giachtas Δημοσιεύτηκε January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 3, 2015 Τα tablets έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Ποιο όμως είναι τα μέλλον αυτών των συσκευών, που τείνουν να υποκαταστήσουν τους υπολογιστές και κυρίως τους φορητούς υπολογιστές ή αλλιώς laptops; Φήμες τον τελευταίο καιρό, θέλουν την αγορά των tablets να καταρρέει. Η εταιρεία αναλύσεων Flurry Analytics δεν διαψεύδει το συμπέρασμα αυτό και τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά για τις συσκευές με τις οθόνες αφής που δεν χαρακτηρίζονται ως «phablets». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Flurry, τα μεγάλου μεγέθους tablets, αντιπροσώπευσαν μόνο το 11 τοις εκατό της αγοράς νέων συσκευών για το 2014, παρουσιάζοντας μείωση, όταν το 2013 το ποσοστό ανερχόταν σε 17 τοις εκατό της αγοράς νέων συσκευών. Σε αντίθεση, τα tablets μικρότερων διαστάσεων παρουσίασαν μικρότερη μείωση, με τα νούμερα να κυμαίνονται από το 12 τις εκατό για το 2013, στο 11 τις εκατό για το έτος που μόλις μας έφυγε. Εν τω μεταξύ, η αγορά των «phablets», ανέβηκε από το 4 τοις εκατό για το 2013, στο 13 τοις εκατό για το 2014. Το weblog Boy Genius Report (BGR), αναλύοντας τα στοιχεία αυτά, αποφάνθηκε ότι η αγορά των tablets τελικά καταρρέει. Οι κάτοχοι [compact smartphones, όντως ευχαριστημένοι, δεν κάνουν εύκολα στροφή προς την αγορά ενός iPhone 6 Plus π.χ. σε αντίθεση με πρώην αγοραστές tablets. Όλα αυτά, βέβαια, δεν σημαίνουν ότι πρόκειται να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε tablets, αλλά η άλλοτε θεωρία ότι τα tablets μία ημέρα θα αντικαταστήσουν πλήρως τους υπολογιστές, φαίνεται να τείνει να εξαφανιστεί. Εσείς θα προτιμούσατε την αγορά ενός tablet με οθόνη διαγωνίου λ.χ. 10 ιντσών ή ενός μικρότερου, στις 7 έως 8 περίπου ίντσες; Θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε το PC σας ή το laptop σας με ένα μεγάλων διαστάσεων tablet; [via] Παράθεση Τάσος Συναντήσεις μελών στην Πάτρα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
songless_bird Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 Πλεον δεν παιζω παιχνιδια οπως παλια και ενα surface θα μπορουσε να αντικαταστησει το laptop μου. Το Θεμα ειναι οτι προτιμω να εχω ενα 8" με εναν δυνατο επεξεργαστη i5 να το εχω μαζι μου παντα και να το συνδεω σε οθονη οταν θελω περισσοτερες ιντσες, παρα ενα tablet με 11-13" . ΥΓ Μια αγορα που αρχισε να μπαινει δυναμικα η ms με τα full windows tablet και αρχισε να πεφτει :P Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078 Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iNicholas Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 ειναι πολυ απλο. δεν γινεται να αλλαζεις tablet καθε 6 μηνες. οποιος νομιζε οτι θα πουλαει νεα συσκευη καθε λιγο ειναι απλα ανοητος...δεν καταρρεει καμμια αγορα, απλα γινεται αντικατασταση συσκευης οταν πρεπει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
domen Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 (edited) Το κινητο μου το εχω για να κανω κλησεις και να διαβαζω τα email μου . Μεχρι 5 ιντσες ειναι το οριο μου γιατι ειναι παντα στην τσεπη μου. Το tablet μου 7"- 8" το εχω για να σερφαρω να παιζω παιχνιδια να βλεπω ταινιες να διαβαζω τα ebooks μου και το εχω μαζι μου μονο οταν το χρειαζομαι και μου παει και μια μερα ανετα στη χρηση αυτη γιατι εχει μεγαλη μπαταρια. Καλά για 10"+ ιντσες δεν το συζητω ... εκει θα παω σε netbook που ειναι και πιο βολικο . Αυτο που προσπαθουν να μας πεισουν ομως οτι τα phablets ειναι για ολες τις δουλειες και πρεπει να κουβαλαμε παντα ενα τεραστιο κινητο που δε χωραει στην τσεπη και που σε 3 ωρες θα χρειαστει φορτιστη αν πας να δεις μια ταινια η να παιξεις ενα παιχνιδακι ... sorry αλλα δε θα παρω. Edited January 3, 2015 by domen Παράθεση Xiaomi Redmi Note 4x - Lenovo Yoga Tablet 3 850 F - Lenovo A806 - Lenovo A820 - LG Optimus L5 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hic_et_nunc Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 Οι 9/10 χρηστες μπορούν να αντικαταστησουν στο 100% ενα laptop με ενα 10αρι tablet. Δε συμφωνω καθόλου με την έρευνα, αντιθέτως εγω βλεπω τεραστιο πρόβλημα στην αγορά των laptop. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
erevos_csd Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 Οι "ειδικοί" που τώρα λένε ότι η αγορά των tablets καταρρέει, είναι οι ίδιοι που πέρυσι-πρόπερσι λέγανε τα tablets μία ημέρα θα αντικαταστήσουν πλήρως τους υπολογιστές. Είναι απλό κύριοι, που θα έπρεπε να σκίσετε τα πτυχία σας, όταν κάτι 2, 3, 4 ετών σε καλύπτει μια χαρά, δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις. Γιατί κάποιος πχ να αλλάξει το iPad ή το Galaxy S4 που πήρε πριν από 2 χρόνια, ή τον υπολογιστή με i5 ή i7 που πήρε πριν από 3, 4 χρόνια; Δεν είναι κατάρρευση της αγοράς ρε βούρλα, είναι σταθεροποίηση. Παράθεση Android developer at Singletonapps www.singletonapps.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tigerdaytona Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 Τα tablets ξεκίνησαν με Android αλλά τώρα σκίζουν τα hybrids σαν το transformer miix Yoga με Windows 8.1 Παράθεση smartphone madness:) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TiZiaNo Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 Προφανώς ανήκω ακόμη στους τελευταίους των Μο'ι'κανών... Εξακολουθώ να βλέπω ανούσια την ύπαρξη των tablets. Την χρηστικότητα ενός laptop δεν μπορεί για εμένα να την αντικαταστήσουν τα tablets. Μόνο το surface της Microsoft... Παράθεση I fly with ASICS DynaFlyte 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stewe Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 Προφανώς ανήκω ακόμη στους τελευταίους των Μο'ι'κανών... Εξακολουθώ να βλέπω ανούσια την ύπαρξη των tablets. Την χρηστικότητα ενός laptop δεν μπορεί για εμένα να την αντικαταστήσουν τα tablets. Μόνο το surface της Microsoft... Η αγορά ακόμα δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θέλει από μια ταμπλέτα. Έως περυσι αυτό ήταν συνώνυμο με τα iPad. Μετα ανακάλυψαν και μια άλλη εναλλακτική χωρίς όμως να προσφέρει κάτι περισσότερο, τις ταμπλέτες με Android. Επίσης ακόμα η πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει αντιληφθεί τι είναι μια ταμπλέτα με Windows. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα συμβεί σε ένα με δυο χρόνια, αλλά αυτό που θεωρώ είναι ότι ακόμα και σήμερα ο τομέας της ταμπλέτας είναι σε εμβρυικο στάδιο. Παράθεση Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 εγω παντως εχοντας ταμπλετ 8,4"και κινητο 4,6" καταληγω στο να βλεπω οτι τα ταμπλετ δεν προσφερουν τιποτα στους πολλους και ειναι μονο μοδα! Ολοι εχουν παρει ipads κτλ γιατι πιστευαν οτι βολευουν στο ιντερνετ, στο διαβασμα..ομως προσωπικα και μετα απο πολλες συζητησες με φιλους διαπιστωνουμε ολοι οτι προτιμαμε ενα κινητο που μπορεις να γραφεις με το ενα χερι παρα το ταμπλετ, μιας και το φυσικο πληκτρολογιο του υπολογιστη ειναι το μονο που μπορεις να γραψεις μεγαλα κειμενα και να ευχαριστηθεις. Επομενως οι περισσοτεροι καταληγουμε να κανουμε τα ιδια πραγματα με το κινητο, και το ταμπλετ να μενει μονο για κανα ταξιδι, καμια εκδρομη οπου θα διαβασεις πιο ευκολα κανα αρθρο ή κανα βιβλιο, αλλα που ομως βλεπεις οτι δεν αξιζει και τα λεφτα του, ειδικα τα πολυ ακριβα.. Προσωπικα, μιας και δεν διαβαζω ευκολα βιβλια παραμονο ο,τι εχει σχεση με τη δουλεια μου, δηλαδη αρθρα,εφημεριδες,ενημρεωτικα sites, τα κανω απο τον υπολογιστη με την 24αρα μου και μονο στο κρεβατι αααααν θα το ανοιξω που και εκει επειδη θελω να γραψω πχ στο φορουμ, με το κινητο γραφω με swype ΠΟλυ πολυ πιο γρηγορα.. Επομενως το ταμπλετ δεν το χρησιμοποιω και πραγματικα μου ερχεται να το πουλησω αφου δεν παιζω παιχνιδια και δεν το ηθελα για κατι αλλο περαν το διαβασματος που νομιζα πως θα εκανα. Για FB κτλ δεν το συζηταμε οτι δεν βολευει.. Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tigerdaytona Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 Τα tablets Android κυρίως βολεύουν μόνο τους νεότερους ή τα παιδιά για gaming Παράθεση smartphone madness:) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 ουτε καν....... έτσι όπως κατάντησε ο κόσμος 9 στους 10 το μονο που κανουν με το Laptop/tablet ειναι fb........ fb............... youtube......... instagram......... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hic_et_nunc Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 Μα τι λέτε ρε παιδια;;; Μιλατε σοβαρά;;;; Ο μεσος χρηστης θα δώσει 200-300 ευρω για ενα tablet για browsing/facebook/games/youtube κι εχει σωθεί για τα επομενα 3-4 χρόνια χωρις να εχει ενα τεραστιο, αβολο και βαρυ laptop που θα εχει και πολυ χειρότερη μπαταρία απ το tablet. Τι νομίζετε οτι κανει ο μεσος χρηστης στο tablet που να χρειάζεται laptop;;; Τιποτα απολύτως. Ουτε χρειάζεται κανεις Windows tablet. Οι 99/100 κανουν τα βασικα και βρίσκουν καταφύγιο σε καποιο tablet με 200-300-400-500 ευρω με οθοναρες, όμορφα, εξαιρετικη αυτονομια κ.λοιπα πράγματα που για να βρεις σε laptop πρέπει να δωσεις πολυ πανω απο 1000€. Welcome to reallity. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 (edited) Εγω πάλι εχω κατα πολυ μεγαλύτερη αδυναμία στα tablet απ οτι στα κινητά.:lol: Μάλλον είμαι η εξαίρεση έξ ού και 4 tablet στην κατοχή μου και αυστηρά 1 κινητό :p Το κινητό πιο πολυ για παραδοςιακη χρηςη το εχω κλήσεις,μηνύματα και μουσική και να δίνω Ίντερνετ στο tablet κυρίως. Αλλα να πω οτι κανένα tablet δεν καλύπτει στο 100% ούτε κάν το 80-90%ολων των πιθανών χρήσεων αλλα το ένα συμπληρώνει το αλλο θα έλεγα αλληλοκαλύπτοντας τα μειονεκτήματα τους. Ούτε android σκέτο,ούτε windows σκέτο,ούτε ios σκέτο δεν σε καλύπτει απόλυτα στα παντα(μονο και τα 3 μαζί και καθάρισες :lol:) Δεν με βολεύει ούτε το σερφάρισμα παρά κανά μισάωρο maximum,καλά παιχνίδια εννοείται ούτε για πλάκα αυστηρά tablet. Ούτε και είμαι της άποψης ένα 8ιντσο i5 με 128αρι ssd μοναδική συσκευη και καθάρισα. Αν και πιστεύω οτι ο συνδυασμός ios με windows tablet θα καλυφθεις στα παντα 100% διότι παίρνεις το maximum των 2 βασικών σε πλατφόρμες(desktop-mobile) Edited January 3, 2015 by alextrela Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Androides Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 Μα τι λέτε ρε παιδια;;; Μιλατε σοβαρά;;;; Ο μεσος χρηστης θα δώσει 200-300 ευρω για ενα tablet για browsing/facebook/games/youtube κι εχει σωθεί για τα επομενα 3-4 χρόνια χωρις να εχει ενα τεραστιο, αβολο και βαρυ laptop που θα εχει και πολυ χειρότερη μπαταρία απ το tablet. Τι νομίζετε οτι κανει ο μεσος χρηστης στο tablet που να χρειάζεται laptop;;; Τιποτα απολύτως. Ουτε χρειάζεται κανεις Windows tablet. Οι 99/100 κανουν τα βασικα και βρίσκουν καταφύγιο σε καποιο tablet με 200-300-400-500 ευρω με οθοναρες, όμορφα, εξαιρετικη αυτονομια κ.λοιπα πράγματα που για να βρεις σε laptop πρέπει να δωσεις πολυ πανω απο 1000€. Welcome to reallity. Έχω σηκωθεί και σε χειροκροτάω. Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. 2 γνωστές μου έχουν πάρει android tablet τον τελευταίο μήνα για να παίζουν παιχνίδια και να καταναλώνουν περιεχόμενο. Για τις εργασίες τους έχουν τα laptop τους. Τα windows tablet δεν τις ενδιαφέρουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apegnas3 Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 Το βασικό είναι ότι τα Tablets (Android ios) Δεν μπορούν να αντικαταστησουν τα Windows στους φορητούς. Δηλαδή τα λειτουργικά δεν είναι ετοιμα για να <<γίνουν >> laptops με Windows. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alextrela Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 Τα tablet θα ακολουθήσουν τον δρόμο των laptop με την έννοια οτι ο κόσμος θα κανει αναβάθμιση ανα 3-4 έτη και θα τον καλυψει άνετα για αυτό το χρονικό διάστημα με αυτό που ήδη εχει. Ενώ στα κινητά λόγω και παροχών κινητής σου παρέχεται η δυνατότητα ανα έτος η 2ετια να αναβαθμίσεις. Εγω πχ με το Pro 3 και το Air 2 θα με κάλυπταν απόλυτα για μια 3ετια χωρις να χρειάζεται κάν να μπαίνω σε σκέψεις για αναβάθμιση για το διάστημα αυτό. Οι πλειοψηφία με αυτό το τροπο σκεφτεται(εξαιρούνται οι καμένοι βέβαια απο την τεχνολογία :p) Παράθεση OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aroutis Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 Μα τι λέτε ρε παιδια;;; Μιλατε σοβαρά;;;; Ο μεσος χρηστης θα δώσει 200-300 ευρω για ενα tablet για browsing/facebook/games/youtube κι εχει σωθεί για τα επομενα 3-4 χρόνια χωρις να εχει ενα τεραστιο, αβολο και βαρυ laptop που θα εχει και πολυ χειρότερη μπαταρία απ το tablet. Τι νομίζετε οτι κανει ο μεσος χρηστης στο tablet που να χρειάζεται laptop;;; Τιποτα απολύτως. Ουτε χρειάζεται κανεις Windows tablet. Οι 99/100 κανουν τα βασικα και βρίσκουν καταφύγιο σε καποιο tablet με 200-300-400-500 ευρω με οθοναρες, όμορφα, εξαιρετικη αυτονομια κ.λοιπα πράγματα που για να βρεις σε laptop πρέπει να δωσεις πολυ πανω απο 1000€. Welcome to reallity. Ετσι ακριβώς. ----- προσθήκη μηνύματος 40 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Το βασικό είναι ότι τα Tablets (Android ios) Δεν μπορούν να αντικαταστησουν τα Windows στους φορητούς. Δηλαδή τα λειτουργικά δεν είναι ετοιμα για να <<γίνουν >> laptops με Windows. Και κάποια στιγμή θα καταλάβετε ότι δεν ειναι απαραίτητα αυτός ο ρόλος ενός tablet.. που θα πάει;) Τα tablet θα ακολουθήσουν τον δρόμο των laptop με την έννοια οτι ο κόσμος θα κανει αναβάθμιση ανα 3-4 έτη και θα τον καλυψει άνετα για αυτό το χρονικό διάστημα με αυτό που ήδη εχει. Ηδη εκεί πάει το πράγμα. Παράθεση Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Androides Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 O κόσμος που αγοράζει tablets δεν τα αγοράζει με σκοπό να αντικαταστήσει τα windows laptops αλλά τα laptops ως μέγεθος συσκευής από την στιγμή που τον καλύπτει το tablet. + οτι θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό. Μπορεί να παίξει και farmville στο android ταμπλετ του, γιατί θα πρέπει να το κάνει σε windows; Κι εγώ αν αγοράσω πάλι tablet θα είναι android γιατί πολύ απλά δεν μου χρειάζονται windows. Τα windows τα θέλω στην κεντρική μονάδα μου όπου ασχολούμαι με βαρύ gaming. Προτιμώ να μπορώ να παίζω τα παιχνίδια του android σε μεγαλύτερη οθόνη και να χρησιμοποιώ την ποικιλία εφαρμογών του για κατανάλωση περιεχομένου που είναι touch friendly παρά τα windows που έχω στο pc μου. Τα full windows μπορεί να είναι το πιο ολοκληρωμένο λειτουργικό αλλά από την στιγμή που σκοπός μου με το tablet είναι να μην έχω ποντίκι και πληκτρολόγιο μαζί μου με τις περισσότερες εφαρμογές του windows market να είναι επιεικώς για τα σκουπίδια (προσπαθώ να θυμηθώ μία που χρησιμοποίησα και να μου άρεσε και δεν μπορώ) καταλήγεις να κάνεις την δουλειά σου πιο δύσκολα πχ ο Chrome δεν ήταν τόσο εύχρηστος σε touch περιβάλλον και λειτουργεί καλύτερα ο φοβερός... internet explorer. Να τον κάνω τι; Με τι να τον συγχρονίσω; Με τον internet explorer του wp μου προφανώς. Πλέον αγοράζεις ένα καλό tablet και αν δεν θες κάποιο συγκεκριμένο επαγγελματικό πρόγραμμα ξενοιάζεις. Ο επαγγελματίας πχ θα χρησιμοποιήσει photoshop στο windows tablet του, εγώ ο άσχετος θα χρησιμοποιήσω aviary, η κοπελίτσα facetune για τις selfies της και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 Έχω σηκωθεί και σε χειροκροτάω. Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. 2 γνωστές μου έχουν πάρει android tablet τον τελευταίο μήνα για να παίζουν παιχνίδια και να καταναλώνουν περιεχόμενο. Για τις εργασίες τους έχουν τα laptop τους. Τα windows tablet δεν τις ενδιαφέρουν. βασικά ειναι πολύ λυπηρό αυτό που βλέπουμε.......... καταντάμε άσχημα σαν είδος............ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 βασικά ειναι πολύ λυπηρό αυτό που βλέπουμε.......... καταντάμε άσχημα σαν είδος............ ειναι πολυ λυπηρο να δινεις 300-400 ευρω για να μπαινεις FB απο μεγαλη οθονη... Πραγματικα τραγικο! εφοσον τα ταμπλετ δεν μπορουν να υποκαταστησουν ουτε καν το browsing αφου ακομα και σελιδες με flash ο μεσος χρηστης δεν μπορει/ξερει να τις ανοιξει..τοτε δεν εχουν λογο υπαρξης! Αλλα οταν κατι ειναι μοδα παει ορθιο, ομως συντομα ολοι το παιρνουν χαμπαρι ποσο περιττη αγορα ειναι και γιαυτο η καμψη ειναι κοντα.. Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hic_et_nunc Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 βασικά ειναι πολύ λυπηρό αυτό που βλέπουμε.......... καταντάμε άσχημα σαν είδος............ ειναι πολυ λυπηρο να δινεις 300-400 ευρω για να μπαινεις FB απο μεγαλη οθονη... Πραγματικα τραγικο! εφοσον τα ταμπλετ δεν μπορουν να υποκαταστησουν ουτε καν το browsing αφου ακομα και σελιδες με flash ο μεσος χρηστης δεν μπορει/ξερει να τις ανοιξει..τοτε δεν εχουν λογο υπαρξης! Αλλα οταν κατι ειναι μοδα παει ορθιο, ομως συντομα ολοι το παιρνουν χαμπαρι ποσο περιττη αγορα ειναι και γιαυτο η καμψη ειναι κοντα.. Δεν ειναι θεμα μοδας αλλα θεμα ευκολιας/φορητοτητας. Θελετε να μου εξηγησετε γιατι ο μεσος χρηστης που θελει να ακουσει μουσική, να δει ταινιες ή σειρες, να μπει στο Facebook, στο youtube , να διαβασει ειδησες/εφημεριδες/περιοδικά, να ασχοληθει με word/excel/ powerpoint γιατι να προτιμησει τη αγορα ενος laptop; ;;; Εγω δεν βρισκω κανενα λόγο Ps: Αλήθεια ποσες σελιδες απαιτουν πλεον flash;;; Εγω βλεπω οτι ειναι μετρημενες στα δακτυλα του ενος χεριου κι οσες δεν εχουν προσαρμοστεί στην πραγματικότητα, θα το κανουν συντομα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vangelis_D9 Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 (edited) Μα τι λέτε ρε παιδια;;; Μιλατε σοβαρά;;;; Ο μεσος χρηστης θα δώσει 200-300 ευρω για ενα tablet για browsing/facebook/games/youtube κι εχει σωθεί για τα επομενα 3-4 χρόνια χωρις να εχει ενα τεραστιο, αβολο και βαρυ laptop που θα εχει και πολυ χειρότερη μπαταρία απ το tablet. Τι νομίζετε οτι κανει ο μεσος χρηστης στο tablet που να χρειάζεται laptop;;; Τιποτα απολύτως. Ουτε χρειάζεται κανεις Windows tablet. Οι 99/100 κανουν τα βασικα και βρίσκουν καταφύγιο σε καποιο tablet με 200-300-400-500 ευρω με οθοναρες, όμορφα, εξαιρετικη αυτονομια κ.λοιπα πράγματα που για να βρεις σε laptop πρέπει να δωσεις πολυ πανω απο 1000€. Welcome to reallity. Στις γενικές γραμμές συμφωνώ απόλυτα με τον hic_et_nunc αλλά το θέμα είναι τι θέλει ο καθένας να τον εξυπηρετεί μια συσκευή κι εκεί βρίσκονται οι μεγάλες παρεξηγήσεις. Όταν ήταν ν' αποφασίσω να πάρω ένα σοβαρό τάμπλετ - καθώς το παλιό ήταν φτηνιάρικο* - ρωτούσα τον εαυτό μου τι ήθελα να κάνω μ' αυτό. Είμαι κυρίως αναγνώστης, άρθρα, βιβλία, μπλόγκινγκ και κουράζομαι να διαβάζω ώρες στο γραφείο με την οθόνη του Η/Υ. Δευτερευόντως αποζητούσα απόλυτη φορητότητα για τις σημειώσεις μου και τις φωτογραφίες γιατί με βοηθάει σε έρευνες που κάνω κάποιες φορές σε εξωτερικούς χώρους. Παιχνίδια; Δεν πάω παραπάνω από κάνα μαχτζόνγκ και σιμσίτυ. Α επίσης και να δω την αγαπημένη μου σειρά το βράδυ πριν κοιμηθώ ή στο ΚΤΕΛ. Κι όλα αυτά θέλουν ένα περιβάλλον με άριστη οθόνη και μπαταρία. Το λάπτοπ θα τα κάνει αυτά; Κι εδώ είναι η παρεξήγηση, τη ζημιά την κάνουν οι φτηνιάρικες συσκευές καθώς είναι ανεπαρκείς ακόμα και για στοιχειώδεις χρήσεις, σκεφτείτε πόσο καταναλώνει σε μνήμη και ενέργεια το facebook (πλέον μόνιμα εξορισμένο από τα δικά μου τάμπλετ/σμάρτφον καθώς τρώει και πολύτιμο χρόνο για ελάχιστα οφέλη). Ίσως ένα λόγος από τους πολλούς για την πτώση των πωλήσεων να οφείλεται σε αυτή την εντελώς λανθασμένη τακτική του βάλε ό,τι-φτηνό-ναναι-να το ρίξουμε-χαμηλά και ιδού πως αρκετός κόσμος θα έχει απογοητευτεί που νόμιζε ότι θα παίξει το Call of Duty σε τάμπλετ. Αν θέλει κανείς να γράψει μυθιστορήματα, να φτιάχνει βίντεο, να συνθέτει μουσική ε σαφώς το τάμπλετ δεν κάνει γι αυτά. Κι εδώ είναι η χοντράδα του άρθρου, δεν είναι το ίδιο με έναν Η/Υ γιατί κακώς συνδέονται με τους ίδιους στόχους χρήσης. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Είναι δύο πολύ διαφορετικές τεχνολογικές νοοτροπίες (ή έτσι θα έπρεπε να ήταν) και σε αυτό δεν φταίει ο μέσος χρήστης αλλά οι εταιρείες που του βάζουν ιδέες για πράματα που δεν μπορεί να τα κάνει ούτε το ένα και τα κάνει το άλλο όπως ούτε το άλλο και τα κάνει το πρώτο. Δεν υπάρχει καμία κατάρρευση, πιστεύω. Αλλά ένας εξορθολογισμός για τη χρησιμότητα μιας τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή. Η ισορροπία που έγραψε κι ένας φίλος πιο πάνω. *Αυτό που αγοράζεις 50 ευρώ τάμπλετ και ζητάνε 30-40 ευρώ για ν' αλλάξουν την σπασμένη οθόνη. Edited January 3, 2015 by Vangelis_D9 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kateriniotis Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 Οι 9/10 χρηστες μπορούν να αντικαταστησουν στο 100% ενα laptop με ενα 10αρι tablet. Δε συμφωνω καθόλου με την έρευνα, αντιθέτως εγω βλεπω τεραστιο πρόβλημα στην αγορά των laptop. Μην συμφωνείς, δικαίωμα σου. Επειδή δουλεύω σε πολυκαταστήματα ηλεκτρονικών ο κόσμος παίρνει ταμπλέτες μέχρι 150€ για να κάνει το χαβαλέ του και όχι να αντικαταστήσει τον υπολογιστή του. Ελάχιστοι παίρνουν πραγματικά καλές ταμπλέτες των 300+ όπου μπορείς να πεις οτι Αντικαθιστούν τους υπολογιστές. Παράθεση Symbian, Die hard Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Androides Δημ. January 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2015 βασικά ειναι πολύ λυπηρό αυτό που βλέπουμε.......... καταντάμε άσχημα σαν είδος............ Καταντάμε άσχημα σαν είδος επειδή κάποιες φοιτήτριες ήθελαν ταμπλετ για να μπαίνουν facebook και να παίζουν παιχνιδάκια από το Google Play; :lol: Μην συμφωνείς, δικαίωμα σου. Επειδή δουλεύω σε πολυκαταστήματα ηλεκτρονικών ο κόσμος παίρνει ταμπλέτες μέχρι 150€ για να κάνει το χαβαλέ του και όχι να αντικαταστήσει τον υπολογιστή του. Ελάχιστοι παίρνουν πραγματικά καλές ταμπλέτες των 300+ όπου μπορείς να πεις οτι Αντικαθιστούν τους υπολογιστές. Το ίδιο πράγμα λέτε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts