Jump to content

Redmi Note 4G

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχει βγει και μεταγενέστερη έκδοση; αν ναι, τα προβλήματα που αναφέρω έχουν λυθεί σε αυτήν;

Μιας και είπες για προβλήματα, υπαρχουν και αρκετά λάθη στη μετάφραση. Αν δεν σου κάνει κοπο, μπορείς να μεταφέρεις στα παιδιά αυτά που εντοπίσαμε;

Edited by konstobo

• Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

Η έκδοση είναι η τελευταία. Για λάθη στη μετάφραση δεν ξέρω, εγώ το έχω στα αγγλικά. Όσο για τα θεματακια θα τα μεταφέρω στους devs.
Κινητό: Xiaomi Redmi Note 4

Μιλάμε για την 4.11.14, έτσι; ένα ακομη πρόβλημα που εντόπισα είναι ότι δεν μπορείς να αποθηκεύσεις σταθμούς στο ραδιόφωνο. Βάζεις όνομα αλλά δεν μπορείς να πατήσεις οκ, διότι είναι ανενεργό το button του.

Λοιπον πέρασα την 4.11.14 (εντάξει: μου την πέρασαν)

Έχω τα εξης προβλήματα μέχρι στιγμης:

1. Στο μενού ρυθμίσεις->πρόσθετες ρυθμισεις->οθόνη η ρύθμιση "ταπετσαρια" βγαζει μηνυμα οτι "δυστυχώς η εφαρμογή Θέματα έχει σταματήσει".

2. Επίσης στο ίδιο μενού λιγο πιο κάτω είναι η ρύθμιση "περιστροφή οθόνης". Ο,τι επιλογή βάλω εδώ, την αντίθετη βλέπω στο μενού με τους διακόπτες. Αλλάζοντας την ρύθμιση σε ένα από τα δυο μενου αλλαζει και στο άλλο και ποτέ δεν συμβαδίζουν. Δηλαδή όταν ενεργοποιείς την περιστροφή στο ενα μενού, απενεργοποιείται στο άλλο.

2.η περιστροφή οθόνης είναι σωστή (νομίζαμε την έβαλαν ανάποδα)

αν πατήσουμε στην notification bar , την περιστροφή , φωτίζει , κλειδώνει την περιστροφή , δεν κάνει περιστροφή (έχει ένα λουκέτο στο περιστροφή , όταν είναι φωτεινή , κλειδώνει , δεν περιστρέφετε )

1. ρυθμίσεις->πρόσθετες ρυθμισεις->οθόνη -> "ταπετσαρια" , μπορούμε να αλλάξουμε ταπετσαρία (screenshot 3)

ανοίγουμε την εφαρμογή "θέματα" (στην επιφάνεια εργασίας) , πατάμε πάνω αριστερά το μισό ανθρωπάκι (αριστερά από την λέξη Κατηγορία)

είμαστε στο τοπικά (τα δικά μας) , επιλέγουμε κάποια και εφαρμογή (screenshot 4)

για το ραδιόφωνο , γενικά

βάζουμε τα ακουστικά , από την notification bar , το επιλέγω , επιλέγω το "ρύθμιση αναπαραγωγής" , οπότε όταν πατάω το + στα ακουστικά αλλάζει σταθμό και όχι αύξηση έντασης

επιλέγω το "βελτίωση ήχου Mi και επιλέγω τα ακουστικά που έχω π.χ. piston-2 , (στον ισοσταθμιστή (eqyalizer) , κάνουμε αλλαγές αν ξέρουμε ,Ροκ , τζαζ , ποπ , κ.λ.π.)

πηγαίνουμε πίσω παίρνει τις ρυθμίσεις

επιφάνεια εργασίας στον φάκελο εργασίας ανοίγουμε το FM Ράδιο

πατώντας ανάμεσα στα βέλη , σκανάρει , αποθηκεύει όλους τους σταθμούς

Μιλάμε για την 4.11.14, έτσι; ένα ακομη πρόβλημα που εντόπισα είναι ότι δεν μπορείς να αποθηκεύσεις σταθμούς στο ραδιόφωνο. Βάζεις όνομα αλλά δεν μπορείς να πατήσεις οκ, διότι είναι ανενεργό το button του.

πατάμε παρατεταμένα σε κάποιον σταθμό , επεξεργασία και βάζουμε ονομασία (screenshot 1)

όταν ανοίγουμε το ραδιόφωνο οι ρυθμίσεις του είναι πάνω δεξιά οι τρις τελείες μέσα σε κύκλο (screenshot 2)

Edited by tora33
OnePlus 8 pro + Mi 10t lite + poco f1

Το themes το έχω απεγκαταστήσει. Το πρόβλημα με το κρασάρισμα στην επιλογή wallpaper ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιώ τον miui launcher. Το δε ράδιο ούτε καν το έχω ανοίξει και δεν πρόκειται κιόλας, δεν ακούω.

