Jump to content

[Επίσημο] Windows 10 Mobile Series

niotheros
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτή την περιοδο χρησιμοποιω ένα wm Lumia 930 με την τελευταια insider (σαν fake Lumia 950) και ένα Sony xperia XA. Lag ta android έχουν ακομα και μεγαλύτερα μοντέλα της Samsung.Το ακουω από φιλους ας μην κρυβομαστε. Τα Wm πάσχουν από εφαρμογες και υποστηριξη της μαμας και τα Android μετα από λιγο καιρο χρησης παρουσιαζουν Lag. Και αυτά του στυλ "μολις¨ πηρα ένα Android παμφθηνο και παει σφαιρα" τα ακουω βερεσε. Μετα από εγκατασταση κανα δυο εφαρμογών παυουν να δουλευουν οι ειδοποιήσεις, δεν ακούγονται οι κλησεις και αλλα πολλά. Τα έχω δει με τα ματια μου. Ένα android κινητο θελει παραπανω προσοχή από τον χρηστη του από ότι ένα wm. Στα wm το πρόβλημα το δημιουργούν το facebook και το messenger και μαλλον και το Ινσταγκραμ. Ναι έιναι οι πιο ¨σημαντικές¨ εφμαρμογες αλλα ο τρόπος που είναι γραμμένες δυστυχως ισοπεδώνουν το Lumia 930. Οι εφαρμογες που δυσφημουν τα wm δυστυχως είναι αυτές. Γιατι υπαρχουν εφαρμογες οι οποιες είναι υπόδειγμα. Αυτή είναι λοιπον η δικη μου εμπειρια. Για κάποιον ισως είναι υποκειμενικη...το ιδιο θα μπορουσα ναπ ω και εγω για την αντιθετη αποψη. Εχουμε ολοι άδικο; όχι.. αλλα εχουμε ολοι δικιο

Έτσι είναι όπως τα λες. Αλλά το θέμα είναι ότι μερικοί δεν καταλαβαίνουν ότι σε κάποιους αρέσουν τα Windows έτσι όπως είναι και όλη την ώρα προσπαθούν να αποδείξουν την αποτυχία της Microsoft κτλ, επειδή δεν είναι ευχαριστημένοι με το προϊόν.

Για φαντάσου όλους όσους έχουν android και δεν τους αρέσει το lag, να αλλάζουν ρομ κτλ, να κάθονται νυχθημερόν στα νήματα και να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια και να προσπαθούν να αποδείξουνε ότι δεν είναι ελέφαντες, φαντάσου τι θα γινόταν κι εκεί.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της συζήτησης που κάνουμε κατά καιρούς.

• Απαντήσεις 9,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Υπάρχουμε και κάποιοι που όντως δεν είμαστε ελέφαντες,αλλά δεν ασχολούμαστε με αυτά που γράφεις.και χωρίς lag Αφού πήραμε τις κατάλληλες συσκευές βέβαια.

Μας άρεσαν τα wp αλλά απελπιστηκαμε με την όλη ιστορια.

Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο όπως τα λέτε εδώ.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Xiaomi 12 Pro

Εγώ πάντως με το alcatel idol 4 με 3gb ram δεν έχω το παραμικρό lag και έχω κατεβάσει αρκετές εφαρμογές . Βέβαια είναι ακόμα καινούργιο 2,5 εβδομάδων. Στο μέλλον δεν ξέρω πως θα πάει μιας και έχω χρόνια να ασχοληθώ με Android. Τα lag του 640 όμως που έχω σαν δεύτερη συσκευή είναι ατελείωτα. Έκανα ξανά hard reset και καμιά βελτίωση. Πλέον η συσκευή δείχνει την ηλικία της. Αν δεν βγει καμία καινούρια wm συσκευή δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς πως πάει το λειτουργικό της Microsoft σήμερα.

TCL 40 NXTPAPER

Εγώ πάντως με το alcatel idol 4 με 3gb ram δεν έχω το παραμικρό lag και έχω κατεβάσει αρκετές εφαρμογές . Βέβαια είναι ακόμα καινούργιο 2,5 εβδομάδων. Στο μέλλον δεν ξέρω πως θα πάει μιας και έχω χρόνια να ασχοληθώ με Android. Τα lag του 640 όμως που έχω σαν δεύτερη συσκευή είναι ατελείωτα. Έκανα ξανά hard reset και καμιά βελτίωση. Πλέον η συσκευή δείχνει την ηλικία της. Αν δεν βγει καμία καινούρια wm συσκευή δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς πως πάει το λειτουργικό της Microsoft σήμερα.

Δεν πειράζει. Θα τα λέμε εμείς με τα 950άρια που έχουν την ίδια ram με το νέο σου Idol! ;)

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

ποιο λαγκαρισμα βρε παιδια.

Εκτος αν εννοείτε για παράδειγμα 0,5sec το 640 εναντι 0,2sec καποιο άλλο από απέναντι για να ανοιξει μια εφαρμογή.

ποιο λαγκαρισμα βρε παιδια.

Εκτος αν εννοείτε για παράδειγμα 0,5sec το 640 εναντι 0,2sec καποιο άλλο από απέναντι για να ανοιξει μια εφαρμογή.

Lag στον edge, ακόμα και στο μενού. Αν χρησιμοποιήσεις άλλη συσκευή δίπλα στο 640 θα καταλάβεις καλύτερα. Επίσης η εμπειρία χρήσης των Facebook, messenger και instagram στο idol δεν έχει καμία σχέση με αυτό των wm. Βέβαια αυτό είναι θέμα των εφαρμογών και ένας από τους λόγους που έφυγα. Η κατάσταση είναι πάνω κάτω η ίδια στα Windows με εξαίρεση ίσως τα 950 να είναι λίγο καλύτερη.

TCL 40 NXTPAPER

Lag στον edge, ακόμα και στο μενού. Αν χρησιμοποιήσεις άλλη συσκευή δίπλα στο 640 θα καταλάβεις καλύτερα. Επίσης η εμπειρία χρήσης των Facebook, messenger και instagram στο idol δεν έχει καμία σχέση με αυτό των wm. Βέβαια αυτό είναι θέμα των εφαρμογών και ένας από τους λόγους που έφυγα. Η κατάσταση είναι πάνω κάτω η ίδια στα Windows με εξαίρεση ίσως τα 950 να είναι λίγο καλύτερη.

Edge και μενου δεν εχω κανενα πρόβλημα.

Για το δευτερο συμφωνω,

Προσωπικά τα κρίνω με την δική μου εμπειρία.

όπως βλέπουμε καθημερινά,ο καθένας μας έχει διαφορετική εμπειρία,άλλα κριτήρια και άλλες ανάγκες.

Αλλά το σχόλιο"έχω κινητό με 3gb ραμ και έχω lag μέχρι και στα μηνύματα" είναι ψέμα.

Όσο ψέμα μπορεί να είναι το σχόλιο στην παράθεση τόσο μπορεί να είναι και το ότι απαιτείται χρόνος διάρκειας τσιγάρου για να δει κάποιος τις εφαρμογές στο store.

Δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω την εμπειρία χρήσης κάποιου με οποιαδήποτε συσκευή και οποιοδήποτε λειτουργικό, εκτός αν μου πει ότι οτι δεν πρόκειται για προσωπικές εμπειρίες, αλλά για σχήματα λόγου.

Καταλαβαίνω τι λες, αλλά δεν ξέρω αν με βάση την προσωπική μας εμπειρία χρήσης μπορούμε να κρίνουμε και την εμπειρία χρήσης του άλλου. Διαφωνώ δηλαδή στα σημεία. Νομίζω πως το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι η δική μας εμπειρία χρήσης και μόνο αυτή.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της συζήτησης που κάνουμε κατά καιρούς.

Ένα πρόβλημα, κατά την μικρή εμπειρία μου στις συζητήσεις, είναι το εξής: Όταν παραθέτουμε τα προβλήματά μας και την ταλαιπωρία μας ή τις θετικές εμπειρίες μας, να απαιτούμε από τους άλλους να μας πιστεύουν, ενώ όταν παραθέτουν τα προβλήματά τους άλλοι ή αντίστοιχα τις δικές τους θετικές εμπειρίες, να «τσαντιζόμαστε» και να θεωρούμε ότι αυτοί ονειροβατούν. Αυτό συμβαίνει όταν γίνεται αναφορά σε κάτι που δε συμφωνεί με τη δική μας εμπειρία.

Φίλε snapp θα σου δώσω την ίδια απάντηση που συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να δίνεται σε περιπτώσεις όπως τη δική σου.

Αγόρασες λάθος συσκευή (640):)

p.s. Διάβασε παραπάνω αν το πάρεις στραβά που δε νομίζω. Ελπίζω ούτε ο @mr_47

Faasf φίλε μου,δεν ήταν δικό μου σχόλιο το "αναμα του τσιγάρου".

όσο για τις προσωπικές εμπειρίες,πρώτο πρώτο το έγραψα.:)

Xiaomi 12 Pro

Faasf φίλε μου,δεν ήταν δικό μου σχόλιο το "αναμα του τσιγάρου".

όσο για τις προσωπικές εμπειρίες,πρώτο πρώτο το έγραψα.:)

Ναι βρε. Το ξέρω. Το τσιγάρο ήταν σχόλιο του @cbf600. Δεν είναι ειρωνεία αυτό που γράφω για τον φίλο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τα λόγια τους. Εκτός -επαναλαμβάνω- αν ξεκαθάριζαν ότι δεν είναι προσωπικές εμπειρίες αλλά σχήματα λόγου/«υπερβολές» για να τονίσουν το πόσο χάλια ήταν οι εμπειρίες τους. Κατά τα άλλα δε διαφωνούμε.

Γιατί να το πάρω στραβά; Εδώ τις προσωπικές μας εμπειρίες συζητάμε και τους προβληματισμούς μας. Δεν νομίζω να αγόρασα πάντως λάθος συσκευή :) . Απλά λάθος της Microsoft κατά την γνώμη μου ήταν που συνέχισε να δίνει τις αναβαθμίσεις και στο 640 και δεν σταμάτησε πριν την cu. Μέχρι τότε ήμουν ικανοποιημένος από το κινητό. Μετά όλα άλλαξαν προς το χειρότερο. Εξάλλου δεν είχα ποτέ απαιτήσεις τρελές από ένα κινητό των 149€ τότε που το πήρα πριν 25 μήνες και με 1gb ram. Απλά κουράστηκα με την ποιότητα των εφαρμογών (όχι από τις ελλείψεις του store) και που με πετούσαν συνέχεια εκτός.

Υγ. Ακόμα και λάθος συσκευή να έχει πάρει κάποιος δεν σου δίνει την δυνατότητα η Microsoft σήμερα να πάρεις την "σωστή" σε αντίθεση με το Android που έχεις άπειρες στην κυριολεξία επιλογές ώστε να αγοράσεις την "σωστή".

Edited by snapp

TCL 40 NXTPAPER

Γιατί να το πάρω στραβά; Εδώ τις προσωπικές μας εμπειρίες συζητάμε και τους προβληματισμούς μας. Δεν νομίζω να αγόρασα πάντως λάθος συσκευή. Απλά λάθος της Microsoft κατά την γνώμη μου ήταν που συνέχισε να δίνει τις αναβαθμίσεις και στο 640 και δεν σταμάτησε πριν την cu. Μέχρι τότε ήμουν ικανοποιημένος από το κινητό. Μετά όλα άλλαξαν προς το χειρότερο. Εξάλλου δεν είχα ποτέ απαιτήσεις τρελές από ένα κινητό των 149€ τότε που το πήρα πριν 25 μήνες και με 1gb ram. Απλά κουράστηκα με την ποιότητα των εφαρμογών και που με πετούσαν συνέχεια εκτός.

Μια χαρά συσκευή αγόρασες. Συζητάγαμε πιο πίσω κάτι σχετικό με τη δική σου πορεία. Αλλά αντίστροφη. Αστειεύτηκα.

Εννοείται πως έχεις κάθε λόγο να είσαι απογοητευμένος και καλά έκανες που έφυγες, από τη στιγμή που θεώρησες πως σε έγραψαν.

Καλορίζικη η νέα σου συσκευή και ελπίζω να μείνεις ικανοποιημένος.

Υγ. Ακόμα και λάθος συσκευή να έχει πάρει κάποιος δεν σου δίνει την δυνατότητα η Microsoft σήμερα να πάρεις την "σωστή" σε αντίθεση με το Android που έχεις άπειρες στην κυριολεξία επιλογές ώστε να αγοράσεις την "σωστή".

Tο 950/950 xl είναι -κατά τη γνώμη μου- μια αντιπροσωπευτική συσκευή για τα WM10. Δεν ξέρω αν θα ήσουν ευχαριστημένος με τις εφαρμογές που αναφέρεις (fb, messenger). Εγώ αντιθέτως με εσένα και με αρκετούς άλλους, έχω καλή εμπειρία χρήσης από τη συσκευή μου. Δεν έχω αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αναφέρεις, δεν έχω κάνει ποτέ hard reset και η συσκευή μου λειτουργεί όπως την πρώτη μέρα. Αν τα WM μας τελειώσουν θα κινηθώ αναλόγως. Ελπίζω πάντως να μη μας τελειώσουν ή (καλύτερα) να μετεξελιχθούν, καθώς θεωρώ πως υπάρχει χώρος.

edit...

Σε δύο χρόνια (όσο σε ικανοποίησε και το 640) θα έχεις ολοκληρωμένη άποψη για τη νέα σου συσκευή με android. Μια «μπακαλίστικη» σύγκριση θεωρητικά θα μπορεί να γίνει τότε.

Edited by faasf

Κακώς που πήρε τα 10 το 640 λέει ο Snapp πιο πάνω. Διαμαρτύρονταν τότε όσοι είχαν και τις προηγούμενες συσκευές που δεν πήραν τα 10άρια. Φαντάζομαι τι χάος θα γινόταν αν τα έπαιρναν κι αυτές οι συσκευές τα 10άρια; Εδώ μόνο για το 640 γίνετε χαμός. Τι θα γινόταν αν όλες οι συσκευές τα είχαν κανονικά και είχαν τα προβλήματα των 640 σήμερα;

Τώρα αρκετοί απ' αυτούς τα καμουφλάρουν σε 950 και λειτουργούν σε ορισμένες περιπτώσεις καλύτερα και από τα 640! ;)

Κακώς που πήρε τα 10 το 640 λέει ο Snapp πιο πάνω. Διαμαρτύρονταν τότε όσοι είχαν και τις προηγούμενες συσκευές που δεν πήραν τα 10άρια. Φαντάζομαι τι χάος θα γινόταν αν τα έπαιρναν κι αυτές οι συσκευές τα 10άρια; Εδώ μόνο για το 640 γίνετε χαμός. Τι θα γινόταν αν όλες οι συσκευές τα είχαν κανονικά και είχαν τα προβλήματα των 640 σήμερα;

Τώρα αρκετοί απ' αυτούς τα καμουφλάρουν σε 950 και λειτουργούν σε ορισμένες περιπτώσεις καλύτερα και από τα 640! ;)

Θα προτιμούσα να πει η ms ότι δεν μπορεί να τα δώσει για τα 640.

Εγώ προσωπικά,για άλλους δεν δεν ξέρω.Εδώ άφησε εκτός καλύτερα τηλέφωνα και κατ΄εμέ καλώς φώναξαν τότε.

Γιατί η αρχική δήλωση ήταν τα τα πάρουμε όλοι χωρίς πρόβλημα.Και όταν δεν βγήκαν τα κουκιά μας την έριξε η ms.

Δεν λέω πως θα ήταν σωστό(ναι θα μου κακοφαινόταν),αλλά θα ήταν πιο τίμιο.

Xiaomi 12 Pro

Θα προτιμούσα να πει η ms ότι δεν μπορεί να τα δώσει για τα 640.

Εγώ προσωπικά,για άλλους δεν δεν ξέρω.Εδώ άφησε εκτός καλύτερα τηλέφωνα και κατ΄εμέ καλώς φώναξαν τότε.

Γιατί η αρχική δήλωση ήταν τα τα πάρουμε όλοι χωρίς πρόβλημα.Και όταν δεν βγήκαν τα κουκιά μας την έριξε η ms.

Δεν λέω πως θα ήταν σωστό(ναι θα μου κακοφαινόταν),αλλά θα ήταν πιο τίμιο.

Θα ήταν πιο τίμιο, αλλά θα γέμιζαν το νήμα από παράπονα και να μη πω και τι άλλο καλύτερα!

Τα υπερδιπλασια θα ήταν και δεν θα προλαβαιναν οι mods τα ban! :lol:

Τώρα δεν εχει ούτε 500 σχόλια. Θα είχε πάνω από 1000!!!! ;)

Θα ήταν πιο τίμιο, αλλά θα γέμιζαν το νήμα από παράπονα και να μη πω και τι άλλο καλύτερα!

Τα υπερδιπλασια θα ήταν και δεν θα προλαβαιναν οι mods τα ban! :lol:

Αυτό,λίγο με απασχολεί να σου πω την αλήθεια.:happy:

Xiaomi 12 Pro

Τα android ειναι ένα πολυ βάρη λειτουργικό.Πριν 3 μήνες πήρα ένα Sony Xperia E5 με 3gb ram για τον πατερα μου,λατρη της Sony,και όταν το ζορίζεις λιγο βλέπεις το lag.Το θεορω πιο αργό και από το δικό μου Lumia 550 με 1 GB ram.Αλλιος για απλές χρήσεις(τηλεφωνο) μια χαρά δουλεια κανει το Sony.

Windows 10 Mobile 4 Life

Αν και δεν υπάρχουν Apps

για αρχη το Ε5 1,5 gb ram....

Περιέργος στα settings ειχα δει 3 gb ram ελεύθερα 1,5 gb.Θα το ξανατσεκαρω, γιατι αυτή την στιγμη δεν εχώ το κινητο κοντά μου, αργοτερα

Windows 10 Mobile 4 Life

Αν και δεν υπάρχουν Apps

Συμφωνώ με το Chryssostomo, αν και δε νομίζω πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Πάντως και τώρα που ακολουθεί διαφορετική τακτική (πιο έντιμη), νομίζω πως οι αντιδράσεις ήταν χειρότερες. Πλέον δεν παίζει και ρόλο.

Δύο παρατηρήσεις:

1. Πολλές φορές γράφαμε/γράφουμε κάποιοι τις δικές μας εμπειρίες χρήσης οι οποίες είναι διαφορετικές από τις εμπειρίες χρήσης όσων έχουν/είχαν προβλήματα. Γιατί στα WM να θεωρούμε/θεωρούσαμε ότι αυτά ήταν/είναι πρόβλημα λειτουργικού, ενώ στο android όταν υπάρχουν προβλήματα να θεωρούμε ότι είναι προβλήματα συσκευών γιατί αυτές είναι «φτηνιάρικες». Με την υποσημείωση πως πολλά από τα προβλήματα στο 640 δεν αναφέρονταν στο 650. Το είχα τονίσει πολλές φορές.

2. Υπάρχει η τάση -κατά τη γνώμη μου λανθασμένη- να γίνεται σύγκριση των WM10 με άλλα λειτουργικά (κυρίως με το android), με εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Πόσο «δίκαια» μπορεί να είναι μια σύγκριση ανάμεσα σε συσκευές 2 και 3 χρόνων οι οποίες είχαν πρώτο-κυκλοφορήσει με διαφορετικό λειτουργικό(WP8.1), με συσκευές τελευταίων τεχνικών χαρακτηριστικών και με «εργοστασιακή» έκδοση android. Όπως έγραψα και στον snapp, πιστεύω θα ήταν πιο «δίκαια» η σύγκριση να γίνει, αφού παρέλθει το ίδιο διάστημα χρήσης της νέας συσκευής με την παλιά, έτσι ώστε να συγκριθεί η τελική εμπειρία χρήσης. Και τα WM10 να μας έχουν τελειώσει, δε θα παίζει κανένα ρόλο στην τελική εκτίμηση.

Edited by faasf

Περιέργος στα settings ειχα δει 3 gb ram ελεύθερα 1,5 gb.Θα το ξανατσεκαρω, γιατι αυτή την στιγμη δεν εχώ το κινητο κοντά μου, αργοτερα

http://www.skroutz.gr/s/9351583/Sony-Xperia-E5-16GB.html

Δεν ξέρω αν βγαίνει σε άλλη έκδοση,μόνο αυτή βρήκα.

Αν είναι έτσι,είναι λογικό να μην τραβάει.

Έχει και παλιά έκδοση λογισμικού.

Xiaomi 12 Pro

http://www.skroutz.gr/s/9351583/Sony-Xperia-E5-16GB.html

Δεν ξέρω αν βγαίνει σε άλλη έκδοση,μόνο αυτή βρήκα.

Αν είναι έτσι,είναι λογικό να μην τραβάει.

Έχει και παλιά έκδοση λογισμικού.

Δεν νομίζω να βγαίνει σε άλλη εκδοση,αλλα και παλι δεν είναι καποιο low-end κινητο.Το λες mid-range,με πραγματα όπως 4G, NFC,Android 6.0 και τιμη κοντα στα 200€

Windows 10 Mobile 4 Life

Αν και δεν υπάρχουν Apps

Εδώ λέει ότι έχει 1,5GB ram.

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_e5-8113.php

Νομίζω όμως ακόμα και σε αυτη τη ram τα wm10 θα τα πήγαιναν πολύ καλύτερα!

Αν συνέχιζαν να βγαίνουν συσκευές μ' αυτή τη ram. Ή αν την είχαν ήδη βάλει στις παλαιότερες συσκευές! ;)

Μια χαρά ήταν και το 1GB για τα WM. Έλα όμως που δεν τράβηξε η UWP. Μπορούμε εύκολα να ενημερωθούμε στο νετ (ακόμη και αν είμαστε άσχετοι) για το πόσο χώρο μνήμης καταλαμβάνει ένα αντικείμενο (των ίδιων χαρακτηριστικών) σε κάθε γλώσσα προγραμματισμού. Μπορούμε εύκολα να ενημερωθούμε για τη διαδικασία εκκαθάρισης αντικειμένων (garbage collector) και το πόσο αποδοτική μπορεί να είναι σε κάθε λειτουργικό (και σε κάθε γλώσσα).

Εδώ λέει ότι έχει 1,5GB ram.

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_e5-8113.php

Νομίζω όμως ακόμα και σε αυτη τη ram τα wm10 θα τα πήγαιναν πολύ καλύτερα!

Αν συνέχιζαν να βγαίνουν συσκευές μ' αυτή τη ram. Ή αν την είχαν ήδη βάλει στις παλαιότερες συσκευές! ;)

Ακριβώς όπως τα λες είναι.Τα WM10 δουλεύουν ανετα με 1GB Ram και κανεις και καποιο multitasking.Αν υπήρχε ένα με 2GB Ram θα το επαίρνα άνετα για καλύτερο και περισσότερο multitasking

Για την δικη μου χρήση τα WM10 είναι υπερ-αρκετα,με περισσοτερη χρηση YouTube,Facebook,Instagram και Messenger.Μαλιστα το youtube αν και third party εφαρμογες είναι πολύ καλύτερες από το official στα android,που σου επιτρέπουν το να ακους μουσικη στο background κατι που η google το απαγορεύει αυστηρα στα android.Ολοι οι WM10 χρήστες βεβαια ξερουν την φρικη των υπολοιπων εφαρμογών facebook,messenger,instagram που είναι και port από το ios,αλλα μικρο το κακό

Windows 10 Mobile 4 Life

Αν και δεν υπάρχουν Apps