Jump to content

[LG G3] Τροποποιήσεις & βελτιώσεις

m7ixalis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 5,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγω εχω την navastock 5.πολυ καλη δοκιμαστε τη

αυτη παλι ποια ειναι?δωσε λινκ γιατι ουτε στο google ουτε στο xda το βρηκα.

:ninja:

γεια σας παιδια εχω το g3 εδω και 2 βδομαδες περιπου.. Ειναι φοβερο κινητο αλλα αυτο που θελω να ρωτησω ειναι τι θα κερδισω αν το ρουταρω γιατι ακουω απο πολλους οτι ρουταρουν το κινητο τους για καλητερη αποδοση.. Επισης υπαρχει κινδυνος με το ρουτ να αχρηστεψουν διαφορες λειτουργειες της συσκευης.. Βλεπω συνεχεια μπροστα μου το θεμα με το ρουτ και θελω να μαθω και εγω τι μπορει να μου προσφερει

Όπως πολλοί εδώ μέσα ρίξε μια ματιά εδώ πρώτα:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=306146#post3645021

καθώς οι απορίες σου είναι γενικότερες του G3.

Στη συνέχεια ίσως θα μπορείς να εκτιμήσεις καλύτερα τι θέλεις και χρειάζεσαι.

Μαλιστα.. Το διαβασα και απο οτι ειδα με ενδιαφερουν καποια απο τα πλεονεκτηματα του ρουτ.. Μπορει ομως καποιος ειδικα για το g3 να μου πει ποιο προγραμμα χρησιμοποιησε και ποια custom rom περασε χωρις να δημιουργησει κανενα προβλημα στην συσκευη? Επισης να προσθεσω οτι το μοντελο του κινιτου μου ειναι ευρωπαικο d855

Ένας τρόπος για root περιγράφεται στο πρώτο μήνυμα αυτού του νήματος. Είναι παλιός όμως και δεν ξέρω κατά πόσο θα σου είναι χρήσιμος. Λίγες σελίδες πιο πίσω κάποιος έχει περιγράψει πιο πρόσφατο root από xda. Διάβασε όμως αυτό το μήνυμα ώστε να είσαι σε θέση να κάνεις full unroot αν κάτι δεν πάει καλά.

Από εκεί και πέρα, για custom rom θα χρειαστείς custom recovery. Η πιο δημοφιλής για το G3 είναι η TWRP και υπάρχουν διάφοροι τρόποι εφόσον είσαι root (autorec, flasify πχ) που έχουν γραφτεί σε αυτό το νήμα. Αλλιώς εδώ http://forum.xda-developers.com/lg-g3/orig-development/recovery-twrp-touch-recovery-2-8-2-0-t2966129.

Όσον αφορά τις rom (ρίξε μια ματιά στο αντίστοιχο νήμα εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=411548) έχουμε stock based και όχι stock based. Στις πρώτες η προτίμηση είναι συνήθως στη Cloudy και στις δεύτερες η CM12 & η RR.

Από κοντά στα παραπάνω υπάρχουν και kernel που αντικαθιστούν τον υφιστάμενο και δίνουν ευελιξία και ρυθμίσεις που ζαλίζουν όπως και ειδικά mods για θερμοκρασία, οθόνη κλπ αλλά και το xposed framework που είναι μια κατηγορία μόνο του.

Προσωπικά θα ήμουν OK μονάχα με root (ώστε να βάζω και να βγάζω εφαρμογές, χρήσιμες και άχρηστες αντίστοιχα) & custom recovery (ώστε να έχω full backup ή αλλιώς nandroid) αλλά για καιρό έχω βολευτεί τη cloudy 2.5 (http://forum.xda-developers.com/lg-g3/development/rom-cloudyg3-1-0-t2917467) συν το υπέροχο G3 Tweakbox (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2792242). Αυτή είναι ίσως και η πιο απλή λύση αν και ξεπερασμένη πλέον ή τουλάχιστον όχι LP 5.1.1.

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

χωρις να δημιουργησει κανενα προβλημα στην συσκευη

Επειδή αυτό είναι και θα είναι πάντοτε το άγχος:

(1) Backup τα πάντα και (2) διάβασμα για flash από την αρχή με τη stock rom της συσκευής που έχουμε.

Κανείς δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις και φυσικά ούτε και οι άνθρωποι που φτιάχνουν αυτές τις "βελτιώσεις & τροποποιήσεις".

(3) Για τα πιο πρωτοποριακά... διαβάζουμε τις περιπέτειες των πρωτοπόρων και ακολουθούμε ό,τι και όποιον εμπιστευόμαστε.

Υπάρχουν εδώ παιδιά έμπειρα που βοηθούν πάρα πολύ.

Με μπερδεψες λιγο :P

βρηκα αυτο

Να ακολουθησω αυτα τα βηματα?

----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Edit: τωρα ειδα to tweakbox που ελεγες πιο πανω.. Δεν εχω καταλαβει εκτος απο το ρουτ τι αλλο πρεπει να κανω για να το περασω στο κινητο

Με μπερδεψες λιγο :P

βρηκα αυτο

Να ακολουθησω αυτα τα βηματα?

