Jump to content

Sony Xperia Z3 vs LG G3

Guest YiorgosA
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα την άποψή σας για τις παραπάνω συσκευές του θέματος, ποια είναι τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα μεταξύ τους, και πια είναι η πιο απροβλημάτιστη;

Guest YiorgosA

Γιατί Ζ3; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του απέναντι στο G3; (Εκτός απο την εμφάνιση που εκεί το Ζ3 δεν παίζεται)

Συγνώμη που επιμένω σε στυλ σύγκρισης, αλλά είναι πολλά τα λεφτά, και είμαι σχετικά νέος στον χώρο του ανδροιδ, οπότε θα ήθελα να είμαι σίγουρος για την επιλογή μου.

Θα είναι το πρώτο μου ανδροιδ μετά απο πάρα πολλά χρόνια, οπότε δεν νομίζω ότι θα μπω εξαρχής σε αυτήν την διαδικασία (unlock bootloader κλπ). Είμαι σίγουρος ότι θα έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα απο τότε.

Γιατί Ζ3; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του απέναντι στο G3; (Εκτός απο την εμφάνιση που εκεί το Ζ3 δεν παίζεται)

Συγνώμη που επιμένω σε στυλ σύγκρισης, αλλά είναι πολλά τα λεφτά, και είμαι σχετικά νέος στον χώρο του ανδροιδ, οπότε θα ήθελα να είμαι σίγουρος για την επιλογή μου.

Θα είναι το πρώτο μου ανδροιδ μετά απο πάρα πολλά χρόνια, οπότε δεν νομίζω ότι θα μπω εξαρχής σε αυτήν την διαδικασία (unlock bootloader κλπ). Είμαι σίγουρος ότι θα έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα απο τότε.

οθόνη

camera

μπαταρία

λογισμικό

ram

κατασκευή

design

Guest YiorgosA

Μάλιστα, Ζ3 λοιπόν προτείνετε κι εσείς.

Το Ζ3 λοιπόν έρχεται με πολύ bloatware και αν ναι, είναι εύκολη η απεγκατάστασή του χωρίς ροοτ κλπ;

Επίσης απο που προτείνετε να αγοραστεί; Υπάρχει καμιά προσφορά αυτή την περίοδο;

Μάλιστα, Ζ3 λοιπόν προτείνετε κι εσείς.

Το Ζ3 λοιπόν έρχεται με πολύ bloatware και αν ναι, είναι εύκολη η απεγκατάστασή του χωρίς ροοτ κλπ;

Επίσης απο που προτείνετε να αγοραστεί; Υπάρχει καμιά προσφορά αυτή την περίοδο;

τσου root μονόδρομος

Δεν είναι αναγκαίο το ρουτ ειδικά στα sony που δεν έχουν τόση σαβούρα μέσα.Όσες εφαρμογές δεν θέλεις τις σβήνει.κάποιες τις κάνει απενεργοποιηση και όλα καλά.

Out of the Box η συσκευή είναι άριστη. Άγνωστη η λέξη Lag. Βέβαια δεν το έχω,είχα το Ζ2,στο Ζ3 πιστεύω έχει γίνει ακόμη καλύτερη δουλειά

Δεν είναι αναγκαίο το ρουτ ειδικά στα sony που δεν έχουν τόση σαβούρα μέσα.Όσες εφαρμογές δεν θέλεις τις σβήνει.κάποιες τις κάνει απενεργοποιηση και όλα καλά.

Out of the Box η συσκευή είναι άριστη. Άγνωστη η λέξη Lag. Βέβαια δεν το έχω,είχα το Ζ2,στο Ζ3 πιστεύω έχει γίνει ακόμη καλύτερη δουλειά

εμφανής σαβούρα δεν είναι πολύ............. under the hood αν δεις τι τρέχει..... θα καταλάβεις............ πχ για fb 4 υπηρεσίες αλλες 3 για twitter και αλλα χιλια διο που δεν μπορεις να κανεις disable........

γενικός στους μεγαλους sony/lg/samsung root παρα πολλες φορές ειναι αναγκαίο............

