Jump to content

Mozilla Firefox - The «Ultimate» thread

eLeKtriK EyE
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πας "Σελιδοδείκτες" -> "Εργαλειοθήκη Σελιδοδεικτών" -> "Πιο συχνά αναγνωσμένοι" και το μεταφέρεις στην κύρια toolbar του Firefox.:)

Δεν υπάρχει εκει μέσα, αν το σβήσεις σβήνει και από εκεί (το εχω σβήσει και εγω γιατί δεν με ενδιαφέρει)

Μπορείς να πας 'οργάνωση σελιδοδεικτών' -> 'εισαγωγή και αντίγραφο' -> 'επαναφορά' και να τα επαναφέρεις. (ισως διορθωθεί)

Δεν υπάρχει εκει μέσα, αν το σβήσεις σβήνει και από εκεί (το εχω σβήσει και εγω γιατί δεν με ενδιαφέρει)

Μπορείς να πας 'οργάνωση σελιδοδεικτών' -> 'εισαγωγή και αντίγραφο' -> 'επαναφορά' και να τα επαναφέρεις. (ισως διορθωθεί)

Ευχαριστώ πολύ!

Τελικά η λύση του nikos_kallithea δούλεψε και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε! :)

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

ενημερωσα την εκδοση του firefox μετα απο παρα πολυ καιρο και το μονο αρνητικο που εχω ειναι οτι το κουμπι του πληκτρολογιου μου(microsoft) που λεει web/home αντι να μου βγαζει την αρχικη σελιδα σε νεο παραθυρο μου την βγαζει στο υπαρχον...

υπαρχει καποια ρυθμιση μεσα απο τις επιλογες ετσι ωστε να το ρυθμισω οπως παλια;

ευχαριστω!

Όσοι έχουν netbooks θα έχουν διαπιστώσει οτι παρόλη την πρακτικότητα τους λόγω διαστάσεων, η μικρή οθόνη δυσκολεύει αρκετά το browsing.

Οι παρακάτω οδηγίες θα διορθώσουν αρκετά την κατάσταση!

Καταρχάς, μικρότερα εικονίδια = μεγαλύτερος χώρος. Κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε το θέμα Classic Compact.

Επανακινούμε τον firefox

Πατάμε δεξί κλικ σε μια ελεύθερη περιοχή δίπλα από την μπάρα διευθύνσεων και επιλέγουμε την προσαρμογή.

Κάνουμε Drag & drop μέσα στο πλαίσιο τα ανούσια εικονίδια (πχ σελιδοδείκτες κλπ) και επιλέγουμε τη χρήση μικρών εικονιδίων.

Επίσης κάνουμε drag & drop την μπάρα διευθύνσεων, τα εικονίδια που αφήσαμε και το search bar δίπλα απο την μπάρα αρχείο, επεξεργασία, προβολή κλπ όπως στην φωτογραφία.

Κάνουμε πάλι δεξί κλικ (όπως και για την προσαρμογή) και απεπιλέγουμε την εργαλειοθήκη πλοήγησης.

Για να μεγιστοποιήσουμε την επιφάνεια εργασίας μας κατεβάζουμε το add on Fission και πηγαίνουμε προβολή και βγάζουμε την γραμμή κατάστασης.

Tέλος για να ομορφύνουμε λίγο το interface πηγαίνουμε, έχοντας κλειστό το firefox, C:\Documents and Settings\[user name]\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\[xxxxxx].default\chrome και αντιγράφουμε στην επιφάνεια εργασίας το userChrome-example.css

Στο αρχείο που βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας και προσθέτουμε τον ακόλουθο κώδικα:

/* remove magnifying glass from search box */
.search-go-button { display: none !important}

/* Remove extra padding from the Navigation Bar */
.toolbarbutton-1, .toolbarbutton-menubutton-button {
padding: 2px 3px !important;
}
.toolbarbutton-1[checked="true"], .toolbarbutton-1[open="true"],
.toolbarbutton-menubutton-button[checked="true"],
.toolbarbutton-menubutton-button[open="true"] {
padding: 4px 1px 1px 4px !important;
}

Μετονομάζουμε το αρχείο σε userChrome.css και το τοποθετούμε στον φάκελο απ όπου το πήραμε.

Τώρα ανοίγουμε τον FireFox και αρχίζουμε το browsing

http://www.tweakfactor.com/articles/tweaks/firefoxtweak/4.html

To παραπάνω site έχει tweaks ανάλογα με τον υπολογιστή και την ταχύτητα της σύνδεσης σας προκειμένου να επιτευχθούν οι μέγιστες επιδόσεις.

tips: πάμε στην σελίδα about:config και γράφουμε στο search bar που μας βγάζει τις μεταβλητές που δίνονται στο site μέσα στα user_pref("...",. Όταν η μεταβλητή δεν υπάρχει πατάμε δεξί κλίκ - new. Aν η τιμή που δίνεται είναι true ή false επιλέγουμε το boolean, ενώ όταν είναι αριθμός επιλέγουμε το integer.

Παιδια εχω προβλημα με τον firefox απο σημερα.

Εχει αρχισει τα κολληματα. Δηλαδη κολλαει στο scrolling λιγο στην εισαγωγη του κειμενου στο ανοιγμα των tab στα pop-up μενου κτλ.

Εχετε καμια ιδεα γιατι?

Όσοι έχουν netbooks θα έχουν διαπιστώσει οτι παρόλη την πρακτικότητα τους λόγω διαστάσεων, η μικρή οθόνη δυσκολεύει αρκετά το browsing.

Οι παρακάτω οδηγίες θα διορθώσουν αρκετά την κατάσταση!

Καταρχάς, μικρότερα εικονίδια = μεγαλύτερος χώρος. Κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε το θέμα Classic Compact.

Επανακινούμε τον firefox

Πατάμε δεξί κλικ σε μια ελεύθερη περιοχή δίπλα από την μπάρα διευθύνσεων και επιλέγουμε την προσαρμογή.

Κάνουμε Drag & drop μέσα στο πλαίσιο τα ανούσια εικονίδια (πχ σελιδοδείκτες κλπ) και επιλέγουμε τη χρήση μικρών εικονιδίων.

Επίσης κάνουμε drag & drop την μπάρα διευθύνσεων, τα εικονίδια που αφήσαμε και το search bar δίπλα απο την μπάρα αρχείο, επεξεργασία, προβολή κλπ όπως στην φωτογραφία.

Κάνουμε πάλι δεξί κλικ (όπως και για την προσαρμογή) και απεπιλέγουμε την εργαλειοθήκη πλοήγησης.

Για να μεγιστοποιήσουμε την επιφάνεια εργασίας μας κατεβάζουμε το add on Fission και πηγαίνουμε προβολή και βγάζουμε την γραμμή κατάστασης.

Tέλος για να ομορφύνουμε λίγο το interface πηγαίνουμε, έχοντας κλειστό το firefox, C:\Documents and Settings\[user name]\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\[xxxxxx].default\chrome και αντιγράφουμε στην επιφάνεια εργασίας το userChrome-example.css

Στο αρχείο που βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας και προσθέτουμε τον ακόλουθο κώδικα:

}
}

Μετονομάζουμε το αρχείο σε userChrome.css και το τοποθετούμε στον φάκελο απ όπου το πήραμε.

Τώρα ανοίγουμε τον FireFox και αρχίζουμε το browsing

Για ακόμα μεγαλύτερο χώρο προτιμήστε τον παρακάτω κώδικα:

/* remove new tab button next to last tab */
.tabs-newtab-button {display: none !important}

/* combine stop and reload buttons */
#stop-button[disabled] { display: none }
#stop-button:not([disabled]) + #reload-button { display: none }

/* don't show back or forward buttons if there's nothing to go back or forward to */
#back-button[disabled="true"] { display: none }
#forward-button[disabled="true"] { display: none }

/* combine stop and reload buttons */
#stop-button[disabled] { display: none }
#stop-button:not([disabled]) + #reload-button { display: none }

/* don't show back or forward buttons if there's nothing to go back or forward to */
#back-button[disabled="true"] { display: none }
#forward-button[disabled="true"] { display: none }

}
}

και για να απαλλαγούμε από τα ενοχλητικά "file, edit, κλπ" εγκαθιστούμε το add-on Μenu Editor. Μπορούμε πλεον να αποφασίσουμε εμείς ποιές καρτέλες θέλουμε να κρατήσουμε, μπορούμε ακόμα και να τις συγχωνεύσουμε επιλέγωντας την επιλογή advanced στο add-on και κάνωντας drag and drop αυτα που θέλουμε. πχ εγώ κράτησα τα file και τα tools και πρόσθεσα τα preferences απο την καρτέλα edit.

tip: πρέπει οπώσδήποτε να αφήσετε τις επιλογές για τα tabs αλλιώς δεν θα λειτουργούν σωστά.

Για τα linux το path είναι ~/.mozilla/firefox/xxxxxxxx.default/chrome/

edit: για επιπλέον πείραγμα του userchrome.css

http://www.makeuseof.com/tag/tweak-your-firefox-with-the-userchromecss-file/

παιδια ξερετε αν οι επιταχυντες που υπαρχουν στον ΙΕ8 υπαρχουν κ στον FF??

[sIGPIC][/sIGPIC]

Follow me on Twitter

παιδια ξερετε αν οι επιταχυντες που υπαρχουν στον ΙΕ8 υπαρχουν κ στον FF??

Δεν νομίζω. Στον firefox μπορείς να τα κάνεις όλα χειροκίνητα και να τον κάνεις εσύ πιο γρήγορο ανάλογα με την σύνδεση και τον υπολογιστή που έχεις.

απλά ακολούθησε τις οδηγίες:

The Ultimate firefox tweak guide

http://www.tweakfactor.com/articles/...oxtweak/4.html

To παραπάνω site έχει tweaks ανάλογα με τον υπολογιστή και την ταχύτητα της σύνδεσης σας προκειμένου να επιτευχθούν οι μέγιστες επιδόσεις.

tips: πάμε στην σελίδα about:config και γράφουμε στο search bar που μας βγάζει τις μεταβλητές που δίνονται στο site μέσα στα user_pref("...",. Όταν η μεταβλητή δεν υπάρχει πατάμε δεξί κλίκ - new. Aν η τιμή που δίνεται είναι true ή false επιλέγουμε το boolean, ενώ όταν είναι αριθμός επιλέγουμε το integer.