----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Edit: τωρα ειδα to tweakbox που ελεγες πιο πανω.. Δεν εχω καταλαβει εκτος απο το ρουτ τι αλλο πρεπει να κανω για να το περασω στο κινητο

Συμβουλή.

Πρώτα διάβασε γενικότερα περί root, recovery, bootloader, rom, kernel και ότι άλλο θες. Προσπάθησε να καταλάβεις τι είναι το καθένα, τι κάνει.

Μετά πήγαινε και διάβασε συγκεκριμένα για το κινητό μας. Συγκεκριμένα. Πως γίνεται και λοιπά.

Η πηγή κατά κύριο λόγο είναι το XDA. Εκεί θα πρέπει να κοιτάξεις και όχι στο YouTube. Αφού διαβάσεις εκεί και εδώ στο φόρουμ κάνοντας μια σύνθεση, δες και στο YouTube βίντεο να τα καταλάβεις ακόμα καλύτερα.

Θα μου πεις μα θέλει χρόνο, μα εκείνο μα το άλλο.

Εγώ θα σου πω ότι όσο περισσότερο για διαβάσεις για αυτά τόσο θα γίνει πιο ασφαλής θα γίνει η διαδικασία και θα αποφεχθουν λάθη και ίσως ερωτήσεις και καταστάσεις πανικού. Τόσο πιο εύκολη θα γίνει μετά.

Google Pixel 6 Pro

novastok ειναι λοιπον γιατι εγραψες απο λαθος nava.ειναι ομως στα ισπανικα? το σαιτ,ειναι stock based? η aosp?ευχαριστω.

leon δεν είναι οι ερωτήσεις σου που με τρομάζουν. Οι ώρες που τις κάνεις είναι :)

Να κάτι με εικόνες http://www.androidrootz.com/2014/07/how-to-enter-into-download-mode-on-lg-g3.html

χαχα κατι τετοιες ωρες εχω ορεξη μπας και βρω τιποτα να με βοηθησει να καταλαβω πως δουλευει ο κοσμος του ρουτ :ρ για παραδειγμα βρηκα αυτον τον οδηγο http://forum.xda-developers.com/lg-g3/general/d855-one-click-root-twrp-recovery-t3072767

Στο βημα 5 εκει που κανει την εγκατασταση λεει να μπουμε σε download mode πως ομως θα γινει αυτο εφοσον το κινητο ειναι ηδη συνδεδεμνο με το pc θα βγαλουμε το usb εκεινη την στιγμη? Επισης σε τι μας βοηθαει το download mode και γιατι πρεπει να μπουμε σε αυτο

Φιλικά το λέω γιατί και ποιος δεν τα έχει δει όλα στις 4 το πρωί σκεπτόμενος "τι το ήθελα τώρα αυτό;"

Το manually που λέει στο βήμα 5 πάντως με παραπέμπει σε αυτό που λες. Βγάζεις βάζεις για να δει το κινητό ξανά και να συνεχίσει.

(Γενικά το download mode μπορεί να είναι χρήσιμο όταν άλλα πράγματα έχουν πάει στραβά και πρέπει να επιστρέψουμε σε stock.)

Διάβαζα το one click root από το link σου και δεν είναι και τόσο one-click. Πίστευα πως μετά από τόσο καιρό θα υπήρχε κάτι ποιο εύκολο πια.

Βέβαια τα εύκολα κλειδώνονται και πιο γρήγορα...

Ναι και εγω αυτο καταλαβα οτι δεν ειναι τοσο one clicked. Εγω ενδιαφερομαι για ενα απλο ρουτ με το οποιο να μπορω να κανω απλα πραγματα οπως να διαγραφω εφαρμογες ή να τις περναω στην sd οποτε πιστευω με ενα απλο one clicked ρουτ και με την stock recovery +ενα app που θα τα αλλαζεις τις ρυθμισεις απο εκει(προφανως το supersu? )θα ειναι δυνατον να τα κανω.. η οχι? Τωρα σε θεματα customization με την λογικη μου σκεψη θα θελει custom recovery και custom rom δηλαδη πιο περιπλοκα πραγματα

Στο post #2778 σε κάποιον έτυχε να κάνει αυτό που ρώτησες. Δες το αν το πας με αυτό τον τρόπο.

Στο post #1688 υπάρχει αυτό που θα έκανα τώρα (ξανά) αλλά είναι μια διαδικασία πίσω μπρος LP to KK to LP με κάποια custom rom.

Νομίζω ότι εκείνο που ζητάς θα ήταν το towelroot όμως πρέπει να έχει κλειδωθεί πολύ καιρό πριν.

Πάντως να βάλεις τη custom recovery είναι απλό όταν φτάσεις εκεί. Μετά οι custom rom μπαίνουν και βγαίνουν αφού θα έχεις την υποδομή.

Ψυχραιμία και διάβασμα θέλει. Δεν είναι πυρηνική φυσική όπως δεν είναι και βόλτα στο πάρκο.

novastok ειναι λοιπον γιατι εγραψες απο λαθος nava.ειναι ομως στα ισπανικα? το σαιτ,ειναι stock based? η aosp?ευχαριστω.

stock based πανω στην 20S και multi lang κανονικα ειναι η ρομ,το σαιτ ειναι ναι στα ισπανικα,κανε μια μεταφραση και διαβασε,για μενα αξιζει:)

CHANGELOG:

Novastock 5.0 (V20S). . -New patch base stagefright 20s and Busybox -root -Tweaks and scripts battery performance and revised Totally stock G3 least the following apps are G4: * Calendar, Contacts, Calculator, Email, File manager, music, keyboard, Qmemo and Qremote -New repo, faster GPS, reboot and root explorer installed -Recording call -Charging smart extras -Settings screen new and updated -Fountains -Sound increased without hiccups -Effects of debloqueo camera -Mod improvement -Name rom the curtain down and team logo on the task manager for the keyboard and -Topics launcher -Clock focused -All dual screen apps

Edited by microcens

Παιδια καλησπέρα.φοραω cm 12.1 official σε g3 d855 και θελω να περασω το nebula kernel.θα δω βελτιωση στη μπαταρια?μετα βιας βγαζω 3 sot τωρα.ποιον αλλον kernel μπορώ να περασω σε official cm 12.1 και ποιος ειναι ο καλυτερος και πιο σταθερος σε θεμα μπαταρίας?η διαδικασία ειναι η κλασσικη?flash μεσω revovery?ευχαριστω

Θα δείς. Γενικώς Nebula και 777 είναι τα 2 καλύτερα πιστεύω. Του Nebula καλύτερο θα έλεγα και φοβερός dev. Είμαι tester του για D855 και κάνει εξαιρετική δουλειά. Αρκέι να το βάλεις και να αλλάξεις κάποιες ρυθμίσεις και θα δεις εξαιρετική αυτονομία. Ρυθμίσεις έχει ποστάρει ένα παιδί πριν καμιά 20-30αρια σελίδες. Γενικότερα μία αλλαγή σε battery friendly governor θα σώσει τα πράγματα. Μπορείς να δοκιμάσεις yankactive ή και άλλους και να πειραματιστείς ή να βρεις και ρυθμίσεις στο θέμα του κέρνελ.

Google Pixel 6 Pro

Δεν είναι πολλές οι αλλαγές... Ψάξε προς τα πίσω και θα βρεις screenshot από τον asdfaster

EDIT: Στο βρήκα εγώ...

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6267528#post6267528

Edited by djkostas20

Google Pixel 6 Pro

Δεν είναι πολλές οι αλλαγές... Ψάξε προς τα πίσω και θα βρεις screenshot από τον asdfaster

EDIT: Στο βρήκα εγώ...

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6267528#post6267528

το περασα επιτυχώς και δοκιμαζω ρυθμίσεις.απο που μπορώ να επιλέξω ετοιμα governors?το thermal mod τι ειναι?υπαρχει καποια ρυθμιση ωστε να μειωσω την θερμοκρασια του τηλεφωνου γιατι μου παει πανω απο 70 πολλες φορες?ευχαριστω πολυ

το περασα επιτυχώς και δοκιμαζω ρυθμίσεις.απο που μπορώ να επιλέξω ετοιμα governors?το thermal mod τι ειναι?υπαρχει καποια ρυθμιση ωστε να μειωσω την θερμοκρασια του τηλεφωνου γιατι μου παει πανω απο 70 πολλες φορες?ευχαριστω πολυ

Διάβασε το θέμα εδώ, κάνε αναζήτηση και google. Θα σου λυθούν όλα.

Google Pixel 6 Pro

Καλημερα σας.Επειδη ελειπα και σιγουρα εχω χασει πολλα,θα ηθελα να μου πειτε για τον Nebula.Πρέπει να περάσω πρωτα coustom rom και ποια λέτε.Και μετα τον Nebula;Φοραω την stock.Ευχαριστω.

Εικόνα εκτός Όρων Πρόσβασης και Χρήσης.

"Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!!!"

οταν κανω μπακαπ με twrp στην εξωτερικη μνημη,κανω αποκοπη στο pc για σιγουρια,οταν το ξαναπερναω στην εξωτερικη (η και εσωτερικη) μνημη το ρεκοβερυ δεν το βλεπει καν,τι γινεται λαθος? αν γνωριζει καποιος θα ειμουν ευγνωμων.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλημερα σας.Επειδη ελειπα και σιγουρα εχω χασει πολλα,θα ηθελα να μου πειτε για τον Nebula.Πρέπει να περάσω πρωτα coustom rom και ποια λέτε.Και μετα τον Nebula;Φοραω την stock.Ευχαριστω.

απο οσο ξερω το κερνελ το παιρνας μετα,αν λειτουργει σε στοκ κατασταση διαβασε τις οδηγιες που δινει για συμβατοτητα.

• The title was changed to [LG G3] Τροποποιήσεις & βελτιώσεις