εμφανής σαβούρα δεν είναι πολύ............. under the hood αν δεις τι τρέχει..... θα καταλάβεις............ πχ για fb 4 υπηρεσίες αλλες 3 για twitter και αλλα χιλια διο που δεν μπορεις να κανεις disable........

γενικός στους μεγαλους sony/lg/samsung root παρα πολλες φορές ειναι αναγκαίο............

Ξέρω ότι τρέχουν πάρα πολλά που δεν τα βλέπουμε...την εφαρμογή fb που αναφέρεις την έχω καταργήσει από εποχή arc s. Μέσω Browser μπαίνω.πιστεύω όμως τα sony την "παλεύουν "πιο άνετα από ότι τα samsung. Για lg δεν έχω άποψη διότι δεν έχω ασχοληθεί και πολύ.

Απλά το παιδί που ρώτησε πχ μπορεί να θέλει την συσκευή μαμά όπως και εγώ και άλλα παιδιά.βέβαια κάποιοι δεν μπορούν χωρίς root. Ο καθένας έχει άλλες απαιτήσεις και σεβαστό κιόλας

Ξέρω ότι τρέχουν πάρα πολλά που δεν τα βλέπουμε...την εφαρμογή fb που αναφέρεις την έχω καταργήσει από εποχή arc s. Μέσω Browser μπαίνω.πιστεύω όμως τα sony την "παλεύουν "πιο άνετα από ότι τα samsung. Για lg δεν έχω άποψη διότι δεν έχω ασχοληθεί και πολύ.

Απλά το παιδί που ρώτησε πχ μπορεί να θέλει την συσκευή μαμά όπως και εγώ και άλλα παιδιά.βέβαια κάποιοι δεν μπορούν χωρίς root. Ο καθένας έχει άλλες απαιτήσεις και σεβαστό κιόλας

ενα κλικ καλυτερα την παλεύουν αλλα και πάλι ram πίτα είναι ............. δυστυχώς.......... και 60% ram της τρώνε σαβούρες.........

lg παλια δεν ειχε junks τωρα που ανέβηκε λιγο άρχισε και αυτη να βάζει διαφημιστικές εφαρμογές κλπ..........

ενα κλικ καλυτερα την παλεύουν αλλα και πάλι ram πίτα είναι ............. δυστυχώς.......... και 60% ram της τρώνε σαβούρες.........

lg παλια δεν ειχε junks τωρα που ανέβηκε λιγο άρχισε και αυτη να βάζει διαφημιστικές εφαρμογές κλπ..........

Πες τα. Τη μεγαλύτερη σαβούρα που τρέχει από πίσω την έχει πρώτη η Sony, μετά έρχεται η Samsung, LG, htc, Motorola, nexus. Με την LG είμαι ευχαριστημένος σε αυτό το θέμα, όπως και με την HTC.

Z3 από μένα. Η φωτεινότητα του G3 είναι απογοήτευση.
Φιλικά Γιώργος

Guest YiorgosA

Χάθηκα λίγο.... :wacko::wacko:

Καταλαβαίνω ότι εδώ δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με το G3 γιατι αυτό ρουτάρεται, ενώ το Ζ3 όχι.

Στο Ζ3, υπάρχει όμως πολύ σαβούρα που βαραίνει τραγικά την συσκευή; Πόση απο αυτήν την σαβούρα μπορεί να απεγκατασταθεί και πόση να απενεργοποιηθεί;

Γενικά με χρήση αρκετών εφαρμογών, πως συμπεριφέρονται οι συσκευές απο ένα σημείο και μετά; Γιατί τομ πρώτο μήνα όλες καλές είναι... χαχαχαχα.

Φανταζομαι φυσικά πως στο Ζ3 μπορείς να παραμετροποιήσεις τα πάντα, έτσι; Πχ άλλους launchers κλπ κλπ (Βέβαια γι αυτά θα ρωτήσω σε άλλο ποστ, ποια είναι τα βασικά προγράμματα που προτείνονται, αλλά όποιος θέλει να πει μια άποψη δεν θα με χαλάσει)

Z3 από μένα. Η φωτεινότητα του G3 είναι απογοήτευση.

Το βράδυ είναι απόλαυση όμως :p

Πιο ξεκούραστη οθόνη από του G3 δεν υπάρχει.

Καταλαβαίνω ότι εδώ δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με το G3 γιατι αυτό ρουτάρεται, ενώ το Ζ3 όχι.

Στο Ζ3, υπάρχει όμως πολύ σαβούρα που βαραίνει τραγικά την συσκευή; Πόση απο αυτήν την σαβούρα μπορεί να απεγκατασταθεί και πόση να απενεργοποιηθεί;

Γενικά με χρήση αρκετών εφαρμογών, πως συμπεριφέρονται οι συσκευές απο ένα σημείο και μετά; Γιατί τομ πρώτο μήνα όλες καλές είναι... χαχαχαχα.

Φανταζομαι φυσικά πως στο Ζ3 μπορείς να παραμετροποιήσεις τα πάντα, έτσι; Πχ άλλους launchers κλπ κλπ (Βέβαια γι αυτά θα ρωτήσω σε άλλο ποστ, ποια είναι τα βασικά προγράμματα που προτείνονται, αλλά όποιος θέλει να πει μια άποψη δεν θα με χαλάσει)

Μη σε απασχολεί αυτό το θέμα τόσο πολύ. Γι'αυτό ακριβώς το λόγο η Sony έχει βάλει 3 gb, για να καλύψει αυτό το πράγμα, σε αντίθεση με pure Android και HTC που έχουν περισσότερη διαθέσιμη μνήμη κι ας έχουν 2gb ram.

Αν είναι να πάρεις το G3 προτίμησε την έκδοση με τα 3gb ακριβώς για τον ίδιο λόγο.

Εγώ λέω να πας να τα δεις και να τα πιάσεις, να δεις ποιο σου αρέσει πιο πολύ και σου κάθεται καλύτερα στο χέρι. Ότι και να σου πούμε παίζει και το θέμα του προσωπικού γούστου. Πχ μετά το Nexus 4 που ήταν από γυαλί, δύσκολα ξαναπάω σε κινητό με γυάλινη πλάτη. Επίσης τα Sony τα βρίσκω αβολα στο κράτημα. Τα LG έχουν μια τάση να έχουν κάπως χειρότερο σήμα, ιδίως σε σχέση με Nokia, Motorola.

Πάντως το Ζ3 είναι πιο smooth και lag free από το G3 και έχει πολύ καλύτερη μπαταρία. Θα δουλεύει πολύ καλύτερα out of the box κατά την άποψή μου.

Δεν τραβάει ζόρι λόγω της σαβουρας που έχει μέσα , μην μασας. Χτυπά το χαλαρά ,είναι πολύ δυνατή συσκευή .

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Κακώς προβληματίζεσαι.

Πάρτο με κλειστά μάτια.

Θα σε καλύψει απόλυτα σε όλους τους τομείς για ένα σύγχρονο κινητό ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών.

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Δεν τραβάει ζόρι λόγω της σαβουρας που έχει μέσα , μην μασας. Χτυπά το χαλαρά ,είναι πολύ δυνατή συσκευή .

αν βάλεις αρκετές εφαρμογές εκεί αρχίζει και φαίνεται η σαβούρα... από μένα πάντως να το πάρει να το κανει root να στείλει την σαβούρα με το κιλό και είναι άρχοντας

Πες τα. Τη μεγαλύτερη σαβούρα που τρέχει από πίσω την έχει πρώτη η Sony, μετά έρχεται η Samsung, LG, htc, Motorola, nexus. Με την LG είμαι ευχαριστημένος σε αυτό το θέμα, όπως και με την HTC.

Την μεγαλύτερη σαβούρα την έχει η Sony? Μάλιστα,το ακούσαμε και αυτό.

Υπήρχε διάστημα όπου στο Ζ2 είχα +- 150 εφαρμογές. Την σαβούρα που λέτε εσείς δεν την είχα απενεργοποιησει. Κιχ δεν έκανε το κινητό ούτε μια στιγμή,ακόμα και σε φουλ χρήση. Βέβαια ούτε να κολλήσει ούτε τίποτα. Τώρα αν πιστεύετε ότι τα sony ειδικά το Ζ3 έχει την περισσότερη σαβούρα και θέλει root για να δουλέψει το κινητό τι να σας πω....ο καθένας όπως νομίζει.

Το ότι η Sony βάζει 3gb ram είναι αιτία για να δικαιολογησει την σαβούρα κ να μην κολλάει;

Απόλυτη εμπειρία χρήσης αυτή την στιγμή την προσφέρει το Μ8 και τα sony (z2,z3,z3 compact) χωρίς να πειράξεις την συσκευή

Guest YiorgosA
Δυστυχώς ξενέρωσα τραγικά με την ποιότητα της κάμερας στο Ζ3. Για μένα η φωτογραφικές δυνατότητες στο κινητό μετράνε πολύ, αλλά δεν έχω αρκετές φορές τον χρόνο να ασχοληθώ με manual ρυθμίσεις, οποτε και κρίνω στις αυτόματες λήψεις την απόδοση της κάμερας. Κι εδώ δυστυχώς απογοητεύτηκα....οποτε ειμαι ανοιχτός σε προτάσεις...

Δυστυχώς ξενέρωσα τραγικά με την ποιότητα της κάμερας στο Ζ3. Για μένα η φωτογραφικές δυνατότητες στο κινητό μετράνε πολύ, αλλά δεν έχω αρκετές φορές τον χρόνο να ασχοληθώ με manual ρυθμίσεις, οποτε και κρίνω στις αυτόματες λήψεις την απόδοση της κάμερας. Κι εδώ δυστυχώς απογοητεύτηκα....οποτε ειμαι ανοιχτός σε προτάσεις...

Στο αυτόματο η Sammy βγάζει κορυφαίες δηλαδή s5/alpha/note 4.

Βέβαια οτι κερδίζεις στην κάμερα χάνεις άλλου,διότι κανεις τέλειος.

Κάπου θα πρέπει να κανεις συμβιβασμό.

Δηλαδή δεν θα έχεις radio,θα έχεις περιορισμό με Knox,αυτονομία/ποιότητα καταςκευης χειρότερη σε alpha και s5 απο z3 σειρά η το μεγάλο σε διαστάσεις note 4 πέρα οτι είναι και πανάκριβο και εφόσον γραφίδα δεν σου χρειάζεται είναι κρίμα να το χρυσοπληρώνεις.

Edited by alextrela

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

και ειναι απο της καλες cameres αυτή........ σε βλέπω να καθεσε για πάντα στα nokia....... και τωρα που η ms ανακοίνωσε οτι δεν θα βγάλει για την ώρα καμία high end συσκευη..... για καιρώ θα κάτσεις με αυτό που εχεις μάλλον

Guest YiorgosA

Σε Samsung δεν θέλω να πάω, για λόγους αισθητικής κυρίως, και ποιότητας κατασκευής.

Και παρόλο που θέλω σχετικά μεγάλη οθόνη (5-5,5) δεν ειμαι διατεθειμένος να πάω σε phablet.

Η νοκια δεν παίζεται στο θέμα κάμερας. Δεν περίμενα να βρω καλύτερη κάμερα στο Ζ3, αλλά εφάμιλλη. Δεν υπάρχει σύγκριση όμως. Θα εμενα μετά χαράς στα wp8.1, αλλά δεν υπάρχουν εφαρμογές που πρόκειται να χρησιμοποιήσω το επόμενο διατημα, τσο για ιδιωτική χρήση, όσο και για επαγγελματική. Γι αυτό θέλω να κάνω την αλλαγή. Δυστυχώς τα wp αν και κάνουν σωστά βήματα, δεν έχουν φτάσει ακόμα τον ανταγωνισμό.

Το g3 από κάμερα τι λέει; μπορούν οι κάτοχοι να δώσουν κατευθύνσεις, ή και δείγματα;

Γιατί τελικά από τα review σωστή άποψη και ασφαλή συμπεράσματα δεν βγαίνουν