teotsi Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Κανέναν δε θελω να πείσω. Ελεύθεροι ανθρωποι είμαστε. Δεν σημαίνει ομως αυτο οτι πρεπει να επικροτώ καθε ανακριβεια που διαβαζω. Αν υπηρχε έστω 1 βιταμίνη που υπαρχει στο κρεας και ειναι απαραιτητη στον ανθρωπο και δεν υπαρχει στη φύση τοτε θα δεχόμουν οτι πρεπει να τρώει κρεας καποιος. Αν τα δοντια του ανθρώπου μπορούσαν να ξεσκισουν ενα ζωο ή αν το στομάχι μας μπορουσε να χωνέψει ωμη σαρκα ζωου τοτε θα συμφωνουσα σ ολα αυτα. Τιποτα απ αυτα όμως δεν συμβαίνει. Εχουν γραφτεί ολοκληρες μελέτες γύρω απ την φυση του ανθρωπου και ολες καταλήγουν σε ενα συμπέρασμα: Ο άνθρωπος ειναι φυτοφαγος. Το οτι εχει στηθει μια τεράστια βιομηχανια γυρω απ την κρεατοφαγία, ειναι δεδομένο. Το οτι η φυση σου δεν ειναι αυτή, παλι δεδομένο ειναι. Το οτι επιμενεις οτι ειναι το σωστο όμως, είναι λαθος. Επελεξες να μην βλεπεις οτι δεν ειναι αυτη η φυση σου. Και για εμάς που δεν μας αρέσουν αυτά τα φαγητά? Έτσι όπως μας περιγράφεις μας κάνεις σαν να σκοτώνουμε ζώα για πλάκα. Εγώ τρώω κρέας γιατί και μου αρέσει, και γιατί μου χρειάζεται. Ο άνθρωπος είναι παμφαγος. Απλά έχουμε την άνεση να διαλέγουμε. Βιταμίνες δίνει και η powerhealth, δεν σημαίνει ότι θα ζήσω μόνο με χαπάκια. Και τέλος υπάρχουν είδη κρέατος που τρώγονται και ωμά. Δεν μιλάω για το σουσι. Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Εμένα μ αρέσει και το κυνήγι. Ξυπνά τα αρχέγονα ένστικτα :) Και το ψάρεμα επίσης. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
siciliano Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Το οτι εχει στηθει μια τεράστια βιομηχανια γυρω απ την κρεατοφαγία, ειναι δεδομένο. Υπάρχουν πάρα πολλές και γευστικες επιλογές αλλα κοστιζουν περισσότερο και απαιτούν και χρόνο. Γι αυτο και πολλοι επιλεγουν την ευκολία και την προσιτη τιμη που προσφερει το κρεας. Εντάξει, έπεσες και εσύ θύμα της προπαγάνδας εκείνων που θέλουν να χτυπήσουν την "τεράστια βιομηχανία κρεοφαγίας", (για τον μαμμωνά, όχι για τα ζωάκια ;) ) αφού πούλησαν παραμυθάκια του τύπου ο Πυθαγόρας ήταν βέγκαν και ο Γκραντ Χιλ έπινε sprite. Μπορείς να πεις ποιο είναι το θέμα του νήματος; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] dum spiro, spero... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Αν ο άνθρωπος ήταν φυτοφάγος, δε θα είχε κυνόδοντες. Και αν σαρκοφάγος δε θα είχε τραπεζίτες Επίσης τα σφαγεία εξελίσσονται και σιγά σιγά μπαίνουν κανόνες εναντίον των απάνθρωπων τρόπων σφαγής Επίσης μπορείς να πάρεις βιολογικό κρέας, από ζώα που ζουν σε ποιο μεγάλους χώρους με λιγότερα ζώα, σωστή τροφή κτλ Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Αν ο άνθρωπος ήταν φυτοφάγος, δε θα είχε κυνόδοντες. Και αν σαρκοφάγος δε θα είχε τραπεζίτες Επίσης τα σφαγεία εξελίσσονται και σιγά σιγά μπαίνουν κανόνες εναντίον των απάνθρωπων τρόπων σφαγής Επίσης μπορείς να πάρεις βιολογικό κρέας, από ζώα που ζουν σε ποιο μεγάλους χώρους με λιγότερα ζώα, σωστή τροφή κτλ Ακριβως.... Αυτά τα πλαϊνά δοντακια δεν τα έχουμε για να τρώμε την ντομάτα πιο εύκολα.... Τώρα με την χορτοφαγία μπορείς να ζήσεις απλα πρεπει να σαι πολύ προσεκτικός στο πως θα τραφεις...ποσο μάλλον αν αποκλείεις και τα γαλακτομικα, αυγά κοκ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hic_et_nunc Δημ. August 13, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Οταν τρώμε ειναι πολυ απλο να παρατηρησουμε το εξης: ότι η κάτω σιαγόνα κινείται από δεξιά προς τα αριστερά και από αριστερά προς τα δεξιά. Είναι κίνηση άλεσης. Είναι η κίνηση που κάνουν όλα τα φυτοφάγα ζώα και μόνο αυτά, προκειμένου να αλέσουν όσο καλύτερα γίνεται την τροφή τους σε αντίθεση με τα σαρκοφάγα που ανοιγοκλείνουν τη σιαγόνα σε μια αυστηρά κάθετη κίνηση. Απ την άλλη κυνόδοντες εχουν και πολλα φυτοφάγα ζωα, δεν ειναι επιχειρημα αυτο. Ενα σωρο ερευνες υπάρχουν διαθεσιμες στο net, δεν θελω να πεισω κανεναν για τιποτα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teotsi Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Οταν τρώμε ειναι πολυ απλο να παρατηρησουμε το εξης: ότι η κάτω σιαγόνα κινείται από δεξιά προς τα αριστερά και από αριστερά προς τα δεξιά. Είναι κίνηση άλεσης. Είναι η κίνηση που κάνουν όλα τα φυτοφάγα ζώα και μόνο αυτά, προκειμένου να αλέσουν όσο καλύτερα γίνεται την τροφή τους σε αντίθεση με τα σαρκοφάγα που ανοιγοκλείνουν τη σιαγόνα σε μια αυστηρά κάθετη κίνηση. Απ την άλλη κυνόδοντες εχουν και πολλα φυτοφάγα ζωα, δεν ειναι επιχειρημα αυτο. Ενα σωρο ερευνες υπάρχουν διαθεσιμες στο net, δεν θελω να πεισω κανεναν για τιποτα. εγω οταν μασαω δεν την κουναει ετσι παντως. Μονο ο sir alex μασαει ετσι την τσιχλα του. Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Εγώ το κρέας μου σίγουρα δε το τρώω έτσι Μιχάλη.. Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 (edited) Eίναι τεκμηριωμένο από πάμπολλες μελέτες και μετά-μελέτες, ότι η κρεατοφαγία απότελεσε έναν από τους παράγοντες εξελικτικού διαχωρισμού των hominidae από τα hominoidea πριν περίπου 14 εκατομμύρια χρόνια. Οι περαιτέρω διαχωρισμοί σε φυλές και γένη καθώς προχωράμε χρονικά, διατηρούν κοινό παράγοντα την κρεατοφαγία και ο εξελικτικός μηχανισμός συναντάται κανονικά και στο σύγχρονο homo sapiens sapiens. H πιο απλή απόδειξη του παραπάνω, έγκειται στο γεγονός ότι όλα τα είδη που εξελικτικά συντηρήθηκαν από την κρεατοφαγία, διαθέτουν τον πλήρη ενζυματικό μηχανισμό λύσης του κολλαγόνου (και των 28 υποτύπων που απαρτίζουν την πιο συνηθισμένη πρωτεΐνη(25-35%) που συναντάται αποκλειστικά σε ζωικούς οργανισμούς) αλλά και της ζελατίνης (υδρολυμένο κολλαγόνο). Οι οργανισμοί που εξελικτικά δεν στηρίχθηκαν στην κρεατοφαγία δεν διαθέτουν τον εν λόγω μηχανισμό, οι οργανισμοί που σε κάποια στάδια της εξέλιξης συντηρήθηκαν από κρεατοφαγία και πλέον είναι χορτοφάγα, διατηρούν μερική λειτουργία του μηχανιμού (σε συνάρτηση με το πόσο πρόσφατη είναι η μετάπτωση σε χορτοφαγία), ενώ το ίδιο συμβαίνει με τους οργανισμούς που προσφάτως (τελευταίες χιλιάδες γενεές) κινήθηκαν προς την κρεατοφαγία. Από εκεί και πέρα, το κρέας είναι μια ενεργειακά πυκνή τροφή και πρέπει, με μέτρο, να αποτελεί μέρος της καλώς εννοούμενης διατροφής του ανθρώπου. Edited August 13, 2014 by gnt Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teotsi Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Eίναι τεκμηριωμένο από πάμπολλες μελέτες και μετά-μελέτες, ότι η κρεατοφαγία απότελεσε έναν από τους παράγοντες εξελικτικού διαχωρισμού των hominidae από τα hominoidea πριν περίπου 14 εκατομμύρια χρόνια. Οι περαιτέρω διαχωρισμοί σε φυλές και γένη καθώς προχωράμε χρονικά, διατηρούν κοινό παράγοντα την κρεατοφαγία και ο εξελικτικός μηχανισμός συναντάται κανονικά και στο σύγχρονο homo sapiens sapiens. H πιο απλή απόδειξη του παραπάνω, έγκειται στο γεγονός ότι όλα τα είδη που εξελικτικά συντηρήθηκαν από την κρεατοφαγία, διαθέτουν τον πλήρη ενζυματικό μηχανισμό λύσης του κολλαγόνου (και των 28 υποτύπων που απαρτίζουν την πιο συνηθισμένη πρωτεΐνη(25-35%) που συναντάται αποκλειστικά σε ζωικούς οργανισμούς) αλλά και της ζελατίνης (υδρολυμένο κολλαγόνο). Οι οργανισμοί που εξελικτικά δεν στηρίχθηκαν στην κρεατοφαγία δεν διαθέτουν τον εν λόγω μηχανισμό, οι οργανισμοί που σε κάποια στάδια της εξέλιξης συντηρήθηκαν από κρεατοφαγία και πλέον είναι χορτοφάγα, διατηρούν μερική λειτουργία του μηχανιμού (σε συνάρτηση με το πόσο πρόσφατη είναι η μετάπτωση σε χορτοφαγία), ενώ το ίδιο συμβαίνει με τους οργανισμούς που προσφάτως (τελευταίες χιλιάδες γενεές) κινήθηκαν προς την κρεατοφαγία. Από εκεί και πέρα, το κρέας είναι μια ενεργειακά πυκνή τροφή και πρέπει, με μέτρο, να αποτελεί μέρος της καλώς εννοούμενης διατροφής του ανθρώπου. λιγο οφφ τοπικ: πως γινεται για οποιοδηποτε θεμα απο επεξεργαστες μεχρι την πεψη να ξερεις τα παντα :blink: Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hic_et_nunc Δημ. August 13, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 λιγο οφφ τοπικ: πως γινεται για οποιοδηποτε θεμα απο επεξεργαστες μεχρι την πεψη να ξερεις τα παντα :blink: Ο Κωστας ειναι το διαμαντι του myphone και καποια στιγμη θα ηθελα να τον γνωρισω απο κοντά(ηταν ο μεντορας μου οταν εγινα editor εδω)Μπορει σε πολλά να μην συμφωνώ μαζι του, αλλα δεν παυει να με εξιτάρουν οι γνωσεις του αλλα και ο τρόπος που αντιμετωπιζει τις καταστάσεις και που ποτε δεν εκνευριζεται εδω μεσα :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teotsi Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Ο Κωστας ειναι το διαμαντι του myphone και καποια στιγμη θα ηθελα να τον γνωρισω απο κοντά(ηταν ο μεντορας μου οταν εγινα editor εδω)Μπορει σε πολλά να μην συμφωνώ μαζι του, αλλα δεν παυει να με εξιτάρουν οι γνωσεις του αλλα και ο τρόπος που αντιμετωπιζει τις καταστάσεις και που ποτε δεν εκνευριζεται εδω μεσα :) Εκνευρίστηκε λιγάκι στο review του 930 πρόσφατα. Δεν είχε και άδικο όμως. Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
siciliano Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 (edited) Οταν τρώμε ειναι πολυ απλο να παρατηρησουμε το εξης: ότι η κάτω σιαγόνα κινείται από δεξιά προς τα αριστερά και από αριστερά προς τα δεξιά. Είναι κίνηση άλεσης. Είναι η κίνηση που κάνουν όλα τα φυτοφάγα ζώα και μόνο αυτά, προκειμένου να αλέσουν όσο καλύτερα γίνεται την τροφή τους σε αντίθεση με τα σαρκοφάγα που ανοιγοκλείνουν τη σιαγόνα σε μια αυστηρά κάθετη κίνηση. Απ την άλλη κυνόδοντες εχουν και πολλα φυτοφάγα ζωα, δεν ειναι επιχειρημα αυτο. Ενα σωρο ερευνες υπάρχουν διαθεσιμες στο net, δεν θελω να πεισω κανεναν για τιποτα. Είναι επιχείρημα ο τρόπος μασήματος και δεν είναι οι κυνόδοντες? :wacko: Άσε που δεν μασάω έτσι :lol:. Τα πράγματα είναι απλά: α) όπως έγραψε ο gnt, από την στιγμή που μεταβολίζεται το κρέας, είμαστε παμφάγοι β) όπως και οι πιο κοντινοί μας "συγγενείς" γ) λόγω του ότι χρησιμοποιούμε εργαλεία για να κόψουμε και μαγειρεύουμε το κρέας εδώ και κάτι χιλιετίες, οι κυνόδοντες δεν είναι τόσο αναπτυγμένοι δ) αν έχεις παρατηρήσει (χλωμό το βλέπω) όσο πας πιο βόρεια: Γερμανία - Αγγλία - Ισλανδία τόσο το κρέας είναι συχνότερο ως πιάτο στη κουζίνα των εκεί λαών. Να μην πιάσουμε τους Εσκιμώους, που δεν έχουν καν που να σπείρουν! Εκτός κι αν δεν τους θεωρείς ανθρώπους. :X Οι βόρειοι λαοί λοιπόν, τρώνε περισσότερο ζωικά προϊόντα γιατί λόγω του κρύου κλίματος δεν μπορούν να σπείρουν ότι και όσο γουστάρουν αφενός και αφετέρου τα ζωικά προϊόντα μπορούν να διατηρηθούν κατά την διάρκεια του κρύου εκεί χειμώνα (κοίτα σύμπτωση :rolleyes:), γιατί ως γνωστόν, ψυγεία η ανθρωπότητα έχει τα τελευταία 100 χρόνια! Το φυσιολογικό λοιπόν ο άνθρωπος να τρώει τα προϊόντα που παράγει η περιοχή που μένει και όχι να τρώει σόγια από Ινδία, Ginseng από την Κίνα, και εγώ δεν ξέρω τι άλλο για να καλυφθούν οι ανάγκες των χορτοφάγων. Edited August 13, 2014 by siciliano Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] dum spiro, spero... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hic_et_nunc Δημ. August 13, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Για το λήξουμε το θεμα, δεν θελω να πεισω κανεναν αλλα δεν θέλω να με πεισει και κανενας. Εχω διαβασει πολυ γυρω απ το συγκεκριμένο θεμα και ανεξάρτητα απ τι ειναι σωστο/υγιές, δεν θελω να βαλω στο στόμα μου οποιαδηποτε τροφη, για την οποια ενα ζωο υπεφερε ή σφαγιαστηκε για να τραφω εγω. Ελπιζω να γινομαι κατανοητός. Ειμαι υγιεστατος, παρολο που δσν τρωω κρεας και αισθάνομαι όμορφα με αυτο που κανω. Τα υπόλοιπα μου είναι περιττά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teotsi Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Για το λήξουμε το θεμα, δεν θελω να πεισω κανεναν αλλα δεν θέλω να με πεισει και κανενας. Εχω διαβασει πολυ γυρω απ το συγκεκριμένο θεμα και ανεξάρτητα απ τι ειναι σωστο/υγιές, δεν θελω να βαλω στο στόμα μου οποιαδηποτε τροφη, για την οποια ενα ζωο υπεφερε ή σφαγιαστηκε για να τραφω εγω. Ελπιζω να γινομαι κατανοητός. Ειμαι υγιεστατος, παρολο που δσν τρωω κρεας και αισθάνομαι όμορφα με αυτο που κανω. Τα υπόλοιπα μου είναι περιττά. Και αν μάθαινες ότι πόνεσε και το φυτό όπως λένε κάτι μελέτες? Δεν μπορείς να το αποφύγεις, αλλά από την στιγμή που στην υγεία σου είσαι καλά, suit yourself :D Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hic_et_nunc Δημ. August 14, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2014 Και αν μάθαινες ότι πόνεσε και το φυτό όπως λένε κάτι μελέτες? Δεν μπορείς να το αποφύγεις, αλλά από την στιγμή που στην υγεία σου είσαι καλά, suit yourself :D Θεωρητικα τα παντα κατεχουν εστω και μια αισθηση. Ακομα και οι ιοί. Τα φυτα σου προσφέρουν απλόχερα τον καρπο τους, κατι που συμβάλλει στη αναπτυξη τους. Αν κόψεις 2-3 φύλλα, τα τραυματιζεις, αν κοψεις την ρίζα του φυτού, το ίδιο. Αν ομως πάρεις τον καρπό, δεν υπάρχει αρνητική αντίδραση απ το φυτό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos523 Δημ. August 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2014 (edited) Υπάρχουν πολλά στοιχεία και πολλές μελέτες που δείχνουν ότι ο άνθρωπος κατασκευάστηκε σαν χορτοφάγο ον. Φυσικά υπάρχει και η εξέλιξη. Μετά από τόσα εκατομμύρια χρόνια κρεοφαγίας η οτιδήποτε άλλο, είναι λογικό ο ανθρώπινος μεταβολισμός να μεταβολιζει κρέας και πολλά άλλα χωρίς προβλήματα. Συμφωνώ με την λογική των βιγκαν, αλλά όχι, δεν έβγαλα και δεν θα βγάλω από την διατροφή μου το κρέας. Μια ελάττωση στα κρεατικα βέβαια θεωρώ πως θα κάνει καλό σε πολλούς. Ps Ορίστε και μια απλή/μη επιστημονική ανάλυση από τον πασίγνωστο Γιουρόφσκι Edited August 14, 2014 by nikos523 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. August 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2014 Η ενασχόληση του ανθρώπου με την γεωργία ήλθε πολύ πρόσφατα πάντως. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. August 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2014 Μιχάλη, ζωικά προϊόντα τρως; Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hic_et_nunc Δημ. August 14, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2014 Μιχάλη, ζωικά προϊόντα τρως; Τρώω ναι. Γιατί; ;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. August 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2014 Από περιέργεια :) Γιατί οι περισσότεροι χορτοφάγοι που ξέρω δε τρώνε ούτε...αυγό για κάποιο λόγο Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos523 Δημ. August 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2014 Άρα είναι απλά βετζετεριαν και οχι βιγκαν Πέτρο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hic_et_nunc Δημ. August 14, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2014 Άρα είναι απλά βετζετεριαν και οχι βιγκαν Πέτρο. Το ανάποδο. Οι vegan δεν τρωνε κανένα ζωικό προϊόν, ουτε καν μελι ας πουμε. Οι vegetarian δεν τρωνε κρεας αλλα τρωνε τυρι, γαλα και αλλα ζωικα προϊόντα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos523 Δημ. August 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2014 Αυτό εννοούσα, απλά διάβασα γρήγορα και είπα το αντίθετο :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamatis3133 Δημ. August 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2014 Ειδα ελαχιστα από το βίντεο με τον άγνωστο για μενα Γιουροφσκι και επεσα πανω στο παραδειγμα με το παιδακι το μηλο και το ζωακι. Οκ, εκει σταματησα να βλεπω. Συναγωνιζεται ανετα τις Πύλες του Ανεξήγητου. Τις τοιχογραφίες στις σπηλιές με ανθρωπους να κυνηγούν ζωα χιλιαδες χρονια πριν ποιος τις εκανε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts