Jump to content

Samsung: Σημαντική πτώση πωλήσεων, ο «γκρεμός» είναι κοντά; [poll]


giachtas
 Κοινοποίηση

Συμφωνείτε με την πολιτική που ακολουθεί η Samsung τα τελευταία χρόνια;  

621 members have voted

  1. 1. Συμφωνείτε με την πολιτική που ακολουθεί η Samsung τα τελευταία χρόνια;

    • Ναι, είναι επιτυχημένη, να συνεχίσει!
    • Όχι, με αποτρέπει από το να επιλέγω συσκευές της!


Recommended Posts

Ενας στους τέσσερις γουστάρουν η Samsung να συνεχισει ακάθεκτη. Οι υπόλοιποι απλα δεν εχουν Samsung. Καληνύχτα

 

Έτσι πίστευαν και οι Nokiaδες και το αποτέλεσμα το είδαμε :lol::lol: Να αλλάξεις πλευρό μην ξεχάσεις :p

 

Υ.Γ. Έχουμε Samsung κινητά, όχι μετοχές της εταιρίας. :down:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 239
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έτσι πίστευαν και οι Nokiaδες και το αποτέλεσμα το είδαμε :lol::lol: Να αλλάξεις πλευρό μην ξεχάσεις :p

 

Υ.Γ. Έχουμε Samsung κινητά, όχι μετοχές της εταιρίας. :down:

 

Εγω και οι μετοχες μου, δηλώνουμε: Δεν είμαστε Νοκια :p

 

Περα απ τη πλακα ριξε μια ματια στην ψηφοφορία, οι 9/10 που εχουν ψηφισει αρνητικά ουτε ειχαν, ουτε υπηρχε περίπτωση να αγοράσουν Samsung ΠΟΤΕ

Link to comment
Share on other sites

Ενας στους τέσσερις γουστάρουν η Samsung να συνεχισει ακάθεκτη. Οι υπόλοιποι απλα δεν εχουν Samsung. Καληνύχτα

 

:lol:...εγώ που έχω πιάνομαι?....και είμαι στους άλους 3....:ninja:

2i6fhs-5.png
Link to comment
Share on other sites

Περα απ τη πλακα ριξε μια ματια στην ψηφοφορία, οι 9/10 που εχουν ψηφισει αρνητικά ουτε ειχαν, ουτε υπηρχε περίπτωση να αγοράσουν Samsung ΠΟΤΕ

 

Αυτές οι στατιστικές του "ότι θέλω λέω, αλλά το λέω με ποσοστό" ... με τρελαίνουν ... lol lol lol

lol ... και είχαμε και έχουμε και ξαναπαίρνουμε, εάν διορθωθεί η εταιρεία ... αλλά τώρα ... ΜΑΥΡΟ !!!

Edited by zakailiou
Link to comment
Share on other sites

Με αυτά που έκανε με τα παλιο μαρκετινγκ της κυκλοφορωντας 10 εκδοσεις καθε ναυαρχιδας και συσκευων και τα Knox, καλα να παθει. QQ της. Ας ξανα μπει τωρα στο παιχνιδι αλλιως

OnePlus 6 Midnight Black 128 SC & 8GB RAM

OnePlus 3T Gunmetal

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασα το Note4 και το βρήκα εξαιρετικό σε όλα εξαιρουμένου πάντα του TW τον οποίο και πρέπει να αλλάξει ASAP αν θέλει να επανέλθει... Επίσης θα ήθελα να δω λειτουργία παρόμοια του Μ8, να έχω δηλαδή εμπειρία χρήσης σε υψηλό επίπεδο χωρίς lag και λόξυγγα
Link to comment
Share on other sites

Διαβαζω μερικα παιδια που λενε για Knox και για blowtware ως εξηγησεις για την πτωση. Το Knox δεν ευθυνεται σε καμια περιπτωση για τη μεγαλη πτωση διοτι το android πλεον δε χρειαζεται το root τοσο πολυ οπως παλια. Απο την αλλη στα τελευταια της μοντελα εχει μειωσει σημαντικα το bloatware. Για την ακριβεια το μονο bloatware που βλεπω σε καθε android συσκευη ειναι της google.

 

Δεχεται μεγαλη επιθεση απο τους Κινεζους σε καθε κατηγορια και αυτος ειναι ο μεγαλυτερος λογος της πτωσης. Αυτο φαινεται και απο το market share. Τη χασουρa της Σαμμυ την "πηραν" οι Κινεζοι, ουτε η sony, ουτε η htc, ουτε η LG.

Επισης ο TW ειναι κακασχημος πραγματικα και γενικα τα μενου της δεν ειναι καλοσχεδιασμενα και αυτο κανει μπαμ. Το lag υπαρχει ακομα απλα τωρα πηγε στην εναλλαγη εφαρμογων (δεν ειναι δυνατον το Ζ3 να ρολλαρει καλυτερα απο το Note 4).

Επισης το επικο και αναμενομενο fail του S5 ηταν κατι που επαιξε ρολο. Φανταστειτε να ηταν καμια πολυ καλη συσκευη και να πουλουσε 40+ εκ. κομματια ποσο θα "εκοβε" απο την πτωση!

Το θεμα με την ασχημια των κινητων της το εχει διορθωσει αρκετα και νομιζω οτι το επιασε το νοημα σε αυτο τον τομεα.

ΜySmartphone: Xiaomi 14 Ultra

MySmartwatch:  Garmin Forerunner 965

 

Link to comment
Share on other sites

Σταματησα να αγοραζω Σαμσουνγκ απο την ωρα που εβαλε το ΚΝΟΧ.

Ημουν μεγαλος φαν αλλα ειμαι φαν και της ελευθεριας που μπορει να προσφερει το αντροιντ με ενα ρουτ.

Και μιας και λετε για το 1% των power user που κατεχουν στην αγορα,μονο εγω επεισα αρκετους γνωστους και φιλους να σταματησουν να παιρνουν Σαμσουνγκ.Οι περισσοτεροι δεν εχουν ναυαρχιδα οποτε στις πιο μικρες κατηγοριες το λαγκ παει συννεφο και 2ον στα ιδια λεφτα αγοραζεις κατι αρκετα καλυτερο

Πρεπει για μενα να ξανακοιταξει την τιμολογηση της και να κοιταξει και το θεμα ΚΝΟΧ.Η σχεδιαση κι η ποιοτητα κατασκευης δεν ειναι αυτα που της εφεραν μειωση πολησεων(π.χ. δεν ξερω κανεναν να μην του αρεσει το ALpha,αλλα παλι δεν εδωσε κανεις τα λεφτα που ζηταει η Σαμσουνγκ για να το παρει).

Samsung S23 Ultra - Samsung Tab S9+

Link to comment
Share on other sites

Στα σημαντικά του thread ότι κανείς πλέον δεν κατηγορεί το κεντρικό κουμπί - που προσωπικά μου αρέσει. :D

 

Συμφωνούν επίσης όλοι ότι θέλει πιο τίμια τιμολόγηση, δηλαδή, να μη ξεκινάει στα διπλά λεφτά από αυτά που θα καταλήξει, περιμένοντας να πιάσει κορόιδα. Βλέπετε οι Κινέζοι, εκτός από φθηνοί έχουν και στάνταρ τιμές.. Στο τέλος όχι μόνο δε σε προτιμούν, αλλά δίνεις αξία και στον φθηνό ανταγωνιστή, ενώ ταυτόχρονα βγάζει κακό όνομα.

 

Επίσης φαντάζομαι πως όλοι θα ήθελαν μια δραστική ανανέωση του TW (γιατί όχι και αλλαγή ονομασίας), με αφαίρεση των root περιορισμών του Knox.

 

Τέλος, μια γκάμα με λιγότερες δευτερεύουσες συσκευές δε θα ήταν άσχημη - λιγότερο brand dilution.

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

ευτυχώς που υπάρχει σοβαρότητα σε κάποιες εταιρίες σήμερα (lg, motorola κ.α.) και μπορεί να βρει ένα καλό κινητό κάποιος με σχετικά λίγα χρήματα..
Link to comment
Share on other sites

samsung παλιά

-προσιτές συσκευές (με πολύ καλά χαρακτηριστικά)

-κοντά στην κοινότητα (θυμάμαι ακόμη και για το exynos ήταν διαθέσιμος ο κώδικας)

-ανθεκτικές συσκευές (s2/s3 θηρία)

-οχι τόσο πολλές συσκευές με παρόμοια ονόματα

-άκουγε τα παράπονα

 

samsung τώρα

-τιμές στων θεό

-locked καραlocked συσκευές (έγινε μισιτη στους power users)

-δεν ακούει κανέναν και τπτ....

-συσκευές ποιο πολλές και από έναν γαλαξία.......... και παρομιες μεταξύ τους και με πολύ περίεργες τιμές

-ανθεκτικότητα στης συσκευές έχει πέσει κατακόρυφα (ίσος να αποτελεί εξαίρεση το note αλλά με τέτοια τιμή δεν παίζει μπλα)

-ολες συσκευές ιδια μάπα (άρχισε να κουράζει αιτώ.... ακόμη και γνώστες δεν ξεχωρίζουν συσκευές.............)

 

Θα βασιστω σε αυτο το post γιατι διακρινω μια επαναληψη πολυ λανθασμενων αποψεων.

 

-Samsung εως την εποχη του Galaxy S: σχεδον υπαρκτη μεχρι την παραγωγη αυτου, πρωτοποριακο για την εποχη του.

-Samsung εως την εποχη του Galaxy S4: βασιλιας στις πωλησεις πολλων συσκευων, σχεδον ενοχλητικα επαναλαμβανομενων. Galaxy S2 μπροστα για την εποχη του, κακο σε ποιοτητα (εκανε ρωγμες χωρις καν να υποστει πτωση). Galaxy S3 κακιστο σε ποιοτητα, το γρατζουνουσε και ο αερας, προβληματα φορτισης (στο οποιο ευθυνονται και οι κακης ποιοτητας φορτιστες που, κατα συμπτωση, υπολειτουργουν μετα απο το 6μηνο). Galaxy S4 με την ιδια κακη ποιοτητα κατασκευης και πρωτοποριακα, πλην αχρηστα χαρακτηριστικα, συν τις υπερθερμανσεις.

-Samsung στην εποχη του Galaxy S5: Λογω ανταγωνισμους και μονο, που στα ιδια λεφτα, δινει μεταλλικες ή γυαλινες συσκευες, κατασκευασε επιτελους smartphone με πιο ποιοτικα και λιγοτερο γυαλιστερα πλαστικα. Εως τωρα, τα προβληματακια ή τα πιο χοντρα προβληματα με το λειτουργικο οπως το διαχειριζεται, κατι που παραδεχτηκε η ιδια, συνεχιζονται.

-Samsung του μελλοντος: μεταλλο στις συσκευες αλλα εχουν ξυπνησει 2-3 μικροι γιγαντες στην Ασια, η Αμερικη χτυπαει οσο μπορει, τα Windows θα μπουν πιο δυναμικα στις αναπτυσσομενες αγορες γιατι ετσι πρεπει να γινει, η Apple σταθερα στα ιδια και η οικονομια της Δυσης σε μια περιεργη κατασταση. Οι πιθανοτητες πτωσης ειναι υπαρκτες, το παραδειγμα επρεπε να το δει σε αντιστοιχους κολοσσους διπλα της (Sony, Toshiba, Sharp, Panasonic), πως σε μια αγορα διαρκως μεταβαλλομενων διαθεσεων, η επαναληψη του ιδιου μετριου αποτελεσματος ειναι αυτοκτονικη επιχειρηματικοτητα. Το περιεργο ειναι πως εμεις οι απλοι φανς το καταλαβαινουμε, οι Κορεατες τι δε καταλαβαινουν οταν βγαζουν το Galaxy Alpha στα 600 ευρω ;

Η πτωση της ειναι προς το συμφερον μας και μονο, αυτο ειναι σιγουρο. Τα μονοπωλια δεν βοηθανε την τσεπη μας και το ευρος επιλογων μας.

Link to comment
Share on other sites

Στα σημαντικά του thread ότι κανείς πλέον δεν κατηγορεί το κεντρικό κουμπί - που προσωπικά μου αρέσει. :D

 

Το κεντρικό κουμπί είναι τραγικό, ειδικά σε μεγάλες συσκευές αφού για να το πατήσεις ρισκάρεις να σου φύγει η συσκευή απο το χερι.

Αν θέλει κουμπιά ας βάλει μόνο capacitive.

 

Την ίδια ανοησία έκαναν και οι ασχετοι σχεδιαστές της Apple.

Άλλο το κουμπί στο Galaxy S και στο iPhone 5 των 4 ιντσών και αλλο στις παντόφλες της Samsung και της Apple του 2014. Δεν φτανει το χερι άνετα για να μπορείς να βάλεις και δύναμη.

 

Αλλά η Apple δεν έχει θέμα γιατί το κοινο της αγοράζει ο,τι να'ναι.

Η Samsung νόμιζε οτι είχε πιασει τον παπα από τα γενιά και οτι είμαστε πρόβατά της αλλά ελπίζω να της γίνει μαθημα και να στρώσει.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Όλα έχουν να κάνουν με την αυτοεκπληρούμενη προφητεία για όσους ξέρουν τι σημαίνει.

 

Η Samsung διογκώθηκε γιατί από στόμα σε στόμα υπήρχε η λέξη ότι τα Samsung είναι τα καλύτερα χωρίς καμία τεκμηρίωση.

Πρέπει να καταλάβετε ότι η πλειοψηφία δεν ασχολείται με KNOX, mox και fox. Πάνω από τους μισούς αγοράζουν ότι τους πει ο "γείτονας" και πολλοί άλλοι ότι του πασάρουν στο κατάστημα.

 

Όπως έχει αναφερθεί και από μερικούς εδώ, οι Κινέζοι πιέζουν την αγορά της Κίνας και δεν αποτελούν μεγάλο κίνδυνο(προς το παρόν τουλάχιστον) εκτός Κίνας. Η Samsung δεν πουλάει μόνο smartphones αλλά και feature phones και έτσι υπήρχε μια σημαντική πίτα παγκοσμίως.

 

Από την μία η εκτόπιση όλως των "επωνύμων" εκτός της τεράστιας πίτας της Κίνας, και από την άλλη ο γενικότερος κορεσμός σε παγκόσμιο επίπεδο και έχουμε την καθίζηση που βλέπουμε. Τώρα αν η HTC και LG έχουν αύξηση μεριδίου, αυτό δεν λέει κάτι γιατί πολύ απλά κινούνται σε χαμηλά ποσοστά ούτως ή άλλως. Ειδικά η HTC δεν βγάζει οικονομικά μοντέλα για να πληγεί από τις πωλήσεις στην Κίνα.

 

Το θέμα είναι μια εταιρεία να είναι κερδοφόρα. Κερδοφόρα εταιρεία μπορεί να είναι και κάποια niche που πουλάει λίγα και καλά κομμάτια. Οι εταιρείες βγάζουν κέρδη στις φτηνές κατηγορίες μόνο αν πουλήσουν πολλά κομμάτια. Αν δεν το κάνει αυτό τότε μπαίνει μέσα γιατί και μια συσκευή των 50-60 ευρώ έχει έξοδα διαφήμισης, μονάδας παραγωγής και γενικά έχει πολλά κοινά στοιχεία/έξοδα με μια συσκευή 10πλάσιας τιμής.

 

Η γνώμη μου είναι ότι Samsung, Sony, HTC, LG πρέπει οπωσδήποτε να παρατήσουν την low end κατηγορία και να επικεντρωθούν στην Upper middle και High end μόνο. Οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι θα δώσουν κάτι παραπάνω για μια καλή συσκευή που θα κρατήσουν πλέον αρκετό καιρό, όπως ένα laptop.

Δείτε την Apple με το 1/3 των πωλήσεων από την Samsung πόσα λεφτά κάνει, γιατί πουλάει μόνο High end.

 

Τα low end ανήκουν πλέον στους Κινέζους που λόγω της μεγάλης παραγωγής που κάνουν στην Κίνα του "παίρνει" να πουλάνε φτηνά. Βλέπουμε ήδη την Lenovo και κάποιες άλλες να κάνουν πλέον πασαρέλα σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

 

Στις High end όμως οι Κινέζοι δεν έχουν πολύ μέλλον ότι και να λέτε γιατί οι τιμές τους αγγίζουν πλέον αυτές των επωνύμων. Ειδικά όταν έρθουν επίσημα στην Ευρώπη θα φύγουν την άλλη μέρα με τα δικαστήρια που θα φάνε λόγο πνευματικών δικαιωμάτων και πατεντών που έχουν κατακλέψει. Δεν πληρώνεις μόνο το υλικό αλλά και το research και development και κατασκευή δεν είναι πετάμε μια ram, έναν επεξεργαστή, μια κάμερα και φύγαμε!

Less is more...
Link to comment
Share on other sites

Μολις εριξα και εγω την "ψηφο" μου.Το ερωτημα βεβαια ειναι λιγο ακυρο τουλαχιστον προς εμενα διοτι ως κατοχος note 2 εδω και 2 χρονια και 1 μηνα,ναι μεν η samsung δεν με εχει κερδισει με καποια καινουρια της συσκευη αλλα το ιδιο εχει γινει και με τις αλλες εταιρειες...Καταλαβαινω οτι αναφερομαστε εδω στη samsung η οποια βλεπει σημαντικη πτωση πωλησεων ομως περα απο την ανοδο των"κινεζων" δεν βλεπω κατι διαφορετικο σε ολες τις εταιρειες.Η σονυ εχει προβληματα,η apple ειναι σταθερη,ισως η lg να ειναι λιγο καλυτερα μετα την επιτυχια του lg g2 γιατι με το g3 υπηρξε πολυ γκρινια!Για την htc τελος τι να πω?Οτι ζει και βασιλευει επειδη υστερα απο 3 χρονια ειδε καποια κερδη????

 

Θα δειξει γενικα γνωμη μου ειναι οτι περνανε "κριση"....

Link to comment
Share on other sites

εγω θα σας ρωτησο κατι αλλο για εσας που εχετε τοση γνωση και νομιζεται δεν ξερει η ιδια που βαδιζει και τι κανει αν το s6 το εβγαζε με αρχικη τιμη 500 ευρω 450 θα πουλουσε σαν καραμελες και θα ανεβαινε κορυφη ? ετσι απλα θα τελειωναν ολ τησ τα προβληματα τοσο απλα και ωραια οποτε το τραβαει εως εκει που την παιρνουν οι μετοχοι δεν ειναι χαιβανια να πληρωνουν χωρις να εχουν κερδος Edited by Dimitris_w
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να μιλήσω για το σύνολο αλλά θα πω για μένα που την συμπαθώ σαν εταιρία, παρόλα αυτά δεν κατέχω πια καμιά συσκευή της.

 

Θα έλεγα πως είμαι power user, αλλά όχι geek Που αλλάζει ρομ κάθε μέρα.

 

Είχα στην κατοχή μου το Galaxy W, (το ίδιο και η γυναίκα μου), και μπορώ να πω πως ήμασταν ευχαριστημένοι. Όταν πλέον αποφάσισε να αλλάξει σκεφτόμουν να της πάρω το S4 mini αλλά τότε βγήκε το Moto G, οπότε η επιλογή ήταν μονόδρομος. Εγώ πήρα το S3. Από ένα σημείο και μετά το lag δεν αντεχόταν. Ήθελα να αλλάξω ρομ αλλά φοβόμουν το KNOX, οπότε έπρεπε να αλλάξω τηλ για να γλιτώσω από το λαγκ.

 

Ήμουν μεταξύ του ΝΟΤΕ 3, και LG G3. Είχα σχεδόν αποφασίσει το 1ο, τελικά θεώρησα καλύτερη αγορά το 2ο, και λόγω τιμής, αλλά και ΚΝΟΧ.

 

Όταν μια ξαδέρφη μου πρόσφατα θέλησε να αλλάξει τηλ είχε σχεδόν αποφασίσει να πάρει το S4 που έχει ο άντρας της και ο ένας της γιος. Η κόρη της έχει Note 3 και ο άλλος της γιος Ζ2. Της λέω γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά στο G2? στο οικογενειακό συμβούλιο που ακολούθησε όλη η οικογένεια ψήφισε υπέρ της πρότασης μου.

 

Ενδεικτικά για το πως χάνει market share από απλούς καθημερινούς ανθρώπους, με πραγματικά παραδείγματα.

Link to comment
Share on other sites

Όλα έχουν να κάνουν με την αυτοεκπληρούμενη προφητεία για όσους ξέρουν τι σημαίνει.

 

Η Samsung διογκώθηκε γιατί από στόμα σε στόμα υπήρχε η λέξη ότι τα Samsung είναι τα καλύτερα χωρίς καμία τεκμηρίωση.

Πρέπει να καταλάβετε ότι η πλειοψηφία δεν ασχολείται με KNOX, mox και fox. Πάνω από τους μισούς αγοράζουν ότι τους πει ο "γείτονας" και πολλοί άλλοι ότι του πασάρουν στο κατάστημα.

 

Όπως έχει αναφερθεί και από μερικούς εδώ, οι Κινέζοι πιέζουν την αγορά της Κίνας και δεν αποτελούν μεγάλο κίνδυνο(προς το παρόν τουλάχιστον) εκτός Κίνας. Η Samsung δεν πουλάει μόνο smartphones αλλά και feature phones και έτσι υπήρχε μια σημαντική πίτα παγκοσμίως.

 

Από την μία η εκτόπιση όλως των "επωνύμων" εκτός της τεράστιας πίτας της Κίνας, και από την άλλη ο γενικότερος κορεσμός σε παγκόσμιο επίπεδο και έχουμε την καθίζηση που βλέπουμε. Τώρα αν η HTC και LG έχουν αύξηση μεριδίου, αυτό δεν λέει κάτι γιατί πολύ απλά κινούνται σε χαμηλά ποσοστά ούτως ή άλλως. Ειδικά η HTC δεν βγάζει οικονομικά μοντέλα για να πληγεί από τις πωλήσεις στην Κίνα.

 

Το θέμα είναι μια εταιρεία να είναι κερδοφόρα. Κερδοφόρα εταιρεία μπορεί να είναι και κάποια niche που πουλάει λίγα και καλά κομμάτια. Οι εταιρείες βγάζουν κέρδη στις φτηνές κατηγορίες μόνο αν πουλήσουν πολλά κομμάτια. Αν δεν το κάνει αυτό τότε μπαίνει μέσα γιατί και μια συσκευή των 50-60 ευρώ έχει έξοδα διαφήμισης, μονάδας παραγωγής και γενικά έχει πολλά κοινά στοιχεία/έξοδα με μια συσκευή 10πλάσιας τιμής.

 

Η γνώμη μου είναι ότι Samsung, Sony, HTC, LG πρέπει οπωσδήποτε να παρατήσουν την low end κατηγορία και να επικεντρωθούν στην Upper middle και High end μόνο. Οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι θα δώσουν κάτι παραπάνω για μια καλή συσκευή που θα κρατήσουν πλέον αρκετό καιρό, όπως ένα laptop.

Δείτε την Apple με το 1/3 των πωλήσεων από την Samsung πόσα λεφτά κάνει, γιατί πουλάει μόνο High end.

 

Τα low end ανήκουν πλέον στους Κινέζους που λόγω της μεγάλης παραγωγής που κάνουν στην Κίνα του "παίρνει" να πουλάνε φτηνά. Βλέπουμε ήδη την Lenovo και κάποιες άλλες να κάνουν πλέον πασαρέλα σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

 

Στις High end όμως οι Κινέζοι δεν έχουν πολύ μέλλον ότι και να λέτε γιατί οι τιμές τους αγγίζουν πλέον αυτές των επωνύμων. Ειδικά όταν έρθουν επίσημα στην Ευρώπη θα φύγουν την άλλη μέρα με τα δικαστήρια που θα φάνε λόγο πνευματικών δικαιωμάτων και πατεντών που έχουν κατακλέψει. Δεν πληρώνεις μόνο το υλικό αλλά και το research και development και κατασκευή δεν είναι πετάμε μια ram, έναν επεξεργαστή, μια κάμερα και φύγαμε!

 

Μπραβο σου φιλε μου πολυ σωστη τοποθετηση, θα συμγωνησω 100%.

ΜySmartphone: Xiaomi 14 Ultra

MySmartwatch:  Garmin Forerunner 965

 

Link to comment
Share on other sites

Έχουν περάσει αρκετές συσκευές από τα χέρια των περισσότερων σε αυτό το forum. Κάποτε ήμουν fun της Motorola και της Nokia με την κάθε μία να με κερδίζει για διαφορετικό λόγο. Μετά με τους πρώτους γαλαξίες στην αγορά με κέρδισε η Samsung προτού δώσω όμως τα ζεστά μου ευρώ σε μια ακριβή συσκευή πειραματιστηκα με ένα κινέζικο hauwei για να δοκιμάσω το Android. Πήρα s2 μετά s4 και από σπόντα έχω κι ένα μήλο 4s. Αν η Samsung πέσει, λίγο με ενδιαφέρει. Συνήθως αντιμετωπίζω τη κάθε συσκευή μεμονωμένα και όχι σαν συνολικό brand. Αν πέσει θα πάω αλλού.

Στο θέμα μας.

Οι συσκευές Android όπως και το iOS πλέον παρουσιάζουν μια στασημοτητα. Έγινε η εκτόξευση με την έλευση τους στην αγορά τώρα πλέον έχουν μπει σε τροχιά και ταξιδεύουν σταθερά με μικρό αλλαγές. Βάζουν τις τελευταίες πινελιές και ο καθένας προσπαθεί να αγγίξει την κορυφή με ίδιες στρατηγικές μεν διαφορετικές στις λεπτομέρειες δε.

Τα Android κινητά για εμένα προσωπικά πρέπει να αλλάξουν την φιλοσοφία τους και να βρουν τρόπους να εξασφαλίζουν την εγγύηση του hardware τους δίνοντας περισσότερη ελευθερία στου χρήστες για παραμετροποιηση. Διαφορετικά η Samy θα πέσει θα ανέβουν όλοι οι άλλοι που θα μοιραστούν το κομμάτι της για λίγο καιρό και μετά πάλι στασημοτητα. Μέχρι να βρεθεί η επόμενη καινοτόμος που θα πλασάρει κάτι εντελώς νέο.

 

Νομίζω πως όλοι πλέον θέλουμε ελαφρύ και ανθεκτικό μέταλλο και γυαλί σε ένα αρκετά ελεύθερο-παραμετροποιησιμο λειτουργικό με 2 χρόνια εγγύηση, με μεγάλες μπαταρίες ή εναλλάξιμες κάτι σαν sd card. Και όλα αυτά σε όσο το δυνατόν πιο οικονομικό πακέτο.

Link to comment
Share on other sites

Το κεντρικό κουμπί είναι τραγικό, ειδικά σε μεγάλες συσκευές αφού για να το πατήσεις ρισκάρεις να σου φύγει η συσκευή απο το χερι.

Αν θέλει κουμπιά ας βάλει μόνο capacitive.

 

Την ίδια ανοησία έκαναν και οι ασχετοι σχεδιαστές της Apple.

Άλλο το κουμπί στο Galaxy S και στο iPhone 5 των 4 ιντσών και αλλο στις παντόφλες της Samsung και της Apple του 2014. Δεν φτανει το χερι άνετα για να μπορείς να βάλεις και δύναμη.

 

Αλλά η Apple δεν έχει θέμα γιατί το κοινο της αγοράζει ο,τι να'ναι.

Η Samsung νόμιζε οτι είχε πιασει τον παπα από τα γενιά και οτι είμαστε πρόβατά της αλλά ελπίζω να της γίνει μαθημα και να στρώσει.

Μα με τις επιλογές που σου δίνει το Android μπορείς να μην το χρησιμοποιείς. Ας μείνει για εμάς που μας αρέσει. :)

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

Μα με τις επιλογές που σου δίνει το Android μπορείς να μην το χρησιμοποιείς. Ας μείνει για εμάς που μας αρέσει. :)

Δεν καταλαβαίνω κάτι.

Σου αρέσει συγκεκριμένα hardware button;

Δηλαδή προτιμάς hardware button από capacitive κουμπιά;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω κάτι.

Σου αρέσει συγκεκριμένα hardware button;

Δηλαδή προτιμάς hardware button από capacitive κουμπιά;

Προτιμάω ένα λειτουργικό που δε χρειάζεται κουμπιά. Μετά προτιμάω τα hw στο κάτω μέρος. Ιδανικά θεωρώ του Symbian με το κόκκινο (που έκλεινε και τις εφαρμογές) και πράσινο (άνοιγε τις πρόσφατες κλήσεις) δίπλα από το κεντρικό. Μετά τα capacitive όταν είναι ευδιάκριτα και σωστά τοποθετημένα. Τελευταία έρχονται τα on-screen.

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

Όλα έχουν να κάνουν με την αυτοεκπληρούμενη προφητεία για όσους ξέρουν τι σημαίνει.

 

Η Samsung διογκώθηκε γιατί από στόμα σε στόμα υπήρχε η λέξη ότι τα Samsung είναι τα καλύτερα χωρίς καμία τεκμηρίωση.

Πρέπει να καταλάβετε ότι η πλειοψηφία δεν ασχολείται με KNOX, mox και fox. Πάνω από τους μισούς αγοράζουν ότι τους πει ο "γείτονας" και πολλοί άλλοι ότι του πασάρουν στο κατάστημα.

 

Όπως έχει αναφερθεί και από μερικούς εδώ, οι Κινέζοι πιέζουν την αγορά της Κίνας και δεν αποτελούν μεγάλο κίνδυνο(προς το παρόν τουλάχιστον) εκτός Κίνας. Η Samsung δεν πουλάει μόνο smartphones αλλά και feature phones και έτσι υπήρχε μια σημαντική πίτα παγκοσμίως.

 

Από την μία η εκτόπιση όλως των "επωνύμων" εκτός της τεράστιας πίτας της Κίνας, και από την άλλη ο γενικότερος κορεσμός σε παγκόσμιο επίπεδο και έχουμε την καθίζηση που βλέπουμε. Τώρα αν η HTC και LG έχουν αύξηση μεριδίου, αυτό δεν λέει κάτι γιατί πολύ απλά κινούνται σε χαμηλά ποσοστά ούτως ή άλλως. Ειδικά η HTC δεν βγάζει οικονομικά μοντέλα για να πληγεί από τις πωλήσεις στην Κίνα.

 

Το θέμα είναι μια εταιρεία να είναι κερδοφόρα. Κερδοφόρα εταιρεία μπορεί να είναι και κάποια niche που πουλάει λίγα και καλά κομμάτια. Οι εταιρείες βγάζουν κέρδη στις φτηνές κατηγορίες μόνο αν πουλήσουν πολλά κομμάτια. Αν δεν το κάνει αυτό τότε μπαίνει μέσα γιατί και μια συσκευή των 50-60 ευρώ έχει έξοδα διαφήμισης, μονάδας παραγωγής και γενικά έχει πολλά κοινά στοιχεία/έξοδα με μια συσκευή 10πλάσιας τιμής.

 

Η γνώμη μου είναι ότι Samsung, Sony, HTC, LG πρέπει οπωσδήποτε να παρατήσουν την low end κατηγορία και να επικεντρωθούν στην Upper middle και High end μόνο. Οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι θα δώσουν κάτι παραπάνω για μια καλή συσκευή που θα κρατήσουν πλέον αρκετό καιρό, όπως ένα laptop.

Δείτε την Apple με το 1/3 των πωλήσεων από την Samsung πόσα λεφτά κάνει, γιατί πουλάει μόνο High end.

 

Τα low end ανήκουν πλέον στους Κινέζους που λόγω της μεγάλης παραγωγής που κάνουν στην Κίνα του "παίρνει" να πουλάνε φτηνά. Βλέπουμε ήδη την Lenovo και κάποιες άλλες να κάνουν πλέον πασαρέλα σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

 

Στις High end όμως οι Κινέζοι δεν έχουν πολύ μέλλον ότι και να λέτε γιατί οι τιμές τους αγγίζουν πλέον αυτές των επωνύμων. Ειδικά όταν έρθουν επίσημα στην Ευρώπη θα φύγουν την άλλη μέρα με τα δικαστήρια που θα φάνε λόγο πνευματικών δικαιωμάτων και πατεντών που έχουν κατακλέψει. Δεν πληρώνεις μόνο το υλικό αλλά και το research και development και κατασκευή δεν είναι πετάμε μια ram, έναν επεξεργαστή, μια κάμερα και φύγαμε!

 

πως φαινεται οτι δεν εχεις ποιασει(η εστω δεν ξερεις να εκτιμας)ναυαρχίδες κινεζικων εταιριων..

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω κάτι.

Σου αρέσει συγκεκριμένα hardware button;

Δηλαδή προτιμάς hardware button από capacitive κουμπιά;

Ναι. Ειναι χλιδή και δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχετε με το συγκεκριμένο θέμα. Note 3 έχω , ποτέ (μα ποτέ όμως , ουτε με Note 2 πριν) δεν είχα θέμα σαν αυτά που ισχυρίζεσαι, να μου πέσει λόγω ανισορροπίας κλπ κλπ.

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ θα προτιμούσα on screen buttons

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...