρα θα διωρθωσει το προβλημα?

νομιζα πως τα 4.4 ειναι τα καλυτερα για το συγκεκριμενο κινητο

Φιλε εγω την γερμανική rc5 δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα από εκεί και πέρα εσύ αποφασίζεις. Η διαδικασία είναι απλούστατη και αρκετά γρήγορη αν δεν έχεις να κρατήσεις κάποιο backup

Φιλε εγω την γερμανική rc5 δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα από εκεί και πέρα εσύ αποφασίζεις. Η διαδικασία είναι απλούστατη και αρκετά γρήγορη αν δεν έχεις να κρατήσεις κάποιο backup

καταλαβα. ωραια αυριο η μεθαυριο θα αποφασισω αν χρειαστω βοηθεια να σου στειλω μνμ να μου πεις πως γινεται?

καταλαβα. ωραια αυριο η μεθαυριο θα αποφασισω αν χρειαστω βοηθεια να σου στειλω μνμ να μου πεις πως γινεται?

Ότι θέλεις εδώ είμαστε να βοηθήσουμε. Για αυτό είναι τα forum ;-)

Mετά το factory reset δεν είμαι root ... δεν ξέρω γιατί??? ενεργοποιώ το superuser στο security αλλα τίποτα.. υπάρχει οδηγός για αναβάθμιση σε 5.1??

JIAYU S3 Advanced

LG Optimus G E975

Samsung GT-I9000 Galaxy S

"ΓΙΩΡΓΟΣ"

Mετά το factory reset δεν είμαι root ... δεν ξέρω γιατί??? ενεργοποιώ το superuser στο security αλλα τίποτα.. υπάρχει οδηγός για αναβάθμιση σε 5.1??

Κατεβαζεις το superuser.zip και το περνας μέσο recovery

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ειχα μέχρι χθες την rc5 αλλά διαπιστωσα οτι σε απομακρυσμενα σημεία με φτωχο 4g σήμα μετα απο λιγη χρήση πηγαινε σταδιακά σε 3g και μετά edge αν έβαζα το airplane mode έκανε τον κύκλο απο την αρχη 4g-3g-edge. Εχω 2 sim και στις 2 υποδοχές το ίδιο πράμα. Ετσι εβαλα πάλι την s3s 4.4 την τελευταία official. Και εκει θα παραμείνω μέχρι να βρεθεί κάτι stable.

Aπο που θα το κατεβάσω??

----- προσθήκη μηνύματος 117 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Κατεβαζεις το superuser.zip και το περνας μέσο recovery

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ειχα μέχρι χθες την rc5 αλλά διαπιστωσα οτι σε απομακρυσμενα σημεία με φτωχο 4g σήμα μετα απο λιγη χρήση πηγαινε σταδιακά σε 3g και μετά edge αν έβαζα το airplane mode έκανε τον κύκλο απο την αρχη 4g-3g-edge. Εχω 2 sim και στις 2 υποδοχές το ίδιο πράμα. Ετσι εβαλα πάλι την s3s 4.4 την τελευταία official. Και εκει θα παραμείνω μέχρι να βρεθεί κάτι stable.

Από που μπορώ να το κατεβάσω??

Βρήκα στο xda αλλα δεν κατάφερα κάτι.... βγαζει σφάλμα στην εγκατάσταση

Edited by georgevti1

JIAYU S3 Advanced

LG Optimus G E975

Samsung GT-I9000 Galaxy S

"ΓΙΩΡΓΟΣ"

κούμπωσε το κινητό σε υπολογιστή (προφανώς είχε drivers τα πάντα όλα) και με τη μία πέρασε τη ρομ με flashtools. αν και λίγο τον παιδεψε το κινητό έτσι όπως το είχα καταντήσει (στο να το δει το λαπτοπ) μόλις το είδε σε 2 λεπτά ήταν σαν καινούριο.

Και πάλι ένα μεγάλο Ε Υ Χ Α Ρ Σ Τ Ω karajim:D

Παίδες μια γρήγορη ερώτηση;

από XTREME 1.3 σε RC4 ποια επιλογή θέλει στο SP Flash tool "Firmware Update" ή "Download only"?

Και με τις δυο επιλογές δεν θα εχεις θέμα.Εγώ προσωπικά είχα χρησιμοποιήσει τοτε την download only.

καλησπέρα,

έχω περάσει την RC2 με flashtools...

πως πάω στην RC4 ή 5 όταν έρθει ???

πάλι με flashtools ή απλά recovery ???

αν πάω με flashtools , ξαναπερνάω όλες τις εφαρμογές πάλι ???

ευχαριστώ.

Παίδες μια γρήγορη ερώτηση;

από XTREME 1.3 σε RC4 ποια επιλογή θέλει στο SP Flash tool "Firmware Update" ή "Download only"?

Εγώ φλάσαρα από recovery. ΌΧι ότι καλύτερο (αλλά δε διαπίστωσα κανενα πρόβλημα και πηγα και RC5...)

Σημαίνει ότι μάλλον... κάποιος καλός άνθρωπος στην Jiayu αποφάσισε να κάνει κάτι γι' αυτό (γιατί η συμπεριφορά που περιγράφω είναι γενικότερα του Android 5 και όχι συγκεκριμένου κατασκευαστή) και να απαλλάξει τον κόσμο από αυτήν την... όχληση - και μπράβο του βεβαίως!

Να προσθέσω μόνο ότι από την RC4 η ρύθμιση για το root έχει -περιέργως- μετακινηθεί από τη συνήθη θέση της στις ρυθμίσεις ασφαλείας και έχει... κρυφτεί στα Developer options(!) - οπότε δεν τη βρίσκει κανείς με τη μία (ούτε καν με τις δύο...)

Φίλε μήπως μπορεις να κατευθύνεις που ειναι αυτή η επιλογή για root???

Παιδιά, επειδή φίλος έφαγε το ίδιο πακέτο με το γνωστό χεράκι, μου πάσαρε το κινητό να του περάσω νέα rom άλλα έχασα την μπάλα...διάβασα τους οδηγούς αλλά δεν ξέρω απο ποιά rom να ξεκινήσω, ποια updates να βάλω κτλπ.

Παιδιά, επειδή φίλος έφαγε το ίδιο πακέτο με το γνωστό χεράκι, μου πάσαρε το κινητό να του περάσω νέα rom άλλα έχασα την μπάλα...διάβασα τους οδηγούς αλλά δεν ξέρω απο ποιά rom να ξεκινήσω, ποια updates να βάλω κτλπ.

http://www.needrom.com/download/jiayu-s3-rc4-released-jan-2016-sp-flasch/

Οι επιλογές με Flash via Recovery πως γίνεται να ενεργοποιηθούν;

Πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω ή να ακολουθήσω τον οδηγό με spflash;

Βαλε την RC4 να ξεμπερδευεις μια και καλη...

Jiayu G3 (a lot of time ago)...

Jiayu S3 (for spare)

Ulefone T1

Elephone S8

Xiaomi Redmi Note 8!!!

Το κινητό αγοράστηκε πριν μερικούς μήνες για τον κουνιάδο μου, ο οποίος όντας τελείως άσχετος το έχει ακόμη με την 4.4, χωρίς να έχει ίσως εγκαταστήσει καν εφαρμογές πέρα από κάποιες βασικές που του είχα βάλει εγώ. Με πήρε χτες να μου πει ότι το κινητό λαγκάρει τρελά, πολλές φορές δεν ξεκινάει καν κλπ (θα τον ρωτήσω αν εμφανίζει και το χεράκι πάνω δεξιά). Δεν υπάρχει custom recovery εγκατεστημένο. Η διαδικασία όλη πρέπει να γίνει μέσω sp flash tool (ή όπως λέγεται σε κάθε περίπτωση); Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με Mediatek, οπότε δεν έχω ιδέα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά έχω γενικά ιδέα από flashαρισμα κλπ. Επίσης drivers για το κινητό από που κατεβάζω; Και τελευταίο, πιστεύετε ότι μέσω του teamviewer μπορώ να κάνω δουλειά; Γιατί είναι σε άλλη πόλη, οπότε δεν υπάρχει η δυνατότητα να το πάρω στα χέρια μου. Ευχαριστώ!
Κινητό: Xiaomi Redmi Note 4

Ξεκίνησα το flashάρισμα αλλά βγάζει BROM ERROR : S_FT_DA_NO_RESPONSE(4001)

Στην αρχή μόλις συνδέσω το κινητό λέει DA 100% download με κόκκινη μπάρα και μετά βγάζει αυτό το σφάλμα.

Φίλε μήπως μπορεις να κατευθύνεις που ειναι αυτή η επιλογή για root???

Κάτω κάτω στις ρυθμίσεις συστήματος, έχει τα Developer options ("Επιλογές για προγραμματιστές" ή κάπως έτσι στα Ελληνικά). Αν δεν τα βλέπεις, πήγαινε στις πληροφορίες συστήματος, βρες το Build number κάτω κάτω και πάτα επανειλημμένα επάνω του, μέχρι να σου πει κάτι του στυλ "you are now a developer". Θα έχει εμφανίσει και τη σχετική επιλογή στις ρυθμίσεις.

Σχετικά ψηλά στα developer options (στο τέλος της πρώτης κατηγορίας επιλογών, έτσι όπως τις έχει γκρουπαρισμένες σε υποκατηγορίες), θα βρεις και το root access.

Αυτό που λέει ένας στα σχόλια ότι δεν τραβάει φωτογραφίες σε 16:9 ισχύει;

Όντως οι RC4/5 τραβάνε μόνο σε 4:3. Δεν το θεωρώ πάντως απώλεια - άλλωστε η 4:3 και η 16:9 έχουν πρακτικά την ίδια οριζόντια ανάλυση (τη μέγιστη του αισθητήρα!) και για να στην κάνει 16:9 κόβει μόνο του ένα κομμάτι πάνω και κάτω. Οπότε αν το θέλεις πραγματικά, μπορείς να κάνεις και μόνος σου crop την 4:3 π.χ. στο pc (ή με οποιοδήποτε app επεξεργασίας φωτογραφίας και στο κινητό) και να την... μετατρέψεις σε 16:9, όχι χειρότερη απ' ό,τι θα τραβούσε κατευθείαν το κινητό...

[...] Δεν υπάρχει custom recovery εγκατεστημένο. Η διαδικασία όλη πρέπει να γίνει μέσω sp flash tool (ή όπως λέγεται σε κάθε περίπτωση); Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με Mediatek, οπότε δεν έχω ιδέα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά έχω γενικά ιδέα από flashαρισμα κλπ. Επίσης drivers για το κινητό από που κατεβάζω; Και τελευταίο, πιστεύετε ότι μέσω του teamviewer μπορώ να κάνω δουλειά; Γιατί είναι σε άλλη πόλη, οπότε δεν υπάρχει η δυνατότητα να το πάρω στα χέρια μου. Ευχαριστώ!

Πρέπει να φλασάρεις πρώτα custom recovery χρησιμποιώντας SP Flashtools - και μετά προφανώς μπορείς να περνάς ROM (ή άλλα πακέτα) είτε με το custom recovery είτε με το SPFt (παρεμπιπτόντως, ROMs όπως οι RCn έχουν -ευτυχώς- και ενσωματωμένο TWRP, οπότε δε χρειάζεται να ξανασχοληθείς...)

Θα βρεις... φρέσκο TWRP στο needrom.

Drivers κάνουν οποιοιδήποτε για Mediatek (εγώ ακόμα παίζω με αυτούς που είχα εγκατεστημένους από την εποχή των παλιών, καλών ΜΤ6589). Λογικά θα κάνουν οποιοιδήποτε από τα links που θα βρεις στους διάφορους οδηγούς εδώ γύρω.

Με το teamviewer προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει, αλλά έχω δει αρκετούς να λένε εδώ και σε άλλα topics ότι έχουν... κάνει δουλειά σε ανάλογες περιπτώσεις!