__0__ Δημοσιεύτηκε November 10, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 10, 2004 τι γνωμη εχεται για τους APPLE?Aξιζουν τα χρηματα τους η ειναι πολυ ακριβοι γι αυτα που προσφερουν? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. November 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2004 Μπα, PC και πάλι PC. Για να πάρεις Mac πρέπει να είσαι κολλημένος μαζί τους, και προφανώς εσύ δεν είσαι :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. November 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2004 Ή να βρίσκεσαι σε άλλη χώρα που έχουν κάποιο σοβαρό κομμάτι της αγοράς. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
__0__ Δημ. November 10, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2004 μου αρεσουν πολυ σαν design και εχουν ομορφο λειτουργικο.αληθεια γιατι ειναι τοσο πισω στον τομεα των γραφικων?το θεωρω απαραδεκτο να δινεις 3000ε για εναν mac και να τον παιρνεις με μια καρτα γραφικων entry level? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Candlemass Δημ. November 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος __0__ (10 Νοέ. 2004 , 14:48) μου αρεσουν πολυ σαν design και εχουν ομορφο λειτουργικο.αληθεια γιατι ειναι τοσο πισω στον τομεα των γραφικων?το θεωρω απαραδεκτο να δινεις 3000ε για εναν mac και να τον παιρνεις με μια καρτα γραφικων entry level? :blink: :blink: einai pisw ston tomea twn grafikwn??? oi macintosh xrhsimopoiountan gia epe3ergasia eikonas, video kai hxou apo otan ta PC den h3eran ti paei na pei multimedia... Παράθεση HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nastis Δημ. November 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2004 Αν και δεν είμαι (/ήμουν ποτέ) mac user νομίζω τουναντίον τα γραφικά των mac είναι που φημίζονται. Αμα θα βρείς πουθενά mac στην Ελλάδα θα τους βρείς σε σχεδιαστές, designers, DTP, κάτι ψαγμένα applications για επεξεργασία μουσικής κτλ. Εάν δεν είσαι κάποιος εξειδικεύμενος user, μη πάς μόνο για το στογγυλεμένο look των οθονών τους :-) . Αν σου αρέσει το όμορφο λειτουργικό καλύτερα να ρίξεις μια ματιά και στις άπειρες διανομές linux fully-customizable desktops, με άπειρα άπειρα look&feels για front-end. Σίγουρα μπορείς να βρείς απειρες απόψεις για το θέμα στο νετ.... π.χ. http://www.kirupaforum.com/forums/archive/index.php/t-46551.html Φιλικά V. Παράθεση Opinions are like assholes.... everybody has one! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
__0__ Δημ. November 10, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2004 παιδια οταν λεω οτι ειναι πισω στα γραφικα εννοω οτι δεν εχει καλες καρτες.μπητε στην σελλιδα της APPLE και δειτε για παραδειγμα την καρτα γραφικων που εχει ο powermac (fx 5200) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shodanjr_gr Δημ. November 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2004 Ίσως γιατί πληρώνεις άλλα πράμματα όπως διπλούς 64μπιτους επεξεργαστές κλπ. Παράθεση http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
onefluffycloud Δημ. November 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2004 padws na simeiwsw oti den exeis tin dinatotita na programmatiseis stous apple as far as i know Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chtrox Δημ. November 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2004 Στα καινούρια mac που έχουν πυρήνα UNIX μπορείς να προγραμματίσεις κανονικά, ανοίγοντας κονσόλα (shell). Και τα 3000 ευρώ που λέτε είναι υπερβολικά. Γιατί δεν ψάχνετε λίγο την αγορά ρε παιδιά; Παίρνεις macintosh πολύ γρήγορο με 850 ευρώ (eMAC) και μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να παίζεις παιχνίδια και να βρίσκεις εύκολα "σπασ*ένα" προγράμματα. Για όλα τα υπόλοιπα είναι σαφώς καλύτερα από Pc. Παράθεση Όμιλος πινγκ-πονγκ Χαλκίδας: http://www.ping-pong.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. November 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2004 Διάβασε και αυτό . Έχει ενδιαφέρουσες απόψεις. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