Δεν νομίζω. Στον firefox μπορείς να τα κάνεις όλα χειροκίνητα και να τον κάνεις εσύ πιο γρήγορο ανάλογα με την σύνδεση και τον υπολογιστή που έχεις.

απλά ακολούθησε τις οδηγίες:

φιλε μου μαλλον δεν καταλαβες τι ενοω....οι επυταχυντες δεν εχουν να κανουν σχεση

με την ταχυτητα του browser....

ριξε μια ματια εδω --> http://ie.microsoft.com/activities/el-gr/default.aspx

[sIGPIC][/sIGPIC]

Follow me on Twitter

παιδια βοηθηστε με σας παρακαλω πολυ γιατι τα εχω παρει. προσπαθω να δω καποια βιντεο με τον firefox και οταν παταω play μου βγαζει το μηνυμα <<In order to view this, you will need to enable JavaScript and install Adobe Flash 10 or greater. Get Flash now!>>. ακολουθω το λινκ, τα κατεβαζω ολα κανονικα, τα εγκαθιστω αλλα το προβλημα παραμενει. με τον explorer βλεπω κανονικα τα βιντεο αλλα με τον firefox τιποτα. τι δεν κανω σωστα και συνεχιζω να αντιμετωπιζω το προβλημα?
[sIGPIC][/sIGPIC]

Και εμενα με ταλαιπωρησε λιγο με το Adobe μετα την αναβαθμιση σε 3.5.3.. Τελικα μετα απο 2-3 εγκαταστασεις το αφησα και καποια στιγμη εστρωσε μονο του!
Shit Happens!!!

Και εμενα με ταλαιπωρησε λιγο με το Adobe μετα την αναβαθμιση σε 3.5.3.. Τελικα μετα απο 2-3 εγκαταστασεις το αφησα και καποια στιγμη εστρωσε μονο του!

το εχω εγκαταστησει πανω απο 10 φορες, εχω δει για ολες τις ανανεωσεις. τα κανω ολα αλλα παλι τιποτα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τωρα μου κανει κατι τρελα το Java κανει καθε μερα ελεγχο για ενημερωσεις και οταν το περνας σου λεει οτι υπαρχει ηδη!! :mad:

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι γιατι δεν μπορω να δω τις λιστες του ΥΠΕΠΘ με τις βασεις των ΑΕΙ/ΤΕΙ.. Μου τα βγαζει κινεζικα.. Εχω αγγλικα vista αλλα τα regionl settings και τα non-unicode progs τα εχω στα ελληνικα :(

Ο ΙΕ8 τα ανοιγει κανονικα!

Edit: Fixed!! View-> Character Encoding->Greek :)

Shit Happens!!!

http://img124.imageshack.us/img124/6759/99350518.jpg

Παιδια πως αφαιρούμε το κουμπάκι που ειναι μεσα στον κυκλο, το ειχα αφαιρέσει αλλα κατι εγινε και ξανα εμφανίστηκε και τώρα δεν βρίσκω πως το ειχα κανει(εχω εγκατεστημένο το tabmix)

Εδιτ

Το βρήκα μονος μου, απλώς καμια φορα ειναι μπροστά στα μάτια μου και εγω αλλού:p

http://img118.imageshack.us/img118/2500/fi1u.jpg

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ακόλουθο add on: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/10535

ή να προσθέσεις τον παρακάτω κώδικα στο userChrome.css

όπως αναγράφεται εδώ...

Δοκιμασε και το Tab Mix Plus ;)

@ Nokia 3230 - Nokia 6131 - Nokia E51 - Nokia 5530XM - HTC Desire - Motorola Defy+ - Nexus 5 - Xiaomi Redmi Note 4X - Xiaomi Mi 9T @

Intel i7 4770k/\Gigabyte GA-Z87X-UD4H/\G.SKILL Sniper 2x8GB DDR3/\nVidia GTX 970/\SSD Samsung 850 EVO 250GB/\Enermax Triathlor FC 650W/\DELL U2713HM

http://img124.imageshack.us/img124/6759/99350518.jpg

Εδιτ

Το βρήκα μονος μου, απλώς καμια φορα ειναι μπροστά στα μάτια μου και εγω αλλού:p

http://img118.imageshack.us/img118/2500/fi1u.jpg

Σίγουρα αυτό είναι ο πιο εύκολος τρόπος :lol::lol:

και εγώ εχω το tabmix και δεν το είχα δει!

Ειναι λογικο ο Mozilla με 5 add-ons και ενα theme να μου τρωει 270mb μνημης!?!?!?!?!?

Όσο περισσότερο τον έχεις ανοικτό και το χρησιμοποιείς, τόσο περισσότερη μνήμη τρώει

Θυμίστε μου αυτό το add-on με το οποίο μπορείς να κατεβάζεις flv κλπ

DownloadHelper

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg