Jump to content

Mozilla Firefox - The «Ultimate» thread

eLeKtriK EyE
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Mozilla pulls Firefox 16 after discovering security vulnerability, patch coming tomorrow

http://thenextweb.com/apps/2012/10/11/mozilla-pulls-firefox-16-after-discovering-security-vulnerability-patch-coming-tomorrow/

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Γνωστό και στα ελληνικά

http://troktiko.eu/2012/10/apesure-to-idruma-mozilla-ton-firefox-16/

Επίσης να πω οτι για download είναι πλέον διαθέσιμη μόνο η 15

http://www.mozilla.org/el/firefox/fx/

Edited by nikos_kallithea

οκ...βλέπω ότι έχετε αρκετοί το πρόβλημα, οπότε πάμε:

κλείνετε τον firefox...

ανοίγεται το προφίλ του firefox (στα χπ είναι η διαδρομή ''C:\Documents and Settings\user\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\siawqlq2.default '')...αν κάποιος θέλει την διαδρομή στα windows 7 , το απόγευμα που θα φτάσω σπίτι...:O

ανοίγεται με notepad το prefs.js (κάντε search και αν έχει και άλλα αρχεία με prefs , κάντε το ίδιο και σε αυτά)...

ότι καταχώρηση βρείτε με τις λέξεις της αρχικής σελίδας που σαν ανοίγει (συνήθως σε νέο tab) τις διαγράφετε...ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ, η καταχώρηση ξεκινάει από το ''user_pref'' και τελειώνει στο '';'' ...οπότε θα πρέπει να σβήνετε όλη την καταχώρηση που περιέχει μέσα την ανεπιθύμητη αρχική σελίδα...

αφού τελειώσετε με τις διαγραφές, σώστε τα αρχεία όπως είναι, κλείστε τα και ανοίξτε τον ff...

πληκτρολογείστε στην μπάρα διεύθυνσης about:config, πατήστε οκ στο προειδοποιητικό μήνυμα και στο search bar γράψτε ''homepage''....στην καταχώρηση από κάτω ''browser.startup.homepage'' κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε ''modify''...

βάλτε όποια σας αρέσει, restart τον firefox και λογικά θα είστε οκ...:)

Πες μου και στα 7 αν ξέρεις πως βγαίνει αυτη η αηδία

Το αρχείο αυτο απο οτι ειδα δεν υπαρχει στους users

Περίεργο κι όμως αληθινό! Το πρόβλημα με το babylon εξαφανίστηκε...μόνο του!

Αυτό που έκανα τόσο καιρό ήταν να πηγαίνω κάθε φορά που άνοιγα το firefox about:config, μετά newtab και about:blank. Έτσι, προσωρινά δεν μου πέταγε το babylon αλλά την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια. Εδώ και 2 μέρες, ανοίγω νέα καρτέλα και είναι κενή! Χθες έβγαλα το babylon και από την αρχική σελίδα (πράγμα που είχα κάνει άπειρες φορές αλλά λειτουργούσε μόνο ως το επόμενο άνοιγμα του browser) και πλέον εμφανίζεται η αρχική που όρισα. Δεν ξέρω πώς εξαφανίστηκε...πραγματικά εδώ και 10 μέρες δεν ασχολήθηκα καθόλου. Δεν μπορώ να το εξηγήσω!

Eγω παντως που δεν τα κατάφερα με τα αρχεια, γιατι αφαιρούσα τις γραμμες και αυτες εμφανιζόντουσαν ξανα απο το πουθενά, εψαξα με το regedit και ηταν ολος γεμάτος απο babylon.

Bρηκα λοιπόν αυτο (δωρεάν)

http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html

Ξήλωσα τον ff και τον chtome (γιατι ηταν και εκει μέσα).

Το προγραμμα κανει φοβερή δουλεια ξηλώνει τα προγράμματα απο και ολα τα αρχεία που σχετίζονται με αυτα, και στα υπε του ειναι οτι στο τέλος καθαρίζει και το registry.

Ετσι το ξεφορτώθηκα τελείως.

μεχρι εναν παλιο firefox(δεν θυμαμαι ποιον πλεον!) μπορουσα με το middle click(που το ρυθμιζα μεσα απο το μενου των ρυθμισεων του ποντικιου) να κλεισω την τρεχουσα καρτελα.με τις τελευταιες εκδοσεις του firefox ομως πατωντας το middle click κλεινει ΟΛΟΣ ο firefox!εχει βρει κανενας καμια λυση?

Δεν ξέρω αν μπορει να το κανει και μόνος του ff, αλλα μπορείς να κάνεις τα πάντα αν εγκαταστήσεις το "Tab Mix Plus".

Δεν ξέρω αν μπορει να το κανει και μόνος του ff, αλλα μπορείς να κάνεις τα πάντα αν εγκαταστήσεις το "Tab Mix Plus".

Το εχω το tab mix plus το ρυθμιζω να κάνει αυτο που θέλω αλλά και πάλι κλεινει ολος ο firefox οχι μονον η τρέχουσα καρτέλα!

Εμενα δουλευει με μεσαιο κλικ κλείνει την καρτέλα.

θα πας

Ποντικι-> κλικ ποντικιου-> μεσαιο κλικ

Εμενα δουλευει με μεσαιο κλικ κλείνει την καρτέλα.

θα πας

Ποντικι-> κλικ ποντικιου-> μεσαιο κλικ

το ποντίκι μου είναι ασύρματο σετ μαζί με πληκτρολόγιό της Microsoft. Το δικό σου ποιο είναι?

μπα το ξαναδοκιμασα και κλεινει ολος ο firefox οχι η τρεχουσα καρτελα!

EDIT2 εννοω οτι πατωντας το middle click ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΕΛΑ,οπουδηποτε μεσα στην σελιδα ΟΧΙ ΣΤΗΝ tabbar εκει που ειναι η καρτελα.

Edited by ilka71

Εγώ πιστεύω, τουλάχιστον για την περίπτωσή μου, από το πολύ που το έσβηνα κάθε φορά στη νέα καρτέλα, μια μέρα απλά χάθηκε εντελώς. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Ερωτηση:

πως μπορω να παρω μπακαπ το προφιλ μου στον Firefox (κωδικους, προσθετα ιστορικο κ.α.) και να το κανω ριστορ σε Linux?

Ερωτηση:

πως μπορω να παρω μπακαπ το προφιλ μου στον Firefox (κωδικους, προσθετα ιστορικο κ.α.) και να το κανω ριστορ σε Linux?

To ποιο απλο ειναι να συγχρονίσεις τον ff με τον σερβερ της mozila οποτε παντα και σε οποιοδήποτε υπολογιστή ή λειτουργικό θα εχεις το ιδιο προφιλ.

Αν δεν θέλεις τοτε οι σελιδοδείκτες ειναι ευκολο με ενα save, για τους κωδικους υπαρχει αυτο "Password Exporter" και για τα πρόσθετα νομιζω δεν χρειάζεσαι κατι ιδιαίτερο τα εγκαθιστάς απο την αρχη.

Ερωτηση:

http://kb.mozillazine.org/Moving_from_Windows_to_Linux

http://varunthacker.wordpress.com/2008/12/28/exporting-your-own-firefox-profile-from-windows-to-linux/

σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, θα δω πως θα γίνει ολοκληρωμένα και απλά :) και θα πράξω ανάλογα.

@sp14 το mozpackup το έχω άλλα πως μπορώ να περάσω σε linux backup από win7?

Τελικα το εκανα με τον απλο τροπο :) αντεγραψα το προφιλ μου απο τα windows στο ubuntu... ετσι απλα ;)

Τελικα το εκανα με τον απλο τροπο :) αντεγραψα το προφιλ μου απο τα windows στο ubuntu... ετσι απλα ;)

και επαξαν ολα; psw, user, bookmarks klp?

και επαξαν ολα; psw, user, bookmarks klp?

ολα ειναι οπως στον αλλο υπολογιστη μου που εχει win7 και μαλιστα μεχρι και οι ρυθμισεις ειναι ιδιες.

Να σου πω, δεν ξερω σε ποιον φακελο ( ή μαλλον δεν το εψαξα), απλα ανοιξα τον firefox και πηγα απο το μενου βοηθεια στην αντιμετωπιση προβληματων, εκει εχει ενα κουμπι που γραφει "ανοιγμα καταλογου" το πατας και σε παει στον φακελο που ειναι το προφιλ, εκει εκανα την αλλαγη :), πολυ απλα

Εχω firefox στο υπολογιστη μου και θελω να επιλέξω που θα αποθηκευονται τα αρχεια των word,exel, pdf κλπ

Πως το κάνω αυτο? Απο που? Στα win xp το ειχα κανει ...τωρα που εχω win7 πως?

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.