__0__ Δημ. November 11, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2004 πραγματικα ενδιαφερων johner Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. November 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2004 Xmm na synxwresete ta greeklish mou, Dyskolo topic etheses file mou alloi tha poun PC alloi Mac kai paei legontas forever, egw exw kai ta dyo kai mporw na pw oti to Mac me exei afhsh ekplikto me thn aplothta ths leitourgikotitas tou eksaisio stathero leitourgiko xoris kolimata, to Pc me exei trelanei apo afti tin apopsi. Ta Mac exoun stathero leitourgiko den exoun provlima me ious einai taxytera,den xreiazontai anavathmisei opws ta PC kai megali metapolitikh aksia akoma kai meta apo xronia. Epishs exoun kakh yposthrhksh einai akrivotera kata poli (edw sthn Ellada ayto alla den to anavathmizeis opote sta idia erxesai meta apo ligo) Apo thn allh to PC exei plithora apo paixnidia kai hardware (to deftero den simainei kati omows giati kalytera ligotero kai kalitero para polla kai mapa) parousiazei syxna provlimata eite sto leitourgiko kolimata ktl i asimvatothta me allo software kai hardware (mia matia sta provlimata pou anaferoun poloi tha se peisei)xanei thn aksia tou se mikro xroniko diastima kai epishs xreiazetai anavathmisei kathe treis kai ligo gia na sikwsei ta nea paixnidia kai programata ;) = erxetai sta idia lefta stin telikh me ena mac. Oops san polla arnitika mazefthkan sto PC mallon gi afto pira kai Mac kai iremhsa :lol: Ksexasa na sou po mporeis na pareis Mac kai ftinotero apo ton G5Powermac pou edw kostizei 3000 euro yparxei kai o neos Imac G5 pou einai aristourghma kai sthn emfanisei pali . :) Telos pantwn ta gousta kai i protimhseis tou kathe ena einai diaforetikes kai alloi tha symfonhsoun me mena kai alloi oxi to thema gia mena einai na poune thn apopsi tous atoma pou xreishmopoioun kai ta dyo systhmata tote tha exoume kalyterh apopsi h poromeni PCakides kai Macakides mia zoh tha trogontai :whistle: Sthn telikh dokimase to mhxanhma esy o idios kai tote pes mas kai mas . :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. November 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος __0__ (10 Νοέ. 2004 , 14:27) τι γνωμη εχεται για τους APPLE?Aξιζουν τα χρηματα τους η ειναι πολυ ακριβοι γι αυτα που προσφερουν? Edw sthn Ellada OXI den aksizei na dwseis 3000 euro sto ekswteriko me 2200 euro pairnoun ton Powermac me dual processor sta 2.5 ghz ;) as opsete i rainbow edw pera. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. November 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (10 Νοέ. 2004 , 14:36) Μπα, PC και πάλι PC. Για να πάρεις Mac πρέπει να είσαι κολλημένος μαζί τους, και προφανώς εσύ δεν είσαι :) File mou den einai thema kolhmatos opws les alla na ksereis th einai kalo kai sigoura oi Mac einai anwterh apo ta PC opws kai na to kanoume makari ta PC na ftasoun ta Mac kai na meinoun sthn idia timh pou exoun twra . ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chtrox Δημ. November 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2004 Μέχρι να φτάσουν τα pc τις ταχύτητες των Mac, αυτά θα έχουν διπλασιάσει την ισχύ τους. Είναι βασικά ο τύπος του επεξεργαστή που τα διαφοροποιεί, καθώς και τα τσιπάκια της μητρικής. Στο λεω, αφού οι δίσκοι είναι συμβατοί με τους pc, καθώς και άλλες συσκευές hardware. Παράθεση Όμιλος πινγκ-πονγκ Χαλκίδας: http://www.ping-pong.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. November 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2004 Δυστυχώς, λόγω κάποιων προγραμμάτων που υπάρχουν μόνο για pc είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιώ PC για τις δουλειές μου. Διαφορετικά θα είχα γυρίσει σε mac από καιρό τώρα. Το περιβάλλον είναι εξαιρετικό (το ίδιο ισχύει και στο linux, αλλά δεν υποστηρίζεται από εταιρεία) και σταθερό. Οι λειτουργίες expose και user switching είναι φανταστικές όπως και ένα σωρό αλλά που δεν υπάρχουν στο pc. Ανυπομονώ να δώ σε λειτουργία τον καινούριο iMac, αν τρέχει "συμπαθητικά" το virtual pc για να μπορώ να κάνω και τις δουλειές μου τα έχω στείλει τα χαζο pc κουτια. Πάντως αν έχει κανείς τα χρήματα να πάρει power Mac η εξομοίωση των win είναι πολύ καλή και γρήγορη: αντιστοιχεί περίπου σε Ρ4 2.0 (το είδα να δουλεύει με 1gb ram kai dual 1.8 g5). Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
__0__ Δημ. November 15, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2004 εγω ειμαι χρηστης pc και περιμενα εδω και αρκετο καιρο τα καινουρια μοντελα της apple (imac -powerbook) για να παρω ενα απο τα δυο.ολα καλα με το καινουριο αλλα αυτη η καρτα γραφικων ρε παιδια ειναι απαραδεκτη.δεν ειμαι φανατικος gamer αλλα θα ηθελα να παιζω και απο κανενα καινουριο παιχνιδακι.πιστευω οτι θα ητανε προτιμοτερο να βαζανε μια πιο καλη καρτα και ας αυξανοτανε το κοστος και 100 ε.πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω την στρατιγικη της εταιριας.παντως θα περιμενω να δω και το καινουριο powerbook (ευχομαι μονο να μην αργησει πολυ να βγει) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. November 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2004 Μπερδεύεις το pc με τα apple. Η κάρτα γραφικών δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στους mac γιατί έχουν διαφορετικό χτίσιμο. Όχι ότι δεν παίζει καθόλου βέβαια. Στα mac δεν έχουμε directx και τέτοιες μπούρδες. Η καινούρια σειρά πάντως έχει το μειονέκτημα της μη επεκτασιμότητας. Πάρε καλύτερα power G5 ή περίμενε για φορητό g5. Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. November 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος __0__ (11 Νοέ. 2004 , 00:25) παιδια οταν λεω οτι ειναι πισω στα γραφικα εννοω οτι δεν εχει καλες καρτες.μπητε στην σελλιδα της APPLE και δειτε για παραδειγμα την καρτα γραφικων που εχει ο powermac (fx 5200) Φιλε μην συγκρινεις της καρτες ετσι αλλο μια fx 5200 σε απλ και αλλο σε πισι αν μη τι αλλο και θες 128 τοτε απλα το ζητας και την τοποθετουνε πριν τον παρεις στα χερια σου . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
__0__ Δημ. November 16, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2004 δηλαδη μια καρτα για mac τι διαφορες εχει απο την αντιστοιχη καρτα pc? ειναι διαφορετικης τεχνολογιας π.χ τρεχει σε μεγαλυτερα mhz η απλως οι εφαρμογες και τα παιχνιδια για Mac δεν εχουν τοσες απαιτησεις απο την καρτα γραφικων? συγγνωμη αν σας κουρασα αλλα ειμαι ασχετος με τα mac και θα ηθελα να μαθω μερικα πραγματα. :) υπαρχει καποιο site που να εχει συγκρησεις imac vs pc ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakxar Δημ. November 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2004 Στην δουλειά μου έχουμε και PC και MAC. Η δική μου άποψη έιναι ότι στα PC αυτό που φταίει δεν είναι το hardware που έχει τα προβλήματα (κολλήματα) αλλά το software (λειτουργικό). Τώρα ότι πουσ**ες σου κάνουν στα PC, σου κάνουν και στα MAC π.χ. Έχεις ενα MAC 3 ετών και θέλεις να αλλάξεις το CDRW με DVDRW dual layer, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μην το αναγνωρίζει... (έχει συμβεί κάτι ανάλογο) Αυτές είναι καποιες πουσ**ες που κάνουν οι κατασκευαστές και των 2 για να σε αναγκάσουν να αναβαθμιστείς. Όπως και στα PC για να παίξεις με το Premiere 6.5 πρέπει να έχεις σόνι και καλά WinXP Καλά κάνει ο φίλος και ρωτάει παντως εγώ προτείνω το PC γιατί φίλε μου στο λέω εγγυημένα με το MAC θα ξεπαραδιαστείς... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. November 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sakxar (16 Νοέ. 2004 , 09:41) Στην δουλειά μου έχουμε και PC και MAC. Η δική μου άποψη έιναι ότι στα PC αυτό που φταίει δεν είναι το hardware που έχει τα προβλήματα (κολλήματα) αλλά το software (λειτουργικό). Τώρα ότι πουσ**ες σου κάνουν στα PC, σου κάνουν και στα MAC π.χ. Έχεις ενα MAC 3 ετών και θέλεις να αλλάξεις το CDRW με DVDRW dual layer, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μην το αναγνωρίζει... (έχει συμβεί κάτι ανάλογο) Αυτές είναι καποιες πουσ**ες που κάνουν οι κατασκευαστές και των 2 για να σε αναγκάσουν να αναβαθμιστείς. Όπως και στα PC για να παίξεις με το Premiere 6.5 πρέπει να έχεις σόνι και καλά WinXP Καλά κάνει ο φίλος και ρωτάει παντως εγώ προτείνω το PC γιατί φίλε μου στο λέω εγγυημένα με το MAC θα ξεπαραδιαστείς... Πως θα ξεπαραδιαστει για πες μας ενα παραδειγμα? Νομιζω οτι εδω αναποδα τα ειπες, για τσεκαρε λιγακι ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. November 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος __0__ (16 Νοέ. 2004 , 09:18) δηλαδη μια καρτα για mac τι διαφορες εχει απο την αντιστοιχη καρτα pc? ειναι διαφορετικης τεχνολογιας π.χ τρεχει σε μεγαλυτερα mhz η απλως οι εφαρμογες και τα παιχνιδια για Mac δεν εχουν τοσες απαιτησεις απο την καρτα γραφικων? συγγνωμη αν σας κουρασα αλλα ειμαι ασχετος με τα mac και θα ηθελα να μαθω μερικα πραγματα. :) υπαρχει καποιο site που να εχει συγκρησεις imac vs pc ? Νομιζω οτι εδω ισως κατι ξερει παραπανω ο murex :"Μπερδεύεις το pc με τα apple. Η κάρτα γραφικών δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στους mac γιατί έχουν διαφορετικό χτίσιμο. Όχι ότι δεν παίζει καθόλου βέβαια. Στα mac δεν έχουμε directx και τέτοιες μπούρδες." Το να σε παραπεμψω σε site με ατομα που ξερουν καλα απο μακ το θεωρω ανουσιο αυτα τα βρισκεις και μονος σου οπως σου ειπα και σε αλλο ποστ και τα δυο καλα ειναι το θεμα ειναι εσυ τη ζητας δες και βγαλε δικο σου συμπερασμα,καλες οι γνωμες δεν λεω αλλα ολοι το δικο τους θα λενε. Για μενα που εχω και τα δυο ο μακ ειναι κλασης ανωτερος αλλα και ακριβοτερος και αν δεν τον σηκωνει η τσεπη τοτε αστο καλυτερα. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
unforgiven Δημ. November 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2004 Μερικές επισημάνσεις: -Τα γρηγορότερα PC είναι πολύ πιο γρήγορα από τα Macintosh, αν δεν υπάρχει θέμα κόστους (πχ δείτε 4-πλα ή 8-πλα Xeon) Αν συγκριθούν ένα PC και ένα Mac της ίδιας τιμής, τα PC είναι γρηγορότερα. Αν συγκριθούν στα ίδια Mhz, το Mac είναι γρηγορότερο γιατί είναι διαφορετικής αρχιτεκτονικής, αν και με τη μετάβαση στα 64bit πολλά θα αλλάξουν. -Τα PC δεν χρειάζονται συχνές αναβαθμίσεις. Υπάρχει αυτή η εντύπωση γιατί απλά οι αναβαθμίσεις στα PC υπάρχουν σε αφθονία, ενώ στα Mac όχι. Προσπαθείστε πχ να βρείτε νέο επεξεργαστή ή m/b για Mac και τα ξαναλέμε. -Τα Mac έχουν έλλειψη σε πραγματικά γρήγορες κάρτες γραφικών. Πχ δεν υπάρχουν οι γρηγορότερες OpenGL, πχ Wildcat. -Tα Mac μοιάζουν πιο σταθερά γιατί δεν υπάρχουν εκατοντάδες utilities, χιλιάδες κομάτια hardware από κάθε καρυδιάς-καρύδι κατασκευαστή και γενικώς δεν προσφέρονται τόσο πολύ για σκάλισμα. (Το τι "βόμβες" έχω φάει από Mac... :rolleyes: ) -Τα Mac έχουν εξαιρετικό λειτουργικό και είναι γεγονός ότι πέρασαν λίγο δύσκολα στο Os X (ασυμβατότητες προγραμμάτων). Τα ίδια πιστεύω ότι θα συμβούν κατά τη μετάβαση των Windows στα 64-bit... -Τα Mac είναι πολύ όμορφα, έχουν μεγάλη εγκατεστημένη βάση σε επαγγελματίες (κυρίως του DTP) λόγω παράδοσης στο χώρο. Δυστυχώς χάνουν γρήγορα το όποιο προβάδισμα έχουν σε κάποιους τομείς. Δυστυχώς γιατί ο ανταγωνισμός κάνει καλό σε όλους μας... Παράθεση Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts