Jump to content

SSD Για παλαιό Λάπτοπ.

emmanuelle
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

έχω το Toshiba Satellite A505-S6986.Το μηχάνημα κλείνει σχεδόν 6 χρόνια ζωής.Είμαι πολύ ικανοποιημένος απο το μηχάνημα αυτο.Το μηχάνημα δουλεύει καθαρά για ηχοληπτικές εργασίες και για μουσικές παραγωγές (Cubase,ProTools,Ableton).Το λάπτιοπ έχει ένα 400GB (5400 RPM) Serial ATA σκληρό,τον οποίο τώρα τελευταία δεν ακούω καλα,σαν να έχει πέσει η απόδοση του κατά 30-40%.

Επειδή λεφτά για να πάρω καινούριο μηχάνημα δεν έχω σκέφτομαι να διαθέσω ένα πολύ μικρό και περιορισμένο μπάτζέτ ώστε να κάνω μια μικρή αλλλα βιώσημη αναβάθμιση,προσδοκόντας καλύτερη απόδοση(για τα χρονάκια του),αλλα και να διατηρήσω το μηχανάκι μάχιμο σε αυτά που κάνει. Σκέφτομαι να ξεκινήσω αλλάζοντας το σκληρό δίσκο,και μετέπειτα την μνήμη.Ετσι σκέφτομαι να αντικαταστήσω τον μηχανικό σκληρό δίσκομε έναν τεχνολογίας SSD.

Θέλω να ξεκινήσω απο τον σκληρό,το οποίο που, όπως προείπα δεν βλέπω να ανταποκρίνεται όπως παλιότερα.Ευελπιστώ σε καλύτερη και ταχύτερη εκκίνηση του υπολογιστή,ταχύτερη και σταθερότερη ανταπόκριση κατα την λειτουργεία τών προγραμμάτων,και τέλος φυσικά καλύτερη κατανάλωση ρεύματος,και καλύτερες θερμοκρασίες. Αυτή την στιγμή μπορώ να διαθέσω 120 ευρώ και θέλω κάτι σε 240 έως 320gb χωρητικότητα.

Μια μικρή προεσκόπιση του τί έχω τώρα!

Μνήμη:4GB DDR3 800MHz (max 8GB)

Επεξεργαστής:Intel Core 2 Duo processor T6600

Σκληρός:400GB (5400 RPM) Serial ATA

Λειτουργικό:Windows® 7 Home Premium 64-bit

Περιμένω τις προτάσεις-απόψεις σας,(ακόμα και που κερδίζω και που χάνω)!

Ευχαριστώ πολυ προκαταβολικά.

The question is not...when i'll stop, but who's going to stop me

Γενικα τα προγραμματα επεξεργασιας ηχου, ειναι πιο απαιτητικα στο θεμα μνημης, ο SSD βεβαια εχει καταφερει να ξεκουραζει τον υπολογιστη στο θεμα αναγνωσης/εγγραφης.

Σιγουρα με εναν SSD θα δεις διαφορα και θα σου αφησει πισω πιθανα κολληματα, που δημιουργουνται απο τη μνημη. Δεν μειωνει τους πορους που απαιτει το συστημα, απλως η μεγαλη ταχυτητα, δεν σε αφηνει να το αντιληφθεις.

Σε SSD προταση αυτη τη στιγμη value for money ειναι ο Samsung 840 EVO

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Γενικα τα προγραμματα επεξεργασιας ηχου, ειναι πιο απαιτητικα στο θεμα μνημης, ο SSD βεβαια εχει καταφερει να ξεκουραζει τον υπολογιστη στο θεμα αναγνωσης/εγγραφης.

Σιγουρα με εναν SSD θα δεις διαφορα και θα σου αφησει πισω πιθανα κολληματα, που δημιουργουνται απο τη μνημη. Δεν μειωνει τους πορους που απαιτει το συστημα, απλως η μεγαλη ταχυτητα, δεν σε αφηνει να το αντιληφθεις.

Σε SSD προταση αυτη τη στιγμη value for money ειναι ο Samsung 840 EVO

Καλησπέρα φίλε και ευχαριστώ για την απάντηση σου!

Κατάλαβες ακριβώς τι χρειάζομαι!Κοιτάω και τον Σάμσουνγκ ,αλλά βλέπω ότι πολύς κόσμος κοιτάει και πρός Crucial MX100 256GB

Και εγώ για τον samsung λέω. Τον έχω βάλει σε αρκετά λαπτοπ και δουλέυω και εγώ δύο. Εγγύηση. Ένα λάπτοπ που έχω έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το δικό σου. Απλά θα το αναστήσεις να ξέρεις με ssd. Θα απορείς γιατί δε το είχες κάνει εδώ και καιρό.

Έχω τον samsung 250 gb 840 EVO στο λαπτοπ. 1 χρόνο και κάτι κλείνει. Δουλεύει όπως την πρώτη μέρα. Απίστευτος.

Crucial MX100 από μένα , οι samsung είχαν κάποιο θέμα με την απόδοση τους και δεν ξέρω εάν έχει λυθεί το πρόβλημα με το καινούργιο firmware.

Everything is a frequency 

• 2 weeks later...
Επειδη εχω και εγω ενα Sony Vaio 5ετιας πια, επιβεβαιωνω οτι απο την στιγμη που του εβαλα SSD συγκεκριμενα αυτον: SanDisk SDSSDP-128G-G25 128GB SSD, το μηχανημα παει μπορω να πω και καλυτερα απο την πρωτη μερα.

Nokia 3310, 3510, 3510i, n81, n82, n95, Lumia 625 | SE T610, K700i, k750i, M600 | Sony Xperia Z1 | Samsung Galaxy S2, Galaxy S Advance, Note 4F | Apple iPhone 4s | Motorola Atrix 4G | HTC Touch HD, HD 2, Desire, Desire HD, Desire S

Current devices: iPhone 6s, Ipad 2

Δημήτρης

Παιδια έβαλα τον Εβο επάνω και το μηχανάκι πάει μια ομορφια!