Βγήκε η Ελληνική 4.11.21

Changelog της τρέχουσας έκδοσης.

Ενσωμάτωση των αλλαγών της 4.11.21 MIUI Rom

Ενημέρωση με την τελευταία ελληνική μετάφραση

Καλύτερη διαχείριση πόρων (μνήμης)

Αναβάθμιση διαφόρων apks στην τελευταία έκδοση

Edited by tora33

Βγήκε η Ελληνική 4.11.21

Changelog της τρέχουσας έκδοσης.

Ενσωμάτωση των αλλαγών της 4.11.21 MIUI Rom

Ενημέρωση με την τελευταία ελληνική μετάφραση

Καλύτερη διαχείριση πόρων (μνήμης)

Αναβάθμιση διαφόρων apks στην τελευταία έκδοση

Περάστηκε χωρίς κανένα wipe πλην cache και dalvik cache. Όλα δουλεύουν καλά.

Περάστηκε χωρίς κανένα wipe πλην cache και dalvik cache. Όλα δουλεύουν καλά.

ναι είναι πολύ καλή η miui rpm , δεν καταλαβαίνεις αν χρησιμοποιείς το note 4g η το mi3w , ίδια rom ,

Edited by tora33

μπηκα στο MUI HELLAS πηγα να κατεβασω την τελευταια ελληνικη rom αλλα δεν καταλαβα ποια απο ολες πρεπει να κατεβασω.

μπορει να βοηθησει καποιος?ευχαριστω!

Mi3w Full ROM => xiaomi-miui-hellas-4.4.4_cancro_GTV-4.11.21.zip (MIUI V6) (CWM Recovery)

Mi4 wcdma ROM => xiaomi-miui-hellas-4.4.4_cancro_GTV-4.11.21.zip (MIUI V6) (CWM Recovery)

Mi3w STABLE => xiaomi-miui-hellas-4.4.4_cancro_Hellas_StableV6.1.2.0.zip (V6 Kit Kat)

Mi4-WCDMA STABLE => xiaomi-miui-hellas-4.4.4_cancro_Hellas_StableV6.1.2.0.zip (V6 Kit Kat)

Mi2/2S Full Rom => xiaomi-miui-hellas-4.1.1_aries_GTV-4.11.21.zip

[sIGPIC][/sIGPIC]

μπηκα στο MUI HELLAS πηγα να κατεβασω την τελευταια ελληνικη rom αλλα δεν καταλαβα ποια απο ολες πρεπει να κατεβασω.

μπορει να βοηθησει καποιος?ευχαριστω!

Mi3w Full ROM => xiaomi-miui-hellas-4.4.4_cancro_GTV-4.11.21.zip (MIUI V6) (CWM Recovery)

Mi4 wcdma ROM => xiaomi-miui-hellas-4.4.4_cancro_GTV-4.11.21.zip (MIUI V6) (CWM Recovery)

Mi3w STABLE => xiaomi-miui-hellas-4.4.4_cancro_Hellas_StableV6.1.2.0.zip (V6 Kit Kat)

Mi4-WCDMA STABLE => xiaomi-miui-hellas-4.4.4_cancro_Hellas_StableV6.1.2.0.zip (V6 Kit Kat)

Εδω την 4.11.24 https://xiaomi-miui.gr/community/wsif/index.php/Entry/5931-4-11-24-Xiaomi-Redmi-Note-4G-LTE-GTV-4-11-24/#files

Edited by mike_k
:)

mike σ ευχαριστω!χρειαζεται να κανω wipe ?απο το recovery να την φλασαρω?

[sIGPIC][/sIGPIC]

χρειαζεται να κανω wipe ?απο το recovery να την φλασαρω?

την πρώτη φορά ναι , wipe data/factory reset , θα χαθούν ρυθμίσεις και οι εφαρμογές σου αν έβαλες

στην επόμενη δεν χρειάζεται

απο την πρώτη σελίδα

κάνεις το τελευταίο το edit με τον updater

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5688861#post5688861

μην ξεχάσεις τα unknow source , usb debugging

Edited by tora33

Την Παρασκευή θα υπάρχει update της Miui rom , μόνο για την multi rom , όποιος έχει την multi θα την αναβαθμίσει κανονικά

Δεν θα έχουμε update για την Ελληνική Miui rom , σε μια εβδομάδα θα έχουμε

όποιος έχει την Ελληνική μην ξεχνάμε ότι update κάνουμε μόνο από την εφαρμογή ota updater , και όχι από το updater=Αναβάθμιση , το είπαμε εδώ

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5771764#post5771764

Αν κάνουμε αυτόματη αναβάθμιση , θα μπει η αναβάθμιση της multi , στην Ελληνική που έχουμε και θα γίνει "μπάχαλο"

για να αποφύγουμε το αυτόματο update , κάνουμε :

Πηγαίνουμε Εργαλεία => Updater => πατάμε πάνω δεξιά τις τρις τελείες (είμαστε στο menu ) =>Ρυθμίσεις ενημέρωσης και κλείνουμε τον διακόπτη της αυτόματης ενημέρωσης.. , οπότε ο updater δεν θα μας ενημερώνει για update ,

θα ελέγχουμε για αναβαθμίσεις μόνο απο την εφαρμογή ota updater=>ΡΟΜ=>Διαθέσιμες ενημερώσεις

((Γιάννη (athanaso77) μην κάνεις merge τα συνεχόμενα ποστ))

Edited by tora33

Μου ήρθε newsletter από το minideal για το κινητό, στα 165 δολλάρια, δλδ 132 έουρος. Πολύ καλή τιμή, νομίζω ότι αξίζει πραγματικά τα λεφτά του.

Την Παρασκευή θα υπάρχει update της Miui rom , μόνο για την multi rom , όποιος έχει την multi θα την αναβαθμίσει κανονικά

εγω επειδη το παρελαβα προχθες απο minideal δεν εχω βαλει ακομα καμμια rom,αλλα εχω κατεβασει την τελευταια ελληνικη για να την φλασαρω,να την βαλω,η να περιμενω αυριο το update της multi mui?

[sIGPIC][/sIGPIC]

εγω επειδη το παρελαβα προχθες απο minideal δεν εχω βαλει ακομα καμμια rom,αλλα εχω κατεβασει την τελευταια ελληνικη για να την φλασαρω,να την βαλω,η να περιμενω αυριο το update της multi mui?

ποια rom έχεις ?

αν είναι η multi θα έχεις αύριο μάλλον το απόγευμα update

αν είναι η πειραγμένη (multi) από το κατάστημα ίσως να μην κάνει update, δεν το δοκίμασα όταν το πήρα

αν θέλεις να βάλεις την Ελληνική , ξέρεις πως να την φλασάρεις

Edited by tora33

ποια rom έχεις ?

αν είναι η multi θα έχεις αύριο μάλλον το απόγευμα update

αν είναι η πειραγμένη (multi) από το κατάστημα ίσως να μην κάνει update, δεν το δοκίμασα όταν το πήρα

αν θέλεις να βάλεις την Ελληνική , ξέρεις πως να την φλασάρεις

με την multi ειναι αλλα δεν ξερω αν ειναι πειραγμενη απο το minideal.

για να φλασαρω την ελληνικη να παω στο recovery να κανω wipe και μετα install zip from sd card?η υπαρχει καλυτερος τροπος?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εχει βρει κανεις καποια λύση για τις ειδοποιήσεις στην v6 4.11.24? Γενικά δεν μου λειτουργουν σωστα. Τα έχω όλα ενεργοποιημενα και παλι για να λειτουργησουν , πρεπει να τρεχουν τα προγράμματα απο πίσω. Ειδικα το viber και το fb messenger. Το μονο που κατάφερα για να δουλέψουν σωστα, είναι να τα βάλω autostart και να τα κλειδωσω στη μνήμη, αυτό όμως τρώει 200mb απο τη memory και αν βάλω όλες τις εφαρμογες που χρειάζομαι notifications, δε θα μηνει ελευθερη μνήμη καθόλου. Καμια λύση για native push notification όπως όλα τα τηλέφωνα?? Edited by tarandino

με την multi ειναι αλλα δεν ξερω αν ειναι πειραγμενη απο το minideal.

για να φλασαρω την ελληνικη να παω στο recovery να κανω wipe και μετα install zip from sd card?η υπαρχει καλυτερος τροπος?

ναι φίλε, κανε wipe data/factory reset και μετα install zip from sd. και επελεξε το αρχειο της ελληνικης miui v6

Εχει βρει κανεις καποια λύση για τις ειδοποιήσεις στην v6 4.11.24? Γενικά δεν μου λειτουργουν σωστα. Τα έχω όλα ενεργοποιημενα και παλι για να λειτουργησουν , πρεπει να τρεχουν τα προγράμματα απο πίσω. Ειδικα το viber και το fb messenger. Το μονο που κατάφερα για να δουλέψουν σωστα, είναι να τα βάλω autostart και να τα κλειδωσω στη μνήμη, αυτό όμως τρώει 200mb απο τη memory και αν βάλω όλες τις εφαρμογες που χρειάζομαι notifications, δε θα μηνει ελευθερη μνήμη καθόλου. Καμια λύση για native push notification όπως όλα τα τηλέφωνα??

λενε ότι δουλευει , http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=32487&highlight=PUSH%2BNOTIFICATION .

Edited by lightrom

Παιδιά έχω ακόμη την 4.11.14, διότι μετά από τις προηγούμενες απόπειρές μου, φοβάμαι να πάω στην επόμενη αναβάθμιση.

Έχω κι εγώ πρόβλημα με τις ειδοποιήσεις. Μου στέλνουν μηνύματα σε skype και messenger ή mail αλλά ειδοποίηση γιοκ. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ρύθμισης αλλά στην προηγούμενη έκδοση που είχα όλα δούλευαν οκ. Θα βάλει κανείς ένα χεράκι για την νέα αναβάθμιηση; Γιώργο.... :help: :O

Konstobo

έχεις την Ελληνική , άρα, Από Ελληνική σε Ελληνική , διαλέγεις

1.

κατεβάζουμε όλη την rom , την τοποθετούμε στο κινητό χύμα, και την φλασάρουμε με το "Αναβάθμιση"

κάνουμε πρώτα αυτό , http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5785262#post5785262

μετά

Εργαλεία=>Αναβάθμιση=>πατάμε επάνω δεξιά τις τρις τελείες=>Επιλέξτε πακέτο αναβάθμισης=>επιλέγεις την rom που έβαλες στο κινητό , και φλασάρει=>επανεκκίνηση

2. η από το recovery ,

με κλειστό το κινητό

πατάς volume up και το πλήκτρο power , ταυτόχρονα παρατεταμένα

είσαι σε recovery

κάνεις

wipe data/factory reset (δεν χρειάζεται , αν το κάνεις θα χαθούν οι ρυθμίσεις και οι εφαρμογές μας , το κάνουμε αν είμαστε σε V5 και θα βάλουμε V6 η έχουμε προβλήματα με την rom )

μετά

wipe cache partition (άφοβα , δεν χάνεις τίποτα , καθαρίζεις την cache απο σκουπίδια)

μετά

advanced/wipe dalvik cache (άφοβα , δεν χάνεις τίποτα)

μετά

go back

install zip from sdcard

μετά

choose zip from sd card

μετά πατάς το

Ο

βρίσκεις την rom(την έβαλες στο κινητό)

την επιλέγεις και φλασάρει

3. η

Απο το την εφαρμογή , ota updater =>ROM=>διαθέσιμες ενημερώσεις , κατεβαίνει η rom στον φάκελο : OTA-Updater=>download=>Rom

κάνουμε πρώτα αυτό , http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5785262#post5785262

και μετά

Εργαλεία=>Αναβάθμιση=>πατάμε επάνω δεξιά τις τρις τελείες=>Επιλέξτε πακέτο αναβάθμισης=>επιλέγεις την rom στην διαδρομή , OTA-Updater=>download=>Rom=>την επιλέγουμε φλασάρει

skype και messenger ή mail

τις έκανες να τρέχουν αυτόματα ?

Κέντρο Ασφάλειας=>δικαιώματα=>Αυτόματη έναρξη=>επιλέγεις τις εφαρμογές

Κέντρο Ασφάλειας=>δικαιώματα=>δικαιώματα=>........

Edited by tora33

Για τις αναβαθμίσεις όπως το γράφει ο Γιώργος παραπάνω. Εγώ τις έκανα όλες κανονικά και όλα παίζουν κομπλέ. Εννοείται πάντα backup πρώτα. Όσο για τις ειδοποιήσεις είχα και εγώ το πρόβλημα, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει λυθεί, δεν ξέρω αν ήταν κάποιο μικροbug στην προηγούμενη rom. Τσέκαρε απλώς ότι έχεις τις εφαρμογές που θέλεις να ξεκινάνε αυτόματα.

Είχα ένα θέμα, το γνωστό στην έκδοση KitKat, ότι δεν μπορούσα να γράψω στην sd κάρτα. Βασικά η KitKat δεν σου επιτρέπει να γράφεις εκεί, παρά μόνο να διαβάζεις το περιεχόμενό της, πράγμα τρομερά εκνευριστικό βέβαια. Δοκίμασα κάποιες εφαρμογές από το market, οι οποίες υπόσχονταν να λύσουν το πρόβλημα, αλλά μάταια. Τελικά βρήκα την λύση:

http://en.miui.com/thread-44892-1-1.html

Ο τύπος παραθέτει 2 λύσεις, 1 χειροκίνητη και 1 με εφαρμογή, την εφαρμογή την είχα δοκιμάσει και δεν πέτυχε, αλλά πέτυχε απόλυτα η χειροκίνητη.

http://www.greeceandroid.gr/app/238-link2sd

https://sites.google.com/site/astronaytiscom/tips-tricks/metaphora-epharnogon-sten

edit

ίσως δεν ισχύει σε miui roms

Edited by tora33

το δοκιμασες και λειτουργησε? γιατι σε μενα δεν δουλεψε ουτε σε Fat ουτε σε Ext